Találatok a következő kifejezésre: Mi a a babának: a (8488 db)

Mit árt a babának a sárgaság? Miért kezelik? Mi történik, ha elmulasztják, vagy nem időben történik?

Legjobb válasz: szia! Ha születés után a babuci besárgul kékfényes kezelést kap, ha nem kezelik, mondjuk ez függ atol mennyire van besárgulva, de ha sulyos akor vérátömlesztést is kaphat, igy járt anno a férjem is. Nagyon fontos hogy sok folyadékot kell adni a babának, és hagyni annyit aludni amennyit csak akar, mivel a besárgult babák nagyon aluszékonyak. Azt hiszem a vérsejtprobléma ez a betegség. Ha nem sulyos ezt vérvételbõl állapitják meg, akkor lehet hogy nem is kap kezelést, és hamar elmulik

szia! Ha születés után a babuci besárgul kékfényes kezelést kap, ha nem kezelik, mondjuk ez függ atol mennyire van besárgulva, de ha sulyos akor vérátömlesztést is kaphat, igy járt anno a férjem is. Nagyon fontos hogy sok folyadékot kell adni a babának, és hagyni annyit aludni amennyit csak akar, mivel a besárgult babák nagyon aluszékonyak. Azt hiszem a vérsejtprobléma ez a betegség. Ha nem sulyos ezt vérvételbõl állapitják meg, akkor lehet hogy nem is kap kezelést, és hamar elmulik
Szia! Én csak azt tudom, hogy a mi babánkat hazaengedték úgy, hogy sárga volt.A kórházba se rakták kék fény alá.Egy hónapos korára múlt el.A háziorvosa háromszor megnézte, azt mondta nem kell aggódni, és anyatejes babáknál lassabban múlhat.Nálunk az egész család nagyon sárga volt kiskorában.Szóval nálunk igazán nem kezelték.
Biztos kínai :)

Mire adják a babának a vigantol olajat?

Mi amiota kijöttünk a kislányommal a korházbol, azota kell adnom neki naponta egy cseppet! 6-án lesz a babám 2 honapos!

Legjobb válasz: Ez D vitamin, minden anyatejes babának kell kapnia. Pontosabban úgy van, hogy a döntõen anyatejes táplálás alatt napi egy csepp kell. Azért, mert az anyatejben kevesebb a D vitamin, mint amikor ilyenkor a babáknak szükséges.

Ez D vitamin, minden anyatejes babának kell kapnia. Pontosabban úgy van, hogy a döntõen anyatejes táplálás alatt napi egy csepp kell. Azért, mert az anyatejben kevesebb a D vitamin, mint amikor ilyenkor a babáknak szükséges.
Így van, ez Dvitamin, ami a kálcium beépülését segíti a csontokba. Mivel a babák még nem tudják elõállítani (a mi szervezetünk a táplálékunk és a napfény segítségével állítja elõ), ezért 1 éves korukig kapniuk kell illetve ezután még a téli idõszakban. Ezzel az angol-kór kialakulását elõzik meg, ezért kell minden babának kötelezõen adni.
Pontosan, ez a D vitamin, amit azért kap, hogy ne legyen angolkóros (ami ugyebár egy elég durva betegség volt az ipari forradalom idején). Ezt egy éves korig kell kapnia.
D- Vitamint a kisbabák még nem tudnak elõálítani elõvitaminokból sem. a bõrük még nem képes erre a nyári hónapokban sem. így aztán ezt egész évben kell adni, nem csak egy éves korig, inkább háromig. nem csak a kálcium beépülésért felel a D- vitamin, sok szerepe van a vírusos megbetegedések megelõzésében is! Már évekkel ez elõtt kimutatták, hogy azok akik rendszeresen szednek D vitamint kimaradnak a tavaszi és õszi (influenza és influenza jellegû) járványokból. A megfigyelések szerint az ilyen tipusú járványok/megbetegedések a napsütés hiányos idõszakok után jelentkeznek, amikor a felnõttek szervezete sem jut elég D vitaminhoz. szóval inkább a mindennapi egészség megóvása miatt fontos, és mellesleg az Angol kór megelõzésében is játszik némi szerepet.
D vitamin. 1 éves korig minden nap 1 csepp.1-3 éves korig téli idõszakban javasolt heti 2-3 alkalommal 1 csepp.

