Találatok a következő kifejezésre: Mi a a Shotokan és a (14 db)

Mi a különbség a Shotokan és a Kyokusin karate stílus között?

Legjobb válasz: egyrészrõl ég és föld, másrészrõl nem sok. A shotokan tradicionás karte, a kyokusin meg inkább egy fullcontact irányzat. Az utóbbi jóval fiatalabb is. Ha tudsz angolul, akkor itt van két leírás, össze lehet vetni õket: http://en.wikipedia.org/wiki/Kyokushin http://en.wikipedia.org/wiki/Shotokan

egyrészrõl ég és föld, másrészrõl nem sok. A shotokan tradicionás karte, a kyokusin meg inkább egy fullcontact irányzat. Az utóbbi jóval fiatalabb is. Ha tudsz angolul, akkor itt van két leírás, össze lehet vetni õket: http://en.wikipedia.org/wiki/Kyokushin http://en.wikipedia.org/wiki/Shotokan
A Kyokushin egy japán karate stílus. Egyfajta önmegvalósítás, életforma. A sok kiváló pusztakezes harcmûvészet közül az egyik legéletszerûbb. A Shotokan-ról bõvebben: http://www.fight.hu/index.php?action=full&id=1866
Kyokushinba több a bunyó és erõsebb.
Utolsó válaszolónak: Ez nem feltétlenül van így. A Kyokushinkai az erõs fájdalmas ütésekrõl, és a sok katáról, technikáról szól. A Shotokanban több az elmélet, és õk inkább a gyorsaságra és a pontosságra törekednek. Ezért van az, hogy ha egy Shotokan küzdelmet nézel, az fél percnél nem tart tovább. Mindkettõ stílus erõs, de nem igazán hasonlíthatók össze. Ugyanis, (tapasztalatból tudom) hogy ha egy kék öves shotokanos megüt, azt már nem lehet kivédeni SEHOGY.

Mi a különbség az energiaital és a shot között?

Egy ismer?sömet rohadtul izgatja a kérdés...

Legjobb válasz: Pár energiaitalmárkából már létezik shot is. Ez is ugyanúgy energiaital, csak 50-60 ml-es méretben van benne ugyanaz a koffein meg taurinmennyiség, mint a rendes méretûben.

Pár energiaitalmárkából már létezik shot is. Ez is ugyanúgy energiaital, csak 50-60 ml-es méretben van benne ugyanaz a koffein meg taurinmennyiség, mint a rendes méretûben.
Én inkább a rendes méretet választanám, mert a shotnak valami rémes az íze és aránytalanul drága.


Mi a különbség a Shotokan Karate és a Kyokushin Karate között?

Legjobb válasz: Kyokushin inkább támadó szellemû, tudtommal sokkal keményebb. Shotokan lágyabb

Kyokushin inkább támadó szellemû, tudtommal sokkal keményebb. Shotokan lágyabb
Amennyire videókon láttam, a Shotokanban inkább a mozdulatok harmóniája, eleganciája a meghatározó.
Az utóbbi valóban agresszívabbnak mondható. Többek között van benne törés, míg a Shotokan-ban nincs.
méghogy nincs benne törés? A shotokan elve, hogy egy mozdulattal lehetõleg törd el a kezét!
A shotoanban majdnem minden védés egy törés
midkettöt évekig üztem, a shotokán edzések sokkal keményebbek voltak.a versenyeken nincs full contact, ezért tünik lágyabbnak.töréstechnikát csak a kyo versenyeken látni, döntetlen küzdelem esetén aki többet tör az nyer.A kyoban a fizikai erö jobban dominál, ezzel örlöd fel az ellenfelet.A shotokan alapelve az egyetlen mindent eldöntö ütés vagy rugás bevitele, kiebb a technikai repertoár, de nagy szerep jut a gyorsaságnak és a jó idözitésnek.

Mi a különbség a shotokan és a shito-ryu karate között?

azt tudom hogy a shito-ryuban van a legtöbb kata tbb mint 60,a shotokanosok meg inkább a pontosságra és a gyorsaságra figyelnek..

Legjobb válasz: Nem biztos,nekem az edzõm mondta,de a shotokan karateban mélyebbek az állások .

Nem biztos, nekem az edzõm mondta, de a shotokan karateban mélyebbek az állások .

Mi a különbség a Shotokan Karate és a Kyokushin Karate között?

Úgy értem hogy melyik összpontosít nagy százalékban a harcra, a tényleges harcra és melyik inkább a katára? Melyiket lehet használni leginkább jól önvédelemre és támadásra?

Legjobb válasz: Abszolút kívülállóként: úgy hallottam egyszer, hogy a Shotokan a harcorientáltabb a kettõ közül, de alig van különbség.

