Találatok a következő kifejezésre: Mi a a babámnak nem nekem! (263 db)

Mit adjak a babámnak? Nem kell neki sem az anyatej, sem a táp. Baj ha nem eszi már ezeket?

6hónapos a kislányom,3hós koráig szopizott aztán nem kellett neki tovább. Utána tápot is adtam,végül csak tápot. Most már egyszer?en nem kell neki egyik sem. A tejpépet,f?zelékeket és a gyümölcsöket megeszi,de a tejt?l és a táptól ordít.

Legjobb válasz: Tápszer kellene neki, sok benne a vitamin, kálcium, egyéb hasznos anyagok. Variáld neki, próbálj ki másik fajtát, de ha az sem megy, inkább kérd ki a gyerekorvos véleményét.

Tápszer kellene neki, sok benne a vitamin, kálcium, egyéb hasznos anyagok. Variáld neki, próbálj ki másik fajtát, de ha az sem megy, inkább kérd ki a gyerekorvos véleményét.
Próbáltad tápszerrel keverni a fõzelékét?Úgy becsaphatod kicsit.
A kérdező hozzászólása: Ez jó ötlet. Nekem az a furcsa hogy kanálból olyan szépen eszik, és cuppog is hozzá, de a cumisüveg nem kell neki. A játszócumit sem szereti.
Válts tápszert vagy keverd Sinlaccal, attól sûrûbb lesz, hátha így majd megeszi.
Próbálj neki tejbegrízt adni, vagy próbáld a gyümölcsébe keverni a tápszert.
Ugyanez volt nálunk, másik tápszer sem oldotta meg a dolgot, joghurtot sem evett, 2 hónapig szenvedtünk, mert semmi ilyesmi nem kellett. Akkor vettünk Sinlacot, 1 hónapon keresztül azt kapta reggel meg este tápszerként. Aztán kb 2 hete, mikor elfogyott, és receptünk sem volt, valami kellett, vettünk Milupa 3-at, hátha... És azóta azt eszi, el sem akartam hinni:-) Valószínûleg nálatok is az történt, hogy megunta, azért nem kell neki. Egy ideig ne adj neki tápszert, helyette lehet a Sinlacot, bár azt írod, hogy a tejpépet megeszi, akkor azzal is helyettesítheted. 1-2 hónap múlva pedig megpróbálhatod újra a tápszert. 1 éves koráig mindenképp kell a tejalapú táplálék reggel + este.
Esetleg azthiszem a Humanának van banános meg vaniliás tápszere, próbáld meg azt!
A kérdező hozzászólása: Humana baby-fit tápszert kap, az banános.
tegnapi 22:07-es vagyok, ugyanezt a tápszert kapta a lányom, amit aztán nem volt hajlandó megenni. Én utána Beba vaníliásat vettem, nekem azt sem itta meg. Van még egy ötletem, bár rendszeresen az kicsit húzós lenne, de kipróbálhatod, 400-500 Ft körül van a Nestlé-nek ilyen folyékony kész tejpép, 2x 250 ml, abból van gyümölcsös meg kekszes, amit 6 hónapos kortól lehet adni.

Mi az az időpont, hónap mikor a babám már nem elégszik meg az anyatejjel? Vagy is mikor, , kell, , kötelező ételt adni neki? Meddig lehet kizárólag anyatejet adni neki? Persze van bőven tejem.

Legjobb válasz: Szia! Akkor kezd el a hozzátáplálást, amikor a babád igényli, majd észreveszed ha nem elég a tejcsi (nyûgös lesz, mert éhes). Persze úgy is dönthetsz, hogy hamarabb megkínálod gyümivel vagy fõzivel. Nem kötelezõ szoptatni, tápszerezni vagy hozzátáplálni. A tanácsokat meghallgathatod de neked kell dönteni. DÖNTS BELÁTÁSOD SZERINT!!! Kellemes szopis perceket!

Szia! Akkor kezd el a hozzátáplálást, amikor a babád igényli, majd észreveszed ha nem elég a tejcsi (nyûgös lesz, mert éhes). Persze úgy is dönthetsz, hogy hamarabb megkínálod gyümivel vagy fõzivel. Nem kötelezõ szoptatni, tápszerezni vagy hozzátáplálni. A tanácsokat meghallgathatod de neked kell dönteni. DÖNTS BELÁTÁSOD SZERINT!!! Kellemes szopis perceket!
Azt mondják, hogy kb 6 hónapos koruk körül kezd megcsappanni a vitamin "raktáruk" amivel világra jönnek. Vonatkozik ez fõként a vasra.

Hány hónapos kortól lehet adni a babának kenyeret (héjját)? Mi most voltunk 8hónaposak. Kérdeztem a dokinktól hogy lehet-e adni neki és azt mondta hogy mostanában nem divat. Tehát akkor adnatok neki? Ti mennyi idős kortól adtok a babának?

