Találatok a következő kifejezésre: Mi a a focilabdák (11 db)

A focilabdám egyik varrásának a fele elszakadt mit lehetne tenni hogy ne szakadjon tovább?

Legjobb válasz: Hát max annyit hogy kíméled és csak fûvön játszol vele!Mivel focilabda folyamatosan használódik!De ha még jobban elszakad,,akkor engedd le és próbáld megvarrni erõs cérnával,csak figyelj a belsõre!De ha már több helyen kiszakadt akkor hagyd!Játtsz vele míg bírja:D

Hát max annyit hogy kíméled és csak fûvön játszol vele!Mivel focilabda folyamatosan használódik!De ha még jobban elszakad, , akkor engedd le és próbáld megvarrni erõs cérnával, csak figyelj a belsõre!De ha már több helyen kiszakadt akkor hagyd!Játtsz vele míg bírja:D
A kérdező hozzászólása: haha erre gondoltam én is

Francia, focilabdával látványos dolgokat csinál, rendőrség ablakán berúgja, mi a neve?

youtubeon láttam egy videót mikor a csávó mcdonaldsba meg minden hülye helyre berugja a labdát :D nemtudjátok hogy találom meg?

Legjobb válasz: Remi Gallard

Remi Gallard
Helyesen leírva Remi Gaillard.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! :D
Igen az, amit az elõzõk írtak.:) De a labdával tényleg nagyon jól bánik.:D

Mi a különbség egy 5. 000 Ft-os és egy 30. 000 Ft-os focilabda között minőségben?

Azt hinné az ember, hogy tökegyformák, de nyilván nem így van...

Legjobb válasz: Többek közt: - más anyagból készülnek (bõr, mûbõr, szintetikus anyagok)

Többek közt: - más anyagból készülnek (bõr, mûbõr, szintetikus anyagok)
Még egyszer: -tehát az anyag -az ergonómiai tulajdonságok (zikázik e a levegõbe) -forma (minnél gömbölyûbb egy labda annál jobb) -hol készült (pl. egy dél kóreában készült labda biztos olcsóbb, mint pl. az EU-ban készült)(néha azért van kivétel pl. nike cipõ/24990Ft/ =MADE IN VIETNAM -a név (nike, adidas, kappa) -neki tulajdonított felhajtás (pl. a mostani foci EB labda 175 euróba kerül.) Szerintem az olcsóbb is megteszi, fõleg hobby focizgatásra.
hobbifocizgatsára télleg érdemes egy olcsóbbat venni, meg aztán a drága is ugyanúgy ki tud pukkani, ha pl belemegy egy rózsatövis..(nálam ez sajna elõfordult...)

Mi a különbség a focilabdák közt?

Legjobb válasz: egyik bör màsik mübör,szine,nem is tudom,ez attol függ hogy hol gyàrtottàk.minden gyàrto különbözö modszerrel csinàlja.ehhez szakértöt keress fel!

