Találatok a következő kifejezésre: Mi a a babának, ha (1584 db)

Mit csináltok a babával ha nyűgös?

időérzékeny a kislányom 6 hetes. és egész nap csak nyűglődik és már nem tudok vele mit kezdeni :( sajnálom szegényt mert a hasára is kihat ez a hülye idő. begörcsöl neki néha.éjjel alszik egyébként hála. tegnap volt az első éjszaka hogy végig aludta.

Legjobb válasz: Az ilyen piciket fogni kell, ringatni, tutujgatni, mellkason pihentetni (kiválóan lehet így olvasni egy kényelmes karosszékben). De sokszor még az sem segít, sírnak, fõleg este 6 után. 3-4 hós korára általában jobb lesz. Addig ki kell bírni, el kell találni az általa kellemesnek tartott testhelyzetet, ritmust stb. Az alvása meg addigra valszeg el fog romlani, sajna. De lehet, hogy ate babád lesz az üdítõ kivétel.

Az ilyen piciket fogni kell, ringatni, tutujgatni, mellkason pihentetni (kiválóan lehet így olvasni egy kényelmes karosszékben). De sokszor még az sem segít, sírnak, fõleg este 6 után. 3-4 hós korára általában jobb lesz. Addig ki kell bírni, el kell találni az általa kellemesnek tartott testhelyzetet, ritmust stb. Az alvása meg addigra valszeg el fog romlani, sajna. De lehet, hogy ate babád lesz az üdítõ kivétel.
sajnos ha sírós, hasfájós napja van, semmit nem tudok kezdeni vele. csak nyûglõdik, feszeng, üvölt folyamatosan. 5 hetes
ha most 6 hetes és ilyen nyûgös, akkor valószínûleg most van a növekedési ugrása, ezért ilyen, ne ijedj meg, ez visszaáll napokon belül, csak ciciztesd egyfolytában, ilyenkor erre van szüksége!ez nálunk is nem alvással, egész napos nyûggel telt ha nem volt a cici a szájában...túl lesztek rajta hamar, aztán jön a3 hónapos :)
Szia! A hasára nagyon jó ha tornáztatod a lábát illetve az én kicsimnek az segített ha a karomon arccal lefele fektettem a hasára, így nagyon jól elvolt, még el is aludt. A nyûgösségre meg marad a ringatás, nálunk is vannak ilyen napok amikor csak így marad el. Kitartás.

18 hetes terhes vagyok. Anyukám nagyon beteg, áttétes agyrákos. Nagyon félek, hogy most elveszítem. Szerintetek mi lehet a babámmal ha egy ilyen trauma ér? Mit tehetnék?

Legjobb válasz: semmi baja nem lesz a babádnak jó eséllyel. nekem az apja halt meg a terhesség alatt és egészséges lett hála istennek. de kívánom, hogy jobban legyen anyukád.. neked meg sok erõt

