Találatok a következő kifejezésre: Mi a a hívő ember és (7 db)

Mi a különbség a pozitív és a Hiv-pozitív gondolkodású ember között?

Legjobb válasz: A HIV-pozitv gondolkodású túl optimista volt...

A HIV-pozitv gondolkodású túl optimista volt...
Próbáld ki mindkét módot, majd megtudod.
A kérdező hozzászólása: ....boldog karácsonyt:D
probának sem jó
no komment

Mi a különbség a hívő ember és a vallásos ember (a hívő keresztény és a vallásos keresztény ember) között?

Legjobb válasz: Gyakorlatilag jelentésbeli különbség nincs a kettõ között. Keresztény vallási vezetõktõl hallottam - akik szintén keresték a választ erre -, hogy inkább csak a használatában van különbség. Hogy miért, azt nem tudom, de arra a következtetésre jutottak, hogy a katolikus körökben a vallásos jelzõt akkor használják valakire, ha az illetõnek mélyen megélt, õszinte, hite van, s a hívõt inkább pejoratív értelemben használják, aki pl csak úgy tesz, mint ha erõs lenne hite és ez az életében is meglátszana, viszont valójában épp ennek az ellenkezõje az igaz rá, pl megjátssza a "szentéletû"-t. A protestánsoknál épp ellenkezõleg. A vallásos jelzõt használják pejoratív értelemben, s a hívõ bír szó a pozitív jelentéssel.

Gyakorlatilag jelentésbeli különbség nincs a kettõ között. Keresztény vallási vezetõktõl hallottam - akik szintén keresték a választ erre -, hogy inkább csak a használatában van különbség. Hogy miért, azt nem tudom, de arra a következtetésre jutottak, hogy a katolikus körökben a vallásos jelzõt akkor használják valakire, ha az illetõnek mélyen megélt, õszinte, hite van, s a hívõt inkább pejoratív értelemben használják, aki pl csak úgy tesz, mint ha erõs lenne hite és ez az életében is meglátszana, viszont valójában épp ennek az ellenkezõje az igaz rá, pl megjátssza a "szentéletû"-t. A protestánsoknál épp ellenkezõleg. A vallásos jelzõt használják pejoratív értelemben, s a hívõ bír szó a pozitív jelentéssel.
A vallásos ember dogmákban hisz, különbözõ gyakorlatokat végez azért, hogy a cselekedeteivel tetszen az Istennek. A hívõ tudja, hogy nem cselekedetekbõl, hanem hit által lehet megigazulni Isten elõtt.
AZ elottem ironak nagyon is igaza van , szemelyes hit nelkul nincs udvosseg.
Az égvilágon semmi. Csak annyi, hogy akik hívõnek nevezik magukat, de vallásosnak nem, azok letagadják azt, hogy õk is vallásosak.
én protestáns vagyok és valóban vallásosnak nevezem azokat az embereket, akik a látszat kedvéért járnak mondjuk pl templomba, Bibliával és rózsafüzérrel a kezükben és hívõ az, akinek élõ hite van
aki meg van keresztelkedve keresztény. aki el-el járogat, néha imádkozik, néha elõveszi a bibliát, de nincs mindenap ez az eszében VALLÁSOS keresztény. aki nap mint nap megéli keresztény HÍVÕ életét, annak igazi üdvössége van, elfogadta az , hoyg a kereszten Jézus érte szenvedett az õ bûneiért! és mivel ezt tudja és vallja, NEM AKAR EGY PERCET SEM NÉLKÜLE ÉLNI!!!!
A vallásos ember mindent csak a látszat kedvéért tesz, azért, hogy lássák, megszokásból. A hívõ keresztény ember viszont nem megszokásból és a látszatért tesz , hanem azért, mert engedelmeskedik Isten Igéjének. A vallásosság nem jó dolog önmagában , ha nincs élõ hit, akkor a vallásosság egy értelmetlen, hiábavaló dolog.

