Találatok a következő kifejezésre: Mi a a darázscsípés, (7 db)

Mi a jó darázscsípés ellen?

Tegnap el?tt 2 helyen megcsípte a darázs a lábfejemet és nagyon bedagadt t?le , és alig tudok ráállni .

Legjobb válasz: Ecetes borogatás.

Ecetes borogatás.
Fenistil gél, vizes borogatás, esetleg jég. Meg azonnal kellett volna kalciumos pezsgõtabi. (Most azt már hiába iszod.) Ha nem megy le a dagadás, érdemes lenne dokinak megmutatni, fõleg mert jön a hétvége, és mit csinálsz, ha rosszabb lesz.
hát még akkor le kellett volna jegelni vagy rá kötözni egy hagyma szelelet ami elszívná így utólag max fenistillel kenegetheted
Svédcsepp, vöröshagyma, kalcium pezsgõtabletta, borogatás, ha nagyon rossz, inkább mutasd meg orvosnak.
Rögtön a csípés után pl. a petrezselyemmel való bedörzsölés is tökéletes. Lehet, ez már nem segít, de legközelebb legalább tudod hasznosítani. Jobbulást !
ecetet ne!
Még most is jó ha iszol pezsgõtablettát! Nekem rá 1 napra dagadt be úgy a karom, h mentem dokihoz, kaptam egy szurit, utána meg innom kellett a pezsgõtabit. Ecetet ne, jeges borogatást tegyél inkább rá!

Darázscsípés okozta duzzanat helyi kezelésére mi a leghatákonyabb megoldás?

Megcsípte az alkaromat egy darázs és vagy a fele be van duzzadva. Jégkocka+fenistil kombóval próbálom, de hát csak van valami hatékonyabb megoldás? Vagy nem?

Legjobb válasz: Van,szteroidos krém,de az csak receptre kapható. De jó lesz ez is,kell kb. 1 hét mire meggyógyul.

Van, szteroidos krém, de az csak receptre kapható. De jó lesz ez is, kell kb. 1 hét mire meggyógyul.
nekem a sörömbe ment tegnap kettõ, mig picit ott hagytam a dobozt. aztán beleittam. persze darazsastól. a nyelvem jól bedagadt (((( azt hittem elpatkolok. mázli, hogy nem nyeltem le!!!Facebook-ra irtam tegnap éjjel. Még tart a a nyár, a sör, gyümölcs szezonja. Én az imént besz.tam!!! Nem kicsit! nagyon! Kicsit magára hagyott citromos sörömbe belekeveredett 2 darázs, én meg meghuztam!!! Soha többet!!! CSak pohárból!!!!! Rohantam Fiamhoz, kalcium injekciót gyors pohárba, + egy allegra tabletta. A nyelvemet volt képes megcsipni ez a hülye(( Még jó, hogy nem nyeltem le!!! Istennek hála!!! Rögtön rányomtam egy fagyott szilvát, most meg citromlével kenegetem. Egyenlõre, elfér a számban a nyelvem. Remélem nem dagad nagyobbra!!!! Bakker! Igy rábaxni!!!. FIGYELJETEK NAGYON MAGATOKRA, ITALOTOKRA!!!!!! http://www.egeszsegkalauz.hu/keresok/betegseg-es-tunet/csipe.. fél 9 felé volt a csipés éjfél körül már kicsit jobb lett a nyelvemnek, reggelre normál méretü volt már. Többet se iszok sört dobozbol!!!
A kérdező hozzászólása: Ezt egyszerûen át lehet hidalni, mindig legyen kéznél egy olyan mûanyag pohár, amit rá tudsz tenni a sörödre. Nekem a 2. napra az egész alkarom bedagadt a csípéstõl. Doki írt fel gyógyszerket, kaptam 2 inyekciót és kálciumos pezsgõtablettát.

Mi van akkor, ha valaki allergiás a darázscsípésre és nem tud orvoshoz menni? Ugye nem lehet nagy baj?

Legjobb válasz: Igen, csatlakozom az elõttem szólóhoz, valóban most nem nagyon kell félned a adarazsaktól, most el vannak bújva. Ha megcsíp, semmiképp se halogasd az orvost, rögtön el kell menni, mert ahogy már írták, beszûkülhet a légcsöved, mint allergiás reakció. Tehát gyorsan orvos!

