Találatok a következő kifejezésre: Mi a a hívő (578 db)

Mi az a hív? :D

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/HIV

:D
k.urvavicces...
A kérdező hozzászólása: mi kur va vicces tirpak arcuka??-.- an vmi problemad?-.-"

Letudná nekem írni valaki mi az a HIV?

Csak annyit tudok hogy vérrer,ondóval,előváladékkal meg ilyenekkel terjedő valami,Segítene valaki hogy mi pontosan?mik a tünetek?mit okoz? stb.

Legjobb válasz: google.. és Wikipédia egyébként nem valami hanem fertõzés

google.. és Wikipédia egyébként nem valami hanem fertõzés
A halandó nép mindent megtalál némi kitartással.
Attól nem is félek, hogy bármirõl is meggyõznél. Legalábbis ilyen hozzáállással biztosan nem. Ugyanakkor izgatottan várnám, hogy végre megjelölj egy hiteles forrást amivel az állításaidat alátámasztod. Hogy más is tudjon tájékozódni. Mit ad isten, szerény személyem egy laboratóriumban dolgozik, ahol nap mint nap végeznek HIV tesztet. Egy rakás molekuláris biológiával foglalkozó szakember nem tudja, hogy mit csinál? A cég pedig idõt, pénzt és munkaerõt nem sajnálva kamu teszteket végez? Mondd el kérlek, hogy honnan tudod ilyen biztosan, hogy nem létezik ez a vírus. És ha nem létezik, akkor mivel vannak fertõzve a HIV fertõzöttek? Ne sajnáld a tudást a halandó néptõl.
Én nem akarlak meggyözni semmiröl sem. :) Ha érdekel utánajársz, ha nem nem.
Konkrétan olyan teszttel keresik amit HIV vírus kimutatására fejlesztettek ki. Az OVSZ is át van verve gondolom.
Bizonyos antitesteket keresnek. Pl influenza elleni oltásra rá van írva, hogy használata pozitív HIV vizsgálatot eredményezhet.
Ha nincs bizonyítva a létezése, akkor mégis mi a fenéért szûrnek rá pl véradásnál?
Tényleg nincs.
"tudományosan nincs bizonyítva" ? Hol élsz te?
:) Azt nemtudom hogy komplett vagyok e, de az igen hogy eennek vírusnak a létezése tudományosan nincs bizonyítva. Ne hidd el nekem, járj utána.
Nem létezõ valami? Hát te nem vagy komplett :D
Egy kamu. Egy nem létezö valami. Amire gyógyszert adnak amire rosszul leszel.
Ezt 16 évesen már tudnod kéne. A HIV fertõzöttségnek még nincsenek tünetei. Ha kialakul az AIDS, akkor fokozatosan leépül az immunrendszered, és nem tud védekezni a kórokozókkal és a rákos sejtekkel szemben (ez utóbbi mindenkinél elõfordul, csak az immunrendszer legyõzi). Gyógyszerekkel elég jól karbantartható a betegség, de ez függ az adott egyén szervezetétõl és attól is, hogy HIV melyik fajtáját(fajtáit) kapta el. Elõrehaladott állapotban egy szimpla megfázás is végzetes lehet, mert gyakorltailag nincs immunrendszer.
Még annyit, hogy a fertõzöttség és az AIDS kialakulása között évek is eltelhetnek, akár 10-15 is.
Google, WIkipédia. A HIV egy vírus. Ha a szervezetedben van, de még nincs tünete, akkor HIV fertõzött vagy. Ha már tüneteket produkál, akkor beszélünk AIDS-rõl.
A vírust is tudják szûrni és tipizálni, sok fajtája van a HIV vírusnak, viszont normál teszteknél valóban antitestet nézik, mert így olcsóbb és egyszerûbb.

Automatikus elutasítás esetében mit hall a hívó fél?

Van a telefonomon egy olyan, hogy "automatikus elutasítás". Ha ezt beállítom egy illet?nél, akkor ? azt fogja hallani, hogy foglalt vagyok? Vagy hogy kinyomom? (Samsung montém van egyébként.)

