Találatok a következő kifejezésre: Mi a a babának: a 27 (22 db)

23. jött meg és 27. múlt el. Kb. mikor próbálkozhatunk a babával, hogy tutira legyen, ha nem tudom mikor van peteérésem?

Legjobb válasz: Ehhez tudni kéne hogy hány napos a ciklusod(az elsõ naptól a következõ mensi elsõ napjáig. Tehát 23-tól a következõig) Az elõzõ hónap alapján számold ki. Amugy valahogy ugy idõzits hogy a következõ mensi elõtt 14 nappal van kb egy nõnek peteérése.tehát mult hónapvan 9.e körül volt neked. de itt egy hasznos link ahol megtudhatod. http://www.babasmamas.hu/kalk.php

Ehhez tudni kéne hogy hány napos a ciklusod(az elsõ naptól a következõ mensi elsõ napjáig. Tehát 23-tól a következõig) Az elõzõ hónap alapján számold ki. Amugy valahogy ugy idõzits hogy a következõ mensi elõtt 14 nappal van kb egy nõnek peteérése.tehát mult hónapvan 9.e körül volt neked. de itt egy hasznos link ahol megtudhatod. http://www.babasmamas.hu/kalk.php
A kérdező hozzászólása: köszönöm, am azért se tudom mikor van mert nem rendszeres a ciklus, most 29-re jött meg azelõtt 26, azelõtt meg 27. Szóval ezért nem tudom :s
A legbiztosabb módszer, hogy kétnaponta együtt vagytok. :-) Így nem tudod kikerülni a peteérést. :-)
A kérdező hozzászólása: Az is egy megoldás igaz :)
És a legkellemesebb. :-) Ha még csak mostanában vágtatok bele a dologba, ne számolgass, ne praktikázz, csak érezzétek jól egymást. :-)
A kérdező hozzászólása: Igazából már 3 hónapja próbálkozunk :)

Miben hozzam haza a babat a korhazbol? Aug.27. -ere vagyok kiirva!

Legjobb válasz: Mi jún23án jöttünk haza a kórházból, egy rövidujjú bodi, ujjatlan rugi, kiskabátka(rugival együtt volt), és egy kis plédecskébe volt takarva a Pici. A sapi a mózesig bírta a fején 1percig sem:) Nem kell túlöltöztetni sem, hiába picike. 1hetesen már csak bodiban volt el itthon+takarója

Mi jún23án jöttünk haza a kórházból, egy rövidujjú bodi, ujjatlan rugi, kiskabátka(rugival együtt volt), és egy kis plédecskébe volt takarva a Pici. A sapi a mózesig bírta a fején 1percig sem:) Nem kell túlöltöztetni sem, hiába picike. 1hetesen már csak bodiban volt el itthon+takarója
Szia! Vegyél egy együttest/ body, rugi, sapi/, kb. 3000ft, és még legyen Nálad egy vékonyka pléd. Boldog babavárást!
En is 27.ere vagyok kiirva :) En elökeszitettem a kislanyunknak egy rövidujju + hosszuujju bodyt + ujjatlan rugit egy vekonyka kiskabatot+ kissapit. Aztan majd meglatjuk milyen meleg lesz azon a szep napon :) Minden jot Nektek!!
én szombatra, azaz 22-re vagyok kiírva és egy badit, egy kis rugit, és egy sapit raktam el hazahozatalra.meg egy kis vékonyka plédet, ha esetleg kellene.
Szia! Én 25-re vagyok kiirva, de holnap valószínûleg meginditják.Én két fajta ruhát vettem elõ neki, amibe hazahozzuk, melegbe, meg hûvõsebbre.Hûvösbe, kisgatya, hosszúújjú body, kissapka, kiscipõ, kiskabát, meg egy pléd.Melegbe, rövidújjú kisbody, napozó, kiszokni, kiscipõ, meg egy kis vékony pléd. 39hetes km

Hétvégén 27-28 fok lesz. Mit adtok a babára egy kora délutáni sétához? (2 körül) 7 hós

Legjobb válasz: Hú,én is mindig dilemmázok...Az én fiam is 7 hós múlt,én 28 fok körül egy ujjatlan body-t és egy rövidujjú polót adtam rá,vékony nadrágot,térdnadrágot,vagy aminek fel lehet patantolni a szárát,és egy vékony zoknit.De adtam rá úgy is,hogy egy hosszúujjú body,és rá egy kantáros vékonynaci.De ha fúj a szél,mindenképpen marad a hosszuujjú póló az ujjatlan body-n.Hú,remélem érthetõen irtam.De szerintem ha egy felhõ sincs az égen,mehet a rövidu. póló,ha melege van,úgyis látod az arcán.Bizz magadban,jól fogod csinálni,és kellemes sétát!

