Találatok a következő kifejezésre: Mi a a focilabdák (13 db)

A focilabdám egyik varrásának a fele elszakadt mit lehetne tenni hogy ne szakadjon tovább?

Legjobb válasz: Hát max annyit hogy kíméled és csak fûvön játszol vele!Mivel focilabda folyamatosan használódik!De ha még jobban elszakad,,akkor engedd le és próbáld megvarrni erõs cérnával,csak figyelj a belsõre!De ha már több helyen kiszakadt akkor hagyd!Játtsz vele míg bírja:D

Hát max annyit hogy kíméled és csak fûvön játszol vele!Mivel focilabda folyamatosan használódik!De ha még jobban elszakad, , akkor engedd le és próbáld megvarrni erõs cérnával, csak figyelj a belsõre!De ha már több helyen kiszakadt akkor hagyd!Játtsz vele míg bírja:D
A kérdező hozzászólása: haha erre gondoltam én is

Francia, focilabdával látványos dolgokat csinál, rendőrség ablakán berúgja, mi a neve?

youtubeon láttam egy videót mikor a csávó mcdonaldsba meg minden hülye helyre berugja a labdát :D nemtudjátok hogy találom meg?

Legjobb válasz: Remi Gallard

Remi Gallard
Helyesen leírva Remi Gaillard.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen! :D
Igen az, amit az elõzõk írtak.:) De a labdával tényleg nagyon jól bánik.:D

Mi a különbség egy 5. 000 Ft-os és egy 30. 000 Ft-os focilabda között minőségben?

Azt hinné az ember, hogy tökegyformák, de nyilván nem így van...

Legjobb válasz: Többek közt: - más anyagból készülnek (bõr, mûbõr, szintetikus anyagok)

Többek közt: - más anyagból készülnek (bõr, mûbõr, szintetikus anyagok)
Még egyszer: -tehát az anyag -az ergonómiai tulajdonságok (zikázik e a levegõbe) -forma (minnél gömbölyûbb egy labda annál jobb) -hol készült (pl. egy dél kóreában készült labda biztos olcsóbb, mint pl. az EU-ban készült)(néha azért van kivétel pl. nike cipõ/24990Ft/ =MADE IN VIETNAM -a név (nike, adidas, kappa) -neki tulajdonított felhajtás (pl. a mostani foci EB labda 175 euróba kerül.) Szerintem az olcsóbb is megteszi, fõleg hobby focizgatásra.
hobbifocizgatsára télleg érdemes egy olcsóbbat venni, meg aztán a drága is ugyanúgy ki tud pukkani, ha pl belemegy egy rózsatövis..(nálam ez sajna elõfordult...)

Mi a különbség a focilabdák közt?

Legjobb válasz: egyik bör màsik mübör,szine,nem is tudom,ez attol függ hogy hol gyàrtottàk.minden gyàrto különbözö modszerrel csinàlja.ehhez szakértöt keress fel!

