Találatok a következő kifejezésre: Mi a a DVD-r és a (59 db)

Mibe különbözik a DVD-R és a DVD+R?

Legjobb válasz: http://www.digitalplace.eu/tudasbazis/mi-a-kulonbseg-a-dvd-r..

Miben különbözik a DVD-R és a DVD ROM?

Legjobb válasz: ODD-be értem. akkor az egyik író, míg a másik csak olvasó? és használtan kb. mennyi az áruk különbsége?

A kérdező hozzászólása: ODD-be értem. akkor az egyik író, míg a másik csak olvasó? és használtan kb. mennyi az áruk különbsége?
A kérdező hozzászólása: Bocsi!!!!!! DVD-R és a DVD-RW
DVD-RW törölhetõ, újraírható, a DVD-R nem.
rw ReWritable azaz újra írható
Olvasóval nincs értelme foglalkozni, egy írót használtan 2-3 ezer Forintért kapsz, de új is van már 5000, - Ft alatt.

Mi a különbség a -R és a +R-es DVD lemezek között?

Netr?l szeretnék rendelni, de nem tudom mi a különbség. Használtam már mindkét fajtát, de igazából csak attól függött, hogy épp melyiket, hogy mit kaptam a boltban. És milyen márkát ajánlanátok? Maxell, TDK vagy Phillips a jobb?

Legjobb válasz: +R az a házi dvd lejátszókhoz lett kitalálva, míg a -R általánosan, gyakorlatilag a kettõ ugyanaz, csak a brutálisan régi dvd írók a +R lemezt nem ismerik fel, mert az jött késõbb. Ha piacon veszed 70Ft ért mindegy milyen márkát, mert hamis úgyis, eredetiben mind jó minõség és mindegy, hogy + vagy -os.

+R az a házi dvd lejátszókhoz lett kitalálva, míg a -R általánosan, gyakorlatilag a kettõ ugyanaz, csak a brutálisan régi dvd írók a +R lemezt nem ismerik fel, mert az jött késõbb. Ha piacon veszed 70Ft ért mindegy milyen márkát, mert hamis úgyis, eredetiben mind jó minõség és mindegy, hogy + vagy -os.
Annyira nem mindegy, egyébként le van írva a wikipédiába: * A DVD- lemezeket a DVD Forum pártolja. * A DVD+ lemezeken nincs szükség „finalization”-re ahhoz, hogy egy lejátszóban használhassuk õket.
Összefoglalva:semmi.
Elsõnek: ellenkezõleg, a brutálisan régi lejátszók a + változatot preferálják, a minuszt kevésbé ismerik fel. Számitógépnek meg mindegy.
17:05-nek brutálisan régi dvd ÍRÓK
A kérdező hozzászólása: Köszönöm


Mi a különbség DVD-R és +R között?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/DVD#DVD_adatlemezek Gyakorlati használatban ma már semmi. Amíg különbözõ eszközök használták a különbözõ formátumot, addig volt.

http://hu.wikipedia.org/wiki/DVD#DVD_adatlemezek Gyakorlati használatban ma már semmi. Amíg különbözõ eszközök használták a különbözõ formátumot, addig volt.
A kérdező hozzászólása: értem, köszönöm! :)

A DVD-R és a DVD+R cd-k között mi a különbség?

Legjobb válasz: Ez: | Amúgy meg ez: http://www.build-your-own-computer-tips.com/dvd-drive-differ..

Mia külömbség a DVD +R és -R Között?

Legjobb válasz: külöNbség, NNNNNN Tanuljatok már meg írni!

külöNbség, NNNNNN Tanuljatok már meg írni!
XD Az elozon jot rohogtem....XD A +R -t csak egyszer lehet irni, a -R(W) -t tobbszor is. Tehat azok ujrairhatoak .
A pluszosra csak ékezet nélküli fájlokat írhatunk.
A kérdező hozzászólása: az elsõ válaszolón énis röhögtem...
16:13-as: ilyen alapon a -R-t csak 1x lehet írni, a +R(W)-t többször is. nem teljesen van ez így nyomon. na de válasz: egyszerûen kompatibilitás, ennyi a különbség. találkoztam lejátszóval, mely a mínuszossal nem volt kibékülve. hogy olyan is van-e, ami a pluszosat nem szereti, nem tudom... de ezenkívül semmi különbség köztük, az elsõ 2 válasz írója nem tudom hol olvasta, amiket beírt, de megoszthatná velem:) )
R = recordable RW = Re-Writable
Az írásnál se mind1 mert van olyan író ami csak + ost, és van olyan is ami csak -ost tud írni (elvileg van ami mind 2-t, de z nem biztos..)
Jah es a lenyeg az utolso mondat... S.

Mi a különbség a + r és a -r -es dvd vagy cd lemez között?

Legjobb válasz: Hallod,rövid leszek és tömör.. SEMMI!!!!

