Találatok a következő kifejezésre: Mi a a babákat, hogyan illik (14 db)

1-2 éves babával mi lesz a karácsonyi menetrend, ill. ha már nagyobb a gyerkőcöd, hogy telt a karácsony mikor ilyen kicsi volt?

Legjobb válasz: Mi is akkor díszítünk, maikor alszanak vagy valaki bemegy a gyerekszobába játszani velük és addig "feldíszítõdik " a fa. Nálunk is Jézuska díszíti a fát és hozza az ajándékot is még sokáig szerintem, mert kell még a kicsiknek a varázslat. A másik lehetõség (lehet, hogy ez két gyerekkel egyszerûbb lesz már), hogy 23-án este, éjjel, miután leraktuk õket, akkor díszítünk fát és csomagolunk ajándékot.

Mi is akkor díszítünk, maikor alszanak vagy valaki bemegy a gyerekszobába játszani velük és addig "feldíszítõdik " a fa. Nálunk is Jézuska díszíti a fát és hozza az ajándékot is még sokáig szerintem, mert kell még a kicsiknek a varázslat. A másik lehetõség (lehet, hogy ez két gyerekkel egyszerûbb lesz már), hogy 23-án este, éjjel, miután leraktuk õket, akkor díszítünk fát és csomagolunk ajándékot.
15 hós a kisfiam! 24.-én feldíszítjük a fát, ezen a napon itthon maradunk hármasban, este karácsonyi dalokat hallgatunk összebújunk! 25-én reggel megtalálja a fiam a hintalovat a fa alatt amit a Jézuska hozott neki! Ezen a napon az egyik nagyszülõket látogatjuk meg 26.-én pedig a másik nagyszülõket!
Szia Nálunk 27 hós a nagyobb és 10 hós a kicsi. 24.-én reggel a gyerekeket leadom a nagyikhoz (anyós+após és anyukám is ebben a városban lakik), vagy mindkettõt apósékhoz vagy egyiket ide másikat oda, majd még kiderül. Délelõtt a férjem feldíszíti a fát, én befejezem a konyházást ( a javával elõre elkészülök hogy ne kelljen egész nap a konyhában állnom). Ebédre hazajövünk, örülünk a fának amit az angyalkák feldíszítettek míg nem voltunk itthon. Anyukám velünk ebédel minden évben mert amúgy egyedül lenne. A délután folyamán mami elmegy (mindig kimegy a temetõbe meg templomba is), a szenteste csak a miénk. 25-26-27-én változó sorrend szerint meglátogatjuk a férjem szüleit(ott töltjük az egyik napot) és a nagypapáját meg a tesójáékat, apukámékat, és 1 napot eltöltünk anyukám nõvérééknél akik néhány órás autóútra laknak. Nálunk az angyalkák díszítik a fát és õk hozzák az ajándékot is. de mi is megajándékozhatjuk azokat akiket szeretünk és akiknek örömet akarunk szerezni. Ennek jegyében már most készítjük a nagyobbal az apró kis ajándékokat. Pár év múlva már be fogjuk vonni õket a fa díszítésébe is de most még a meglepetés nagyobb öröm lesz nekik.
14 hónapos a lányom. 1 éve még nagyon pici volt, de akkor is és most is úgy lesz: 24-én délelõtt játszunk, fõzök, majd ebédelünk, letessszük aludni. Míg alszik, feldíszítjük a fát. 2 felé átugrunk anyósékhoz egy kicsit, aztán anyumékhoz, ott vacsizunk és jön a Jézuska, majd este haza, itthon még karácsonyozunk, itt is lesz a fa alatt ajándéka, így itt is jön a Jézuska. 25-én anyukámékhoz megyünk délután, ott lesznek unokatesómék is mint minden évben. 26-án anyósékhoz délután családi rutyutyura. (csak annyi változik évente hogy a 25-26-a felcserélõdik) Jövõre már 24-én jönnek hozzánk, mert elköltözünk és akkor már elférünk nálunk is, 25-26-án meg mi megyünk. (akkorra már 2 gyerkõc lesz) Üdv. 14 hónapos kislány és 29 hetes pocaklakó anyukája
1.5 a lányom. Szerintem tökmindegy még neki, hogy ki díszíti, angyalka, vagy jézuska... hogy is érthetné? Az számít, ami az összes többi napon: VELE foglalkozzatok sokat, legyen együtt az egész család. Sok türelem és mosolygás vegye körül. A körítés nem lényeg. Nálunk szerintem akkor díszítjük a fát, mikor alszik, de ha úgy jön ki, akkor együtt. Az ajándékot tõlünk kapja, mert imádjuk õt. De lesz csilingelés, csillogás, éneklés, finom kaják, nem vagyunk azért sivárak, csak én annyira nem bírom ezt a túlzott jézuskázást.
tavaly még csak 9 hós volt, akkor 24-én délután jöttek a szüleim, 25-én mi mentünk, 26-án anyós, idén 24-én ebédre én szüleim, 25-én anyós, szilveszter anyuék.Jézuska hozza a fát és ajándékokat estére.délután míg alszik, díszítjük a fát.délelõtt fõzök és este is lesz fõtt vacsi, sütni max sósat sütök elõzõ napokban.úgyis mindenki hoz sütit.zenét hallgatunk énekelünk este és játszunk az új játékokkal.adventi naptárat naponta nyitjuk és zenét hallagtunk naponta(karácsonyit 21 hós