Legjobb válasz: Én már adtam a kislányomnak,de hamar elnyammogta, kis darabokra,és csak féltem hogy gond lesz,így nálunk a kenyér belsejét eszi:-)Védõnõ tud róla,azt mondta nyugodtan ,ha kell neki,nincs gond ,gluténérzékenység nincs a családban. 3 foga van,8 hós

Én már adtam a kislányomnak, de hamar elnyammogta, kis darabokra, és csak féltem hogy gond lesz, így nálunk a kenyér belsejét eszi:-)Védõnõ tud róla, azt mondta nyugodtan , ha kell neki, nincs gond , gluténérzékenység nincs a családban. 3 foga van, 8 hós
Az én fiam 7 hónapos. A védõnéni azt mondta, hogy már adhatok neki. Nekem szereti a fiam, ügyesen nyammog rajta. Azt is mondta, hogy megpróbálhatok már adni neki margarinos kenyeret is, persze csak apro falatokat.


Újdonsült anyukák! Az apuka mit szól a babához? Miben segít, miket csinál? Mit csinált a terhességed alatt? Hogyan reagált amikor elmondtad neki, hogy baba lesz? Hogyan fogadta a baba nemét?

Hogyan oldottátok meg a nemi életet? Mit szólt a rosszullétekhez? Segített neked bármiben? Szóval mindenre kíváncsi vagyok, hogy a párotok miként éli ezt meg:)

Legjobb válasz: Húúú de sok kérdés, na akkor sorban válaszolok: 1. majd' kiugrott a bõrébõl, amikor megtudta, alaposan megünnepelte a barátaival, óránként hívott kicsit ittasan, hogy apa leszek :) 2. nekem õ mindenben segít, takarít, fõz, vásárol, ugyanolyan ügyesen pelenkázik, fürdet mint bármelyik anyuka, tényleg nagy szerencsém van vele 3. minden egyes vizsgálatra elkísért, soha nem mentem egyedül, teljesen átélte velem a várandósság minden percét 4. nekünk kislányunk lett és õ nagyon lányt szeretett volna (bár én elsõnek fiút), szóval határtalan volt az öröme 5. várandósság alatt nem igazán mûködött, mert veszélyeztetett terhes voltam, de szülés után megvártuk a 6 hetet és ment simán, bár az elsõ alkalom nem volt az igazi, most szinte még jobb, mint a baba elõtt 7. rosszullétek nem igazán volta, viszont hangulatingadozásaim elég sok, szegényt párszor jól leteremtettem a semmiért, de soha nem volt veszekedés, nagyon jól kezelte ezeket a helyzeteket. Szerencsés ember vagyok, elmondhatom :)

