Találatok a következő kifejezésre: Mi a a Fire (6632 db)

Mi baja a fiamnak? Eddig jo alvo volt, legalábbis éjjel. Most meg mindig sokszor felébred, mitöl?

föleg hajnalba,és alig akar vissza aludni,ma is hajnali fél 4 töl fennt volt,reggel fél 6 kor aludt vissza 7-ig.mért ilyen rossz alvo?és állandoan bujik hozzám,rámfekszik,fognom kell a kezét stb,igy egyikünk sem alszik.januárba lesz 1 éves.most nem jön foga.van már neki 12-ö.

Legjobb válasz: Szia. az elsõre ne is figyelj!!! az én fiam akkor csinálta ugyan ezt mikor torok gyulladása volt. nem volt láza,nem is köhögött.csak nyûgös volt és nagyon rossz alvó. mutasd meg az orvosnak(remélem nem beteg)

Szia. az elsõre ne is figyelj!!! az én fiam akkor csinálta ugyan ezt mikor torok gyulladása volt. nem volt láza, nem is köhögött.csak nyûgös volt és nagyon rossz alvó. mutasd meg az orvosnak(remélem nem beteg)
Eskuszom az ilyenek bunkokakat ki kellene tiltani errol az oldalrol, ha nem tudod kiolvasni vagy esetleg ertelmezni, ne valaszolj, ne kommentald!!!Lepj tovabb!!! A kicsi nem most kezd megindulni, vagy szep.szorongasa is lehet, szerintem 1-2 het es elmulik, legy turelmes vele, biztosan nem azert ebred mert semmi baj nincs, szoval legy mellette.
A kérdező hozzászólása: köszi, az elsöt figyelembe se veszem, ilyenre nincs idöm
Én is úgy gondolom, hogy szeparációs szorongás lesz. Sajnos ezzel nem tudsz mit csinálni, mint türelemmel lenni, és el fog múlni. Kitartás!
A kérdező hozzászólása: 12, 51-nek üzenem, hogy nézzen magába, ha valaki ilyen primitiv az minek ir.mindenki magábol indul ki, méghogy általános iskola, biztos több iskolám van mint neked, ha neked az a 12-ö olyan fontos, igen buta lehetsz.nézzél tükörbe.érdekes hogy eggyes embereknek van idejük provokálni a másikat, ez az oldal nem erröl szol, de látom nálad igen.biztos unatkozhatsz, az helyett inkább lapátold a havat, lehet többre mennél vele.

Fiuk! Ti hogyan smarotok a csajokkal? ! Lanyol! Mit szerettek a fiuk csokolotasi tecknikajaban? Vagy hogyan szeretnetek hogy megcsokoljanak a fiuk?

(nem) / (kor) ilyet is kerekszepen :)

Legjobb válasz: Te inkább csókolózz egy helyesírási szótárral.

Te inkább csókolózz egy helyesírási szótárral.
Nézz pornót, azt arra izguljjá'
jól smárolok. magasság. Ilyet.
A kérdező hozzászólása: Jolvan szar a telom mindig elugvral.... Meg ekezet nelkul konnyebb es visszanezve tenyleg van par hiba de azer se kell leugattni az ember
A kérdező hozzászólása: Hopsz
*Jól van, szar a telefonom. Mindig elugrál, meg ékezet nélkül könnyebb, és visszanézve tényleg van pár hiba, de azért se kell leugatni az embert.
**Jól van, szar a telefonom. Mindig elugrál, meg ékezet nélkül könnyebb, és visszanézve tényleg van pár hiba, de azért sem kell leugatni az embert.
Jégsárkány falun úgy mondják, hogy se! :D

FIUK ÉS LÁNYOK Mit szeretnek a fiuk?

pl: nyak csókolgatás,stb...

Legjobb válasz: Szilvásbuktát :)

Szilvásbuktát :)
ha lécumizod, azt szeretni fogja!
nem vagyok fiú, de az "idegenkívüli_lény" válaszait nagyon!!! :-D

Lányok! Ti mit gondoltok a fiúk ilyesfajta megnyílvánulásaikról? Fiúk! Miért jó ez nektek? Miért csináljátok?

Annak ellenére,hogy én is a tinik táborát er?sítem eléggé unom és zavar már a fiúk néhány megjegyzése...

Legjobb válasz: oszinten szolva nagyon zavarba jovok..es mindig pobalok sietni....

