Találatok a következő kifejezésre: Mi a a gyorsvonat és az (3 db)

Mi a különbség az Euronight és a nemzetközi gyorsvonat között?

Annyit tudok, hogy az EN-ra pótjegy kell, de amúgy meg mindegyiken van hálókocsi is meg fekvõhelyes kocsi is.

Legjobb válasz: EuroNight = az éjszakai EuroCity. Magasabb minõségû (légkondicionált kocsikból álló és gyorsabb) vonat, van rajta háló- és fekvõhelyes kocsi, de elsõosztály és étkezõkocsi nem feltétlenül. Nemzetközi gyorsvonat = alacsonyabb minõségû (nem légkondicionált kocsikból álló és lassabb) vonat. Ha éjszaka megy, van rajta háló- és fekvõhelyes kocsi. Ha csak nappal, akkor jellemzõen nincs. A pótjegy attól függõen kell, hogy hova mész vele.

EuroNight = az éjszakai EuroCity. Magasabb minõségû (légkondicionált kocsikból álló és gyorsabb) vonat, van rajta háló- és fekvõhelyes kocsi, de elsõosztály és étkezõkocsi nem feltétlenül. Nemzetközi gyorsvonat = alacsonyabb minõségû (nem légkondicionált kocsikból álló és lassabb) vonat. Ha éjszaka megy, van rajta háló- és fekvõhelyes kocsi. Ha csak nappal, akkor jellemzõen nincs. A pótjegy attól függõen kell, hogy hova mész vele.

Mi a különbség az expressz, a gyorsvonat és a lassú személyvonat között?

Lehet, hogy én vagyok hülye, de szerintem az expressz az az amikor mondjuk Bp.-rõl Bécsbe megy a vonat a legrövidebb úton, rövid menetidõvel, mivel nem áll meg minden egy állomásnál sem a két város között.

Legjobb válasz:
A ma Magyarországon használt vonatnemek a következõk: személyvonat: (majdnem) minden állomáson és megállóhelyen megálló vonat, altípusai a gyorsított személy, ami több kisforgalmú megállót kihagy, valamint a zónàzó személy, ami a belsõ szakaszon nem vagy alig áll meg. InterRégió (ha van még): hosszú távú személyvonat gyorsvonat: A fontosabb állomásokon és átszállóhelyeken megálló vonat. sebesvonat: útvonala egy részén gyorsvonatként, majd személyvonatként közlekedõ vonat Expressz: pótjegyköteles vonat, ami csak a fontosabb állomásokon és átszállóhelyeken áll meg EURegio - nemzetközi személyvonat Innen jönnek a minõségi gyorsvonatok, légkondival, pót- és néhány kivétellel helyjegykötelesek is. InterCity - belföldi vonat, elvileg csak nagyobb városokban kellene megállnia (Eger, Szeged felé nem teljesül) EuroCity - nemzetközi nappali vonat, nagyobb vàrosokban áll meg EuroNight - ugyanez éjszakaiban