Húúú de sok kérdés, na akkor sorban válaszolok: 1. majd' kiugrott a bõrébõl, amikor megtudta, alaposan megünnepelte a barátaival, óránként hívott kicsit ittasan, hogy apa leszek :) 2. nekem õ mindenben segít, takarít, fõz, vásárol, ugyanolyan ügyesen pelenkázik, fürdet mint bármelyik anyuka, tényleg nagy szerencsém van vele 3. minden egyes vizsgálatra elkísért, soha nem mentem egyedül, teljesen átélte velem a várandósság minden percét 4. nekünk kislányunk lett és õ nagyon lányt szeretett volna (bár én elsõnek fiút), szóval határtalan volt az öröme 5. várandósság alatt nem igazán mûködött, mert veszélyeztetett terhes voltam, de szülés után megvártuk a 6 hetet és ment simán, bár az elsõ alkalom nem volt az igazi, most szinte még jobb, mint a baba elõtt 7. rosszullétek nem igazán volta, viszont hangulatingadozásaim elég sok, szegényt párszor jól leteremtettem a semmiért, de soha nem volt veszekedés, nagyon jól kezelte ezeket a helyzeteket. Szerencsés ember vagyok, elmondhatom :)
Majdnem 2 év próbálkozás után sikerült teherbe esnem(21 évesen elterveztük és 1 hónappal a 24 születésnapom elõtt szültem). Amikor pozit teszteltem nagyon örült, már a kezdetektõl simogatta a pocakomat.Tervezgette, hogy milyen szép kislányunk lesz, majd kiderült, hogy fiú :D Boldogabb volt mint valaha.Terhesség alatt sajnos nem sokat voltunk együtt, mert én egyáltalán nem kívántam.Rosszulléteim nem nagyon voltak.Amióta megvan a baba olyankor szexelünk amikor a pici már este alszik.Segít a fürdetésben, ha fáradt vagyok vigyáz rá, etetnie nem kell mert szoptatok, és tervezgeti, hogyha nagyobb lesz a baba akkor viszi horgászni :D Nem gondoltam volna, hogy ilyen jó apa lesz. 4, 5 hónapos kisfiú anyuja.
9-es voltam
10.vàlaszolo: Ö is nagyon akarta a babàt, aztàn mikor màr nagy hasam volt folyton beszologatott. Bekemènyedett a hasam le kellett hogy uljek azt mondta lusta vagyok. Mèg ablakot is pucoltam nagy hassal, takaritottam, föztem stb. Nem mindenkinek sikerül, azota is haragszok rà. De mèg nem tudok lelèpni...
Örült, amikor mondtam neki, hogy pozitív a teszt! Utána bepánikolt, hogy baba lesz, és hú, mi lesz, ha nem bírjuk anyagilag, stb.! De örült, minden egyes ultrahangra jött velem, hogy nézhesse a babánkat! A rosszulléteimmel nem tudott mit kezdeni, én sem, viszont amikor kívánós voltam, amit kívántam, már ment is, és vette meg! Terhesség alatt igazából nem kellett mit segíteni, bevásároltunk együtt, amúgy beköltözés elõtt álltunk, minden idõnket arra fordítottuk! Amikor megszületett a pici, imádta, de még különösebben nem tudott mit kezdeni vele, többször is megfürdette, elaltatta a mellkasán, stb.! De igazából amikor már fél éves lett kb., akkor kezdett vele úgy játszani, meg ilyenek, mert addig nem nagyon tudott vele mit kezdeni! Elõször, amikor még nagyon pici volt a baba, akkor nagyon sokat besegített a háztartásban, hálás is voltam érte! Éjjelente felkelt megcsinálni a tápszert, nekem csak meg kellett etetnem a picit! A nemi élet? Nálunk nincs az, mint sok házaspárnál, hogy csökkent a vágy, stb.! Amikor csak lehet, élünk nemi életet! Szerencsésnek mondhatom magam, hogy nem zavartak be a hormonok, itt olvastam róla, hogy van, akinél annyira bezavart, hogy havonta egyszer élnek nemi életet! Nálam nincs ilyen!
Az elsõ válaszolót miért kellett lepontozni? Nem értem. Csak azért mert fiatalon szült és boldog? Ilyen a magyar ember. Gratulálok mindenkinek. 9. válaszoló! Biztos jó helyre szültél te gyereket? Már elnézést...
Örült neki! Terhessèg alatt semmit nem segitett. Szülès utàn se. Itthon volt 2 hetet, gèpezett èjfèlig, 10-ig aludt. Azota heti 2-szer föz, napi fèl òrát van a lànyàval. 4 hònapos 3 hetes kislàny anyucija
Szia! Mi is nagyon fiatalok vagyunk, én 22 éves vagyok, párom 21, kisfiunk 10 hónapos. Fõiskola mellett, 20 évesen lettem terhes, nem terveztük, de hát megtartottuk, mert amúgy is szerettünk volna babát 2-3 éven belül.Az elején mindketten kicsit meg voltunk ijedve, 11 tesztet csináltam, hogy biztos-e, a szülei kiakadtak nekem csak anyukám ijedt meg, apukám nyugodt volt, mert hát azért gyerekek vagyunk részben, meg tanulunk, igaz hogy dolgoztunk tanulás mellett mindketten. az elsõ 3-3, 5 hónap nem volt egyszerû, rosszul voltam, nagyon sokat aludtam, szédelegtem, hányinger..minden ami kell.Minden Uh-ra elkisért, simogatta a pocakom, olvasta hogyan fejlõdik a baba, alig várta hogy megmozduljon a baba, miután elõször érezte majd kiugrott a bõrébõl, rendszeresen rátette a kezét a hasamra mikor rúgja meg a kisfia :) Mikor kiderült, hogy fiú lesz mindketten nagyon örültünk ez volt a vágyunk.rengeteget segített már terhesség alatt, fõzött nekem, ha valamit kívántam igyekezett beszerezni, a terhesség végén helyettem takarított.Bent volt velem a szülésnél, sõt mivel már szülés elõtt 2 nappal befektettek ott volt végig mellettem, nyugtatott, nem hagyott egyedül.Mikor megszületett a kisfiunk és elõször a kezébe kapta csak úgy ragyogott a szeme. A terhesség 31.hetétõl szülés után 8 hétig nem tudtunk szeretkezni, máshogy kellett megoldani.Nagyon türelmes és megértõ volt mindvégig, miután már lehetett is óvatos volt, nem erõltette.Sokat segített az elején együtt keltünk, problémák voltak a szoptatással, a kisfiam nem volt hajlandó így fejtem, minden hajnalban és éjjel Õ etette a babát én fejtem.Késõbb õ vigyázott a babára, hogy kipihenhessem magam.Átvállalta a babát hogy sétálhassak egyet, jól kezelte a szülési depressziómat, ami elég durva volt.Együtt aludt napközben néha a babával, pelenkázta/pelenkázza, Õ fürdette/fürdeti mióta kijöttünk a kórházból.Mióta nagyobb sokat játszanak, sokat vigyáz rá ha suliba vagyok, kapok én is kimenõt, mindkettõnknek van.Segít a házmunkában is. Türelmesebb, mint én, sõt sokszor felnõttebbnek érzem magamnál. Nagyon jó apuka, és nagyon jó férj, fiunk is oda van érte, mondja is mindig hogy Apa-apa.Miután belerázódtunk naponta-2 naponta élünk nemi életet.Mindketten nagyon várjuk, hogy jöhessen minél hamarabb a következõ, 3-4 gyermeket szeretnénk mindketten. Nálatok mi a helyzet?
Imádja! Apa szemefénye, kishercegnõje---> ez magáért beszél. Amire csak megkérem, segít. Pl õ fürdet majdnem mindennap, eteti, pelenkázza, este õ altatja. Büfizteti, öltözteti, sétálni viszi. Játszik vele, énekel, zenél neki. (6 hós) Az uh-k többségére bejött, ha itthon volt elvitt terhesgondozásra, vizsgálatra. Simogatta, puszilgatta a pocakomat, ha elment valahová, ill hazajött köszönt a pocaknak is, megpuszilta. Sokat olvasott õ is a témában, a kórházban õ magyarázta el az egyik kismamának, hogy mi az a nyákdugó, kérdezgette a nõvéreket, hogy mi micsoda, bekéredzkedett a szülõszobába míg én nst-n voltam. Iszonyúan örült neki, hogy sikerült a baba, együtt meresztettük a szemünket, hogy + lesz e a teszt. Õ is bent volt velem a 18 hetes uh-n, és fülig érõ szájjal jöttünk ki. Õ lányt akart, az is lett. Nagy a "szerelem" köztük. :) A nemi életet megoldottuk mindig, a pózok kicsit furák voltak, de a lényeg megvolt mindkét részrõl. :) Nem nagyon voltam rosszul, egyszer hánytam csak. (Éhgyomorra vettem be a terhesvitamint.) Mindenben segített amiben csak tudott.
A kérdező hozzászólása: Nem, sajnos még nem:) De valahogy ilyen "babát akarok" lázban égek:D Még jelöltem sincs hozzá:) csak kíváncsi vagyok a férfiak hogyan fogadják:) Hogy megváltoznak e:) Felnõnek e õk is a feladathoz:)
Utolsó vagyok. az lemaradt, hogy a férjem 31 éves.

