Találatok a következő kifejezésre: Mi a a hüvelyi (841 db)

Mit tudtok a hüvelyi pesszáriumról? Hogy kell használni? Mi az előny mi a hátrány? Egykét infót írjatok!

Legjobb válasz: A hüvelyi pesszáriumot úgy kell HELYESEN felhelyezni, hogy ne tömje ki a hüvelyt, hanem csak a méhszájat takarja el a hüvely végében. Mivel csak a hüvely külsõ egyharmada érzékeny, a belsõ kétharmad nem, ezért nem is lehet érezni, hogy benned van (feltéve, hogy jó helyre tetted fel), és abszolúte nem zavarja a közösülést, mindent lehet érezni. Tenni kell bele spermaölõ zselét is, és aktus után 12 óráig nem szabad levenni a helyérõl. Így a terhességi indexe megegyezik a gumiéval. Elõnye, hogy helyesen használva se te nem érzed, sem a párod, annyira mélyen van; jól véd a terhesség ellen; közösülés elõtt felhelyezhetõ, így az élményt nem töri meg; többször használatos; nem hormonális. Nõgyógyász írhatja fel méretvétel után, így tõle kell megkérdezned a többit.

A hüvelyi pesszáriumot úgy kell HELYESEN felhelyezni, hogy ne tömje ki a hüvelyt, hanem csak a méhszájat takarja el a hüvely végében. Mivel csak a hüvely külsõ egyharmada érzékeny, a belsõ kétharmad nem, ezért nem is lehet érezni, hogy benned van (feltéve, hogy jó helyre tetted fel), és abszolúte nem zavarja a közösülést, mindent lehet érezni. Tenni kell bele spermaölõ zselét is, és aktus után 12 óráig nem szabad levenni a helyérõl. Így a terhességi indexe megegyezik a gumiéval. Elõnye, hogy helyesen használva se te nem érzed, sem a párod, annyira mélyen van; jól véd a terhesség ellen; közösülés elõtt felhelyezhetõ, így az élményt nem töri meg; többször használatos; nem hormonális. Nõgyógyász írhatja fel méretvétel után, így tõle kell megkérdezned a többit.
Nekem volt utáltam, nem is használtam asszem kétszer. Kitömi a hüvelyed egy mûanyag [email protected]ág, és nem érzel semmit amikor együtt vagy a pároddal.
A kérdező hozzászólása: ajajj:(
A kérdező hozzászólása: mégvalaki?:S
Sajnos nekem elég rossz tapasztalatom volt a hüvelyi pesszáriummal. Igaz, ha jól van föltéve, megfelelõ méretû stb., akkor nem érzed. Viszont a gumi eltömi a méhszájadat (az a pesszárium lényege ugye), ott marad a gumiban a pangó váladék 12 órán keresztül, nem csak a saját váladékod, hanem az állott spermaölõ is. Fõleg ha spermával is keveredik... ha egy használat után látod, hogy néz ez ki, ami egész nap benned van, kétszer is meggondolod, máskor használod-e. Ráadásul minden használat után, napi szinten öblíteni is kell a hüvelyt, márpedig az állandó "földugdosás" szintén nem mondható higénikusnak, bármennyire is odafigyelsz a tisztaságra. Persze ha csak alkalmanként használsz pesszáriumot, jó lehet, de rendszeres használattal elõbb-utóbb jó néhány hüvelyi fertõzést összeszedhetsz. Legalábbis nálam ez a tapasztalat.
A kérdező hozzászólása: köszi szépen mindenkinek!!kedvesek vagytok!!:)

Lehet hülye kérdés, de a külső nemiszervek közé miket sorolunk? A hüvelyen kívül minden? Ha canesten krémet akarok használni akkor a hüvelyen kívül, mindent belehet vele kenni?

Kivül viszket( csikló kisajkak )..már kb 1 hete, nem annyira csak kicsit, de zavar , a hüvelyem és azon belül nem viszket.Tudom buta kérdés, és már utánna néztem többszöris de azért inkább megkérdezem itt is.

Legjobb válasz: Azért nem viszket belül a hüvelyed, mert nincsenek benne érzõidegek. A tampont is ezért nem érzi az ember. Attól még fertõzött és gyulladt belül is.

