Találatok a következő kifejezésre: Mi a a Pharmatex (63 db)

Mi az a Pharmatex? Hogy működik?

elég sokszor szembetalálkozok ezzel a szóval itt Gyik-on, és szeretném tudni, hogy ez milyen ez a módszer? Mi ez? hogy m?ködik? kb. mennyibe kerül? Hol lehet beszerezni? Hány éves kortól lehet használni? Tapasztalatok is érdekelnének! el?re is köszönöm az értelmes válaszokat!:)

Legjobb válasz: http://www.pharmatex.hu/melyiket.php ezek a termékek. azoknak való, akik nem hasznalhatnak tablettát, óvszert, spirált..

http://www.pharmatex.hu/melyiket.php ezek a termékek. azoknak való, akik nem hasznalhatnak tablettát, óvszert, spirált..
A kérdező hozzászólása: köszi, sokat segített:)
hány éves vagy?
Javaslom, nagyon olvass utána különbözõ fórumokon, hogy akik kipróbálták, mi a véleményük róla. Én nem mernék így védekezni, 1 barátnõm várandós lett(Pharmatex hüvelykúpot használták). Csak kiegészítõ védekezésnek ajánlom.
önmagában semmiképpen se!! megszakitás már elég hozzá!

Mit gondoltok a Pharmatex hüvelytablettáról (fogamzásgátló)?

Csak azért mert gumit nem akarok használni azzal rossz,gyógyszert szedni sem mert sok a mellékhatása (hízás,celoid stb...) de védekezni akarok mindenképp,tapasztalatok esetleg ?

Legjobb válasz: Önmagában nem. Pesszáriummal vagy megszakítással jó.

Önmagában nem. Pesszáriummal vagy megszakítással jó.
Én a krém változatát használtam, mikor szünetet tartottam a gyógyszerrel. Nekem bevált.
eddig, h lekopogjam a dolgot, nekem is bejött.. én nem szedhetek fogamzasgatlot, a baratom az óvszert nem birja.. szal.. ez marad..
A kérdező hozzászólása: köszön válaszzaitokat még várok választ. Mert ezt ügye csak alkalom attán kell felhelyezni nem kell mindig, és ezért kérdezem, h bevállt-e nektek :)
A kérdező hozzászólása: köszön válaszzaitokat még várok választ. Mert ezt ügye csak alkalom attán kell felhelyezni nem kell mindennap, mint a gyógyszert(szedni).és ezért kérdezem, h bevállt-e nektek :)
h érted, h alkalomadtán?? én mindig ilyet használok..
'alkalom adtán' gondolom arra gondol, hogy csak az aktus elõtt közvetlen kell alkalmazni :) én használtam krémet és tablettát is, jól mûködött a dolog, mást akkor nem is használtunk, de a tabletta sokszor csípett engem is és a páromat is, pedig semmi bajunk nem volt. De amúgy sok rossz tapasztalatot is hallottam már.
A kérdező hozzászólása: igen kedves utolsó, arra értettem :) köszönöm válaszaitokat, sokat segítettetek. Akkor ezt alkalmazom remélem semmi baj nem történhet :/
Hát baj nem lesz, csak max teherbe esel. Mint mondtam nem megbízható. Használj mellette vmit, vagy könnyen ráfázol.

Mit gondoltok a pharmatex fogamzásgátlókról? Tapasztalatok?

www.pharmatex.hu

Legjobb válasz: bocsi, körülnéztem az odldalon és találtam erre válszokat, nem megbízható, így ejtettem is.