1hónapos és 3hetes a babám! Nincs neki széklete két napja, de nagyon fáj a hasa és szeretne kakálni, Ráadásul az utolsó is nehezen jött ki és eléggé kemény volt főleg az eddigiekhez képest! Mit adhatok neki? nem szeretnék gyógyszert! Anyatejes!

Lehet attól,hogy olyat ettem volna?de az mi volt akkor ami én általam megfogta volna a hasát?és lehet az Infacoltól?kapta két napig és igazából azóta van ez!!

Legjobb válasz: Szia! Sajnos mi is így vagyunk pedig már 4,5 hónapos és néha nem akar kakílni ezért (pár hetes kóra óta) vettem szélcsövet a gyógyszertárba és azzal segítek neki, inkább mint gyógyszerek!!!1,5 2cm-re benyomhatod neki ki-be addig amíg nem jön a nyomás kényszere!

Szia! Sajnos mi is így vagyunk pedig már 4, 5 hónapos és néha nem akar kakílni ezért (pár hetes kóra óta) vettem szélcsövet a gyógyszertárba és azzal segítek neki, inkább mint gyógyszerek!!!1, 5 2cm-re benyomhatod neki ki-be addig amíg nem jön a nyomás kényszere!
Adj neki kamillateát langyosan.Masszírozd, tornáztasd, melegen legyen. 5 napig nem gond ha nem kakál utánna orvos. Izgathatod a popsiját pl.popsikrémes, vazelines hõmérõ végét picit bedugod neki.
Gripe Water:ánizs és édesköménybõl készült szirup. Nekünk semmi nem vált be, amióta ezt használjuk napi 1 kaki garantált. Egyébként a glicerines kúp is jó, ki-be kell neki tologatni viszont azt csak néha lehet alkalmazni, mert ha hozzászokik az nem túl jó. Sok sikert!
Nagyon jó módszer, hogy lefekteted a kis hátára, a lábacskáit feltolod óvatosan a pocijához, biciklizel a lábaival, felváltva húzogatod a hasához õket. Olyat is szoktam, hogy összefogom a két lábát a bokáinál, és úgy körözök velük, vagy a baba mellé húzom õket, közben mondókázhatsz, énekelhetsz, ha sírdogálna. Remélem értelmezhetõ ez a katyvasz, jobban nem tudtam leírni. A fiamnak néha a mai napig csak ez segít ha egy-egy puki beszorul, vagy van egy kis székrekedése.

A szegedi szülészeti klinikára kell vinni evőeszközöket, tányért? Azt tudom, hogy a babónak nem kell bentre ruha, de nekem mi kellhet? ? Van kórházi listám, csak érdekelne, hogy Szegedre mi a praktikus.

Legjobb válasz: (Elõzõ válaszoló vagyok) Azért nem árt, ha még legalább 1-2 hétig "bent tartod" a babót. Pihenj sokat! Megkérdezhetem ki az orvosod?