oszinten szolva nagyon zavarba jovok..es mindig pobalok sietni....
20/F Szerencsére soha nem voltam ilyen primitív ökör:) Aki ilyeneket beszél, az bunkó vagy ostoba (mindkettõ!). De amit mondanak, azt komolyan gondolják...
Ja és örülök, hogy vannak még értelmes nõk:)
Roppant boldog vagyok amiatt, hogy nem most vagyok a ti korotokban (és hogy már eleve megtaláltam az Igazit). Hihetetlen kiábrándító mind a fiúk, mind a lányok viselkedése a mostani tizenévesek körében. Nem is igazán tudok/kívánok mit hozzáfûzni a fent leírtakhoz... szánalmas, unintelligens p*cs az összes... 21/L
Ez kérlek azért van, mert ezek a gyökerek olyan magas röptû oldalakon mûvelõdnek, mint a Napiszar. Mert az vicces...hahaha...
Csak sajnálni tudom a korosztályodat, elég elcseszett társadalom van készülõben. Bár a lányok sem különbek, láthatod minden második kérdés az, hogy lefeküdjön-e 14 évesen egy "vadidegennel", mert az osztályból már senki sem szûz. Persze vannak kivételek is. Sajnos egyre kevesebb.
Teljesen egyetértek. Ugyanezeket tapasztalom. Annyira primitívek a pasik még 17-19 évesen is... Bár ilyenkor csak a farkuk irányítja õket. Ez a "Szúrnám a f*sóját" a Napisz*rról terjedt el.. Onnan lopják ezt a dumát. Mekkora alfahímek a haverok elõtt, hogy minden csajt b**nának. -.- 16/L
Én is nagyon örülök, hogy nem most vagyok 15.
Hát én megnézném ezt az országot, amikorra mostani tinik lesznek a felnõttek. Valószínûleg elmenekülnék, de egy jót röhögnék rajtuk, az tuti.
Jaj, ne már! Kettesben csak dugni lehet?:)
áhh persze már?:ODúrva:DRitka ilyet látni:D..bár én se nagyon szeretem használni a korombeliek által imádott, mijen és ehhez hasonló birkaságokat:D Bár mondjuk ez a mondatod elég félre érthetõ volt h ketten ahol csak mi vagyunkxD..na így visszagondolva ez így elég meleg volt:D
h ha nem baj nem szeretek igy irni:xDDDDD de ha teccik ha nem nem fogok hulyen irni mert az nem en vok
Helyes:) Látom legalább értelmes vagy... Egyébként nyelvtan tanár sem vagyok!:) Csak 20 éves vagyok;)
szerelmes?:Oén?nem, neten keresztül nem szoktam az lenni, megnyugtatlak;):D..viszont akkor ilyen 30közeli lehetsz:D
még mindig azt gondolom h nõ.és a helyes írásodból, a vesszõ használatból gondolom:) :D
Nem vagyok nõ, csak hogy tisztázzuk és ne legyél belém szerelmes véletlenül sem;)
Ha elolvasod, amiket eddig írtam, kilogikázhatod a nemem. De csak akkor fogadom el a választ, ha bebizonyítod!
Nem félek a lányoktól, nõktõl:P:D..szóval nem félek, vagy talán kéne?:O:D
hát nem:D..de a fiatalság, meg a hormonok:Dna jó ez hülyeség:Digazad:D
:) Hogy õszinte legyek, amíg írtam neked én sem tudtam, hogy 17/F vagy:)
háhá:Dmert mit hittél?remélem nem azt h L:D..mert azért a nevem elég egyértelmû:D
Én eddig csak "Húúúúúú de csúúúnnyaaaa vaaaagy" beszólást kaptam, és ha egynap nem kapom meg a "napi adagot" szarul vagyok, ésúgy érzem, bajvan. :D De egyébként elég zavaró lenne. Undoritó.
A kérdező hozzászólása: Hûûû:) Jó sok válasz érkezett!Köszönöm*-* tegnap 20:05: Részben egyetértek veled.A r*bancok megérdemlik, hogy ilyeneket szóljanak be nekik, mert õk tettek érte!De a normális lányok, mint én mivel érdemeltük ki?? Mellesleg néhány fiú annyira hülye, hogy az már fáj ... mert amikor kavar a csajjal, aki amúgy r*banc akkor tök jó meg minden, utána meg már beszólogat neki meg "offolgatja". Szánalmas...:D
Utolsó vagyok és fiú!
Én már régen elmúltam 18 is, de szerintem ez bunkóság! Nem lehet így beszélni a lányokról! Undorító!!!
Én azt szoktam mondani, hogy "megnézném, hogy honnan nõttek ki a lábaid", de szemtõl szembe ezt is elég ritkán, általában inkább akkor, ha jóban vagyok a lánnyal és a szokásosnál is csinosabb :-) De az ilyen szúrnám a fosóját szövegeket én sem szeretem.
na igen:D..de én biztos vagyok benne, h van egy himbilimbi a lában között, szval én teljes mértékben biztos vagyok magamban h fiú vagyok:DD
OK:D De ha Erika lennél sem lennék biztos abban, hogy nõ vagy férfi vagy. Csak élõben, a valóságban:)
a Lopezbõl az L->Laci:D
Hogy hívnak?:P
Megnyugtatlak, nem vagyok növény:) És nem vagyok meleg sem. De azt nem tudhatod, hogy nem vagyok-e õrült és nem akarlak elcsalni valahová...Ahol csak ketten lehetnénk. Csak te és én! Senki más!
másrészt, mi pasik nem írunk úgy..bár ebben is tévedek szerintem:D
"De gondolom ezt is csak én gondolom így:D" Én meg gondolom, hogy nem:)
ma 20:05 félre értetted a kérdést:) nem a beszólással van a baj, hanem azzal amit beszólnak.Lehet normális, kultúrált módon is beszólni egy lánynak.De gondolom ezt is csak én gondolom így:D
A válasz írója 82%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 20:05 Nem foglak leszólni! Én olyat láttam egyszer, hogy egy pasi átakarta adni a lánynak a helyét, de a nõnek nem kellett. A pasi ezek után szinte ráparancsolt a lányra, hogy üljél már le... Nekem ez nem jött be:S Egyébként bocsi, ez csak eszembe jutott, nem ide illik. Nem konkrétan a beszólással van a gond, de azzal sem mész semmire... Uralkodhatsz magadon, nem? És az számomra akkor is bunkó f.., aki ilyeneket mond valakinek, hogy a fosóddal ezt meg azt tenném. Lehet komolytalan és vicc, de undorító.