Azért nem viszket belül a hüvelyed, mert nincsenek benne érzõidegek. A tampont is ezért nem érzi az ember. Attól még fertõzött és gyulladt belül is.
A kérdező hozzászólása: de akkoris viszketne a hüvelyem körül ( márpedig ott nem csak fentebb )is és folyásom sincs, odáig nem terjedt el a viszketés(fertõzés)
Hogyne lennének már érzõ idegek? Te nem érzed, ha felnyúlsz az ujjaddal, vagy ha a pároddal szeretkeztek?... Kérdezõ: külsõ nemi szervek: nagyajkak, kisajkak, csikló belsõ nemii szervek: hüvely, méh, petevezetõ, petefészek

Mire jó a hüvely kúp? Segít a teherbeéséshez és mennyibe kerül?

Legjobb válasz: Rengeteg féle hüvely kúp van, arra jó amire éppen való. Van ami sperma ölõ hatású, van ami gombás fertõzésre jó, van ami hormont tartalmaz stb.

Rengeteg féle hüvely kúp van, arra jó amire éppen való. Van ami sperma ölõ hatású, van ami gombás fertõzésre jó, van ami hormont tartalmaz stb.
A kérdező hozzászólása: és melyik a hormon tartalmazó????
Azt akkor írják fel ha többszöri vetélés után sem marad meg a magzat, és ebbõl is több féle van. mint pl. fájdalom csillapítóból is több féle van.

A lányomnak mi az a hüvelyében?

A lányom 10 éves olyan wvan a kis hüvelyében, mint nekem szülés után olyan vadhús. Szerintetek vigyem orvoshoz vagy mi a teendö ilyenkor?

Legjobb válasz: Te megnézted a lányod hüvelyét?

Te megnézted a lányod hüvelyét?
"De eleg volt hogy szethuztam a szemeremajkait es mar onnann lattam" Ez messze van még a turkálástól. Egy anya meg akár turkáljon is, ha a gyereke egészségérõl van szó.
De bizony turkált benne.
Nem turkált a gyerekben! Csak figyel rá. Ez az anya dolga.
Aztán holnap azt látjuk a fókuszban hogy az anyuka anális prosztata és/vagy vakbélvizsgálatot hajtott végre a gyerekén, mert neki joga van a gyerek testnyílásaiban turkálni. :) Arról meg nem is beszélve, hogy mégis mi lehetne egy kislány hüvelyében? Teljesen normális egészséges gyerek, nem kell egybõl rákra meg agydaganatra, jelen esetben puncirákra gondolni.. Az internet átka. Elolvasod az egészség témakör kérdéseit, és az önjelölt orvosok máris legalább 20 fajta rákot diagnosztizálnak magukon.
Hú...hát szerintem aki azt írta nem nézheted meg a gyereked hüvelyét, annak nincs gyereke, igen is jogod van figyelni rá!
Ha azt a valamit a kislány nem érzi, akkor nem is kérheti meg az anyját, hogy nézze meg. Egyébként meg úgy gondolom, hogy egy anyának igenis példát kell mutatnia abban, hogy egy nõnek figyelni kell magára, a mellünkre, a hüvelyünkre is. Ezt pedig nem 15-16 évesen kell elkezdeni mondogatni, mert akkor már rég szexelnek lányok (sajnos), de úgy, hogy fogalmuk sincs, hogy mi hogyan zajlik. Csak olvassatoki el néhány kérdést itt, minden nap kérdeznek valami bõdületes hülyeséget. Van olyan, aki azt se tudja, hogy mi az a csikló, de szexel. Komolyan.
9, teljesen rendben van, hogy megnézi a lányát, HA A LÁNYA MEGKÉRI RÁ. Az, hogy popsikenés közben random széthúzza a szeméremajkamat, az nincs rendben.
Szerintem egy anyuka nyugodtan megnézheti a lányát. Én még kamaszkoromban is megnézettem magam anyuval, õ mutatta meg, pl. h hogy kell mellet vizsgálni. No, de a kérdésre válaszolva: szerintem ha nem fáj neki, akkor még nem kell orvoshoz vinni, de nézz rá még és ha változást érzel, akkor vodd gyermeknõgyógyászhoz megfeleõ lelki felkészítés után.
Jól tetted, hogy erre is felfigyeltél. Ha az anyukák a fiúgyermeküknél is az idejében ügyelnének a fitymájukra, nem volna ennyi problémás felnõtté vált gyerek. A kislányt helyedben (mivel bizonytalan vagy) elvinném egy gyermeknõgyógyászhoz, ahogy feljebb is írta a hozzászóló.
Veletlenul megnezted a huvelyet belulrol mi? :)
Szerintem ez teljesen normális, tök fölösleges lenne elvinned.
Hát mit mondjak, nekem azért kicsit meglepõ, hogy a 10 éves kislányodnak széthúzod a szeméremajkait. Tudod, õ nem egy játékállatka, hanem önálló személyisége van, és ez a magánszférájába való nagyon durva beavatkozás, még akkor is, ha a popsikenésre õ maga kért meg (a széthúzásra nem valószínû). Szerintem nincs realitása most elvinni nõgyógyászhoz, 15-16 évesen úgyis elmegy majd, ott majd megnézeti.
szia! Szerintem a szûzhártya lesz az. Valakinek vastagabb meg nagyobb, valakinek kisebb. De ha aggódsz, vagy mégsem az, vidd el egy GYERMEKnõgyógyászhoz, akirõl tudod, hogy kedves és megértõ!!
Ha nem vagy benne biztos, hogy mi az, inkább vidd orvoshoz.
A kérdező hozzászólása: Igen. Odavoltak osztálykiránduláson vonattal mentek peste, n4óra volt az ut. Hazajott teljesen fel volt törve a feneke, ezert bekentem neki neogranormonnal, es hat láttam. Szerintem teljesen normalis hogy megneztem a kislanyomat. Igy legalabb eszrewettem. De eleg volt hogy szethuztam a szemeremajkait es mar onnann lattam. Szerintetek mit csinaljak?
Megfogta a nemi szervét, és széthúzta. Nem csak rápillantott, vagy véletlenül meglátta. Ez már szerintem turkál kategória. Azt meg már meg sem merem kérdezni a nagy "figyeljünk a gyerek egészségére" anyukáktól, hogy mit szólnának ha az apa csinálta volna ezt..

