Találatok a következő kifejezésre: Mi a a Gravida és az (17 db)

Nem tudom lenyelni a Gravida és az Elevit terhesvitamint, pedig nagyon kéne szednem valamelyik terhesvitamint. Mit tegyek most?

Melyik az a vitamin ami nem olyan nagy mint az Elevit és a Gravida? Ti mit szedtetek mikor terhesek voltatok?

Legjobb válasz: Most láttam a Tv-ben: Hipp Natal folyékony vitamin:)

Most láttam a Tv-ben: Hipp Natal folyékony vitamin:)
A kérdező hozzászólása: És ezt hol lehet kapni? Még nem vagyok terhes, de bármikor lehetek, mert az elsõ gyermekemmel is azonnal terhes lettem, és nem zárható ki, hogy most is hamar összejön.De mivel a vashiányommal gondok voltak, szedek Maltofert is, de kellene még mellé terhesvitamin, de sehogysem tudom lenyelni a nagy drazyés tablettákat, pedig amikor elõször terhes voltam, akkor sikerült lenyelnem az Elevitet minden nap.Most meg visszadobja a torkom, gondoltam szétrágom, attól meg hánytam.Ugyhogy másikat kell választanom, ez a folyékony szimpatikusnak tûnik, vagy még pezsgõtabletta is szóba jöhet, vagy kapszula vagy nem tudom még mik vannak.
Esetleg ha összetöröd kisebb darabokra? Kiáztatod egy kis pohár folyadékban? Vagy nem értem, hogy nem tudod lenyelni.
A kérdező hozzászólása: Azért nem tudom lenyelni, mert már egész életemben egyes gyógyszereket egyszerûen nem tudok lenyelni, a dolog már gyerekkorom óta van, akkor is kiskanállal törögette édesanyám, hogy be tudjam venni.Mindig attól félek, hogy megfulladok, meg egyszerûen visszaöklendezem, visszadobja a torkom.Sajnos nem tehetek róla ilyennek születtem.A férjem pl. víz nélkül is lenyeli a gyógyszereket.Amúgy ha eszem, néha a kaja is be szokott szorulni a torkomba ha nem jól rágom meg.Apámnak is ilyen a torka, õ is fulladozik a kajáktól.:(
Elsõ vagyok:) http://www.hipp.hu/hipp/termekek/natal Szerintem DM-ben, Rossmann-ban biztosan lehet kapni, esetleg gyógyszertárakban
Én nekem a bevált módszer: összetöröm nagyon pici darabokra és porcukorral elkeverem :) Tudom gyerekes, de így könnyebb!
A kérdező hozzászólása: Az összetörés megcukrozás jó ötlet, csak ha eddig széttörtem, akkor ki isjött sajnos belõlem.De szerintem ez a Hipp Natal jónak tûnik, igaz drágább mint a többi vitamin, de akkor nem kell minden nap idegeskednem, hogy mivan ha nem szedem és valami vitaminhiánny áll fenn.

Mit jelent a gravid uterus? És ha az a rendesnél nagyobb az jót vagy rosszat jelent?

Legjobb válasz: Terhesseg megallapitast jelent..latint csak tanultal..uterus=meh..gravid=terhes, terhesseg.

Terhesseg megallapitast jelent..latint csak tanultal..uterus=meh..gravid=terhes, terhesseg.
Miért egyértelmû, hogy vki tanult latint?????? :)
:) )))))Egyetértek az elõttem hozzászólóval!!!!!!
A legtöbb ember nem tanul latinul..... Az orvos biztos mondta volna, ha baj lenne, hogy nagyobb. Gratula...:-)
A gravid uterus azt jelenti, hogy méhen belüli terhességed van. A terhesség hatására a méh is növekedni kezd, ezért is tudják egy idõ után tapintással is megállapítani a terhességet. Mivel terhes vagy ezért nagyobb a méhed az átlagos (nem terhes) méhnél. Remélem, örülsz a babának.

Mi a különbség a Gravida és az Elevit között? Melyik a jobb? Igaz hogy az Elevitet szedők többet híznak?