Mindenki hülye, bunkó, tanulatlan, értelmetlen, aki beszól a csajoknak? hát nem hinném...Totál õszinte leszek: Mi is van úgy, (ha jó a kedvünk), hogy beszólunk néhány csajnak, de csaj az olyanoknak, aki látszólag megérdemli.Nem vagyunk hülyék, sem értelmetlenek, teljesen átlagos intelligenciával rendelkezünk! Néhány éve én is furcsáltam, hogy hogy lehetnek ilyen bunkók a fiúk?!De mostmár azt kérdezem: Hogy lehetnek ilyenek a LÁNYOK?!(na jó, némelyik fiú is:D) Az elmúlt néhány évben történtek az alábbi dolgok: -Suliba menet, csengetésre értem be, tömegnyomor volt, és 2 csajt elõre engedtem, meg sem köszönték, de majdnem rámvágták az ajtót. -Mekibe, mikor mentem, be akartam lépni az épületbe, de a másik oldalról jött 1 csaj, egyszerre értünk az ajtóhoz, kinyitottam az ajtót, és elõre engedtem, erre a csaj tök flegmán:!-Hú, de udvarias valaki!" Egyik ismerõsöm mesélte: -Szált felfele egy buszra, az emberek egymást lökdösték , és az ajtónál egy csajt elõre engedett, erre a csaj: "-Hátt...Ha meg akarsz fektetni, komolyabb szöveg kell!" ..és így tovább, mesélhetnék még sztorikat! Na, ezek amolyan másokat lenézõ stílusúak, akik 100 méterrel a Föld felett járnának, ha tehetnék, számomra ezek a rib*ncok, de ez amúgy az öltözködésükön is meglátszik!(már amelyiknek) Na most tudni kell, hogy számomra 2 féle nõtípus van KülSÕRE, ha meglátom, azt mondom magamban: - Hú, de jó nõ!(Nem egy nõt láttam már, aki olyan szép volt, hogy szavakkal le sem tudom írni, annak ellenére, hogy bármijét is kivillantotta volna) Ez az öltözködni tudó nõkre értem, aki nem rakja ki mindennét, de mégis elbûvölõ, kicsit elegáns, nõies, stb... A másik típus: -Hajjjaj!! de jó kis rib*nc!(ezek a rib*ncok csak 1 alkalomra kellenének) Ez az a tipuikus "Télen is miniszoknyában mászkálok, nem baj, ha lefagy a seggem, de akkor is megmutatom a kínálatot" csajok! Mi csak a második típusnak szoktunk beszólni, de csak viccbõl, akkor is! 18/F Tudom hogy le fogtok pontozni, mert én is ilyen beszólogatós vagyok(néha), de nem izgat, ez a saját véleményem a dolgokról. Jah, és azért csinálom ezeket, mert... nem is tudom pontosan, talán, mert ...mert megérdemlik néhányan!
22vagyok, tehát 7-8éve voltam tini. nem tudom mi változott ilyen kevés idõ alatt, de mintha más világban lennénk:) nagyon érdekes, és elborzasztó egyben. azt hiszem ez csak rosszabb lesz.. kíváncsi vagyok 10év múlva mi lesz:) most a raj és ribi korszak van ahogy elnézem:)
Ez a csordaszellem kislány. Abban a korban vannak, mikor minden fiú, kicsit elvadul. Fiatalok, együtt lógnak, játszák az eszüket, és azt hiszik, hogy ettõl nagyon menõ csávók lesznek. Tégy egy próbát, menj oda az egyik ilyen "kemény" gyerekhez, úgy, hogy a haverjai nem látják, egybõl másfelõl kezd fújni a szellõ...
hja igen, a másik kérésed:D Fiú és 17
Amúgy, engem is idegesít, pedig én 17 éves fiú vagyok, csak a normálisabb fajtából.Nemtudom minek jó ez nekik, lejáratják magukat, de észre sem veszik, azt hiszik õk a nagy kemények...
vannak ilyen birkák..nekünk is ez megy a suliba..fõleg a 9-10ikesek között..idióták, erre csak ennyit mondok...de fõképp azok mondják az ilyet, akik még puncit is csak akkor láttak mikor megszülték õket
Akkor jó:) :D..legalább nem vagyok vele egyedül^^:DDD
Hmmmmm... Szóval én vagyok az egyik tényezõ, ami miatt nem vagy egyedül?:D Hát jó, megígérem neked, hogy ha egyszer látlak az utcán, meg fogod tudni a véleményem rólad:D
hát csak nem vagy búza, h a fülembe súgdoss bármit is:D..bár viszont ezt már lehet h én gondolom így:D..de valamit mondj már létszives:D
Mibõl gondolod, hogy nõ vagyok? Érdekelne, komolyan:) Merre lakom? Hol élek? Hmmm.. A gondolataidban!
ezek szerint lány:D..de igen kevés esélye van annak h össze fussunk.Fõleg így hogy még azt sem tudom h merre laksz:D
A válasz írója 91%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 22:09 Ha elmondanám, akkor megkellene, hogy öljelek:) Majd ha találkozunk, akkor a füledbe súgom, ha te is úgy kívánod. De csak ha köztünk marad!
válasz írója 100%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 21:54 Ok nélkül meg akarnak verni? Biztos vagy benne, hogy elmebetegek vesznek körül és nincs egy értelmes sem, akivel barátkozhatnál?
nemár:Dlegalább annyit mondj meg létszi h fiú vagy lány vagy?!:) :D
A válasz írója 91%-ban hasznos válaszokat ad. A válasz megírásának idõpontja: ma 20:58 Ez legyen titok, meglepetés;)
Én is 15 éves lány vagyok... És nincsenek barátaim. Mert itt Sopronban a csajok nagy része ribancok, akik kemények, és fenyegetnek, hogy megveretnek pár férfiú ismerõsükkel mert rájuk néztem. -.-" no, megvannak a tipikus buta libák is... A fiúk meg nagy menõ, mellverõk, stricik. Szintén nagy részük. Beállnak bandába, isznak, cigiznek, beszólnak, és most õk a világ urai. Tisztelet a kivételnek, nem akarok általánosítani. :D Hát nagyon nem jó így élni. =s lennék én is már 20 éves. Nagymamám(65 éves) szokott mesélni, hogy õk mit szoktak csinálni ennyi idõs korukban, falun ugye. :D Azok szerintem sokkal jobb idõk voltak. :)
na mert?:Dmi lesz?:Dbár nem nagy az esély arra h összefussunk:D
A kérdező hozzászólása: Azért jó látni, hogy másokat is idegesít ez...itt most fõleg a 16/L-re gondolok, õ is tini! Nálam ez abszolút nem nyerõ dolog-.-" Megjegyzem az elsõ történethez, hogy ez ma történt.Alapjáraton sem öltözködök kirívóan, ma meg pláne.Általában egyenes szárú farmer nadrág, csinosabb póló, sportcipõ - vagy csizma (mostanság), pulcsi és kabát.Szoknyát nagyon ritkán hordok és kerülöm a nagyon kivágott pólókat is...Ma pedig egy fekete egyenes szárú nadrágba, sötétbarna magassarkú csizmába (4-5centis, nem tûsarkú) és matrózblúzba voltam.Illetve azon volt egy kötött pulcsi meg a kabátom...Szóval tényleg nem volt valami extra csinos. Köszi a válaszokat!