Mit mutat a hüvelyi ultrahang? Van kép is, hogyan van ez? (Jövő héten megyek, 7. hétben)

Legjobb válasz: Szia! Én 6 hetesen voltam hüvelyi uh-n, a petezsákot láttuk, én úgy emlékszem, már láttam ahogy pulzál a szíve. 4,5 hós kislány anyukája

Szia! Én 6 hetesen voltam hüvelyi uh-n, a petezsákot láttuk, én úgy emlékszem, már láttam ahogy pulzál a szíve. 4, 5 hós kislány anyukája
szia. nyugi, latni fogod. enis lattam 6+5 hetesen a kis babszemecskemet, akkoracska volt es a szivecskeje is vert.8mm volt a draga. udv.14 hetes
Kedves 19.55-ös! Én csak azt mondom, hogy nem azért csinálnak hüvelyit, mert baj van!!!!!! Általában azzal vizsgálnak az elsõ 12 hétben, mivel azzal jobban látnak! És nem csak a terhesség megállapítására szolgál! Hasival kevesebbet látnak! Ezért van az, hogy ha veszélyeztetett vagy, akkor mindenféleképpen azzal néznek! 19.49-es voltam
A kérdező hozzászólása: Valószínû, mind két esetben használják, ne tessék veszekedni! :)
Kedves 19.49-es te biztosan jobban tudod mint én hogy nekem mit mondtak és igenis nekem azért nézték hüvelyivel mert veszélyeztetett voltam és azzal minden apróságra oda figyeltek, pl:ezért kellett 30hetesen megcsászározni, mert látták azt amit usg-vel nem vettek észre.Nem feltétlenül csak arra való, hogy megállapítsák a terhességet.
A kérdező hozzászólása: de jó, de jó... remélem én is látok már valamit! :)
A hüvelyi ultrahangot nem azért használják, mert baj lehet! Általában hüvelyivel nézik a picit az elsõ 12 hétben, mert sokkal jobban látnak vele, mint hasival! Legalábbis jobb helyeken van hüvelyi is! Én 6 hetesen voltam és már láttuk a petezsákot és benne az mi kis csöppségünket!
A kérdező hozzászólása: Ahha! Köszönöm!
Nekem veszélyeztetett terhesség miatt csináltak hüvelyi ultrahangot és azt mondták azért van rá szükség mert kimutatja hogy van-e valami probléma a babával, a felvételeket amit kaptam nem maradt nállam oda kellett adnom egy másik orvosnak.
A kérdező hozzászólása: Jajj... már izgulok! :) köszönöm!

