Találatok a következő kifejezésre: Mi a a hacker (24 db)

Mit jelent a hacker szó?

Nagyjából körűl tudom írni szavakkal, de nem tudom a konkrét "fogalmát".

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Hacker

A kérdező hozzászólása: Köszönöm :)

Mi a teendő hacker támadás esetén?

A szolgáltatómnak álcázva kérte a felhasználói nevemet,

Legjobb válasz: Ezt most nem értem.

Ezt most nem értem.
Jelezheted a rendõrség felé. Az általa küldött leveleket mindenképpen tartsd meg. Továbbá minden jelszót azonnal cserélni, lehetõleg olyanra, amit nem két perc alatt tör fel. Célszerû mindenhova más jelszót beírni. Bár ha be tud lépni, nem értem, miért kérte el a jelszavad... Meg azt sem értem, honnan tudod, hogy õ fogta el a levelet... Tehetsz jelentést a szolgáltató felé is. /a ValóVilágot nem értem, hogy jön ide.../
Változtasd meg a jelszavad!
Lehet, hogy már megfertõzte a gépedet valami (trójaira tippelek). Futtasd le ezt az Online Scannert. http://www.eset.hu/tamogatas/viruslabor/onlineellenorzes
Én nem értem teljesen. "A szolgáltatómnak álcázva kérte a felhasználói nevemet, jelszavamat és a születési idõmet." E-mailben kérte? És akkor megadtad neki? "Még ugyanazon a napon az egyik levelemre tett magas prioritást kikapcsolta. Egy másik alkalommal az egyik barátomnak írt üzenetet elkapta és megakadályozta, hogy megérkezzen a címzettnek." Ez akár rendszer hiba is lehet, de ha megadtad a jelszavad, akkor esélyes hogy nem. Én ezt még nem nevezném hacker támadásnak, hogy elkérte a jelszavadat.
vegyél inteligencia kapszulát és olvasd el azon sorok íróinak írásait akik leírják neked hogy nem kérik el a jelszavaidat és az adataidat soha, mert õk tudják ezt -.- mellesleg ez nem hacker hanem valami óvodás aki kihasználta az emberi h.lyeséget ja és igen változtasd meg a jelszavaidat

Mit és hogy szoktak csinálni a hackerek?

Mint pl a filmekben. futtatnak egy programot amibe ha beleírnak mondjuk egy parancsot akkor feltörnek egy email címet. Nem tudom pontosan mit csinálnak és nagyon érdekelne.

Legjobb válasz: Szerintem amit #7 leírt az nem a Hacker, hanem a Cracker személye. Bár igaz, hogy a Hacker szót a hétköznapi szóhasználat leegyszerûsítette, néha ráragasztják olyanokra is, akik ugyan értenek ehhez-ahhoz, de a valódi hackertõl olyan messze vannak, mint ide az Androméda galaxis. Akik csak elõre (akár hackerek vagy más informatikai szakemerek esetleg lelkes amatõrök által) megírt alkalmazásokkal próbálkoznak kisebb-nagyobb sikerélménnyel a hátuk mögött, azok a haverok szemében lehet, hogy hackerek, de valójában nem.