Mit vigyek a babának a Bajcsyba?

Legjobb válasz: Szia! Én 30-ára vagyok kiírva a Bajcsyba, és kaptam papírt a szülésznõtõl, hogy mit kell vinni a babának: eldobható pelenka 5-7db/nap textil pelenka 2-3 db/nap (olajos) törlõkendõ 1 csomag sapka, kesztyû/zokni a baba kezére popsikenõcs cumisüveg szükség szerint cumi szükség szerint bimbóvédõ szükség szerint És még azt is mondta, hogy hozzak ruhát is neki bentre, mert szülés után ugyan felöltöztetik, de utána lehet hozottba tenni, és egyébként is szülések számától függ, hogy éppen mit tudnak adni... Minden jót!

Szia! Én 30-ára vagyok kiírva a Bajcsyba, és kaptam papírt a szülésznõtõl, hogy mit kell vinni a babának: eldobható pelenka 5-7db/nap textil pelenka 2-3 db/nap (olajos) törlõkendõ 1 csomag sapka, kesztyû/zokni a baba kezére popsikenõcs cumisüveg szükség szerint cumi szükség szerint bimbóvédõ szükség szerint És még azt is mondta, hogy hozzak ruhát is neki bentre, mert szülés után ugyan felöltöztetik, de utána lehet hozottba tenni, és egyébként is szülések számától függ, hogy éppen mit tudnak adni... Minden jót!
Szia! Én négy éve szültem ott, de minden ua. mert barátnõm is ott szült. Elsõ napokban nem kell semmi a babának, mindent adtak. Pelenkát, cumisüveget, popsikrémet, köldökkezelõt...mindent. Esetleg amit vigyél, az a popsitörlõ kendõ, meg textilpelus. A többit menet közben meg fogod tudni. Én vittem még plédet is a babának meg sapit a fejére meg kis kesztyût, hogy ne karmolássza magát. Nekem még bimbóvédõt is hoztak a csecsemõsök, de az négy éve volt. Mellszívót sem kellett vinnem mert az is volt a csecsemõsön. Gondolom ez nem nagyon változott azóta. Talán kérdezd meg a nõvéreket majd, úgyis oda mész nst-re nem ?
Még annyit, hogy ruhát is adnak. Minden nap szépen felöltöztették a babácskát. Én nagyon meg voltam ott elégedve mindennel. A másodikat a SOTE I-en szültem fél éve. Na ott már egészen más volt a helyzet!!!
Én júniusban szültem ott! Ruhát adnak. Pelenkát, popsitörlõt, krémet nem! Ha beadod éjszakára a babát, elkérnek 3 pelust és egy textilpelust!!! Magadnak pedig vigyél Tena Ladyt, jó nagyot és sokat! Én 1 cumisüveget is vittem. Könnyû szülést!


Miért keverik össze az anyukák a "mi jó a babának" a "mit szeret a baba" kategóriával?

Pl.a babák szeretik a hordozót, de nem tesz jót a gerincüknek.Mivel a babák szeretnek benne lenni, ezért az anyukák azt gondolják, hogy nem ártalmas.

Legjobb válasz: Vagy nem tudják, hogy árthatnak is a babának vagy úgy vannak vele, hogy addig is csendben van.

