Találatok a következő kifejezésre: Mi a a fekete (1685 db)

Feketére festeném a hajam, de mivel olvastam a fekete káros hatásáról, mindenképp minőségi terméket választanék. Ti milyen fekete hajfestéket ajánlanátok, illetve mik a tapasztalatok?

a természetes hajszínem barna, de most sötétbarnára van festve, szóval ha esetleg nekem is hullani kezd a hajam visszabarnulok..légyszi segítsetek! köszike

Legjobb válasz: A fekete színanyag okozza a káros hatást, tehát mindegy, milyen minõségi trutyit kensz a fejedre. A hajszínezõk általában kímélõbbek, mint a festékek, márkától függetlenül. Fõleg, ha már most azon gondolkodsz, hogy fogsz visszabarnulni, az csak a hajad leszívatásával lehetséges, a feketét semmi nem fogja be.

A fekete színanyag okozza a káros hatást, tehát mindegy, milyen minõségi trutyit kensz a fejedre. A hajszínezõk általában kímélõbbek, mint a festékek, márkától függetlenül. Fõleg, ha már most azon gondolkodsz, hogy fogsz visszabarnulni, az csak a hajad leszívatásával lehetséges, a feketét semmi nem fogja be.
nekem évek óta fekete a hajam. Igen eléggé hullott a hajam, de elkezdtem Biovanne Plus szedni, azóta sokkal kevesebb hajszálam hullik. Szerintem nálam vitaminhiány okozta a hajhullást. Amúgy Londa-t használok. Ha van kérdésed irj nyugodtan :) szívesen segítek
Teljesen mindegy, a fekete színanyag miatt káros.
A fekete az fekete, mindegy, hogy melyik márka, én is voltam már minden színû, de csak attól kezdett el nagyon hullani a hajam. Ráadásul én csak palette színezõvel festettem feketére, és attól is..

Mit jelképez a fekete szin a zsidó vallásban?

itt f?leg az öltözködésre gondolok.

Legjobb válasz: Az arab nõk is feketében járnak. A keresztény papoknak is fekete a ruhájuk. Ünnepélyes alkalmakkor az emberek is fekete öltönyt,vagy a nõk is fekete ruhát,kosztümöt vesznek fel. Még lehetne sorolni a példákat. A fekete ruha nem csak a zsidók viselete.

Az arab nõk is feketében járnak. A keresztény papoknak is fekete a ruhájuk. Ünnepélyes alkalmakkor az emberek is fekete öltönyt, vagy a nõk is fekete ruhát, kosztümöt vesznek fel. Még lehetne sorolni a példákat. A fekete ruha nem csak a zsidók viselete.
Persze, kedves elsõ. Szeretjük fennen hirdetni a világnak, hogy gonoszok vagyunk. Ugye egyébként felsõbbrendûnek is tartod magad ennyi sok ésszel?
Komolyság, fenség, de egyben a világ megvetésének színe is, s az alázaté.
"06:31" Gondolom nagyon büszke vagy a hozzászólásodra?!
Tyûha, gonosz zsidó MIB rockerek biztos... Melyik színre ne lehetne hülyébbnél hülyébb jelentéseket ráhúzni? Önmagában vizsgálni elég kellemetlenül ostoba alapállás. Ószövetségi hivatkozásokat kár lenne keresni, máshonnan meg minek. Tehát?
Már megint megy a fajellenes szöveg... ti miért nem a kérdésre válaszoltok? off: Én ismerek egy zsidó lányt, õ végtelenül naiv.
Hehehe, tipikus jegyek... egyszerû vagy, barátom, mint a faék. Aki az idézetet írta, az meg szintén.
Az elméjüket, a gonoszságot!
A kérdező hozzászólása: Sajnos nem kaptam kielégitõ választ kérdésemre, pedig komolyan érdekelne ez a kérdés.
A válasz írója 88%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: 05-25 11:03 Ez én vagyok, és amit tudtam, leírtam.

Mi az a fekete lyuk?

Mi lesz ha átmegyünk rajta?Vagy nem lehet?