Szerintem amit #7 leírt az nem a Hacker, hanem a Cracker személye. Bár igaz, hogy a Hacker szót a hétköznapi szóhasználat leegyszerûsítette, néha ráragasztják olyanokra is, akik ugyan értenek ehhez-ahhoz, de a valódi hackertõl olyan messze vannak, mint ide az Androméda galaxis. Akik csak elõre (akár hackerek vagy más informatikai szakemerek esetleg lelkes amatõrök által) megírt alkalmazásokkal próbálkoznak kisebb-nagyobb sikerélménnyel a hátuk mögött, azok a haverok szemében lehet, hogy hackerek, de valójában nem.
Hadd írjak egy (IT szinten) óvodás példát: Az elõzõ napokban voltam egy rendezvényen, ahol egy rakat suli képviseltette magát standokkal, mindenféle bemutatókkal, stb. Amikor az elsõ nap megnéztem, hogy van-e ingyen net wifin, figyelmes lettem rá, hogy a szembe lévõ iskola kirakott egy nyílt wifit, hogy szórja a nevüket az éterbe és bármilyen wifis eszközrõl látható legyen a közelben, hogy itt bizony X iskola is itt van. Más célja ugyan nem volt a dolognak, de azért ügyes népszerûsítõ dolog volt ez. Na, másnap este eszembe jutott a dolog, szóval (wifis PC híján) az Androidos telefonomra szedtem le egy kis programocskát, ami az éppen csatlakoztatott hálózatról ír ki némi infót. Harmadnap azzal kezdtem, hogy felléptem a szomszédék wifijére, majd megnéztem az alapértelmezett átjárót, ami egy IP cím és sokszor ezen keresztül érhetõ el a router webes kezelõfelülete. Ennek adtam is egy próbát, amire ki is jött a böngészõben a felugró bejelentkezõ ablak. Mit írjak be? A routeremmel átszenvedett évek alatt annyit olvasgattam a neten az ilyen eszközökkel kapcsolatban, hogy tudtam, hogy az admin/admin páros jó eséllyel lehet befutó. A cseppet sem IT zsenik persze alapértelmezetten hagytak mindent, tehát ráhibáztam, már is benn voltam a másik suli routerének webes kezelõfelületben. Ekkor gyakorlatilag bármit megtehettem volna, amire képes a router, de én jó szándékú ember lévén csak az SSID-t (a router által fenntartott hálózat neve) írtam át egy vicces kis szövegre. Ebbõl a kis szösszenetbõl jól levehetõ, hogy a "hacker" (aminek nem minõsíteném magam) nem attól lesz képes dolgok feltörésére, hogy van neki egy szuper programja egy nagy piros "meghackelem" gombbal, hanem attól, hogy a gondolkodásmódja olyan, amellyel meglátja a kiskapukat, észreveszi a szabályosságokat, felismeri és jól kezeli a helyzeteket, stb. A kérdésedre lehetetlen átfogó választ adni, de az én kis példám jól szemlélteti, hogy miként néz ki kicsiben a dolog. G.
1. Elõször is meg kell érteni, hogy a hacker egy, a számítástechnikához mûvészi szinten értõ szakember. Hogy mire használja a tudását, azt a habitusa határozza meg. http://esr.fsf.hu/hacker-howto.html A számítástechnikai bûnözõvé degradálásáért a média - a (tisztelet a kivételnek!) hozzá nem értõ firkászok - a felelõs. 2. Nincs olyan, hogy "beírok egy parancsot és fel van törve az e-mail cím". A filmekben általában virtuális "hacker-jelenetek" vannak, nem valódi környezeteken. A leginkább felhasznált eszköz az nmap nevû port-tesztelõ alkalmazás, anivel egy adott hoszton elérhetõ hálózati szolgáltatásokat lehet feltérképezni: http://nmap.org/movies/
Azért a filmek és a való élet között ég és föld a különbség. Nem léteznek ilyen programok, hogy megadsz egy parancsot és kész, feltörtél valamit.
Hacker és hacker közt is van különbség. Manapság fekete-szürke és fehérkalapos hackereknek becézgetik õket a szándékaik tisztaságait tekintve. Az elõzõ hozzászóló a szürke kalapos hacker tevékenységét írta le: illegális dolgot csinált, de a megszerzett infót nem rosszra használta fel. A "hacker" inkább mentalitás, mint foglalkozás vagy állapot. Egy hacker (nem csak számítástechnikában) olyan egyén, aki kíváncsi arra, hogy mi történik, ha nem a szabályok szerint játszik. Általában egy adott dolgot azért hajt, mert érdekli az a terület... Mindig a határokat feszegeti. Pl. az elõzõ hozzászóló miért tölt le ilyen hálózatvizsgáló programot? Mert érdekli a