Találatok a következő kifejezésre: Mi a a darázscsípés, méhecsípés és (1 db)

Mi a különbség a darázscsípés, méhecsípés és a dongócsípés között?

Legjobb válasz: melyik roszabb,mérgesebb fullánkú? :)

A kérdező hozzászólása: melyik roszabb, mérgesebb fullánkú? :)
A dongó nem tud csípni, a darázs és a méh pedig ízlés faj és allergiaszint kérdése. Mindkettõbe bele lehet hallni ha valaki érzékeny rá és egyébként van vagy ezer alfajuk...
A dongó nem csíp, a darázs többször is képes szúrni, a méh csak egyszer szúr, mert beszakad a fullánkja. Ebbe rendszerint bele is pusztul.
Igen és a fullánkok érdekes alakúak.Biológiai könyvekben, interneten érdemes utánalapozni! A méheknek fûrészszerû ez beakad a bõrbe ezért kámikáze halált hal.A darázs is szúr, de kis mini késsel, így nem akad be a mûvelet ismételhetõ.
Pont tagnap csípett meg egy méh a tenyeremen... Beleszakadt a fullánkja és szemmel láthatóan még pumpálta a mérget, mielõtt kihúztam. Most viszket és be van dagadva a fél kezem. Régebben darázs is csípett (szúrt) meg, már többször is, de ilyen nem volt, csak fájt egy pár óráig és elmúlt. (Lehet, hogy érzékeny vagyok a méhszúrásra?)
Én allergiás vagyok, s úgy tudom, hogy aki allergiás (nem csak én:) , az mind a 2re érzékeny lesz automatikusan. Magyarországon a méhek csípése a kellemetlenebb. (Leszámítva a lódarázst. Arról nem tudok semmit.) De a bögöly általában fájdalmasabbat csíp, mint a darázs. A dongók meg szelídek:)
Aki allergiás az bele is halhat a darázscsípésbe, a méh ha megcsíp valakit meghal mert a fullánkja leszakad.A dongó csípése vagy mije a legfájdalmasabb.
az elõzõ válaszadónak: aki allergiás, a méhcsípésbe is belehalhat.
A darázs és méhszúrás között a kémhatás tekintetében is különbség van, míg a méh hangyasavat, addig a darazsak lúgos hatású vegyületet juttatnak a bõr alá. Amiben megegyeznek, hogy ezzel az elsõdlegesen fájdalmat okozó anyaggal együtt mindkettõ hisztamint is befecskendez, ez egy gyulladáskeltõ anyag, mely a többnapos fájdalomért viszketésért felel. A kék fadongó isképes szúrni, méghozzá igen durván és többször.A legveszélyesebb a lódarázs(a szúrás felett el kell kötni a végtagot).


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Vannak olyan állatok, amiken ugyanannyi szőr található mint az emberi testen?

2

Mit lehet ilyenkor tenni, kit lehet hívni?

10 óra tájban hívott a lányom kétségbe esve, hogy a közösen vett 3 malacunkból 2 fekszik, hörög, és nem akar felkelni. Természetesen azonnal rohantam, hívtuk az ügyeletes állatorvost, aki közölte, hogy kb. másfél óra múlva ér haza, addig locsoljuk a malacokat, és ha nem lesznek jobban, szóljunk. Kb. 1 jó óra múlva hívtuk ismét, hogy a malacok még mindig nincsenek jobban, erre az volt a válasz, hogy itassuk meg őket ecetes vízzel, meg locsoljuk, még nem ért haza, de szóljunk, ha nem javulnak. Negyed 1 környékén hiába próbáltuk hívni, a telefonja ki volt kapcsolva, így a lányommal kocsiba ültünk, és a házához mentünk. Ott csengetésünkre 1 hölgy jött ki, aki közölte, hogy a doktor urat nem lehet zavarni ilyenkor, mert fél 2-ig alszik. Hiába mondtuk, hogy megígérte, hogy jön ha baj van, és nagy a gond, nem számított. Mire a lányommal hazaértünk, az egyik kb. 60 kg. malac már kilehelte a lelkét, rúgott kettőt és megdöglött. A vejemnek való már leszúrta, hogy azért kárba ne menjen. Így most kényszervágás lett az eredménye a kedves doktor úr lelkiismeretességének. Lehet, hogy mire talán 2 óra körül arra jár, addigra a másik is erre a sorsra jut. Nem 100%-ék, hogy meg tudta volna őket menteni, de legalább annyi lett volna, hogy mielőtt lefekszik, vagy arra kanyarodik, vagy felhív, hogy mi a helyzet. Sajnos a másik állatorvos szabadságon van, nem tartózkodik itthon, ő biztos nem hagyott volna minket cserben!

Hol lehet az ilyet jelenteni, vagy panaszt tenni? Mert szerintem ezt azért csak nem kellene ennyiben hagyni...

7

Kutya vagy macska?