Hú, én is mindig dilemmázok...Az én fiam is 7 hós múlt, én 28 fok körül egy ujjatlan body-t és egy rövidujjú polót adtam rá, vékony nadrágot, térdnadrágot, vagy aminek fel lehet patantolni a szárát, és egy vékony zoknit.De adtam rá úgy is, hogy egy hosszúujjú body, és rá egy kantáros vékonynaci.De ha fúj a szél, mindenképpen marad a hosszuujjú póló az ujjatlan body-n.Hú, remélem érthetõen irtam.De szerintem ha egy felhõ sincs az égen, mehet a rövidu. póló, ha melege van, úgyis látod az arcán.Bizz magadban, jól fogod csinálni, és kellemes sétát!
A kérdező hozzászólása: köszi, én is kb. így gondoltam, de múltkor annyira elbizonytalanodtam, mert az én 7 hósomon kb. az amit leírtál, másik (nagyobb) babán pedig pulcsi, kötött sapka...

27. hét közepén vagyunk a babával és pár napja főleg evés után alig kapok levegőt. Nagyon ilyesztő, féltem a babát és magamat is. mit tegyek?

Legjobb válasz: Hú,lesz ez még roszabb is.. Nem,ne ijedj meg!!!A Babád már egész nagy,egyre kevesebb a helye,így nyomja a tüdödet,gyomrodat is. Nagyon kellemetlen,én tudom.. Mi 33 hetesek vagyunk és sajnos nem csak evésnél jelentkezik..Elég fitt voltam,most pedig lihegek egy-két emeletnél is.. Szóval ne félj,ez teljesen normális!A terhességes vége felé,mikor a Babád beékelödik a medencédbe,a tüdödnek is újra elég helye lesz!Addig pedig próbálj egyenesen,kihúzott derékkal ülni/enni.Ja és lassan egyél,többször kevesebbet,az valamennyire segít! Remélem segíthettem! Boldog babavárást Neked! :)

Hú, lesz ez még roszabb is.. Nem, ne ijedj meg!!!A Babád már egész nagy, egyre kevesebb a helye, így nyomja a tüdödet, gyomrodat is. Nagyon kellemetlen, én tudom.. Mi 33 hetesek vagyunk és sajnos nem csak evésnél jelentkezik..Elég fitt voltam, most pedig lihegek egy-két emeletnél is.. Szóval ne félj, ez teljesen normális!A terhességes vége felé, mikor a Babád beékelödik a medencédbe, a tüdödnek is újra elég helye lesz!Addig pedig próbálj egyenesen, kihúzott derékkal ülni/enni.Ja és lassan egyél, többször kevesebbet, az valamennyire segít! Remélem segíthettem! Boldog babavárást Neked! :)
Ne aggódj szerintem sem, ez csak a légszomj és tényleg lesz még rosszabb is. Én vagyok úgy hogy fekvés közben is rám jön. 32 hetes
Nem akarlak elkeseríteni titeket, de nem biztos, hogy ez a terhesség vége felé elmúlik. Nekem csak akkor javult a helyzet mikor már kint volt a fiam. Bár õ nagy baba volt.
Szia!Én is hasonlóan vagyok.26.hetes vagyok, és vannak napok amikor elég jól érzem magam.De valamikor nehezen kapok levegõt, és enni is alig tudok.Azt ajánlották próbáljak meg többször keveset enni, és ne aggódjak mert ez természetes valakinél.Szép napot!
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm nektek a gyors válaszokat.Kicsit megnyugodtam.És azért is voltam megilyedve mert én is elég fitt voltam és ez az állapot ugye más, már tapasztalom.Mindenkinek boldog babavárást!
A kérdező hozzászólása: Igen én is így vagyok, hogy egyik nap a hegyet el tudnám mozdítani, máskor meg szinte még felöltözni is nehéz. Egészséges hátralévõ heteket kívánok neked!

