Találatok a következő kifejezésre: Mi a a fekete és (672 db)

Mi a különbség fekete és fehér bors között?

Legjobb válasz: Népies neve: piper. A cserje bogyója szolgáltatja az értékes fûszert. A feketebors a növény éretlenül szedett, szárított termése. Fehérbors esetén áztatással és dörzsöléssel eltávolították a külsõ héjat(kb. 4 mm átmérõjû, fehéres, világos színû, sima felületû golyócskákat kapunk).

Népies neve: piper. A cserje bogyója szolgáltatja az értékes fûszert. A feketebors a növény éretlenül szedett, szárított termése. Fehérbors esetén áztatással és dörzsöléssel eltávolították a külsõ héjat(kb. 4 mm átmérõjû, fehéres, világos színû, sima felületû golyócskákat kapunk).
Ízbeli különbség is van köztük. A feketebors használata a gyakoribb. Ehhez képest a fehérbors enyhébb ízû, viszont más az aromája! Különlegesebb.
A fehér bors nem olyan erõs, enyhébb az íze. Fehérhusokhoz jobban ajánlott.
Ahogy elõttem is írták, gyengébb a fehér bors, mint a fekete, kímélõbb, gyomor és bélbetegek ált. csak fehér borsot vagy borsikafüvet használhatnak (de az más)

Hp6510 nyomtatóba fekete patront cseréltünk, és azóta nem nyomtat feketét . Mi lehet a baja? És mennyibe kerül a javítása?

Legjobb válasz: vedd, ki belõle feketét és tedd be újból, elõ szokott fordulni, hogy nem érzékeli

vedd, ki belõle feketét és tedd be újból, elõ szokott fordulni, hogy nem érzékeli
A kérdező hozzászólása: nem az a baja a nyomtató látja is a feketét . Egyszerûen csak nem nyomtatja a nyomtatónek van fejtisztító alkalmazása azt is lenyomtuk de semmi

A fekete és a zöld tea ható anyagai közöt mi a külömbség?

mib?l több s mib?l kevesebb

Legjobb válasz: A fekete tea a hiedelmekkel ellentétben, és minden más hatását figyelembe véve sem ajánlatos, mert a legjobb minõségû is sajnos a tea növény legalacsonyabb minõségû részébõl van. Remélem érthetõ, hogy nem a termelõ hibája, hanem maga a hagyomány, hogy a fekete teát a növény legrosszabb részébõl készítik.

A fekete tea a hiedelmekkel ellentétben, és minden más hatását figyelembe véve sem ajánlatos, mert a legjobb minõségû is sajnos a tea növény legalacsonyabb minõségû részébõl van. Remélem érthetõ, hogy nem a termelõ hibája, hanem maga a hagyomány, hogy a fekete teát a növény legrosszabb részébõl készítik.


Egy nyomtatónak mi a minimum ára? és egy patron bele mennyi? (színes, fekete-fehér)

Legjobb válasz: HP nyomtatót már kapsz 11000-13000 Ft-ért. Utángyártott patront(színes, és fekete)már 5000-6000 Ft-ért is lehet kapni, az eredeti patron 9000-10000 Ft körül van. Az utángyártott is ugyanolyan jó,mint az eredeti.

HP nyomtatót már kapsz 11000-13000 Ft-ért. Utángyártott patront(színes, és fekete)már 5000-6000 Ft-ért is lehet kapni, az eredeti patron 9000-10000 Ft körül van. Az utángyártott is ugyanolyan jó, mint az eredeti.
Én most a napokban vettem egy Epson SX130-at 13.000-ért.Adtak hozzá egy fekete patront pluszba.Egy patron pack olyan 8-9.000 küröl van, gyári.Volt régen HP-m is de abból nagyon hamar kifogyott a tinta igaz szebben nyomtatott.Az utántöltés sem volt jó annyi pénzért.Azért vettem most megint Epsont.Utángyártott patron pack-ot már kapsz 3.850Ft-ért.
Azt elfelejtettem emliteni, hogy multifunkciós nyomtatót vettem.
A kérdező hozzászólása: köszönöm.