egyik bör màsik mübör, szine, nem is tudom, ez attol függ hogy hol gyàrtottàk.minden gyàrto különbözö modszerrel csinàlja.ehhez szakértöt keress fel!
Alapvetõ különbség nincs. A nagyobb mérkõzéseknél azonban igen is szigorú szabályok vannak a labdát illetõen. Fontos például h milyen a súlya, gyakran még a szín is szabályozott. De ha csak a "hétköznapi labdákat" nézzük akkor különbözõ színûek, anyagúak( bõr, mûbõr.
Hát, a minõségbeli különbség óriási lehet, például hivatalos FIFA eseményen, azaz lehet bármilyen meccs, magyar bajnoki, kupa, ligakupa, EB, VB, bármi, FIFA által engedélyezettnek kell lennie.. hogy a kérdésedre is válaszoljak, alapvetõ különbség lehet a minõségi labdák közt is, a súly, a külsõ borítás. stb.... egy focista...
rengeteg különdbés van a legegyszerûbb labdák közt, kézzel vagy géppel varrott, hány darabból lett összevarrva, milyen a klüsõ borítása, sõt én nem tapasztaltam még de álíltólag a blsõ is lehet különbözõ. lehet a súlya mérete mint korábban mondták, és ezeknek egyvele nagyon különbözõ módon befolyásolják a labdát. igen volt egy labda, asszem (nem tuti9 a 2006os vb labda, mert nagyon szitált, de olyan is van ami egyszerûen nem tudm mért de máshogyan eragál mint kellene, pl máshogyan csavarodik kevésbeé vagy jobban mint kellene, és egyebek. a szín én tudtommal csak havas idõszakban meghatározott, milve akkor fehér labda nem túl optimális:)
Igenis lehet alapvetõ különbség a labdák között.Aki nem hiszi, kérdezzen meg egy kapust.Volt már "probléma" is ebbõl.Már nem emlékszek, hogy melyik, de vmelyik nagyobb rendezvényen(eb vagy vb) nagyon szidták a labdát a hálóõrök.Egész másképp tud repülni némelyik labda, mint a többi.Hogy miért azt nem igazán tudom.És nem csak attól függ, hogy milyen minõségû.
Méret, Súly...Mert ugye 3-as, 4-es, 5-ös(átlagos) méretek vannak.Meg a súly, egy csomó egyesületnél már 4-5 évesen bõrlabdával edzenek és ott direkt "Junior Weight" labdákkal játszanak amik sokka könnyebbek.Jó persze még szín blabla.De a legfontossab hogy milyen talajra való...Pl.:Fû, Beton, Salak.Mert nem rég egy bazi drága adidas füves labdát bevittem suliba salakra...2 órát játszottunk vele és dobhattam ki:(Szal nagyon kell rá figyelni...És ha valaki még nem olyan profi nem kell több tízezreket kidobni egy labdára.Persze a Freestlye már megint más...Nah de azt már nem ide...:D
méret(pl 4-es, 5-ös), anyag(bõr, mûbõr), fajta(nike, adidas, diadora stb....)egy rendes focilabda 5-ös méretû

Mi van akkor ha úgy érzem hogy a focilabdám perverzül néz rám? Mintha járni akarna.

Sexy kék fehér labda. :P

Legjobb válasz: Javaslom, hogy rúgd szét a seggét, de szó szerint! Pukkadjon ki a dühtõl a mocsadék!

Javaslom, hogy rúgd szét a seggét, de szó szerint! Pukkadjon ki a dühtõl a mocsadék!
Csak óvszerrel csináld!... Hallottam egy kosárlabdáról akin végigment az egész Boston Celtics, aztán most mind orvoshoz járnak!... :-)
LOL :DDD
A focilabda rendes csaj, hívd el moziba (de ne a Csodacsatárra vagy ilyesmire, mert az neki horror). Viszont a húsdarálóval vigyázz, az tényleg egy perverz qrva fõleg ha orális szexet ajánl....

Mit "tud" a FP. Tanuló focilabda?

A tájékoztatókat elolvastam a neten, de nem derült ki hogy konkrétan mikor mit mond... Bármilyen információ jól jönne.

Legjobb válasz: 5 dalt Énekel,1-10-ig számol,és azt mondja játszunk akkor meg olyanokat mond,hogy ha eldobja vagy elgurítja hogy szép volt,stb vagyis dicséri a porontyot:))11 hósak a kicsik de imádják mert már rájöttek hogy ha elhallgat és megütögetik akkor megint énekel vagy beszél:))

5 dalt Énekel, 1-10-ig számol, és azt mondja játszunk akkor meg olyanokat mond, hogy ha eldobja vagy elgurítja hogy szép volt, stb vagyis dicséri a porontyot:) )11 hósak a kicsik de imádják mert már rájöttek hogy ha elhallgat és megütögetik akkor megint énekel vagy beszél:) )

Mi a különbség az amerikai focilabda és a rögbi labda között?