27 hetes kismama vagyok, és aggódom h a babámnak vmi baja van, mert már nem mozog annyit mint amennyit szokott, meg nem is nagyon érzem! De mondták sokan h nem mindig kell neki mozogni! Mit gondoltok erről? Tanácsot tudnátok adni?

aba, mama

Legjobb válasz: Én is a 27. hétben vagyok. Nekem is volt olyan, hogy két napig szinte meg sem mozdult, hiába simogattam piszkáltam a hasam már ott tartottam,hogy megyek a kórházba. Aztán másnap beindult. De az a két nap, hát tiszta ideg voltam.

Én is a 27. hétben vagyok. Nekem is volt olyan, hogy két napig szinte meg sem mozdult, hiába simogattam piszkáltam a hasam már ott tartottam, hogy megyek a kórházba. Aztán másnap beindult. De az a két nap, hát tiszta ideg voltam.
Szia! Ne aggódj, nincs semmi gond. Biztosan neked is szokott olyan napod lenni, mikor kicsit lustább vagy. most neki is ilyen van. Nekem akkor mozgott mindig kevesebbet, ha front jött, mert azt nagyon nem szerette. Gond akkor van, ha 24 órán át egyáltalán nem érzed mozogni.
Nekem minden nap mozgott. Persze voltak napok, amikor lustább volt, de olyan nap nem volt, hogy nem éreztem õt. Ha sok ideje nem érzel semmit sem, még egy picit sem, akkor tegyél hideget a hasadhoz (akár jeget vagy valamit a fagyóból), arra meg szoktak mozdulni. Ha még erre sem reagálna, akkor mennék dokihoz azonnal.
Szia! Nekem is volt olyan, hogy a kislányom kicsit lustább volt, nem akart mocorogni! De ha biztos akarsz lenni a dolgodban, lassan úgyis aktuális a következõ ultrahang, menj el, nézesd meg!
Vannak idok amikor lustiznak oda bennt es vannak amikor nagyon aktivak, .nalam is igy volt, .nem kell meg ijedj de ha tanacstalan vagy es aggodos kis mami ami persze ertheto akkor beszelgess a vedonovel vagy doktorral.lesz majd ido amikor majd annyit fog mocorogni hogy te fogod meg kerni a kis pocak lakot hogy most mar egy picit pihenjen mert minel nagyobb a pocid annal jobban nol es keves lesz a hely neki oda bent:) en meg aludni se tudtam mert nem engedet az en picikem, .aki mara 2 honapos, Boldog baba varast:)
Nekem is kis lusti szokott lenni, van hogyha nem figyelek oda, akkor nem is érzem, hogy mozgott. Nekem ez viszont mindig megmozgatja: Leülök a kanapéra, elõre dõlök, ekkor kissé nyomom a hasam, de nem annyira, hogy fájjon, vagy kellemetlen legyen, csak begörnyedek, rákönyöklök a combomra, mintha gondolkodnék és várok, vagy tv-zek pár percet. Erre mindig jelentkezik, még akkor is ha egész nap nem is mocorgott. Szerintem próbálj meg valami olyan pozíciót, vagy dolgot, mint pl a jég keresni, amire tuti megmoccan, és amivel tudod "ellenõrizni", hogy minden rendben odabent!
Nekem 2 napig alig mozgott. Éjszaka nem tudtam aludni és éreztem, hogy folyamatosan mocorog, de nagyon.Nappal aludt, éjszaka bepótolta a mozgást. Ha aludtam volna nem éreztem volna és lehetett volna tovább aggódni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Már megmozdult, sokat mocorog nagyon!.:.)
Valami nincs rendben, menjél el nõgyógyászhoz.
Hormonprobléma lehet. Nõgyógyászt javaslok én is.

Ha terhességi cukorbetegségben a diéta betartása mellett éhezem az nem árt a babának? Miót diétázom folyton éhes vagyok! Fejlödik azért a baba? 27 hetes vagyok

Legjobb válasz: Én is álandóan éhes voltam, fõleg a vége felé. A a babámnak nem lett semmi baja (3950 grammal született) és én is csak 12 kg-ot híztam, most szülés után 3 héttel ugyanannyi vagyok, mint a terhesség elején.

