Találatok a következő kifejezésre: Mi a a babának, ha eszek (83 db)

Mit csináljak a babámmal ha gyakran akar szopizni, de nem azért mert olyan gyakran megéhezik, hanem az előző szopinál mindig bealszik és nem eszi teli magát? 9hetes a babám

Próbálom ébresztgetni, egy-két korty erejéig sikerül is de aztán becsukja a száját és nem kéri a cicit. Viszont tudom, hogy még nem lakott jól, mivel kb. 20 percig tart nála egy "rendes" étkezés és ilyenkor kb. 10 perc alatt készen van.Majd kb. 2 óra múlva jelentkezik a következ? adagért. Ha mégis sikerül felébresztenem, akkor el?fordul, hogy még 10-15 percig intenzíven eszik. Hagyjam sírni a legközelebbi étekzés el?tt, hogy meglegyen a 3 óra távolság a két étkezés el?tt és hátha "kiéhezve" jobban fog szopizni?

Legjobb válasz: Egy ekkora babánál bõven belefér a 2-3 óránkénti evés. Lehet, hogy elfárad evés közben, elalszik. 2 óra múlva ha eszi, az nem rossz! Ne hagyd sírni, ha éhes etesd meg, mert addig rengeteg levegõt fog nyelni a sok sírás után, akkor meg a hasa fog fájni. Ne az órához mérten szoptasd, hanem ahogy a baba igényli. Nálunk is a kicsi sokáig 2-3 óránként szopott, de volt, hogy 2 órát sem nagyon bírt ki.

Egy ekkora babánál bõven belefér a 2-3 óránkénti evés. Lehet, hogy elfárad evés közben, elalszik. 2 óra múlva ha eszi, az nem rossz! Ne hagyd sírni, ha éhes etesd meg, mert addig rengeteg levegõt fog nyelni a sok sírás után, akkor meg a hasa fog fájni. Ne az órához mérten szoptasd, hanem ahogy a baba igényli. Nálunk is a kicsi sokáig 2-3 óránként szopott, de volt, hogy 2 órát sem nagyon bírt ki.
Ha két óránként eszik 10 percet, az teljesen ok. Ne hagyd sírni! Az én elsõ babám is "bealvós" volt, nálunk az jött be, hogy a szabad kezemmel (ülve és fekve szoptatáskor is) a tarkóját egyenletes ütemben picit nyomkodtam. Nem erõs nyomásra kell gondolni, inkább olyan noszogatásra, ez alvás közben is beindítja a szopóreflexet. A kórházban tanította az egyik csecsemõs, egy idõ után már megjött a kedve is, és nem volt erre szükség. Próbáld ki, ha gondolod, bár amint írtam, ahogy a Tied eszik, az teljesen oké. (Ja, és az enyém alacsony súllyal született, és eleinte egyáltalán nem akart enni, annyira lusta volt... :o)
Szia!Ne aggódj ezen!Az én Kicsim 3 hetesen 1.5 óráig is elcummogott a cicin, és 2 óránként evett.Most már ügyesebben szopizik, és van hogy 10 perc alatt kiszív 130 grammot pedig még csak 8 hetes.Lemértem mert én is azt hittem hogy nem lakik jól ilyen rövid idõ alatt.Ja és utána 1.5 óra múlva megint kérte, még 50-et evett.Gyorsan megemésztik az anyatejet, ha folyamatos a gyarapodás nincs baj!Ne hagyd sírni, érezniük kell hogy bármi történik, Anya velük van és számíthatnak rá!
Tudod, a szoptatás sokkal több mint a baba táplálása. Aki azzá redukálja, fogalma sincs mibõl marad ki. Két ember intim együttléte, anya és gyermeke közelsége. Egy csomó hormon termelõdik mindkettõtökben szoptatás alatt. Ez nem véletlen. Szerintem vétek ebbe a gyönyörû kettõsbe egy órát bevonni. Semmi keresnivalója ott. Csak Te vagy és a gyermeke, akit alig néhány hete hoztál világra, és akinek Te jelented a mindent. Ne hagyd õt cserben, mert ezzel saját magadat is cserben hagyod. Sok sikert a továbbiakhoz!
Én nem hagytam soha éhezni. Gyenge még, hamar elfárad. Nálunk egy szoptatás eltartott akár 1 órát is, és örültem, ha másfél órát kibírt utána. Ma 13 hetes, de 3 órát még most sem bír, kivéve, ha alszik.
Tévedés azt gondolni, hogy 3 órát ki kell bírni a babának. Az anyatejet nagyon könnyû megemészteni, a baba gyomra másfél-két óra alatt ki is ürül, és újra megéhezik. És ha megéhezik, akkor adj neki enni. :-) Semmiképpen ne hagyd sírni! A sírás azt jelzi, hogy valami nincs rendben: éhes, tele a pelusa, vagy dédelgetésre vágyik. Az anyukája dolga pedig az, hogy kielégítse ezeket a szükségleteit - lehetõleg még mielõtt sírásra kerül a dolog. 4 hetes nagyfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Megnyugtattatok, köszönöm! :)
A 3 óránkénti etetést mi, felnõttek találtuk ki, az érintetteket nem kérdezte senki:) etesd meg ahányszor kéri:)