A vallásos és hívő emberek, ha Istenhez imádkoznak, midig az ég felé néznek. Istent miért az "űrből" várják?

Legjobb válasz: Nem az ûrbõl, hanem az égbõl :) Tudod, a vallás még akkor alakult ki, amikor az embereknek semmi fogalma nem volt arról, hogy a kék ég mögött végtelen feketeség van.

Nem az ûrbõl, hanem az égbõl :) Tudod, a vallás még akkor alakult ki, amikor az embereknek semmi fogalma nem volt arról, hogy a kék ég mögött végtelen feketeség van.
Érdekes én mindig befelé figyelek, a szívembe. Sokszor becsukom a szemem, vagy nem is tudom, valahogy nem érzékelem olyankor a körülöttem levõ világot. Szerintem amúgy ez csak a vallásos festményeken van, én legalábbis nem tudom elképzelni, hogy a plafonnak beszéljek.... Freya
Egyátalán nem igaz. A mohamedánok pl. leborulva az imaszõnyegüket nézik. Én az összekulcsolt kezembe temetem az arcomat. A segítséget tehát nem fentrõl, hanem bentrõl várjuk. Ezt nevezzük Szentléleknek. Egy szellemes megfogalmazás szerint az Atya az Isten felettünk, a Fiú Isten közöttünk, a Szentlélek Isten bennünk.
Nem azért néznek fel, mert várják h leszálljon az ûrbõl!!! Ez az alázat jelképe, hogy õ "felettünk" áll. De persze minden hívõ tudja, hogy nem fizikailag van felettünk, nem a mennyezeten lóg, hanem ez egy jelkép!
Nem az égbe nézve, hanem összekulcsolt kézzel, szememet behúnyva, fejemet lehajtva.
szeretik a kék színt.
tudod idõközben rájöttem, hogy én vagyok az isten.tudniillik amikor istenhez imádkozom, én hallom az imát:)
Nem azért néznek felfelé, mert Istent várják, inkább azt lesik nem-e szakad rájuk az ég.
két lehetõség van. vagy azért mert tévednek, és azt hiszik valami helyen van az Úr a világon túl. vagy azért, mert amikor felnéznek, egységben próbálnak tekinteni, mindent egyszerre, és úgy szólnak az Atyához, szóval a szemük felfelé néz, de az elméjük mindenfelé, és ekkor érünk a Freya féle variációhoz, ami nem tévedésen alapszik. :) üdv 26/F LastOne.Left
A kérdező hozzászólása: 02-01 22:31 Bocsi egy dolgot elfelejtettem: Mikor Apámnak elmondtam, akkor a kezembe nyomta Erich von Daniken "Az istenek is ûrhajósok voltak" (2001) címû mûvét. Négy nap alatt kiolvastam. Ráadásul még több hasonlót is írt. Javaslom neked is. Ez az ember gondolkodott a szent könyvekben leírtakon a mai kor tudománya alapján. Feltételezéseinek lehet valóság alapja is!
Nem minden vallás úgy imádkozik , hogy az ég felé néz!! Pl. a muszlimok a foldre néznek és úgy imádkoznak!!
