Találatok a következő kifejezésre: Mi a a ddr (56 db)

Miben különböznek a DDR-Ram -ok foglalatai?

DDR-SDRAM van most a gépembe.... és azt szertném kérdezni még hogy egy ilyen alaplapba: Biostar NF61S Micro 754 Mien másfajta memóriát tudok belerakni?? :D Előre is kösszi... :D

Legjobb válasz: Csakis DDR RAM-ot tehetsz bele, DDR2 és DDR3 nem jó bele.

Csakis DDR RAM-ot tehetsz bele, DDR2 és DDR3 nem jó bele.
Csak DDR-SDRAM -ot (DDR1), az újabbaknak még a foglalata is különbözõ.
A kérdező hozzászólása: Kösszi... :D

Mik azok a DDR-ek?

Ugye van DDR1-2 stb stb. Miben különböznek? Illetve néztem a gépemben, hogy 2 darab DDR2 1GB-os ram van benne. Ha ezeket kicserélném pl 2 darab 2GB-os DDR3-ra akkor miben lenne másabb? Jobb lenne?

Legjobb válasz: (meg valószínûleg új CPU -t is, mert általában ezekhez már erõsebb proci is kell, hogy ki is tudja használni)

(meg valószínûleg új CPU -t is, mert általában ezekhez már erõsebb proci is kell, hogy ki is tudja használni)
DDR a memória, és verzió számok növekedésével a sebességük is nõ. "Ha ezeket kicserélném pl 2 darab 2GB-os DDR3-ra" Akkor vagy olyan alaplapod van, ami mind a két típusú memóráit tudja kezelni, vagy varázsló vagy. A DDR2 és DDR3 nem csak a nevében, hanem a csatlakozási formájában is eltér.
Sok a különbség a ddr3 a leggyorsabb. És igen ha 2x2gb ddr3 ra a mot vennél a géped gyorsasága majdnem a kétszeresére nõne. Ja és venned kell egy új alaplapot amibe van DDR3 mas slot. :)
A kérdező hozzászólása: Hogyan tudhatom, hogy DDR2 mert már nem vagyok benne biztos?
pl. megnézed a címkéjét, hogy mi van ráírva. vagy letöltesz egy progit ami ki ír minden infót a gépedrõl. AIDA64/Speccy...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen, megnéztem!


Sebességet.
A memória sebességét. Az álatald felállított sorrendben 266 Mhz, 333 MHz, 400 MHz
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat! :)

Mi az a ddr? Na jó tudom hogy elég hülye kérdés de ilyen terén meg a kezdőnél is rosszabb vagyok

Legjobb válasz: Német Demokratikus Köztársaság (Deutsche Demokratische Republik):DD

Német Demokratikus Köztársaság (Deutsche Demokratische Republik):DD
Amúgy viccet félre téve az a ram foglalatok nevei(ddr, ddr2, ddr3 stb..) http://i192.photobucket.com/albums/z135/dhivakar/Blog%20Desi..
Nem a foglalat de mindegy... http://hu.wikipedia.org/wiki/DDR_SDRAM konkrétan mire vagy kíváncsi?
A kérdező hozzászólása: konkrétan arra hogy maga a szó mit jelent meg hogy a számítógép meik tartozeka hogy amikor vidi kártya vásárlás közbe meg kérdik hogy hány ddr-es a gépem akkor ne csak aljak ott mint aki emlékezet kiesésbe szenved
A kérdező hozzászólása: egyébként az elsõnek üzenem hogy nagyon jót rohogtem
Double data rate. Kétszeres adat forgalom, magyarítva kétirányú adatforgalom. Viszont a rendszermemóriának SEMMI köze a vid.karihoz. Ha rendszermem alapján akarnak neked valami módon vid.karit ajánlani, sztem fordulj sarkon mert: a, az eladónak kb annyi affinitása van hozzá mint neked b, át leszel verve.
A kérdező hozzászólása: kosz a válaszokat

Mi az a DDR 400?

Nekem egy nagyon regi pentium 4es gepem van es azt irja benne h DDR 400 es van ebbol 2 db 256MB-os. Ez mi videokartya memoria????

Legjobb válasz: az a RAM. és egy DDR1-es típusú amely 400 mhz sebességû :)

az a RAM. és egy DDR1-es típusú amely 400 mhz sebességû :)

Mia különbség a DDR és a DDR2 RAM között?

Legjobb válasz: A DDR2 sokkal gyorsabb viszont nem sokkal srágább. Ha venni szeretnél akkor mindenképp DDR2-t mert elõnyösebb az ár/teljesítmény arány. Természetesen fontos leellenõrni hogy az alaplapod támogatja-e a ddr2-es ramokat.