Vagy nem tudják, hogy árthatnak is a babának vagy úgy vannak vele, hogy addig is csendben van.
jogos. én nem hagyom a hordozóban napi másfél óránál tovább, azt sem egyhuzamban, hanem 4-5 részre bontva. sosem aludna el benne például. de ha már itt tartunk, az se jó a babának, ha minden nyikkanásra cicit rakunk a szájába, márpedig sokan azt gondolják, hogy ez az igény szerinti szoptatás. akinek nem inge persze... lehetne sorolni. jó a kérdés.
Szerintem azért, mert sokan úgy gondolják, hogy amíg pici a baba, addig mindig csak az a jó neki, amitõl nem sír. Nagyobb korában érdekes módon változik a helyzet. Egy gyereknek is nagyon tetszene, ha mindig csokit kapna enni, mégis minden szülõ tudja, hogy attól még ez nem jó neki. A babáknál erre sokan nem gondolnak.
Sajnos ezzel nem fogsz tudni mit csinálni. Nagyon sok szülõ nem csak a gyerek ekkora korában, hanem sokkal nagyobb korban sem veszi észre, vagy inkább nem akarja észrevenni, hogy valami rossz a gyerekének. Vagy éppen valami gond van a gyerekkel! Kiskorban pedig sok szülõ gondolja, hogy amikor a gyerek nem sír, akkor jól érzi magát. És ez elég, "éljen, végre csendben van és elvan egyedül"! 15 éves lesz a gyerek, mikor elkezd fájni a háta, és a szülõ nem érti. akkor ágyat cserél, párnákat vesz, masszíroztatja a gyereket, stb. akkor meg már hiába kérdezik tõle, hogy kiskorában miben volt a gyerek, úgysem fogja beismerni, hogy talán õ hibázott! De nem csak a hordozóról van szó. A korai ültetés, állítgatás is ugyanilyen rossz a gerincnek, deréknak. A szülõ is és a gyerek is örül, hogy állhat:-) mindenki vigyorog. Aztán 30 évesen az orvosnál a röntgen után már nem vigyorog senki:-(
A kérdező hozzászólása: Mindkettõtökkel tökéletesen egyetértek.
A kérdező hozzászólása: Valószínûleg a tudatlanság az egyik ok, a nemtörõdömség a másik.De itt még be is szólnak, ha segítõ szándékkal leírod, hogy esetleg ártanak a saját gyermeküknek.Az a legjobb, amikor még bizonygatják is, hogy a gyereknek semmi baja se lett attól, amit tetettek vele.

Vajon mit éreznek a babák a pocaksimogatásból?

Nem tudom, hogy csak bennem merül fel a kérdés, de nagyon érdekelne, hogy a pocaklakók általában mit érezhetnek, ha simogatjuk "őket", vagyis a pocinkat? Ti mit gondoltok? Vagy van esetleg erről valami tudományos cikk/kutatás? Ugyanis én feltételezem, hogy valamit érezhetnek, mert a mi esetünkből kiindulva, a 22 hetes kislányunkkal lehet "játszani". Néhányat rúg, aztán rövid simogatás, majd újra rúg, rövid simogatás... és ezt hosszú perceken keresztül lehet vele "játszani". Nektek mi a tapasztalataitok? 22 hkm

Legjobb válasz: Nekem nagyon érdekes tapasztalatom van, mert az én kislányom mintha meg is tudná különböztetni, hogy ki ér a pocakomhoz. :) Apán és rajtam kívül bárki teszi a pocimra a kezét elhúzódik. Apa nem zavarja, de ha én teszem oda a kezem kifejezetten oda jön és oda nyomja magát a kezemhez. Lehet, hogy anyás lesz a kicsikém... :)) Úgyhogy szerintem jóval többet érzékelnek a babák a pocakunkba mint ahogy mi azt gondolnánk... :) 32 hkm

