Találatok a következő kifejezésre: Mi a Potter hatalmas sikerének a titka (1 db)

Mi a Harry Potter hatalmas sikerének a titka?

Legjobb válasz: én 27 éves vagyok és nagyon szeretem potter urat. hogy miért? mert gyerek koromba én is sokat álmodoztam hogy tudok varázsolni, repülni, seprün.stb... ezt pedig a kedves íronö csodálatosan megfogalmazta, válaszokat ad pl hogy mi miért nem látjuk azt amit a boszorkák, hihetövé teszi, még ha tudjuk is hogy ez mese. de a lelkünk mélyén gyerekek vagyunk és elhiszük amit ír ahogy a télapoban is hiszünk.

én 27 éves vagyok és nagyon szeretem potter urat. hogy miért? mert gyerek koromba én is sokat álmodoztam hogy tudok varázsolni, repülni, seprün.stb... ezt pedig a kedves íronö csodálatosan megfogalmazta, válaszokat ad pl hogy mi miért nem látjuk azt amit a boszorkák, hihetövé teszi, még ha tudjuk is hogy ez mese. de a lelkünk mélyén gyerekek vagyunk és elhiszük amit ír ahogy a télapoban is hiszünk.
Röviden kifejezve: a varázslata miatt :) Én is amúgy nagy HP fanatikus vagyok!
Mert varázslatos, tanulságos, és mindemellett nagyon izgalmas!! Imádom!:)
Sziasztok!En egy 14/L/ rajongó vagyok!Sztem bátran mondhatom, Harry Potter az életem.Látnátok hogy néz ki a szobám.A 7-es könyvet 2 nap alatt kivégeztem :D Csodálom Rowlingot, és örökké csodálni is fogom.õ szerettette mag velem az olvasást.minden könyvet legalább 2x már olvastam....
Azt ugye senki se tudja, hogy egy magyar ember, egy iró, igen hasonló világot álmodott meg... Neki nem adták ki. Jött JKR és egy-két részletet áthelyezett, egyik könyvbõl a másikba! Na, magyar érdem is... De egyébként nagyon szeretem a Harry Pottert, csak kicsit csalódtam, mikor ezt megtudtam. Cáfolták, de sajnos igaz...
Utolsó! Légy szíves, írj konkrétumokat! Név, cím, esetleg részleteket, ha tudsz.
A 3. rész lett volna az utolsó?! Szerinted az normális befejezése lett volna a történetnek? Egyébként úgy látom, többen félre értik a dolgokat: ítt nem JKR kritikát kértek. Teljesen más, hogy mi a véleményünk az írónõrõl és a könyvrõl. Azt gondolom a Harry Potter sorozatnak nem az a varázsa, hogy az írónõ "újat" alkotott. Tény, hogy rengeteg mitológia, történelem van a könyvekben. A siker titka talán az, hogy rendkívül szövevényes, precíz az egész...Az erkölcsi mondanivalóról nem is szólva. Ezt elõttem egy páran nagyon jól megfogalmazták már. Egyébként ha tényleg annyira nagy nulla lenne, kétlem, hogy több millió ember olvasná. Ha valami rossz, akkor az elõbb vagy utóbb kiderül...
Persze, hogy a figurák nem újak, mert már korábban kitaláltak mindenféle ilyesmi lényeket, itt inkább maga a történet a lényeges. Illetve a stílus, ahogy leírja.
13 éves vagyok és nagy HP rajongó szerintem a siker titka hogy egyedi történet és izgalmas elkezdtem a könyvet és mikor véget ért az elsõ fejezet, annyira kíváncsi voltam a többire hogy nem tudtam abbahagyni volt úgy hogy éjszaka titokban fentmaradtam csak hogy olvashassam :)
Sokáig nagy Harry Potter "ellenes" voltam, egyeltalán nem akartam elolvasni. Majd jött egy pillatanat, nem volt értelmes könyv, amit elolvashattam bolna és akk megvettem az elsõ HP kötetemet. Azóta a szerelmese vagyok.:)
Wikipédián rajta van.Mgyébént azért mert Olyan szereplõk vannak benne ami a mondából ismert. pl:Nicolas Flamel.És nem olyan hogy csa varázsvilág van hanem vannak a muglik azaz a varázstalan emberek.Wiipédián részletesebben van.
nem ertek egyet a 16 eves hozzaszoloval.persze h eszrevettel hasonlosagokat.nincs olyan tortenet a vilagon ami meg nincs kimeritve.mindegyik konyvben, barmennyit olvasol, eszreveszel valamilyen hasonlosagot, mas konyvekel.en 19 eves H P rajongo vagyok es egyetertek azzal h egy mas vilagba repit.a csaladomban nagyon sok problema van es gyakran szeretnek kiszaladni a vilagbol.ilyenkor egy jo konyv segit ebben.a H P ilyen volt.tudomast sem vettem a korulottem levo vilagrol.olyan mintha a regenyben leirtak eletre keltek volna es teljesen reszeve valtam annak a vilagnak.