A DDR2 sokkal gyorsabb viszont nem sokkal srágább. Ha venni szeretnél akkor mindenképp DDR2-t mert elõnyösebb az ár/teljesítmény arány. Természetesen fontos leellenõrni hogy az alaplapod támogatja-e a ddr2-es ramokat.
elnézést, az elsõ sorban a srágább=drágább
DDR 2 gyorsabb
Ez nem igaz. A DDR gyorsabb mint a DDR2, de a DDR2 magasabb órajelen fut. Bár ha 1066 Mhz-s a DDR2, akkor már lehet gyorsabb is, de CL (válaszidõ) is számít.
mit akartok mindjárt itt a DDR4

Mi a különbség a sima DDR és DDR2 Ram között?

Legjobb válasz: Sok minden. Mondjuk kezdetnek az, hogy a DDR régebbi, mint a DDR2, teljesen inkompatibilisek egymással. A DDR2 magasabb órajeleket mutat a DDR-hez képest, alacsonyabb feszültségen, de magasabb késleltetés mellett. Épp ez igaz a DDR2 <-> DDR3 viszonylatban is. Ezzel együtt a DDR generációk váltakozásával a kapacitásuk is igencsak megnõtt már. Természetesen fizikailag is inkompatibilisek egymással. De manapság már a DDR2 is elavultnak tekinthetõ, kifutó termékek. Ez az árukon is látszik. Jelenleg a DDR3 a szabvány, amit új gépekben használnak.

Sok minden. Mondjuk kezdetnek az, hogy a DDR régebbi, mint a DDR2, teljesen inkompatibilisek egymással. A DDR2 magasabb órajeleket mutat a DDR-hez képest, alacsonyabb feszültségen, de magasabb késleltetés mellett. Épp ez igaz a DDR2 <-> DDR3 viszonylatban is. Ezzel együtt a DDR generációk váltakozásával a kapacitásuk is igencsak megnõtt már. Természetesen fizikailag is inkompatibilisek egymással. De manapság már a DDR2 is elavultnak tekinthetõ, kifutó termékek. Ez az árukon is látszik. Jelenleg a DDR3 a szabvány, amit új gépekben használnak.
A kérdező hozzászólása: Köszi:) És nagyobb a DDR2-esnek a teljesítménye?Többet tud?
wikipédia
Nem tud többet, mindkettõ memória csak. Az ideiglenes adattárolás csak a dolga, azt csinálja. De igen, nagyobb a teljesítménye. :D

Mi a külömbség a ddr és a gddr között?

Legjobb válasz: Mindkettõ DDR SDRAM, a DDR RAM a processzorral kommunikál, a GDDR RAM pedig a videókártyán van és a grafikai csippel kommunikál.

Mindkettõ DDR SDRAM, a DDR RAM a processzorral kommunikál, a GDDR RAM pedig a videókártyán van és a grafikai csippel kommunikál.

Laptopomban DDR Ram van, lehet-e helyette belerakni más RAM-ot? Holnap akarok venni egyet, mit kell a RAM-ról tudnivásárlás előtt?

Legjobb válasz: Ha sima DDR1-es ramod van benne, akkor sajnos nem tehetsz bele másfajtát.Egyes új hybrid alaplapok tudnak kezelni kétfélét is, de szerintem még nem igazán forrta ki magát a technológia.És hogy mit érdemes figyelni memóriavásárláskor? Hát szerintem elsõsorban azt, hogy Kingston márkájú legyen, és nem utolsósorban a memória sebességére. Sima DDR ramoknál a legmagasabb órajel 800 Mhz

Ha sima DDR1-es ramod van benne, akkor sajnos nem tehetsz bele másfajtát.Egyes új hybrid alaplapok tudnak kezelni kétfélét is, de szerintem még nem igazán forrta ki magát a technológia.És hogy mit érdemes figyelni memóriavásárláskor? Hát szerintem elsõsorban azt, hogy Kingston márkájú legyen, és nem utolsósorban a memória sebességére. Sima DDR ramoknál a legmagasabb órajel 800 Mhz
DDR1nél csak 400mhz a plafon, DDR2 már 800ig megy. Jó lenne ha leírnád a gép típusát, akkor egybõl meg tudom mondani, mit vegyél bele. Nemcsak a Kingston jó, Hynix, A-data, Geil, Corsair, Kingmax, G.skill, stb. mind jó márkák, ezen nem kell parázni.
Ráadásul csak laptopba való RAM megy bele, nem asztaliba való...
Ja, bocs. valóban elírtam az órajelet.Köszönet az elõttem válaszolónak a kiigazításért.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!