Találatok a következő kifejezésre: Mi a a Shotokan (33 db)

Mi az a shot µBit-en?

Legjobb válasz: Nem inkább slot? Az egyszerre futtatható letöltések számát jelöli.

Nem inkább slot? Az egyszerre futtatható letöltések számát jelöli.
A kérdező hozzászólása: bocs elírtam azt a slottot mert még csak a szabályzatot olvastam el mert látom van nyílt regisztráció azt be akarok regisztrálni de azé köszi a választ.

Tápióbicskén a Dream-be mikor lesz a shot party?

Itt egy link:

Legjobb válasz: Látom sokan tudjátok.. köszi a válaszokat.

A kérdező hozzászólása: Látom sokan tudjátok.. köszi a válaszokat.

Mit gondoltok a Shotokan karatéról?

Én shotokan karatéka vagyok. Kíváncsi vagyok mit gondoltok a Shotokan karatéról. Mert vannak olyan más karate szakágból való karatékák, akik szándékosan rossz színben tűntetik meg a Shotokan-t. Hazugságokat terjesztenek, amik alaptalanok. Ti mit hallottatok/gondoltok a Shotokanról? (Kérdezhettek a Shotokan-ról, ha valamire kíváncsiak vagytok.)

Legjobb válasz: Én shito-ryuztam, és karatéka koromban sem gondoltam semmi rosszat a shotokanról. Kicsit mások a hangsúlyok, de ugyanaz a harcmûvészet. Voltunk is pár shotokanos edzésen, jó volt. (Viszont most a box felõl nézve hát... menj le egy boxedzésre és próbáld ki.)