Én is álandóan éhes voltam, fõleg a vége felé. A a babámnak nem lett semmi baja (3950 grammal született) és én is csak 12 kg-ot híztam, most szülés után 3 héttel ugyanannyi vagyok, mint a terhesség elején.
Nem éhezik a baba, különben a dokik mást találnának ki erre! Próbálj olyan szénhidrát szegény kajákat enni, amik laktatnak is! Kitartás!
Én kb. 4 hete vagyok diétán, mert a terheléses cukorvizsgálat 8, 3-at mutatott. 10 nap alatt fogytam 2 kilót és még a csempét is lerágtam volna a falról, annyira éheztem. Most már érzem, hogy kicsit összeszûkült a gyomrom és nem gyötör anyira az éhség. Zöldség , gyümölcs, csirkehús rengeteg és így még 1-2 falat édesség is belefér. ;-) Meg lehet szokni, de tényleg nehéz! Úgy fogom fel, mintha önfegyelem-próba lenne.
És mik azok a kaják??? =)
Dehogy árt a babának, gyönyörû és egészséges lesz! Én a 0. héttõl 160 g-os CH diétán voltam, 3300 g lett a gyerek, 54 cm, és iszonyat erõs, egy deka háj nem volt rajta, úgy nézett ki az 1 napos fotókon, mint egy 2 éves gyerek! Én is sokszor éheztem, de amúgy sok kaját lehet enni: zöldségeket, leves, hús. Én tojásos lecsót zabáltam folyton meg húst salátával. Kitartás, NAGYON MEGÉRI!

27+5 hetes kismama vagyok és 2 napja kevesebbet mozog a babám! Ez normális vagy mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Szia én 26 hetes km vagyok de nekem is szokott lustább lenni valamikor meg olyan aktív hogy majdnem egész nap meg se áll.Fõleg ha idõjárás változás jön akkor nem szokott olyan sokat mozogni õk is megérzik nem csak mi.

Szia én 26 hetes km vagyok de nekem is szokott lustább lenni valamikor meg olyan aktív hogy majdnem egész nap meg se áll.Fõleg ha idõjárás változás jön akkor nem szokott olyan sokat mozogni õk is megérzik nem csak mi.
Én babám tegnap du.1 óra folyamatosan rugdos, éjjel egy percet nem tudtam aludni.Bár jobb ez mint ha nem mozogna, de szerintem az idõ változásra reagálhatnak most.Azon ne aggódj ha keveset mozog, csak ha egyáltalán nem érzed! 27h.
Az én kicsikém is aluszik tegnap óta, csak néha jelentkezik be.Remélem, csak lustálkodik.26+6 napos vagyok.
A kérdező hozzászólása: Remélem tényleg csak az idõnek tudható be!Habár az elõbb megittam fél liter colát, mert megkívántam pedig nem szoktam inni és egy rövid idõre bepörgött a pici, de azóta megint semmi!Remélem tényleg csak lusta!

27 hetes vagyok ma 25 24 hetesnek mértek a babat nagyon megijesztettwk nem tudom mit tehetnék, hol rontom el? Mitõl lehet?

2 naponta nèznek keringèsi uht màr 2hete de az mindig jó, sõt az egyik notch el is tûnt.

Legjobb válasz: A magzat méhen belüli növekedése gyakorlatilag a te étrendedtõl független, csak extrém súlyos alultápláltság szól bele, semmit nem tudsz tenni. Ez még annyira nem vészes egyébként, gondolom nagyon szoros az uh kontroll, ennél többet nem lehet tenni. Kitartás, minden oké lesz!

