Találatok a következő kifejezésre: Mi a a hacker és a (8 db)

Mit és hogy szoktak csinálni a hackerek?

Mint pl a filmekben. futtatnak egy programot amibe ha beleírnak mondjuk egy parancsot akkor feltörnek egy email címet. Nem tudom pontosan mit csinálnak és nagyon érdekelne.

Legjobb válasz: Szerintem amit #7 leírt az nem a Hacker, hanem a Cracker személye. Bár igaz, hogy a Hacker szót a hétköznapi szóhasználat leegyszerûsítette, néha ráragasztják olyanokra is, akik ugyan értenek ehhez-ahhoz, de a valódi hackertõl olyan messze vannak, mint ide az Androméda galaxis. Akik csak elõre (akár hackerek vagy más informatikai szakemerek esetleg lelkes amatõrök által) megírt alkalmazásokkal próbálkoznak kisebb-nagyobb sikerélménnyel a hátuk mögött, azok a haverok szemében lehet, hogy hackerek, de valójában nem.

Szerintem amit #7 leírt az nem a Hacker, hanem a Cracker személye. Bár igaz, hogy a Hacker szót a hétköznapi szóhasználat leegyszerûsítette, néha ráragasztják olyanokra is, akik ugyan értenek ehhez-ahhoz, de a valódi hackertõl olyan messze vannak, mint ide az Androméda galaxis. Akik csak elõre (akár hackerek vagy más informatikai szakemerek esetleg lelkes amatõrök által) megírt alkalmazásokkal próbálkoznak kisebb-nagyobb sikerélménnyel a hátuk mögött, azok a haverok szemében lehet, hogy hackerek, de valójában nem.
Hadd írjak egy (IT szinten) óvodás példát: Az elõzõ napokban voltam egy rendezvényen, ahol egy rakat suli képviseltette magát standokkal, mindenféle bemutatókkal, stb. Amikor az elsõ nap megnéztem, hogy van-e ingyen net wifin, figyelmes lettem rá, hogy a szembe lévõ iskola kirakott egy nyílt wifit, hogy szórja a nevüket az éterbe és bármilyen wifis eszközrõl látható legyen a közelben, hogy itt bizony X iskola is itt van. Más célja ugyan nem volt a dolognak, de azért ügyes népszerûsítõ dolog volt ez. Na, másnap este eszembe jutott a dolog, szóval (wifis PC híján) az Androidos telefonomra szedtem le egy kis programocskát, ami az éppen csatlakoztatott hálózatról ír ki némi infót. Harmadnap azzal kezdtem, hogy felléptem a szomszédék wifijére, majd megnéztem az alapértelmezett átjárót, ami egy IP cím és sokszor ezen keresztül érhetõ el a router webes kezelõfelülete. Ennek adtam is egy próbát, amire ki is jött a böngészõben a felugró bejelentkezõ ablak. Mit írjak be? A routeremmel átszenvedett évek alatt annyit olvasgattam a neten az ilyen eszközökkel kapcsolatban, hogy tudtam, hogy az admin/admin páros jó eséllyel lehet befutó. A cseppet sem IT zsenik persze alapértelmezetten hagytak mindent, tehát ráhibáztam, már is benn voltam a másik suli routerének webes kezelõfelületben. Ekkor gyakorlatilag bármit megtehettem volna, amire képes a router, de én jó szándékú ember lévén csak az SSID-t (a router által fenntartott hálózat neve) írtam át egy vicces kis szövegre. Ebbõl a kis szösszenetbõl jól levehetõ, hogy a "hacker" (aminek nem minõsíteném magam) nem attól lesz képes dolgok feltörésére, hogy van neki egy szuper programja egy nagy piros "meghackelem" gombbal, hanem attól, hogy a gondolkodásmódja olyan, amellyel meglátja a kiskapukat, észreveszi a szabályosságokat, felismeri és jól kezeli a helyzeteket, stb. A kérdésedre lehetetlen átfogó választ adni, de az én kis példám jól szemlélteti, hogy miként néz ki kicsiben a dolog. G.
1. Elõször is meg kell érteni, hogy a hacker egy, a számítástechnikához mûvészi szinten értõ szakember. Hogy mire használja a tudását, azt a habitusa határozza meg. http://esr.fsf.hu/hacker-howto.html A számítástechnikai bûnözõvé degradálásáért a média - a (tisztelet a kivételnek!) hozzá nem értõ firkászok - a felelõs. 2. Nincs olyan, hogy "beírok egy parancsot és fel van törve az e-mail cím". A filmekben általában virtuális "hacker-jelenetek" vannak, nem valódi környezeteken. A leginkább felhasznált eszköz az nmap nevû port-tesztelõ alkalmazás, anivel egy adott hoszton elérhetõ hálózati szolgáltatásokat lehet feltérképezni: http://nmap.org/movies/
Azért a filmek és a való élet között ég és föld a különbség. Nem léteznek ilyen programok, hogy megadsz egy parancsot és kész, feltörtél valamit.