Legjobb válasz: a fekete lyuk az egy szupernehéz anyag amiben akkora a gravitáció ,hogy még magát a fényt is elnyeli. Mintha lenne 1 teáskanálnyi víz ami olyannyira nehéz mint az egész nap pl mindezt óriási méretben kell elképzeld és máris megvan ,hogy mi az a fekete lyuk. Ezt ne úgy képzeld el mint 1 gyûrût hanem úgy mint 1 börtönt amibõl nem lehet soha kiszabadulni. Bõvebben: http://lmgtfy.com/?q=fekete+lyuk+wiki

a fekete lyuk az egy szupernehéz anyag amiben akkora a gravitáció , hogy még magát a fényt is elnyeli. Mintha lenne 1 teáskanálnyi víz ami olyannyira nehéz mint az egész nap pl mindezt óriási méretben kell elképzeld és máris megvan , hogy mi az a fekete lyuk. Ezt ne úgy képzeld el mint 1 gyûrût hanem úgy mint 1 börtönt amibõl nem lehet soha kiszabadulni. Bõvebben: http://lmgtfy.com/?q=fekete+lyuk+wiki
És amit senki nem ír: Nem tudsz átmenni rajta mivel nem egy kapu vagy valami. De pl. nyugodtan ráléphetsz.... egyszer....
Itt sok infót megtudhatsz róla :) http://lmgtfy.com/?q=fekete+lyuk
tudtommal 1 mm átmérõjû fekete lyuk gravitációja akkora, mint magáé a Holdé :)
A fekete lyuk egy olyan égitest, aminek a felszínére vonatkoztatott szökési sebessége nagyobb a fény sebességénél.
Hawking elmélete szerint viszont akár egy fekete lyukból is kialakulhatott az univerzum.Átmenni semmi nem tud rajta, mindent magába szippant.
és ki talákozott már fekete lyukkal???
Az emberek közül senki maci

Mi van a fekete lyukban?

Miért nyel el mindent?

Legjobb válasz: Egy kiégett csillag gravitációja hatására összeroppan, innen indul el a fekete lyukká válás folyamata. A fekete lyuk óriási gravitációval rendelkezik, elnyeli a fényt, az esetlegesen hozzákerülõ tárgyakat. A befelé zuhanás folyamata uán elér egy olyan pontot, ahol, már a középpontjához képest is beljebb zuhan, ilyenkor jönnek létre a féreglyukak. Ami a tudomány állítása szerint átjáró két univerzum között. Egy fantáziautazást tehetsz a fekete lyuk belsejébe itt: http://hubblesite.org/explore_astronomy/black_holes/modules... majd a Begin your voyage gombra kattintasz és kiválasztod az uticélt.

A fekete lyuk valójában egy gravitációs gömb. Ha valami a gravitációs terébe kerül az azonnal lebomlik, ez Az a sok kör szerû szines 'izé' ami kürölütte van.
Egy kiégett csillag gravitációja hatására összeroppan, innen indul el a fekete lyukká válás folyamata. A fekete lyuk óriási gravitációval rendelkezik, elnyeli a fényt, az esetlegesen hozzákerülõ tárgyakat. A befelé zuhanás folyamata uán elér egy olyan pontot, ahol, már a középpontjához képest is beljebb zuhan, ilyenkor jönnek létre a féreglyukak. Ami a tudomány állítása szerint átjáró két univerzum között. Egy fantáziautazást tehetsz a fekete lyuk belsejébe itt: http://hubblesite.org/explore_astronomy/black_holes/modules... majd a Begin your voyage gombra kattintasz és kiválasztod az uticélt.
A helyzet az, hogy a fekete lyuk méretétõl függ, hogy elpusztulsz- e ha megközelíted vagy "átlépsz" az eseményhorizonton. Persze elõbb- utóbb széttép. A gravitácó árapály jelensége az ami széttépheti az anyagot, de ha kellõen nagy a fekete lyuk , akkor az árapály csak akkor erõsödik fel, ha már nagyon megközelítetted a szingularitást. Példáúl szupermasszív fekete lyukak esetén.
Nem csak egyet - már jó párat ismernek (azokon kívül, ahol tudják, hogy ott kell lennie, de még nem figyelték meg). Általában ahol egy kettõs csillag egyik tagja fekete lyuk, ott remekül lehet látni, ahogy ahogy az izzó anyagot elszipkázza a társától. Van olyan csillag, amit már szét is szedett így a párja (szétesett a csillag, és leállt a fúzió benne).
Így igaz, nem nyel el semmit....hanem lebontja. Ha elnyelné akkor jöhetne a kérdés? vajon hova tünik? ..Nos erre lenetne az a válasz, hogy a fekete lyuk a féregjárat(téridõ görbület) bejárata, aminek a másik végén fehérlyuk van, ami a feketelyuk ellentéte (innen minden távozik)
Pontosan a legnagyobb fizikusok se tudják. Nagyon kicsi térfogatba rengeteg részecske sûrûsödik össze, ezért olyan nagy a tömegvonzásuk, hogy még a fényt is képesek magukhoz vonzani. Amiket odavonzanak magukhoz, nem tûnnek el, csak mivel nem jut ki onnan a fény nem lehet többé látni õket.
Ez jó kérdés és engem is érdekelne a pontos válasz. Annyit tudok róla, hogy rettenetesen nagy erõvel szippant be dolgokat. Pl: csillagokat, meteorokat, kisebb bolygókat, és azok soha nem kerülnek elõ, de hogy hova tûnnek az is jó kérdés..
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!Az igaz hogy most találtak egyet a Tejúton?
jól szóltak jóval elõttem. a gravitáció a világon mindenhol ugyan olyan erõs. a mértéke függ a sûrûségtõl is, és a fekete lyuk egy roppant kis helyre koncentrált bolygó, ezért az egységnyi felületére jutó gravitációs erõ felfoghatatlanul nagy. ez az oka, hogy mindent elnyel. ami oda bekerül, az (nagy valósínûséggel) megszûnik létezni. a nagy gravitáció a téridõt is "átszakítja". Kijutni pedig azért nem lehet, mert a gravitáció még a fénynél is nagyobb úr, nem engedi el magától, és mivel az általunk ismert leggyorsabb dolog a fény, és az sem tud kijutni, elveszik annak is az esélye hogy bári más kijusson. persze régen az elsõ gõzmozdonyt is kinevették, lehetetlennek tartották...
Talán maga az "isteni jelenlét" van benne. A tökéletes semmi, ami minden relatív tartamcsomagot elnyel. Abszolút tartamcsomag pedig nem létezik (mert ha létezne, nem lehetne tökéletes). Létezés és tökéletesség egymást kizáró fogalmak.