Szia! 21 hónapos a lányom. 22-23-án megsütök, 24-ére csak a fadíszítés és a fõzés marad vissza. Délelõtt apa beállítja a fát, majd mikor leteszem délben aludni a lányom egybõl feldíszítjük. Azért nem vele mert akkor semmit nem fogunk haladni, egyet felteszek õ 2-õt leszed ahogy ismerem. Mikor felkel ott lesz a fa alatt az ajándék, játszunk egy kicsit majd megcsinálom a karácsonyi ebédet, eddig hármasban leszünk. Késõ délután átjönnek anyuék és együtt megyünk át hozzájuk, ott is ajándék bontás és ünnepi vacsora, játék majd valamikor este hazajövünk. 25-26-án pedig tesómék jönnek, mi megyünk, együtt a családunk a mamáéknál.
kisfiam 16 hónapos lesz karácsonykor, anyóséknál élünk.a menetrend a következõ:24.-én mikor alszik akkor feldíszítjük a fát, kitesszük az ajándékokat.felébred eszik, majd utána ajándékbontás.kicsit örülünk mindennek, majd megyünk át a szüleimhez.ott este felé szoktunk ajándékozni, majd a szentestei vacsora jön.ott alszunk aznap.25.-én ebéd a szüleimmel, majd ha a törpi felébred, kicsit még játszik és hazajövünk.26.-án itthon leszünk.körülbelül ez volt tavaly is akkor 4 hónapos volt a fiam, csak annyiba különbözött hogy a nagynénémékhez elmentünk 26-án délután.idén ez kimarad.elméletben igy lesz az idei karácsony, de persze még változhat.
24-én anyukám jött. akkor még külföldön éltünk. 25-én anyósomékhoz mentünk, aztán irány haza pár napra. akkor dédiéket látogattuk meg és pihentünk. idén már itthon leszünk, 24-én de. dédizünk, anyukám valszín itt lesz velünk megint este, aztán 25-én megyünk ki a másik nagyiékhoz. ott leszünk kb 1 hetet.
de. fõzök, este 6kor van vacsi. elõtte, míg alszik du díszítjük a fát, alatta vannak az ajándékok. mire felkel a Jézuska hozta az ajándékokat és feldíszítette a fát:) ajándékbontás, kaja, játék. kb, ez a sorrand.
tavaly 1 éves volt és még 2 szer aludt, igy a délutáni alvásakor feldíszítettük a karácsony fát, jött anyós, hozzánk szenteste, majd mikor felébredt ott állt a kivilágított fa és alatta a sok ajándék.jól kicsodálkoztuk magunkat, megtanultunk játékot csomagolni, kicsit játszottunk énekeltünk és vacsiztunk utána.idén 2 éves lesz, már csak egyszer alszik igy a déli alvásakor, feldíszítjük a fát, amit neki ébredéskor a Jézuska hozott.jö anyósom szentestére, vacsizunk, majd vacsi után, csengõre jön a Jézuska és hozza az ajándékot, már nem kell tanulni a kibontást, és énekeket is tudunk már, gyújtunk csillagszórót, játszunk, majd együtt lesétálunk anyuékhoz.utána a pár nap a vendégségbe menés, anyuékhoz, tesókhoz.anyuéknál is jön a fa alá a Jézuska.nagyjából ennyi, a többi majd kiforrja magát.Énekeket már most tanulgatunk.És a Jézuskáról is beszélgetünk, de nem vagyunk vallásosak, csak nem akarom, hogy uj legyen neki a szó.
A kérdező hozzászólása: A szentestét is leírnátok, hogy nálatok hogy zajlik? A fát a gyerkõc elõtt díszítitek v. õ már készen látja? A Jézuska hozza v. az Angyalok az ajándékot, stb...... :) )
Majdnem 14 hós lesz a lányom Karácsonykor. 23-án este tazunk vidékre a nagyszülõkhöz(mindkét nagyi ott lakik), végig ott leszünk. 27-én pedig újra minden a régi lesz itthon.
Nálunk a "nagy" 2, 5 éves lesz januárban, a kicsi most volt 1 éves. Mióta megvan az elsõ gyermek, anyósom jön át segíteni vagy babázni a fõzés idejére 24-én, marad is, mert különben egyedül lenne otthon. Szerencsére szuper anyós. 25-én pedig elindulunk a rokonokhoz.
Igyekszem elõre megfõzni amit csak lehet. 24-n délelõtt én fõzõk, Apa játszik velük (28 és 14 hónaposak), ebédelünk, de nem a karácsonyi ünnepit, majd õk mennek aludni. Apa fát állít, én segítek a díszítésben, közben befejezem a vacsorát. Mire felébrednek a gyerekek, addigra kész a fa, alatta vannak az ajándékok, átjön Anyósom, mert amúgy egyedül lenne. Együtt énekelünk, ajándékot bontunk, majd vacsorázunk. 25-n az én szüleimhez megyünk ebédelni, ott ott is maradunk estig. 26-n Anyóshoz megyünk, de oda csak a délutáni alvás után és ott vacsorázunk.