(Elõzõ válaszoló vagyok) Azért nem árt, ha még legalább 1-2 hétig "bent tartod" a babót. Pihenj sokat! Megkérdezhetem ki az orvosod?
A kérdező hozzászólása: magyon szépen köszönöm!! pakolom össze a csomagot, mert eléggé erõs jóslófájásaim vannak meg sok keményedésem. még nem szeretnék szülni, mivel "csak" 35 hetesek vagyunk, de sosem lehet tudni és felkészült szeretnék lenni!! boldog babázást Neked!!
A kérdező hozzászólása: szia!! Dr. Vincze Emõke a választott orvosunk, eddig nagyon meg vagyunk vele elégedve!! Szülészt/nõt nem fogadtunk. Igen, azért még legalább 2 hetet ki szeretnék húzni, csak a "baj", hogy C:1100, de sokat pihenek.
(Még mindig elõzõ...) Ne aggódj, én is így voltam és 2 nappal túlhordtam a babót.
A kérdező hozzászólása: köszi, most én is azon vagyok, hogy minél tovább bent maradjon a fiatalúr!! :) és mi a véleményed a klinikáról és az ott dolgozókról?? milyen benyomásaid voltak??

S. O. S. Mit adjak neki? Tejem már alig van, és egyre kevesebb, és a babám nem fogadja el a tápszert! Éhesen sír szegénykém, most elaludt, 8 hónapos

Elég nehézkesen haladunk a hozzátáplálással, max. 70 g-ot eszik gyümib?l is f?zelékb?l is. Persze mindig próbálkozom, de ugye még kell neki 1 éves koráig anyatej, vagy tápszer!!! Azt ne mondjátok légyszi hogy szoptassam állandóan, mert fejem neki a tejet, és már szinte semennyit nem tudok lefejni, pedig rengeteg tejem volt:( A létez? összes féle tápszert megvettük már, és egyiket sem fogadja el. Lefagyasztva is van tejem, de azt sem eszi meg:( Hogy tudnám vele elfogadtatni a tápszert? És mennyi id?be telik ez? Ugye nem fog napokig éhezni? Kétségbe vagyok esve!!

Legjobb válasz: Szerintem minél elöbb keresd fel a védönõdet vagy a gyerekorvost.Mert a babának enni kell.Mivel még egy picit tudod szoptatni hipoallergén tápszert vegyél.Melyiket probáltátok és mennyi idõs a baba?A Bebát szokták ajánlani.Barátnõm is igy járt csak ott 3 hós volt a baba.Egy kis cukrott tett a tápszerbe hogy édesebb legyen.De ez nem jó szerintem.Beszélj a védönõddel!!

