Találatok a következő kifejezésre: Mi a a csemege és (7 db)

Mi a különbség az édesnemes és a csemege pirospaprika között?

Legjobb válasz: a színük eltérõ édes nemes élénk piros, a csemege pedig sokkal világosabb és ízre is az édes nemes erõteljesebb, így abból kevesebbet javasolt használni

a színük eltérõ édes nemes élénk piros, a csemege pedig sokkal világosabb és ízre is az édes nemes erõteljesebb, így abból kevesebbet javasolt használni

"A fűszer és és és és és csemege szavak közé nem rakunk vesszőt. " Mi vannn? :D

Ez egy matematikai feladat, a kérdés, hogy hol hangozhat el, milyen kontextusban, 5 db 'és'-sel... o.O

Legjobb válasz: Dadogós magyartanár tanítja a vesszõ használatát egy példán keresztül. Ez jutott így hirtelen az eszembe, de szerintem te nem erre gondolsz:)

Dadogós magyartanár tanítja a vesszõ használatát egy példán keresztül. Ez jutott így hirtelen az eszembe, de szerintem te nem erre gondolsz:)
A kérdező hozzászólása: igen, erre a változatra már gondoltunk, de nem jött be :D
Azt akarja mondani, hogy füszer és csemege, de a csemeg szó nem jut az eszébe, ezért az és-t ismételgeti mindaddig, amíg eszébe nem jut.
A kérdező hozzászólása: matematikai feladat.. a logika témakörén belül.
Az és a matematikaban konjunkcio, ha a logikan belul targyaljuk. De mindenkepp kell az az 5 db és, vagy csak ki akarta emelni, s ezert ismetelgette?
nem lehet hogy pl a mondat értelme az az, hogy: a "fûszer", "és", "és", "csemege" szavak közé nem rakhatsz vesszõt? tehát ha a fûszer szót két "és" követ, majd egy "csemege" szó, akkor nem tehetsz közéjük vesszõt? pl ez helyes: "fûszer és és csemege" de ez nem: "fûszer, és, és csemege" mert a "fûszer" és "és" és "és" és "csemege" szavak között nem lehet vesszõ!
A kérdező hozzászólása: megvan!a tanárunk elárulta :D FÛSZER, ÉS, CSEMEGE --> A fûszer és és -és- és és csemege szavak közé nem rakunk vesszõt -.-" :D
HA?? ezt nem értem.:D


én vagy 2 hete vótam ottan de nagyón jo tócska fogtam vayg 3 ponytyot ami 2.5-3 kilos vót
A kérdező hozzászólása: Gratula és milyen csalira jöttek? :D

Mit jelent egy receptben hogy: "készíts zsebet a húson" (szelet hús)? Tarját szeretnék megtölteni baconnal, hagymával és csemege ubival.

Legjobb válasz: A zseb azt jelenti, hogy van egy hússzeleted. Ez fekszik elõtted. Fogod mondjuk a jobb szélét és ejtesz ezen a kis rövidebb oldalon egy bemetszést, bedugod a kést a vízszintesen fekvõ szeletbe és kialakítasz egy üreget. mint mikor a pulyka bõre alá tömöd a tölteléket. Érdemes a húst kicsit vastagabbra szeletelni, hogy legyen hely az oldalán a bemetszésnek. Ettõl a szelet olyan lesz, mint egy zseb. Abba kell beletenni a tölteléket. Remélem, érthetõ. Itt egy kép: http://s1.images.www.tvn.hu/2008/12/17/11/07/www.tvn.hu_2068..

A zseb azt jelenti, hogy van egy hússzeleted. Ez fekszik elõtted. Fogod mondjuk a jobb szélét és ejtesz ezen a kis rövidebb oldalon egy bemetszést, bedugod a kést a vízszintesen fekvõ szeletbe és kialakítasz egy üreget. mint mikor a pulyka bõre alá tömöd a tölteléket. Érdemes a húst kicsit vastagabbra szeletelni, hogy legyen hely az oldalán a bemetszésnek. Ettõl a szelet olyan lesz, mint egy zseb. Abba kell beletenni a tölteléket. Remélem, érthetõ. Itt egy kép: http://s1.images.www.tvn.hu/2008/12/17/11/07/www.tvn.hu_2068..
Egyszerûbb megoldás: a vastagabbra szeletelt húst oldalt ketté vágod, úgy, hogy a másik oldalán egyben maradjon.Beleteszed a tölteléket, és hústûvel vagy cérnával összezárod a nyílást.
A tarja nem épp tölteni való hús mert kiszakadhat.
azt hogy 1 kicsit vágjál a közepébe
Éles késsel bemetszel egy vastagabb szelet húsiba. http://1.bp.blogspot.com/_K_5p_h8rS5M/R3tpAlvhOZI/AAAAAAAAA4..

Vizes (csemege) uborkát tettem el kb két hete, most pedig fel van forrva és csak a külseje marad meg, a belseje lyukas lett, tehát jóformán csak a héja maradt meg az uborkának :/ Én még sosem láttam hasonlót. Mi okozhat ilyet?

Mielőtt kérdeznétek az uborka egyenként körülményesen meg volt tisztítva és valószínűleg helyesen jártam el, sok sikeres eltevés után ez az első ilyen eset.

Legjobb válasz: Erjedéses folyamat.Azaz,nem mûködött a tartósítód,a cukor beindított valamit.

Erjedéses folyamat.Azaz, nem mûködött a tartósítód, a cukor beindított valamit.
A kérdező hozzászólása: Köszi! :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!