egyik bör màsik mübör, szine, nem is tudom, ez attol függ hogy hol gyàrtottàk.minden gyàrto különbözö modszerrel csinàlja.ehhez szakértöt keress fel!
Alapvetõ különbség nincs. A nagyobb mérkõzéseknél azonban igen is szigorú szabályok vannak a labdát illetõen. Fontos például h milyen a súlya, gyakran még a szín is szabályozott. De ha csak a "hétköznapi labdákat" nézzük akkor különbözõ színûek, anyagúak( bõr, mûbõr.
Hát, a minõségbeli különbség óriási lehet, például hivatalos FIFA eseményen, azaz lehet bármilyen meccs, magyar bajnoki, kupa, ligakupa, EB, VB, bármi, FIFA által engedélyezettnek kell lennie.. hogy a kérdésedre is válaszoljak, alapvetõ különbség lehet a minõségi labdák közt is, a súly, a külsõ borítás. stb.... egy focista...
rengeteg különdbés van a legegyszerûbb labdák közt, kézzel vagy géppel varrott, hány darabból lett összevarrva, milyen a klüsõ borítása, sõt én nem tapasztaltam még de álíltólag a blsõ is lehet különbözõ. lehet a súlya mérete mint korábban mondták, és ezeknek egyvele nagyon különbözõ módon befolyásolják a labdát. igen volt egy labda, asszem (nem tuti9 a 2006os vb labda, mert nagyon szitált, de olyan is van ami egyszerûen nem tudm mért de máshogyan eragál mint kellene, pl máshogyan csavarodik kevésbeé vagy jobban mint kellene, és egyebek. a szín én tudtommal csak havas idõszakban meghatározott, milve akkor fehér labda nem túl optimális:)
Igenis lehet alapvetõ különbség a labdák között.Aki nem hiszi, kérdezzen meg egy kapust.Volt már "probléma" is ebbõl.Már nem emlékszek, hogy melyik, de vmelyik nagyobb rendezvényen(eb vagy vb) nagyon szidták a labdát a hálóõrök.Egész másképp tud repülni némelyik labda, mint a többi.Hogy miért azt nem igazán tudom.És nem csak attól függ, hogy milyen minõségû.
Méret, Súly...Mert ugye 3-as, 4-es, 5-ös(átlagos) méretek vannak.Meg a súly, egy csomó egyesületnél már 4-5 évesen bõrlabdával edzenek és ott direkt "Junior Weight" labdákkal játszanak amik sokka könnyebbek.Jó persze még szín blabla.De a legfontossab hogy milyen talajra való...Pl.:Fû, Beton, Salak.Mert nem rég egy bazi drága adidas füves labdát bevittem suliba salakra...2 órát játszottunk vele és dobhattam ki:(Szal nagyon kell rá figyelni...És ha valaki még nem olyan profi nem kell több tízezreket kidobni egy labdára.Persze a Freestlye már megint más...Nah de azt már nem ide...:D
méret(pl 4-es, 5-ös), anyag(bõr, mûbõr), fajta(nike, adidas, diadora stb....)egy rendes focilabda 5-ös méretû

MI a különbség a focilabda és a strandfocilabda között?

Azért érdekel,mert még nem próbáltam a strandfocilabdát.

Legjobb válasz: Hát, az egész kérdés egy kicsit kényelmetlen. Szûkítsd le a kört, hogy mi alapján szeretnéd megkülönböztetni! :)

Hát, az egész kérdés egy kicsit kényelmetlen. Szûkítsd le a kört, hogy mi alapján szeretnéd megkülönböztetni! :)
A strandfocilabda sokkal konnyebb, mint a focilabda.

Mit "tud" a FP. Tanuló focilabda?

A tájékoztatókat elolvastam a neten, de nem derült ki hogy konkrétan mikor mit mond... Bármilyen információ jól jönne.

Legjobb válasz: 5 dalt Énekel,1-10-ig számol,és azt mondja játszunk akkor meg olyanokat mond,hogy ha eldobja vagy elgurítja hogy szép volt,stb vagyis dicséri a porontyot:))11 hósak a kicsik de imádják mert már rájöttek hogy ha elhallgat és megütögetik akkor megint énekel vagy beszél:))

5 dalt Énekel, 1-10-ig számol, és azt mondja játszunk akkor meg olyanokat mond, hogy ha eldobja vagy elgurítja hogy szép volt, stb vagyis dicséri a porontyot:) )11 hósak a kicsik de imádják mert már rájöttek hogy ha elhallgat és megütögetik akkor megint énekel vagy beszél:) )

Milyen minõségû a Pelé focilabda, amit jelenleg akcióban a TESCO-ban lehet megvenni (és eredeti ára 9000 Ft)?