A kérdező hozzászólása: bocsi, körülnéztem az odldalon és találtam erre válszokat, nem megbízható, így ejtettem is.
Igen, vény nélkül kapható! Nem nyújt maximális védettséget, épp ezért a legjobb óvszerrel kombinálva. :)
Megbízható, én sokáig használtam, de csíp mint a halál fasza.
Valóban kapható vény nélkül a gyógyszertárban, jó pár hónapig használtuk a párommal.Mikor összeköltöztünk és szinte napi rendszerességel szeretkezünk már fogamzásgátlót szed.Hogy mennyire véd?Nekem az elõzõ kapcsolatomból van gyermekem, és az élettársam is 20 éves egészséges nõ, nálunk nem lett terhesség..de nem 100%-os a védettség, lehet hogy szerencse volt...Az tény hogy rendszeres használatra, sûrû szeretkezéseknél körülményes, és drága.Arról nembeszélve hogy nekem sokszor csípte a péniszemet, de nem vészesen...de pl.nemtudtunk szabadon szeretkezni stb..ezt úgy értem hogy ha kihúztam a puncijából, utána nem tettem be a szájába stb a pharmatex miatt, izlés kérdése...kitudja milyen hatóanyag van benne...és ki milyen szexet szeret...és több egymás utáni aktusnál meg mindig újat kellett használni, ez így körülményes volt...és feloldódva olyan volt mint a fehérfolyás...hirtelen megoldásnak és átmenetileg jó szerintem...de hosszú távon körülményes és drága valamint nem lehet felszabadultan szeretkezni... 34/F
en hasznaltam a tablettat is, a kupot is. de mivel a paromat nagyon csipte, felhagytunk vele. egyebkent jonak tartom, de tenyleg elegge maceras.
Csak pozitív tapasztalatom van a pharmatex hüvelykúpról. kb. 1, 5 éve ezt használjuk. Kis %-ban elõfordult, hogy picit csípett, de csak a szex után. megoldás- tusi. Mi az elõjáték végén szoktuk felhelyezni, picit játszunk még egymással aztán jöhet az orgazmus:-)))

Mi az a Pharmatex?

Legjobb válasz: http://www.egeszsegkalauz.hu/gyogyszer/6710pharmatex_54_mg_e..

Itt is biztos találsz majd oldalakat, ahol boncolgatják, de Google:a jó barát, vannak fórumok is ezzel kapcsolatban.Azt most elmondhatom neked, hogy kinek hogy, valakinek bejött valaki meg babázik mellette :)
helyi fogamzásgátló. Van kúp, krém, és tabletta formában, a hüvelybe kell felhelyezni 10perccel a szeretkezés elõtt.
Fogamzásgátló hüvelykúp
Én megszakítással alkalmazom és bevált!!!
A Pharmatex egy recept nélkül kapható fogamzásgátló tabletta vagy kúp. majdnem olyan biztonságos, ha betartod a használati utasítást mind az óvszer vagy a hormonális fogamzásgátló. Fiatalkorban én ajánlom, de tényleg tartsd be a használatit pl. tablettánál azt hiszem aktus elõtt 15 perccel kell felhelyezni a hüvelybe de ez nem biztos.28/F
...ja, igen, fogamzásgátló tabletta, de ezt nem szájon át kell szedni ;)...
Fogamzásgátló tabletta.
én nemtom de sztem ez kedvromboló h szex elõtt még szólok a púûromnak h véárjál még nemlehet, mermég felkell tolnom egy pharmatexet, és lécci tartson engyedóráig az elõjáték, mertcsak negyedóramúlva rakhatod be:D
A kérdező hozzászólása: és mennyire biztonságos?
a hüvelytamponnál nem kell várni, és egy mozdulat felhelyezni...
20:24 negyed óra kevés is egy elõjátékhoz

Pls! Mi az a pharmatex? !

tudom h vmi foganzásgátló,csak h h kell használni meg h néz ki azt nem tudom

Legjobb válasz: azt ugy kell, h 20 perccel az aktus elõtt felhelyezed. de nem biztonságos, csak ha gumival hasznalod. akkor ha kiszakad a gumi, akkor még mindig ott a spermicid, és nem kell 72 oras. de egymagában hasznalni eleg nagy felelõtlenség.