dolgok mûködése, nem nyerészkedni akar vagy a munkahelyi elvárásoknak megfelelni. Na most a kérdésre is válaszolok és megpróbálok eloszlatni pár kételyt: Igenis vannak olyan programok, amiket egyszerûen lefuttatsz, mint a filmekben és kész a törés. Minden hacker ezekkel fog kezdeni az elején, mivel ez a legkevesebb befektetett energia. Írok pár ilyen programot, csak hogy ne mondjátok, hogy a levegõbe beszélek: WIFI TÖRÉS: airoscript-ng és gerix-wifi-cracker-ng -> ezek az aircrack-ng-re épülnek. fern-wifi-cracker -> ez nem tudom, mire épül :D HÁLÓZAT GYENGESÉGEINEK KIHASZNÁLÁSA: armitage, zenmap -> ezek a metasploit framework-re és az nmap nevû portscannerre épülnek. ADATFORGALOM LESZIMATOLÁSA: ettercap SOCIAL ENGINEERING: metasploit framework-ben van a SET, azaz social engineering toolkit -> teljesen júzer interfészes, végigkattintgatós megoldás. Ezeken az egyszerû programokon kívül a legprofibbak abban az adott helyzetben írják meg a megfelelõ scriptet/programot egy adott rendszer feltörésére, de ehhez már komoly programozási tudás kell és még komolyabb ismerete a feltörendõ rendszernek. Ehhez nem konyítok semmit :D Egyébként van egy komplett operációs rendszer (család), ami az ilyen "biztonságtechnikai" programok gyûjteményét tartalmazza, ez a Backtrack Linux, vagy utóda a Kali Linux. Nézz rá, elég érdekes.
És a hackerek kifejezetten nem rossz emberek.
Tetszik ez a fekete kalapos dolog. Call me Heisenberg! :D :D G.
Hacker nem csak számítástechnikus lehet, vannak biohackerek meg lifehackerek meg mindenfélék. A hacker nem "foglalkozás" vagy állapot, hanem inkább egy mentalitás.
A hacker kifejezés alatt olyan számítástechnikai szakembert értünk, aki bizonyos informatikai rendszerek mûködését a publikus vagy a mindenki számára elérhetõ szint fölött ismeri. Ezek a szakemberek a számítástechnika egy vagy több ágát rendkívül magas szinten mûvelik, nagyon gyakran õk azok, akik „létrehozzák” azokat az eljárásokat, amik alapján a számítógépek vagy a hálózatok mûködnek.
Szerintem elég jól leírtam különbséget hacker és cracker közt... Cracker az informatikus, bûnözõ, black hat, avagy feketekalapos hackernek is hívják manapság. A hacker nem is feltétlenül informatikus, vannak biohackerek, lifehackerek, mûszaki hackerek meg mindenféle. Szerintem ezek részhalmaza a cracker is. Persze a hackerek 90%-a cracker, de ez már más kérdés :D
Igen a 6-os esete egy egyszerû példa, manapság már javallott a router jelszavát is megváltoztatni! Anyósomék is így jártak, hogy észrevették, hogy rendszeresen neteznek fiatalok a házuk oldalában mobilról. Kiderült, hogy hasonlóképpen beléptek a routebe admin/admin jelszóval és kikapcsolták a jelszavas védelmet, így nyílt wifire tettek szert az utcában, utána már csak rájártak. Gondolom az elkövetõt a haverjai kinevezték nagy gurunak, de most már vége a jó dolguknak. Jó kis példa, de ahogy a válaszoló írta ez tényleg csak alacsony szintû "trükk" vagyis egy általános figyelmetlenség kihasználása (van egy olyan gyanúm, hogy sok helyen el lehet még ezt játszani).
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat :DD személy szerint nekem a 6-os válasza tetszett a legjobban, de köszönöm mindenkinek :D
"Akik csak elõre (akár hackerek vagy más informatikai szakemerek esetleg lelkes amatõrök által) megírt alkalmazásokkal próbálkoznak" Õket nevezzük script-kiddieknek. Igénytelen, kisstílû, megvetendõ egy népség.
Ezt így elmondani elég nehéz, ugyanis baromi sok mindent. Nincs univerzális megoldás, minden rendszer más és más, mindig mást kell csinálni.
A kérdező hozzászólása: de akkor mit csinálnak?? pont ezt kérdezem..
Ez egy elég bonyolult téma. A filmeknek nincs túl sok köze a realitáshoz. Kevés valódi Hacker létezik, de õk se tudnak csak úgy feltörni bármit, hiszen az informatikai rendszerek védelmén is professzionális szakemberek dolgoznak. Ha megfelelõ jelszót használsz, és van friss antivired akkor védelmet nyújt. Inkább a jelszólopás az elterjedt.