semmi baja nem lesz a babádnak jó eséllyel. nekem az apja halt meg a terhesség alatt és egészséges lett hála istennek. de kívánom, hogy jobban legyen anyukád.. neked meg sok erõt
Én olyan 9 hetes terhes lehettem az elsõ babámmal, amikor kiderült, hogy édesanyámnak agytumora van, de sajnos neki már elég késõn vették észre, úgyhogy már nem tudtak segíteni. Édesanyámék egy másik városban éltek, ezért vártunk a hírrel, személyesen szerettük volna elmondani neki, hogy unokája lesz és nem telefonon. De sajnos már nem sikerült. Pár nap alatt elvitte a betegség. Az, hogy ilyen gyors lefolyású volt a dolog, egy orvosi hibának "köszönhetõ". Ezért nem tudtunk már vele beszélni. Kb. 12 hetes lehettem amikor temettük. Természetesen a babának nem lett semmi baja. Most is itt játszik mellettem, most 17 hónapos, és a 20 hetes pocaklakóm is itt ül a pocakomban. Szerintem, ha idõben észrevették volna a dolgot, akkor tudtak volna segíteni rajta. Van két ismerõsünk is, akit kezeltek és jelenleg is tünetmentesek.
Ne érjen ilyen trauma, szívbõl kívánom, hogy jobban legyen!! Ha netán mégis érne ilyen tragédia, akkor meg kell próbálnod nagyon erõsnek lenni a picurkád érdekében és gyorsan túltenni magad ezen. Te ismered az állapotát és az esélyeit, és ha olyan szörnyû a helyzet, akkor meg próbálj meg felkészülni erre. Talán én még keresnék egy pszichológust is, aki segíthet.
Igen, én is szaksegítséget ajánlanék. Nem kell mondani senkinek, de érdemes eljárni egy pszichológushoz, aki segít felkészülni rá, mert a hirtelen sokk neked is problémákat okozhat! Keress segítséget (ne barátot, olyat, aki tudja, mit csinál) szerintem már most!
Nagyon sok erõt kívánok ehhez a tortúrához amin most keresztül mész, de szerintem is az a legésszerûbb dolog ha agyilag és lelkileg is felkészíted magad erre a tragédiára a baba és a saját érdekedben is! De adja a jó Isten hogy ne veszítsd el az Anyukád! Nagyon sajnálom! Kitartás!! :( 22 hkm
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépem köszönöm mindenkinek az õszinte válaszokat. Azt hiszem megfogadom a tanácsokat. Hiszem nekem most már a kisbabám is fontos. Reménykedek, hogy Anyukám összeszedi magát. Mást sajnos amúgy sem tehetek. :(
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak. Nagyon sajnállak, hogy ilyen borzalmat kellett átélned. Mennyi idõs terhes voltál amikor megtörtént a baj?
A kérdező hozzászólása: Nagyon sajnálom a veled történteket. Iszonyú hogy az ember nem tehet semmit ellene. Az viszont egy áldás, hogy a baba egészségesen megszületett. Én is csak bizakodok, mást nem tehetek. Köszönöm, hogy írtál. Jó babázást és jó egészséget kívánok nektek!
Hogy vagy, kedves Kérdezõ?

Mit adhatok a babámnak, ha a fogzás miatt fa´jdalmai vannak? Nagyon sír.

külföldön élek,Német országban.Mi az amit adni lehet ilyenkor a babának??valószínü,hogy jönni fog a fogacskája.Este nagyon sír,ma már délelött is.Egyre kevesebbet alszik.Nem éhes,pelus tiszta,minden ok.ha a kezemben van megnyugszik,de nem foghatom egésznap meg nem is szeretném,hogy megszokja.Nagyon sajnálom szege´nyt.Meddíg tarthat ez az idöszak???

Legjobb válasz: Van erre a célra bababoltokban rágóka. A hûtõbe kell tenni és ha már kissé hideg, akkor kell a babának adni. Ez "lefagyasztja" az ínyét, így kevésbé érzi a fájdalmat. Gyógyszertárban pedig lehet kapni gélt, amiben van egy kis fájdalomcsillapító és könnyebben kibújik tõle a baba foga. Az idõszak pedig változó lehet, van amelyik babának hamar kibújnak a fogai, van aki hónapokig is szenved tõle.

Van erre a célra bababoltokban rágóka. A hûtõbe kell tenni és ha már kissé hideg, akkor kell a babának adni. Ez "lefagyasztja" az ínyét, így kevésbé érzi a fájdalmat. Gyógyszertárban pedig lehet kapni gélt, amiben van egy kis fájdalomcsillapító és könnyebben kibújik tõle a baba foga. Az idõszak pedig változó lehet, van amelyik babának hamar kibújnak a fogai, van aki hónapokig is szenved tõle.
Szia! Nem tudom, hogy, hogy kint lehet-e kapni a patikában, de próbáld meg.Az egyik neve Dologél ez tisztán növényi eredetû ezt naponta töbször használhatod, amikor sír.A mésik Dentinox N gél , amit most nézem, hogy Berlinben gyártanak ez tartalmaz lidokaint, így ezt csak max napi 3x használhatod egy kis borsó szem nagyságú mennyiséggel kell bekenni az ínyét, de vigyázz vele, mert elzsibbaszthatja nagyon ínyét és nem érzi, hogy nyel így inkább evés után kend be.Remélem segítettem.Nekünk 4 hónaposan jött ki 2 fogacskánk és már 1 hósan nyáladzott és rágcsizott szegénykém.Ez legalább 1 éves korig eltarhat!Kitartás
A kérdező hozzászólása: Rebeka szerdán lessz 4 hónapos.Már kb.1, 5hónapja nyáladzik, de mostanában szó szerint folyik a nyála, e´s mindent rág.Azért gondolom, hogy a foga jön+megvan duzzadva az ínye, meg látni valami kis fehérede´st a húson.Alul.A`lt.hol jön ki az elsö fogacska??
Elõször alul a középsõ 2 , aztán felül a középsõ 2.
Amikor a babám már kézben ringatva is nagyon sírt, adtam neki fél adag Nurofent vagy Panadolt. Ezekben van fájdalomcsillapító is.