Nekem eddig csak nagy méretű pasikkal volt dolgom, és SOHA nem volt hüvelyi úton orgazmusom. Megismertem a párom neki kisebb van a méretet nem tudom, de vele tudom mi az a hüvelyi orgazmus. A méret a lényeg?

Legjobb válasz: inkább az, hogy tud vele bánni. Manapság elég sok az a pasi aki Don Juan-nak képzeli magát ,közben meg csak úgy tud dugni mint egy nyúl.

inkább az, hogy tud vele bánni. Manapság elég sok az a pasi aki Don Juan-nak képzeli magát , közben meg csak úgy tud dugni mint egy nyúl.
A partner odafigyelés, törõdése, az érzelmek erõssége leginkább a lényeg, mintsem a méret. Az orgazmus meg amúgy is leginkább agyban dõl el.
A rövid kis leírásod után megkérdezném: szerinted?
A kérdést én sem értem. Amúgy meg ujjal is lehet hüvelyi orgazmust csinálni, ha olyan óriási volt az elõzõ pasiknak akkor lehet, hogy õk csak betették aztán nem tudták a hüvely falát megfelelõen nyomkodni. A kalaposoknak is nagyobb méretû orruk van mégsem jobb a szaglásuk. :)
Én csak saját példámat tudom elmondani. Nekem is csak 14cm hosszú farkam van, de akivel szexeltem eddig mind azt mondta, hogy ilyen jó még senkivel sem volt. :) Azóta nem parázok a méret dolgom, csak élem az életem. :)
Nekem 5M-eres farkam van.. Az olyan hogy bedugum a popsidba és kijön a szádon. Olyan leszel mint a rostonsült kismalac!
Azt szokták mondani, hogy nem a méret a lényeg, amíg nem túl kicsi. Szóval az, hogy 16 cm vagy 18 cm vagy 20 cm, már nem túl érdekes, ott inkább az számít, hogyan használja a pasi. De mondjuk ha csak 12 cm és vékony is, akkor már nem biztos, hogy ügyességgel tudja kompenzálni a méretbeli hiányosságokat.

Mi lehet a hüvelyemben?

Tegnap mikor ujjaztam magam, észrevettem, hogy mintha lenne egy "búb" a hüvelyemben. Nem az a normális, red?szer?, ami nyugalmi állapotban van. Ezen feszes a b?r, és izgalmi-nyugalmi állapotban is egyaránt olyan. Még sz?z vagyok. Mi lehet ez? Persze, megyek n?gyógyászhoz, de 1,5 hónap múlva van id?pontom... jó lenne tudni, mi lehet az. Légyszives csak normális válaszokat írjatok!

Legjobb válasz: olvastam korábbi kérdéseket. a méhszáj hol helyezkedik el? képet is linkelhettek! Ja, és ez a "búb" a hüvely "oldalfalán" helyezkedik el.

A kérdező hozzászólása: olvastam korábbi kérdéseket. a méhszáj hol helyezkedik el? képet is linkelhettek! Ja, és ez a "búb" a hüvely "oldalfalán" helyezkedik el.
Foggalmam sincs mi lehet ez:/
Teljesen természetes, megtaláltad valamelyik columna rugarumodat (a hüvely elülsõ és hátulsó falán is húzódik egy-egy). Az uterus nyílását itt tekintheted meg: http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/27/Illu_fema..
hát ezzel télleg érdemes nõgyógyászhoz menni....:D
Ez a méhszáj, ciklustõl függõen hol jobban, hol kevésbé érezhetõ. Teljesen normális.
ha gomba, nézess vércukrot.
Ha fehér, túrós--> Candida (gomba) Ha halszagú--> Gardnerella (baktérium) Ha zöldes, habos-->Trichomonas (egysejtû protozoon) Elsõre gomba ellenes szer kell, az utóbbi kettõre pedig a metronidazol (pl. Klion, Supplin) kiválóan megfelel.
ha meg simán átlátszó, minden nap pár csepp, akkor nincs ellene gyógyszer, és teljesen természetes, mindenkinek van.

Mi ez a hüvelyemben?