Csak engem zavar, ha megbámulnak mikor rosszalkodik a fiam?

eleven másfél éves kissrác, általában kacarászni szokott vagy huncutkodni, ez nem is gond (ma bujocskázott a tescoban a a ruharészlegen:). itt-ott elofordul, hogy turelmetlen, és a gyerek a felnottel szemben ezt jelzi, ilyenkor belehuzok, sietek. komoly nagy sírás még nem volt, csak mint ma is, sikítot párat. mindenki ránk nézett, OK, kiváncsiság, de voltak, akik kimondottan rosszalloan, csavargatták a fejuket, grimaszoltak. ugye szerintetek sem normális viselkedés?? miért kell kommentálni?az anyuka nem bátorítja ilyenre a gyerekét, nem szándékos. én mindig arra gondolok, ha ilyet látok, hogy még kerulhetek hasonlo helyzetbe.

Legjobb válasz: A nagyobbik fiam mit mûvelt sokszor ilyen helyeken!!!! Sokszor vörös volt a képem, de nem tudtam vele mit csinálni. Már a pénztárakon túl ordított én meg szinte a földön húztam, mert bele akart ülni egy ilyen pénzbedobós jármûbe. Szörnyû ez a korszak. Remélem a kisebbik fiam nem lesz ennyire eleven. Én nem nézek csúnyán az ilyen anyukákra, csak magamban sajnálom õket. Mert tényleg nem sokat tehet ilyen viselkedés ellen. Ez a gyerekbõl magától jön.

A nagyobbik fiam mit mûvelt sokszor ilyen helyeken!!!! Sokszor vörös volt a képem, de nem tudtam vele mit csinálni. Már a pénztárakon túl ordított én meg szinte a földön húztam, mert bele akart ülni egy ilyen pénzbedobós jármûbe. Szörnyû ez a korszak. Remélem a kisebbik fiam nem lesz ennyire eleven. Én nem nézek csúnyán az ilyen anyukákra, csak magamban sajnálom õket. Mert tényleg nem sokat tehet ilyen viselkedés ellen. Ez a gyerekbõl magától jön.
Jaj ne is mondd. Nekem két éves a fiam, hát amikor mondjuk a buszon kezd hisztizni, mert unja, na olyankor én legszívesebben láthatatlanná válnék. Pedig tudom, hogy más gyereke is csinál ilyet, de nekem is rém kellemetlen, amikor mindenki oda néz. Én általában szerintem csak beképzelem, hogy lesajnálóan néznek, nyilván nincs úgy. Mondjuk még ennél is jobban bosszant, amikor nyugdíjas nénik, bácsik "segíteni" próbálnak, és elkezdenek beszélni a gyerekhez, kb 5 centire az arcától, hogy ejjnye, egy ilyen nagyfiú miért viselkedik így. Ettõl a fiam csak méginkább csinálja a feszkót, mert látja, hogy megvan hozzá a közönség.
szia! engem is zavar! pedig 10 hós a fiam, néha álmo, s néha éhes, és ugye sír..és mindenki bámul, csóválja a fejét, de megmondom õszintén már sz*rok rá, ne törõdj te sem vele, tudom h kellemetlen de a te gyereked, aki fintorog, annak sose volt? szóval a helyedben magasról tennék rá, persze zavar, dehát ne mtudsz mit csinálni, ...én néha visszafintorgok, vagy megkérdezem h mit bámul..unokahugom 4 éves, néha velünk jön õ is, na õ hiszti korszakban van..és akkor még jobban bámulnak..én meg intézem, ahogy tudom, és nem foglalkozok mással. próbáld meg teis nem felvenni ezeket...sok sikert, minden jót!
Én sem foglakozom már vele. A lányom 15 hós múlt, egyszerûen nem ül meg a kosárban, mert ordítva kéreckedik ki. Ezért mi mindig hármasban megyünk vásárolni, ilyenkor valamelyikünk mindig fut utána. Õ is sikogat, általában örömében, mert annyira élvezi a sok látnivalót (hiába, nõbõl van). Akinek nem tetszik ne nézzen oda. Nem tudom senkire hagyni a gyereket, én meg nem fogok otthon kuksolni, mig a férjem bevásárol. Aki rosszalóan néz, annak vagy nincs gyereke, vagy a sajátja egy mintagyerek volt. Én mindig jókat derülök, ha ilyen mókázó, sikogató, szaladgáló kisgyereket látok.
A kérdező hozzászólása: igen, a jokedvu, huncutkodo babákon én is csak mosolygok:) tobbnyire mi is ilyenek vagyunk. de a hisztizo vagy csak simán nyugos babákat igyekszem nem megbámulni és még ezzel is idegesíteni az anyukát, inkább természetesnek veszem. bár egy-két eset nem megy ki a fejembol (kisfiu hiszti kozben foldhoz vágta magát), de ott a helyszínen nem csinálnék belole nagy ugyet. orulok, hogy más is így gonodlja, míg nem volt gyerekem, akkor is ezt tartottam normálisnak:)
Nekem is egy eleven másfél éves kisfiam van, õ is rengeteget huncutkodik, sõt rosszalkodik. Nála már volt egy pár csúnya hiszti is, különösen nagy áruházakban nagy közönség elõtt szereti elõadni fülsüketítõ ordítást. Hát eleinte a föld alá szerettem volna bújni. De amióta elõfordult egy párszor, nem mondom, hogy nem zavar, de úgy vagyok vele: az szóljon meg, akinek az enyémnél elevenebb, rosszcsontabb fia van. Könnyû egy csendes, üldögélõs mintagyerekkel áruházba menni. Úgyhogy nem ajánlom, hogy valaki nekem beszóljon miatta, mert én fogom õt kellemetlen helyzetbe hozni azzal, hogy mi köze van az én gyerekem viselkedéséhez. A rosszalló nézéseket meg észre sem vagyok hajlandó venni.

Mi az a fí relé hogy működik, mire jó?