Én shito-ryuztam, és karatéka koromban sem gondoltam semmi rosszat a shotokanról. Kicsit mások a hangsúlyok, de ugyanaz a harcmûvészet. Voltunk is pár shotokanos edzésen, jó volt. (Viszont most a box felõl nézve hát... menj le egy boxedzésre és próbáld ki.)
volt pár shotokanos ismerõsöm, de én kyokushin karatéztam. nekem ez jött be, talán annyit hallottam a te karateágadról, h nem a legkeményebb stílus, de nincs ebben semmi, megvédeni megtudod magad, ugyanúgy vele. az egyik ilyen karatés haverom, este ment hazafelé, kb 70 kiló volt, és kopasz, persze egybõl megtalálták a helyi kemények az utcán, h õ hogy mer kopasznak lenni...meg többi hülyeség. Az ismerõsöm azt kérdezte h jól meggondoltátok a dolgot, õk csak kiabáltak, a legnagyobb hangú már ment is neki, a csávó pörgött forgott egyet, mire a 3 köcsög a földön volt.aki látta, ott a helyszínen , nem akarta elhinni, a csávó utána elindult tovább de a járdán ott volt még a több úgy 10 fõ, direkt úgy ment h közéjük menjen, és szétnyíltak neki, még a szemébe sem mertek nézni.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Már régóta thai-boxolni akarok, de ahol lakok ott nincs box sajnos..
#14: mi a 2500 éves feljegyzés forrása? Mert itt feketén fehéren az áll, hogy "Jujutsu first began during the Sengoku period of the Muromachi period in 1532 and was founded by Takenouchi Hisamori" http://en.wikipedia.org/wiki/Jujutsu -- Nem a wikipedia a világ legmegbízhatóbb lexikonja (csak a 4. a megbízhatósági ranglistán), de ez a cikk speciel eléggé kidolgozottnak tûnik ahhoz, hogy ha hatalmas tévedés lenne benne, akkor azt már régen javították volna. Neked van jobb forrásod?
Elmentunk a tematol, de az elso feljegyzes a ju jitsurol kb 2500 evesek es nem 500 :)
A kérdező hozzászólása: Akkor most a Shotokanról van szó, vagy a boxról?!
Semmi gond, de most hogy már gép elé kerültem, hadd linkeljek be pár alap dolgot. A ju jutsu még véletlenül sem 2000 éves -- az elsõ feljegyzés 1532-bõl való róla, ekkor alapította Takenouchi Hisamori, aki katonai vezetõ és földesúr (tehát nemes és katona -- NEM paraszt) volt. http://en.wikipedia.org/wiki/Ju-jutsu Ezzel szemben a birkózást már egy 4000 éves egyiptomi középbirodalmi sírfelirat (Ben Hasan, ie. 2000) ábrázolja, míg a boksz (kesztyûben!!!) már egy ie. 1500-as, tehát 3500 éves minószi festményen ábrázolva van. Íme: http://en.wikipedia.org/wiki/File:NAMA_Akrotiri_2.jpg További történelem: http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_martial_arts Egyébként ha megnézitek a mai ju jutsut, akkor az egyértelmûen egy modern harcmûvészet (egyveleg), hiszen a japán szamurájok soha nem rúgtak. Egy japán nagymester azt mondta nekünk: a japán harcmûvészet az az aiki és a ken. Ami ezeken túl van (pl. a karate repertoárja) az nem japán. (Hanem a kung-fu okinawai implementációja.)
Igazad van, visszaolvastam az elozo kommentemet es hihetetlenul agressziv es tamado voltam. Elnezest erte. Bruce Lee sajat stilusaban pedig azert szamos dobas feszites folytas is volt ami a kick box edzeseken nem erheto tetten. De ami a csucs es a harcmuveszet, kozelharc kiteljesedeset teszi ki az a tibeti hegyekben levo shaolin szerzetesek harcmuveszsete, a shaolin kungfu, bar szerintem nincs sok koze a kungfuhoz. Es ennek amit batran nevezhetunk a harcmuveszet abszolut csucsanak, a box ugyanugy az alapja mint a "birkozas" (dobasok foldrevitelek feszitesek folytasok) Tehat a ju jitsu :) ugyhogy megegyszer elnezest es tovsbbi szep estet !
#9 most a shotokanról beszélgetünk, vagy a ju jutsuról? Nem is tudtam, hogy a ju jutsut parasztok csinálták, ez nem szamuráj (nemes/katona) harcmûvészet? Az okinawai parasztok valóban behozták a karatét -- köze nincs a ju jutsuhoz. Javíts ki, ha tévednék. Abban azonban bizonyára Te tévedsz, hogy nem ismered fel: az európaiak nem 2000, hanem 10000+ éve kifejlesztett harcmûvészete a boksz és a birkózás. A legrégebbi régészeti emlékünk errõl egy birkózó barlangrajz, és számos ókori vázán láthatunk bokszoló katonákat. Vagy mit gondoltál, a perzsa, méd, makedón, római hadsereg katonái nem edzettek?! És az arénában (cirkuszban) életre-halálra öldöklõ gladiátorok összetojták volna magukat egy 35 kg-os okinawai paraszt hadonászása láttán? Viccelsz. A boksz és birkózás AZ európai harcmûvészetek alapja (az ugyancsak kifinomult vívás mellett), amelyeket több tízezer éve finomítanak. Bruce Lee szabályszerû sokkot kapott, akármekkora (tényleg!) nagy harcmûvész volt, amikor rájött a kung-fu vs. amerikai hústornyok közötti különbségre. (Olvasd el az életrajzát.) Így "találta fel" a spanyolviaszt (a jeet kune dot kb. = kick-box). Oyama Masutatsu is ugyanezt ismerte fel, amikor próbálta feltalálni az "erõkaratét". Az elsõ open karatebajnokság alatt állítólag végig elõl tartotta a kését, hogy ha nem a kyosok nyernek, akkor szeppukut kövessen el. (Persze, hogy a kyosok nyertek -- mert míg a többi szerencsétlen a parasztokhoz hasonlóan (!) katákkal gyakorolt, addig a kyosok bõszen zsákoltak és kumitéztek -- amúgy európai módra.) Magyarul szépek a japán legendák, de a kikristályosodott európai harcmûvészetekhez képest a tradicionális japán harcmûvészetek edzésmódszertana, metodikája nem versenyképes -- az egyetlen kivétel a judo és az ebbõl származó BJJ, amelyet kifejezetten azért alkotott Kano, hogy lehetõvé tegye a teljes erõbõl történõ edzést. Minden tiszteletem a ju jutsué, amelyet 9 éve tanítasz -- Te is tisztelj meg más harcmûvészeteket annyival, hogy megismered õket. (És NEM azt állítottam, hogy a boksz jó fojtás ellen -- hanem hogy az ökölharc a küzdelem alapja. A boksz szükséges -- de nem minden esetben elégséges. Ez tagadhatatlan.)
lassan 9. eve oktatok ju jitsut es semmivel sem lenne elonyben velem szemben, voltam box edzesen, ha erdekel a box edzok zome, akiket ismerek persze, azt mondta hogy utcara sokkal hatekonyabb, egy kombinaltabb harcmuveszet, de megint csak azt tudom mondani es legyel szives ezt megcafolni, hogyha a box alkalmasabb lenne onvedelemre, akkor durvan 2000 eve miert a ju jitsu terjedt el a foldumvesek kozott, elarulom, hogy ne keljen sokat tornod a fejed rajta.... Mert akkor az embereknek egy olyan stilusra volt szuksege, amivel meg tudja magat vedeni a legtobb szituacioban, mert mit tortent volna ha veszit, hat nem kiutik a ringbol hanem meghal.... en nem ezt a fajta ju jitsut oktatom, de ez is jo pelda arra, hogy a box mert alkalmatlan egy ju jitsuval szemben, mert egy utest ki lehet vedeni plane ha tapasztaltabb benne az ember, de egy folytast? a boxolo nem tudott mit kezdeni foldon....
Te is menj le egy bokszklubba kipróbálni. Semmi bajod nem lesz tõle, csak formálhatsz egy kicsit reálisabb képet az ökölharcról.
A kérdező hozzászólása: Én arra írtam, hogy: Igazad van!, amit a boxxal kapcsolatban írt. Szerintem egy karate stílus sem jobb, mint a másik, mindegyik egyformán jó.
#4 Látom önbizalomban nincs hiány. :) ) (1) A shotokan semennyivel nem szebb vagy jobb, mint a többi karatestílus. Egyáltalán semennyivel. Más stílusokból nézve (nem kritikaként mondom) a shotokan túl lineáris (elõre-hátra), tele van mély állásokkal, amolyan "õs-karate". Szép, de nem szebb mint mondjuk a shito-ryu vagy a goju-ryu. Ennyi. (2) Hogy a shotokan a bokszot simán verné? Menj már le egy bokszklubba és próbáld már ki magad... akármilyen öves is vagy, egy kezdõ hobbista öt másodperc alatt kiver a ringbõl. (Mielõtt tovább folytatnád a szájkaratézást: van mögöttem öt év karate, és vannak fekete öves karatés boxtársaim, úgyhogy tudom, mit beszélek.)
A kérdező hozzászólása: Igazad van!
A karatebol messze a legjobb, legszebb. A boxot gond nelkul veri, tudod ez csak a divatboxolok tevhite h a box minden harcmuveszetet ver mert ugy mint mas senki.... Ha ez lett volna a leghatekonyabb, akkor 2000 eve amikor a szamurajoktol meg kellett vedenie magat a foldmuvesnek, a boxot fejlesztette volna tokejre es nem a karatet es a ju jitsut.....
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!
én shito-ryu-s vagyok és soha semmi rosszat nem gondoltam a shotokan-ról .