Nekem nagyon érdekes tapasztalatom van, mert az én kislányom mintha meg is tudná különböztetni, hogy ki ér a pocakomhoz. :) Apán és rajtam kívül bárki teszi a pocimra a kezét elhúzódik. Apa nem zavarja, de ha én teszem oda a kezem kifejezetten oda jön és oda nyomja magát a kezemhez. Lehet, hogy anyás lesz a kicsikém... :) ) Úgyhogy szerintem jóval többet érzékelnek a babák a pocakunkba mint ahogy mi azt gondolnánk... :) 32 hkm
Nekem is hasonló élményeim vannak. Nem tudom, mit, de valamit biztos éreznek belõle.
A kérdező hozzászólása: Igen, kell, hogy érezzenek valamit. Annak ellenére, hogy nagyon védett helyen vannak, szépen, jól bebugyolálva a pocakba. :)
Nekem az is furcsa, hogy csak jóval késõbbre írják a könyvek azt, hogy elkezd reagálni arra, ami történik. Nekem már 18 hetesen elkezdte rugdosni a könyvet, amit a hasamnak támasztottam. Most meg már néha azt gondolom, hogy tudja, ha produkáltatni akarom. Valahányszor intenzívebben mozog, hívom a férjem, hogy megnézhesse, megtapogathassa, de mire odaér, abbahagyja a mozgást. 30 hetes.
Én is 22 hetes vagyok és ugyanazt tapasztalom, mint a kérdezõ. Bár én azt figyeltem meg, hogy nappal, mikor dolgozom (tanítok), akkor alszik, szinte meg sem mozdul. Délután mikor hazaérek, akkor kezd el mocorogni, de elemében este szokott lenni, és simogatással tudom én is provokálni. Hosszú próbálkozások után tegnap este jutottunk el odáig, hogy apuka is érezte mocorogni a kis lurkót. :)
nekem konkrétan hányingerem volt odaben.
A kérdező hozzászólása: Úgy tûnik, hogy a gyakorlat nagyon is rácáfol a könyvekben írtakra. Nálunk is jön, kinyomja magát, és szinte biztosra veszem, hogy direkt csinálja, a simogatás tudatában, mert hagyja magát, aztán gondolom, elfárad, és elhúzódik finoman. Meg hihetetlen zene-párti. Ha zenét hallgatunk, és szünet van, már rögtön mozog. Olyan jó olvasni, hogy másokkal is történnek ilyen jó élmények! :) Szívet melengetõ, hogy más pocaklakók is ilyen ügyesen kommunikálnak a külvilág felé, pedig tényleg nem írják sehol sem, hogy ilyen kis érzékenyek lennének a külvilágra. :)

Mikor kell a babáknak a hátukról a hasukra fordulni?

Érdekesen kérdezett a doktorn?, mintha le lenne maradva a fiam úgy kérdezte a forgást.

Legjobb válasz: Szerintem félreértetted a hangsúlyt. 4 hónapos kor körül emlékszem. Én úgy látom, hogy nagyon ügyes a babód.

Szerintem félreértetted a hangsúlyt. 4 hónapos kor körül emlékszem. Én úgy látom, hogy nagyon ügyes a babód.
Nekem a lányom 3 és fél hónapos volt, mikor hátról hasra fordult és csak jóval utána asról hátra. Szóval egyáltalán nem egyformák a babák és egyáltalán nincs lemaradva a fiad. Ha már billeg az oldaláról hátára hamarosan rájön, hogyan kell átfordulni :)
A kérdező hozzászólása: Szeret játszani, és mikor az oldalára akarta fordítani a picit vizsgálat miatt a lurkó visszalökte magát, és vigyorgott, persze a dokinak csak az tûnt fel, hogy a gyereket nem tudja az oldalára fordítani. Mondta is, hogy biztos a nagy súlya miatt nem akar forogni:( Ezt nehéz nem félreérteni.
A kérdező hozzászólása: Azt hiszem a gyûrûk tetszettek a kicsinek ráadásul, amit elforgatva nem lát, ezért is lökte magát el.
Jajj ezt a "nagy súlya miatt nem forog a baba" szöveget én is hallottam... Úgy tudom 5hónapos koráig teljesen ráér a forgással.Mondjuk a mi dokinknak soha semmi nem volt jó. Aztán ahogy betöltötte az 5. hónapot megfordult, onnantol szinte hetente produkált új dolgokat.Olyanyira hogy 9 hónapos korában már el is indult.Most egy éves nagyon ügyesen megy, de a dokink pár hete amikor voltunk, mégis megkérdezte hogy mászott e?Mondtam hogy igen semmi nem maradt ki nála és a "nagy súlya" egyáltalán nem okozott problémát semmiben. De ami nekem rossz, hogy most hogy egész nap megy megállás nélkül, azáltal az édes hurkái is kezdenek eltünni:(

Szolnoki kismamák mit kell a babának a kórházba bevinni magunkkal?