Tegnap nagyon kezdett viszketni a hüvelyem körül az ajkam. Azt gondoltam, hogy most volt borotválva, biztos azért, mert nő a szőr, és dörzsöli, volt már ilyen. Viszont, tegnap este egy bunnyanást éreztem, mint amikor megjön. Nézem, a bugyimon fehér-darabos válladék, de elég sok. Az az érdekes, hogy most voltam nőgyógyászaton 1 hete és minden rendben van. Akkor ez mi?????? Savanykás szaga van. Azóta nem volt, csak nagyon viszketnek az ajakszélek. De nem tudom ez attól van-e, avagy a borotválástól. Valaki volt már így?

Legjobb válasz: menj el nõgyógyászhoz megint !!!

menj el nõgyógyászhoz megint !!!
Gombás fertõzésed van.
Sajnos valószínû, hogy gomba, menj el újra orvoshoz. Peched volt, pont akkor alakult ki miután voltál orvosnál...
sajnos én is így vagyok már évek óta, büdös fehér folyásom van, nincs semmiféle fertõzésem, nekem ez mindig menstruáció elõtt kb. egy héttel jelentkezik
a viszketés és a savanykás szagú darabos folyás egyértelmûen gombás fertõzés igen, megeshet, hogy most kaptad el a pasidtól de nem feltétlenül tõle ered, összeszedhetted nyilvános illemhelyen, de akár kilincsrõl is... menj szépen vissza a nõgyógyászodhoz, mert ezt jobb minél elõbb kezelni
A kérdező hozzászólása: Korábban is volt, hogy sok volt a folyásom, ami engem zavart, de járok rendszeresen magánorvoshoz. Azt mondta nincs gond, én sajnos ilyen vagyok. Ettõl viszont meglepõdtem!! De mégis mitõl? Mindent mindig ugyanúgy csinálok. Azon is elgondolkodtam, hogy pár napja a párommal szeretkeztem, lehet valamit bejuttatott?
Szerintem is keresd fel is ismét a nõgyógyászod.
A kérdező hozzászólása: Errõl tudok, de olyan sok váladék buggyant ki este, hogy meglepõdtem. Arra gondoltam, várok pár napot. Megpróbálom a Canesten Kombit. Nem szaladhatok mindig dokihoz. Most is 3 hetet vártam egy idõpontra, mert nem a magándokimhoz mentem, nem futja rá mindig. Kivételesen kórházban voltam. Hátha az segítene.
A kérdező hozzászólása: Soha nem ülök nyilvános wc-re, undorodom az ilyesmitõl.
akkor van rá esély, hogy a barátod hordozza - ez esetben õt is kezelni kell

Mit helyezzek a hüvelyembe?

Szeretném magam kielégíteni,de unatkozok és barátom távol van jelenleg. Tudtok ajánlani valami jó tárgyat, ami házban megtalálható, és jó ha felhelyezem magamnak? Normális válaszokat! 17/l

Legjobb válasz: ÖÖÖ.. bár nem írtam oda, de lány vagyok bocsi :D

ÖÖÖ.. bár nem írtam oda, de lány vagyok bocsi :D
Nem tudom mire fel pontoztál le kérdezõ, pedig normális hangnemben válaszoltam neked, még arra a kérdésedre is, ami törülve lett idõ közben. 1.
A melegitett uborka nem jó, mert attól b..zi lesz.
Nekem egy órán belül itt az igazi, maradok annál. :) )
A kérdező hozzászólása: Kipróbáltam....és...húúúúh....:$ Az igazi jobb, de ez se volt rossz: :$:$ Ajánlom mindenkinek, de ne legyen túl hideg, és mossa meg. Durex classicot rá, aztán kész is :$
Majd mond meg milyen volt. Bennem még nem volt uborka. :) )
A kérdező hozzászólása: Szerintem kipróbálom :) ))
Igen, uborka óvszerrel. Csak, ha a hûtõbõl veszed ki, akkor kicsit mikróban melegítsd fel, mert a hideg nem nagyon kellemes.
Uborka óvszerrel
A kérdező hozzászólása: vibrátor nemjó. olyan tárgy kéne ami a házban is megtalálható.
Sündisznót. De ha szúrósnak találod, mehet dinnyével is.
Nem tudsz beszerezni egy vibrátort. Nagyon jó, igazi fütyit formázók is vannak. Az lenne a legjobb.
ki a bunkó???
A kérdező hozzászólása: bunkó...
kapj el egy gólyát, és annak a lábát helyezd fel óvatosan. ha mozgatja, még élvezetesebb ;)
De. Minden vágyam átmenni. Jegyet te fizeted?
A kérdező hozzászólása: Hm. Nem pontoztam én le senkit :)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!