Legjobb válasz: Három rövid sipolás, mintha nem lenne térerõd és hivni próbálnál, ennyit hall. De vannak telefonok ahol ki is irja, hogy elutasitva.

Három rövid sipolás, mintha nem lenne térerõd és hivni próbálnál, ennyit hall. De vannak telefonok ahol ki is irja, hogy elutasitva.
Te látod majd, hogy hivott a nemfogadott hivások között lesz X el jelölve.
Foglalt jelzést fog hallani, ugyanúgy, mint amikor kinyomod a hívást. Annyi különbséggel, hogy amikor kinyomod, akkor elõtte még csengést hall a kinyomásig. Egyébként hogy tetszik a készülék? Én most tervezek egy ilyet!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! Nekem tetszik, semmi bajom vele. Véletlen esett erre a választásom, miután az elõzõ tönkrement, de nagyon megszerettem. Egyszerû kezelni, mégis elég sokat tud, szoktam rajt netezni néha, meg zenét hallgatni, de ennél sokkal többet tud, csak nincs igazán kihasználva. Szeretem. :)
Foglalt jelzést kap.


Keresztény nõk õszintén mit gondolnak a hívõ testépítókrõl?

Legjobb válasz: 1Timóteusz 4:8 Mert a testedzésnek van némi haszna, az Isten iránti odaadás ellenben mindenre hasznos, mivel megvan benne a mostani és az eljövendõ élet ígérete. Teljesen egyetértek ezzel:)

1Timóteusz 4:8 Mert a testedzésnek van némi haszna, az Isten iránti odaadás ellenben mindenre hasznos, mivel megvan benne a mostani és az eljövendõ élet ígérete. Teljesen egyetértek ezzel:)
A biblia támogatja a soprtot. KZitus bibliavers idézete éppen ideillik. Természetesen a fontossági sorrend a legfontosabb. Ha valaki profi testépitõ az sok idõt elvesz. Amugy sokszor a profi testépitõk nem hagynak elég idõt a családra. Ez már bibvliai alapelveket sért.
Kb 3 hónap
4-6 hét után kimutatható, 3 hónap múlva kell ismételni a tesztet

Mit tegyen a hívő, ha depressziós?

Ehhez az állapothoz többek között az is hozzátartozik, hogy az ember nem tud úgy hinni és bízni, mint előtte, és az imádkozás sem megy. Mit lehet tenni? (A Mentális egészség kategóriában már szétnéztem, sok jó választ láttam, most azért kérdezek itt, mert kimondottan hívők válaszára is kíváncsi lennék.)

Legjobb válasz: Olvasd el a kivezetõ út a depresszipból cimû keresztény könyvet. Le lehet tölteni pdfben