Nekem egy kicsit más aspektusból tetszett meg a sorozat, mint az elõzõ válaszolónak: a történetszövése bámulatos. Sosem tudod, mi fog történni húsz oldal múlva, fordulatos, és nem tündérmese az eredeti értelmében, hiszen a jók is meghalnak, a legfõbb jókról is kiderül, hogy azért nem ártatlan báránykák (pl. Dumbledore az utolsó részben), a gonoszakról pedig, hogy nem feltétlenül azok (Piton). Valamilyen szinten az életet tükrözi, és mesés formában mutatja be, hogy soha semmi sem fehér és fekete. Úgy is mondhatnám, "virtuális élettapasztalatot ad". Nekem ezért jön be nagyon, igaz, a médiafelhajtást már nagyon nem csípem körülötte.
Én 21 éves vagyok, és nagyon imádom a HP könyveket, leginkább azért, mert úgy van megírva, hogy nagyon beleélem magam, eszméletlen fordulatos a történet, és persze minden kötet végén a magyarázat, az, hogy amit nem értettél, az értelmet nyer. És nagyon részletesen ki van alakítva a szereplõk jelleme, élettörténete.
A HP azert terjedt el, mert milliardokat oltek a marketingjebe. Az iro egy utolso utani plajbaszforgato volt. Erredetileg nem is akarta tovabbi kotetekkel folytatni a sorozatot, csak a marketingesek elmeseltek neki mennyi penzt kaszalhat, ha tovabb firkal. Grat neki. Mennyi szep regi mese kerult hatterbe a HP megjelenese ota.
Én is HP rajongó vagyok, rengetegszer láttam a filmeket, olvasom a könyveket, szerintem azért sikeres a sorozat, mert igazán lenyûgözõ, fantasztikus minden szereplõje. Aki az elejétõl nyomon követi a filmet, már kiváncsi a folytatásra is, ugyanez volt a helyzet a könyvnél is.
Sziasztok! 33 éves HP rajongó vagyok. Engem is részben a történet szövevényes atmoszférája csábított el, de nekem nagyon tetszik a sorozat etikai/erkölcsi mondanivalója is. Viszont nem értek egyet a 4. hozzászólóval. Miért kerültek volna háttérbe a régi jó mesék? Nem is nagyon voltak elõtérben! Vagy azért gondolod így, mert a HP-rõl beszélnek világszerte? Na és a HP elõtt mennyit beszéltek nyilvánosan azokról a régi jó mesékrõl? Szerintem körülbelül ugyanannyit, mint most. Egyébként sokak szerint az volt a HP és J.K. Rowling írónõ nagy eredménye, hogy rengeteg emberrel szerettette meg az olvasást. Ja, és ha elolvasnád a sorozatot, nem hiszem, hogy azt mondanád róla, hogy egy "utolsó utáni plajbászforgató".
Mert egy külön világba röpít el, ahol más törvények uralkodnak, és már az erkölcsi értékrendszer, mint amiben élünk. És szinte része leszel ennek a világnak, bebarangolod az iskolát, a birtokot, a falut... Szerintem fantasztikus. Olyan, mintha kirándulnál, csak piszkosul izgalmas...
16 éves vagyok, és három évvel ezelõtt egy könyvet nem olvastam volna el magamtól, de a HP igazi könyvmolyt csinált belõlem.Leginkább azt tetszett benne, ahogy a kalandosabb részeket olvastam, és egyszerûen le sem akartam tenni a könyvet!Szóval tényleg hálás vagyok, hogy elolvashattam, csak így utólag rájöttem, hogy nagy részét más mûvekbõl vette, sokszor még egész karaktereket is...
22 évesen engem is lebilincselt a szövevényes történet, és nagyon megfogtak a jellemábrázolások is. A mondanivaló szerintem tartalmas, és szerintem nem kellett marketingelni, semmi rekrámra nem szorult, önmagáért beszél.
Egyébként szomorúan hozzáteszem, hogy a stílus, amit annyira imádunk a HP könyvekben, fõképp a fordítónknak, Tóth Tamás Boldizsárnak köszönhetõ, olvastam már angolul a 3., 5. és 6. kötetet is. A harmadikban az írónõ stílusával meg voltam elégedve, de sok helyen nem fogalmazott olyan frappánsan és találóan, mint ahogy a fordításban olvasható. Az ötödik kötet szörnyû angolul, eredetiben! A hatodikban szerettem, hogy sok minden sokkal egyértelmûbben és szebben meg van fogalmazva, mint magyarul, és ott végre Fredék poénjai is olyanok, mint a fordításban, de Lumpsluck, Harry és Ginny megszólalásai, párbeszédei megint egy picit alulmúlták a magyart megfogalmazás tekintetében. Szóval egy kicsit csalódás volt eredetiben olvasni, mert barátnõm nagyon mondogatta, hogy angolul sokkal jobb, a magyar tök sz*r, de ma már tudom, hogy õ csakis angolul olvasta a könyveket, magyarul csak az elsõ kötetet, arról én nem tudok nyilatkozni, de összességében véve az jár jól, aki mindkét nyelven elolvassa, úgy kap egy felülmúlhatatlanul tökéletes mûvet!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szerintetek évente hány könyv jelenik meg?