Legjobb válasz: én elõszõr a gravidát szedtem, és sajnos mindig hánytam tõle, mindegy volt hogy mikor vettem be / reggel-délben-este, evés elött-közben-után/.váltottam az elevitre és jobban lettem.a hízásról meg annyit, hogy szerintem ez többnyire alkati kérdés.én nem hízok semmitõl :( / pár kg pedig jó lenne /22hetes kismama

én elõszõr a gravidát szedtem, és sajnos mindig hánytam tõle, mindegy volt hogy mikor vettem be / reggel-délben-este, evés elött-közben-után/.váltottam az elevitre és jobban lettem.a hízásról meg annyit, hogy szerintem ez többnyire alkati kérdés.én nem hízok semmitõl :( / pár kg pedig jó lenne /22hetes kismama
Szia. Én Elevitet szedek, 25 hetes vagyok és 5 kg-ot híztam eddig. De nekem is van olyan ismerõsöm aki azt mondta, hogy sokat hízott az Elevittõl. Hát nem tudom valóban attól, vagy ez is alkati kérdés.
Így van, nem az Elevittõl hízunk.Én 16. hétig 1 kg-t híztam, végig szedtem az Elevitet.Sokan esküsznek a Gravidára, nekem az Elevittõl nem volt bajom.Gravidáról annyit tudok, hogy kevesebbeknek okozott székrekedést!
Szeritem is alkati dolog! Èn is Elevitet szedek, és a 17. hétben vagyok, eszem rendesen, eddig csak 1 kg-ot híztam.
nem az elevittõl híznak meg azok akik meghíznak. csak arra fogják. én eddig 7 kg-ot híztam 31 hetesen és a teherbeesés elõtt is és azóta is szedem. Ez csak Vitamin!
miért nem értitek meg végre, hogy nem egy vitamintól fogtok hízni?ha hajlamos vagy a hízásra lehet hogy besegít, de ha nem, mindegy mit szedsz, eszel. boldog babavárást mindenkinek
Szia! Szerintem nem a vitamintól hízik az ember, inkább alkatfüggõ. Én az Elevitet szedem, 31 hetesen 9 kilót híztam, ahhoz képest, hogy a 18. héttõl ánynyugalomra vagyok ítélve, nagyon keveset mozoghatok, szerintem nem olyan sok!
Nem az elevit hizlal hanem a benne lévõ b vitaminok az étvágygerjesztõk az pedig a gravidában meg minden terhesvitaminban benne van. Ha valaki odafigyel az evésre nem hízik sokat:-)))
A kérdező hozzászólása: A barátnõm is Elevitet szedett, 26 kilót hízott a terhessége alatt.
Szia. Én gravidát szedtem, az elevittõl székrekedésem volt, meg a védõnõ és a doki szerint, az elevittõl rengeteget lehet hízni.Errõl nem tudok semmit, bár amelyik ismerõsõm elevitet szedet ténleg sokat hízott, függetlenül attól hogy milyen alkatú volt.Nekem a gravida be vállt, 36.hétbe vagyok 8 kg-nál tartok, a 30.hétig 5 kg volt rajtam most az 5 hét alatt jött rám 3 kg ez volt a legtöbb hízás egybe. Sok sikert
Barátnõm szülés után elkezdett nagyon fogyni (Gravidát szedett) és az orvos ajánlotta helyette az Elevitet, hogy hizzon tõle pár kilót.. Azóta vissza is szedett 3 kilót!:-)Én is hiztam tõle, abbahagytam. Nem csak ez a két vitamin van. Amúgy (Brüsszelben lakom) itt Belgiumban már be is tiltották az Elevitet. Én 21 hetes kismamaként a Lenkei vitamint szedem.. nekem bevált.
Én 16 hetes vagyok, terhesség elõtt 1 hónppal már szedtem az elevitet minden nap. Semmit nem híztam még mai napig, pedig nem volt túl sok hányásom. Szerintem nem a vitamintól hízunk.

6 napja késik a mensim és két tesztet csináltam az elsö (gabriel) halvány két csik, a második (gravi hcg) negativ. Most akkor mi van? ! Nagyon szeretnék már egy kis tesót a lányomnak! Ha valakinek van valami hasonló tapasztalata írjon léci!

Legjobb válasz: Ugyan igy vagyok én is! Tegnap halvány csikos gabriel, ma pedig negativ gravi hcg!!! Valamelyik nem jó, de melyik? Holnap tesztelek egy másikkal, te is tedd azt szerintem.