Hacker, Adathalász, Spamküldő, Hoaxküldő, Netkalóz stb. Mit jelentenek ezek, mi a tartalmuk, kik végzik ezeket az etikátlan dolgokat?

A fogalmak sem egyértelm?ek, hiszen hackernek nevezik azt is, aki egy körlevelet küld és ezzel sok emberben indukál félelmet, bosszuságot.

Legjobb válasz: Mégis ki a fene nevez egy gyökér spammert hackernek?

Mégis ki a fene nevez egy gyökér spammert hackernek?
A hackert keverik nagyon sok mással. A hacker csak az eredetileg aki megbízásból és pénzért felméri egy oldal vagy gép biztonsági réseit, és azokat javítja, tehát a biztonságot tartja fontosnak, és pont nem õ a káros ember. Ennek ellentéte a cracker, aki károkozási szándékkal tör be oldalakra vagy adatbázisokba, gépekre, hogy onnan adatokat szerezhessen meg. A spamküldõ aki az e-mailcímeddel kereskedik más spammerekkel, és mindenféle warezoldalakat, viagrát, akármit akar rádtukmálni a kérésed ellenére, tipikusan e-mailben kapod ezeket az ajánlatokat. A hoaxküldõ a saját ismerõseid körébõl származik, akik teljesen alaptalan és valótlan dolgokat küldözgetnek közösségi oldalakon leginkább, néha e-mailben. Tipikus tartalma a hoaxnak a "küldd tovább" rész, hogy minél több emberhez eljusson. Nem feltétlenül reklámcélú, de a legtöbb esetben valótlan dolgokat állít a tartalma (két hold az égen, 2012, fizetõs lesz az adott oldal). A netkalóz inkább csak egy elnevezés, nem takar konkrét cselekvést maga mögött. Hasonlíthat a troll elnevezésre, aki ezen az oldalon csak unalomból kommentál felesleges és nem oda való dolgokat, vagy provokál másokat, esetleg itt reklámozza oldalait, vagy refer linkeket.
jesszusom... a hackert és a crackert nagyon bekeverted... Nézz utána mi az a white hat , black hat hacker és a crackelést is nézd át.
Valóban nem mentem bele a részleteibe, de ha megnézed a cracker wiki-definiálását, (tudását elsõsorban a saját céljaira használja fel, visszaél vele, és másokat károsít meg. Számítógépekre hatol be jogtalanul, adatokat szerez meg és használ fel elsõsorban anyagi javakért, esetleg társai elismerésének reményében. A cracker az általa birtokolt információval visszaél, másokkal csak ritkán osztja meg, és akkor sem azért teszi, hogy ezzel valódi segítséget nyújtson. A crackereket gyakran összekeverik a hackerekkel, akik tevékenysége valójában szöges ellentétben áll a crackerekével. A hackerek célja többek között, hogy másokat segítsenek, és elítélik a crackerek által folytatott tevékenységeket.) akkor túl nagy hülyeséget nem írtam. A kérdezõ is csak különbséget akar tenni, én pedig viszonylag jól érzékeltettem azt. Igaz, annyi maradt le hogy a hacker között is van károkozó szándékú, így jogos hogy felhívtad a hibára a figyelmet.

Mit ér el a hacker ha netán TUDJA a bankszámlaszámomat, vagy a kártyaszámomat?

( A kártyát NEM vesztettem el, NEM szoktam vele vásárolni, csak pénzt felvenni, a számlaszámrnál pedig a legtöbb bankban még a befizetéshez is igazolvány kell, nemhogy a pénzfelvételhez - amihez aláírás is szükséges !