Egyszerűen megfogalmazva mi az a fekete lyuk?

Legjobb válasz: Egyszerûen: a fekete lyuk egy baromi sûrû anyagú égitest, ami annyira erõs gravitációs vonzást fejt ki, hogy a fény is "beleesik", nem tud elszökni róla. Ezért fekete lyuk. Amúgy vicces, mert anyagot sugároznak ki magukból...

Egyszerûen: a fekete lyuk egy baromi sûrû anyagú égitest, ami annyira erõs gravitációs vonzást fejt ki, hogy a fény is "beleesik", nem tud elszökni róla. Ezért fekete lyuk. Amúgy vicces, mert anyagot sugároznak ki magukból...
"A fekete lyuk olyan égitest, amelynek a felszínén a szökési sebesség eléri vagy meghaladja a fénysebesség értékét." ciki de pl ebbõl én egy szót sem értek...
A csillagászatban szökési sebességnek nevezzük azt a minimális sebességet, mellyel egy adott égitestrõl (minden további rakétahajtás nélkül) meg lehet szökni, el lehet hagyni az égitestet. (A szökési sebességnél a légkör hatását nem veszik figyelembe, mivel az többek között alakfüggõ.) A szökési sebessége a Földnek pl. 11.2 km/s (40 320 km/h), Napnak 617.3 km/s. Fekete lyuknak nevezzük azokat az égitesteket, melyeknek a tömege olyan óriási, hogy a szökési sebesség eléri a fénysebességet(300 000 km/s). Mivel semmilyen test nem képes fénysebességnél gyorsabban haladni, ezért az úgynevezett eseményhorizonton belül került testek nem képesek elhagyni a fekete lyukat (legalábbis további hajtás nélkül). Forrás: Wikipédia
de direkt hozzátettem, hogy egyszerûen fogalmazva nekem ez sajnos kínai :( :D de azért köszi
Mi az a Wikipedia? Mi az a Google? http://hu.wikipedia.org/wiki/Feketelyuk Itt a válasz. http://hu.wikipedia.org/wiki/Wikipedia
A kérdező hozzászólása: ja bocsi a kérdezõ voltam, tesóméról

Mit gondoltok a Fekete eperfáról?

Legjobb válasz: "Este van, este van: kiki nyúgalomba! Feketén bólingat az eperfa lombja..." Arany János: Családi kör (részlet)