Ugyan igy vagyok én is! Tegnap halvány csikos gabriel, ma pedig negativ gravi hcg!!! Valamelyik nem jó, de melyik? Holnap tesztelek egy másikkal, te is tedd azt szerintem.
a gabriel a jó.nekem az pozitív lett míg másik 6 hangsúlyozom 6, nega lett, még 2 hétre a pozitívra.ja hozzáteszem 10 hetes terhes vagyok.sok sikert .szorítok mind 2 töknek, de szerintem ez már 1 kis baby.hihi vagyis 2.
köszike.ugyan ezt az érzést kívánom nektek.
A kérdező hozzászólása: Én is holnap reggel tesztelek újbol ma is nagy volt a kisértés de nem akartam csalodni, arra gondolok lehet késöbb fogant ha állapotos vagyok mint amikor a peteérés volt!Sok sikert neked is!!!
Köszi!
A kérdező hozzászólása: Köszike, most kicsit bizakodóbb lettem!remélem igazad lesz!Egyébbként gratulálok a kis pocaklakódhoz:)
mi lett a teszt ma???
A kérdező hozzászólása: Sajnos semmi jo, még megprobálom egy másikkal aztán várok türelmesen:(.És neked remélem pozitiv?

Mi a különbség az Evelit és a Gravida között? Túl sok különbség nincs ugye?

Csak mert a doki azt mondta szedjek Evelitet, de ha Gravidát szedek az se lenne nagy baj?

Legjobb válasz: Szerintem nem baj. De én pl nem bírtam a gravidát azért szedtem az elevite. Valakinek pont fordítva.

A kérdező hozzászólása: köszi:)
Szerintem nem baj. De én pl nem bírtam a gravidát azért szedtem az elevite. Valakinek pont fordítva.
mind a kettõ jó terhesvitamin! Szerintem inkább a marketing illetve a reklám miatt van aki ezt, van aki azt ajánlja! A dokikhoz járnak orvoslátogatók, és mindenféle ajándékokat kapnak az adott cégtõl ha az õ gyógyszereiket írják fel illetve ajánlják! Ha megnézed az összetételüket nem nagy a különbség a két vitamin között! Én Elevitet szedek, a doki nekem is ezt ajánlotta, én egybõl meg is vettem és a gyógyszertárba hallottam hogy van másfajta terhesvitamin is....! (az elevitnek túl nagy a reklámja) Szerintem próbáld ki az egyike, esetedben a gravidát, és ha neked megfelel akkor ne válts, de ha valami kis mellékhatása lenne akkor próbáld ki a másikat! Van már pocaklakód, vagy még tervezitek csak?
Szia.Én elejétõl fogva Gravidát szedek, semmi bajom tõle, egyébként most direkt megnéztem, és van benne folsav(csak mert elõttem azt irta valaki hogy nincs).És nem utolsó sorban sokkal olcsobb mint az elevit.
Szia!A Gravidától sokan hánynak, még akkor is, ha alapban nem voltak hányósak.Az elevitben van folsav, a Gravidában nincs.
A Gravidában van jód, az Elevitben pedig nincs. Az én dokim emiatt a Gravidát javasolta, de mivel pont elõtte vettem egy nagy doboz Elevitet kiegészítésként Jodid-ot szedetett velem.
Hát nálam az ára döntött! Így Gravidát szedtem, pedig én is láttam az Elevites reklámot! Amúgy ha meg nem elég a folsav ami benne van és gond lenne a nõgyógyász úgy is ír fel még vasat neked. Én a terhesség vége felé kaptam mellé Maltofert is, ez vas. De amúgy mond, kérdezd meg a nõgyógyászt, szülésorvosod õ mit ajánl. Illetve csak közölheted vele, hogy ezt szeded. Aztán majd látjátok véreredménybõl kell e még mellé vas vagy valami. Tehát igazából szerintem hasonló! Persze ha nem bírod az egyiket akkor szeded a másikat! Vagy harmadikat! :) Van választék! Amúgy az nem Evelit, Elevit! Csak szólok, nem rosszból, de lehet csak véletlen gépelted el! De ha nem jobb ha én szólok mint hogy vhol kinevessenek rossz akaratú emberek.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm:) Tényleg csak elgépelés volt, de köszi hogy szóltál!Még nincs pocaklakó, csak tervezzük, csak azért kérdeztem mert valamiért nekem is szimpatikusabb a Gravida, nem tudom miért, de gondoltam hogy nincs túl sok különbség!Amúgy azt is mondta a doktor út, hogy ha pozi a teszt, akkor kezdjek szedni folsavat is, szóval azt is veszek, hátha hamarosan szedhetem:D
Szia! Szerintem is nagy különbség, hogy a Gravidában van jód!! Én mondjuk Elevitet szedtem, kb. 20. hétig, + néha Jodicumot ittam.
Én a Gravidát szedtem, az Elevittõl székrekedésem volt. Amúgy ugyan az, csak a Gravidát nem reklámozzák (nem tudom miért). Különben nálam a Gravidának már csak a csomagolása is szimpatikusabb. Én jobban szerettem.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm! :D Akkor reménykedhetek! :)
Ez nagyon nagyon igeretesnek hangzik :) Mikor mesz legkozelebb? En 5 es fel hetesen voltam, akkor latszott petezsak, aztan 7 es fel hetesen szivhang. 3 hos kislany anyukaja
Szerintem is baba :-) !Nekem 4 hetesen 2 naposan csak azert latszott a "fekete pottyomom" mert nagyon profi volt a korhaz Uh-gepe.Szoval ... Drukkolok :-) 16 heteske
Tutti terhes vagy szerintem, mert 16 mm a nyh.
http://www.pirula.net/rszotar/rovg.htm susp. - suspected, feltételezett, gyanított Grav. - pregnancy, terhesség
A kérdező hozzászólása: Jaj, de arik vagytok! :D Legközelebb január elején kell mennem, akkor már biztosat mondanak ;) Köszönöm a bíztatást! :)