Olvasd el a kivezetõ út a depresszipból cimû keresztény könyvet. Le lehet tölteni pdfben
A depresszió betegség. Nem testi, hanem lelki. Szakorvos segíthet neked. Természetesen a hit megerõsítése is segíthet. Keress olyan tevékenységet, melyek megerõsíthetik benned az Istenhitet. Pl: természetjárás, teremtett dolgok megfigyelése, vagy Bibliaolvasás. Segíthet mások társaságának keresése. Vagy sportolás, menj el futni, vagy pedig irány egy konditerem, vagy uszoda. És egy megerõsítõ bibliavers Zsoltárok 34, 19
Kicsit foglalkozz másoknak a gondjaival is, tegyél jót azokkal akiknek szüksége van rá, és máris közelebb kerül a szíved Istenhez.
Érzékeny is vagy? Magától nem hiszem, hogy el fog múlni. Egyél, igyál, aludj, fürödj, sportolj, hallgass zenét, nézz filmeket, olvass, sportolj stb.. Keress egy jó társaságot. Vagy szorongó is vagy?
A legtöbb (ha nem az összes) lelki betegség forrása tulajdonképpen az, hoyg nem látjuk önmagunkat, a világot, Istent és ezek viszonyát a valóságnak megfelelõen. Önmagunkat úgy kell látni, hogy nem érünk se többet, se kevesebbet a többi embernél, de van egy gyönyörû kibontakozott formánk, ami Isten tervében szerepel és efelé kell haladnunk. A világot úgy, hogy ott mindent a jó és bölcs Isten irányít (még a rossz is szerepet kap a terveiben), tehát nem kell sem aggódni, sem háborogni. De a legfontosabb, hogy Isten annyira szeret Téged személyesen, hogy elõbb tûnik el a világ, mint Te, mert Õ gondot visel Rád, akármilyen kicsi is vagy Hozzá képest, mert Isten alázatos is! Minden baj abból ered, ha ezeket nem így látod, pedig a ez nem pusztán valami jól hagnzó elmélet, hanem a kõkemény valóság! Isten segítsen meg!
Attól függ, hogy populáris értelemben hazsnálod csak a "depresszió" szót egy átmeneti rosszkedvre, vagy súlyosabb tartósabb depresszióról van szó. A legnagyobb szenteknél is voltak a "lelki szárazság" idõszakai, amikor nem tudtak annyira lelkesen imádkozni, jót tenni, stb. Ez egyszerûen egy próbatétel, hogy az ember alázatosan reálisabban lássa, hogy õ önmagában nem egy nagy szám alak, ha valami jót kapott, azt eddig is Istentõl kapta, még az is Isten kegyelme, hogy imdákozni tudott és jót tudott tenni. Ilyenkor az a legjobb, ha valami ilyesmit mondassz: aha, Istenem, tehát ilyen béna vagyok egymagamban, akkor nem verem magam semmire ezentúl és köszönöm, ha kegyelmeddel a jövõben is meglátogatsz, mint ahogy a múltban is tetted, diéd a dicsõség és a hála mindenért! De rossz kedvet az is okozhat, ha sokminden nem sikerül, megsértenek minket, stb. Ez megint nem azért történik, mert Isten elhagyott, hanem pont ezzel nevel Õ maga: hogy meglásd, azért okoznak Neked az események fájdalmat, a hit gyengülését vagy Isten igazságában való bizalom gyengülését, mert nem vagy még olyan király hívõ, mint aminek korábban gondoltad magad. Bizony, nem tagadtad meg még eléggé önmagad, gõgös vagy felfújt egoval, nem vagy képes egy kis keresztet sem hordozni zúgolódás nélkül. Pedig Krisztus mit tett? Haláltusájakor is azt modnta: Legyen meg Atyám a Te akaratod! Te meg fényévekre vagy a haláltól aztán egy kis kellemetlenségre se tudsz legyinteni? Ilyenkor bizony nincs más megoldás, mint megint alázattal eblátni, hoyg igen, elég béna vagy valójában, van még min dolgozni. Tagadd meg önmagad, a csapásokban ne magaddal foglalkozz, ahnem csak másokkal. MOndjuk a csapásokon kívül is ezt kell tenni: ha mások boldogságára koncentrálsz, ezen fáradozol, akkor nem fog fájni a Te egodat ért támadás, sokkal boldogabb és szabadabb leszel, vígan elhorodozol nagyobb kereszteket is! És meglátod: Isten valójában tényleg igazságos, és eddig is több jót adott Neked, mint amit érdemeltél volna, a többiek pedig talán mégsem olyan gonoszok, mint amilyennek Te tartoddat õket ítélkezõ lelkületedben! De ha orvosi depresszióról van szó, akkor azt orvosilag kell kezelni - párhuzamosan az Egyház szentségi életében, bensõséges imádkozásban és Biblia-olvasásban való részvétel mellett. De fontos az orvosi segítség, mert sok olyan esettel találkoztam, amikor a kezeletlen betegség (valódi betegség) a vallásos életet is defektessé tette és egyéb vallási dimenziójú elmezavarok is kialakultak, amik tovább rontották a beteg állapotát...
Miért, mit csinálsz, ha meg vagy fázva? Választhatsz: Kérheted Istent, hogy gyógyítson meg. Házi praktikákat használsz. Felkeresel egy pszichiátert.
Kezdj el idõzni Istennel nem muszály imádkozni tegyél be egy lágy nyugtató zenét kényelmesedj el és elmélkedj az igén.Hidd el olyan dolgak fognak történni, hogy csak na:)
Egyszerû írj. Én is voltam depis, meg hívõ vagyok a megoldás az írás. Találj ki jó történeteket, majd írd le õket, ez a legjobb gyógyszere egy depressziós hívõnek.
Ezek sosem tudhatod, hogy miért vannak az életedben Néha nagyon nagyon mélyre kell mennünk, hogy ki tudjunk tekintetni magunkból, hogy elszakadjunk minden felesleges, haszontalan dologtól, hogy Istenhez tudjunk szívbõl kiáltani. Azt a keveset tedd meg ilyenkor, amire képes vagy, többet Isten sem vár el, a lényeg, hogy tarts ki a hited mellett. És lehet, hogy hosszú ideig fog tartani, de ha a végsõ döntésed egy igen Isten mellett lesz, - szívbõl, õszintén- akkor õ majd helyreállít.
z egy engem is érintõ kérdés.Jó, hogy feltetted.