Legjobb válasz: Köznapi néven fí relének hívják, de valójában hibaáram-védõkapcsoló a neve. Életvédelmi eszköz. A falicsatlakozóban (mint a malac orrán) van két lyuk. Mindig valamelyikbõl jön a villanyáram, a másikba pedig megy. (másodpercenként 50x változik, hogy melyikbõl merre, de ez nem lényeg) A "fi relé" azt nézi, hogy a malac egyik orrlyukán kifolyó áram éppen annyi-e, mint a másikon visszafolyó. Mert ha nem, akkor ott valami ármány van. Esetleg éppen egy emberen keresztül folyik az az áram a föld felé, ezért a készülék inkább lekapcsolja a hálózati feszültséget. (Mert nagyon szereti az embereket)

Köznapi néven fí relének hívják, de valójában hibaáram-védõkapcsoló a neve. Életvédelmi eszköz. A falicsatlakozóban (mint a malac orrán) van két lyuk. Mindig valamelyikbõl jön a villanyáram, a másikba pedig megy. (másodpercenként 50x változik, hogy melyikbõl merre, de ez nem lényeg) A "fi relé" azt nézi, hogy a malac egyik orrlyukán kifolyó áram éppen annyi-e, mint a másikon visszafolyó. Mert ha nem, akkor ott valami ármány van. Esetleg éppen egy emberen keresztül folyik az az áram a föld felé, ezért a készülék inkább lekapcsolja a hálózati feszültséget. (Mert nagyon szereti az embereket)
Ritka pontos és szakszerû megfogalmazás. Gondolom nem véletlenül sikerült megõrizni azt a 97%-ot :)
Ha a biztosítótáblán van olyan ami úgy néz ki, mint egy kismegszakító, csak van rajta egy pici ("Teszt" feliratú) gomb, amit ha megnyomsz, akkor lecsattan a kapcsolója és "sötét lesz a házban". Na az, az! Hálózatot is tesztelni: 4, 7KOhm-os ellenállást kell a falicsatlakozónál a fázis és a védõföld közé érinteni, amire azonnal le kell hogy kapcsoljon a FI. (Természetesen a fázisba nyúlkálásnál figyelni kell az érintésvédelemre!) "Az a fázis ami ráz is!" Másik kérdésedre: Nem gáz ha nincs (régen sem volt sehol), de manapság már alapkövetelmény. Életet menthet. Kisgyermekeseknél szerintem nagyon jó.
Azért jó, mert mielõtt áramütést szenvednél kiold, pl. ha csak hozzáérsz a fázishoz. Több féle érzékenységû van. A legkissebb a 30 mA-s. Egy a hátránya, hogy ha viseltessebb a készülék, akkor is kioldhat, mert a földvezetéken átfolyó áramot nézi, és lehet, hogy már van szivárgóáram a készülékben, ami pár mA is lehet a védõföldelés, és a fázis között. Védõföldelés mindenképp kell hozzá. Az új építésû lakásokban már kötelezõ. Régen ÉV relék voltak, hasonló elvvel, de azokat már tilos használni. Ha nincs felszerelve, a vizes helyiségekben, konyhában mindenképpen ajánlott.
Nagyon nehéz lett volna beírni a googleba azt a 7 karaktert na de mind1, tessék elsõ találat: hu.wikipedia.org/wiki/FI_relé
Elõzõ felejtõs, egy konnektor cserét nem bíznék rá. Ha teheted, szereltesd be. Csak egy példa: a sima kismegszakító csak akkor fog lekapcsolni, ha a föld felé folyó áram meghaladja a kismegszakító névleges áramát (mondjuk 10, vagy 16, vagy 25 amper). A fi-relé már akkor is leold, (vegyük a névlegesen 30mA-s típust) ha már 25 mA áram szivárog a föld felé. Képzelj el egy fürdõszobát, egy nem zárlatos, csak kicsit hibás szigetelésû villanybojlert, képzeld oda magadat csurom vizesen, átázott bõrrel, közben gondolkozz el azon, hogy hány mA a halálos áramütés értéke. Ezek után gondolkozz el, hogy hallgatsz-e a fentebb szóló szikracsõszre.
nem gáz ha nincs olyanod .. higgynekem én villanyszereplõ vagyok anélkülis túlélheted azelektromos korszakot.Nekem sincs életvédelmi relém.
Nah! Mire megírtam, más is helyesen szólt! És talán a képek beszédesebbek minden szónál. Elismerésem #9-es! Jár a zöld kéz!
Olyasmit keress a villanyóránál, mint egy kismegszakító, csak szélesebb. Nem csak az áram van ráírva (pl. 16A, 25A, 40A) hanem az a föld felé szivárgó áram érték is (ami a fázison "bejön" de a nullán máûr nem "megy ki"), amire leold (pl: 10mA, 30 mA, 100mA, lakossági célra a 30 mA típus a legelterjedtebb) Ilyesmit keress: http://www.haluxvill.hu/fi-2p-40a-30ma-efi-2a.html http://www.haluxvill.hu/fi-4p-40a-30ma-efi-4a.html
A kérdező hozzászólása: köszike. és ha nincs ilyen fi relé az gáz? honnan tudhatom hogy vane olyanom?
#3: pontosítanám: nem a földvezetéket figyeli, hanem a fázis és nulla vezetõ közötti áram különbség hozza mûködésbe.
A kérdező hozzászólása: ezt olvastam. de még mindig nem tudom, hogy mire jó, miért kell ez miért jó ha van ez a háznál?
Kizárólag arra való, hogy ne csapjon agyon az áram. A jól mûködõ szerkezetnél még azt se veszed észre hogy hozzáértél a fázishoz mert gyorsabban áramtalnít mint ahogy megéreznéd, hogy ráz az áram.

Mit csináljak? A fiam fél a nőktől!

Amikor a 13 éves fiamnak mutatok egy meztelen n?r?l képet, vagy "olyan" csatornára kapcsolok akkor zavartan elforditja a fejét.

Legjobb válasz: Szia!Szerintem nem fél, csak ciki neki hogy te mutogagatod... Szerintem dugiba Õ is néz olyanokat amilyet a többi osztálytársa, de nekem is valahogy ciki amikor apu beül hozzám TV-t nézni és abba meg mennek a szex jelenetek, mivel én lány vagyok nem szokott apu meztelen képeket mutogatni, lehet ezért van az hogy nekem fura az hogy te meztelen képeket mutogatsz a fiadnak, a környezetemben ilyenrõl nem hallottam... Szerintem ilyenkor zavarba hozod, szerintem a fiad nem veled szeretné ezeket a dolgokat nézegetni, meg megbeszélni... Szerintem nem fél, csak zavarban van