Hacker és hacker közt is van különbség. Manapság fekete-szürke és fehérkalapos hackereknek becézgetik õket a szándékaik tisztaságait tekintve. Az elõzõ hozzászóló a szürke kalapos hacker tevékenységét írta le: illegális dolgot csinált, de a megszerzett infót nem rosszra használta fel. A "hacker" inkább mentalitás, mint foglalkozás vagy állapot. Egy hacker (nem csak számítástechnikában) olyan egyén, aki kíváncsi arra, hogy mi történik, ha nem a szabályok szerint játszik. Általában egy adott dolgot azért hajt, mert érdekli az a terület... Mindig a határokat feszegeti. Pl. az elõzõ hozzászóló miért tölt le ilyen hálózatvizsgáló programot? Mert érdekli a dolgok mûködése, nem nyerészkedni akar vagy a munkahelyi elvárásoknak megfelelni. Na most a kérdésre is válaszolok és megpróbálok eloszlatni pár kételyt: Igenis vannak olyan programok, amiket egyszerûen lefuttatsz, mint a filmekben és kész a törés. Minden hacker ezekkel fog kezdeni az elején, mivel ez a legkevesebb befektetett energia. Írok pár ilyen programot, csak hogy ne mondjátok, hogy a levegõbe beszélek: WIFI TÖRÉS: airoscript-ng és gerix-wifi-cracker-ng -> ezek az aircrack-ng-re épülnek. fern-wifi-cracker -> ez nem tudom, mire épül :D HÁLÓZAT GYENGESÉGEINEK KIHASZNÁLÁSA: armitage, zenmap -> ezek a metasploit framework-re és az nmap nevû portscannerre épülnek. ADATFORGALOM LESZIMATOLÁSA: ettercap SOCIAL ENGINEERING: metasploit framework-ben van a SET, azaz social engineering toolkit -> teljesen júzer interfészes, végigkattintgatós megoldás. Ezeken az egyszerû programokon kívül a legprofibbak abban az adott helyzetben írják meg a megfelelõ scriptet/programot egy adott rendszer feltörésére, de ehhez már komoly programozási tudás kell és még komolyabb ismerete a feltörendõ rendszernek. Ehhez nem konyítok semmit :D Egyébként van egy komplett operációs rendszer (család), ami az ilyen "biztonságtechnikai" programok gyûjteményét tartalmazza, ez a Backtrack Linux, vagy utóda a Kali Linux. Nézz rá, elég érdekes.
És a hackerek kifejezetten nem rossz emberek.
Tetszik ez a fekete kalapos dolog. Call me Heisenberg! :D :D G.
Hacker nem csak számítástechnikus lehet, vannak biohackerek meg lifehackerek meg mindenfélék. A hacker nem "foglalkozás" vagy állapot, hanem inkább egy mentalitás.
A hacker kifejezés alatt olyan számítástechnikai szakembert értünk, aki bizonyos informatikai rendszerek mûködését a publikus vagy a mindenki számára elérhetõ szint fölött ismeri. Ezek a szakemberek a számítástechnika egy vagy több ágát rendkívül magas szinten mûvelik, nagyon gyakran õk azok, akik „létrehozzák” azokat az eljárásokat, amik alapján a számítógépek vagy a hálózatok mûködnek.
Szerintem elég jól leírtam különbséget hacker és cracker közt... Cracker az informatikus, bûnözõ, black hat, avagy feketekalapos hackernek is hívják manapság. A hacker nem is feltétlenül informatikus, vannak biohackerek, lifehackerek, mûszaki hackerek meg mindenféle. Szerintem ezek részhalmaza a cracker is. Persze a hackerek 90%-a cracker, de ez már más kérdés :D
Igen a 6-os esete egy egyszerû példa, manapság már javallott a router jelszavát is megváltoztatni! Anyósomék is így jártak, hogy észrevették, hogy rendszeresen neteznek fiatalok a házuk oldalában mobilról. Kiderült, hogy hasonlóképpen beléptek a routebe admin/admin jelszóval és kikapcsolták a jelszavas védelmet, így nyílt wifire tettek szert az utcában, utána már csak rájártak. Gondolom az elkövetõt a haverjai kinevezték nagy gurunak, de most már vége a jó dolguknak. Jó kis példa, de ahogy a válaszoló írta ez tényleg csak alacsony szintû "trükk" vagyis egy általános figyelmetlenség kihasználása (van egy olyan gyanúm, hogy sok helyen el lehet még ezt játszani).
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :DD személy szerint nekem a 6-os válasza tetszett a legjobban, de köszönöm mindenkinek :D
"Akik csak elõre (akár hackerek vagy más informatikai szakemerek esetleg lelkes amatõrök által) megírt alkalmazásokkal próbálkoznak" Õket nevezzük script-kiddieknek. Igénytelen, kisstílû, megvetendõ egy népség.
Ezt így elmondani elég nehéz, ugyanis baromi sok mindent. Nincs univerzális megoldás, minden rendszer más és más, mindig mást kell csinálni.
A kérdező hozzászólása: de akkor mit csinálnak?? pont ezt kérdezem..
Ez egy elég bonyolult téma. A filmeknek nincs túl sok köze a realitáshoz. Kevés valódi Hacker létezik, de õk se tudnak csak úgy feltörni bármit, hiszen az informatikai rendszerek védelmén is professzionális szakemberek dolgoznak. Ha megfelelõ jelszót használsz, és van friss antivired akkor védelmet nyújt. Inkább a jelszólopás az elterjedt.