Be fogok valamilyen sportra iratkozni,ezért akartam venni valamilyen labdát hogy gyakoroljak vele. Vízílabda szóba jött de azt úgy hallotam heti 3 edzés 10 ezer forint,erre nem telik.Kosárlabdám már van ezért azt nem akarok venni.Foci meg nem tetszik annyira. Ezért döntöttem a amerikai foci, rögbi mellett.Mi a különbség? Tudnátok még mondani jó labdajátékokat?Mert ha igen akkor nem rögbi,amerikai foci labdát veszek hanem azt ami ahhoz a sporthoz kell. Köszi

Legjobb válasz: Irány a Decathlon, a legjobb ha kezedbe veszed õket! De amúgy fordítsd meg a sorrendet, elõbb menj el valamelyik sportág, klub toborzójára nyár végén vagy õsszel és ha már megtetszik valami, akkor majd érdemes lesz filozofálni azon hogy milyen labdára versz el kemény 2-3 ezer forintot. Az udvaron vagy ház körül gyakorolgatni úgyis csak az egyszerûbb sportokat tudod, pld. focit, kosarazást vagy a pingpongozást, a rögbi és az amerikai foci annyira csapatjátékok hogy egy tojáslabdának önmagában nem sok hasznát veszed. (Kivéve ha strandra mész heverészni, a fej alá sokkal jobb mint a gömbölyû labda :) A rögbinek és a vizilabdának annyi elõnye mindenképpen van a többi labdás csapatjátékkal szemben hogy a speciális fizikai igénybevétel izmos felsõtestet eredményez egy idõ után.

Irány a Decathlon, a legjobb ha kezedbe veszed õket! De amúgy fordítsd meg a sorrendet, elõbb menj el valamelyik sportág, klub toborzójára nyár végén vagy õsszel és ha már megtetszik valami, akkor majd érdemes lesz filozofálni azon hogy milyen labdára versz el kemény 2-3 ezer forintot. Az udvaron vagy ház körül gyakorolgatni úgyis csak az egyszerûbb sportokat tudod, pld. focit, kosarazást vagy a pingpongozást, a rögbi és az amerikai foci annyira csapatjátékok hogy egy tojáslabdának önmagában nem sok hasznát veszed. (Kivéve ha strandra mész heverészni, a fej alá sokkal jobb mint a gömbölyû labda :) A rögbinek és a vizilabdának annyi elõnye mindenképpen van a többi labdás csapatjátékkal szemben hogy a speciális fizikai igénybevétel izmos felsõtestet eredményez egy idõ után.
A kérdező hozzászólása: Amerikai focilabdát nem úgy akarnék venni hogy járok mellé rá.Mert 14 éves vagyok kéne még 1-2 év hogy beiratkozzak mert még nem vagyok elég idõs nem engedi az edzõ. Meg itt Eu-ba úgyse megy nagyon ha esetleg jobb lennék belõle akkor se mennénk meccsre nagyon, szerintem.De ha igen akkor nagyon szeretnék kedvenc sportom az amerikai, meg a rögbi. Ezért gondoltam hogy vízilabda de az nagyon drága.Ezért labdát se érdemes belõle venni ha sohase fogok vízilabdázni.Azért szeretnék ilyen dobó sporta járni mert volt most diákolimpia ott a megyénkbe elsõ lettem kislabdahajításból, meg gyorsan sprintelek ( ezért lenne jó az amerikai foci és ha van amerikai focilabdát akkor tudnék elõre gyakorolni, csak hát ilyenkor mindig feljön úgyse mennék meccsre. Foci azt nem szeretem így hát ki van lõve. Marad a kosár, na ez lenne érdemes venni csak a tesvérem már vett spaldingot 10k forintért. Ezért gondoltam az amerikai, rögbi labdát hogy az lenne a legértelmesebb, csak nem tudom mi a különbség:S Köszi a válaszod ment a zöld!
Igazából a fõ különbség a kétféle tojáslabda között a formáján kívûl leginkább az amit látsz a tévén is, vagyis az am.focilabdát könnyebb egy kézzel dobni távolba, a rögbilabda meg kétkezes passzokra van optimalizálva és rúgni is jobb. Az hogy jól sprintelsz, a rögbiben jobban hasznosítható tulajdonság mint az am.fociban. Rögbiben a fogó és a center posztokon, de fõleg a szélsõknek nagy szüksége van sprintekre, én mindenképpen kipróbálnám magamat a helyedben egy rögbiklubnál, komolyan veszik az utánpótlás-nevelést, egészen kisgyerekek is ûzhetik és ugye legalább nagy hagyományokkal rendelkezõ profi sport Európa néhány országában.
A kérdező hozzászólása: oké kösz

FP. Tanuló focilabda jó ajándék egy 8 hónapos kisfiúnak? Megéri megvenni? Van valakinek ilyen? Szereti a babád? Mit "tud" egyébként ez a játék?