Mi az a hívd a buszt szolgáltatás?

Legjobb válasz: Minek hangzik? [link]

Minek hangzik? [link]
Elõre meghatározott idõpontokban közlekedõ buszjárat, amely csak akkor közlekedik, ha az igényvezérelt közlekedésû szakasz elején minimum egy utas jelzi továbbutazási szándékát vagy ha valaki telefonon megrendelte a buszt egy bizonyos szakaszra. Ilyen Budapesten a 219-es busz teljes szakasza, valamint a 260-as busz Harsány lejtõn túli és a 937-es Vörösvári úton túli szakasza. De más településeken is van/volt ilyen, pl. a nyíregyházi tanyabokrok között. Van, ahol csak a helyiek részére nyújtott közszolgáltatásként járnak ún. tanya- vagy falubuszok, ezek azonban jellemzõen egyedi egyeztetés alapján és nem elõre meghatározott idõpontokban indulnak.
Szerintem az egész felesleges, inkább hívok egy taxit minthogy ilyen BKV által szervezett buszjáratra várjak órákat. Persze aki csóró annak marad az nahh mind1.
Te 3.! Az a 38% eléggé beszéges. Nem, nem a gyárból jön majd ki a busz a hívásra, nem õszülsz meg a várakozásban. Arról van szó, hogy mondjuk van a vonalon 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 megálló. A 4. és 5. kihasználatlan, alig van utas. Így nem közlekedik, csak az 1, 2, 3, 6, 7 megálló vonalán. De ha kéred, akkor a következõ kitér a kihagyott megállóhoz.
3-as, miért kellene órákat várnod? Megmondod elõre, melyik járattal akarsz utazni, melyik megállóból, odamész a megadott idõre és utazol. Semmivel sem kényelmetlenebb, mint egy átlagos buszjárat: a telefonos elõrendelés jelentette kisebb kényelmetlenségért cserébe jóval sûrûbb a megállókiosztás, nem kell sokat gyalogolni.
#3 magyarul a kommented lényege az volt, hogy nem vagy csóró
õ is csóró, csak próbál nem annak látszani...azért azt hozzá lehet tenni, hogy az ilyen telebusz egyáltalán nem egy rossz dolog, elsõsorban olyan helyen van, ahol nincs buszjárat, csak távolságiak érintik. na most valaki inkább fizet 4-5ezret, hogy bemenjen a belvárosba, mint hogy egy 350-450-es vonaljeggyel megúszná...és nem is úgy kell elképzelni, hogy kidobnak egy öreg 260-as ikarus-t, ami félúton lerobban...sokkal civilizáltabb, mint egy normál menetrend szerinti helyi járat.

