Találatok a következő kifejezésre: Mi a a babának és nekem (262 db)

Szerenek erdeklodni Dr Iurdi Imad felol hogy milyen doktor? Erdekelne meg az is hogy mennyit szoktak neki adni? Es hogy szuleshez mit kell bevini a korhazba a babanak es nekem?

Legjobb válasz: Bár én csak 4D-s ultrahangon voltam nála mindkét gyerekemmel, tuti nála szültem volna, ha nem 120 km-re lenne. Õt tartom közel s távol a legjobbnak. Sõt az orvosom is, akinek mondtam, hogy a 4D-t nála fogom csináltatni (az orvosomnak nem volt ilyen gépe) szóval még õ is õt tartotta a legjobbnak. Rettentõ alapos, nem siet, sõt mivel nem bírtuk felébreszteni a babót, mondta menjek ki (pedig majd félórát bennt voltam) és a következõ után újra megpróbáljuk. Nem adta fel. A legutolsó porcig mindent átnézett. Kedves, közvetlen, alapos. Csak jó tudok róla mondani. Sajnos többet nem tudok mondani róla, hisz teljesen más megyében szültem.

Bár én csak 4D-s ultrahangon voltam nála mindkét gyerekemmel, tuti nála szültem volna, ha nem 120 km-re lenne. Õt tartom közel s távol a legjobbnak. Sõt az orvosom is, akinek mondtam, hogy a 4D-t nála fogom csináltatni (az orvosomnak nem volt ilyen gépe) szóval még õ is õt tartotta a legjobbnak. Rettentõ alapos, nem siet, sõt mivel nem bírtuk felébreszteni a babót, mondta menjek ki (pedig majd félórát bennt voltam) és a következõ után újra megpróbáljuk. Nem adta fel. A legutolsó porcig mindent átnézett. Kedves, közvetlen, alapos. Csak jó tudok róla mondani. Sajnos többet nem tudok mondani róla, hisz teljesen más megyében szültem.

Mit kell vinni a korhazba a babanak es nekem?

Erdelybol vagyok.Sepsiszentgyorgyon fogok szulni.34hetes mama

Legjobb válasz: Szia! A babának ruhát, amiben hazahozod. Én vittem popsitörlõt, mert azt nem adtak, pelust viszont igen, így az nem kellett. Magadnak hálóruhát, legalább 2 váltást, törölközõ, tisztálkodószerek, WC papír (!), zsepi, és nagy nedvszívó képességû betét. Vihetsz szoptatós melltartót, melltartóbetétet, hogy ha annyi tejed lesz, ne ázzon el a ruhád. Hálóruhában is célszerû elõl gombost vinni, így könnyebbszoptatni.

Szia! A babának ruhát, amiben hazahozod. Én vittem popsitörlõt, mert azt nem adtak, pelust viszont igen, így az nem kellett. Magadnak hálóruhát, legalább 2 váltást, törölközõ, tisztálkodószerek, WC papír (!), zsepi, és nagy nedvszívó képességû betét. Vihetsz szoptatós melltartót, melltartóbetétet, hogy ha annyi tejed lesz, ne ázzon el a ruhád. Hálóruhában is célszerû elõl gombost vinni, így könnyebbszoptatni.
Mégvalami, amit kihagytam: 1-2 db textilpelus, hogy ne a csupasz pelenkázóra tedd a babát, és a feje alá is vihetsz, ha bukik, könnyem ki tudod cserélni.


Székesfehérváron mit adnak a babának és mennyit? Mit kell nekem bevinnem? Gondolok itt pelusra, ruhára, stb. Friss tapasztalatok

Legjobb válasz: Kérdezd meg a védõnõdet/nõgyógyászod, õ részletes listával fog segíteni mit kell beszerezned.