Szerintem minél elöbb keresd fel a védönõdet vagy a gyerekorvost.Mert a babának enni kell.Mivel még egy picit tudod szoptatni hipoallergén tápszert vegyél.Melyiket probáltátok és mennyi idõs a baba?A Bebát szokták ajánlani.Barátnõm is igy járt csak ott 3 hós volt a baba.Egy kis cukrott tett a tápszerbe hogy édesebb legyen.De ez nem jó szerintem.Beszélj a védönõddel!!
Szia! Mintha a saját kétségbeesett szavaimat olvasnám! Csak nekem akkor 4 hónapos volt a manóm. A létezõ összes tápszer, vagy négy féle cumisüveget kipróbáltunk, semmi. Ami jó volt az a doki által felírt milupa rizspép (van natúr és vaníliás is), receptre egy doboz 800 valahány forint, de 7-8 adagra elég (ha nem többre). Valamikor csak simán adom neki, valamikor gyümölccsel, házilekvárral összekeverve. Így változatosabbá lehet tenni. Illetve a híg fõzelékeket is be szoktam vele sûríteni. Végül jó pár hét után sikerült neki tápszert adni, úgy, hogy egy kanál cukrot raktam bele. Ezt egyébként a védõnõ javasolta, de úgy, hogy ne tudjon róla senki :)
Beba tápszert próbáltátok már? Nálunk is az jött be, és a dokink is mondta, hogy azt szokták szeretni a "finnyásabb" babák is. A 3 gyerekes anyuka egyébként nem tudom, mikor fogja már fel végre, hogy egy éves kor alatt a tehéntejben lévõ nátrium károsítja a csecsemõk veséjét, nem beszélve a fõzelékek túlzott sózásáról. B.
Azért tegyünk már különbséget a 3-4 hónaposan nem adunk tehéntejet, meg a 8 hónaposan nem adunk tehéntejet között! Amikor az ember lánya szenved attól, hogy a gyereke éhezik, akkor mindent kipróbál. Én is egy vagyont hagytam már a patikában tápszerre, cumisüvegre. Mind a gyerekorvos, mind a védõnõ tisztában volt vele, hogy már két-három hete szenvedünk, mégis csak kb. a 4. héten írta fel a doki a rizspépet. Én is ott tartottam már, hogy kész, akkor kap tejet, mert ennie, innia KELL a gyereknek. Egyébként pedig halkan megjegyzem, hogy pár éve még 7-8 hónapos kortól javasolták a tehéntej bevezetését.
anyukámtól hallottam, hogy a mi gyermekkorunkban a tehéntejet felesbe keverték például kamillateával, úgy adták nekünk. Ha semmi sem válik be, próbáld ki nyugodtan a tehéntejet. B-tõl csak annyit kérdeznék, hogy a mi generációnkból mindenki vesebeteg lett? Mi is túléltük. Én sem pártolom a túl korai tejadást, de ha nem eszik meg mást, akkor inkább éhezzen, minthogy (esetleg) károsuljon a veséje? (A)
Tudom, hogy ma nem divat, de adj neki tehéntejet, és tejtermékeket.A fõzelékeket pedig sózd és cukrozd, amit kell.és habard be.Ebben a korban már sok gyerek csak a rendes ételt eszi meg. 3 gyerekes anyuka.
A 3 gyerekes anyukával értek egyet:) Szintén 3 gyermekes
A kérdező hozzászólása: Persze már a Sinlacot is próbáltuk, azt sem eszi:((((((
A kérdező hozzászólása: Jah, és a cukros BEBA sem jött be...valamennyi tejcsit tudtam neki adni estére, el is aludt utána, de holnap felhívom a védõnõt, hogy mit lehet tenni ilyen esetben.
Szia! Mi újság van veletek? Megoldódott a helyzet?
A kérdező hozzászólása: Az lemaradt, hogy semmiféle tejpépet sem eszik meg.
Sinlacot próbáltátok, nekünk nagyon bejött, gyümölcsöt is lehet bele tenni!
Nem olvastam el a válaszokat, csak írok, úgyhogy már lehet tanácsolta valaki, én is így jártam és ekkor a doki írt fel Sinlacot amit ugyanúgy csak vízzel kell összekeverni és egyedül azt volt hajlandó megenni a babám. Nagyon finom édeskés. Próbáldd ki!
A kérdező hozzászólása: Nagyon aranyosak vagytok, hogy ennyien próbáltok segíteni!!! Megpróbálom elsõ körben a BEBA Aktívot egy kis cukorral, hátha... Meg persze 2 óránként fejek, most sikerült is 70 ml-t fejni, de nem kellett a babámnak, úgyhogy most nem éhes:) Mindjárt eszünk fõzeléket, és utána próbálom a cukros tápit. Ja, a Sinlac-ot sem eszi meg:( Mégegyszer köszönöm mindenkinek.
A barinõm ugyanilyen szituban Sinlac tápszert adott és mûködött. 4 hós kortól írja fel a védõnõ. Én nem adnék tehéntejet, pedig anyáink féléves korunkban tolták belénk vízzel hígítva. Ettõl v. nem ettõl nekem tejallergiám van. Szóval megfontolandó. Sok sikert!
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek a válaszokat. Kb. 2 hónapja volt egy hasonló mélypont, akkor próbáltuk ki az összeset, és nem kellett neki egyik sem, de akkor szerencsére 2 nap alatt sikerült visszahozni a tejem. Remélem most is így lesz. Egyébként most a BEBA 2 aktív-val, és a vaníliás BEBA-val próbálkoztam sikertelenül. Sajna a babám egy kis finnyapepi:S
A kérdező hozzászólása: Szia! Jaj de kedves vagy hogy érdeklõdsz!!! 2 napig sokat szenvedtünk, de mostmár megeszi a BEBA-t. És miután megnyugodtam, hogy megeszi a tápszert, a tejem is visszajött. Most azt csinálom, hogy napi 1-szer kap tápszert, nehogy elfelejtse az ízét, és mégegyszer így járjunk. Szép napot!

Ha a babám nem fogad el semmit inni vizet, teát akkor probálhatom ugy adni a teát neki hogy rakok bele egy kis szölöcukrot? Hol lehet ilyet kapni, dm, rossman? Vagy mivel kináljam? Tápszeres és már hozzátáplálunk, 5 honapos.

Legjobb válasz: Mecsek baby,pickwick gyerektea,kamilla tea,hippes termékminta banan alma tea,de semmi nem volt jo,miböl itatod a babádat és hány hos?

A kérdező hozzászólása: Mecsek baby, pickwick gyerektea, kamilla tea, hippes termékminta banan alma tea, de semmi nem volt jo, miböl itatod a babádat és hány hos?
hippes málna -csipkebogyo tea vált be!!
Nálunk is így volt, de a Hipp málna-csipkebogyó teát végre elfogadja! Milyen teát próbáltál eddig? Szõlõcukrot én a Spar-ban is láttam, meg a Tesco-ban is.
4 hós, cumisüvegbõl kapja, mert tápis. A Mecsek baby teát nem fogadta el, a vízre szintén húzta a száját. Kamillát csak akkor adok, ha nem tud kakilni, mert az gyógyszernek minõsül. Ez a málna-csipke vált be, nem csak nekünk, de a barátnõm 5, 5 hós kislányának is.
Szia!Az én babám elmúlt 2 hónapos, és eleinte sokat sírt, nyugtalan volt, de ez elmúlt amióta felfedeztem a Tescoban(!) a Babapocak teát.Már a 2.dobozzal vettem Neki, igaz nem minden nap kap.Anyatejes, de szívesen iszik teát cumisüvegbõl, és nagyon szépen szopizik ennek ellenére. :) Szép Napot!
A kérdező hozzászólása: A szölöcukrot adhatom neki vagy nem?A hippesteákban van cukor az nem baj?

Igazam van, vagy szemétség tőlem? 5 hetes a babám, fejem neki a tejet. A közeli látogatók akarják etetni mert hogy üvegből eszik, mire én nemet mondtam.