Elmagyarázná nekem valaki hogy mi az a fekete péntek? és mikor van?

fekete péntek

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Fekete_p%C3%A9ntek_(v%C3%A1s%C3..

Mi az a fekete lyuk? Hol és miért van?

Legjobb válasz: http://www.tferi.hu/fekete-lyukak :)

Egyébként bárhol lehet. Senki sem látja, mert "beleolvad" az unierzum "sötétségébe".
Vörös szuperóriások pusztulása után maradnak vissza. A vörös óriásnak tehát nagyon nagy tömegûnek kell lennie (a mi Napunk törpecsillag, szóba sem jöhet.) Maga egy fekete lyuk nem nagyobb pár tíz kilométernél. Gravitációs mezeje viszont nagyon erõs. Az általános relativitáselmélet szerint ilyen mezõ mellett a tér már látványosan "görbül", de ezt elég nehéz elképzelni. (Tudod, a fényt sem engedi ki.) Helyzetére következtetni lehet az anyagból, amit magához vonz és elnyel. Nem tud megtelni, bármit beszippant. Egy Föld méretû bolygót borsószem nagyságúra képes összepréselni.
A feketelyuk egy olyan égitest, aminek a felszínére vonatkoztatott szökési sebessége nagyobb (vagy egyenlõ) a fény sebességével. A méretét az eseményhorizont méretével jellemzik, noha valószínûleg jóval kisebbek ténylegesen Azért van mert kialakult (De úgy filozófiai értelemben nincs célja a létezésüknek), és általában a nagytömegû csillagok halálakor alakul ki. Így azon csillagok helyén van(nak), ahol kialakul(tak) (Ezek tipikusan 3-1000 naptömegûek). Aztán a galaxisok középpontjában (vagy attól nem tulságosan távol) is találni belõlük. Ez utóbbiak már kicsit nagyobbak a csillagból kialakultaknál (tipikusan néhány fénynap átmérõjû, és néhány millió, milliárd naptömegû objektumok. Ezeken kívül vannak még kóbor feketelyukak, de azok ritkák, és nem is nagyon lehet észrevenni õket érthetõ okokból. A legkisebb ismert feketelyuk a IGR J17091-3624 jelû, Földünktõl kb 16000-56000 fényévnyire rója köreit a galaxisunk középpontja körül. A legnagyobb ismert feketelyuk a NGC3842 galaxis közepén lévõ szupermasszív szörnyeteg a maga 10 milliárdnyi naptömegével.
Ha sok anyag és energia gyûlik össze egy helyen, mint például egy csillag belsejében (a Napnál 100x nagyobb), akkor "meghasad a tér" és egy nyílás, vagy repedés keletkezik a térben, a csillagot belülrõl falja fel, majd felrobban a csillag és a fekete lyuk marad ott ahol a csillag volt.

Ezt milyen módon játssza? Tabulatúra vagy akkord? És mi az a fekete a gitár végén?

http://www.youtube.com/watch?v=vjTSFFITHtE

Legjobb válasz: Hát, ennél jobb szögben nem is látszódhatna, hogy mit játszik, egyszerûen csak tedd oda az ujjaidat, ahol az övé van, és pengess ugyanúgy. Az a fekete izé pedig egy capo vagy capodaster, egy bundon lefogja az összes húrt, így olyan, mintha onnan kezdõdne a gitár, ha érted, mire gondolok.

Hát, ennél jobb szögben nem is látszódhatna, hogy mit játszik, egyszerûen csak tedd oda az ujjaidat, ahol az övé van, és pengess ugyanúgy. Az a fekete izé pedig egy capo vagy capodaster, egy bundon lefogja az összes húrt, így olyan, mintha onnan kezdõdne a gitár, ha érted, mire gondolok.
A kérdező hozzászólása: milyen a pengetési módja?
Pont olyan, mint ahogy kiválóan látszik a videón. Másold le, és kész, de ezt már mondtam.

