Találatok a következő kifejezésre: Mi a a 3D és (135 db)

Mi az SBS 3D? És miben különbözik a többi 3D től?

Legjobb válasz: Side-by-side A lényege az, hogy a két szemnek célzott képek egymás mellett vannak, majd azt a 3D TV felismeri s megfelelõen megjeleníti. Százezer és plusz 1 féle 3D technológia van, kezdve az anagliph megoldással, bezárólag az épp finomhangolásokon átesõ PBT-ig. Elég sokáig eltartana, mire leírnám a különbségeket. S mivel ez nagy üzlet így, hogy mindig újabb technológia van, így lesz még jó pár megoldás a 3D-re. Csak hogy vegyétek és egyétek!

Side-by-side A lényege az, hogy a két szemnek célzott képek egymás mellett vannak, majd azt a 3D TV felismeri s megfelelõen megjeleníti. Százezer és plusz 1 féle 3D technológia van, kezdve az anagliph megoldással, bezárólag az épp finomhangolásokon átesõ PBT-ig. Elég sokáig eltartana, mire leírnám a különbségeket. S mivel ez nagy üzlet így, hogy mindig újabb technológia van, így lesz még jó pár megoldás a 3D-re. Csak hogy vegyétek és egyétek!
A kérdező hozzászólása: És most melyik a legjobb?
Hogy melyik a legjobb, az a TV kérdése. Az OU vagy TAB formátum a passzív 3D tévéken jobb, mint az SBS. Aktív 3Dnél mindegy. Az anaglipet meg a akármelyik TV-n nézheted. Persze legjobb minõséget akkor kapsz, ha 3D blue ray lejátszóról HDMI-n tolod a 3D tévére a jelet.
A kérdező hozzászólása: Nekem lg cinema 3D TV-M van arra melyik a jobb?
Ha LG, akkor passzív. OU, TAB formátumokat preferáld. Ha nincs, akkor SBS.
A kérdező hozzászólása: És vannak BD 50 S 3D-K AZOK JÓK?
Azok blue ray ISO-k lesznek. A lejátszásukhoz ki kell írni blue ray lemezre és 3D blue ray lejátszó kell hozzá. Ezek a legjobbak, mert mind a két kép full HD minõségû. (persze a függõleges felbontás ilyenkor is a felére esik vissza a passzív TV-ken)
A kérdező hozzászólása: Kõszi.Mindenkinek

Mi az a BluRay és 3D s filmeket hogy lehet megnézni TV-n, lejátszón?

Lehet rossz helyre írtam a kérdést, de nem tudom hova illik. Az lenne a kérdés. Nem vagyok otthon a témában, és valaki elmagyarázná érthet?en, és egyszer?en... Hogy itthon, tehát nem moziba hogy tudok megnézni egy filmet 3D-ben, mint a moziban szemüveggel? Mármint sok filmet felraknak torrent oldalakra, és látom, hogy 3d és BluRay, és nagyon sok giga szokott lenni 5-10 gigák. - Ha azt letöltöm mire kell kiírnom, mármint gondolom nem DVD re. És m?ködne a TV-men? Full HD tVm van Mármint milyen TV kell hozzá? Meg milyen lejátszó? Gondolom DVD lejátszóval nem érek semmit 3 dimenziós filmeken. És olyan szemüveg is kell hozzá? Jó az a sima papír piros-kék, vagy olyan kell mint a 3D-s TV hez árulnak 15-20 ezerért?

Legjobb válasz: blue rayhez kell 1 lejátszó és akkor nagyon szép lesz a kép ,ha 1080pixelben nézed meg a filmet.a 3d hez pedig 3d-s tv kell és egy speciális szemüveg.3d-s film nemhiszem ,hogy lenne kiadva maximum természetfilmek. Én javaslom ne vegyél 3d tv-t ugyanis több a negatívuma mint a pozitívuma.pl fejfájás hányingerszédülés stb stb..

blue rayhez kell 1 lejátszó és akkor nagyon szép lesz a kép , ha 1080pixelben nézed meg a filmet.a 3d hez pedig 3d-s tv kell és egy speciális szemüveg.3d-s film nemhiszem , hogy lenne kiadva maximum természetfilmek. Én javaslom ne vegyél 3d tv-t ugyanis több a negatívuma mint a pozitívuma.pl fejfájás hányingerszédülés stb stb..
És egy bluray lejátszóhoz nem árt egy fullHD tévé is, különben teljesen felesleges.