azt ugy kell, h 20 perccel az aktus elõtt felhelyezed. de nem biztonságos, csak ha gumival hasznalod. akkor ha kiszakad a gumi, akkor még mindig ott a spermicid, és nem kell 72 oras. de egymagában hasznalni eleg nagy felelõtlenség.
huvelykup. ami nem vmi biztonsagos.
még tényleg fiatal vagy a szexhez. várj még pár évet. ezt csak jobol mondtam.
de egymagában hasznalni eleg nagy felelõtlenség. Van egy tájékoztató el kéne olvasni. Önmagában is biztonságos, sõt(!) a hüvely tabletta ami 5-6 órás védelmet ad, a gumit megközelítõ védelmet ad. Van egy védettségi faktor. Ez az érték nem sokban marad el a gumitól. Természetesen a guminál kevésbé biztos megoldás, de állandó partnerrel lehet tenni próbát, mert mûködik! Ismétlem 2 lánnyal is használtam rendszeresen és nem volt baj. Egy hátulütõje van, hogy ha allergiás vagy akkor ki van zárva a használata, ha meg nem akkor is ki tudja csípni egy kicsit a makk végét és a méhszájnál is jelentkezhet egy enyhén égetõ (inkább melengetõ, picit csípõs) érzet, ami egyéntõl függ kinek mennyire kellemetlen. Nekünk kevésbé volt az, másnak lehet jobban zavaró lenne. Aki meg nem használt valamit, ezzel nem segít és csak terjednek a félinformációk, meg a hülyeség és EZÉRT jön aztán a tanácstalan ember a gyakori kérdésekre kérdezni.
huvelykup. ami nem vmi biztonsagos. Olvass utána. elég biztonságos. 2 barátnõvel is használtam huzamosabb ideig és semmi gond nem volt.
de ezt értsétek már meg könyörgöm, hogy ha a két módszert kombinálod, nagyon-nagyon kicsire csökken az esélye hogy terhes maradsz! Folyton itt szajkózzátok h nem jó a kúp vagy a megszakitás...az már nem jut el a csöppnyi agyatokig hogy mindkettõ egy bizonyos fokig véd, persze rosszabbul mint a tabi, de ha kombinálod õket, akkor már jó módszer. !! Érthetõ voltam?
de te meg ne a reklámját linkeld be, mert ott nem irnak rola rosszat! :DD lol.
A válasz megírásának idõpontja: ma 23:00 A hivatkozott linken válaszolgató orvosról: "Hát jó nektek lányok, hogy pozitív véleményetek van a doktorúrról! Én menekültem tõle... se nyaki redõre, se afp-re nem küldött el! Ráadásul elsõ terhesség volt. Tényleg igaz, hogy NINCS olyan orvos, akirõl csak jókat mond mindenki." Ezek mellett a Homeopátiás megoldások híve. Dr Czeizel Endre errõl (a homeopátiát alkalmazó orvosokról) úgy nyilatkozott: "Sarlatásnág, és a tudatlanság netovábbja. Aki a homeopátiát pártolja az orvostársadalmon belül méltatlan az orvosi diplomájára." Ez is jól fémjelzi a "hiteles" forrást. A kérdezõnek: Beszélj a saját nõgyógyászoddal, és ne csak annyit kérdezz, hogy miért ajánlja vagy nem, hanem kérdezz rá a hatásmechanizmusra, hogy mi az a Pearl index, hogyan kell értelmezni, mirõl van SZEMÉLYES tapasztalata (nem a saját szexuális életében :) hanem a páciensek alapján leszûrt mini statisztikájában) és így dönts.
jó, ez csak 1 példa volt. meg se emlitem a számtalan orvost, akiket SZEMÉLYESEN kérdeztem. de neked ez ugysem lesz elég. okoskodj csak. aztán remélem, egyik barátnõdnek abortuszra kell majd mennie a spermicides sz.r termékek miatt, és soha az életben nem lehet gyereke. ha ennyire informálatlan vagy, akkor meg is érdemled. amugy meg minden orvosról, még a jó orvosokról is mindenkinek más a véleménye. vagy szted van olyan, h 1 orvost mindenki szeret, és sosincs panasz rá? õk is emberek. na, te meg maradj nyugton. :)
ja, és még vmi. ha logikusan elgondolkozol a dologról, akkor arra is rájössz, h azt a nagy adag spermát, ami ugy nem 3 csöpp, képtelen az a kis kup elpusztitani. az elõváladékot még talán. de ha kikapkodod a farkad, mielõtt elmennél, az meg mire jó? azt én nem hivom szexnek.
sziasztok! Én Patentex oval kúpot használok, és igen, megszakitással! A barátomnak semmi baja vele! És nekem is megfelel! Nem tudom mért kell lehúzni azt, aki igy védekezik.
nem huzom le. de az orvosok se ajánlják, és tizenéves korban nem ezt kellene hasznalni. az, h vki mar befejezte a sulit, regota van parja, stb. nem gond 1 gyerek, azok csak hasznaljanak. de pl. én suli mellett, nem tudnék csak kupot hasznalni.
14:52-es vagyok: Én is suliba járok még...erröl ennyit...és rohadtul nem jönne jókor egy gyerek.De mégis ezt használom, mert tabit nem akarok az egészségem miatt, gumit meg utálom.Ennyi.