Leírnátok hogy ti mit csomagoltatok be a babának ill. magatoknak a kórházi csomagba?

Legjobb válasz: Babának: pelenka, popsitörlõ. (Az összekészített ruhát a férjem behozta mikor vihettük haza) Érdemes megkérdezni az osztályt szülés elõtt, hogy mit biztosít a babának, nálunk adtak popsikrémet, gyógyhintõport, pár db. pelenkát/nap. magamnak: Hálóing (többet érdemes) bugyi (nem tanga), inkontinencia betét, papucs, köntös, törölközõ, fésû, hajgumi, tisztálkodó szerek. Nassolni való, sok bubimentes ásványvíz.

Babának: pelenka, popsitörlõ. (Az összekészített ruhát a férjem behozta mikor vihettük haza) Érdemes megkérdezni az osztályt szülés elõtt, hogy mit biztosít a babának, nálunk adtak popsikrémet, gyógyhintõport, pár db. pelenkát/nap. magamnak: Hálóing (többet érdemes) bugyi (nem tanga), inkontinencia betét, papucs, köntös, törölközõ, fésû, hajgumi, tisztálkodó szerek. Nassolni való, sok bubimentes ásványvíz.
Hát magamnak egy rakat hálóruhát (hálóingek+pizsik), törülközõk (kicsi, nagy), eldobható bugyik, Molimed hálós betétes bugyik, tena lady super, kaja cuccok (evõeszköz stb.), köntös, szopis melltartó, 2 papucs (egyik csak fürdéshez), tisztálkodási eszközök, fogcuccok, egyéb bigyók (telefontöltõ és hasonlók), kis nylon szemétnek v valamiknek. Babának nálunk nem kell ruha mert angolpólyában vannak, egy rugit viszek mert van újszülött fotózás és legyen már csini rajta:-) +textil pelus, popsitörlõ, kis sapi, kis takaró. Hazamenõs cuccokat majd apa hozza. Azon filózok, hohy bevigyem-e a légzésfigyelõt is...
Vagy a légzésfigyelõ már nagyon para? Nem tudom. Mikor voltunk kórházlátogatáson akkor láttam, hogy volt aki bevitte.
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); a szülési nap + 3 további nap kell bent lenned, így 4 zokni kell, illetve nagybugyi, vagy tena hálós bugyi (eldobható) kell több darab is. szüléshez legyen zoknid külön, valami vidám, csini darab, mert fázhat a lábad :) magadnak: 2 papucs - 1 zuhanyzáshoz, egy járni kelni, 2 törölközõ (kicsi, nagy), 2 szoptatós hálóing (+ egy hálóing a szüléshez), 1 köntös, hajgumik, hajcsattok, és egy hazamenõs ruha is kell majd. kell: fogkefe, fogkrém, fogmosópohár, arckrém, tusfürdõ, testápoló (ha száraz a bõröd), fésû, nedves papírtörlõkendõ, frissítõkendõ, sminklemosó kendõ, papír-zsebkendõ, tena betét, wc ülõke papír, esetleg tükör és smink cucc (a szülõszoba után jól jön a "renoválás" :) babának: babatörölközõ (kifogó) babatakaró (egy vastag, egy vékonyabb), tetrapelus (4-5db) sapka (egy vékony, egy vastag), rugdalozó (2 db vastagabb, lábfejes, hosszúujju), body (3), pamutkesztyû (kaparás ellen) pelenka, popsitörlõ, popsikrém babának hazamenõs ruha. plusz evõeszköz, szívószál, pohár, konyharuha nálunk a kórházban inkontinenciabetétet, pelenkát, popsikrémet és alkoholt (köldökápoláshoz) biztosítottak. viszont a lepedõt nem nagyon cserélik, ezért a "gusztus" kedvéért vigyél egy ágynemûhuzatot magatok alá (meg esetleg nagypárnahuzatot) legyen rágcsa bekészítve, te majd szülés után eszegethetsz, de lehet a kisérõidnek jól fog jönni. szénsavmentes vizet lehet majd inni, az is legyen nálad. ha többedmagaddal leszel egy szobába, esetleg füldugót tegyél be :) telefontöltõt rakjál el, készíts be a szüléshez fényképezõgépet! :) egy teavíz-forraló kanna és szoptatós tea + bögre és cukor se árt, ha akarod, hogy jól beinduljon a tej. ja és szoptatóspárnád ha van, azt is vidd be. a kocsiba készíts be egy nagy törölközõt, ha csordogálna a magzatvized, arra tudsz ülni. mikor mentek a gyerekért meg az urad ne felejtse el betenni a bébihordozót. jó szülést és jó babázást kívánok! :)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm mindenkinek :)

21 hetes terhesen a babám állandóan lent érzem a hólyagomnál, ill. lejjebb. Beáll oda és nyom lefelé, mint egy kemény szikladarab. Mit tegyek? Félek, hogy így esetleg nyitja a méhszájat is.

A hasam többi része puha, csak ott lent kemény. Nem igazán keményedés, bár a másik babámnál ez nem volt. A másik babámnál ezt csak a 30. hétt?l éreztem, mikor befordult fejvéggel.

Legjobb válasz: Én is második babám várom és kb. ugyanezt tapasztalom. :) Elsõ babával teljesen jól elvoltam. A 27. hétben járok, de már hetek óta érzem, hogy a hólyagomat úgy megnyomja, hogy belenyilallik a fájdalom. :S A 24. héten voltunk 4D-n és ott mondták, hogy bizony a feje már lent van, a lába a bal bordáimfele. Elvileg még talán foroghatna, de tuti, hogy úgy maradt, mert ha mocorog, a csontos kis lábát érzem a bordáimnál. :D Egyébként az elsõ fiam is így feküdt valahogy, mert õ is majdnem itt dugdosta ki valamelyik kis csontos "alkatrészét", bár akkor nem voltam benne biztos, hogy a sarka vagy a könyöke. :) Biztos így "feküdte ki" a méhem, ezért fekszik így az öccse is! :D Keményedni is gyakrabban szoktam, mint annó az elsõvel, de szerintem ez is normális, hiszen most nem is tudunk annyit pihenni, mint mikor még nem volt tesó. Szedjél magnéziumot és pihenj, amikor csak tudsz! Boldog babavárást!