Mire jó a fekete tea és a zöld tea? Vagy eggyáltalán jó a szervezetnek? Miben segít?

Legjobb válasz: Mind a kettõ nagyon jó - de hatása csak a rendes szálas teáknak van, a filteres semmire sem jó. A zöld tea nyugtató, lazító, relaxáló hatású, míg a fekete tea koffeintartalma miatt élénkítõ, viszont a kávéval ellentétben nem hirtelen dob fel és hirtelen múlik, hanem hosszan tart frissen de nem egy agyonpörgetett állapotban.

Mind a kettõ nagyon jó - de hatása csak a rendes szálas teáknak van, a filteres semmire sem jó. A zöld tea nyugtató, lazító, relaxáló hatású, míg a fekete tea koffeintartalma miatt élénkítõ, viszont a kávéval ellentétben nem hirtelen dob fel és hirtelen múlik, hanem hosszan tart frissen de nem egy agyonpörgetett állapotban.

Mia különbség a fekete, sárga és piros USB aljzatok között a Gigabyte alaplapokon?

Legjobb válasz: Ha még aktuális, annyival egészíteném ki, hogy a sárga alzatra valamivel nagyobb feszültséget küld a lap, így gyorsabb töltésre képes egyes készüléknél pl mobiloknál. Úgy tudom, a piros váltotta sárgát, ami azért lett ilyen, mert az eSata és/vagy a firewire porttal van a mûanyag része egybeöntve, így tényleg egyszerûbb legyártani a blokkot egyazon színbõl. A fekete amúgy a sima 2.0-ás, a piros is 2.0-ás, a kék 3.0-ás aljzat.

Ha még aktuális, annyival egészíteném ki, hogy a sárga alzatra valamivel nagyobb feszültséget küld a lap, így gyorsabb töltésre képes egyes készüléknél pl mobiloknál. Úgy tudom, a piros váltotta sárgát, ami azért lett ilyen, mert az eSata és/vagy a firewire porttal van a mûanyag része egybeöntve, így tényleg egyszerûbb legyártani a blokkot egyazon színbõl. A fekete amúgy a sima 2.0-ás, a piros is 2.0-ás, a kék 3.0-ás aljzat.
Konkrétan melyik alaplapról van szó?
Valószínûleg igen, ezt dobta a fröccsöntõgép...
A kérdező hozzászólása: Köszi! Valami magyarázata biztos van, vagy csak ezt dobta a fröccsöntõgép?
A harmadik lapon piros és kék van. Ezen 2.0-ás és 3.0-ás van. Valószínû hogy emiatt más a színe, hogy miért pont piros azt ne kérdezd....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! Valahogy sikerült megint elküldenem, ezért is és a kérdésben szereplõ hibáért is elnézést kérek. De visszakanyarodva: tehát a fekete usb2, a kék usb3, de akkor mi a piros?
A kérdező hozzászólása: Konkrétan: Gigabyte MA78LMT-US2H alaplapon van sárga és fekete, GIGABYTE GA-880GM-USB3-on van kék, sárga, fekete, (mondjuk szerintem a kék az USB3), a GIGABYTE GA-970A-D3-n van piros és kék. Mik ezek?
Az elsõ lapnál nem láttam különbséget, mert mindegyik 2.0-ás. A második és harmadik esetben - ahogy írtad - van 2-2 3.0-ás USB, ezért más a színe...
A kérdező hozzászólása: Konkrétan: Gigabyte MA78LMT-US2H alaplapon van sárga és fekete, GIGABYTE GA-880GM-USB3-on van kék, sárga, fekete, (mondjuk szerintem a kék az USB3), a GIGABYTE GA-970A-D3-n van piros és kék. Mik ezek?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, jobb késõn az infó, mint soha! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!