A magzat méhen belüli növekedése gyakorlatilag a te étrendedtõl független, csak extrém súlyos alultápláltság szól bele, semmit nem tudsz tenni. Ez még annyira nem vészes egyébként, gondolom nagyon szoros az uh kontroll, ennél többet nem lehet tenni. Kitartás, minden oké lesz!
3 dolog miatt tudnak uh-n 2 héttel kisebb méreteket mérni a magzatnál. 1: ha késõbb történt a megtermékenyülés, mint ahogyan a nagy könyvben meg van írva. Bár mivel a 12. hétig minden magzat egyformán fejlõdik, így általában az a 12. hét elõtt már ki szokott derülni, hogy valami nem klappol. 2: ha valami miatt nem tud fejlõdni rendesen a magzat, de ilyenkor alaposabb vizsgálatot, ha csinálnak, akkor erre általában fényt derítenek. 3: és általában ez a leggyakoribb, hogy genetikailag az átlagosnál kisebb méretekkel rendelkezik a magzat. Tehát a terhesség megfelel a számolt kornak, a babával is minden rendben van, csak nem 3 kg-al és 51 cm-el születik meg az adott baba, hanem csak 2700 grammal és mondjuk 48 cm-el. Érdemes körbekérdezni leendõ nagyszülõket, hogy ti a pároddal mekkora súllyal születettetek, mert ha bármelyikõtök az átlagnál kisebb súllyal-hosszal született, akkor lehet hogy éppen arra a szülõre "üt" a picitek a súly-hossz tekintetében. Tehát ha minden mást rendben találtak, akkor ez nem jelent feltétlenül gondot, csak az átlagosnál kisebb babátok fog születni. Illetve még az is lehet, hogy átmeneti dologról van szó, tehát most valamiért kisebb ütemben nõtt-hízott, aztán a következõ hetekben meg majd jobban fejlõdik.
A kérdező hozzászólása: Én 42 cm és 2700 grammal születtem a 41 hétre, öcsém volt a családban a legnagyobb kereken 3000 grammal és 48cm, anyukám 2800grammal született a nõvéremék a fia 2820grammal ennyit tudok a családomról. A férjem 3.2 gramm volt nem tudom mennyi cm... Menstruáció alapján már 28+2 naposnak mondanak, de másik kórházba jártam eddig ahol október 8 5 hetesnek és december 29én 12+2 hetesnek mondtak ami alapján holnap töltöm a 27 hetet csak itt valami miatt ezek senkit sem érdekelnek. Csak hajtogatják hogy nagy baj van túl kicsi de a keringési folyamatosan jó.... Akkor most lehet nem is olyan nagy a baj?
Akkor simán elképzelhetõ, hogy genetika. Azért ezt sem árt megemlíteni az orvosnak. Amikor én voltam kismama, akkor én a mérleg másik oldala voltam, a fiúnk 2-3 héttel az átlagos méretek felett volt. Akkor megkérdezték, hogy mi mennyivel születtünk, elmondtuk és akkor mondta az orvos, hogy akkor nem kell meglepõdni, a genetika is sokat számít. Bár még minket is meghaladott a fiúnk, mert bár mi is valamennyivel átlag feletti súllyal és hosszal születtünk a férjemmel, de a fiúnk minket is túltett a 4 kg-jával.:) És amikor kismama voltam, akkor sok másik kismama volt a közelünkben is, ahol több kismamánál volt ez a helyzet, hogy 2 héttel kisebbnek mérték a babájukat, de teljesen egészségesen, idõre születtek ezek a babák, csak valamivel átlag alatti súllyal és hosszal.
Szia. Tudomásom szerint 22 hetes voltam mikor uhon 20 hetesnek mérték. Én is megijedtem, de nálunk nem is néztek semmit. Betudták annak h késöbb fogant. Ma voltam 30 hetes uhon. Pont akkora amekkorának lennie kell. Utólérte magát. Ugyhogy nyugi. A 12. Hét után már nem egyformán fejlödnek
A kérdező hozzászólása: Kèpzeljètek màsnap újra mérték ès 65lett a BPD.....az meg jó...
Anyukám zabálta a narancsot mikor engem várt. Semmi bajom.
Semmi baj a citrusfélékkel. A citrom-, naracshéj lehet problémás, ha sokat ennél belõle, mert vegyszerekkel permetezik be a szállításhoz.
http://www.patikamagazin.hu/cikk/index/13576 "a terhesség alatt elfogyasztott nagyobb mennyiségû zöld és sárga zöldségek, CITRUSFÉLÉK és béta-karotin megelõzheti a születendõ gyermeknél az ekcéma kialakulását" Nem, hogy nem probléma, hanem kifejezetten jó, egyed nyugodtan!