Én is második babám várom és kb. ugyanezt tapasztalom. :) Elsõ babával teljesen jól elvoltam. A 27. hétben járok, de már hetek óta érzem, hogy a hólyagomat úgy megnyomja, hogy belenyilallik a fájdalom. :S A 24. héten voltunk 4D-n és ott mondták, hogy bizony a feje már lent van, a lába a bal bordáimfele. Elvileg még talán foroghatna, de tuti, hogy úgy maradt, mert ha mocorog, a csontos kis lábát érzem a bordáimnál. :D Egyébként az elsõ fiam is így feküdt valahogy, mert õ is majdnem itt dugdosta ki valamelyik kis csontos "alkatrészét", bár akkor nem voltam benne biztos, hogy a sarka vagy a könyöke. :) Biztos így "feküdte ki" a méhem, ezért fekszik így az öccse is! :D Keményedni is gyakrabban szoktam, mint annó az elsõvel, de szerintem ez is normális, hiszen most nem is tudunk annyit pihenni, mint mikor még nem volt tesó. Szedjél magnéziumot és pihenj, amikor csak tudsz! Boldog babavárást!
szia, én is így éreztem, és sajnos nekem elkezdett kinyíllani a méhszáj, és 24 hetesen beindult a szülés és meghalt a babám. nem akarlak megijeszteni de pihenj amennyit csak tudsz.
Szia! én most vagyok 24 hetes és nekem is ez van.Nagyon lent hordom a babámat, de ne aggódj szerintem.a dokim azt mondta hogy nem nyílik attol!Csak jobban vigyáznod kell!Én veszélyeztetett lettem az miatt!Nem szabad semmit csinálnom, csak minél többet pihennem!
Nekem is ez volt 3-4 napig Uh-n kiderült , hogy medencevégû még, és valószínûleg a hólyagomon is csücsül . Azóta átmozdult, de van mikor odatéved. 24hkm


Mit és kinek a Taj számát kell beírni ill adatait azokba a vény receptekbe amit a gyermekdoki ad ki még szülés előtt hogy kiváltsuk a babanak?

Kaptam 7 receptet,popsiken?cs,alkohol,sebhint?por stb!

Legjobb válasz: nálunk a doki az én tajszámomat írta, azzal a módosítással, hogy az elsõ számot 8-asra cserélte le. vagyis volt pl: 123 456 789 az enyém, a receptre pedig 823 456 789-et írt, és a babám nevét. mondjuk ekkor már megszületett a babám, de még nem volt taj-kártyája. de az a bizti, ha bemész a patikába és megkérdezed, elfogadják-e így, aztán gyorsan ráfirkantod.

nálunk a doki az én tajszámomat írta, azzal a módosítással, hogy az elsõ számot 8-asra cserélte le. vagyis volt pl: 123 456 789 az enyém, a receptre pedig 823 456 789-et írt, és a babám nevét. mondjuk ekkor már megszületett a babám, de még nem volt taj-kártyája. de az a bizti, ha bemész a patikába és megkérdezed, elfogadják-e így, aztán gyorsan ráfirkantod.
meg nem született gyerek TAJ számát az elsõ módon leírt szerint képezik.
Így van. Újszülött esetén a szülõ taj számát kell beírni, amíg annak nincs saját taj száma, azzal a módosítással, hogy az elsõ számjegyet 8asra kell változtatni. A gyógyszertárban a rendszer tudni fogja, hogy újszülöttrõl van szó.
Úgy, ahogy az elsõ válaszoló is írta, a te taj-számod kerül a receptre, de az elsõ szám 8-as lesz. Én úgy tudom, hogy ezeket a recepteket csak a baba megszületése után lehet beváltani.
elõtte is be lehet, okos a rendszer.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a gyors válaszokat:) !!!

Ne nézzetek hülyének kérlek! De azt gyanítom, hogy a pici babám felismert itt valakit az előző életéből! Mit tegyek? Felvettem a kapcsolatot azzal az ismeretlen hölgyel, de nem tudom, hogy ez milyen hatással lesz később a babára ill. a gyerekre.

Ezt tényleg nem csak kitalálom vagy képzelem!! Ha még nem is látja, csak a hangját hallja, egyszer?en meg?rül. Kérdezzek pszichológust, vagy mit tegyek? Rengeteg alkalommal bizonyította a kisbabám, hogy ismeri valahonnan. Ezt nem csak én látom, más is.

Legjobb válasz: Nem nézlek hülyének, meg bántani sem akarlak, de akkor az én fiam a "kistehenet meg a kistejest" ismerte fel az elõzõ életébõl. Meg a macskahang-mobilreklámot. Mert ha ezeket meghallja, akkor megmerevedik és meg sem moccan, míg az megy. Sõt: ha a nagyszobában megy a tv és mi nem ott vagyunk, akkor is meghallja, arra fordítja a fejét és senkivel nem törõdik addig, míg hallja. Valószínû valamiért tetszik neki ez a hang, ez a ritmus. Legalábbis én erre gondoltam.

