Találatok a következő kifejezésre: Mi a a Coca (57 db)

Mi köze a coca-colának és a izrael palesztin háborúhoz?

Miét ne vegyünk coca cola termékeket ?

Legjobb válasz: Csak nem azt a Dávid-csillagot láttad, ami márkákból volt kirakva?! Annyi, hogy amerikai, és Õk(amerikaiak) az izraelieket támogatják, és hogy ne támogassuk mi is õket. Egyébként azért ne vegyél Coca-cola terméket mert egészségtelen :)

Csak nem azt a Dávid-csillagot láttad, ami márkákból volt kirakva?! Annyi, hogy amerikai, és Õk(amerikaiak) az izraelieket támogatják, és hogy ne támogassuk mi is õket. Egyébként azért ne vegyél Coca-cola terméket mert egészségtelen :)
A coca-cola pénzeli a háborút.
Azért ne vegyél semmilyen kólát/cukros italt, mert elhízol, és elrohadnak a fogaid

Mit gondoltok a coca cola zero-rol?

Legjobb válasz: Egyetértek az elsõvel.

Egyetértek az elsõvel.
Én a mesterséges édesítõszerekrõl annyi rosszat olvastam, hogy inkább a rendes cukrosat iszom, bár az is sokat árt.
Szerintem borzalmas! Ha már megkívánom a kólát, akkor a legjobbat iszom, az sem izgat, he nem cukormentes!
Az édesítõszer, azonfelül, hogy rákkeltõ lecsökkenti a szerotonin szintet, ami éhséghez vezet.
Én light-ot szoktam inni, annak szeretem az ízét.. A zero szerintem nem annyira finom.
Sosem próbáltam. Nem szeretem a colát...
ugyanolyan egészségtelen csak éppen nem hízlal annyira

Idén mikor jön a Coca-cola mikulás?

Rákerestem, de nem találom sehol:(

Mi a legújabb Coca-Cola reklám zenéje? (lent! )

Az amelyikben felsorakoztatja az éveket ,hogy mióta van Cola és a végen azt mondja: "már 125 éve" vagy vmi. ilyesmi. Kicsit ilyen retrós beütése van a dolognak, de jó!!!

Legjobb válasz: kiindulonak jo: http://www.youtube.com/watch?v=dfU17niXOG8

Tudja vki, mi lehet a "coca" szó eredete?

(nem a kólára gondolok)

Legjobb válasz: A disznó az nem koca?

A disznó az nem koca?
szerintem a kokaint jelenthet. a Coca Colába is tettek régen kokaint =) de mára már betiltották 17L (még a kémiatanárnõ mondta)
igy hivják enni cocc cocc coca
A disznóra gondolsz? Arra, hogy a malacot/disznót némely helyen cocának nevezik? Vagy a "coca" (magyarul:koka) szó eredetére vagy kíváncsi? Az elsõ kérdésre nem tudok válaszolni. Annyit tudok, hogy a sertés, malac, disznó szinonímája, kicsit vicces formában. A második verzió: Erythrxylon Coca Lam. L.-kokacserje latin elnevezése. Ennek a növénynek a leveleibõl állítják elõ a kokaint. De:http://hu.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola Bocs azért ide tettem, ha lepontoznak, ha nem.
Szerintem a nõstény malacból alakult ki koca-coca, de ez csak találgatás :)
A kérdező hozzászólása: A koca az a nõstény disznó, ami már ivarérett.
A kérdező hozzászólása: köszi köszi de én a disznóra gondoltam
a coca vállalat (kóla) még ma is látogat kokacserjés ültetvényeket és nem tudnak elszámolni azzal, hogy mi ennek az oka. viszont hiába raknak a kólába, ahhoz legalább 2millió dobozzal meg kéne inni, hogy valami hatása legyen

Mi értelme a Coca-Cola-nak?