Legjobb válasz: Szia! Nekünk van, mi születéskor kaptuk ajándékba, kb.8-9 hónaposan kezdte érdekelni. Ahogy meglöki, beszél, vagy számol. Zenél. A fiamnak tetszik, mert azonnal megszólal, ha hozzáér :) Szerintem jó ajándék, idõvel egyre érdekesebb lesz, ahogy tanul beszélni.

Szia! Nekünk van, mi születéskor kaptuk ajándékba, kb.8-9 hónaposan kezdte érdekelni. Ahogy meglöki, beszél, vagy számol. Zenél. A fiamnak tetszik, mert azonnal megszólal, ha hozzáér :) Szerintem jó ajándék, idõvel egyre érdekesebb lesz, ahogy tanul beszélni.

Itt van a barátnőm. Lány vagyok 12 éves. Van egy nagy kertünk egy kutyánk. Egy számítógép. Focilabda. Ceruza, kártya. Lego, . és az lenne a kérdés h mit csináljunk?

meg még van pár dolog a szobámban meg a házban de most hirtelen ennyi jutott eszembe. Van amit ő szretne csinálni valamit én..valamit ő nem valamit én nem..és nem tudonk mit csinálni?? szerintetek?

Legjobb válasz: társasozzatok !!!!

társasozzatok !!!!
A kérdező hozzászólása: ki mondta h van társasom? :O de amúgy azért nincs mert nem szeretek társasozni..meg nincs is semmi jó
Csináljátok kicsit amit õ szeretne, aztán azt amit te.
"Van egy nagy kertünk egy kutyánk. Egy számítógép. Focilabda. Ceruza, kártya. Lego, " Felsoroltál 7 dolgot amit csinálhatnátok...
Vigyétek ki a számítógépet a nagy kertbe, kb. 10 méterrõl kelljen eltalálni a focilabdával! Aki eltalálja, kap egy kártyát. Amikor összegyûlik 10 kártya, beváltható egy legóra. Aki nem találja el a gépet, annak meg kell csókolnia a kutyát. Ennek számát a ceruzával írjátok egy lapra!
A kérdező hozzászólása: Utolsó..köszi...hasonlóan megcsináljuk! :D

Tegnap focilabdával fejberúgtak hatulrol. Ott semmi nem történt velem de 1 órával késöbb elkezdett fajni a fejem. Gondoltam alszok ra rendbe jön, de még mindig ugyan ugy fáj ésnem akar múlni. Mit lehet tenni hogy ne fajjon?

Ha nem mozgatom a fejem nem annyira fáj de ha elörehajolok elkezd fajni erosebben. Nem tudom mi lehet a gond de tudnatok hasznos tanacsokat adni?:/

Legjobb válasz: Szia. Én elmennék a dokihoz. Biztos, ami biztos. A fej nem játék.

Szia. Én elmennék a dokihoz. Biztos, ami biztos. A fej nem játék.
Minimum egy kis agyrázkódást kaphattál. Ezen kívül akár megsérülhetett bármi a nyakadban is (gerinc), attól is tud fájni a fej! Szóval tényleg orvos!
A kérdező hozzászólása: vérömleny is keletkezhet?:S
Ha agyrázkódása lenne akkor elvesztette volna az eszméletét. És nem is emlékezne rá hogy mi történt. Szóval nem agyrázkódás. Viszont tényleg nem ártana orvossal megnézetni.
Nem biztos, hogy elveszíti az eszméletét!
A kérdező hozzászólása: Mikor fejbe rugtak nem volt semmi csipett es nagyon picit szedultem de mas nem volt

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!