Kérdezd meg a védõnõdet/nõgyógyászod, õ részletes listával fog segíteni mit kell beszerezned.
Milyen sokan vagyunk márciusra kiírva, akik Fehérváron szülnek. Nekem több ismerõsöm is szült az elmúlt 1 hónapban, és nagyon különbözõ tapasztalatok voltak. Pelenkát, popsitörlõt, a köldök ellátásához mindent vinni kellett, babaruha ügyben volt akinek adtak, volt akivel próbálkoztak, hogy ha hozott adja rá azt. Gondolom, attól is függ, hogy hányan vannak éppen az osztályon, mennyi jut. Én márc. 24-re vagyok kiírva, még nem pakoltam össze, de elõre félek mekkora pakkot kell vinni, ráadásul a szekrénybe is elég kicsi a hely.
Nekem múlt héten ezt mondták a kórházban: Pelust (már nem adnak egy darabot sem), popsitörlõt, popsikenõcsöt, alkoholt, hintõport a köldökre, gézlapot, textilpelust, kesztyüt (hogy ne karmolja össze magát), kis pamut sapit.Rugit elvileg adnak...A gyerekorvos azt mondta, fürdetõkrémet is vigyek be. Remélem semmi nem maradt ki:)
Én tavaly márciusban szültem Fehérváron. Akkor adtak pelust (libero-t) bõven, de textilpelust mindenképpen vigyél magaddal (3-4 db), popsitörlõt is. Popsikrém, hintõpor, géz az mindig volt. Ruhát adtak, de a táskámban volt tartaléknak body, rugi, kis sapka, biztos, ami biztos alapon, de azokra nem volt szükség. Cumiért pedig a 2. napon könyörögtem a páromnak, ha gondolod vigyél be azt is, a táskában elfér.
Elõzõ vagyok, nagyon megköszönném, ha valaki át tudná nekem küldeni ezt a listát, biztos ami biztos alapon. Köszönöm
Jó, hogy irtátok ebbõl nekem nem minden van meg. Bár mára igérte a szülésznõ, hogy küld listát nekem, remélem nem felejtette el! Egybként március közepére vagyok kiirva. Ti?
Szia! Kb. 1 hetem van még vissza, de már 2x feküdtem bent sajnos az idén. Mindent vinni kell, ki is van írva az osztályon. 1.nap biztosítanak 3 db pelust. Fürdetõ nem kell, nem használják, mert folyóvízzel mossák a babát. Kell pelus (sok), gézlap, hintõpor, alkohol, (olaj áll.nem), popsitörlõ, kesztyû, sapi. Én 2 kisruhát is viszek(rugi+body), mert említették, h rossz helyzetben van a kh. s néha elõfordul, h a reggel lebukott ruhát nem tudják cserélni, mert nincs tiszta, így egész nap abban van a baba. Kell még textilpelus is(2-3 db), és én cumit is fogok vinni, mert ha esetleg szükség lenne rá, nem szeretném, ha a kh-it adnák a szájába. (magadnak evõeszköz, pohár, mellszívó(szükség esetén). Azt hiszem ennyi. :) Boldog babavárást.
Az elsõ jó "sokat" segített... :( Nekem több ismerõsöm is most szült az elmúlt hetekben Fehérváron. Ezeket mondták (remélem nem felejtek ki semmit). Amúgy mikorra vagy kiírva? (Én március közepe.) Pelenka, popsitörlõ, 10x10-es géz darabok, esetleg sapka, kesztyû, hintõpor a köldökre, paraffin olaj, popsikrém. Hirtelen ezek jutnak eszembe ami talán a legfontosabb. Magadnak: evõeszköz!!!
A kérdező hozzászólása: Meg van a listám, de azt mondta a védönõ h ez változó, mikor mennyit adnak.Arra lennék kiváncsi aki most szült ot nála h volt
A kérdező hozzászólása: Én március 16-ra vagyok kiírva, köszönöm a segítséget mindenkinek.Könyû szülést mindenkinek!

Azok akik az ÁEK-ben szültek/szülnek mit kell bevinni a kórházba a babának és nekem? Van esetleg konkrét listátok? Vagy elég amit a védőnő javasolt?

Legjobb válasz: Szia! Ha felmész az AEK honlapjára ott van egy lista! Amúgy a babának csak pelenkát meg popsitörlõt kell vinni. Meg azt a ruhát amibe majd hazamegy. De azt ráér a párod is bevinni aznap. Mindjárt belinkelem az oldalt.

Szia! Ha felmész az AEK honlapjára ott van egy lista! Amúgy a babának csak pelenkát meg popsitörlõt kell vinni. Meg azt a ruhát amibe majd hazamegy. De azt ráér a párod is bevinni aznap. Mindjárt belinkelem az oldalt.
Csak pelus és törlõkendõ kell, ruhát adnak. Textilpelust érdemes vinni, azt teszed a pelenkázóra is (bár egyet adnak a fejecskéje alá, de amikor már szopizik, akkor jó ha van nálad másik). Cumit, ha szeretnél, nekem akkor még nagyon szerette a kisfiam és nagyon jól megnyugtatta, kiskesztyût, a fiatalember is igen szép körmökkel született és lelkesen kaparta magát. Magadnak egy "normál" kórházi pakkon kívül betétet, melltartóbetétet (amikor megindul a tej nagy hasznát veszed) esetleg mellszívót (nekem jól jött mert besárgult a pici és így fejtünk neki tejet, azt kapta meg éjszaka) evõeszközt, poharat.