Mit csináljak a babámmal ha gyakran akar szopizni, de nem azért mert olyan gyakran megéhezik, hanem az előző szopinál mindig bealszik és nem eszi teli magát? 9hetes a babám

Próbálom ébresztgetni, egy-két korty erejéig sikerül is de aztán becsukja a száját és nem kéri a cicit. Viszont tudom, hogy még nem lakott jól, mivel kb. 20 percig tart nála egy "rendes" étkezés és ilyenkor kb. 10 perc alatt készen van.Majd kb. 2 óra múlva jelentkezik a következ? adagért. Ha mégis sikerül felébresztenem, akkor el?fordul, hogy még 10-15 percig intenzíven eszik. Hagyjam sírni a legközelebbi étekzés el?tt, hogy meglegyen a 3 óra távolság a két étkezés el?tt és hátha "kiéhezve" jobban fog szopizni?

Legjobb válasz: Egy ekkora babánál bõven belefér a 2-3 óránkénti evés. Lehet, hogy elfárad evés közben, elalszik. 2 óra múlva ha eszi, az nem rossz! Ne hagyd sírni, ha éhes etesd meg, mert addig rengeteg levegõt fog nyelni a sok sírás után, akkor meg a hasa fog fájni. Ne az órához mérten szoptasd, hanem ahogy a baba igényli. Nálunk is a kicsi sokáig 2-3 óránként szopott, de volt, hogy 2 órát sem nagyon bírt ki.

Egy ekkora babánál bõven belefér a 2-3 óránkénti evés. Lehet, hogy elfárad evés közben, elalszik. 2 óra múlva ha eszi, az nem rossz! Ne hagyd sírni, ha éhes etesd meg, mert addig rengeteg levegõt fog nyelni a sok sírás után, akkor meg a hasa fog fájni. Ne az órához mérten szoptasd, hanem ahogy a baba igényli. Nálunk is a kicsi sokáig 2-3 óránként szopott, de volt, hogy 2 órát sem nagyon bírt ki.
Ha két óránként eszik 10 percet, az teljesen ok. Ne hagyd sírni! Az én elsõ babám is "bealvós" volt, nálunk az jött be, hogy a szabad kezemmel (ülve és fekve szoptatáskor is) a tarkóját egyenletes ütemben picit nyomkodtam. Nem erõs nyomásra kell gondolni, inkább olyan noszogatásra, ez alvás közben is beindítja a szopóreflexet. A kórházban tanította az egyik csecsemõs, egy idõ után már megjött a kedve is, és nem volt erre szükség. Próbáld ki, ha gondolod, bár amint írtam, ahogy a Tied eszik, az teljesen oké. (Ja, és az enyém alacsony súllyal született, és eleinte egyáltalán nem akart enni, annyira lusta volt... :o)
Szia!Ne aggódj ezen!Az én Kicsim 3 hetesen 1.5 óráig is elcummogott a cicin, és 2 óránként evett.Most már ügyesebben szopizik, és van hogy 10 perc alatt kiszív 130 grammot pedig még csak 8 hetes.Lemértem mert én is azt hittem hogy nem lakik jól ilyen rövid idõ alatt.Ja és utána 1.5 óra múlva megint kérte, még 50-et evett.Gyorsan megemésztik az anyatejet, ha folyamatos a gyarapodás nincs baj!Ne hagyd sírni, érezniük kell hogy bármi történik, Anya velük van és számíthatnak rá!
Tudod, a szoptatás sokkal több mint a baba táplálása. Aki azzá redukálja, fogalma sincs mibõl marad ki. Két ember intim együttléte, anya és gyermeke közelsége. Egy csomó hormon termelõdik mindkettõtökben szoptatás alatt. Ez nem véletlen. Szerintem vétek ebbe a gyönyörû kettõsbe egy órát bevonni. Semmi keresnivalója ott. Csak Te vagy és a gyermeke, akit alig néhány hete hoztál világra, és akinek Te jelented a mindent. Ne hagyd õt cserben, mert ezzel saját magadat is cserben hagyod. Sok sikert a továbbiakhoz!
Én nem hagytam soha éhezni. Gyenge még, hamar elfárad. Nálunk egy szoptatás eltartott akár 1 órát is, és örültem, ha másfél órát kibírt utána. Ma 13 hetes, de 3 órát még most sem bír, kivéve, ha alszik.
Tévedés azt gondolni, hogy 3 órát ki kell bírni a babának. Az anyatejet nagyon könnyû megemészteni, a baba gyomra másfél-két óra alatt ki is ürül, és újra megéhezik. És ha megéhezik, akkor adj neki enni. :-) Semmiképpen ne hagyd sírni! A sírás azt jelzi, hogy valami nincs rendben: éhes, tele a pelusa, vagy dédelgetésre vágyik. Az anyukája dolga pedig az, hogy kielégítse ezeket a szükségleteit - lehetõleg még mielõtt sírásra kerül a dolog. 4 hetes nagyfiú anyukája
A kérdező hozzászólása: Megnyugtattatok, köszönöm! :)
A 3 óránkénti etetést mi, felnõttek találtuk ki, az érintetteket nem kérdezte senki:) etesd meg ahányszor kéri:)