Mármint a simának, mert ugye van az a reklám is, hogy átverik a moziban az embereket, és sima coca colás dobozba coca cola zerot tesznek, mert ugyanolyan az íze. És akkor ha a coca cola zeronak is ugyanolyan már az íze, mint a simának, akkor mi értelme a simának? (csak egészségtelenebb)

Legjobb válasz: Aki tudja hogy a cukor sokkal jobb mint a rákkeltõ édesítõszerek, az dönthet úgy, hogy nem mérgezi magát

Aki tudja hogy a cukor sokkal jobb mint a rákkeltõ édesítõszerek, az dönthet úgy, hogy nem mérgezi magát
A Zeronak nem ugyanolyan az íze... én utálom a zérót, a simát pedig imádom (de már nem szoktam inni).
Hidd el, hogy csak a reklám szerint ugyanolyan az íze. Meg lehet különböztetni õket, van eltérés az ízben. Én például sem a zérót, sem a cola lightot meg sem iszom, szerintem van egyfajta mellékízük.
Simán meg lehet különböztetni, az a reklám egy vicc.
A zerot ihatják cukorbetegek is. Igaz a simát is, csak nem feltétlen egészséges.
Kedves kérdezõ nem vagy egy IQ betyár. Ezzel az erõvel az én rokonságomban is van cukorbeteg és ha megkívánja a Cola-t nem feltétlen kell lemondania róla, hála a Coke zrt.-nek. Ha az anyagiakat nézzük, akkor meg így a cég sokkal nagyobb emberi tömeget céloz meg, mivel az Amerikaiak közel 40% százaléka cukorbeteg. A Cola "kultusz" ital, hiába iszol más cukormentes üditõt, az attól még nem Cola. Remélem kimerítõ választ adtam.
A kérdező hozzászólása: bár én amikor láttam a reklámot másik csávó volt a reklámban, nem ez, de ugyan ezt mutatták be.
A coca cola az eredeti és a legjobb is. A többi pedig csak csábítani akar, hogy ebben nincsen cukor vagy ez éppen cseresznyés. (ugye a coca cola cherry) Pedig ahogy leírták a cukor egészségesebb mint, hogy egy tonna édesítõszert raknak bele, még ha egyik kóla sem egészséges. Csak egymással rivalizálnak pedig elméletileg ugyan az a cég csinálja az összeset (The Coca-cola company) Na meg persze ott vannak az ócska szarok mint a Dr. pepper.
A kérdező hozzászólása: na ez volt az a reklám (csak magyar szinkronnal) https://www.youtube.com/watch?v=fkBS9SpXVcc
A panaszlevél elment, most jön a fogyasztóvédelem.
Illetve rájöttem, hogy az ORT-nél kell a reklámot bepanaszolni...
Az is marha egészséges amikor egy félliteres üdítõben 14 evõkanálnyi mennyiségû cukor van... -.- Ha valaki ezt issza, ne csodálkozzon ha cukorbeteg lesz ÉS még a fogai is elrohadnak. Lehet hogy elõfordult már ilyen, de aki zerot vagy lightot kér, azt KELL adniuk, mert ha véletlenül egy cukorbeteg kéri a moziban, és sokkot kap közben vagy rosszul lesz, akkor sokkal nagyobb büntetést kapnak, meg beperelést mint amennyit ért volna az az egy pohár. A diétás üdítõk a cukorbetegeknek vannak kitalálva, nem pedig a fogyózóknak -.- Ha meg nem tetszik a zero íze, és inkább innád meg egy nap az ajánlott cukormennyiség többszörösét egyetlen literes kólával, ám tedd. Természetes szelekció.