Szia!Szerintem nem fél, csak ciki neki hogy te mutogagatod... Szerintem dugiba Õ is néz olyanokat amilyet a többi osztálytársa, de nekem is valahogy ciki amikor apu beül hozzám TV-t nézni és abba meg mennek a szex jelenetek, mivel én lány vagyok nem szokott apu meztelen képeket mutogatni, lehet ezért van az hogy nekem fura az hogy te meztelen képeket mutogatsz a fiadnak, a környezetemben ilyenrõl nem hallottam... Szerintem ilyenkor zavarba hozod, szerintem a fiad nem veled szeretné ezeket a dolgokat nézegetni, meg megbeszélni... Szerintem nem fél, csak zavarban van
Ha vadászt nevelsz belõle, sosem lesz boldog családi élete...
szerintem kamu kérdés..... már bocs, de miért mutogatsz a fiadnak meztelen képeket?? egyáltalán mit nézel elõtte pornót? normális vagy??
Még jó, nem a punci hanem Te hozod õt zavarba, legyen már eszed!
meg mit mutogatsz neki puncikat, lehet h még nem érdekli, majd nézi magától ha érdekli nem tudom mit kell erõltetni :)
Igen ez így van ahogyan az elsõ mondja. Azért zavarja ez a fiadat mert a te jelenlétedben lát ilyeneket.
nem kell erõltetni. Titokban úgyis nézegeti, pasiból van :)
Azt hitten nincs ilyen vadbárom apa, de mégis van! Á-val, mert így fogadja el a kiírásomat!
Ha lenne fiam akkor Én is mutogatnám neki a levadászandó vadat!!! :) Sokan idiótáznak ezért, szerintem ez hülyeség!!!A fiúból férfit kell nevelni és nem pudingot!!!
Attól hogy ráerõlteted a pornót attól még lehet buzzancs te szerncsétlen, ráadásul egy 13 éves gyereknek pornót mutogatni...beteg egy világ ez...jó hogy nem mindjárt elõtte dugtok és mutatjátok meg a pózokat..:D szerintem majd nézni fogja ha kedve van hozzá, vagy már lehet így is nézi...ezzel csak gátlásossá teszed szerintem ha így próbálod a tudtára adni..
Más szülõk elkobozzák a pornót a gyereküktõl.
Szia! A fiad egyszerûen zavarban van. Ha nekem anyukám 13 éves koromban meztelen férfiakat vagy "olyan" csatornákat mutogatott volna, én is elfordultam volna, sõt szerintem el is menekülök. Nincs a fiaddal semmi baj. Majd nézi õ egyedül ezeket. Az unokatestvérem és én elég sok idõt töltöttünk együtt kisgyerekként, így elõfordult, hogy én az õ autóival játszottam, míg õ az én Barbie babáimmal. A szüleink nem is csináltak belõle ügyet. Együtt bújtuk a játékkatalógusokat és álmodoztunk ki mit szeretne. Aztán 11-12 éves korunkban az unokatesóm szekrényébõl elõkerült egy adag Barbie baba reklám. A szülei azért itt már kezdtek megijedni, de annyi eszük nem volt, hogy megkérdezzék tõle (vagy csak nem merték), így engem kérdeztek (egy hónap aggódás után). Elég nagy volt a megkönnyebbülésük, mikor megmutattam nekik, hogy nem a baba a lényeg, hanem az egyik tizenéves kislány, aki a reklámban babázik!!! A Barbie reklámok hamarosan lecserélõdtek és 15 évesen már egész más nõk képeit nézegette (persze csak titokban). Ma már boldog családapa.
te hülye vagy, kérdezõ, holnap meg már arról fogsz feltenni kérdést, hogy a fiad nem elõtted recskázik? 15:34: ebbõl is látszik, hogy szegény fiúknak néha nehezebb... engem az se zavart volna, ha barbizik a fiam, majd megunja, ahogy én is kinõttem. gondolom, õt nem kérdezgették titokban, hogy te nem leszel-e leszbi, amiért az autóival játszol...
Nem fél ha nem zavarban van te buta!!!Neked kellene egy orvos, azt hiszed nem nézegeti amikor nem vagy ott??Tuti hogy nézi csak gondolom nem az annyával akar ilyeneket nézegetni!!!Majd az elsõ szexuális együttlétnél ott leszel vele??pfff buta vagy kérdezõ bocsi....neked kellene egy orvos..
Sürgõsen pszichológus kell, vagy nevelési tanácsadó!!!!! Ja, persze neked.
Én is egybõl arra gondoltam, hogy te írtad ki az elõbb belinkelt kérdést. A véleményem továbbra is az, hogy nem való vagy apának. A gyerek nem fél a nõktõl (13 éves, mit akarsz, milyen legyen???), hanem attól van zavarban, amiket mutatsz neki. Ez ciki a szülõ elõtt. Pont ettõl a viselkedéstõl fog félni a nõktõl, ha nagyobb lesz, és te leszel az oka.
Bocs, nem anyád A Nõ a gyerek számára, hanem az õ anyja, vagyis a feleséged.
Szerinted attól férfi egy férfi, ha sok nõt levadász? Inkább értelmes dolgokra kéne megtanítani, mint az udvariasság, a tisztelet, egy szög beverése...
Szerintem a te szexuális felvilágosításod valami primitív aberrált formába kezd átmenni. Nem vagyok benne biztos, hogy a gyermekvédelmisek nem rángatnának meg ez miatt.
A kérdező hozzászólása: "miért mutogatsz a fiadnak meztelen képeket?? egyáltalán mit nézel elõtte pornót?" Mert nem akarom , hogy buzzancs legyen. Már így is sokszor a nõvére stílusában beszél.
Szegény fiú.

Mit csináljak a fiammal? A fiam 9 éves lesz. Ma találtam a szobájában egy cetlit, amire az volt írva" hülye anyám van". Persze pontos j-vel. Mit tegyek vele? Már úgy érzem gyereknevelés terén csődöt mondtam...

Jól tanul. Én minden nap kikérdezem a leckét. Ha nem tudja visszaadom neki, hogy tanulja meg. Sajnos nem érek rá vele tanulni. Sokszor a szobájában tanulás helyett ceruzát hegyez, meg játszik.Ilyenkor csodálkozik hogy 10 órakor is a német szavakat tanulja.

Legjobb válasz: Elõször is egy cetli miatt ne gondold, hogy csõdöt mondtálKét példát tudok hozni: családom elmesélése szerint a sógornõm ugyanezt csinálta. Férjem pikk-pakk megvolt a tanulással, õ órákig pöszmögött, elment vki az ablak elõtt, kiment inni, kihegyezte a ceruzáját. Felnõtt, jó tanuló volt mindig is. Az idejét most három gyerekkel már nagyon be tudj osztani. A lánya most másodikos. Igyanezt csinálja. A másik példa: büszke vagyok a szüleimre, teljesen. De hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak pillanatok, amikor a búsba kívántam volna õket. Hogy ez kibõl hogy jön ki, az már részletkérdés. A cetlit különben biztos a fiad írta. Ezt gondolta, vagy csak úgy a haverokkal a suliban? Mert még akár ez is lehet.