Mi a különbség a Shotokan és a Kyokusin karate stílus között?

Legjobb válasz: egyrészrõl ég és föld, másrészrõl nem sok. A shotokan tradicionás karte, a kyokusin meg inkább egy fullcontact irányzat. Az utóbbi jóval fiatalabb is. Ha tudsz angolul, akkor itt van két leírás, össze lehet vetni õket: http://en.wikipedia.org/wiki/Kyokushin http://en.wikipedia.org/wiki/Shotokan

egyrészrõl ég és föld, másrészrõl nem sok. A shotokan tradicionás karte, a kyokusin meg inkább egy fullcontact irányzat. Az utóbbi jóval fiatalabb is. Ha tudsz angolul, akkor itt van két leírás, össze lehet vetni õket: http://en.wikipedia.org/wiki/Kyokushin http://en.wikipedia.org/wiki/Shotokan
A Kyokushin egy japán karate stílus. Egyfajta önmegvalósítás, életforma. A sok kiváló pusztakezes harcmûvészet közül az egyik legéletszerûbb. A Shotokan-ról bõvebben: http://www.fight.hu/index.php?action=full&id=1866
Kyokushinba több a bunyó és erõsebb.
Utolsó válaszolónak: Ez nem feltétlenül van így. A Kyokushinkai az erõs fájdalmas ütésekrõl, és a sok katáról, technikáról szól. A Shotokanban több az elmélet, és õk inkább a gyorsaságra és a pontosságra törekednek. Ezért van az, hogy ha egy Shotokan küzdelmet nézel, az fél percnél nem tart tovább. Mindkettõ stílus erõs, de nem igazán hasonlíthatók össze. Ugyanis, (tapasztalatból tudom) hogy ha egy kék öves shotokanos megüt, azt már nem lehet kivédeni SEHOGY.