Most a Gravida terhesvitamint használom de miután beveszem erős hányingerem lesz és órákon át tart. Talán próbáljam ki az Elevitet? Arról nagyon sok rosszat olvastam. Ti mit szedtek?

Legjobb válasz: nekem nem csak hogy hányingerem volt volt hogy hánytam is tõle de mivel az egészterhességemre megvettem az adagot ezért kértem a doki véleményét hogy mitöl lehet ez!õ azt tanácsolta hogy csak egyszerre egy felet vegyek be nagy pohár vizzel ez nekem bevált igy reggel és este is beveszek egy felet .Nekem azt monta hogy valamiböl sok van a gyógyszerbe ami sok a szervezetemnek de nekem igy bevált!

nekem nem csak hogy hányingerem volt volt hogy hánytam is tõle de mivel az egészterhességemre megvettem az adagot ezért kértem a doki véleményét hogy mitöl lehet ez!õ azt tanácsolta hogy csak egyszerre egy felet vegyek be nagy pohár vizzel ez nekem bevált igy reggel és este is beveszek egy felet .Nekem azt monta hogy valamiböl sok van a gyógyszerbe ami sok a szervezetemnek de nekem igy bevált!
Igen, én is addig hánytam tõle amíg éhgyomorra vettem be, de ha evés közben vagy után akkor semmi baj nem volt.Egy próbát tegyél szerintem!
nem éhgyomorra szeded? akkor szokott hányigert, rosszullétet okozni. ha igen, próbáld meg evés után szedni.
én eurovit kismama vitamint szedtem terhesség alatt, szoptatás alatt gravidát.nekem nem volt tõle gondom, de régebben szedtem multivitamint, amitõl nekem is hányingerem volt.nem tudom, hogy mikor veszed be, de próbáld akkor máskor bevenni, és mindenképp evés után.nekem ez bevált régen
Szia Én is túlvagyok már a vitamin próbákon:( Nekem a Hipp Natal bevált, benne van minden , amire szükség van teljesen gyümölcsalapú, bio termék. Csak ajánlani tudom!:) Jó egészséget:)
Én a Femibiont szedtem végig. A 38. héten 3850g-al született a babám és mindennap szedtem az elejétõl. Szóval nem lett óriás bébi ezzel ezt akartam írni. Akkoriban, ha regisztráltál a Femibion oldalán, kaptál termékmintát, kb. fél havit.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen kipróbálom holnaptól... Hátha nekem is bejön:)
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen:)
A kérdező hozzászólása: Nem éhgyomorra veszem be. Szoktam elõtte enni pár falatot... sosem voltam nagy reggelizõs... Már próbáltam mindenhogy. Lehet nem reggel kellene bevenni, bár a betegtájékoztatón az áll hogy lehetõleg ugyan abban az idõben kell szedni...
én is hánytam tõle. de az elevitre is mondják néha ezt.
Én Dr. Lenkei Gábor vitaminját szedem/alap csomagot
Én is kihánytam mindegyiket. Nekem azt mondta a doki, hogy ha sok zöldséget és gyümölcsöt eszem, felesleges a terhesvitamin. 21 hetes kismama
Nekem a MagneB6, a sima B6 vitamin, illetve a gyömbér kapszula segített.