Mi a különbség a hacker és a cracker között?

Legjobb válasz: A hacker be tud törni a rendszerekbe, feltörni kódokat, de nem módosit bele. Nem okoz (közvetlen) kárt, esetleg jószándékúan figyelmezteti a redszerek készítõit, üzemeltetõit a sérülékenységre. A cracker is képes ezekre, de módosítja az adatokat is, illetve felhasználja saját céljaira. Tehát közvetlenül kárt okozhat másoknak.

A hacker be tud törni a rendszerekbe, feltörni kódokat, de nem módosit bele. Nem okoz (közvetlen) kárt, esetleg jószándékúan figyelmezteti a redszerek készítõit, üzemeltetõit a sérülékenységre. A cracker is képes ezekre, de módosítja az adatokat is, illetve felhasználja saját céljaira. Tehát közvetlenül kárt okozhat másoknak.
A cracker egyértelmûen bûnõzõt jelent a számítógépes betörések világában. A hacker nem, bár ugyanazt tudja, de õ ezt pl. olyan céllal csinálja, hogy vizsgálják egy vállalat rendszerének a biztonságát, keresik a befoltozandó kiskapukat, valahol még erre szakosodott suli is van, és direktben alkalmazzák ezeket a szakértõket a nagy cégek, és szükség is van rá, hogy akárki ne törhessen be csakúgy (csak hogy pár céget írjak, akiknél fontos a nagy biztonság: NASA, Microsoft, haditechnikai rendszerek, bármelyik bank). Csak a média használja tévesen a hacker szót a számítógépes bûnözõkre, és ezért terjedt el róluk ez a rossz ismeret a közemberek körében.
Hülyeség én magam is hacker vagyok és a crackerek igaz hogy bûnözõk de nem tudnak betörni szerverekbe weblapokra õk programokat dvd-ket filmeket játékokat törnek fel és rakják fel a netre ja és a hackerek 80%-a kárt okoz legtöbbször milliós károkat !!!
A hackerek sokkal többet tudnak mint a crackerek ezzel persze nem a crackereket minõsitik de ezt a crackerek is tudják mert a programok játékok filmek feltöréséhez nem kell annyi tudás mint pl betörni egy szerverbe.
azért a cracker-ek sem kis tudással rendelkeznek pl:Assembly nyelvet kell tudniuk ami nagyon alacson szintû nyelv(ha látnátok...) :D
Mindkettõ "bûnözõ", de a hacker fõleg online, cracker fõeg offline dolgokkal nyomul.
Az elsõ 2 postban van a válasz, a többi csak hülyeség... De szép próbálkozás. :D

Mikor kezdenek el a hackerek felrakni ps vita játékokat, hackeket, iso loadereket és cfw-ket?