Miért ilyen drága? Mit jelent az, hogy PVC? Azt gondolná az ember, hogy ez pont nem minõséget jelent! Furcsa, hogy már rendes bõrfocit lehet kapni 4-5 ezerért, ez pedig eredeti áron 9000. Van valakinek tapasztalata? Érdemes megvenni akcióban? Köszönöm!

Legjobb válasz: Pelé maga sodorta a combján a PVC-t, csak ez lehet az oka. Nem ér annyit!

Pelé maga sodorta a combján a PVC-t, csak ez lehet az oka. Nem ér annyit!
A kérdező hozzászólása: Akcióban csak 2000 Ft :)
Azért 9000 Ft mert Pelé nevével jól el lehet adni, amúgy 2000 Ft-ért simán megéri, vedd meg.
A PVC mûanyag, az a labda nem igazán jó (kültérre legalábbis). Szerintem a sima fekete-fehér labda jó, az megéri. A strandfoci labda is jó - ha homokban akarod használni. Hogy miért drága? Nyilván nem kerül normál forgalomba és kihasználják a Pelé nevet...
Én ma akartam venni nem voltam elájulva tõlük inkább kimentem a tescoból és ott olyan kis üzletben egy sportboltban vettem egy jó kis nike-t ami tényleg jó igaz 4000ft de szerintem jobb

Mi van akkor ha úgy érzem hogy a focilabdám perverzül néz rám? Mintha járni akarna.

Sexy kék fehér labda. :P

Legjobb válasz: Javaslom, hogy rúgd szét a seggét, de szó szerint! Pukkadjon ki a dühtõl a mocsadék!

Javaslom, hogy rúgd szét a seggét, de szó szerint! Pukkadjon ki a dühtõl a mocsadék!
Csak óvszerrel csináld!... Hallottam egy kosárlabdáról akin végigment az egész Boston Celtics, aztán most mind orvoshoz járnak!... :-)
LOL :DDD
A focilabda rendes csaj, hívd el moziba (de ne a Csodacsatárra vagy ilyesmire, mert az neki horror). Viszont a húsdarálóval vigyázz, az tényleg egy perverz qrva fõleg ha orális szexet ajánl....

Mi a különbség az amerikai focilabda és a rögbi labda között?

Be fogok valamilyen sportra iratkozni,ezért akartam venni valamilyen labdát hogy gyakoroljak vele. Vízílabda szóba jött de azt úgy hallotam heti 3 edzés 10 ezer forint,erre nem telik.Kosárlabdám már van ezért azt nem akarok venni.Foci meg nem tetszik annyira. Ezért döntöttem a amerikai foci, rögbi mellett.Mi a különbség? Tudnátok még mondani jó labdajátékokat?Mert ha igen akkor nem rögbi,amerikai foci labdát veszek hanem azt ami ahhoz a sporthoz kell. Köszi

Legjobb válasz: Irány a Decathlon, a legjobb ha kezedbe veszed õket! De amúgy fordítsd meg a sorrendet, elõbb menj el valamelyik sportág, klub toborzójára nyár végén vagy õsszel és ha már megtetszik valami, akkor majd érdemes lesz filozofálni azon hogy milyen labdára versz el kemény 2-3 ezer forintot. Az udvaron vagy ház körül gyakorolgatni úgyis csak az egyszerûbb sportokat tudod, pld. focit, kosarazást vagy a pingpongozást, a rögbi és az amerikai foci annyira csapatjátékok hogy egy tojáslabdának önmagában nem sok hasznát veszed. (Kivéve ha strandra mész heverészni, a fej alá sokkal jobb mint a gömbölyû labda :) A rögbinek és a vizilabdának annyi elõnye mindenképpen van a többi labdás csapatjátékkal szemben hogy a speciális fizikai igénybevétel izmos felsõtestet eredményez egy idõ után.