Miért káros a máj fogyasztása terhesség alatt? Mit árt a babának? Ha hetente 1-2 szelet májas kenyeret eszek az is baj?

Legjobb válasz: Nekem javasolták, hogy egyek a vashiány miatt, de én utálom. Ha szereted egyél májat, vagy akármit, amit megkívánsz.

Nekem javasolták, hogy egyek a vashiány miatt, de én utálom. Ha szereted egyél májat, vagy akármit, amit megkívánsz.
Ettem májkrémes kenyeret ma reggel is és semmi bajom, de kihangsúlyoznám, hogy nem állandóan ez a menü, terhes vitamint meg már hónapok óta nem szedek, tehát engem a túladagolás nem igazán fenyeget. De tényleg fontos az óvatosság és a mértékletesség, nem kell minden nap májat májkrémes kenyérrel meg hasonlók. Max. heti háromszor ha valaki megeszik egy konzervnyi májkrémet, semmi baja nem lesz , de jobb az orvost is megkérdezni, õ jobban tudja a max. megengedett mennyiséget. Az viszont biztos, hogy senkinek nem lett még baja mert hébe-hóba evett májat, vagy májkrémet terhesség alatt.
engem az 1-12. hétben eltiltott a dokim a máj és az összes belsõség evésétõl, de azt mondta, utána szabad!
Az A vitamin túladagolásához hosszabb idón keresztül napi 100 mg felett kéne fogyasztani. 1 kg borjúmájban 15 mg A vitamin van. De 7 mg van például a káposztában, brokkoliban. Tehát 1 szelet májban annyi van mint egy adag székelykáposztában. Az A vitamint tulajdonképp csak tabletták huzamosabb idejú szedésével tudod túladagolni.
Az A-vitamin nem tesz jót a babának, ráadásul könnyen felhalmozódik a szervezetben, mivel zsírban oldódik. Áll. a májban is van A-vitamin. Viszont: én pont tegnap vettem májkrémet, meg kell nézni az összetételét, ált. 15% máj van egy dobozban (amiket én néztem, abban annyi volt), a többi hús-pép készítmény, bõrke, stb. Vas tényleg van benne, ami jó! Tehát szerintem lehet enni, csak ne minden nap! Én pl. tegnap töltelékhez vettem, töltött gombát csináltam!
Nyugodtan egyél májat. Annyit úgyse tudsz megenni ami ártana a babának. Semmibõl nem jó a túlzás, a terhesség alatti étkezésben se, az óvatosságban sem. Nyugodtan egyél mindent, normális mennyiséget, bármit amit megkívánsz.
1. Mert magas az "A" vitamin tartalma ami terhesség alatt ha túlsok akkor magzati rendellenességet okoz.A terhesvitaminokba is manapság tesznek A vitamint, úgyhogy így még könnyebb túladagolni. 2. A máj egy méregtelenítõ szerv, ami ideig -óráig raktározza is a méreganagokat. Ha az állat életében sok kezelt tápot evett, akkor ezek a vegyszerek a májában lehetnek.
Szia! Úgy tudom, azért nem jó sok májat enni, mivel az szûri ki a szervezetbõl a méreganyagokat, így azokat fogyasszuk el evés közben. Azt viszont nem tudom, hogy a májkrém is ártana. Sztem, egy-két szelet nem árt, de azért kérdezd meg a védõnõtõl. Én is imádom a májat, de tök érdekes, hogy amikor terhes lettem, onnantól egyáltalán nem kívánom, sõt szinte undorodom tõle.
Ha májkrémet eszel, jobban árt a babának az a sok mûanyag, amit beletesznek, mint maga a máj!