Mennyire számít hogy egy VGA-nak van-e 3D támogatása? És egyáltalán mire jók a 3D támogatás nélküliek? Játékra is jók vagy csak hogy nézzem a monitort?

Csak azért kérdezem mert elég sok VGA-t lehet kapni ami nem támogatja a 3D-t. Árszintben is megegyezek a támogatott és nem támogatott kártyák, épp ezért nehéz kiszűrni őket. A dobozukon sem tüntetik fel. Ma bementem egy PC boltba, hogy körülnézzek VGA téren, találtam is jó párat. Itthon utána néztem és nincs 3D támogatás. A boltos azt mondta hogy játékra is jó. Akkor most mi van?

Legjobb válasz: fogalomzavarban vagy. A ma kapható kártyák mind tartalmaznak 3d gyorsítást.

fogalomzavarban vagy. A ma kapható kártyák mind tartalmaznak 3d gyorsítást.
A kérdező hozzászólása: Az lehet hogy tartalmazzák, de én arra lennék kiváncsi hogy Pl: megnézem egy VGA tulajdonságait, hogy mit tud, mik a tulajdonságai és oda van írva hogy 3D támogatás: nincs! Na, ez mit jelent.
Adj linket erre a vga-ra, megnézem.
A kérdező hozzászólása: http://www.arukereso.hu/videokartya-c3142/gainward/gf-gt630-.. Ez csak egy példa, sok ilyet találok. Ez a VGA különben alkalmas játékra? Mert ilyet árulnak nálunk egy PC boltba.
A 3D-s technológiával rendelkezõ VGA kártyákkal (Nvidia 3D Vision, AMD HD3D) és egy 3D megjelenítõvel (3D monitor/TV) valós idejû 3D-ben lehet játszani bizonyos játékokat. Ennyivel tudnak többet a 3D képes videokártyák. Nvidia 3D Vision Ready játékok: http://www.nvidia.com/object/3d-vision-games.html
Kevered a 3D játékok hardveres támogatását és a 3D filmek megjelenítésének támogatását. Tovább bonyolítják a dolgot azok a 3D játékok, amiket 3D-ben is lehet játszani, azt hiszem én is kezdek belebonyolódni....:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
A kérdező hozzászólása: lcd tévém van
Potyára, igen.
Azt tapasztalod hogy a lejátszó szólni fog hogy nincs csatlakoztatott 3D-s képmegjelenítõ és el sem indítja a filmet, max azt a fajta lemezt ami 2D-ben is tárolja a filmet a 3D mellett. De amúgy szerintem vegyél lejátszót, én is vettem és nem használtam az elején a 3D funkciót míg nem lett 3D TV, addig meg ugyanúgy használod 2D-ben.

Szerintetek a mobil technológia terén mi jöhet még a 3D és a 2 mag után?

Legjobb válasz: nagyobb képernyõ a 3d továbbfejlesztése nem csak 2 hanem 3-4 mag

nagyobb képernyõ a 3d továbbfejlesztése nem csak 2 hanem 3-4 mag
1920x1080-as full HD 3D érintõpanel egy csucsmobilba!(kb 5 collos képernyõ körül!) :) mellé 4 magos proci 15 megás 3D-s kamerával! :) nem lenne rossz! :DDD
A kérdező hozzászólása: Hát tényleg nem lenne rossz :D
A kérdező hozzászólása: Köszi!
A 4D mozgóképet csinál, ami sokszor elmosódik, hisz a baba mozog. A 3D állóképeket csinál, ami nagyobb valószínüséggel tiszták lesznek.
Húzd fel 800-ig, akkor a rántotthús is megsül rajta akadás nélkül.
A kérdező hozzászólása: jo de hogy nem kell nekem 800 mhz ig hogy megsüljön úgy 600 700 mhz körül jo lenne

Mi a különbség a 3D, és az IMAX 3D vetítés között?

