Találatok a következő kifejezésre: Mi a a These és a (3 db)

Mi a különbség a These és a This szó közott?

Legjobb válasz: a these azt jelenti: ezek (közelre mutató névmás, többesszám) a this pedig azt jelenti: ez (közelre mutató névmás, egyes szám)

a these azt jelenti: ezek (közelre mutató névmás, többesszám) a this pedig azt jelenti: ez (közelre mutató névmás, egyes szám)

GtaV online miota elkezdtem azota kapom mindig azt az uzit amit simeon ir es ez van benne:grab these vehicles, es felsorolja a koxsikat. Ez mit jelenthet?

Legjobb válasz: Csak feltételezés: Valószínûleg ha az adott kocsikat megtalálod, és elviszed neki, akkor csengeti érte a dollárt. Ha Xboxon nyomod megadod a gamertag-ed?

Csak feltételezés: Valószínûleg ha az adott kocsikat megtalálod, és elviszed neki, akkor csengeti érte a dollárt. Ha Xboxon nyomod megadod a gamertag-ed?

Ha ezt kérdezem: Mik ezek? és ez a válasz: Ezek képek. , akkor miért így van le fordítva angolra, hogy: What are these? ->Those are pictures.

Azért merült fel a kérdés , mert magyarul "ezek" mutató névmást használok a kérdésben is és a válaszban is és akkor miért válaszol az "azok-those" mutató névmással angolul? Vagy ez csak formalitás és ne akadjak meg rajta?

Legjobb válasz: Ne akadj meg rajta. Valóban picit máshogy használják a közelre- és távolra mutatást, sõt a deiktikus (iránymutató) igéket is (pl. come-go, bring-take), mint a magyarban, de ebben a mondatban akár arról is lehet szó, hogy a kérdezõ a nála (hozzá közel) lévõ képekre kérdez, amik a válaszolótól viszont távolabb vannak.

Ne akadj meg rajta. Valóban picit máshogy használják a közelre- és távolra mutatást, sõt a deiktikus (iránymutató) igéket is (pl. come-go, bring-take), mint a magyarban, de ebben a mondatban akár arról is lehet szó, hogy a kérdezõ a nála (hozzá közel) lévõ képekre kérdez, amik a válaszolótól viszont távolabb vannak.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!