nekem érthetõ vagy, de megtörténhet, fõleg fiatal korban, h a pasi nem veszi ki kidõben. na, akkor mi van? engem nem izgat már mindenki ugy fogja elb.szni az életét, ahogy akarja. én védekezek, nyugodt vok. ti meg ahogy akarjátok. se orvosnak, se senkinek nem hisztek. :S
hat, akkor viseld az esetleges következményeket. nem csak városi legenda a sok pharmatexes baby.
nem pharmatexet használok, hanem patentexet!! És megszakitással mint mondtam.És nagyon jól véd! Az elõváladékban nincs spermium, vagy ha van is pár db, azt megöli bõven a kúp!! Megszakitás nélkül viszont én sem merném...
ezt nem jól tudod. az elõváladékban igenis, h lehetnek spermiumok, sõt a legtöbb esetben van is. mit gondolsz, miért nem biztonsagos a megszakitásos " módszer "? amugy mind1, h pantetex-e, vagy sem, spermicid, es ugyanaz.
én nem 1 orvost megkérdeztem. neten is, meg személyesen is. egyik se ajanlotta. akkor nem tudom, miért lennék én az idióta. inkabb nekik hiszek.
http://www.sagerpharma.hu/cikk.php?id=24 http://www2.hu-berlin.de/sexology/ECU2/html/a_pearl_index.htm A legelsõ alkalmazás elõtt pedig akkori barátnõm utánakérdezett. Állandó partner mellett, a védettség hosszától függetlenül is a hancúr kezdetén ajánlotta a felhelyezést a megfelelõ hatásfok miatt. Megszakítást (ami egyébként messze nem olyan vészes nekünk fiúknak, mint ahogy azt sok önzõ p.ö.cs beállítja) javasolta, de nem mindig bírtuk ki. És két különbözõ nõnél huzamosabb használat mellett eleinte megszakítással utóbb anélkül is megbízható volt. Szerencse? Azért a szex valahol orosz rulett védekezés nélkül. és az elmúlt évek alatt nem volt ezzel gond. Amit most lekopogok. A legjobb pedig valóban az orvost megkérdezni és nem itt mûvelõdni, mert túl sok hülye rohangál...
A kérdező hozzászólása: és azt h kell használni mert nem tudom elképzelni...mielõtt még bárki bármit mondana nem tervezem szüzességem elvesztédét csak fel akarok világosuli, mert ezt még nem tudom 15/L a válaszokat köszönöm elõre is:)
A kérdező hozzászólása: értem köszönöm a gyors válaszokat :)
A kérdező hozzászólása: persze...nem akarok lefeküdni még, meg am sincs barátom
A kérdező hozzászólása: csak azért kérdeztem mert mostanába sokat láttam itt csak nem nagyon jöttem rá h milyen is ez
A kérdező hozzászólása: am jah, azt én is olvastam h többen is teherbe estek tõle...nektek lehet h szerencsétek volt vele h nem estek teherbe a bnõid
hat, sztem tizenéves korban nem ez a legmegbizhatóbb! és nem vok diszpinty. hanem kikértem olrvos véleményét. állitolag megszakitással talán biztonságos, de abban meg mi a jó, ha a pasi a legjobbkor kikapkodja? az én pasim ebbe nem menne soha bele, mert ugy nem szex a szex.
ja, és még vmi. eszem ágában sincs ezt se kipróbálni, se semmi, ugyanis nem akarok még terhes lenni, aztán meg abortuszra rohangalni. :) neked meg ha ugy jó a szex, h a legjobbkor kiveszed, akkor te se lehetsz vmi értelmes. :)
tessék, orvost is megkérdeztem. ha neki nem hiszel, akkor csak, és kizárólag sajnálni tudlak. http://www.orvostudakozo.hu/index.php?keys=pharmatex&page=3
a következõ oldalon ez is olvasható, amit orvos irt. " Kedves Krisztina! A Pharmatex kúp az egyik legbizonytalanabb fogamzásgátlási forma a piacon. Csak olyan embereknek tudom ajánlani, akik egy esetleges fogamzásgátló hiba nyomán létrejött terhességet meg akarnának tartani. Szeretettel üdvözli Hamvas Ferenc "
kérdezõ, remélem meggyõztelek. tudod, mindig voltak felelõtlen emberek, de õk tudják. ha majd arra kerül a sor, h lefekszel vkivel, akkor ovszer + pharmatex. vagy tabi. az a legbiztonsagosabb.
Szerintem a pharmatex-tõl nem leszel terhes... sperma kell hozzá. Ha átestünk a fogalmazási akadályokon akkor csak annyit, hogy akár vele, akár nélküle vagy mással, de semmiképpen sem 15 évesen. M.H.
de nem biztonságos vele a szex. kérdezõ, ha olvasgattad a linket, amit irtam, akkor rájöhetsz, h mennyi nõnek nem jött be. nem hinném, h rábiznád magad a véletlenre. az a tévhit, h hatásos. egyáltalán nem.
A válasz megírásának idõpontja: tegnapelõtt 15:12 Még mindig: Hülye vagy!