Sziasztok! Néztem az ALLEE honlapját, és ott 4féle Harry Potter (7. epizód, 2. rész) van. Van "sima", feliratos, 3D és IMAX 3D. Na, mi a különbség a két három dimenziós vetítés között? Köszi el?re is!

Legjobb válasz: Szia kedves Kérdezõ! Az ALLEE honlapján még nem jártam, de ha jegyet szeretnél foglalni egy vetítésre, akkor szinte már lekésted, nekem nagyon nhehéz volt szabad helyet találnom. A lényeg, ami a tényleges válasz: A Harry Potter 7. II. szinkronos és feliratos verzióban fut az Allee - CC* moziban. A különbség a 2D és a 3D közt véleményem szerint számodra teljességben egyértelmû, a film élõ térbeli hatásban jelenik meg egy két, lencsénként eltérõen polarizált szemüveg segítségével. Ezt késõbb megmagyarázom. Tehát a különbség 3D és IMAX3D között: A 3D vörös-cián technológiával dolgozik. Ebben az esetben a vászon nem eltérõ a 2D-s filmektõl. A filmet egyetlen kamerával rögzítik, melyen 2 opjektív található, egy egyik egy piros a másik egy "kék" réteget hoz létre, melyet egyetlen szalagra rögzít - felváltva. Ebbõl egyértelmû, hogy a filmet simán, egyetlen vetítõgépezettel hozzák létre, vetítik váaszonra. Ekkor kapunk egy szemüveget - és most jön ennek magyarázata - a sima 3D esetében ennek egyik lencséje piros, a másik cián, tehát "kék". A kb. 30 kép/mpvel vetítõdõ film alatt nem vesszük ésre hogy kék-pirok képeket látunk, fõleg ha a szemüveget viseljük. Így a filbõl néhány dolog kiemelkedi, olyan mintha kivágnák, és eléd tennék. AZ IMAX 3D esetében a filmet szintk 2 objektívvel rögzítik, csak esetünkben két - külön - szallagra, melyet két - külön - vetítõszerkezettel varázsolnak a vászonra. A szerkezetek elõtt 1-1 "transzformátor" áll, és a vászonra érkezve - mely egyedülálló metál festékkel van bevonva a fényesebb és élesebb képért, emellett "hajlítva van" a mégjobb térbeli élményért - tehát a vászonra érkezve alakul ki egy olyan kép, melyet az ott kapott szemüveggel tudunk megtekinteni. Itt a szemüveg már nem a színeken hanem különféle polaorizáción alapul, így színtévesztõk, színvakok számára is élvezhetõ a 3D élmény, amely a sima 3Dhez képest jobb élményt nyújt, minden tárgy 3d-ben élvezhetõ, nem csak az amit õk erre a célra terveztek... A vászon jukacsos, ez természetesen nem észrevehetõ. Ennek az a célra, hogy a jobb akkusztika érdekében hangszórók vannak a vászon mögött, így a hangzás javul. Ez a módszer természetesen drágább is, szemüveget kapsz, plusz pénzt nem kell rá költened.. Tehát a végeredmény IMAX3D 1 - 0 3D, az IMAX3D élvezhetõbb, nagyobb a vászon, így csak azt látod, a mozi elrendezése 25%os, így egy magasabb ember feje sem lóg be a képbe. A legjobb hely pedig a 8. sor fölött van, középen. Remélem segítettem. Miska Molnár. A helyesírási hibákért, elgépelésért elnézést kérek, álmos vagyok... *Cinema City