A barátnõm és én is Eurovitet szedünk.Nem vagyok rosszul, nem hízok, szóval én csak ajánlani tudom mindenkinek :) 17hetes kismama
Bocs irtad a Hipp Natalt is. Azt megkell rendelni a gyógyszertárban. Én mindig megrendelek egyszerre 4 dobozzal és akkor egy darabig elég is.
Igyál Hipp Natalt ez egy vitaminos gyümölcskészitmény naponta 20 ml-t kell meginni!! Kifejezetten várandósoknak és szoptató kismamáknak fejlesztették ki.Csak természetes alapanyagok vannak benne! Nagyon jó!! Nekem semmi bajom töle! Gyógyszertárban tudod megvásárolni vagy megrendelni!!Minden jót! 22 hetes kismama
ÉN a Centrum Maternát szedtem, nekem az jött be. Az olyan vitaminokkal vigyázz, ami nem terheseknek van összeállítva, mert pl a sok A vitamin teratogén (azaz magzatkárosító) lehet.
én Az FLP-s termékeket szedem: aloe vera berry (napi fél dl) és nature min tabletta.
hipp natal is jó
A kérdező hozzászólása: Kösz a válaszokat!! A 2.-nak üzenem, hogy már próbáltam sokféleképpen beszedni, evés elõtt, után, közben, reggel este... Ja és semmi mástól nem hánytam, csak ezektõl!
Flavon Kids. A legjobb, ami jelenleg kapható, nekem is ez vált be. És ezt ki se hánytam.
Szedj Béres cseppet C-vitaminnal+folsavat. A Magne B6 nem csökkenti a hányingert? Próbálj meg változtatni a vitamin idõzítést, mondjuk étkezés után v.este, tedd át máshova.Sokszor kell keveset enni, mondjuk 2 óránként. Próbáld meg összetörve meginni, nem biztos, hogy az okozza. A barátnõm végighányta az egész terhességét pl.de pszichikai oka is lehet, amin a pszichológus tud segíteni. Vagy kérd ki a nõgyógyászod v.védõnõd tanácsát.
Hidd el a Flavon Kids-tõl nincs jobb! Csak természetes vegyszermentes gyümölcsbõl készül! És minden benne van ami a babának és a mamának szükséges! ...és nagyon finom:o) Ha bõvebben érdekel, írj privátba!
A kérdező hozzászólása: Igen vissza kell mennem ultrahangra , de ha nem vgayok teres akkor miért nem jö meg a menszeszem 2 honaja?
A kérdező hozzászólása: Köszönöm...Nem szetek semmiféle fogalmazásgátlot...
Mi lett volna ha errõl a nõgyógyászt kérdezed meg?
minden rendben, csak nincs menzesz. Mást nem mond. Gondolom további vizsgálatok lesznek.
hát ezt majd UH, labor, endokrinológiai kivizsgálás, stb. után egy orvos team majd megSACColja... Itt ne várd tõlünk a magyarázatot, mert saccolni sem tudunk... mondhatnám, hogy hormonális okai vannak, de nem vagyok orvos, szóval lehet, hogy mellélövök. Fogamzásgátlót szedsz?
Azt írja hogy terhességre utaló jelek nincsenek. De majd a további vizsgálatok után mond valamit gondolom...Rengeteg oka lehet.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm!
Nekem 12 hét után írt fel E vitamint a doki, de onnét én már nem szedtem az elevitet. A legjobb persze, ha kikéred az orvosod véleményét.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!