Csajok, Pasik: Mi az a Pharmatex Kúp? Hogyan kell használni? Ilyen jellegű kérdéseim vannak.

Sziasztok !

Legjobb válasz: Az aktus elõtt 10 perccel felhelyezi a nõ, ez elolvad a méhben és megöli a spermium sejteket. A hatása 3-4 óra. Minden aktus elõtt újat kell használni. Egy dobozban 12 db van, 2000-2500 forint körül mozog. Sokan nem bíznak benne, van akik óvszer mellett illetve naptár módszerrel együtt használják, esetleg megszakítással együtt. Mi több éve alkalmazzuk ezt a fajta védekezési módot, eddig gond nélkül. Nekem nem szimpatikus az óvszer, kiszáradok tõle, tablettát nem szabad szednem (trombózis veszély), amúgy sem szednék hiszen nem vagyok híve a hormonos gyógyszereknek.

Az aktus elõtt 10 perccel felhelyezi a nõ, ez elolvad a méhben és megöli a spermium sejteket. A hatása 3-4 óra. Minden aktus elõtt újat kell használni. Egy dobozban 12 db van, 2000-2500 forint körül mozog. Sokan nem bíznak benne, van akik óvszer mellett illetve naptár módszerrel együtt használják, esetleg megszakítással együtt. Mi több éve alkalmazzuk ezt a fajta védekezési módot, eddig gond nélkül. Nekem nem szimpatikus az óvszer, kiszáradok tõle, tablettát nem szabad szednem (trombózis veszély), amúgy sem szednék hiszen nem vagyok híve a hormonos gyógyszereknek.
Csak egy tipp: Pharmatex kúppal kezdtem, de csípte a páromat ezért áttértem a Patentex-re, ez nem csípte, nekem sem volt olyan erõs folyásom utána, ráadásul olcsóbb, mint az agyonreklámozott Pharmatex. Viszont érdemes a kúp formátumot használni, mert a hüvelytabletta lassabban oldódik fel, plusz 1-2 napig utána fehér darabokban találod a részeit a fehérnemûdön...
A kérdező hozzászólása: köszi
A kérdező hozzászólása: Többen is leírhatjátok a tapasztalataitokat a használattal kapcsolatban, vagy, hogy miket hallottatok. köszi
Látom, fogalmad sincs, hogy létezik a google.com... Nos... beírtam neked ezt a Pharmatex cuccost... és elsõ találat ez volt: http://www.hazipatika.com/gyogyszerek/termek/PHARMATEX_189_m.. És elmondanám, a betegtájékoztató oldalára (link) kb. 10 másodperc alatt jutottam el! Köszönöm, nem kell tapsolni! Tudom, hogy PRO vagyok!
Jaaa, most olvastam a többi részét a kérdésednek! De igen, van válasz, mint az elõbb is írtam! És eléggé kielégítõ válasz, méghozzá!
"Lényegében olyasmit sejtek, hogy valahogy a nõ helyezi fel." Még jó, h nem azt gondoltad, h a fiúknak kell felldugni... "Ez tabletta?" Pharmatex KÚP, tehát a kérdésedben a válasz. Könyörgöm, 24 évesen, h tehetsz fel ilyen kérdéseket...