Legjobb válasz: Van a hátulján az aláírás mellett egy 4 jegyû biztonsági kód. Ha azt is tudja és a kártyaszámot is, akkor tud a pénzedbõl vásárolni a neten, és ehhez nem kell hackernek lennie. Akkor is, ha nem dombornyomott, csak akkor kevesebb helyen lehetséges. A bankszámla számmal meg nem lehet mit kezdeni önmagában.

Van a hátulján az aláírás mellett egy 4 jegyû biztonsági kód. Ha azt is tudja és a kártyaszámot is, akkor tud a pénzedbõl vásárolni a neten, és ehhez nem kell hackernek lennie. Akkor is, ha nem dombornyomott, csak akkor kevesebb helyen lehetséges. A bankszámla számmal meg nem lehet mit kezdeni önmagában.
Ha a kártyaadataidat tudja pl kártyaszám cs szám vagy mi, a lejárati dátum stb akkor elvileg lehet a kártyádat klónozni, és attól hogy te nem vásárolsz az interneten méga klónkártyával a világon bármelyik boltban lehúzva lehet vásárolni ha nincs erre ráállítva pinkód neked hanem csak zöld gombot kell nyomni. De olyan lehuzó cucc is van már amibe vásárláskor ha lehúzzák a kártyát az kapja el a kártyáról az adatokat amivel aztán késõbb le tudják gyártani a klónját a kártyádnak. De amúgy ha nem vásárolsz akkor minek neked bankkártya? Ha odamész egy Atm-hez nem tudhatod biztosan, hogy nem e egy hacker állította oda, és csak arra lett kitalálva hogy lemásolja a kártyádat miután bedugod, és beütöd a kódodat. Amúgy az a durva amikor ilyen terminálokra telepítik fel a figyelõszoftvert hiszen az Atm eken is windowz fut.. Szóvala bankautomatával is lenyulhatják bármidet ha akarják, de nem kisemberekre utaznak azok akiknek ilyen szaktudásuk van hidd el.
A kérdező hozzászólása: 1. Na jó, hát ha olyan ostoba vagyok / lennék, hogy ott van a ktya mellett a kód, akkor persze, azt tudom... 2. a. / "...ha nincs PIN-kód ráállítva" a lehúzó terminálra ? Ezt nem értem... Minden kártyának van PIN kódja - más kérdés, hogy a terminálnál való lehúzáskor be kell-e írni, vagy csak a zöld gombbal kell leokézni a lehúzást... b./ Jól értem ? Olyan ATM, amit egy hacker állított oda ? Van ilyen "csak úgy" az utcán ? Ha volna szvsz elég hamar kiderülne...
A kérdező hozzászólása: Bocsi még vmit : a plasztikkártya mûködéssel nem vagyok tisztában, nade gondolom, hogy még a primitívebb mágnescsíkosnál is kell hogy legyenek olyan "rejtett adatok", amik - a kártyaszámon túl - infokat rejtenek. Az igaz, hogy terminálos leolvasáskor ezek is kiderülnek, de elõbb-utóbb, több szlatulaj reklamációja alapján csak lebukik az adott "ktyaelfogadó hely". A chipes kártyát pedig hiába klónozzák...
Számlaszámmal egy dolgot lehet tenni, utalni/befizetni rá (az ilyen visszaélés sajnos ritka) Kártyaszám önmagában semmire nem jó, online vásárláshoz kell a lejárati dátum + cvc kód a hátoldaláról.
A kérdező hozzászólása: (For hintalow) Magam is így gondolom... :)
Azért a kártya számot sem jó, ha megtudják, a cvc ugyanis nem teljesen független tõle, mivel abból generálják...

Mi a különbség a hacker és a cracker között?

Legjobb válasz: A hacker be tud törni a rendszerekbe, feltörni kódokat, de nem módosit bele. Nem okoz (közvetlen) kárt, esetleg jószándékúan figyelmezteti a redszerek készítõit, üzemeltetõit a sérülékenységre. A cracker is képes ezekre, de módosítja az adatokat is, illetve felhasználja saját céljaira. Tehát közvetlenül kárt okozhat másoknak.