Angliában fogok szülni nemsokára. Pontosan miket kell vinni a kórházba? A babának és nekem mik fognak kelleni?

Legjobb válasz: köszi a választ, megyünk is hétvégén és megvesszük ami még szükséges

A kérdező hozzászólása: köszi a választ, megyünk is hétvégén és megvesszük ami még szükséges
Elso vagyok, meg vmi eszembe jutott. Ha autoval hozzatok haza a korhazbol, mindenkeppen vigyetek be a bebihordozot, mert nalunk, ha nem abban vittuk ki, nem engedtek haza.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen!

Mit egyek, ha 5 hós a babika es nekem magas az összes típusú koleszterinem?

És mit ne? Vagy mit csináljak?

Legjobb válasz: nézd meg itt: http://koleszterin-dieta.blog.hu

11 hónapos a babám, és úgy érzem, hogy nagyon fel van puffadva a hasa és néha fáj is neki. Már pár napja beteg volt, azóta így van. A doktornő szerint adjak neki Infacolt. Más is járt így nagyobb babával? Mi segített?

Legjobb válasz: szia mi husvétkor voltunk pont igy 3 napig lázas volt és nem is kakilt,hát rossz volt mert inni em akart,de fecskendövel adtam neki a teát aztán kakilt mert almát reszeltem neki meg nagyon cukros (olyan szirup )jellegü pár kortyos teátol már egy böl volt széklete és a puffadás is lement,de adtam neki egy nap infakolt is emlékszem.1 éves baba anyuja

szia mi husvétkor voltunk pont igy 3 napig lázas volt és nem is kakilt, hát rossz volt mert inni em akart, de fecskendövel adtam neki a teát aztán kakilt mert almát reszeltem neki meg nagyon cukros (olyan szirup )jellegü pár kortyos teátol már egy böl volt széklete és a puffadás is lement, de adtam neki egy nap infakolt is emlékszem.1 éves baba anyuja

A Gripe watert most etetés előtt-közben vagy utánna kell adni a babának? És mivel adjam be neki, hogy ne folyon ki a szája szélen?

Picim ma 6 hetes. Szeretném kipróbálni ezt a gyógyvizet de mindenki mást mond.

Legjobb válasz: Az Infacol cseppentõjét eltettem, miután kiürült egy doboz, kimostam, és azt használom. Fekve adom be neki, utána rázárom az állát, és szépen lenyeli. Finom édes, ezt szeretni szokták a babák.

Az Infacol cseppentõjét eltettem, miután kiürült egy doboz, kimostam, és azt használom. Fekve adom be neki, utána rázárom az állát, és szépen lenyeli. Finom édes, ezt szeretni szokták a babák.
Szia! Ezen és is rágódtam sokat. Én cumisüvegbe raktam és így megitta szépen, nagyon ízlett neki. Én szopi közben adtam neki. Evés után nem tudtam odaadni neki, mert annyira bekajált, hogy nem itta meg a Gripe watert. Egyébként nekünk csak ez jött be. Eleinte napi 3x-szor adtam neki, pár hét után kétszer, aztán már csak egyszer az esti kajálásnál.
A mi kislányunk most 8 hetes. 2 hete adjuk neki a gripe watert, nekünk teljesen bevált. Délután és este adjuk neki, mert akkor volt hasfájós, napközben nem. Etetés közben adjuk, mert etetés után már tele van a pocakja és volt hogy az egész kijött a száján... és nem utolsósorban azért etetés közben és nem utána, hogy a baba szájában ne a gripe water íze maradjon maradjon, hanem az anyatej íze. Adagolást próbáltuk tejben, kiskanállal... de ami a legjobban bevált, az a fecskendõ. Gyógyszertárban kapni, pár ft, mi 5 ml-set vettünk. Elvileg 5 ml-t kellene egyszerre adni a babának, de mi csak 2ml-t adunk, az is elég neki (próbáltuk 5-4-3 ml-vel). A fecskendõvel pontosan látod a mennyiséget. Beleteszed a szájába és úgy nem is jön ki. Sok sikert!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!