Mennyire biztonságos a pharmatex használata, óvszer mellett? Páromat nagyon zavarja hogy nem tud kielégíteni, de szerintem ez nem az ő hibája, élvezem vele az együttlétet csak mielőtt elmennék begörcsöl és fáj, ennek mi az oka?

Legjobb válasz: óvszer mellett már teljesen felesleges pharmatexet használni. valószínû a görcs is ezzel magyarázható, mert képtelen vagy elengedni magadat, folyton azon agyalsz h úristen átfog szakadni, vagy mi lesz ha a pharmatex mégse hat... szerintem lazíts egy kicsit, ha rendeltetésszerûen használjátok az óvszert, akkor nem lesz semmi gond, szex közbe pedig ne cikázzanak a gondolataid ide oda, próbáld meg kizárni õket és csak arra figyelni, hogy milyen jó Vele

óvszer mellett már teljesen felesleges pharmatexet használni. valószínû a görcs is ezzel magyarázható, mert képtelen vagy elengedni magadat, folyton azon agyalsz h úristen átfog szakadni, vagy mi lesz ha a pharmatex mégse hat... szerintem lazíts egy kicsit, ha rendeltetésszerûen használjátok az óvszert, akkor nem lesz semmi gond, szex közbe pedig ne cikázzanak a gondolataid ide oda, próbáld meg kizárni õket és csak arra figyelni, hogy milyen jó Vele
szia! én fél évig használtam pharmatex hüvelykúpot, csupán azért, mert utáltam óvszerrel, és mindig nagy volt a kísértés, h anélkül akár 1percig is csinálhassam a barátommal, így találtam rá erre.. nekem teljesen bejött, három dolog fontos: összebújás elõtt 10perccel rakd fel, aztán az, hogy ha elmegy benned a barátod, akkor utána 3órán keresztül ne érje víz a hüvelyedet, és az, hogy ha a hüvelykúp felhelyezését követõ 4órán belül újra együtt szeretnétek lenni, új hüvelykúpot kell felhelyezned. kicsit fehéres folyadék jön ki együtt lét után, de 90%os védelmet nyújt..azért 90%et, mert vannak olyan nyomik, akik vmelyik elõírást nem tartják be.. 17L.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat, de azért tartom jobbnak mindkét módszer használatát, mert az óvszer még elõvigyázatosan is lehet hibás, nem egyszer volt lyukas gyárilag...a görcs meg nem érzem hogy összefügg az aggodással, mert olyankor nem gondolok semmi hasonlóra, élvezem és amint jobb és jobb lesz hírtelen elkezd fájni.
Azért nézd már meg a tájékoztatón hogy nem-e a pharmatex ölte meg a gumit.
A kérdező hozzászólása: Mikor az óvszeres balesetek történtek nem volt használatban a pharmatex...utána kezdtük alkalmazni miután több balesett összejött...
A kérdező hozzászólása: Kikel javítanom magam nem "baleset" gyári hiba már a csomagolásban is lyukas lehetett.

Pharmatex hüvelykúp + megszakításos közösülés. Mennyire megbízható módszer? Mi a vélemény a kúpról? Hol lehet beszerezni?

Jó ez a márka, vagy van ennél megbízhatóbb is? Kinek melyik vált be? Még sohasem használtam, ezért kérek tanácsokat.

Legjobb válasz: A kettõ együtt megbízható. Nyilván nem 100%-os, de egyik módszer sem az. Ha tényleg megszakítjátok az aktust idõben (azaz nem az van, hogy néha véletlen mégiscsak beléd megy), akkor azért jó hatásfokú. Ha esetleg nem bízol benne, akkor a peteérés környékén használjatok inkább óvszert. Patikában kapható, lehet drogériákban is, de ebben nem vagyok biztos. De patikákban tuti. Magyarországon tudtommal csak a pharmatex és a patentex oval spermicid anyag van forgalomban, nekem személy szerint a pharmatex az összetétele miatt szimpatikusabb. A patentexben olyan spermicid van, amirõl olvastam rosszakat (persze kérdés, hogy tudományosan mennyire megalapozottak a cikkek...). Egyébként még nem használtam, de én is most szeretnék áttérni erre a módszerre.