Nem nézlek hülyének, meg bántani sem akarlak, de akkor az én fiam a "kistehenet meg a kistejest" ismerte fel az elõzõ életébõl. Meg a macskahang-mobilreklámot. Mert ha ezeket meghallja, akkor megmerevedik és meg sem moccan, míg az megy. Sõt: ha a nagyszobában megy a tv és mi nem ott vagyunk, akkor is meghallja, arra fordítja a fejét és senkivel nem törõdik addig, míg hallja. Valószínû valamiért tetszik neki ez a hang, ez a ritmus. Legalábbis én erre gondoltam.
Ha nagyon izgat a dolog, szerintem kérdezz meg egy KÉPZETT asztrológust, õk állítólag meg tudják fejteni, hogy milyen kapcsolatban álltak az illetõ személlyel az elõzõ életükben. L.37+4
Nálunk Donald kacsa hangja arat nagy sikert 5 hónapos kislányomnál. Hatalmasakat kacag rajta. :) Tényleg hihetetlen amit írsz, de gondolom van rá valami magyarázat. Kíváncsi vagyok én is, majd írd meg a fejleményeket. Vissza fogok nézni.
Csak azért írok én is kiváncsi vagyok mi lesz ebbõl!
Nálunk az összes reklám szent és sérthetetlen, egyszerûen ha reklám van megáll az élet, nem eszik , nem mászik. Ha vége a reklámnak megy minden tovább. Azért kicsit nekem ez ijesztõ. És ha tényleg felismerte az illetõt, vagy tényleg úgy van ahogy írtad, akkor számodra nem lenne ijesztõ a dolog? Hogy zárnád le magadban ez érdekelne
A kérdező hozzászólása: Vissza írt nekem, leírtam neki mindent a babámmal kapcsolatban, kíváncsi vagyok hogyan reagál. Ha kiderülne, hogy igazam van, biztos szakemberhez fordulnék, hogy õ mit javasol. Mert lehet elõzõ életében õ volt az anyja, sosem lehet tudni.
Várjuk, hogy ki az....
A lányom ezt nekem is csinálta. Volt egy színész, akinek a hangjára abba hagyta a sírást, nagyokat nevetett, késõbb pedig mindig megsimogatta a képernyõt. Szerintem csak a hang volt neki kedves, semmi több. Nem szabad a gyerekbe ilyeneket belemagyarázni , nehogy késõbb ebbõl lelki problémái legyenek!
De mégis konkrétan?? Ez így kb. semmit nem mond. Hogy reagál? Hogy ismerte fel, ez mit takar?
Miert pont az anya lehetett? Nem lehettek testverek esetleg? Az is lehet, h az apja volt, vagy szeretok voltak. Annyi variacio letezhet. Egyebkent mit akarsz vele elerni? Nem latom ennek az egesznek az ertelmet.
Nem írtad le, hogy mit írt vissza. Nagyon kíváncsiak vagyunk ám!!!
A kérdező hozzászólása: Türelmeteket kérem! Folyamatban!
Szia! Én is kíváncsi vagyok nagyon a folytatásra!
Szia! Történt valami elõrelépés?
Na történt valami azóta?
Szia! Az én fiam 9 hónapos, nála is vannak ilyenek. Van az a sör reklám amiben egy gyerek beszél Magyarországról, ha az én kisfiam meghallja a hangját lemerevedik és csak mosolyogva nézi. Vagy amikor meghallja a Lady Gaga poker face számát hozzá sem lehet szólni még nincs vége a számnak.:) Szerintem nem arról van szó, hogy felismerte volna elõzõ életébõl egyszerûen csak sokat hallotta és megtetszett neki. Én sem akarlak megbántani, csak szerintem van ésszerûbb magyarázat.
A kérdező hozzászólása: Megígérem, hogy leírom nektek ki az, de megakarom várni míg válaszol a levelemre. És megírom a fejleményeket is, nézzetek be picit késõbb! köszönöm a választ mindenkinek!
A kérdező hozzászólása: Nagyon pici még. A tv-ben meglátta, de akárhányszor õt mutatják, egyszerûen annyira boldog lesz, hogy az hihetetlen. Nem csak tetszik neki a tv nem errõl van szó ez más. Hogy mondjam...Ha a másik szobában vagyunk, de a tv megy és õ van benne, hallja a hangját és kacag. Még akkor is ha 3 perce sírt. Ma reggel beraktam a kiságyba, háttal a tv-nek. Nem akarta, és láttam rajta, hogy durci és nyöszörög. De majdnem már elaludt. Én leültem, a tv mellé neki háttal, egyszer csak negyed óra múlva hirtelen megfordul és vigyorog. Nagyon megijedtem, mert azt hittem, már alszik. Õ volt benne. Az a nõ. Õt nézte. És ez minden alkalommal így van. Semmi másra a tv-ben nem reagál így.
Szia! Érdekes... Esetleg nem lehet, hogy annak a nõnek a hangja, hasonlít a tiédre? Vagy az is lehet, hogy sokat nézted azt a mûsort terhességed alatt és megmaradt a "hangja" a babádban. Viszont ma Magyarországon még nem igazán elfogadott ez az "elõzõ" élet dolog; annak ellenére hogy én is elfogadom a reinkarnáció lehetõségét az emberek sorsában.Esetleg érdemes lenne egy ezzel foglalkozó emberhez elvinni... (szakértõhöz)
A kérdező hozzászólása: Nem bántottál meg egyáltalán, köszi hogy írtál. Egyébként arra számítottam, hogy nem nagyon fogjátok elhinni, az a baj, hogy ezt leírni nem lehet mert az egész hátborzongató. A kistejesnek olyan hangja van, amilyen a mese szereplõknek, játékos, bohóckodó. Ez más! Egyszer az öcsém amikor alig 1 éves volt, anyuval elmentek egy ház mellett amit zárt fal vett körbe. Az öcsém nem látott be. Egyszer csak azt mondta anyunak, hogy õ itt lakott! Elmondta, hogy néz ki a ház és mindent ami a falon belûl van. Anyu gyûjtött néhány téglát amire felállt, és bekukucskált a kerítés felett. Minden úgy volt ahogy az öcsém leírta. Persze ez már komolyabb és hihetõbb, de én valóban úgy érzem, hogy a fiam ismeri õt valahonnan.
A kérdező hozzászólása: Nem hasonlít az övé sokkal mélyebb. A külseje is más Én barna vagyok, õ szöke rövid hajú. Még nem ment a tv-ben mikor terhes voltam.
Keresd meg a hölgyet, és találkozzatok! Semmilyen hatással. Ez egy érdekesség. Nem biztos, hogy elõzõ élet, lehet, hogy tetszik neki. ha ennyire érdekel, kereshetsz egy regressziós pszichológust, de túl sokat ne foglalkozz ezzel, és ne mesélj neki errõl túl korán. Csak érdekesség, ne zavard meg a gyermeket vele! http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=30360&..
Ki az?
A kérdező hozzászólása: Már írtam neki pár sort még nem reagált rá, de remélem fog. Ha tudnám, hogy abban az idõben õ elveszette valamelyik szerettét, amikor a fiam született akkor azzal már elõrébb lennénk nem? Csak ezt nem szívesen kérdezném meg.
Lehet tudni hogy ki az?Ez még nem derült ki, és érdekelne...
Ne lovald bele magad ebbe! Ha igaz, ha nem lényegtelen. Esetleg ha az illetõ színésznõ, vedd meg egy mesekazettáját! lehet, hogy a te hangod olyan volt a hasfalon átszûrõdve. nyugodtan írd le, ki az, ez nem jogsértõ, és nem is veszélyes.
Egy lélek lehet hogy 300 vagy 700 év múlva tér újra vissza, ha van ilyen.
Szia! Mi van, ha felismerte? Most mar uj elete van veletek. Ugyse tud mit tenni az a bizonyos illeto, es nem is fog. O ugyanis mar felnott es biztos, h nem emlekszik ra, vagy nem hisz benne. Konyveljetek el, mint felismerest, es erdekest tortenetet, de ne bonyolitsatok tovabb.
Engem kirázott a hideg, ahogy ezt olvastam. Nem mondom, hogy nem hiszek benne... inkább azt, hogy sosem foglalkoztam vele. Szerintem is keresd fel a hölgyet, meg egy szakembert és derítsd ki, hogy mennyire befolyásolja ez a babád életét. Ha jutottál valamire, akkor írj ide légyszi, kíváncsi vagyok!
A kérdező hozzászólása: Sziasztok! Hát, ami eddig történt az annyi, hogy megemlítettem Urbán Ildikónak, egyébként nagyon kedves volt. Azt mondta, hogy nem zárja ki a reinkarnáció lehetõségét, meghogy nagyon jól esik neki az ahogy a kisfiam viselkedik. Mostmár egyre kevesebbet látja a tv-ben, de még mindig felragyog a szeme ha látja. Sziasztok!