Hallod, rövid leszek és tömör.. SEMMI!!!!
Röviden, két cég is megcsinálta a dvd szabványt. A különbség a gyártásánál és a felvitt felületekben van. Régebbi dvd írók még általában csak az egyik fajtát ismerték.
Az R+ újabb szabvány, nem minden író olvaso tudja beolvasni, nekem van egy 2002-es DVD olvasóm az nem tudja pl. R- régebbi és kerek 7Mbyte-al nagyobb. Ez valami csel akart lenni, hogy a gyári DVDket ne tudják lemásolni DVD-re mert kisebb... de sajna fölösleges volt mert már elötte kiadták az R-t. Hogy melyiket érdemes használni arrol megoszlanak a vélemények, mûszakilag az R+ lenne fejlettebb.
A kérdező hozzászólása: 18.13 jövõ heti lottószámok ???:) :) basszus ez kimerítõ , tökéletes válasz volt köszönöm szépen . nyeretem egy sört , a fiaimmal szemben! õk nem így tudták !! rosszul tudták. mit meg nem teszek a kölkek ( 19-22 ) tanításáért :) :) :

Mi különbség van a DVD R+ és az R- között?

Legjobb válasz: Gyakorlatilag semmi, legalábbis számítógépes szempontból. A számítágépes DVD-író/olvasók mindkettõt korrektül tudják írni/olvasni. A régebbi típusú asztali (értsd: nem számítógépbe épített) olvasóknál már más a helyzet, mivel ott csak a DVD+R a megfelelõ. Kicsit részletesebben: http://www.tferi.hu/optikai-adattarolok?start=8

Gyakorlatilag semmi, legalábbis számítógépes szempontból. A számítágépes DVD-író/olvasók mindkettõt korrektül tudják írni/olvasni. A régebbi típusú asztali (értsd: nem számítógépbe épített) olvasóknál már más a helyzet, mivel ott csak a DVD+R a megfelelõ. Kicsit részletesebben: http://www.tferi.hu/optikai-adattarolok?start=8
Nem írom le én is hogy mi a különbség. Szóval #1+1
A kérdező hozzászólása: És a laptopba épített DVD-ROM meghajtó miért nem tud rá írni? Úgy értem Nero-val. Meg egyébként azt se jelzi, hogy lemez van a meghajtóban(ha üres a DVD R-). De ha van rajta valami rögtön tudja olvasni. Ez miért van?
Vagy a DVD rossz vagy a meghajtód rossz vagy már próbáltál egyszer írni rá vagy nem szereti azt a fajta lemezt...
A gyártásnál használt polimer. http://en.wikipedia.org/wiki/DVD
Más lemezt tud írni? Már csak mert a CD/DVD-ROM-ok csak olvasók, és nem írók.
A kérdező hozzászólása: És még Nero val sem lehet ha ROM a meghajtóm? (Nem roma :D)
A lemez írására bármelyik progi megfelelne, de ha a meghajtód nem tud írni, akkor semmivel sem fog menni. A laptopod típusa alapján utána tudsz nézni, hogy író van-e benne...
A kérdező hozzászólása: De ha már leírták az elõzõekben, hogy a ROM-ok csak olvasók, akkor nemigen van értelme annak, hogy utánna nézzek.

Mi a különbség a "-R" és "+R" DVD között? Mit vegyek, hogy tuti használható legyen?

Legjobb válasz: Ez attól függ hol akarod használni. Az asztali meghajtók jobban szeretik a minuszost, fõleg a régebbiek. A +-osnál viszont átírható a médiakód így DVD-ROM-nak hazudhatja magát ezzel becsapva pár régebbi lejátszót, de ennek ma már nincs számottevõ elõnye. Sõt a mai lejátszóknál már teljesen mindegy milyen a média nem okoz nekik gondot se a pluszos se a minuszos. Digitális kamerába a pluszos jobb pláne újraírhatóból, mert egyszerûbb szerkeszteni.

Ez attól függ hol akarod használni. Az asztali meghajtók jobban szeretik a minuszost, fõleg a régebbiek. A +-osnál viszont átírható a médiakód így DVD-ROM-nak hazudhatja magát ezzel becsapva pár régebbi lejátszót, de ennek ma már nincs számottevõ elõnye. Sõt a mai lejátszóknál már teljesen mindegy milyen a média nem okoz nekik gondot se a pluszos se a minuszos. Digitális kamerába a pluszos jobb pláne újraírhatóból, mert egyszerûbb szerkeszteni.
"A +R/+RW, illetve -R/-RW formátumok egymással nem teljesen kompatibilisek, támogatottságuk kb. fele-fele arányban oszlott meg megjelenésük táján a piacon, majd viszont 2006 végére szinte az összes otthonokba kerülõ lejátszó támogatta mindkét típust." Wikipédia. Ja, de a legtöbb DVD-író nem támogatja mindkét szabványt, úgyhogy ha írni akarsz, elõbb nézd meg, hogy az íród +R vagy -R!
nekem eddig egyikkel se volt gondom, se írásnál, se beolvasáskor
A számítógépes írók támogatják, az elsõ íróm, amit 2004-ben vettem és ma is azt használom mindkettõt támogatja ( olvassa/írja). Az asztalikkal lehet gond. Amúgy asztali íróba és digitális kamerába a DVD-RAM a legjobb ha azt nem ismeri akkor a +-os. Azt lehet részenként írni így utólag lehet szerkeszteni a kamerában a felvett anyagot.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!