Tudom hogy van már fenn egy pár exploit,de nem azért vettem psv-t hogy marioval játsszak. Nem muszáj pontos időpont,elég ha megsaccoljátok! Előre is köszönöm szépen!

Legjobb válasz: most és mindig

most és mindig
A hackerek? Soha. Ettõl függetlenül egyszer majd talán valamikor kerülnek fel ilyenek.
Állítólag július 14-én, este 9 óra 13 perckor.
Nem gondoltam semmire .


Az Anonymous hacker csoportnak mi a célja és mi alapján hackelnek meg programokat/oldalakat?

Legjobb válasz: Eredetileg az internet semlegesség, a szabadság és a demokrácia jogaiért "küzdöttek", viszont mivel nem egy fizikai csoportról beszélünk hanem egy mozgalomról amihez bárki csatlakozhat, így nehéz megmondani, sokan az anonymous tagjának mondják magukat, de öncélúan tevékenykednek.

Eredetileg az internet semlegesség, a szabadság és a demokrácia jogaiért "küzdöttek", viszont mivel nem egy fizikai csoportról beszélünk hanem egy mozgalomról amihez bárki csatlakozhat, így nehéz megmondani, sokan az anonymous tagjának mondják magukat, de öncélúan tevékenykednek.
A kérdező hozzászólása: Nagyjából értem. Köszönöm :D

A hackerek hogyan törnek be egy jelszóval védetd helyre? Hogyan és mit csinálnak?

Legjobb válasz: egyszerû, fordítsd a rendszert önmaga ellen, keress hibát és bent vagy

egyszerû, fordítsd a rendszert önmaga ellen, keress hibát és bent vagy
Sok módszer létezik erre, nincs egy olyan sem, ami mindig bejön. Vagy találsz hibát, vagy a felhasználót játszod ki, stb...

Mi a tehendö ha e-mail címünk hacker kezébe jutott? És a nevünkbe küld leveleket egy linkkel?

Es bejovok kozott van olyan hogy [email protected] es a targy failure notice. Teehát amit akkor küld ha hibás a cím amire küldtem.

Legjobb válasz: Szia! Elõszõr is e-mail küldeni bárki nevébben lehet, ehhez nem kell hogy tudjam az e-mail jelszavadata. Úgy hogy többé kevésbbé semmit nem tehetsz. üdv, Attila Ps.:A kételkedõk oksokodok, ha nem hiszik írják ki a címüket, és én küldök nekik a saját címûkkel levelet.

Szia! Elõszõr is e-mail küldeni bárki nevébben lehet, ehhez nem kell hogy tudjam az e-mail jelszavadata. Úgy hogy többé kevésbbé semmit nem tehetsz. üdv, Attila Ps.:A kételkedõk oksokodok, ha nem hiszik írják ki a címüket, és én küldök nekik a saját címûkkel levelet.
A kérdező hozzászólása: Vajon errol a hoax kacsárol van szo http://www.tanit.hu/hoax-simon-ashton-hacker vagy csak az a kacsa hogy kacsa http://hvg.hu/Tudomany/20090320_e-mail_hoax_virus_kemszoftve..
Nem kell hozzá a Te címed, hogy levelet írjon. Ha akarod írok én neked bármilyen címröl mailt.
Kedves kérdezõ, látom hogy ez már egy régebbi kérdés, de gondolom válaszolok . elõször is. : ha egy hacker kezébe került az emailed, nem kell félni. mivel a hacker "ad, segít, épít" . ezzel szemben van a cracker, aki "elvesz, rombol" , szóval nem kell félned, (: tényleg lehet küldeni akárki nevéböl emaileket, van jó pár olyan anonym oldal , nem szeretném megnevezni. ahonnan simn lehet küldeni jó pár ilyen emailt. és persze nem létezõ felhasznbálóbol, szóval vissza sem tudsz írni neki. akárkinek, ha egy cracker kezében lenne az emiled, már rég észrevetted volna mert valószinû hogy a számára értékes dolgok már nem lennének benne, esetleg hozzá sem férnél a felhasználódhoz.
Változtasd meg a jelszavad.
A kérdező hozzászólása: Bocs bocs elnézést mindenkitõl azt nem írtam hogy olyan embereknek küldött akik a Contacts listámban szerepeltek. Volt egyetem társaknak testveremnek ismerõsnek rokonnak.
webes levelezõt vagy pl outlook expresst használsz? adtad e meg az email címed és jelszavad pl. egy msn játék keretében egy olyan oldalon, aminek semmi köze az email fiókodhoz? Ha megadtad, akkor már semmit nem tehetsz, lelopták a kontaktlistádat és hosszú évekig fognak a nevedben leveleket küldeni. Ami mindenképp javasolt, hogy azonnal változtasd meg az email címedhez tartozó jelszót.
Tiltsad le a címet amirõl jön tehát állítsad be hogy ami x címrõl jön az menjen a kukába ez a szûrõknél van majd változtass jelszót. Bár inkább elõször a jelszó utána a szûrõ...