A babám idáig csak tejcit kapott. Most próbálom neki kanálból adni a teát (csak hogy érezzen más ízt is), ill. gyümilét, de mindent kiköp. Mit lehet csinálni ilyenkor?

Legjobb válasz: Valószínûleg még nem jött el a kóstoltatás ideje nála :) Légy türelmes! Mennyi idõs a babád?

Valószínûleg még nem jött el a kóstoltatás ideje nála :) Légy türelmes! Mennyi idõs a babád?
A kérdező hozzászólása: 4és fél hós, csak sajna hamarabb kell nála elkezdeni a hozzátáplálást:-(
Jó lenne tudni mennyi idõs a babád. Amúgy az enyém se akarta elenite a kanalat. Mi 5 és fél hónaposan kezdtük a gyümilét, pohárból, az egész jól mnet, utána kanálhoz kellett vagy két hét, mire sikerült megtanulnunk mindkettõnknek, hogy hogyan is kell csinálni. Szóval kitartás, türelem és sok gyakorlás.

Mi a szokás, a babákat, hogyan illik bemutatni a roknoknak, ismerősöknek?

Nálunk áll a bál és nem tudom eldönteni,hogy hogyan is kellett volna másképp csinálni? 1.) én er?szakoskodjam,hogy ha kell ha nem hadd mutassam ugyan már meg a babát végre? 2) én telefonálgassak, hogy er?szakoljam ki,hogy ugyan most már vége a gyerekágynak ugyan jöjjön már el ha akar ha nem megnézni, mert nekem így van kedvem 3.) várni, hogy ha valakit érdeklünk, úgyis felhív, hogy mizu velünk ...sztetek mi a jó? mert az utálom, hogy ha vki egyszercsak becsönget az ajtón, hogy akkor ? most itt van és azonnal fogadjuk tárt karokkal...

Legjobb válasz: Szia! Én úgy fogom tenni, hogy a közelebbi rokonok jöhetnek hamarabb, de mindenképp telefonod egyeztetés után, a barátok 2 hét után, és leginkább egyszerre jöjjenek, ne kelljen haptákban állnom mindennap. Mindenképp elvárom mindenkitõl majd, hogy mielõtt jön, telefonáljon, hogy nekem jó e az idõpont. Sok boldogságot a babával.

Szia! Én úgy fogom tenni, hogy a közelebbi rokonok jöhetnek hamarabb, de mindenképp telefonod egyeztetés után, a barátok 2 hét után, és leginkább egyszerre jöjjenek, ne kelljen haptákban állnom mindennap. Mindenképp elvárom mindenkitõl majd, hogy mielõtt jön, telefonáljon, hogy nekem jó e az idõpont. Sok boldogságot a babával.
szerintem aki látni szeretné az telefonáljon oda hozzátok és jelentkezzen be.(Már csak azért is, hogy véletlenül se legyetek húszan a lakásban).Szerintem nem a kismamák-kispapák dolga a vendégcsalogatás, lesz anélkül is éppen elég dolgotok.És arra is oda kell figyelni, hogy ne órákra menjenek át babanézõbe, fontos, hogy tudjatok mellette pihenni is és kialakítani stabilan a napirendeteket.
Az én babám 3, 5 hónapos, és bizony nem mindenki jelentkezett be! Amit nagyon utáltam, hiszen volt olyan, hogy du.2-este 8-ig vendégeket fogadtunk. Én úgy voltam, és vagyok vele, hogy aki kíváncsi ránk az jöjjön el, én nem erõszakoskodtam senkivel. Szerintem aki kíváncsi volt ránk az eddig eljött aki nem az nem. Igaz mindenki magyarázkodik, hogy majd még jön, csak nem ér rá.Szerintem aki egy picit gondolkodik, hogy milyen nehéz ebben az idõszakban az elõre szól, hogy mikor szeretne jönni, hogy neked megfelelõ-e?