Mi a különbség a Shotokan Karate és a Kyokushin Karate között?

Legjobb válasz: Kyokushin inkább támadó szellemû, tudtommal sokkal keményebb. Shotokan lágyabb

Kyokushin inkább támadó szellemû, tudtommal sokkal keményebb. Shotokan lágyabb
Amennyire videókon láttam, a Shotokanban inkább a mozdulatok harmóniája, eleganciája a meghatározó.
Az utóbbi valóban agresszívabbnak mondható. Többek között van benne törés, míg a Shotokan-ban nincs.
méghogy nincs benne törés? A shotokan elve, hogy egy mozdulattal lehetõleg törd el a kezét!
A shotoanban majdnem minden védés egy törés
midkettöt évekig üztem, a shotokán edzések sokkal keményebbek voltak.a versenyeken nincs full contact, ezért tünik lágyabbnak.töréstechnikát csak a kyo versenyeken látni, döntetlen küzdelem esetén aki többet tör az nyer.A kyoban a fizikai erö jobban dominál, ezzel örlöd fel az ellenfelet.A shotokan alapelve az egyetlen mindent eldöntö ütés vagy rugás bevitele, kiebb a technikai repertoár, de nagy szerep jut a gyorsaságnak és a jó idözitésnek.

Mi a különbség a shotokan és a shito-ryu karate között?

azt tudom hogy a shito-ryuban van a legtöbb kata tbb mint 60,a shotokanosok meg inkább a pontosságra és a gyorsaságra figyelnek..

Legjobb válasz: Nem biztos,nekem az edzõm mondta,de a shotokan karateban mélyebbek az állások .

Nem biztos, nekem az edzõm mondta, de a shotokan karateban mélyebbek az állások .

Mi a különbség az energiaital és a shot között?

Egy ismer?sömet rohadtul izgatja a kérdés...

Legjobb válasz: Pár energiaitalmárkából már létezik shot is. Ez is ugyanúgy energiaital, csak 50-60 ml-es méretben van benne ugyanaz a koffein meg taurinmennyiség, mint a rendes méretûben.

Pár energiaitalmárkából már létezik shot is. Ez is ugyanúgy energiaital, csak 50-60 ml-es méretben van benne ugyanaz a koffein meg taurinmennyiség, mint a rendes méretûben.
Én inkább a rendes méretet választanám, mert a shotnak valami rémes az íze és aránytalanul drága.

Mi a különbség a Shotokan Karate és a Kyokushin Karate között?

Úgy értem hogy melyik összpontosít nagy százalékban a harcra, a tényleges harcra és melyik inkább a katára? Melyiket lehet használni leginkább jól önvédelemre és támadásra?

Legjobb válasz: Abszolút kívülállóként: úgy hallottam egyszer, hogy a Shotokan a harcorientáltabb a kettõ közül, de alig van különbség.