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); A ma Magyarországon használt vonatnemek a következõk: személyvonat: (majdnem) minden állomáson és megállóhelyen megálló vonat, altípusai a gyorsított személy, ami több kisforgalmú megállót kihagy, valamint a zónàzó személy, ami a belsõ szakaszon nem vagy alig áll meg. InterRégió (ha van még): hosszú távú személyvonat gyorsvonat: A fontosabb állomásokon és átszállóhelyeken megálló vonat. sebesvonat: útvonala egy részén gyorsvonatként, majd személyvonatként közlekedõ vonat Expressz: pótjegyköteles vonat, ami csak a fontosabb állomásokon és átszállóhelyeken áll meg EURegio - nemzetközi személyvonat Innen jönnek a minõségi gyorsvonatok, légkondival, pót- és néhány kivétellel helyjegykötelesek is. InterCity - belföldi vonat, elvileg csak nagyobb városokban kellene megállnia (Eger, Szeged felé nem teljesül) EuroCity - nemzetközi nappali vonat, nagyobb vàrosokban áll meg EuroNight - ugyanez éjszakaiban
Gyors és sebesvonat csak papíron létezik, valójában ezek olyan személyvonatok, amik pár megállót kihagynak a harmincakárhányból.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, mostmár nagyjából kezdem érteni :)
Nem állítom, hogy a Start mindig következetesen használja e kategóriákat, de igenis vannak mind a gyorsvonatoknak, mind a sebesvonatoknak eklatáns példái a magyar hálózaton. Pl. sebesvonat a Bp.-Keleti és Sátoraljaújhely közötti ütemes vonat, mert Miskolc-Tiszaiig csak a fontosabb települések állomásain és elágazó állomásokon áll meg, míg Miskolctól Sattarattáig mindenütt. Gyorsvonatra pedig a Budapest-Veszprém-Szombathely vonatok a jó példák. Semmi extra kényelem, de végülis csak a fontosabb településeken és elágazóállomásokon áll meg.

Mi a különbség a gyorsvonat és az IC között?

Legjobb válasz: AZ IC-re helyjegyet kell venni és ez által nincs tömegnyomor.

AZ IC-re helyjegyet kell venni és ez által nincs tömegnyomor.
A gyorsvonat olyan, mint a személyvonat, csak nem áll meg minden megállóban. Oda ülsz, ahová akarsz, kivéve az elsõ osztály, mert az helyjegyes. Az IC még kevesebb megállóban áll meg, úgyis mondhatnám, hogy csak párban és az egész vonaton helyjegy van. Teljesen kultúrált, légkondi/fûtés, csendes, dohányzó/nem dohányzó. Azt hiszem, IC csak a Keletibõl indul.
Nem csak a keletibõl. Göcsej és a Citadella, amiket névszerint tudok, h a délibõl, és a nyugatinak is rendszeres vendégei. A gyorsvonat elsõosztálya nem helyjegyes.Csak a nemzetközi gyorsvonatoké. Gyors és gyors között is van könönbség.Van, amelyik egy megálló után minden bokorban megáll, és van olyan is, amelyik szinte csak ott áll meg, ahol az IC.A gyorson és az ICn is külön van a dohányzó nemdohányzó. Az ICbõl is létezik helybiztosítás nélküli pótjegy, amivel oda ülsz ahova jól esik. Az ICk általában tisztábbak, 20 perc késés után visszaadják helyjegy árát.Kultúráltabbak, és tutira nem vesz körül rossz társaság, mert azoknak erre nincs pénze. Kényelmesebbek, nincs rajtuk tömegnyomor. üdv: egy országjáró
Sima vonatjegyet kell ugyebár venni, attól függõen, hogy hová akarsz menni (kilométertõl függ az ára). Ezzel felszálhatsz gyors és személyvonatra. Három nap altt kell felhasználni, tehát nincs kikötve, hogy mikor kell menned. A személyvonat ugye megáll mindenhol, a gyorsvonat nem, de azért a legtöbb helyen megáll az is. Oda ülsz, ahová akarsz, de ha elsõ osztályon akarsz utazni, akkor szólni kell, hogy te oda kéred a jegyed mert automatikusan a másodosztályra szólót adják. Ülhetsz dohányzó vagy nem dohányzó kocsiba, nem kell külön kérni. IC-nél a vonatjegyed mellé egy helyjegyet is kell kérni az adott vonatra, tehát meg kell mondanod, hogy konkrétan melyikkel akarsz menni, és hogy dohányzó vagy nemdohányzó kocsiban akarsz-e utazni. Arra a helyre ülhetsz csak, ahová a jegyed szól.
Méghogy csak a keletibõl indul IC :D:D:D Akkor pl. Pécsrõl hogyan megy az IC? Nem csak Budapest van ám a világon.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!