A hacker be tud törni a rendszerekbe, feltörni kódokat, de nem módosit bele. Nem okoz (közvetlen) kárt, esetleg jószándékúan figyelmezteti a redszerek készítõit, üzemeltetõit a sérülékenységre. A cracker is képes ezekre, de módosítja az adatokat is, illetve felhasználja saját céljaira. Tehát közvetlenül kárt okozhat másoknak.
A cracker egyértelmûen bûnõzõt jelent a számítógépes betörések világában. A hacker nem, bár ugyanazt tudja, de õ ezt pl. olyan céllal csinálja, hogy vizsgálják egy vállalat rendszerének a biztonságát, keresik a befoltozandó kiskapukat, valahol még erre szakosodott suli is van, és direktben alkalmazzák ezeket a szakértõket a nagy cégek, és szükség is van rá, hogy akárki ne törhessen be csakúgy (csak hogy pár céget írjak, akiknél fontos a nagy biztonság: NASA, Microsoft, haditechnikai rendszerek, bármelyik bank). Csak a média használja tévesen a hacker szót a számítógépes bûnözõkre, és ezért terjedt el róluk ez a rossz ismeret a közemberek körében.
Hülyeség én magam is hacker vagyok és a crackerek igaz hogy bûnözõk de nem tudnak betörni szerverekbe weblapokra õk programokat dvd-ket filmeket játékokat törnek fel és rakják fel a netre ja és a hackerek 80%-a kárt okoz legtöbbször milliós károkat !!!
A hackerek sokkal többet tudnak mint a crackerek ezzel persze nem a crackereket minõsitik de ezt a crackerek is tudják mert a programok játékok filmek feltöréséhez nem kell annyi tudás mint pl betörni egy szerverbe.
azért a cracker-ek sem kis tudással rendelkeznek pl:Assembly nyelvet kell tudniuk ami nagyon alacson szintû nyelv(ha látnátok...) :D
Mindkettõ "bûnözõ", de a hacker fõleg online, cracker fõeg offline dolgokkal nyomul.
Az elsõ 2 postban van a válasz, a többi csak hülyeség... De szép próbálkozás. :D

Battelfield 4 feltörésekor a hacker miket módosított? (torrente gondolok)?

A multit ki is szedte vagy csak egyszerûen a Battelog nem enged csatlakozni az origin miatt ami érthetõ is? Illetve kell e kulom az origin program higy jatszhassam vagy csak a játék?

A hackerek miket hasznalnak ahoz hogy betorjenek egy rendszerbe?

Milyen softwaret vagy milyen paracsokat stb... Ezenkivul milyen programozasi nyelveket hasznalnak a betoreshez?

Legjobb válasz: te is facebookot akarsz feltörni? xD

te is facebookot akarsz feltörni? xD
A leggyakoribb programozási nyelv szerintem a PHP lehet. A programjaikat maguk fejlesztik. Nem létezik általánosan bevett eljárás, vagy általános törõprogram, amivel minden, vagy legalábbis nagyon sok szerverre be lehet jutni. Alapos webes biztonságtechnikai ismeretek kellenek és a célpont pontos ismerete.
javascript és egyéb ilyen
@gyakorivalasz2: Kezdõknél igen. De igaz, nincs általános megoldás, egy webes felület támadásánál vannak alap módszerek, amiket végig lehet próbálgatni. De a "profibbak" C, sõt assembly nyelven is JÓL el kell boldoguljanak és nem csak a webszervert támadják, hanem bármilyen más az adott gépen mûködõ, a külvilággal kommunikáló programot. Egy halom software és parancs van ami hasznos, de nem ezek miatt sikerülhet 1-1 feltörés, hanem a háttérismeret alapján. De egy (talán) lényeges dolog, Windowson még sosem láttam "jó" hackert, illetve egy linux rendszer felrakásával sem válik senki azzá automatikusan.