A kettõ együtt megbízható. Nyilván nem 100%-os, de egyik módszer sem az. Ha tényleg megszakítjátok az aktust idõben (azaz nem az van, hogy néha véletlen mégiscsak beléd megy), akkor azért jó hatásfokú. Ha esetleg nem bízol benne, akkor a peteérés környékén használjatok inkább óvszert. Patikában kapható, lehet drogériákban is, de ebben nem vagyok biztos. De patikákban tuti. Magyarországon tudtommal csak a pharmatex és a patentex oval spermicid anyag van forgalomban, nekem személy szerint a pharmatex az összetétele miatt szimpatikusabb. A patentexben olyan spermicid van, amirõl olvastam rosszakat (persze kérdés, hogy tudományosan mennyire megalapozottak a cikkek...). Egyébként még nem használtam, de én is most szeretnék áttérni erre a módszerre.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm, hogy ilyen normálisan válaszoltál.Már elõre féltem a "lehurrogó" válaszoktól. Eddig megszakítással csináltuk, de nem akarok tovább kockáztatni (elõre elmondom, hogy nem azért mert tini vagyok és nem kell a nemkívánt baba), hanem mert jelenleg az anyagi helyzetünk nem teszi lehetõvé a gyermekvállalást. Elég sok gond van a menstruációmmal, ezért a naptármódszer sem túl tökéletes. A fogamzásgátlótól meg félek, hogy felhízlal, a gumiban meg nagyot csalódtam (csomószor elszakadt), ezért marad ez a kúpos módszer.
Hát a megszakításnál minden biztonságosabb, úgyhogy szerintem mindenképpen maradj a fent leírt módszernél. Egyébként nem szeretnélek bántani, de az, hogy "tini vagyok és nem kell a baba", ill. "kellene baba, de nem tudnám megtartani az anyagi helyzetem miatt" a végeredmény szempontjából teljesen ugyanolyan. Teljesen mindegy, hogy milyen indokkal vetetsz el egy magzatot, akkor is a te hibád, a te felelõsséged (illetve felelõtlenséged), a te döntésed. Ha elmész egy abortuszra, akkor az az indok, hogy "nem lenne rá pénzem" semmivel sem jobb annál, hogy "nem szeretném a babát mert fiatal vagyok". Hiszen mindkettõ az bizonyítja, hogy nem akartál gyereket, ennek ellenére mégsem védekeztél megfelelõen, pedig tudtad, hogy mit kockáztatsz. Gondolkodj el ezen.
A kérdező hozzászólása: Úgy értettem ezt a tinis dolgot, hogy nem egy buli utáni egyalkalmas dologról lenne szó, amibõl baba lesz. Võlegényem van és tulajdonképpen jöhetne a baba, csak annyira keveset keresünk mind a ketten, hogy félek nem tudnánk megadni még neki mindent, a biztos családi hátteret. Abortuszba meg amúgy sem mennék bele.
Tehát megtartanátok, értem. Csak úgy értelmeztem, hogy elvetetnéd a babát. Ezért mondtam, hogy végeredmény szempontjából mindegy, mi az indok.
kérdezõ, lehet, hogy még nem aktuális, de egy nagyon jó tanács: semmi értelme halasztani a babát, ha SZERETNÉTEK mindig lesz valami: egyszer kevés a pénz, aztán lakást veszünk, most túl sok a munka, stb, stb, stb SOSINCS igazából ideális idõpont szülni, és ha halasztgatjátok max az lesz a vége, hogy testileg jobban megvisel a szülés, vagy már nehezebb teherbe esned, stb egy gyermeknek nem stabil anyagi háttér kell, hanem stabil kapcsolatú, szeretõ, kiegyensúlyozott és törõdõ család, semmi más amikor úgy érzitek, hogy ti közös gyereket szeretnétek, akkor igenis kell az a baba, attól függetlenül, hogy van-e jó fizetés, van-e jó lakás stb volt egy középiskolai tanárom, aki szintén középiskolai tanár feleségével felnevelt 8 boldog, kiegyensúlyozott, sikeres gyereket és ezen gyerekek mindegyike jobb eredményeket ért el, jobb személyiség volt, mint sok gazdag családból való gyerek szóval az anyagi háttér tényleg nem annyira fontos, mint az érzelmi háttér szóval remélem megfogadod a tanácsom, hogy akkor szánd magad gyermekvállalásra, amikor az érezlmi háttér meg van, és ne az anyagihoz kösd neked is, a leendõ gyermekeidnek is jobb lesz, sok sikert :) u.i.: a kérdésre válaszolva ez elég jó módszer, ha még jobban biztosra akartok menni, akkor fontos megjegyezni, hogy miután egy férfi ejakulál, a péniszében maradhatnak spermiumok, melyek távozhatnak elõváladékkal, és az egyetlen módja, hogy ezeket "kitisztítsa" az ha vizeletet ürít ejakuláció után
Pharmatexet csakis megszakításos módszerrel együtt használjátok!
Szerintem barmikor lehet, csak figyelmesen azert.
Pharmatexet megszakítással együtt, és az sem árt, ha számon tartod, mikor van peteérésed. És még így is lehetsz mellett terhes.
A Pharmatex fogamzásgátló, ha betartod az utasításait, nagy biztonsággal alkalmazaható védekezésként. Az egy bõdületes nagy marhaság, hogy csak megszakítással lehet használni!
Utolsó: Egyáltalán nem marhaság. 100 nõbõl évente spermicid mellett 5-25 teherbe esik. Az baromira nem kevés.
#5-ös: õk azok, akik nem az elõírás szerint használják. 5-25% nem sok, ha azt nézzük, hogy a csak megszakítással védekezõk 80-90%-a esik teherbe egy éven belül...
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a hasznos informáciokat! várom még a tapasztalatokat!:) csak menzesz után szeretném használni és nem megszakitással!???vélemények?
biologia menses utan vagy a legtermekenyebb sperma akar 7 napig is megel a huvelyben mehnyakban pont szepe. kivarja a csinos petedet .tehat menses elott egy ket nap jobb valasztad
"#5-ös: õk azok, akik nem az elõírás szerint használják. 5-25% nem sok, ha azt nézzük, hogy a csak megszakítással védekezõk 80-90%-a esik teherbe egy éven belül..." 1. Rendeltetés szerû használat mellett. 2. Védekezés NÉLKÜL kb. a nõk 80%-a esik teherbe egy év alatt. 3. Megszakítással kb. 40%...