29 hetes terhes vagyok és azt mondták hogy még farfekvéses a babám ill félig keresztbe fekszik! Mikor kell hogy megforduljon?

Sokaktol azt hallottam hogy ilyenkor már illene megfordulnia a babanak!Kicsit aggodom mert nem szeretnék császármetszést!

Legjobb válasz: Általában a 28. héten befordul, de a 32. hétig megteheti, sõt anyósomnak az utolsó napon fordult be a lánya. De ha nem mérik nagynak a babát, meg lehet szülni farosan is. Keresztbe sajna nem. De kár még aggódnod, van idõtök bõven.

Általában a 28. héten befordul, de a 32. hétig megteheti, sõt anyósomnak az utolsó napon fordult be a lánya. De ha nem mérik nagynak a babát, meg lehet szülni farosan is. Keresztbe sajna nem. De kár még aggódnod, van idõtök bõven.
Én azt olvastam mindenhol, hogy a 32, héten fordul be. De van, hogy csak közvetlen szülés elõtt. Ne aggódj, ezen kár, úgyis az van, ami. Barátnõmnek is szülés elõtt pár nappal fordult csak be. És igen, farost is meg lehet szülni:-) Ne félj, meg fog még fordulni:-)
Nyugalom.Én 28 hetes vagyok, és még érzem, amikor megfordul, bár álatlában éjjel fejjel lefelé van, mert a lábacskáit érzem a bordáimban.De van hogy napközben még dob egy bukfencet megszokásból:) Amúgy szakember meg kis ráhatással meg tudja fordítani a kispocakot.
Szia! Nekem a 34. heti ultrahangon farfekvéses volt a babám. Azt mondta a doki, hogy még simán megfordulhat.Most talán a 36.héten már úgy érzem lassan jó helyen lesz, de nem biztos. Ne izgulj van még ideje megfordulni.
Nekem kb.4 hónapja keresztben van, vagy farral lefelé, úgyhogy valószínû, hogy 1 hét múlva császár lesz, hogy ne magától induljon meg a szülés. az én dokim azt mondta, hogy manapság már nem kockáztatnak az orvosok a faros lurkókkal. én nem félek a császártól, a természetes szülés sem leányálom, mindkettõnek van elõnye, hátránya.neked azért még van idõd, én már a 38.hétben vagyok, és hiszem, hogy azért nem fordult be, mert neki így jobb lesz.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen a válaszokat:) !

12.23. -án múlt 3 hónapos a babám. Novalac AC tápszert eszik, naponta 5 alkalommal és 3. napja, hogy nem nagyon eszi meg ill. utána nagyon nagyokat pukizik. Mi lehet a baj?

Legjobb válasz: Mióta kapja ezt a tápszert? Korábban nem volt tõle ilyen baja? A pukizás lehet emésztési folyamat eredménye is (a tápszerek esetén fõleg), de az evés közben lenyelt levegõ is így távozik. Büfizés megy neki? Más: nálunk 3 hónaposan kezdõdött az, hogy egyszerre csak keveset evett, nagyon sokat kínlódtunk, volt, hogy az egész ébrenléti idõ evéssel ment el. Hetek múlva találtuk meg a megoldást: még nem volt elég éhes, amikor enni kezdett, ezért most már kivárjuk, amíg ébredés után tényleg megéhezik.

Mióta kapja ezt a tápszert? Korábban nem volt tõle ilyen baja? A pukizás lehet emésztési folyamat eredménye is (a tápszerek esetén fõleg), de az evés közben lenyelt levegõ is így távozik. Büfizés megy neki? Más: nálunk 3 hónaposan kezdõdött az, hogy egyszerre csak keveset evett, nagyon sokat kínlódtunk, volt, hogy az egész ébrenléti idõ evéssel ment el. Hetek múlva találtuk meg a megoldást: még nem volt elég éhes, amikor enni kezdett, ezért most már kivárjuk, amíg ébredés után tényleg megéhezik.
Nálunk ez 4 hónapos korában érkezett el, de nem én erõltettem, hanem a babám egyre késõbb lett éhes. Talán 1 hétig tartott az az idõszak, amíg 3, 5 óránként evett, aztán már kb 4 óránként. Az órát csak azért szoktam figyelni (fel is írom az etetések, elalvások idõpontját), hogy nagyjából tudjam, mikor várható, hogy megéhezik. Most is elõfordul estefelé, hogy csak 3 óra telik el két etetés között, napközben viszont néha 4, 5 óra is lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Abban esetleg tudnál segíteni, hogy mikor kell áttérni arra, hogy ne 3 hanem 4 óránként egyen a baba?

Ki miben vitte haza a babáját a kórházból? Van olyan, aki kis farmert adott rá? Vagy hogy "illik"? Természetesen időjárásnak megfelelően. Okt. eleji babám lesz, elvileg még nem lesz zimankó.

Nagyon tanácstalan vagyok. Szívem szerint adnék rá hosszú ujjú bodyt, pulcsit, farmert, zoknit, sapit, és egy kis takarót mindenképp rakok el. Kocsival jövünk haza. Vagy hülyeség az ilyen piciket "vagányabban" öltöztetni? (Nem annyira tetszenek a hagyományos rugik, nehezen találok ruhát, mert kislánynak csak és kizárólag a rózsaszín tündibündi cuccokat gyártják:()Tudom, hogy sokszor van hasonló kérdés, ezért bocsi, hogy én is érdekl?döm!

Legjobb válasz: Ráérsz még a trendi ruhákkal 1 éves koron túl, amikor már jár. Most az a legfontosabb a ruházattal kapcsolatban, hogy kényelmes, pamut cuccok legyenek, amik nem szorítanak, nem böknek sehol sem.