"Este van, este van: kiki nyúgalomba! Feketén bólingat az eperfa lombja..." Arany János: Családi kör (részlet)
A kérdező hozzászólása: Nem ezt kérdeztem . Hanem azt hogy milyen a gyümölcse , érdemes-e ültetni meg ilyenek .
Nekünk volt, nagyon szerettük, rengeteg termés volt rajta mindig, szerintem finom.
Finom a termése, az igaz. De amikor érik, minden fekete a lehullott gyümölcstõl. Gyõzheted össze söpörni. Ha valaki belelép az érett eperbe, és beviszi akár a teraszra, mindent felmoshatatlanul befog.
Finom a gyümölcse, bár jellegzetessebb íze nincs.Ha van lehetõség ültetni, akkor szerintem megéri.Ráadásul elég sokáig él, és szép nagyra megnõ.Van olyan fajtája is, aminek az ágai lehajlanak, mint a szomorú fûznek, és nem nõ nagyon magasra (kb 3 méteresre, ezért kissebb területen "piszkít".
én azt gondolom, hogy hazánkban ritka, és gyakran összekeverik az elterjedt fehér eperfa sötét termésû változataival.
Csodálom, hogy ennyi válasz között nem jött elõ a talán legfontosabb körülmény; igen finom párlat készíthetõ a gyümölcsébõl! Tölgyfahordóban érlelve 3 évig! Mennyei!
Tök jó meg minden, de nem kiskertben, hanem utcán, parkokban, útszélen. Rengeteg a darázs és a fanyar erjedésszag amikor lehullik a termése. Persze aki élelmes páleszt fõz belõle.
Finom, aromás a gyümölcse, de a fa hatalmasra nõ. És a szövõlepke miatt állandóan hernyós. Mert permetezni ugye nem nagyon kellene, ha meg akarod enni a gyümölcsét.

Mi történik a fekete lyukban ha pl. egy bolygót elnyel?

Hova vezet? Mi történik a mélyén? Mi történne ha minket is elnyelne?

Legjobb válasz: A fekete lyuk, egy olyan sûrû objektum, aminek nagy a vonzása. Akkora, hogy a fényt sem engedi ki. (ettõl fekete) Ha valamit elnyel, akkor csak nõ a tömege. Minden ami bele kerül, csak az erejét növeli, egészen addig( és innentõl elmélet) amíg a saját belsõ feszültségétõl szét nem esik. Ha minket elnyelne úgy néznénk ki, mint a darázs a bukósisakomon 200 felett.

A fekete lyuk, egy olyan sûrû objektum, aminek nagy a vonzása. Akkora, hogy a fényt sem engedi ki. (ettõl fekete) Ha valamit elnyel, akkor csak nõ a tömege. Minden ami bele kerül, csak az erejét növeli, egészen addig( és innentõl elmélet) amíg a saját belsõ feszültségétõl szét nem esik. Ha minket elnyelne úgy néznénk ki, mint a darázs a bukósisakomon 200 felett.
Hogyhogy hová vezet? Nem vezet sehová nagy valószínûséggel, a fekete lyukat ne valami féregjáratnak képzeld, nem egy lyuk a térben, hanem egy hatalmas sûrûségû égitest, olyan sûrû, hogy a fény sem szabadul belõle. Elnyeli, magába olvasztja, növelve ezzel a tömegét és talán a sûrûségét is, tehát a gravitációs vonzását is. Ha a közelünkben keletkezne pl. egy fekete lyuk, valószínûleg szinte azonnal megszûnne létezni az élet a bolygónkon, mert valószínûleg a bolygó is szinte azonnal megszûnne létezni. De ahhoz, hogy fekete lyuk keletkezzen, különféle folyamatoknak kell végbemenni, és már ezen folyamatok kezdetén kihalnánk és megsemmisülne a Naprendszer is, ha csak a közelében lenne egy fekete lyuk. (A Naprendszert se úgy képzeld, ahogy a tankönyvekben látható. A Plútón túl is bõven tart még a Naprendszer, az Oort-felhõ is a része, ami jóval messzebb van. Ráadásul ha a Föld egy borsószem nagyságú lenne egy modellen, a Plútó attól a borsószemtõl 17 km távolságra lenne, és szabad szemmel nemigen lehetne látni. Tehát szinte lehetetlen lemodellezni a Naprendszert úgy, ahogyan valójában kinéz, jóval nagyobb távolságok vannak már csak a Naprendszeren belül is, mint gondolnánk, és akkor még nem is beszéltünk a Tejútrendszerrõl, és a többi, becslések szerint nagyjából 140 milliárd (!) galaxisról...)

Mit gondoltok a fekete szemről?

Csak azért mert nekem fekete van és az egy kicsit szokatlan...