Igen, csatlakozom az elõttem szólóhoz, valóban most nem nagyon kell félned a adarazsaktól, most el vannak bújva. Ha megcsíp, semmiképp se halogasd az orvost, rögtön el kell menni, mert ahogy már írták, beszûkülhet a légcsöved, mint allergiás reakció. Tehát gyorsan orvos!
Ilyenkor télen biztosan nem, mert ilyenkor telelnek a darazsak :=), aligha fogsz eggyel is találkozni. AMúgy pedig igen, nagy baj lehet, ha az allergiás reakciód pl. a légcsövek beszûkülésében nyilvánulna meg, mert csípés után pár perc alatt megfulladhatsz. Mindenképpen menj orvoshoz és kérj ellenanyagot, amit igazolt darázscsípés-allergia esetén írnak fel.
A kérdező hozzászólása: Anyumék Spanyolországban dolgoznak, és ma megcsípte õt és bedagadt, de már volt orvosnál, kapott injekciót meg tablettát is. Köszi a válaszokat, csak nagyon megijedtem.
Ki kell íratni a dokival az epipen injekciót(kb 12.000ft és 1 évig használható) és mindig magánál tartani, és darázs csípés esetén, ha elkezd dagadni, azonnal beadni és mentõt hívni.


Mi a legjobb a darázscsípés által duzzadt bőr kezelésére?

Néhány napja megcsípett egy darázs,akkor egyb?l bekentem fenistillel,majd ittam kalciumot,ezt 2 napig megismételtem,de még mindig duzzadt,és viszket ha hozzáérek.

Legjobb válasz: Friss petrezselyem levéllel dörzsöld be hagyd rajta a leveleket és ragaszd le egy sebtapasszal.Nálam hatásos egy nap múlva elvileg jónak kell lennie.Bár nem vagyunk egyformák.

Friss petrezselyem levéllel dörzsöld be hagyd rajta a leveleket és ragaszd le egy sebtapasszal.Nálam hatásos egy nap múlva elvileg jónak kell lennie.Bár nem vagyunk egyformák.
Idd tovább a kálciumot napi 3*. Lehet 1 hét is kell neki mire elmúlik. Nem mindegy milyen a kálcium sem. Nekem csak a calcium - sandoz vállt be darázscsípésre. :) Jobbulást!

Mi a különbség a darázscsípés, méhecsípés és a dongócsípés között?

Legjobb válasz: melyik roszabb,mérgesebb fullánkú? :)

A kérdező hozzászólása: melyik roszabb, mérgesebb fullánkú? :)
A dongó nem tud csípni, a darázs és a méh pedig ízlés faj és allergiaszint kérdése. Mindkettõbe bele lehet hallni ha valaki érzékeny rá és egyébként van vagy ezer alfajuk...
A dongó nem csíp, a darázs többször is képes szúrni, a méh csak egyszer szúr, mert beszakad a fullánkja. Ebbe rendszerint bele is pusztul.
Igen és a fullánkok érdekes alakúak.Biológiai könyvekben, interneten érdemes utánalapozni! A méheknek fûrészszerû ez beakad a bõrbe ezért kámikáze halált hal.A darázs is szúr, de kis mini késsel, így nem akad be a mûvelet ismételhetõ.
Pont tagnap csípett meg egy méh a tenyeremen... Beleszakadt a fullánkja és szemmel láthatóan még pumpálta a mérget, mielõtt kihúztam. Most viszket és be van dagadva a fél kezem. Régebben darázs is csípett (szúrt) meg, már többször is, de ilyen nem volt, csak fájt egy pár óráig és elmúlt. (Lehet, hogy érzékeny vagyok a méhszúrásra?)
Én allergiás vagyok, s úgy tudom, hogy aki allergiás (nem csak én:) , az mind a 2re érzékeny lesz automatikusan. Magyarországon a méhek csípése a kellemetlenebb. (Leszámítva a lódarázst. Arról nem tudok semmit.) De a bögöly általában fájdalmasabbat csíp, mint a darázs. A dongók meg szelídek:)
Aki allergiás az bele is halhat a darázscsípésbe, a méh ha megcsíp valakit meghal mert a fullánkja leszakad.A dongó csípése vagy mije a legfájdalmasabb.
az elõzõ válaszadónak: aki allergiás, a méhcsípésbe is belehalhat.
A darázs és méhszúrás között a kémhatás tekintetében is különbség van, míg a méh hangyasavat, addig a darazsak lúgos hatású vegyületet juttatnak a bõr alá. Amiben megegyeznek, hogy ezzel az elsõdlegesen fájdalmat okozó anyaggal együtt mindkettõ hisztamint is befecskendez, ez egy gyulladáskeltõ anyag, mely a többnapos fájdalomért viszketésért felel. A kék fadongó isképes szúrni, méghozzá igen durván és többször.A legveszélyesebb a lódarázs(a szúrás felett el kell kötni a végtagot).