Szeretnék magamnak venni egy állatot, és nem tudom eldönteni, hogy kutya vagy macska legyen mert, sajnos nem túl sok időm lenne rá, hogy levigyem sétáltatni mivel most megyek gimnáziumba. A macska ebből a szempontból előnyösebb lenne. Segítséget kérnék tőletek! Hozzáteszem, hogy volt már kutyám is meg macskám is.

3

Eszedbejutott már, hogy az állatok bizonyos helyzetben vajon mire gondolnak?

Reggel kimentem a hintaágyba kv+ cigi kombóra, aholis aludt a macska. Leültem mellé, az ágy behintázott. A macska felnéz és valami olyan volt a pofájára írva hogy: bammeg hagyjá már nyugton. Kicsit forgolódott, majd aludt tovább.

7

Kutya, macskatartók? Nagy a baj, nem tudom mi legyen!? FONTOS?

Jó napot kívánok!

Én 14 éves vagyok, nem a rend és tisztaság elkötelezett híve, aki napi 1-2 órát takarít, de azért heti rendszerességgel kitakarítom a szobám stb... füvet nyírok locsolok

Az anyukámmal élek, van 2 macskánk és egy kutyánk!
Anyukámat nem tudom másnak nevezni, mint valami megtébolyult álattartónak.
A macskák összevissza járkálnak a ház és udvar között.Õ reggel 3-4-kor kel azért hogy a macskák kitudjanak menni, esetleg kajátkapjanak.Ugye mint mondtam van egy kutyánk.Õ amikor idekerült kisajátított magának egy fotelt!Egy fotelt!!!!!Ez már nem normális, de nem csak ez van.Amikor otthon van anyukám napi 24 órában bent van, és nem egy csivava hanem egy középméretű kutya.
Ez nem is lenne baj, ha ezeknek az állatoknak nem lenne szőre, szaga, hangja.A ház 78%-a koszos az állatok miatt.Anyukám szószerint le se szarja
Próbáltam már jelezni neki, hogy nem normális ami itt folyik, de nem érdekli, olyan mintha az állatok neki a férjei lennének vagy nem tudom.Amikor átmegyek huzamosabb időre egy barátomhoz, akiknek normális életük van, akkor amikor hazaérek mindig fáj a szívem és sírni tudnék amikor hazaérek, mert olyan kosz, nemtörődömség van itthon.A macskák ahogy esznek, összekajálják a falat!Ezért kellett festetnünk, nem kevés pénzért de anyukámat ez sem zavarta.Mit tudok tenni?A szomszédok, haverok amikor belépnek mindig egyből leírnak.A ruháim macskaszőrösek.Elgem van egyszerűen.Anyám egy állatbuz*i (ezzel nem akartam megsérteni senkit).
Tudja hogy nekem ez fáj, meg minden de azért is csinálja....
Mit tudnék tenni?Ja és persze ő nem takaarít, max 2 hetente akkor is "felmos".

Az értelmes válaszokat előre is köszönöm.
Aki magára ismert kérdezen meg egy veleélőt, esetleg egy családtagot, aki nem utálja de nem is szereti az állatokat
hogy ez normális-e.....

6

Ez milyen állat lehet?

A szobában találtam ezt a növények és virágok közelében. Tudja valaki, hogy mi pontosan mi lehet és honnan jöhet?

3

Melyik magyarországi állatkertbe van elefánt?

5

Bolha van a házban! Hogyan lehetne megszűntetni?

Kinti állataink vannak csak, róluk sikerült leirtani, bolha nyakörvvel illetve ampullás bolhairtóval. De a barátom lábára rámásznak, mivel szőrösebb a lába mint nekem, és össze-vissza csípik. Meg látszik a szőrszálak közt, hogy ugrálnak a kis fekete pöttyök.

4

Hova tegyem a kutyámat, macskámat, ha nyaralni megyek pár napra?

Van olyan ötletetek, ami használható? Nincs ismert szomszédom, rokonra sem bizhatom, mert messze laknak.

4

Ha az állatorvos nem ad számlát, az mire utal? (Normális válaszokat szeretnék, nem indulatiakat. )

a) zsebre dolgozik, ami nekem a1) jó, mert olcsóbban kapom a gyógyszert, kezelést, stb-t; a2) rossz, mert drágábban kapom;
b) hülyének néz és azt ad el nekem, amit akar, meg úgy kezeli az állatot, ahogy akarja (= nekem ugye fogalmam nincs az állatbetegségekről, ...)
Végül: Mennyire lehet/szabad megbízni az ilyenben?
Mielőtt minden hülyeség jönne: nekem korábban volt olyan állatorvosom, aki az ország egyik legjobbja ma és sose adott számlát, viszont, ha nem volt annyi pénzünk, elengedte az árat, volt, hogy féláron kezelte a kutyát, stb. Szóval nem tudom. Ez egy új doki, azért kérdem.

9

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!