Abszolút kívülállóként: úgy hallottam egyszer, hogy a Shotokan a harcorientáltabb a kettõ közül, de alig van különbség.
Errõl nehéz objektíven és fõleg szemléletesen írni. A Shotokan sokkal régebbrõl származó stílus, mint a Kyokushinkai. Elõbbi több tradicionális elemet tartalmaz. A kyokushin karatéban létezik 23 kata, a shotokanban több, mint 40. A kyokushin karatéban nagyobb szerepet játszik az erõ. Jobban koncentrál támadásra. A megállítótechnikái is nagyobb százalékban okozhatnak sérülést, így nagy általánosságban mondhatjuk, hogy a kyokushin karate talán jobban koncentrál a harcra. Azonban ahhoz, hogy bármelyik is hatékonyan mûködjön, mint önvédelmi technika, ahhoz az európai oktatás nagyon kevés. Ezek a kezdetben harcmûvészetek ellaposodtak versenysporttá. Ahhoz, hogy te hatékonyan tudj védekezni egy támadással szemben, egyrészt folyamatosan felkészültnek kell lenned fizikailag és pszichésen is a harcra. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha a technikák reflexbõl jönnek már elõ belõled. Ez pár év alatt, heti 2-3 edzéssel lehetetlen. Egy klubban sem bevett gyakorlat, hogy évekig egyetlen technikát tanítanának. Pedig akkor válna reflexszerûvé. Azonban a klubok sokkal inkább a versenysportra koncentrálnak, begyakorolt támadásra begyakorolt védekezési technikákat oktatnak. Részben, mert erre mutatkozik igény, részben, mert profitorientált a képzés. Kevés európainak volna kitartása egyetlen technikát gyakorolni évekig. Felgyorsult világban élünk, minél hamarabb akarunk fejlõdni. Ez sajnos azzal jár együtt, hogy sok technikát megtanulsz, viszonylag rövid idõ alatt, amit majd nagyon szépen be is fogsz mutatni, ha valahol megkérnek erre, de egyik sem ivódik úgy beléd, hogy annak hasznát is vedd. Cserébe lesznek szép színes öveid és elmondhatod, hogy te mi mindent tudsz. Viszont ha konfliktusba keveredsz az utcán, nem sokat fog javítani az esélyeiden. Ettõl függetlenül mint minden sport, ez is hasznos, hiszen önfegyelmet, tiszteletet, küzdõszellemet tanulsz, megkeményedsz testben és lélekben. Tartást ad. És néha ez sokkal fontosabb. Egyrészt, ha fizikai bántalmazás ér, kevésbé leszel sebezhetõ, ellenállóbb leszel a sérülésekkel szemben. Másrészt -ez személyes tapasztalatom- megtanulsz valamit jobban csinálni, ugyanis el fog kerülni a konfliktus. Megváltoztatja a kisugárzásodat. Nem tudok erre jobb kifejezést.

Letöltöttem és telepítettem a black shot nevű fps-t regisztráltam minden de amikor be akarok lépni kidobja, hogy error, valaki elmondaná, mi a baja?

Legjobb válasz: Ott ahol letöltötted van fent egy Javítás (Patch). Töltsd le, csomagold ki, és másold bele a játék könyvtárába (írj fellül mindent és próbáld meg utána. (Lesz még egy hosszabb frissítés amit online csinál, de ne szegje kedved.)

Ott ahol letöltötted van fent egy Javítás (Patch). Töltsd le, csomagold ki, és másold bele a játék könyvtárába (írj fellül mindent és próbáld meg utána. (Lesz még egy hosszabb frissítés amit online csinál, de ne szegje kedved.)
A kérdező hozzászólása: kösziiiiii

Mi a véleményetek a shotokan és a kyokushin karatéról?

Legjobb válasz: egy ideig kyokushin karatéra jártam nagyon kemény de jó és kondiban tartja a testet.

egy ideig kyokushin karatéra jártam nagyon kemény de jó és kondiban tartja a testet.
nekem a kyo versenyszabályai jobban tetszenek bár az is elég fura mikor fárad a két fél aztán 5 centirõl ba**kodják egymást xD
Én kyo-ra járok és már 2.narancs vok az szerintem ezerszer jobb!!! ;)
A kérdező hozzászólása: A narancs ott a második övfokozat, nem?
A Shotokan állítólag keményebb mint a kyokushin, ugyanis az utóbbiban inkább a testünk helyes kontrollálása és összhangja a lényeg, míg a shotokanban is ugyan ez, csak ott az ellenfél úgymond ledarálása is fontos szempont, tapasztalatból tudom, egy jó ideje már shotokan-ra járok.
Én amondó vagyok, hogy ha valamilyen harcmûvészetet akar mûvelni és te már eldöntötted, hogy karate akkor én a SHOTOKAN-t javaslom mivel az keményebb darálósabb, ezáltal jobb kondit ad. Nem sikerült valami jól megfogalmazni de remélem érted... /Én is ezt csinálom kék öves vagyok, csak ajánlani tudom/
Kezdj el karatezni! Én a kyo-t ajánlom! Erõsít és kondiban tart, na meg megtanulsz harcolni
a legközelebbi SONY garanciális szervízet kersd meg a panaszoddal! (talán õk, segíteni tudnak)
vevõszolgálat, információ: http://www.sony.net/

Sony Cyber-Shot DSC-W220 Digitális fényképezőgéphez mi a pontos neve a gyári töltőnek? Ugyanis elveszett a töltőm és nem tudom hol tudok újat venni

Legjobb válasz: Szia. HA az akkud típusa NP BG1 (valószínû) Akkor utángyártottat 3000 Ft-ért Eredetit 4000 Ft-ért találtam Bp IIIker. Hunor u. 35 személyes átvét elõtte TEL: 06-20-9341320 rendelés v posta + 550Ft

Szia. HA az akkud típusa NP BG1 (valószínû) Akkor utángyártottat 3000 Ft-ért Eredetit 4000 Ft-ért találtam Bp IIIker. Hunor u. 35 személyes átvét elõtte TEL: 06-20-9341320 rendelés v posta + 550Ft
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen. melyik oldalon találtad? ugyanis csak postán tudnám megrendelni
Huhh, bocsi, nem jegyeztem meg, valami Webáruház. DE mégegyszer nem keresem meg... GOOGLE nem csak az én barátom, a TIÉD is! :) ) Telefonálni csak tudsz? tel számuk ott van.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!