Mi történik a babával, ha elfolyik a magzatviz?

Buta kérdésnek hangzik,de annyi viz marad ben,ami elég Neki?Mennyi id? van utána,hogy eljussak a korházba?

Legjobb válasz: Ne izgulj,nem szarad ki!Nekem reggel nyolckor burkot repesztettek es csak este nyolckor szultem,persze figyelik a babat,szivmukodes stb.

Ne izgulj, nem szarad ki!Nekem reggel nyolckor burkot repesztettek es csak este nyolckor szultem, persze figyelik a babat, szivmukodes stb.
Nem minden szülés indul a magzatvíz elfolyásával. (csak minden 5-6. szülés) A magzatvíz általában lassan szivárog, nem hirtelen és rövid idõ alatt folyik el az összes. Folyó magzatvíz esetén be kell menni a kórházba.
Amíg meg nem születik a baba addig folyamatosan termelõdik a magzatvíz.
Az utolsó válaszoló írta jól, a magzatvíz az nem olyan, hogy elfolyik, aztán kész, nincs több. folyamatosan termelõdik ugyanúgy, ahogyan a terhesség egész ideje alatt is termelõdött, cserélõdött. Azért kell sietni a kórházba, mert onnéttól kezdve fertõzésveszély van. Egy zuhanyzás, és már menni is kell. mi negyed órán belül elindultunk.
Nekem elfolyt a magzatvizem és bizony nem szivárgott, hanem folyt. Kb 10 perc alatt történt az egész, elmentem zuhanyozni és irány a kórház /ami fél órára van tõlünk./ A magzatvíz elfolyása után 7 óra múlva kezdõdtek a fájások és +3 óra múlva megszületett a kisfiam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válazokat:)

A korházban mi a helyzet ami a pihenést illeti? Több ágyas szobák vannak ott ahol én szülök ugy tudom (Pécs édesanyák utja), éjjel is bent maradhatnak a babák? Hogy lehet aludni, és a látogatok is bemehetnek a kortermekbe? Ha szoptatok akkor mi van?

Legalább ott tudjun kicsit pihenni mert othon semmi segitség és akkor már nem igazán tud az ember aludni.Meg hát kell hogy kipihenjük a szülést hogy a babárol megfelelöen tudjunk gondoskodni.

Legjobb válasz: Több ágyas szobák vannak, de vannak 2 ágyasok is - attól ügg, hogy hova kerülsz:)Éjjelre a babád veled maradhat, de átviheted az õrzõbe is a nõvérekhez - én volt, hogy átvittem, így legalább kialudtam magam. Nem kell szívbajosnak lenni, otthon úgyis te leszel vele.A látogatok nem mehetnek be a kórterembe van egy erre kijelölt társalgó. Csak nyugi minden rendben lesz. Jó fej mindenki.