Abszolút kívülállóként: úgy hallottam egyszer, hogy a Shotokan a harcorientáltabb a kettõ közül, de alig van különbség.
Errõl nehéz objektíven és fõleg szemléletesen írni. A Shotokan sokkal régebbrõl származó stílus, mint a Kyokushinkai. Elõbbi több tradicionális elemet tartalmaz. A kyokushin karatéban létezik 23 kata, a shotokanban több, mint 40. A kyokushin karatéban nagyobb szerepet játszik az erõ. Jobban koncentrál támadásra. A megállítótechnikái is nagyobb százalékban okozhatnak sérülést, így nagy általánosságban mondhatjuk, hogy a kyokushin karate talán jobban koncentrál a harcra. Azonban ahhoz, hogy bármelyik is hatékonyan mûködjön, mint önvédelmi technika, ahhoz az európai oktatás nagyon kevés. Ezek a kezdetben harcmûvészetek ellaposodtak versenysporttá. Ahhoz, hogy te hatékonyan tudj védekezni egy támadással szemben, egyrészt folyamatosan felkészültnek kell lenned fizikailag és pszichésen is a harcra. Ez pedig csak akkor lehetséges, ha a technikák reflexbõl jönnek már elõ belõled. Ez pár év alatt, heti 2-3 edzéssel lehetetlen. Egy klubban sem bevett gyakorlat, hogy évekig egyetlen technikát tanítanának. Pedig akkor válna reflexszerûvé. Azonban a klubok sokkal inkább a versenysportra koncentrálnak, begyakorolt támadásra begyakorolt védekezési technikákat oktatnak. Részben, mert erre mutatkozik igény, részben, mert profitorientált a képzés. Kevés európainak volna kitartása egyetlen technikát gyakorolni évekig. Felgyorsult világban élünk, minél hamarabb akarunk fejlõdni. Ez sajnos azzal jár együtt, hogy sok technikát megtanulsz, viszonylag rövid idõ alatt, amit majd nagyon szépen be is fogsz mutatni, ha valahol megkérnek erre, de egyik sem ivódik úgy beléd, hogy annak hasznát is vedd. Cserébe lesznek szép színes öveid és elmondhatod, hogy te mi mindent tudsz. Viszont ha konfliktusba keveredsz az utcán, nem sokat fog javítani az esélyeiden. Ettõl függetlenül mint minden sport, ez is hasznos, hiszen önfegyelmet, tiszteletet, küzdõszellemet tanulsz, megkeményedsz testben és lélekben. Tartást ad. És néha ez sokkal fontosabb. Egyrészt, ha fizikai bántalmazás ér, kevésbé leszel sebezhetõ, ellenállóbb leszel a sérülésekkel szemben. Másrészt -ez személyes tapasztalatom- megtanulsz valamit jobban csinálni, ugyanis el fog kerülni a konfliktus. Megváltoztatja a kisugárzásodat. Nem tudok erre jobb kifejezést.

Shotokan karate mennyivel más mint a kyokushin? Kungfuról mi a véleményetek?

Legjobb válasz: Szerintem a kungfu jó, kb olyan, mint a piszkos utcai boxolás(a pusztakezes része persze). Sok helyen oktatják rosszul, ahol titkos technikák és misztikus dolgok vannak, azt érdemes kerülni. A shotokan és a kyo között, ami biztos különbség, hogy a kyoban van fullcontact, shotokanba meg nincs. A katakban is vannak eltérések. (De ezt majd meg mondja olyan, aki jobban jártas karate témában :D)

Szerintem a kungfu jó, kb olyan, mint a piszkos utcai boxolás(a pusztakezes része persze). Sok helyen oktatják rosszul, ahol titkos technikák és misztikus dolgok vannak, azt érdemes kerülni. A shotokan és a kyo között, ami biztos különbség, hogy a kyoban van fullcontact, shotokanba meg nincs. A katakban is vannak eltérések. (De ezt majd meg mondja olyan, aki jobban jártas karate témában :D)
legegyszerûbben talán úgy írható le a különbség, hogy a kyo közelrõl felõrlõ stílus és pont ezért a testük is fel van edzve az ütések elviselésére. a shotokan, meg nem törekszik nagyon közelharcra, hanem meglepetés szerûen és robbanékonyan egy-két ütésbõl próbálja azonnal kiütni az ellenfelet. versenyeken van fejütés is, kyo-ban nincs. szóval két véglet.
Sotokan karate az inkább az ügyeséget fejleszti míg a kyolushin kondicíóra épít. /jobb helyeken/
Véleményem szerint a kung fu a leghatásosabb mert a jó edzéseken nagyon dolgoznak az ízületek a csontok és inak keménységére ez nincs annyira benne a karatében valamint a wing tsun az egyik legrosszabb kung fu stílus(Magyarországon). A kung fu-nak jobb a küzdelmi technikája(jóval). A kung fu életszerûbb karate sportban kidolgozottabb a kung fu utcán amikor nincs a kezeden kesztyû

Genius g-shot dv-800-as kamerának mi lehet a baja? Többi lent.

Vettem egy ilyen kamerát, csináltam képeket, videókat, m?ködött szépen. Aztán vettem bele memóriakártyát. 8 gb-os sd-re egyáltalán nem tud menteni semmit. Kipróbáltam egy 8 gb-os micro sd-vel is adapterrel. Arra se tudott menteni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!