Mit tud kezdeni egy személy (hacker) a banki adataimmal? Motort árulok és kéri az átutaláshoz a fiók nevét, a számlaszámot, az Ibant, a Swift kódot és a bank nevét. Ezekkel hogyan lehet visszaélni?

El?ször a PayPal-on keresztül akart utalni, de mondtam hogy az nekem nincs. Elég gyanús, hogy angolul ír de a kérdéseimre nem válaszol vagy alig, arra amit írok neki nem reagál különösebben, szóval mintha meg lenne szerkesztve az egész. A család szerint nem átverés de én nagyon kételkedek, lehet én vagyok a paranoiás:D

Legjobb válasz: Paypal 5 perc alatt megvan, de ha nem tudsz angolul.. Akkor megadhatod ezeket neki, Iban kell a külföldi utaláshoz :)

Paypal 5 perc alatt megvan, de ha nem tudsz angolul.. Akkor megadhatod ezeket neki, Iban kell a külföldi utaláshoz :)
Nem tud visszaélni a banki adataiddal, de elmondom mi lesz: Elküldöd neki a banki adatokat, majd várod a pénzedet, ami sosem fog megérkezni. Hamarosan elkezd baxogatni, hogy hol a cucc, õ elküldte a pénzt. Errõl még kapsz egy eredetinek tûnõ banki bizonylatot is. A pénz meg csak nem érkezik meg. Rendõrséggel, perrel és ejnyebejnyével fenyeget, mire megijedsz és elküldöd neki a motort bízva abban, hogy a pénzed megérkezik. Google-n keress rá: nigériai átverés.
Sokmindent nem tud kezdeni vele azon kívül, hogy pénzt utal neked. A visszaéléshez már jóval több infót kellene tudnia rólad. Persze ha facebookon minden infódat publikusban megosztottad, akkor lehet félnivalód. IBAN és SWIFT kell a külföldi átutaláshoz, meg a bank neve is. Ha csak ennyit kér, az nem gyanús. Én is adtam már el így cuccot gond nélkül. De Paypal tényleg gyorsabb és biztosabb. Csak egy bankkártya kell hozzá, nem tudom miért nem regisztrálsz...
Tehát külföldröl veszi meg a motorodat? És el fogod küldeni neki csomagban? Vagy hogy? Ilyenkor általában eljönnek és megnézik a motort hogy valóban olyan-e mint aminek hírdetik. Csak az idióta vesz meg egy motort fénykép alapján, hisz(már bocs) de te is lehetnél egy kamu eladó aki lenyulja a pénzét aztán a motor meg sehol! Szóval visszakérdezek! Te kifizetnél egy motort anélkül hogy megnézted volna??? Szerintem a csákó valamit trükközik vagy egy orbitálisan buta ember akit mindenki átver és nem értem hogy van még annyi pénze hogy licitáljon bármire. Szerintem is gyanakodj! Bár így elsõre még nem kért fura adatot de lehet az is eljön...
ezekkel sehogy nem lehet visszaélni, de nehogy küldj személyi másolatot, vagy bármi ilyet. és ha nem küldi a teljes vételárat, az gyanús, vagy ha bármi hülye kifogás jön, hogy késõbb küldje a többit. legyél óvatos!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat:) Nem küldtem az adatokat, inkább várok. Nem vagyok kíváncsi rá, hogy mit találna ki utána, miért nemjó vmi:)
Vagy keylogger van a gépén, vagy lehetõleg ne akarjon senkirõl képeket-videókat nézegetni.
Az 1234 ill a név nem valami biztonságos jelszónak. De lehet egy keylogger van a gépén vagy valami spyware ami küldi az adatokat.
Igen, valószínûleg keylogger vagy trójai (annak is van keyloggere). Ez ellen azt teheted hogy egy alapos vírusirtást csinálsz a gépen vagy kihívsz egy hozzáértõt és le tudja szedni a keyloggert


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!