Nagyon rossz, hogy nem megy a szoptatás (azért er?ltetem) de úgy gondolom, ha nincs szükség másra hagyni a gyereket, akkor az én feladatom az etetés (max apáé) ha SAJNA nem is cicib?l. Szerintem a gyereknek fontos az anyával való kapcsolatában amit a szoptatás nyújtana ami helyett nálunk üveg van, de addig is a karomban tartom. Vagy attól még hogy nem szopik már el is mehetek a ...-ba?

Legjobb válasz: Az én babám kezdettõl tápszeres volt. Talán 5 hónapos koráig én, apja és az anyukám, esetleg tesóm etettük. Késõbb néha sógornõm, anyósom. Anyukám és tesóm is csak azért, mert néha õk vigyáztak rá. Mindig az apjáé volt az esti etetés, így még mindig tõlem kapta a legtöbb kaját( és ölelést). Én sem szívesen adtam át másnak, fõleg az elején. A tied még elég pici. Nyugodtan mond azt, hogy majd ha nagyobb lesz, akkor etethetik, most még azt szeretnéd, hogy a tejcsit anyával kösse össze. Ez a normális.

Az én babám kezdettõl tápszeres volt. Talán 5 hónapos koráig én, apja és az anyukám, esetleg tesóm etettük. Késõbb néha sógornõm, anyósom. Anyukám és tesóm is csak azért, mert néha õk vigyáztak rá. Mindig az apjáé volt az esti etetés, így még mindig tõlem kapta a legtöbb kaját( és ölelést). Én sem szívesen adtam át másnak, fõleg az elején. A tied még elég pici. Nyugodtan mond azt, hogy majd ha nagyobb lesz, akkor etethetik, most még azt szeretnéd, hogy a tejcsit anyával kösse össze. Ez a normális.
Teljesen igazad van!Egy ilyen pici babának nagyon fontos az evés VELED! Te vagy az anyukája, fontos a szemkontaktus, akkor is, ha cumisüvegbõl eszik.Ez egy meghitt, intim idõ, amit bizony veled kell eltöltenie.Még az sem szerencsés, ha ilyenkor nyüzsi vagy közönség van. Aki ezt nem érti meg, arról megvan a véleményem. Ne hagyd magad, tökéletesen látod ezt a problémát!
Nyugi, én sem engedtem másnak etetni :) Hozzám tartozik én babám. Apuka néha etethette ha láttam, hogy már sóvárog utána. Most jó, mert ha valahova mennem kell ügyet intézni, akkor legalább apával is elvan, és nem idegeskedek, hogy eszik-e vagy csak ordít az éhségtõl. (Bár most fogzunk, és kész kínszenvedés minden etetés)
Teljesen igazad van, én is így csinálnám. Sõt!! Nyugdotan mondd meg mindenkinek, hogy te eteted és kész. Ne add oda. Ha ezen megsértõdnek, akkor tehetnek egy szivességet neked :((. Bocs, ha durva vagyok, de elképesztõ elvárásaik tudnak lenni a rokonoknak! Viszont azt nem írtad, hogy miért nem tudsz szoptatni. SZerintem minden etetés elõtt próbáld megkínálni a cicivel is. Hátha egyszercsak elfogadja! Kitartás és szép napokat!
másra azt mondanám, hogy nyugodtan hagyd, de az etetésre én is nemet mondanék, sõt mondtam is.igaz én 5 hónapig szoptattam, de nagyon rosszul esett amikor a babám már nem akart többet szopizni, igy maradt az üvegbõl tápszer.annyira fájt, hogy hetekig nem engedtem senkinek etetni, mert legalább igy hozzám bújhatott.aztán elkezdtük a hozzátáplálást és már nem idegesített, hogy más eteti.sõt már örültem is neki.A te eseted azért más, pert pici még a baba, és nem másra, hanem rád van szüksége, a te érintésedre, a te illatodra.késõbb ez már lehet kicsit lazább.
Teljesen igazad van!!!!Nekem nem volt ilyen problémám, de teljesen egyetértek veled.Nyugodtan mondd el ezt amit ide leírtál.Aki megérti megérti, aki nem az nem!Mindig azt nézd h neked és a babának mi a jó.Pláne h még csak 5hetes. Mi 6hétig szinte senkit nem engedtünk be a lakásba!
Ismerõs a dolog..Utáltam a kikapkodást a kezembõl:( Annyira fájt az elején, hogy szó nélkül kivették, és meg sem kérdezték, hogy sírtam is emiatt.Szóvá meg nem tettem, mert nem akartam Õket megbántani..Még, hogy etetni is akarták volna!!?Hát én meg is õrülnék..:( Szerencsére már elvan sokat egyedül is a baba, mert nagyobb, így már jobb a helyzet:)
Naponta legalább 6-szor Te eteted. Nem lesz kevésbé meghitt a kapcsolatotok, ha egy-egy étkezést átengedsz másnak. Én átengedtem, bár nem igazán értettem, hogy mit élveznek benne...Volt olyan közeli rokon, aki át is szerette volna pelusozni. Na ezt már végképp nem értettem....
A kérdező hozzászólása: Na igen még nagyon picike és szerintem is rám van szüksége. Persze késõbb ha már nagyobb lesz és eszik mást is, etetheti aki akarja. De most nem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat! Akkor nem érzem magam undok hárpiának, jó hogy van aki egyetért velem. Nem fogom hagyni. Ha valaki babázni akar akkor büfiztesse vagy pelenkázza. Köszi mégegyszer hogy megerõsítettetek ebben! Sajna a párom szülei nagyon akaratosak, és sértõdõsek. De a baba az elsõ!
Ezt ne engedd.A kötõdés igaz, hogy vele születik, sõt, már a pocidban is ragaszkodik, szeret, de ez a törõdéssel, etetéssel, tovább fokozódik, erõsödik.Ehhez kell, hogy te etesd.Neki még az evés a legélvezetesebb elfoglaltsága, én nem adnám át másnak.Majd késõbb esetleg, mikor már mást is eszik kanálkával.
Szia! Szerintem se engedd!!! Nekem is olyanok a rokonok, hogy bejönnek, ha szopiztatok, ráadásul két kisgyerekkel és "belemásznak" a fiamba, aki épp lelkesen eszeget(ne), így is moho, de ha két gyerek még ordítozik körülöttünk, akkor meg aztán fulladozni szokott, mert megijed. Persze, ha meg én szólok rájuk jön a pofa vágás, mert ugye az anyja is bent van és rájuk nem szólna. Na mindegy....ez kicsit másabb, csak jó volt kiírni magamból! Bocsi! Amúgy mért nem veszi el a Pici a cicid? Csak azért kérdezem, mert a pici fiam se vette el az enyémet, mert kicsi a bimbóm(de lehet, hogy probléma az is, ha nagy). Így vettem bimbóvédõt és rögtön rákapott a Drágám! Próbáld ki, ha tejcsi van, akkor csak ilyesmi lehet a gond!(szilikonosat vegyél!canpol babies az enyém és bevált, kb 900Ft) Sok sikert! Üdv.:6 hetes babó anyuja
Teljesen igazad van, ne engedd! És ne legyen lelkiismeret furdalásod, nem a cici, vagy az üveg a lényeg, hanem szereteted, féltõ gondoskodásod! Ja, és úgy sértõdnek meg, ahogy akarnak! Majd visszasértõdnek gyorsan, meglátod! Mondd el nekik, hogy miért ragaszkodsz ehhez.
Úgy látom, itt mindenki magának szült...
Utolsónak: Miért az emberlánya nem magának és a párjának szül?
A kérdező hozzászólása: Nagyon köszönöm a további válaszaitokat is!! Nem fogom hgyni még nekik, majd etetik ha nagyobb lesz. Kedves utolsó elõtti válaszoló! Nem az anyósomnak vagy a sógornõmnek szültem a kisbabám, hanem magamnak és a páromnak. Miért, Te kinek szültél??