Mit csinálnának a hívők ha ezt lejátszanám nekik a mise idején és a gyertyákat elfújná a huzat? :D

http://www.youtube.com/watch?v=QE4rpAQNTBg

Legjobb válasz: a huzat az sima ügy lenne!:DD

A kérdező hozzászólása: a huzat az sima ügy lenne!:DD
Valószínûleg rád hívnák a rendõrséget, azok meg elvinnének és hivatalból feljelentenének közösség tagjai ellen elkövetett izgatás bûncselekménye miatt. Minimum. Az meg ugye Btk. szóval szépen elkapálnád a további életedet :DDD De hajrá.
Néznének, hogy mi ez a sz.r zene. Mégis mit gondoltál? Összefossák magukat? Ne legyél ilyen kis naiv pöts.
A kérdező hozzászólása: hát össze is fogják mert hallani fogják ezt a remekmûvet! 1szer..:DD
A kérdező hozzászólása: meg itt ne ágaskodj döncike mert falhócsaplak! gondolom te istenhívõ vagy vagy az anyád, , , nem jóóó jön a jövõõõ dönciske

Mi a véleményetek hívő keresztények a vozás törvényéről?

http://www.thesecret.hu/vagy_titok_vagy_sem

Legjobb válasz: bujaság (lat. luxuria): a nemi gyönyör rendetlen kívánásának vagy élvezésének bûnös készsége. - A hét fõbûn egyike, a tisztaság elleni bûnök fõ forrása. Cselekedetei a szándékosan szemérmetlen gondolat, beszéd, tekintet, cselekedet. Orvossága mindezek kerülése, rendszeresség és mértéktartás az étkezésben. Legyõzésében fontos a test kordában tartása, a kísértések gyökerükben való elfojtása, Isten jelenlétének és az istengyermekségnek a tudata, az emberi méltóság tisztelete önmagunkban és másokban, a gyakori gyónás és áldozás.

bujaság (lat. luxuria): a nemi gyönyör rendetlen kívánásának vagy élvezésének bûnös készsége. - A hét fõbûn egyike, a tisztaság elleni bûnök fõ forrása. Cselekedetei a szándékosan szemérmetlen gondolat, beszéd, tekintet, cselekedet. Orvossága mindezek kerülése, rendszeresség és mértéktartás az étkezésben. Legyõzésében fontos a test kordában tartása, a kísértések gyökerükben való elfojtása, Isten jelenlétének és az istengyermekségnek a tudata, az emberi méltóság tisztelete önmagunkban és másokban, a gyakori gyónás és áldozás.
A kérdező hozzászólása: köszi csak lésgszíves olvassatok kicsit utána a vonzásnak pl. az oldalon amit belinkeltem és ott válaszoljatok, mondjátok el a véleményeteket. Helyes vágyni vagy sem? a kérdés.
Mindenki vágyik valamire. A hitbuzgóak a megváltásra, bûnbocsánatra, stb. A vágyak visznek elõre minket az utunkon. De ezt fölösleges túlmisztifikálni. Aki nem vágyik semmire, nem akar semmit, az nincs miért éljen. Ezeket az embereket igen gyakran láthatjuk hidak tetejérõl leugrálni, vagy esetleg sötét, félrefésült hajjal rohangászni az utcán. magukat emósnak nevezve. :P Pedig csak már egyszerûen nincsenek céljaik.
Én nem igazán ismerem a vonzás törvényének mibenlétét. Felvázolnád esetleg nagy vonalakban, vagy egy linket, ahol laikusnak elmagyarázzák, mirõl is van szó? Köszi :) egy katolikus
A vonzás törvénye egy oltári nagy butaság, egy nagy kalap fos. Így a kérdésnek nincs értelme.
A kérdező hozzászólása: 12:44 >>Ezeket az embereket igen gyakran láthatjuk hidak tetejérõl leugrálni, vagy esetleg sötét, félrefésült hajjal rohangászni az utcán. magukat emósnak nevezve. :P<< Nagyon nagy vagy :-))))) Egy katolikus !! A kérdés alatt belinkeltem valamit.Igazából azt szerettem volna ha valaki ott fejti ki a nézetit a vonzásról a vallás szemüvegén keresztül. Egyébként azon az oladlon is sokmindet találsz a vonzás törvényérõl. Egyébként bátmelyik eresõbe beütütöd sokmindent fogsz találni. Annyi is alég, hogy A Titok, emiatt lett olyan felkapott.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!