Elõször is egy cetli miatt ne gondold, hogy csõdöt mondtálKét példát tudok hozni: családom elmesélése szerint a sógornõm ugyanezt csinálta. Férjem pikk-pakk megvolt a tanulással, õ órákig pöszmögött, elment vki az ablak elõtt, kiment inni, kihegyezte a ceruzáját. Felnõtt, jó tanuló volt mindig is. Az idejét most három gyerekkel már nagyon be tudj osztani. A lánya most másodikos. Igyanezt csinálja. A másik példa: büszke vagyok a szüleimre, teljesen. De hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem voltak pillanatok, amikor a búsba kívántam volna õket. Hogy ez kibõl hogy jön ki, az már részletkérdés. A cetlit különben biztos a fiad írta. Ezt gondolta, vagy csak úgy a haverokkal a suliban? Mert még akár ez is lehet.
Az ilyet verbális agressziónak hívják. Valahogy le kell vezetnie a veled kapcsolatos feszültségét. A kevésbé intelligens gyerekek ilyenkor ki is mondják, amit gondolnak, ne adj isten bele is rúgnak a szüleikbe. A te fiad ennél sokkal okosabb, és sokkal jobban, tisztel, szeret téged! Szerintem ne tulajdoníts nagy jelentõséget ennek. Én annak idején naplót írtam, abba is kerültek néha csúnyaságok, de a mai napig, és mindig is imádtam a szüleimet. Másik problémád: Ne ostorozd magad amiatt, hogy nem érsz rá tanulni vele. Ami szerintem sokat segíthet, hogy megtanuljon egyedül tanulni, ha találnál valakit, aki tanulásmódszertannal foglalkozik. Úgy tudom, hogy ingyenesen is szoktak ilyen kurzusok indulni tanácsadó központokban. Nagyon sokat lehet belõle tanulni. Én az egyetemen jártam ilyenre, de még akkor is sokat segített! Játékos, mókás foglalkozás, ahol az ember rájön, hogyan csinálja!
Szia! Velem 9 éves koromban még bõven tanultak nem csak kikérdezték a leckét. Szerintem õ még nem tud magától tanulni. Ha nem is érsz rá, hogy ott ülj mellette, 5-10 percenként nézz rá, kérdezd meg, hogy megy-e. De a cetlit nem biztos, hogy ezért írta...
Bocsánat! Ott egy kérdõjel van! A cetlit biztos, hogy a fiad írta???? elõzõ válaszoló
Az egyetemen lehet is. De egy 9 éves gyerek, had ne magától jöjjön rá, hogy hogy kell. Szerintem egy egyetemista és egy kilencéves gyerek között pont olyan különbség van, mint a bolha és a cápa között... Egy újszülöttet sem tanítunk szobatisztaságra, pedig magától is megtanulná... (Bár vannak szülõk, akik megkísérlik és még sikerül is nekik... de ez nem normális...)
'valami zsidó csávó de roppant intelligens és kiváló tanácsokat ad' ez hülye ez?:D
Ne hagyd 10ig tanulni. Nálunk 8kor volt takarodó, addig be kellett fejezni a tanulást. Amit nem tanultam meg az nem volt megtanulva. Én is szöszmötölõs voltam, mégis jó tanuló, mert a következetes 8hoz jöttek a tanulásbeli szigorú elvárások. Mégis normális ember lett belõlem.
Én most leszek 11 éves és egyedül tanültam mindig kivéve elsõbe most 5.-es vagyok és sose kelllett hogy a szüleim velem tanuljanak én egy egész jó tanuló vagyok amikor felmondom a leckét és teljesen nem tudom és vissza adják nekem akoor én mérges leszek mert nem lehet csak úgy bemagolni hanem meg kell érteni és ezért mindig megkérem a szüleimet hogy mondják el a lényegét és így megértem és könnyebb lesz a tanulás. A tanulásközben kell lenni egy kis pihenõ szünet mert ha túl sokáig tanulunk és elfáradunk akkor egy idõ után már nem értjük meg mert lelassul az agyunk ezért nem árt a szünet.
Meséld el a fiadnak hogy voltál olyan, khm, "intelligens" és a cetlije miatt beírtál ide. Aztán pedig támogasd a komikusi pályán, a gyereknek van érzéke az iróniához.;)
Én ugyan 16 vagyok de ha az anyám csak azzal tud nyaggatni hogy tanuljál már tnauljál már akkor biztos nem fogok mert a maradék kedvem is elmegy attól hogy ezzel csesztetnek...
Ja és a büntetés hülyeség, persze hogy írja a cetliket, ha egy gyerek rosszul tanul nem büntetni kell hanem segíteni neki, ha büntetik csak makacsabb lesz és csaka zért sem tanmul...így mûködik a gyerek elég egyszerû nem?
A kérdező hozzászólása: Nem tanul rosszul, de csak azért, mert én minden nap foglalkozom vele, és kikérdezem.
Szegény gyerek... és most ezért nem kell lepontozni!
annak csak lehet valami oka.Úgy érezheti, hogy elhanyagolod vagy máshogy bánsz vele.Kiközösítve.Szerintem nem egy 8 éves kisfiú dolga az idõt beosztani...csoda, hogy tudja az órát.Nem az õ dolga ennyi idõsen a saját idõbeosztása.Jól teszed hogy kikérdezed, de mikor visszaküldöd, ha nem tudja néha nézz rá, hogy tényleg azt csinálja-e.
Na most képzeld el, mennyire vagy rugalmas, mennyire vagy képes átgondolni a tiéddel ellentétes véleményt, vagy megérteni, hogy egy másik ember mit miért mond. Ezek után gondolj bele, hogy a gyereked felett gyakorlatilag korlátlan hatalmad van. Ne lázadozz, hanem gondold át, hogy miképp tudnál megfelelõen bánni a gyerekkel.
A kérdező hozzászólása: Nem tudom, hol volt ebben a náci módszer! Az náci módszer lenne, hogy nem nézhet mesét, vagy nem számítógépezhet? Az lenne náci módszer, ha nem adnék neki enni ezért, vagy fakanállal verném! Nemigaz????!!!! Egyébként meg nem az volt a kérdés, hogy tényleg hülye vagyok-e! Vagyok olyan intelligens, hogy ezt el tudjam dönteni magamról. Én például nem hülyézek le ismeretlen embereket, mint egyesek!!!!