Nagyon karos a babara ha korulottem cigiznek es beszivom? Rosszabb tenyleg mintha cigiznek? Nemtom mit tegyek hogy diszkret legyek, mert o (ok) nem veszi eszre magat hogy en terhes vagyok! Nem akarok senkit megserteni!

Legjobb válasz: NYUGODTAN!! ha nem veszik eszre magukat nyugodtan szoljal rajuk hogy elotted meg ahol te vagy mellozek a cigit!!! es legyenek tekintettel arra hogy babat varsz!!!

NYUGODTAN!! ha nem veszik eszre magukat nyugodtan szoljal rajuk hogy elotted meg ahol te vagy mellozek a cigit!!! es legyenek tekintettel arra hogy babat varsz!!!
Szia! Káros hát, szólj nekik, hogy kisbabát vársz és kezeljék õk diszkréten a helyzeted!:D Sok sikert!
Én néhány alkalommal bocsánatot kértem, hogy arrébb megyek, mert terhesen zavar a cigifüst. Aztán már a többiek kérdezték meg, hogy zavar-e, arrébb menjenek-e, illetve figyeltek arra, hogy ne jöjjön rám a füst.
Én sem tudnám, hogyan kérjem õket. Inkább feltûnõen, nagyon sajnálatra méltón arrébb húzódnék (bocsánat, hogy élek-típusúan), elvileg egy-két ilyen eset után le kell, hogy essen nekik a húszfillér, és õk fognak bocsit kérve arrébb menni. Ha meg nem, hát az efféle bunkóságra nincs orvosság.
A kérdező hozzászólása: koszonomszepen a gyors valaszokat!!!
igen, a passziv dohanyzas artalmasabb. vagy menj arrebb, vagy szolj. batran. szegyelljek magukat, ez nem sertes nem sertes, ez egy igen fontos dolog, egeszsegugyi, es nem udvariassagi kerdes
A kérdező hozzászólása: igen igazatok van!!Szegyelhetnek is magukat sokan!!Na mindegy...(nem az en szuleim, es az en csaladom akik teszik)
Még ha nem vársz babát akkor is bunkóság más orra alá füstölni. Nyugodtan szólhatsz nekik, ha maguktól nem jönnek rá.


12-13 hós babának milyen ételeket szoktatok adni ebédre, amit ti is enni szoktatok? Miben más az ételek elkészítése, ha a bab is eszik belőle?

Adjatok lécci egy-két tippet, tanácsot!

Legjobb válasz: Nekem ugyan azt eszi a gyerek mint mi, nem fõzök fûszeresen csak ennyiben változott az étkezésünk. A kicsinek van amit összetörök vilával. Nagyon szereti a rántott húst. és a rántott halat, pörköltöt tarhonyával.