Legjobb válasz: popsitörlõ kendõt, meg pelust mert ezeket nem adnak ruhát ahogy jónak látod, adnak is meg vihetsz is és ha én még egyszer szülni megyek tuti hogy viszek be a babának HA-s tápszert és titokba megetetem üvegbõl amíg nem jön meg a tejem (tudom soha nem fog megjönni a tejem ha táppal zabáltatom a kölköm de én mégis viszek majd) a zárójeles részt azért írtam mert nyilván lesz aki gondol majd hasonlót de leírtam helyette a véleményét

popsitörlõ kendõt, meg pelust mert ezeket nem adnak ruhát ahogy jónak látod, adnak is meg vihetsz is és ha én még egyszer szülni megyek tuti hogy viszek be a babának HA-s tápszert és titokba megetetem üvegbõl amíg nem jön meg a tejem (tudom soha nem fog megjönni a tejem ha táppal zabáltatom a kölköm de én mégis viszek majd) a zárójeles részt azért írtam mert nyilván lesz aki gondol majd hasonlót de leírtam helyette a véleményét

Mivel készítsem a babámnak a kajcsit?

Arra lennék kíváncsi, hogy milyen gépet vegyek ahhoz, hogy gyümölcslevet és pépet is tudjak készíteni a babámnak!

Legjobb válasz: Úgy érted, hogy gyümölcsprés és turmix funkció is legyen benne?

Úgy érted, hogy gyümölcsprés és turmix funkció is legyen benne?
A kérdező hozzászólása: Kedves 5- 8 válaszolók! Véleményem szerint a babának a kora szerint amit adsz, neki kajcsinak számít vagyis ételnek! Mikor még csak anyatejet kapott akkor is azt mondtam neki, hogy gyere kajcsizzunk! Nem tudom mi baj van a kifejezéssel. Nekem nem hangzik jobban úgy hogy gyere étkezzél! Aki meg ilyet feltételez egy laza kismamáról hogy kólával itatja a babáját illetve rendes ÉTELLEL eteti, arról az emberrõl el tudom képzelni, hogy ezt teszi! Valószínûleg, ha ilyen lennék keresnék bébi étel/ital készítéséhez gépezetet! A segítõ válaszokat pedig köszönöm az 1, 3, 4 válaszolónak!
Átjött az irónia, azért is ilyen a válaszom:)
Értettem én, ironikus kérdésnek szántam :)
Kaja, ennivaló. Csak a kérdezõ biztos az fajta kismamci, aki csicsipörit ad a babcsikának koviubival és üdcsivel kínálja, ha szomcsikázik. Most meg kajcsit akar készíteni. ÉÉÉrted már?:D
Mi az a kajcsi?
Igaz mi kulfoldon elunk de az enyemnek aux baby volt a neve. Volt rajta gyumolcsle centrifuga funkcio is, a kapacitasa 750ml volt. Megparolta a zoldseget, gyumolcsot, utanna atforditottad a tartalyt es leturmixolta vagy nagyon magas fokozaton puresitette. Igy nagyon egyszeru volt nem kellett attoltogetni. Volt rajta drabolo funkcio is ami picit nagyobb babaknak valo a darabosabb pepekhez. A gyumolcsle facsarashoz egy masik fajta muanyag fejet kellett hasznalni es a levet beleszurte a tartalyba. En atszamitva 12ezer forintert vettem, ugyhogy nem volt olcso. Belinkelek rolla egy kepet, hatha otthon is van csak esetleg mas marka vagy nev alatt fut: http://img01.cp.aliimg.com/bao/uploaded/i1/759271173/T2Nt8eX..
A kérdező hozzászólása: Igen
Te meg még értelmezni sem tudod, amit írnak...Kajcsi..Jézusom...ennél már csak az volt röhejesebb, amikor valaki azt írta, hogy szopcsi.

Mikor adjam a babamnak a gyumolcsot, ha nincsen tizorai?