A kérdező hozzászólása: Aha csak tudod mi a baj? az, hogy a moziban nem sima coca cola-t kaptak az emberek (pedig azt kértek, de csak pohár volt sima), hanem zero-t. te ennek a fordítottját írtad le.
A kérdező hozzászólása: igen igen
https://www.youtube.com/watch?v=Fo8k_Hugjvg Õ az? Mert akkor fogalmazom is a panaszlevelet meg küldöm a linket a barátnõmnek.
Kösz, akkor fenn lesz a youtube-on, keresem is.
A kérdező hozzászólása: Nincs róla linkem, de a moziban szinte minden film elõtt leadják, meg a tv-ben is gyakran szokott lenni (rtl vagy tv2-n). amúgy meg 10# válaszoló: "Kedves kérdezõ nem vagy egy IQ betyár." Köszönöm. "A Cola "kultusz" ital, hiába iszol más cukormentes üditõt, az attól még nem Cola. Remélem kimerítõ választ adtam." Akkor igyad csak azt a löttyöt, én cola-nak nem nevezném. Ha az íze nem is, legalább a színe olyan mint a kóláé.
Én az eredeti kólát szeretem. ezek a vérszegény dolgok nem jönnek be.
9-es vagyok, jah, hogy reklámban láttad? Láttad valahol elérhetõen a linket? Mert akkor küldöm a barátnõmnek, õ már vetetett le szakácskönyvet a könyvesbolt polcáról, újság szerkesztõjét is sikerült kiosztani, ez megér egy feljelentést a részérõl
Szerintem sem egyformák. Meg ugye az édesítõszer se egészségtelen, ráadásul ha sokat iszol belõle, hasmenést okoz. Sokan meg már csak azért se vennék az édesítõszeres kólát mert fuj, mi az, õk cukrot akarnak, nem fogyóznak, az édesítõszer öregeknek és fogyózóknak való.
A kérdező hozzászólása: én is felháborodtam azon a reklámon. amúgy meg aki fogyókúra vagy cukorbetegség miatt nem vesz sima coca colát, az igyon más cukormentes italt vagy vizet, mert a coke zero egy f0s (és a pepsi max-ról is ez a véleményem, az is krv.a sza.r ízû a sima pepsi-hez képest)
A kérdező hozzászólása: Hát ezaz, át akarják kúrni az agyunk, én is utálom a zerot, a simát viszont szeretem, mondjuk amit a reklámban csinálnak lehet, hogy eltudnák hitetni velem a placebo miatt, de akkor is, azért nem tudják teljesen helyettesíteni a cukor ízét. Ha adnak 1 pohár zerot meg 1 pohár simát tuti, hogy megmondanám melyik melyik.
Én rögtön meg tudom különböztetni a 3 féle Colát, sõt azt is megmondom, hogy a rendes Colát Harasztiban palackozták-e, mivel országonként általában eltérõ az íz. Pl. a Zerot nem tudom meginni, mert nekem émelyítõ íze van, Lightnak is hasonló. Régebben volt egy felmérés Light Colával, elõtte utánna vércukormérést végeztek, és a light is érezhetõen megemelte a vércukorszintet!