Használ valaki pharmatexet, mik a tapasztalatok?

Legjobb válasz: Pharmatex kúp... 19.hétben vagyok. :-) És a védõnõnek van mégegy pharmatexes kismamája :-) Csak gumit, ha biztos akarsz lenni.

Pharmatex kúp... 19.hétben vagyok. :-) És a védõnõnek van mégegy pharmatexes kismamája :-) Csak gumit, ha biztos akarsz lenni.
A kérdező hozzászólása: gumit nem birok használni, a barátomnak ugy nem megy a szex. de ti megszakitást meg naptármódszert is hasznaltatok? mert én azt is hasznalok hozzá. csak ugy beleélvezéssel egyutt nem merném én se bevallalni....
jó, ha kiegészítõ a kezelés, akkor használnám :-) off:de azért gumi nélkül...azért egy tesztet csináltatnék és utána vágnék bele :-S (nem akarok most errõl papolni, de öcsém így szedett össze herpeszt és mégegy nyavalyát, mert ugye nemcsak aids létezik)
A kérdező hozzászólása: a barátomnak nincs semmi baja, nem k.félt össze-vissza.. óvszert nem tudunk használni, egyszerûen nem megy neki ugy, lelankad, és annyi..
jó, hát kiegészítõ védekezésnek megfelel szerintem
az óvszerrõl annyit, hogy nézzétek meg jó méretben van-e?(ha kicsi, semmi sem fogja feltámasztani.) aztán húzd fel neki te!Hidd el meglesz a hatása. Ha közben még egy kicsit simogatod is, akkor totál kész lesz... 18/F Ui.:Pharmatexben én sem bízom. Szóval naptár módszer, hõmérõzés, és plusza pharmatex, akkor talán igen. De akkor már inkább dogamzásgátló...
A legbiztosabb tipp, ha teherbe akarsz esni, használj Pharmatex-et...
Tuti az a baj a gumival, hogy kicsi, vegyetek nagyobbat. A dobozra rá van írva a méret. Nézzétek meg. A Pharmatex állítólag tényleg gyenge. Nem ajánlotta nekem a doki sem.
A kérdező hozzászólása: nem kicsi, a végén a zacskó zavarja, és nem megy aztan a szex. fogamzásgátlót meg nem szedhetek, azt mondta az orvos.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!