Mikor kezdenek el a hackerek felrakni ps vita játékokat, hackeket, iso loadereket és cfw-ket?

Tudom hogy van már fenn egy pár exploit,de nem azért vettem psv-t hogy marioval játsszak. Nem muszáj pontos időpont,elég ha megsaccoljátok! Előre is köszönöm szépen!

Legjobb válasz: most és mindig

most és mindig
A hackerek? Soha. Ettõl függetlenül egyszer majd talán valamikor kerülnek fel ilyenek.
Állítólag július 14-én, este 9 óra 13 perckor.
Nem gondoltam semmire .

Amúgy miért hackelnek a hackerek tesznek tönkre adatokat? Ezért pénzt kapnak, vagy mit?

Legjobb válasz: Ha megbízták õket akkor igen, ha nem akkor saját szakállra. Akárcsak információkat szerezni amik szintén nagyon értékesek lehetnek.

Ha megbízták õket akkor igen, ha nem akkor saját szakállra. Akárcsak információkat szerezni amik szintén nagyon értékesek lehetnek.
08:53 Ugyan már, nem hallottál még az un. white hat hackerekrõl? Komoly biztonsági cégek alkalmazzák õket azért, hogy biztonsági réseket keressenek a rendszerekben. Meg mégis kit jelentenek fel? Egy olyan tudású profi aki teszem azt egy több milliárdos PC biztonságtechnikával foglalkozó rendszer belsejébe bejut (mondjuk pl. egy ESET San-Diegoi központi rendszerbe) azt ki kapja el? Szántalan thaiföldi és kandzsala-bundzsai proxin keresztül soha az életbe nem nyomozzák vissza. Meg nem is akarják. Tetszik vagy nem ezek a srácok sokszor profibbak, mint az egyetemrõl kiszabadult szakemberek, a cégeknek pont ilyenek kellenek.
"Aki pl. be tud törni egy komoly biztonságtechnikai cég rendszerébe azt 90%, hogy kap tõlük állásajánlatot..." inkább feljelentik.
Aki pl. be tud törni egy komoly biztonságtechnikai cég rendszerébe azt 90%, hogy kap tõlük állásajánlatot...
erzsi iwiwje :D muhaha:D
"hackerek tesznek tönkre adatokat" Van egy céged, mondjuk tollakat adsz el.Egyik nap látsz egy pályázatot, amin elindulsz, és csinálsz egy tervet, hogy hogy lehetne eladni 100 tollat 1 forintból 5000 forintért. Mielõtt elküldenéd, az adatok törlõdnek, és kicsivel késõbb látod, hogy valaki megnyerte a pályázatot a te munkáddal. Õ kap 500.000 forintot(mondjuk) te meg bánhatod, hogy megírtad neki a pályázatot.
A hackerek vagy szakemberek a számítástechnika egy vagy több ágát rendkívül magas szinten mûvelik, nagyon gyakran õk azok, akik „létrehozzák” azokat az eljárásokat amik alapján a számítógépek vagy a hálózatok mûködnek A hackerek két csoportba tartoznak: a white-hat és a black-hat hacker. Az egyik teszteltel és pénzt kap érte, a másik. Hát õ külön kategória. Az egyik nem tesz tönre semmit, a másik mindent. A white-hat (fehér kalapos) a jó fiú, õ pénzt kap, a black-hat (fekete kalapos) pedig pénz szerez. De mivel a határ nagyon vékony, inkább etikus és etikátlan hackerek vannak.
És itt nem Erzsi iwiwjére kell gondolni...
Amirõl te beszélsz az a hacker...
Kihívás...
Elsõ két válasz jó.Nagyon fontos hogy a hacker nem egyenlõ a bûnözõvel, sõt!!Az a hacker, aki sokkal jobban ért informatikán belül bizonyos területekhez, elsõsorban hálózatbiztonság terén, mint a szakmán belül gyak. bárki más.A legritkább eset, hogy egy hacker kárt okozzon bármiben.A legnagyobb cégek alkamaznak hackereket, hogy biztonságos legyen a saját rendszerük.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!