Nekem ugyan azt eszi a gyerek mint mi, nem fõzök fûszeresen csak ennyiben változott az étkezésünk. A kicsinek van amit összetörök vilával. Nagyon szereti a rántott húst. és a rántott halat, pörköltöt tarhonyával.
A pöri tarhonyával nálunk is favorit :) Én sem fõztem külön a babának, illetve megpróbáltam de nem ette meg. Azt ette és eszi amit mi is. Nem fõzünk zsirosan meg túl fûszeresen sem, de a csilisbabért is remegett :) úgy ette mint a mennyei mannát. Én is összetörtem ami olyan volt.

Mit csináljak a babámmal? Iszonyatosan fáj a hasa, nem tud kakálni. Beba ha start tápszert eszik. Már mindent kipróbáltam, infactol, espumisan, glicerines kúp, hőmérőzés, tornáztatás, macsek tea.2órán át ordít és semmivel nem lehet csititani.

Legjobb válasz: Mi a Humana-t ettük, attól volt ez. Mióta Beba HA Start Aktívot eszik, semmi gondunk. Hiába, minden gyerek más! Nekünk a Laevolac szirup vált be, meg a kamillatea (1 dl víz + 2 kk cukor). A Mecsek tea, Infacol, Espumisan, Gripe Water, torna, hasfájós tartás, hõmérõzés, ... (és még sorolhatnám) teljesen hatástalan volt, vagy csak pici javulást eredményezett.

Mi a Humana-t ettük, attól volt ez. Mióta Beba HA Start Aktívot eszik, semmi gondunk. Hiába, minden gyerek más! Nekünk a Laevolac szirup vált be, meg a kamillatea (1 dl víz + 2 kk cukor). A Mecsek tea, Infacol, Espumisan, Gripe Water, torna, hasfájós tartás, hõmérõzés, ... (és még sorolhatnám) teljesen hatástalan volt, vagy csak pici javulást eredményezett.
kitartás! Az enyém 4hónapig csinálta ezt. Én is kipróbáltam mindent, szopizott, pótlást is kapott, semmi nem segített. hetente 1x jó ha kakilt, iszonyúan tudott görcsölni. aztán 4hónaposan mintha elfújták volna. Próbáld ki a masszázst, az tényleg jót tesz ideig-óráig. Állítólag (doki szerint) ez egy élettani állapot, az emésztõrendszer így "tanulja" meg mi a dolga, a heti 1 széklet pedig normális.... Nehéz volt, fõleg a tehetetlenség. Most 2éves, egyéb problémákkal küzdünk :) Boldog babázást!
próbáld masszírozni és irass másik tápszert. a tornáztatás használni fog, legalábbis nekünk anno használt. bár volt, h 45 percig csináltam, mire tudott pukizni.
Mi mindent? Nekünk a grippe water jött csak be.
Beszélj az orvosotokkal, mert van egy ismerõsöm aki szintén ezt a tápszert adja a babának és van, hogy 5 napig sem kakál a baba! Tápszerváltással megoldódott a helyzet! De ez náluk volt! Mért kell HA tápszer? Alergia miatt?
Szia! Amúgy nyomja, csak nem jön neki? Én lázmérõt dugtam a lányom fenekébe (bekrémezve), így keltettem ingert és ki is nyomta, meg közben , maszíroztam, rugóztattam. De csak óvatosan, nehogy megsértsd! Persze ez csak átmeneti megoldás, és szerintem is váltani kéne.
Szia. Elõször mi is ezt a tápit ettük, de ugyanígy nem volt kaki, csak szenvedéssel. Aztán kaptunk másik tápszert (humana h.a.1 lc-pufa), és utána rendezõdött a dolog.
Szia! A colocynthis 9ch homeós bogyó(530 Ft) vagy a viburcol kúpot(1800Ft) tudom ajánlani. A kúp fogfájásra is nagyon jó. Nekünk is ez a tápszer volt a hunyó és mikor kiderült nagyon dühös lettem a dokira. Nem tudom hogy miért ez az elsõ tápszer az amit minden gyerekorvos felir és ha nem válik be akkor a szájukat húzzák és csak akkor irják fel azt amit én kérek. Ismerõseim is panaszkodtak a beba tápszerre. Kislányom meg sem ette az adagját és alig hizott valamit. Én is a Humana tápszert kértem és jóizûen ette a korának megfelelõ adagot. Mivel már nem irják fel igy váltottam is. Jelenleg a Hipp 2-t eszi amit nagyon szeret és eddig ez vált be a legjobban neki. Üdv: 7 hónapos kislány anyukája
Elõször mindenképp tápszerváltás!