Több ágyas szobák vannak, de vannak 2 ágyasok is - attól ügg, hogy hova kerülsz:) Éjjelre a babád veled maradhat, de átviheted az õrzõbe is a nõvérekhez - én volt, hogy átvittem, így legalább kialudtam magam. Nem kell szívbajosnak lenni, otthon úgyis te leszel vele.A látogatok nem mehetnek be a kórterembe van egy erre kijelölt társalgó. Csak nyugi minden rendben lesz. Jó fej mindenki.

Mit érez a babóm ha 5 hónapos terhesen rendszeresen hason fekszem, alszom?

Ugye nem fáj neki? Vagy nem sérül? Igaz hogy koraszülést okoz ha hason fekszem? :( Ti feküdtetek hason terhesen?

Legjobb válasz: Mikor már éreztem, hogy van pocakom, nem feküdtem hason.

Mikor már éreztem, hogy van pocakom, nem feküdtem hason.
Semmit. Õ védve van a magzatburokban :-)
Én nem bírtam hason feküdni, pedig szerettem elõtte, de már 3 hónaposan is kényelmetlennek találtam. Alig vártam, hogy megszüljek, gondoltam, na, most aztán bepótolom a hason fekvést, erre a melleimtõl nem tudtam, most lassan 1 éves a babám, de még mindig nem tudok hason feküdni. :(
Rendszeresn hason ébredek reggel....8 hónaposan:D
Nekem már 4 hónaposan kellemetlen volt hason feküdni, szinte fájt. Én is csak a szoptatás után tudtam újra hason aludni. :)
Kb. a 15-16. hétig tudtam hason feküdni. Az orvos nekem mindig nagyon mondta, hogy feküdjek hason addig ameddig csak tudok. De nekem azért, mert hátrahajló méhem volt. 35+2hkm

Mi lesz a babával ha 1 terhes nő kómába esik?

azt hallotamm hogy mikor eljön az id? császárrol kiveszik

Legjobb válasz: Lesz, de természetesen szoptatni sem tudja a babát. Császározni is azért császározzák, mert a baba megszületéséhez az anya segitségére is szükség van. Elõbb-utóbb megszületne a kisbaba, de valószinûleg belehalna a születésbe.

Lesz, de természetesen szoptatni sem tudja a babát. Császározni is azért császározzák, mert a baba megszületéséhez az anya segitségére is szükség van. Elõbb-utóbb megszületne a kisbaba, de valószinûleg belehalna a születésbe.
A kérdező hozzászólása: azon "hogy szoptatni sem tudja a babát" azt érted hogy nem tudja ott tartani vagy más okai is vannak?

Mi történik a babával ha 30 hétre születik? Életben marad?

Legjobb válasz: Ált. igen, de kérdés, hogy milyen szövõdményekkel.

Ált. igen, de kérdés, hogy milyen szövõdményekkel.
31. hétre születtem, tejesen egészséges vagyok. Van még az ismeretségi körben 31. hétre született baba, nála sem lépett fel semmi szövõdmény. Szerintem a 30. héten sem sokkal kisebb az esély.
Valami defi azért szokott maradni, nagyon ritka ha nem.
27dik héttõl egyre nagyobb az életben maradasi esély! Nem feltétlen jelentkezik fogyatékosság! A mai koraszülött osztályok nagyon jól felszereltek de további kórházi tartózkodás szükséges!
25. hétre született a szobatársam kislánya 660g-al és 32 centivel. Februárban lesz 3 éves. Semmi baja nincs, nem kell fejlesztésre hordani és ahhoz képest, hogy kora baba volt, csak annyival tûnik ki a társai közül (de már ez is egyre kevésbé feltûnõ, hogy aprócska). Mozgásfejlõdése, beszédfejlõdése rendben. 30. hát már azért elég jó! ;)
Túlnyomórészt életben maradnak a 30. hét körül születettbabák, és nagy esélyük van az egészséges életre. Kislányommal voltam a koraszülött intenzíven, Õ 33. hétre született. Voltak ott 29-31 hétre született babák is, sõt elõbb születettek is. Sok-sok hétig, hónapig kell a kórházban maradniuk, de mindent megtesznek az életükért.
Itt megtalálod a statisztikai adatokat és nem csak azt, hogy életben marad-e adott héten, hanem azt is, hogy mennyi eséllyel lesz egészséges, ha igen: http://www.koraszulott.com/component/content/article/79-koev.. A 30. hétre 95%-os az életben maradás esélye,


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!