Nem tudom már mit tegyek. A babám 8 hónapos, eddig aludt éjszaka, de most 2 hónapja rémálommá váltak az éjszakák. Ha sokat eszik ha kevesebbet mindig felébred. Van már 2 foga, jön fent is neki. Valakinek valami jó ötlete? Mit tegyek másként?

Legjobb válasz: Chamomilla vulgaris 15 ch napi többször, evés elõtt vagy után min fél óra mulva, ne is igyon addig semmit, mert nem hat. Viburcol mehet éjjelre, de legyél kitartó, egy nap alatt azért nem hat! Lehet négy napig is próbálni. A kis bogyókat (5 db) kiskanál vizben feloldod, majd fekve beadod,hogy ne köpje ki.

Chamomilla vulgaris 15 ch napi többször, evés elõtt vagy után min fél óra mulva, ne is igyon addig semmit, mert nem hat. Viburcol mehet éjjelre, de legyél kitartó, egy nap alatt azért nem hat! Lehet négy napig is próbálni. A kis bogyókat (5 db) kiskanál vizben feloldod, majd fekve beadod, hogy ne köpje ki.
Kitartás, segiteni fog, a bogyókat napi négyszer is adhatod az elején, aztán elég lesz utána egyszer délután, este meg a kup!
Használsz homeopátiás szereket? Ismered õket? Nálunk pár nap alatt segitett!!!
A kérdező hozzászólása: Van viburcol, de este adtam neki, de nam segitett.Azt csak este kell adni?Több nap mulva használ?
A kérdező hozzászólása: Olyan fáradt vagyok, hogy már helyesen sem tudok irni.
A kérdező hozzászólása: Köszi a gyors válaszokat.
A kérdező hozzászólása: Ezekhez nem tud hozzászokni a szervezete ugye?Hisz homeopátiás.Hány napig adjam neki?
Elvileg nem szokik hozzá, a tapasztalatom szerint sem. Én 3 hétig a bogyeszt folyamatosan adtam, kupot nem. De õ nappal nyûglõdött, éjjel aludt. A kup jó éjjelre, de adhatod csak a bogyót is, mint én. Aztán elmult a probléma , nem adtam többet, tehát nem szokott hozzá.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!