Mi is csak pizsinek használtuk a kezeslábast, az elsõ 1 hónapban viszont muszáj, hidd el. Amikor kivittem sétálni, bundazsák volt rajta, alatta vagyány szerkó, de otthon csakis a legkényelmesebb. 1-2 hós kora körül hagytuk el a kezeslábast. Gondolj csak bele: hazafelé 3 kg körüli babát farmerben belerakni a hordozóba... Eleve "belecsuklik" majd szegény, a farmer pedig óhatatlanul nyomni fogja a pociját. A kantáros gatyó már jobb megoldás, sõt, ha vlm meleg és puha anyagból vagy egy bodyval és egy pulcsival, takaróval kényelmes lehet. De majd megtapasztalod:-)) Bodog szülést NEked!
Amikor remegõ kézzel próbálod ráadni az elsõ ruháját rájössz, hogy az egyszerûbb rugi jobb. Kicsi, és törékeny lesz, sajnálni fogod amikor megpróbálod beletuszkolni a farmerbe. Vigyél be a biztonság kedvéért rugit is, örülni fogsz, hogy ott van:)
Ráérsz még a trendi ruhákkal 1 éves koron túl, amikor már jár. Most az a legfontosabb a ruházattal kapcsolatban, hogy kényelmes, pamut cuccok legyenek, amik nem szorítanak, nem böknek sehol sem.
Hát egy újszülöttnek ezek még nem igazán kényelmesek, és nem is praktikusak. Én is sokféle vagány ruhát vettem a kisfiamnak, de rá kellett jönnöm, hogy az elsõ pár hónapban teljesen felesleges ráadni ilyeneket (amúgy õ is októberi, de már két éves lesz). Ráadásul kezdõ anyukának szerintem könnyebb is elõször body-t, rugit adni a babára, én megszenvedtem vele, amikor a második otthon töltött napunkon megpróbáltam ráadni egy ilyen "mini-felnõtt" cuccot, és hát mondom, nem is praktikus. Neki és kényelmesebb lesz rugiban. 3-4 hónaposan már adhatsz rá "rendes" ruhákat is, bár még akkor sem praktikus, de akkor már neki annyira nem kényelmetlen mondjuk sétához. De én a két éves fiamra még most is gyakran adok rugit (lábrész nélkülit) pl. alváshoz (nem nyáron persze), mert nem csúszik fel a hátán, nem jön a nyakába ahogy alszik, stb.
Én is úgy állok/álltam a dologhoz, mint te. Nagyon szerettem volna a kisfiamat vagány kertészgatyóba és kisingbe hazahozni. De mostanában elkezdtem azon golndolkozni, hogy mivel autóval jövünk haza, így nem látja senki Õt, ha meg úgy van, akkor meg inkább olyanba hozom, ami tuti nagyon kényelmes neki. Én is októberben fogok szülni és jelenleg úgy tervezem, hogy karácsonyra lesz az elsõ komoly pasis szerkós bevetése a pindurkának! :) De akkor kising, kismellény meg ami belefér! :) Sok boldogságot!
Szia az én kislányom oktober 4.én született tavaj és mi kertész bársony naciban hoztuk haza nem segitett senki felöltöztetni azt se kérdezték meg hogy mibe rakom errõl ennyit nyugodtan vidd abba haza amiben szeretnéd üdv Zsani
Hogy adsz farmert a köldöksebére? Ne azt nézd, hogy neked mi tetszene, hanem, hogy a kicsinek mi kényelmes. Fõleg ne egy újszülöttnél.
Kérdezd meg a kórházat! Van, ahol csak pólyában engedik ki... Mi ezért vettünk pólyát :( soha nem használtuk utána. Igaz, ez 3 éve volt. (Bár, az alá is lehet tenni bármit, nem tudom...).
Én plüss rugit adtam rà. Az a legkényelmesebb szerintem, és azok közt is van nagyon vagàny, divatos is. Kislànynak gyàrtanak sàrga, piros és sokszinü kisruhàt, csak jol körül lekk nézni. Az enyém példàul kislàny, és szinte nincs is rozsaszin ruhàja, hanem piros stb.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:)
Én csak sajnálni tudom az ilyen gyerekeket... Adj rá badyt+rugit, neki az a legjobb!
Valóan nagyon fontos újszülött esetében, hogy miben látják meg az utcán, feltéve ha meglátják az autóban való be és kirakodás másfél perce alatt.... nemár!!! Csatlakozom az elõttem szólóhoz.
A kérdező hozzászólása: Láttam már direkt olyan derék kiképzésû nacit, ami nem bántja a köldököt! De azért köszi:)
olyankor még olyan pici, hogy egyértelmûen a legkényelmesebb a bady, rugdalózó nyáron is télen is , csak persze télen pluszba jön még a rugira egy melegebb fesõ és pólya vagy takaró.
Csak saját tapasztalatot tudok írni: Az én kisfiam egy icipici három kg-os, 50cm-es emberke volt. Kicsi ökle a feje mellett, amit még persze nekem kellett tartanom, lába felhúzva. Õ akkor érezte legjobban magát (egyébként még most egyévesen is), ha minél puhább, bolyhosabb dologhoz bújhatott oda. Mellesleg én eleinte örültem, hogy a raglán ujjas bodyt sikerül 10 perc alatt ráadnom:) Én mindenképpen babaruhába öltöztetném a második újszülött babámat is. Szerintem kicsit vicces egy kiscsecsemõt felnõttnek öltöztetni. Most persze már az én fiam is farmerban meg pulcsiban jár, de eleinte neki biztosan nem állt jól a felnõttes cucc. Kb. három hónapos volt, amikor kapott egy galléros bodyt, a mellén gombokkal. Egyszer volt rajta.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!