Miben tér el a pepsi a coca colatól?

A pepsi amugy nem csak lopta a receptet?

Legjobb válasz: Nemrég volt a sperktumon a papsi és a coca története,hogy kik alapították,mi volt a célja (ugyanis régen gyógyszernek készítették) majd elmesélték hogy miképpen vált szét a papsi és a coca cola...(testvérpár találta fel.) A pepsi nem lopta a receptet,csak más a receptjük..Egyébként a papsi édesebb mint a coca cola..

Nemrég volt a sperktumon a papsi és a coca története, hogy kik alapították, mi volt a célja (ugyanis régen gyógyszernek készítették) majd elmesélték hogy miképpen vált szét a papsi és a coca cola...(testvérpár találta fel.) A pepsi nem lopta a receptet, csak más a receptjük..Egyébként a papsi édesebb mint a coca cola..
ma 14:25 Coca-Cola Beverages Üdítõital Gyártó (Magyarország) Kft-nél dolgoztam évek óta.(nem rég jöttem el) De én még soha nem láttam, hogy amerikaiak vegyvédelmi ruhákban tologatnák a "veszélyes" tartályokat Szóval jót kacagtam hogy ilyen rémhírek is terjengenek. Ritkán hallani ilyen ökörségeket, de legalább jót nevet az ember..:D
Hát lehet, hogy a pepsi gyógyszernek készült, de coca-t harckocsik, tankok lemosásához, tisztításához használják, használták, nyilván kevesebb cukorral, vagy a nélkül. A mai napig a magyarországi gyárakba szigorú vegyvédelmi elõírások mellett érkezik a coca alapanyaga, vagy alkotórésze "Biohazard" (életveszélyes) feliratú tartályokban, amerikai "szakemberek" felügyeletével, akik szintén szintén vegyvédelmi ruhákban kezelik a gyártás folyamán. Hogy a pepsi-nél hogy megy azt nem tudom. de aki teheti, mellõzze a fogyasztásukat, igyon helyette házi szörpöket.
ízben csomgaolásban
papsi helyett pepsi :D bocs elírtam
nem tudom honnan vetted hogy a coca colát harckocsik lemosásához tervezték..Valaki elkezdte, és megy szájról-szájra.de ez egy nagy hülyeség.. Olvass utána mielõtt írsz ilyen baromságokat http://hu.wikipedia.org/wiki/Coca-Cola
Nem tudom te melyik részlegnél voltál, én külsõ szállítóként, rendszerint hajnalban jártam ott, és láttam ezt a dolgot. A harckocsi-mosást pedig KFOR-os ismerõsöm mesélte kinti tapasztalat alapján. Amúgy a szerves foszforsavészterek és fenil-alaninok felhasználási területe igen széles, nézz utána légyszíves!
Persze, egy csomó ember meg megesküdne rá, hogy az amerikai rendõrök kólát tartanak a kocsiban, hogy vért mossanak fel vele, igaz, hogy az amerikai rendõröknek nem dolga vért felmosni, és jópáran elmondták már közülük, hogy baromság. Az ilyen legendák egyik jellemzõje, hogy egy csomóan „elsõ kézbõl” hallották, aztán valahogy mégse igazak. Egyébként nem tudom mi a f***nak használnának tankmosásra egy növénykivonatokkal ízesített szörpöt, és miért nem simán foszforsavat használnak (ha már egyszer az a világ legkirályabb tisztítószere), de szerencsére Te itt vagy és majd megmagyarázod:)
nem mostak vele semmit, még padlókövet sem. és a fogaim is jól vannak, köszönöm. napi 1 liter coca cola ~

Mi a különbség a Coca-Cola Light és Coca-Cola Zero között?

Legjobb válasz: Mivelnátzrium ciklamattal van édesítve ezért az aspartam tartalma kicsi. Mondhatni elenyészõ

Mivelnátzrium ciklamattal van édesítve ezért az aspartam tartalma kicsi. Mondhatni elenyészõ
Mindkettõben pont annyi a cukor. (a lightban sincs, csak édesítõ) A zero férfiaknak/fiúknak találták ki, mert sokan cikinek tartják a light cuccokat. ezért a zéro.
A Coca-Cola light csökkentett cukortartalmú, a Zeroban pedig egyáltalán nincs cukor.
Ja és nézzétek meg mennyi a mérgezõ aszpartán tartalma. Egészségetekre, ha ilyen mérgezõ vackokat isztok. Egy kis limonádét már derogál készíteni magatoknak.
nem. Azt mondtad a light csökkentett, a zeroban pedig nincs. Egyikben sincs. Mindkettõben édesítõszer van. Dettó ugyanaz mindkettõ, csak a cimke más
Hát igen, nullára csökkentették a cukortartalmat.
Tulajdonképpen én is ezt mondtam... ;-)
Amik ezekben a löttyökben vannak, mind mérgezõek: aszpartám, aceszulfám-K, nátrium-ciklamát. Ez utóbbiról ezt lehet tudni: Ízfokozó, mesterséges édesítõszer, az USA-ban tiltott. Szacharinnal keverve van forgalomban. A ciklamát bekerülhet a méhlepénybe és az anyatejbe. A bélflóra ciklohexil-aminná alakítja át, ami - az állatkísérletek szerint - károsítja a herét és a spermiumokat. Az állatkísérletek - nagy adagokban történõ alkalmazás esetén- hólyagdaganatot jeleztek.

Mi a különbség a Coca Cola Light és a Coca Cola Zero között?