A kérdező hozzászólása: Igen, biztos a fiam írta, mert elõzõ nap is sokáig bent volt a szobájában, hogy tanuljon. Már elég késõ volt, és megint német szavakat tanult. Biztos mérges volt rám, hogy nem engedem úgy lefeküdni, hogy nem tanult holnapra. Csak furcsa, hogy 3 óra alatt 2 német szót tud megtanulni, aki tavaly osztályelõ volt, és ezért még pénzt is kapott egy szervezettõl. Szóval nem nagyon tudja beosztani az idejét.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat. Valamennyire megkönnyebbültem.
Szerintem lehet hogy egy kicsit hagyd békén!!! A gyerekeknek kicsit ciki hogy az anyjuk így tanulgat vele, meg felkérdezi a leckét (fõleg ha fiúról van szó). Velem nagyon ilyen téren nem törõdtek a szüeim és mindenki engem irigyelt. Elég ha csak annyit megkérdezel tõle, hogy tanult-e. Ha nem ne verd meg, és ne szidd le, de adj neki valami büntit. Pl: egy hétig nincs számítógép, vagy tv, vagy bicikli, vagy valami ilyesmi. Nem biztos, hogy egyetértesz a véleményemmel, de... Én így gondolom
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: Én is meg szoktam büntetni, de nem érdekli. Már se számítógép, se mese, se semmi nincs. Egyik büntetésének vége sincs, már jön a másik. Ha megfenyegetem, hogy ma nem gépezhetsz, azt mondja, nem baj, majd gépezek holnap. Van ennek így értelme? Szerintem nem sok....
sztem sincs értelme. talán valamilyen hozzáállás-hangvétel váltásra lenne szükség.
Egy nap az semmi. Sokszor beválik az, hogy ha osszat csinál akkor igenis lemlje fel rá a hangját, mert közben gyerek is tudja belül, hogy attól még szereti, de megérdemli. Viszont ha jót csinál, akkor meg igenis megkell dícsérni, és puszilgatni, ha erre kapós. Vagy elvinni valami oyan helyre amit nagyon szeret...
szerintem igaza van a gyereknek, tényleg hülye vagy. 9 évesen még tényleg gyerek, kedvet kell neki csinálni a tanuláshoz, foglalkozni vele minél többet, nem pedig náci módszerrel kényszeríteni ennyi idõsen a tanulásra. ilyen idõs korban még inkább játszanának vagy max játékosan tanulnának de nem így! biztos hogy szeret de gondolkodj el kicsit ezen, vedd jelzésnek és ne gondold, hogy biztosan te csinálod jól és õ rosszul, csak azért mert te idõsebb vagy.
Még valami, hogy ne csak hülyézzek. Va a nõk lapja újságban egy pszihológus, valami zsidó csávó de roppant intelligens és kiváló tanácsokat ad ilyen és ehhez hasonló ügyekben. meg kéne venni pár könyvét, tényleg fantasztikus a fickó:) mindjárt megnézem a nevét
VEKERDY TAMÁS
A kérdező hozzászólása: A kérdést már 2 éve írtam. Azóta 10 és fél éves, és a helyzet most sem javult...
imádom az ilyen lányokat
Nekem speciel nem jönnek be az alacsonyabb lányok. 185cm vagyok meg meglehetõsen nagydarab olyan 95 kg szóval egy 150 cm es45 kgos csaj elég hülyén néz ki mellettem.
imádom õket (190 vagyok)
Nálam 175tõl kezdõdik a nõ :D [196/F] Neeem... de a lényeg, hogy önmagamnak mindig is magas barátnõt szerettem volna. A picik nem tetszenek.
185 centi magas vagyok és a hasonló magas csajokat preferálom. :)
Annyira nem vagyok hanyattesve tõlük ami azt illeti. 165 azért minimum legyen meg, az alatt gyereklány örökre nálam. Nem kell. aZ a jó ha úgy 170 centis, az az én 180 centimhez tökéletesen megfelel. Nem jók a nagy szintkülönbségek, és azt mondom. A túl kicsik túl gyerekek kinézetre. Nem izgatnak fel.
na öröm hallani hogy azért mi, 170 centi körüliek is bejövünk pár embernek és nem homályosítanak el mindig a kis cuki, ari törpillák
én imádom az alacsony lányokat. a kis csepp testüket ágyba nagyon jo
Nekem tetszenek, olyan kis törékenyek:) Bár egy 150 centis 45 kilós lány kicsit túl gyerekesen néz ki.. 17/F 187 cm
Nekem nem jönnek be.
nekem nagyon is tetszenek 184vagyok 25/f
Állva tudnak szopni!
152cm vagyok és 42 kiló. teljesen elégedett vagyok magammal és nem nagyon tudok olyan pasiról a környezetemben akinek legalább kicsit ne jönnék be. Pedig már lassan ott a Dr. a nevem elõtt.:D Minden csak nõies öltözködés és egyéniség kérdése szerintem.:)
Két méter vagyok, de nekem éppúgy tetszenek mint a kevésbé alacsonyak. Azonban praktikusabb ha passzol a magassága, de a szerelem ugye vak.
Az alacsony fiúknak bejönnek, szerintem átlagban a magas fiúk jobban szeretik a magas lányokat, jobban össze is illenek (látványra is meg az ágyban is :P), bár ez személyes tapasztalat.
én alacsony vagyok és vékony, de a magas fiúk tetszenek :)
180 cm vagyok és a párom évekig 150 cm volt és vékony! Meg volt mindene melle fenék. nagyon agresszív volt és ha siettünk valahova akkor olyan gyorsan szedte a lábait hogy már majdnem hogy én szaladtam mellette :)
nagyon szeretem a pici, alacsony lányokat. (na jó, mondjuk törpenövésû ne legyen...) 178 cm, F

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!