Hogyan folytassam? Ha a babám már eszik esgyféle zöldséget/sütőtök/ akkor mi a köv. Lépés

Krumplival szeretném folytatni... és akkor most kezdjem kanalanként bevezetni vagy azt már elég pár napig és utána keverhetem majd jöhet a répa és cékla ugyanígy

Legjobb válasz: Igen elég úgy ha elõször egy picit megkóstoltatod vele aztán keverheted a sütõtökkel, utána már a répával is. Nem kell minden egyes új ételt magában adni és pár napig "szoktatni" hozzá a gyereket. Mindet úgy se fogja szeretni. Az én kisfiam a céklát sose ette meg magában, krumplival keverve pedig szereti és még most is megeszi 17 hónaposan. Ha úgy veszed észre, hogy valami nem ízlik neki akkor keverd olyannal amit nagyon szeret és úgy meg fogja enni. Nálunk az alma is ilyen volt, magában sose ette meg csak banánnal vagy barackkal.

Igen elég úgy ha elõször egy picit megkóstoltatod vele aztán keverheted a sütõtökkel, utána már a répával is. Nem kell minden egyes új ételt magában adni és pár napig "szoktatni" hozzá a gyereket. Mindet úgy se fogja szeretni. Az én kisfiam a céklát sose ette meg magában, krumplival keverve pedig szereti és még most is megeszi 17 hónaposan. Ha úgy veszed észre, hogy valami nem ízlik neki akkor keverd olyannal amit nagyon szeret és úgy meg fogja enni. Nálunk az alma is ilyen volt, magában sose ette meg csak banánnal vagy barackkal.
én a legelején csak egy pici répa+krumpli fõzeléket csináltam, és amikor azt megette, és nem lett baja, másnap mást adtam, és így tovább minden nap mást evett. nem volt baja, és mára már szó szerint mindent megeszik , amit adok neki, persze én mindent úgy csináltam, h vmi+krumpli, most már hús is van.

Mi lesz a kígyóból ha babot eszik?

Legjobb válasz: kipufogó?

kipufogó?
Puffogó vipera. :D
Kígyóbab
Babos kigyo
Bagyó!
Olyan, mint amit a meccseken egymáshoz ütögetnek.
Az utolsón besírtam. XD Nem tudom, mi lesz, de praktikus megsütve. Töltött tömlõ.
Fingómasina:)
Epilepsziás bõr öv.
Uborka.

Vajat, margarint mikor ehet a babám? És ha már eszik sajtot, kaphat sajtkrémet (boltit)?

Legjobb válasz: Én medve sajtot adtam neki. Inkább vajat adj neki ne margarint.

Én medve sajtot adtam neki. Inkább vajat adj neki ne margarint.
A kérdező hozzászólása: 7, 5 hós, ezt elfelejtettem írni
Még a sajtkrémmel várj, nagyon sok a pác-só benne. Vajat nemsokára.

Nem tudom már mit tegyek. A babám 8 hónapos, eddig aludt éjszaka, de most 2 hónapja rémálommá váltak az éjszakák. Ha sokat eszik ha kevesebbet mindig felébred. Van már 2 foga, jön fent is neki. Valakinek valami jó ötlete? Mit tegyek másként?