Legjobb válasz: az utolsó válaszoló nagyon nagy ökörséget írt , már bocs meg kell nézni az összetevõket , amúgy meg a gugli még mindig a barátod :) de valahogy úgy van , hogy az édesítõszer kevesebb a zéróban asszem , de nem biztos

az utolsó válaszoló nagyon nagy ökörséget írt , már bocs meg kell nézni az összetevõket , amúgy meg a gugli még mindig a barátod :) de valahogy úgy van , hogy az édesítõszer kevesebb a zéróban asszem , de nem biztos
Az ízük is más. Nekem mondjuk a zero jobban ízlik, szerintem jobban hasonlít a simára.
heló ! a lightban nincs cukor csak édesítõszer
egyik sz.rabb mint a másik
elsõ balgaságot írt. nos, az a különbség, h mivel más a célcsoport, így az eladhatóság érdekében külön néven futnak. míg a lájt a punciknak készült, úgy a zéró a hímeknek, mert kitalálták, h amelyik pasi lájt kólát iszik, az búza. egyszerû marketing, semmi több. ugyanaz a hányadék aszpartam van mindkettõben, ha ingyen adnák sem innám meg. cukrosat is max akkor iszok, ha ingyen van :) amúgy elég csak megnézned a reklámjaikat, máris kiderül, h melyiknek ki a célcsoportja.
gondolom egyikbe kevesebb cukor a másikba meg "egyáltalán nincs" de nekem mind2 ugyanolyan mintha buggyant kólát innék
nem én normál Coca Colát iszok.
utolsó válaszoló , Te biztos csak csapvizet iszol ugye ? amit teleraknak mérgekkel ......
Mind a Light, mind a Zero károsabb a sima kólánál, mivel az aszpartám sokkal egészségtelenebb, mint a cukor
khm.... =) a light-ban kevesebb a cukor és a szénsav a Zero pedig cukormentes, persze ez nem azt jelenti h egészségesebbek lennének a többi colánál, de hát ügye mindig ki kell találni valami újjat
Szerintem ugyan az a kettõ. Csak a nevük más meg a célcsoport. De nekem a Light jobban ízlik. Azért a Zero is jó. És a kettõ között én is érzek különbséget mégis.

Mi a különbség a Coca Cola light és Coca Cola zero között?

Mert én semmi különbséget nem érzek, és mindkett? cukormentes kóla.. Szóval?

Legjobb válasz: ehhez el kéne olvasni a cimkét, de gyanítom, hogy a lightban van némi cukor a zeroban meg nincs. Másik változat, hogy semmi különbség, csak reklámtrükk.

ehhez el kéne olvasni a cimkét, de gyanítom, hogy a lightban van némi cukor a zeroban meg nincs. Másik változat, hogy semmi különbség, csak reklámtrükk.
Mindkettõ alacsony kalóriatartalmú, de a lightnak más az íze, mint a klasszikus colának, így sokan nem szeretik. A zéróban más az édesítõ így olyan ízû, mint a cola.
a zerónak kicsi NAGYON a kalória tartalma (PERSZE CSAK A PAPIR SZERINT) a light meg csak lightos
ez csak marketingfogás. Semmi különbség amire figyelni kellene. Ha valaki esetleg cukorbeteg és ilyet fogyaszt akkor érdemes elolvasni melyikben van a számára jobb édesítõszer, mert az eltérõ, de egyebekben ugyanarról beszélhatünk..kb olyan mint a pepsi light-pepsi max különbség.Ha nem vagy cukros, akkor egyformán jó vAGy rossz lehet.
Én a kereskedelemben dolgozom. Azért csinálták meg a Zero-t, mert a light nagyon "elnõiesedet" és a férfiak nem vásárolták úgy mint régen. Szóval a Zero a Light férfiasabb változata.
Semmi, mindkettõ jó egészségtelen lötty.
Most a legújjab dumájuk, hogy hozzáadott aromát, és tartósítószert nem tartalmaz! :)
Azthiszem más édesítöszert használnak. És a zero kalóriatartalma 0, 1 kcal míg a light kb. 2 kcal 100ml-ben. Ami szinte aemmit sem tesz. Marketing fogás, mert mindíg kell felhozni vmi újat ha a piacon akarsz maradni.
Egyikben sincs cukor, de lehet hogy a Zero tényleg cal mentes, mert a light nem. (Én utálom mindkettõt, de) a Zero jobban hasonlít az eredeti Coca-Cola -ra.
Hát, én elolvastam a címkéiket, meg is kóstoltam õket, igazából semmi különbség. (Hacsak nem gyûjti az ember a pontokat. Mert a Zéróért nem jár:)

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!