Irány a Decathlon, a legjobb ha kezedbe veszed õket! De amúgy fordítsd meg a sorrendet, elõbb menj el valamelyik sportág, klub toborzójára nyár végén vagy õsszel és ha már megtetszik valami, akkor majd érdemes lesz filozofálni azon hogy milyen labdára versz el kemény 2-3 ezer forintot. Az udvaron vagy ház körül gyakorolgatni úgyis csak az egyszerûbb sportokat tudod, pld. focit, kosarazást vagy a pingpongozást, a rögbi és az amerikai foci annyira csapatjátékok hogy egy tojáslabdának önmagában nem sok hasznát veszed. (Kivéve ha strandra mész heverészni, a fej alá sokkal jobb mint a gömbölyû labda :) A rögbinek és a vizilabdának annyi elõnye mindenképpen van a többi labdás csapatjátékkal szemben hogy a speciális fizikai igénybevétel izmos felsõtestet eredményez egy idõ után.
A kérdező hozzászólása: Amerikai focilabdát nem úgy akarnék venni hogy járok mellé rá.Mert 14 éves vagyok kéne még 1-2 év hogy beiratkozzak mert még nem vagyok elég idõs nem engedi az edzõ. Meg itt Eu-ba úgyse megy nagyon ha esetleg jobb lennék belõle akkor se mennénk meccsre nagyon, szerintem.De ha igen akkor nagyon szeretnék kedvenc sportom az amerikai, meg a rögbi. Ezért gondoltam hogy vízilabda de az nagyon drága.Ezért labdát se érdemes belõle venni ha sohase fogok vízilabdázni.Azért szeretnék ilyen dobó sporta járni mert volt most diákolimpia ott a megyénkbe elsõ lettem kislabdahajításból, meg gyorsan sprintelek ( ezért lenne jó az amerikai foci és ha van amerikai focilabdát akkor tudnék elõre gyakorolni, csak hát ilyenkor mindig feljön úgyse mennék meccsre. Foci azt nem szeretem így hát ki van lõve. Marad a kosár, na ez lenne érdemes venni csak a tesvérem már vett spaldingot 10k forintért. Ezért gondoltam az amerikai, rögbi labdát hogy az lenne a legértelmesebb, csak nem tudom mi a különbség:S Köszi a válaszod ment a zöld!
Igazából a fõ különbség a kétféle tojáslabda között a formáján kívûl leginkább az amit látsz a tévén is, vagyis az am.focilabdát könnyebb egy kézzel dobni távolba, a rögbilabda meg kétkezes passzokra van optimalizálva és rúgni is jobb. Az hogy jól sprintelsz, a rögbiben jobban hasznosítható tulajdonság mint az am.fociban. Rögbiben a fogó és a center posztokon, de fõleg a szélsõknek nagy szüksége van sprintekre, én mindenképpen kipróbálnám magamat a helyedben egy rögbiklubnál, komolyan veszik az utánpótlás-nevelést, egészen kisgyerekek is ûzhetik és ugye legalább nagy hagyományokkal rendelkezõ profi sport Európa néhány országában.
A kérdező hozzászólása: oké kösz

FP. Tanuló focilabda jó ajándék egy 8 hónapos kisfiúnak? Megéri megvenni? Van valakinek ilyen? Szereti a babád? Mit "tud" egyébként ez a játék?

Legjobb válasz: Szia! Nekünk van, mi születéskor kaptuk ajándékba, kb.8-9 hónaposan kezdte érdekelni. Ahogy meglöki, beszél, vagy számol. Zenél. A fiamnak tetszik, mert azonnal megszólal, ha hozzáér :) Szerintem jó ajándék, idõvel egyre érdekesebb lesz, ahogy tanul beszélni.

Szia! Nekünk van, mi születéskor kaptuk ajándékba, kb.8-9 hónaposan kezdte érdekelni. Ahogy meglöki, beszél, vagy számol. Zenél. A fiamnak tetszik, mert azonnal megszólal, ha hozzáér :) Szerintem jó ajándék, idõvel egyre érdekesebb lesz, ahogy tanul beszélni.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!