De miért? Én kiló szám ettem tavaly télen a narancsot. Lett is valami baja a lányomnak, még vizsgálják, hogy mi. Lehet, hogy a narancstól??? Mit mondanak, miért baj????
A kérdező hozzászólása: nagyon aranyosak vagytok h megnyugtattatok.azelott a narancs nem tartozott a kedvenceim koze de most ugy kivanom.koszi szepen...
Várandósság nélkül is oda kell figyelni a nagy savtartalmú dolgokra. A gyomrod miatt. De mivel terhesség alatt "kettõ helyett kell enned", semmi gáz. Én mindig azt vallottam, hogy amit terhesen kíván az ember, azt a baba is kívánja, és miért ne kapja meg? Persze normális kereteken belül. Én literszámra iszom a tonikot a terhességem eleje óta, pedig a kinintartalmával ijesztgetnek mindenkit, hogy beindíthatja a szülést. Hát, 36 hetes, egészséges kisfiú van odabent, és nekem sincs semmi bajom. És ez csak egy példa volt a sok közül.
Nem olvastam a korábbi válaszokat ezért lehet, hogy korábbit ismétlek. Nem a terhesség alatt nem szabad, hanem a szoptatásnál kell odafigyelni, , mert hasfájást okozhat a babánál. Nem biztos, hogy fog, de elõfordulhat ugyanúgy, mint a k betûsöknél mivel ezek meg savasok. Továbbá a sasvasság miatt a hozzátáplálásnál is én csak 9-10 hónap körül adtam, hogy nem kezdje ki a gyomrát.
Az utolsó írja jól! A hozzátáplálásnál kell majd rá figyelni!
Majd a hozzátáplálásnál kell odafigyelni, hogy csak 7 hónapos kortól, és fokozatosan lehet citrusféléket.
2 hónapja citromon és narancson élek, én napi 1-2 kilót megeszek, semmi bajunk nincs tõle! Egyszerûen annyira a savanyút kívánom, hogy citromot szoktam rágcsálni, kb mint más az almát :) Én nem hallottam, hogy bármi bajt okozna.
Nekem az elsõ terhességnél ez volt a fõ baja a védõnõnek, hogy csak szezonális gyümölcsöt és zöldséget fogyasszak, ami itthon terem, mert a vegyszerek amikkel kezelik hogy amíg ideér friss maradjon... stb stb. Nem foglalkoztam vele. Télen akkor semmit nem ehettem volna. Nincs semmi baja a fiamnak. A mostani védõnõ meg nem is mondott semmi ilyet, csak a nyers hústól és tojástól óvott.
Jajj, ezek a "népi bölcsességek". Ha amúgy is szokott égni a gyomrod, akkor lehet, hogy rontanak a helyzeten. Amúgy meg csupa rost és vitamin, nem látok benne logikát, hogy miként árthatna a babának. Akkor nem jó a babának, ha már eszik gyümölcsöket, és túl hamar vezeted be, mert akkor tényleg allergizálhat (akárcsak az eper vagy a málna). Szerintem az "okosabb anyuka" rosszul emlékezett.
Én is állandóan a narancsot és a mandarint ettem, sõt a sima citromot is kilószámra.Semmi baja nem lett a lányomnak, már 17 hónapos.Egyed nyugodtan:-)
A kérdező hozzászólása: nagyon szepen koszonom a valaszokat, azt nem mondtak h miert nem ehetem csak h nem jo a babanak.(nem a doki mondta, csak egy okoskodo anyuka)es kicsit megijedtem, mivel mostanaban ugy kivanom es olyan jo izuen eszegetem.Aranyosak vagytok...
Hát, nem tudom hol hallottad, de nem igaz!! Ha józanul gondolkodom sem jövök rá, mért terjedhet ez a hír, hiszen egy egészséges gyümölcsrõl beszélgetünk! -legyen az narancs, mandarin, citrom, vagy grapefruit... Egyél nyugodtan annyit, amennyi jól esik! Én a két elsõ terhességemnél rengeteg narancsot és mandarint ettem!Egyik lányom sem látta kárát, és én sem :-D Boldog babavárást és egészséges kisbabát!!! :-D Üdv: Friss 3 gyerkõcös
Régi a kérdés, de ha valakit még most is érdekel: a citrus féléket a rengeteg növényvõdõszer, génmódosítások (pl. hogy mind a 10 tonna narancs egyforma méretû legyen)és egyéb vegyszer miatt nem jó túlzásba vinni. Egy pár centis babának, akinek amúgy is most fejlõdik az agya, mája, stb, ezekre az anyagokra semmiképp sincs szüksége. Lehet, hogy egészséges, amikor megszületik, de késõbb meg senki nem érti, miért lett májbeteg 30 évesen, amikor sosem ivott, stb...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!