Ne vitatakozzanak Isten létében, vagy nem létében.Fentebb írtam Berzsenyi Dániel vers részletét.Tessék elolvasni.
Ezt magyarázd el légy szíves annak a rengeteg orvosnak, kutaónak, tanárnak, tudósnak, írónak és filozófusnak, aki hisz Istenben, és a könyveken, tudományon keresztül csak még közelebb került hozzá.
Mert szellemileg rokkantak. Normális ember eleve nem imádkozik. Puszta idõpocsékolás. Ha valaki kijárta mind a 8 osztályt és fizikából is odafigyelt eleve tudja, hogy a komplett vallási hókusz-pókusz csak egy primitív kis népmese.
Ha egyszer Jézus a felhõkbe szállt fel, akkor nyilván valóan onnan is jön el, ahogy azt el is mondta. DE az ima lényege nem az hogy hova nézünk.
A kérdező hozzászólása: ma 22:31 Nem kell elnézést kérned. Jézus valóban földönkívüli volt és "fentrõl" érkezett. A Szent Lélek értelmezésébe pedig minden belefér!
A vallás pusztán Sci-fi. Ne keress benne értelmes választ.
kérdezõ. ami a közmondásodat illeti és a megjegyzésed mögé, az teljesen igaz, nem szimbolikus, így 06:11 nek is igaza van, ugyanis Isten valójában az ember mélyebb énje, önmaga valósága, és az ember igazából egy mindennel, csak van egy felszínes énje is az, azt hívhatjuk sátánnak, és e kettõbõl választhat az egyén. :) üdv 26/F LastOne.Left
A kérdező hozzászólása: 1. tegnap 13:17: amit leírtál abból az következik, hogy három Isten van? Akkor mégis igaz a Mózes I. 18/2.! Ügyes vagy, mert megerõsítettél. 2. ma 06:11: Látod minden magyar embernek erre kellene rájönni, mert ezeken az oldalakon olvastam a következõ, magyar közmondást "Segíts magadon, Isten is megsegít!" - a második részét kikoptatták nyelvünkbõl: "Segítettem magamon én vagyok az Isten!". Akár igaz, akár szimbolikusan kell értelmezni, megerõsíti a logikádat. Köszönöm válaszaitokat.
Az Úr imádsága: Mi Atyánk, ki vagy a mennyekben... stb.
nem nézünk felfelé, ez egy sztereotípia, hogy minden vallásos felnéz... Mi, Baptisták, meghajtjuk a fejünket, becsukjuk a szemünket és úgy imádkozunk :)
Minek ezt firtatni?Berzsenyi Dánielt idézem:Isten, kit a bölcs lángesze föl nem ér, Csak titkon érzõ lelke óhajtva sejt.Léted világít, mint az égõ nap, de szemünk bele nem tekinthet......
Mert a Biblia feltárja, hogy Õ a mindenség felett lakik, de a földet nekünk adta lakhelyül. Jehova Tanui szívesen megmutatják neked ezt a Szentirásból. Keresd Õket, mert sok kérdésedre meg tudják adni a választ!!!
szerintem, aki így imádkozik, inkább azt fejezi ki, hogy nyitott isten elõtt, nincs takargatnivalója.