Legjobb válasz: Chamomilla vulgaris 15 ch napi többször, evés elõtt vagy után min fél óra mulva, ne is igyon addig semmit, mert nem hat. Viburcol mehet éjjelre, de legyél kitartó, egy nap alatt azért nem hat! Lehet négy napig is próbálni. A kis bogyókat (5 db) kiskanál vizben feloldod, majd fekve beadod,hogy ne köpje ki.

Chamomilla vulgaris 15 ch napi többször, evés elõtt vagy után min fél óra mulva, ne is igyon addig semmit, mert nem hat. Viburcol mehet éjjelre, de legyél kitartó, egy nap alatt azért nem hat! Lehet négy napig is próbálni. A kis bogyókat (5 db) kiskanál vizben feloldod, majd fekve beadod, hogy ne köpje ki.
Kitartás, segiteni fog, a bogyókat napi négyszer is adhatod az elején, aztán elég lesz utána egyszer délután, este meg a kup!
Használsz homeopátiás szereket? Ismered õket? Nálunk pár nap alatt segitett!!!
A kérdező hozzászólása: Van viburcol, de este adtam neki, de nam segitett.Azt csak este kell adni?Több nap mulva használ?
A kérdező hozzászólása: Olyan fáradt vagyok, hogy már helyesen sem tudok irni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Ezekhez nem tud hozzászokni a szervezete ugye?Hisz homeopátiás.Hány napig adjam neki?
Elvileg nem szokik hozzá, a tapasztalatom szerint sem. Én 3 hétig a bogyeszt folyamatosan adtam, kupot nem. De õ nappal nyûglõdött, éjjel aludt. A kup jó éjjelre, de adhatod csak a bogyót is, mint én. Aztán elmult a probléma , nem adtam többet, tehát nem szokott hozzá.
Céklát, és gesztenyét adhatsz.
A kérdező hozzászólása: Köszi, és hogy készítsem el?Vagy készen vegyem?Amit már eddig eszik, azokat én fõzöm.
A céklát nyugodtan adhatod burgonyával, almával, rizzsel pépesítve. A gesztenyéhez szintén megy a burgonya, alma. Késõbb -ha már husit is adsz- akkor gesztenyét husival almával... Sõt, ilyen bébiétel létezik is. Céklásról én még nem hallottam. A gesztenyét meghámozva megfõzöd és már turmixolhatod is (ja, a barna héj ne maradjon rajta). A céklát meg ugyan úgy mint a burgonyát....
Szerintem érdemes körülnézni, hogy milyen bébiételek vannak (ilyen korban), és azok összetevõibõl már Te is tudsz fõzni a babádnak.
Sárgabarack, szõlõ, mangó, szilva (ebbõl is van bébiétel.lányom utálja). Az elsõt már csak bébiételben találod szerintem. Szõlõs is van... A hipp spenót-burgonyában nincs kukorica. De azt magad is tudsz készíteni.
Ja, zölddbabos nincs is---legalábbis én nem tudok róla. Én még nem adnék neki.
Szia! nem értek egyet azzal a válaszolóval aki azt tanácsolta nézd meg milyen bébiétel van. Ne ért a nevem! Van itt egy nagyon hasznos kis táblázat. Én ezt használom, ez alapján fõzök a babának aki 8 hónapos. http://www.babafalva.hu/download/szilard.htm A védõnõd is csókoltatom. A spenót 8 hónapos kortól, a zöldbab 11 hónapos kortól bevezethetõ. Dietetikus anyuka.
A kérdező hozzászólása: Védõnõ szerint a spenót mehet, de bébiételben csak 6 hónapos kortól láttam, mert van benne kukorica.Meg zöldbabot javasol, de azt nem is találtam bébiételben.Na mindegy, megpróbálom akkor a gesztenyét, és a céklát.És gyümölcs milyen mehet még?Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Köszi a segítséget mindenkinek.A babon én is csodálkoztam.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!