Legjobb válasz: Nekem is szinte fekete, csak nagyon erõs fénynél látszik, hogy barnásabb. Szerintem ronda, mindig világos, szürke vagy zöld szemet szerettem volna :(

Nekem is szinte fekete, csak nagyon erõs fénynél látszik, hogy barnásabb. Szerintem ronda, mindig világos, szürke vagy zöld szemet szerettem volna :(
A kérdező hozzászólása: bocsi, egy jó párszor férre nyomtam
A kérdező hozzászólása: _www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img][/url] A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. [url=http://www.kepfeltoltes.hu]http://www.kepfeltoltes.hu[/url]
A kérdező hozzászólása: http://kepfeltoltes.hu/thumb/120102/
A kérdező hozzászólása: _www.kepfeltoltes.hu_.jpg][img]http://
képet :)
Magát=egymást
" A fekete szem nagyon szép..." " Nekem fekete van és ez kicsit szokatlan" A kettõ komment nagyon üti magát. Szóval azért tetted fel a kérdést így, hogy mindenki dicsérje, ugye?
A kérdező hozzászólása: Mármint képet keresek! :)
A kérdező hozzászólása: uhh de majd keresek jót! És elsõ, szerintem egy kicsit hülye vagy a fehete szem nagyon szép... a sötét barna is!! Békélj meg vele!!
Gyönyörû!*-* Bárcsak olyan szemem lenne!:D Nem mutatnál róla egy képet?:$
Huuu, de szeretnék én fekete szemeket! Gyönyörû:) Nekem azért tetszene mert amúgy is nagyok a szemeim, tényleg boci lenne. :D Dehát...világos barna...
Szerintem gyönyörû
nekem azért nem tetszik, mert nem látok bele.
szerintem meg aranyos bociszem :]
nekem egyik sem mûködik

Mit jelent a "Fekete nap / Schwarze sonne / Black sun / " jelkép?

Széls?jobb oldaliak, Nemzeti szocialisták használták, használják Wewelsburg-ban is felvan festve:

Legjobb válasz: Egy: a fekete nap õsi Viking jelkép nem pedig "csináljunk valamit ami jól néz ki" nagyon nem kéne gúnyolódni egy vallással Kettõ: nem fekete mágia inkább az istenek tiszteletének egyik jelképe, hogy melyik istené azt én se tudom pontosan A germán vallás egyik jellegzetes szimbóluma is, egyesek szerint még a Ragnarökre is utal

Egy: a fekete nap õsi Viking jelkép nem pedig "csináljunk valamit ami jól néz ki" nagyon nem kéne gúnyolódni egy vallással Kettõ: nem fekete mágia inkább az istenek tiszteletének egyik jelképe, hogy melyik istené azt én se tudom pontosan A germán vallás egyik jellegzetes szimbóluma is, egyesek szerint még a Ragnarökre is utal
Konkrét jelentése már nincs, fõleg emblémaként használják. A szabad gondolkodás, a világ megismerhetetlenségének a szimbóluma, de már keveredett különbözõ vallási cuccokkal is, így az alap jelentése homályos, nem lényeges.
nagyjából semmit. annyira semmit, hogy maga az elnevezés is 45 utánról származik. maga a szimbólum valószínûleg "csináljunk valamit, ami jól néz ki" alapon született. kör, mert az jól néz ki, az ágak azok az SS által használt rúnák (Siegrune) és azért van 12, mert a 12 mágikus szám pl. ennyi hónap, ennyi óra, ennyi isteni hamva van Eddának, ennyi a kerekasztal lovagjainak száma Atrúr udvarában (az SS magára mint lovagrendre tekintett), ennyi fõ ágra bomlik az SS szervezete, ennyi lovag szerzetesbõl áll a marienburg-i lovagrend vezetése stb.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm a gyors válaszokat hasznosak voltak, ha esetleg valaki még hozzá tud fûzni dolgokat szívesen meghallgatom érdekelnek ezek a régi jelképek és azoknak történelmi mivolta:) Köszönöm szépen még egyszer!:)
a feketemágia egy ismertetõjele. gondolj csak bele, teljesen logikus, van fehér nap is...
Vannak, akiknek a galaxis közepe ugrik be róla. Egészen régóta létezik ember, és eléggé sok történelmi emlék ködbe veszhetett már... Vagy legalábbis a szimbólumokba merevedhetett :)
az elv butított (=rejtett értelmû) leírása: ne tudja a te egyik kezed, mit tesz a másik alien versus predator : elvi szinten igaz ez a bolygó elvi szinten tekinthetõ az alien versus predator színterének az ant-arktisz? azt hiszem, az is kapcsolódik hozzá arktisz és ant-arktisz : ez a bolygó márcsak ilyen vér a kultusza mindkettõnek vér a kultusza a bestiáknak és a másikaknak is az egyik melegvérû, a másik hidegvérû (így már érthetõbb a történet, hogy káin (úgymond) megölte ábelt persze ábel felkelt és elhatározta, hogy bosszút áll az örökké tartó háborújuk elkezdõdött hazudik mindkettõ az igazság a kettõ között van

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!