leskelõdés
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ. végülis... ....mert ugye aki nem érti mirõl beszélnek (beszéddel) mert azon a nyelven nem beszél, az nem hallgatózik. de aki nem érti a jelelést az is hajlamis nézni (leskelõdni), mert ugye talán nem feltünõen nézi. (nem illik) hogy mit is csinálnak. õk "beszélgetnek" de ki nem érti nemtudja mirõl. de ki igen és meglesi és értelmezi, az leskelõdik. nem is számitottam furcsa kifejezésre, de arra se hogy ennyire egyszerü lenne.
ugyanúgy hallgatózás szerintem, mert õk olyankor beszélgetnek, akár csak mi a szánkkal...
A kérdező hozzászólása: végeredményben igen. hallgatózás. de a halgatózás a hallás szóhoz köthetõ. a jelelés meg nem 'hangos' beszéd.
A siketek is szokták azt mondani valamirõl, amit megtudtak, hogy: hallottam. http://hu.wikipedia.org/wiki/Szineszt%C3%A9zia
az vicces lehet :D:D

Vallásos és hívő emberek, mit szoktatok csinálni a szabadidőtökben?

Legjobb válasz: Ugyanazt mint bárki más... Sport, szórakozás, internet, barátok, olvasás, stb...

Ugyanazt mint bárki más... Sport, szórakozás, internet, barátok, olvasás, stb...
Itthon vagyok a gyerekekkel, úgyhogy a szabadidiõ és a nem szabadidõ számomra összemosódik. :) Amikor éppen alszanak, vagy elviszik õket a nagyszülõk, és házimunkát sem kell végeznem, akkor olvasok, meg lógok a neten. De ma - a kicsi születése óta elõször - elmegyünk estére a férjemmel. Ilyesmire gondoltál? Mert szerintem ez világnézettõl független, a legtöbb ember valami ilyesmit csinál. Persze imádkozni meg Bibliát olvasni is szoktam lehetõleg minden nap, és régen hetente egyszer házicsoportba is jártam, de annak az idõnek több okból vége sajnos.
A kérdező hozzászólása: Köszi! Igen, ilyesmire gondoltam. Nem általánosságban kérdeztem, mert gondoltam, hogy nem vagytok marslakók.:)

Nemsokára lesz a születésnapi bulim és csak egy pár embert hivok meg alkohol is akad majd mi a véleményetek, milyen játékokat lehetne "játszani"? Persze lányok is lesznek ott F/16

Legjobb válasz: Mi anno home-made aktivity-t játszottunk: a csapatok egymásnak írták a sokszor teljesíthetetlen hülyeségeket. Persze ha lesz alkohol, akár az Alkoholi is benézhet, de nem akarom itt bátorítani az ifjúságot... :)

Mi anno home-made aktivity-t játszottunk: a csapatok egymásnak írták a sokszor teljesíthetetlen hülyeségeket. Persze ha lesz alkohol, akár az Alkoholi is benézhet, de nem akarom itt bátorítani az ifjúságot... :)
A kérdező hozzászólása: Ne zavarjon :D nyugodtan adhatsz még ötleteket :D :P
Hát akkor ivós játékok :) Régen Máricsúj mellett ittuk le magunkat, ahányszor kimondták Maricsúj nevét, ment a feles. :D Vagy a tuningolt székfoglaló, mikor minden körben kapott mindenki egy újabb felest, és úgy kellett zenére helyet keresni. Póker, és a nyertes iszik... De elõbb-utóbb úgyis ti is kitaláltok majd ilyeneket, hozza az élet. :D

Vallások szempontjából mit jelent a hit és a hívő ember?

(A lexikonok által meghatározott hitet már tudom.)

Legjobb válasz: A Biblia definiálja, hogy mi a hit: Károli: "A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyõzõdés." Katolikus: "A hit a remélt dolgok biztosítéka, a nem látható dolgok bizonyítéka." Nekem ez sokat mond. Többek között azt, hogy a hit nem hiszékenységen, hanem meggyõzõdésen alapul. Példának okáért nem látjuk Istent, de meggyõzõdhetünk a létezésérõl a bizonyítékok alapján.

A Biblia definiálja, hogy mi a hit: Károli: "A hit pedig a reménylett dolgoknak valósága, és a nem látott dolgokról való meggyõzõdés." Katolikus: "A hit a remélt dolgok biztosítéka, a nem látható dolgok bizonyítéka." Nekem ez sokat mond. Többek között azt, hogy a hit nem hiszékenységen, hanem meggyõzõdésen alapul. Példának okáért nem látjuk Istent, de meggyõzõdhetünk a létezésérõl a bizonyítékok alapján.
Na ez egy olyan kérdés amire doktori disszertációt lehet írni. (nem köztársasági elnök módra) Vallások számára a hitt az alappillér, amelyre folyamatosan támaszkodik, hogy a tanításait elfogadják. Vallás szempontjából a hívõember ember az, aki az adott tanítás elfogadja és az alapján éli életét. Sajnos érzékelhetõ a hívõember kiszolgáltatottsága ember a rendszerben. Vallás a hívõember számára a szimbiózis. Szekta pedig a hívõember számára a parazita. Sajnos most csak ennyire voltam képes.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!