Sajnos barmit csinalok nem tudom bevezeteni a tizorait. Kisfiam 9 korul ebred es mire megetetem mar lassan 9:30. Ejjel vagy hajnalba nem ebred igy nem tudok neki tapszert adni, hogy a reggel 9-9:30-as etkezese gyumolcs legyen. Igy reggel 9 korul iszik 250ml tapszert, delben 12-13 ora kozott kap fozeleket (egyik nap siman masik nap husival), Utanna 15-16 ora kozott valamikor adok neki megint 220ml tapszert. Vacsorara ami 18 orakor van kap tejpepet, zabpelyhet, baba muzlit (ezeket nagyon imadja). 20 orakor amikor lefekszik akkor adok neki ismet 220ml tapszert. Adjam neki a gyumolcsoket 15-16 ora kozott es ne adjak neki tapszert? Megcsak 7 honapos mult, nem tudom, hogy jo otlet kivaltani mar 3 etkezest vagy inkabb adjak neki este 18 orakor gyumolcsot de akkor viszont nem kap muzlit vagy zabpelyhet amit imad. :( Szoval nem tudom mi lenne jobb. Mert azert az sem lehet, hogy nem eszik gyumolcsot egyaltalan. :( Eseteleg egyik nap legyen az abed gyumolcs?

Legjobb válasz: adhatod nyugodtan uzsira, ahogy elõttem írták.

adhatod nyugodtan uzsira, ahogy elõttem írták.
Nálunk sem volt tizórai.Én a gyümit uzsonnára adtam neki.
keverd a tejpépbe, zabpehelybe
Mi is 9-kor kelünk, délben eszik legközelebb (fõzeléket), úh én is délután adok neki gyümölcsöt, de akkor 2x is.
A kérdező hozzászólása: Koszonom szepen lanyok, akkor kiprobalom ma delutan adok neki 15-16 ora korul. Egyebkent most nezegettem es irja a muzlis dobozon, hogy lehet gyumolcsel es joghurtal is keverni nemcsak tapszerrel, igy lehet teszek neki a gyumolcs purehez, hogy laktatobb legyen. Koszi mindenkinek.
Szia! Esetleg reggel adj kevesebb tápszert, szerintem a 250 nagyon sok. Ha kevesebbet kap, elõbb megéhezik. Akkor adhatsz neki gyümölcsöt. Aztán ebédre mehet a húsos fõzelék. Uzsonnára adhatsz neki tejpépet, vacsira tápszert. Ha este 6kor kapja a tejpépet, zabpelyhet, és 8kor már adod neki a 220 tápszert, úgy nagyon közel van a 2 evés egymáshoz, lehet, hogy még nem is éhes. Jóllakik, túl jól és ezért is kelhet reggel késõbb. Nálunk ez vált be, hogy kevesebbet kapott reggelire. Ha rendes adagot kapott, akkor aznap nem volt 5 evés, és ilyenkor reggeli tápszer, ebéd fõzelék, uzsonna gyümölcs kekszel, vagy tejpép, vacsira tápszer. 9 hós
Na, ezzel én is így voltam. Az én babám is késõn kelõ. Én most már úgy csinálom (13 hós), hogy ha itthon vagyunk és idõben kel, akkor délelõtt kap gyümit. Ilyenkor nem a jóllakás a cél, ez csak nasi. Ha elmarad, akkor délután a joghurtjába, sinlacjába kapja meg. Ennyi. Jóllakik étkezés nekünk is 4x van, reggel táp, néha csíp velem reggelit, gyümi nasinak, aztán fõzelék, alvás, du. joghurt vagy sinlac, vacsira eszik velünk pár falatot, és fürcsi után tápi a fõ kaja.
Nahát, ez aztán a véletlen egybeesés! Pont ma írtam én is ki egy hasonló kérdést: "Hánykor adjak fõzeléket a Kisfiamnak, ha mindig késõn kelünk." Nekem is 7 hós a Babám, fiú, és késõn kel.:) ) Bár nekem inkább az volt a gondom, mikor adjam a fõzit, de ahogy olvasom a Ti étrendeteket, sztem már túl sok Neki a tejalapú kajcsi, úh én a 16 órai tápszert hagynám el, és adnék helyette gyümit. Ha van számomra is ötleted, nyugodtan írj:)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!