SOS! Darázscsípésre mit használhatok? 6, 5hónapos. A kézfején csípte meg, picit piros és kissé fel van dagadva.

Legjobb válasz: ólomecetes borogatás (víz és ecet-de az arányt nem tudom sajnos) és egy FÉL üveg kalcimuskot is adhatsz neki.

ólomecetes borogatás (víz és ecet-de az arányt nem tudom sajnos) és egy FÉL üveg kalcimuskot is adhatsz neki.
A kérdező hozzászólása: Calcimusk nincs itthon, csak Ca-Sandoz pezsgõtabletta.
Én már nagyobb gyerek voltam (10 év körül) mikor méhecske csípett meg. Egy ruhát ecetbe mártottak és azt tekerték rá. Az ecet kiszívja a mérget, fullánkot, jó szúnyogcsípésre is. Én mai napig azt használom. Azt viszont nem tudom, hogy 6, 5 hónapos gyerek kezére lehet-e tenni. Hívd fel inkább az orvost. A Calsimusc nem egyenlõ a calcium pezsgõtablettával! Ha orvost nem érsz el, hívj fel egy patikát, szerintem ott is tudniuk kéne.
Kendd be egy kis vöröshagymával. Ez teljesen természetes csak vigyázz nehogy a szemébe vigye után a kezét. Nekünk bevált. Szúnyog csípésre is jó!
A kérdező hozzászólása: köszi mindenkinek!

Szüretelni megy a gyermekem az ovijával, darázscsípésre mit készítsek be neki?

Legjobb válasz: Az én lányomék meg almáskertben voltak. 2 szem almát szedett mindenki, egyet megettek ott, a másikat meg hazahozták. Ez egyfajta kirándulás, ismerkedés a természettel, egészséges életmódra nevelés. Nem úgy kell felfogni, hogy "dolgoztatják" õket. Õk minden évben mennek õsszel almáskertbe, tavasszal állatkertbe.

Az én lányomék meg almáskertben voltak. 2 szem almát szedett mindenki, egyet megettek ott, a másikat meg hazahozták. Ez egyfajta kirándulás, ismerkedés a természettel, egészséges életmódra nevelés. Nem úgy kell felfogni, hogy "dolgoztatják" õket. Õk minden évben mennek õsszel almáskertbe, tavasszal állatkertbe.
Kalciumot és egy Bibliát.
Az ecet nagyon jo ra, de inkabb az ovonovel beszeld meg, hogy ok keszulnek-e ra. En nem tennem be a fiam taskajaba meg az ecetet sem, olyan kis bolondok tudnak lenni. A calcimusc pedig uvegben van, azt vegkepp nem tennem oda. Amugy rovarcsipesre van stift, asszem Vape markaju.
Nálunk az ovis "házipatikában" van calcimusc. Bár azt is a szülõk szokták összedobni. De a gyereknek ne készíts oda semmit, úgyis az óvónõnek fog panaszkodni, ha megcsípi a darázs. Esetleg kérdezd meg az ovit van e nekik kálcium, vagy vigyél-e. Jó rovarcsípésre a First spray is, vagy amit az elõzõek írtak. De szerintem ne fesd az ördögöt a falra! Egyébként a napokban olvastam, hogy nem is jó a calcimisc állítólag rovarcsípésre, sõt még árt is. Azt nem írták, hogy miért. Esetleg valaki nem hallott ilyesmit? Mondjuk saját bõrömön tapasztaltam, hogy hamarabb elmúlik a csípés, ha kálciumot iszok.
Bocsi, hogy nem a kérdésre válaszolok, nekem majd csak jövõre mennek ikreim oviba.De most úgy meglepõdtem.Ovodásokat minek visznek szüretelni?


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!