Szia kedves Kérdezõ! Az ALLEE honlapján még nem jártam, de ha jegyet szeretnél foglalni egy vetítésre, akkor szinte már lekésted, nekem nagyon nhehéz volt szabad helyet találnom. A lényeg, ami a tényleges válasz: A Harry Potter 7. II. szinkronos és feliratos verzióban fut az Allee - CC* moziban. A különbség a 2D és a 3D közt véleményem szerint számodra teljességben egyértelmû, a film élõ térbeli hatásban jelenik meg egy két, lencsénként eltérõen polarizált szemüveg segítségével. Ezt késõbb megmagyarázom. Tehát a különbség 3D és IMAX3D között: A 3D vörös-cián technológiával dolgozik. Ebben az esetben a vászon nem eltérõ a 2D-s filmektõl. A filmet egyetlen kamerával rögzítik, melyen 2 opjektív található, egy egyik egy piros a másik egy "kék" réteget hoz létre, melyet egyetlen szalagra rögzít - felváltva. Ebbõl egyértelmû, hogy a filmet simán, egyetlen vetítõgépezettel hozzák létre, vetítik váaszonra. Ekkor kapunk egy szemüveget - és most jön ennek magyarázata - a sima 3D esetében ennek egyik lencséje piros, a másik cián, tehát "kék". A kb. 30 kép/mpvel vetítõdõ film alatt nem vesszük ésre hogy kék-pirok képeket látunk, fõleg ha a szemüveget viseljük. Így a filbõl néhány dolog kiemelkedi, olyan mintha kivágnák, és eléd tennék. AZ IMAX 3D esetében a filmet szintk 2 objektívvel rögzítik, csak esetünkben két - külön - szallagra, melyet két - külön - vetítõszerkezettel varázsolnak a vászonra. A szerkezetek elõtt 1-1 "transzformátor" áll, és a vászonra érkezve - mely egyedülálló metál festékkel van bevonva a fényesebb és élesebb képért, emellett "hajlítva van" a mégjobb térbeli élményért - tehát a vászonra érkezve alakul ki egy olyan kép, melyet az ott kapott szemüveggel tudunk megtekinteni. Itt a szemüveg már nem a színeken hanem különféle polaorizáción alapul, így színtévesztõk, színvakok számára is élvezhetõ a 3D élmény, amely a sima 3Dhez képest jobb élményt nyújt, minden tárgy 3d-ben élvezhetõ, nem csak az amit õk erre a célra terveztek... A vászon jukacsos, ez természetesen nem észrevehetõ. Ennek az a célra, hogy a jobb akkusztika érdekében hangszórók vannak a vászon mögött, így a hangzás javul. Ez a módszer természetesen drágább is, szemüveget kapsz, plusz pénzt nem kell rá költened.. Tehát a végeredmény IMAX3D 1 - 0 3D, az IMAX3D élvezhetõbb, nagyobb a vászon, így csak azt látod, a mozi elrendezése 25%os, így egy magasabb ember feje sem lóg be a képbe. A legjobb hely pedig a 8. sor fölött van, középen. Remélem segítettem. Miska Molnár. A helyesírási hibákért, elgépelésért elnézést kérek, álmos vagyok... *Cinema City
A kérdező hozzászólása: Szia! Köszönöm válaszodat, így sikerült megértenem. Július 20-ra néztem 22:30-ra. Mikor írtam a kérdést, még üres volt :D Kösz még egyszer. Jó filmnézést (majd)! :)
A válaszolonak grat! Én is pont a potter ketyerélyi 7/2.-re megyek IMAX 3d-be és jo tudni hogy 8-as sor közepére kell ülni. Esetleg ugyanettõl a válszolótól megkérdezhetném hogy ez minden moziban igy van-e (mármint a 8-as sor.), és ha nem akkor a Cinema cityben igy van? Bocs ha hülyeséget kérdeztem.
Bocsi, h késõbb írok. Nem, nem minden moziban oda kell ülni. De jelzem, hogy a legjobb helyek a középsõ üléseken, a középsõ soron, vagy a felett vannak:)
Hiába a 3D-s megjelenítõ, csak úgy tudsz 3D-ben filmet nézni, ha a bluray lejátszód is 3D képes. Szóval a 3D-s kell neked.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a valaszt. Akkor marad a 3D blu-ray.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!