Ami nem tankönyv, szakácskönyv, gyermekkönyv, szépirodalom, hanem olyan, mint a Da-Vinci Kód vagy a Harry Potter.
Nem a siker mértékére gondolok, hanem h van egy sztori, szereplőkkel, de nem művészi, hanem csak lightos kis szórakozás.
Egyébként az ilyen regényeket, h hívjuk?

1

Ez egy részlet az épp készülő könyvemből, mi a véleményetek?

Észrevételeitek, megfigyeléseitek, mi tetszik mi nem, de fontos, hogy miért stb. Annyira nem szeretném itt így közszemlére bocsátani, de privátban elküldöm szívesen.

18

Mit gondoltok mi a jobb egy fogalmazásnál? (A többi lent)

Az amikor valaki teljesen magától ír, az általa megélt érzéseket veti papírra, vagy amikor valaki az internetről gyűjtött anyagokat köti össze? Melyiket értékelik jobban?

3

Mi a véleményetek a novellámról?

Apró barna cipellő sarka veri a betont, ahogy egy törékeny, korosodó asszony siet a dolgára. Hűvös szeptemberi reggel a nagyvárosban- egy feleség kosarával a boltba szalad, és közben azon töri a fejét, mivel lepje meg urát déltájt. A padon egy idős házaspár morzsákat szór a galamboknak, egy kapualjban korcs kutya rágcsál valami fabotot, étele nem lévén. A levegőben friss kenyérillat terjeng- csoda, ha az ember éhezvén ébred? De asszonyunk nem csábul el, nem áll meg, nem elmélkedik, határozottan halad egy irányba, előre, míg célját nem éri. Közeledvén lassul a mozgása, hosszú szoknyája sem hullámzik már úgy, ráncai is mélyebbre vésődnek porcelán színű bőrébe. Megáll egy ódon épület előtt, melyről sugárzik az elmúlt évszázadok pora. Az ajtó felett kissé kopott tábla, rajta a felirat: „Akácfalvi Gyermekotthon".<--break->
Lassan az ajtóhoz lép és gyengéden végig simítja a kilincset- mintha régi ismerőst köszöntene a személyében. Az emlékfoszlányok elragadják, s furcsa táncba hívják. Zsebkendő után nyúl zsebébe, hogy a pár pillanat múlva kicsorduló könnycseppjét felitassa vele. Évtizedek teltek el, de a kilincs érintése visszarepíti azokba az időkbe, amikor itt még élet honolt. Hallja a nevelőnőrekedt kurjantásait, ahogy fegyelmez és a számára édesen csengő, másnak fejfájást okozó gyermekzsivajt. Leül a lépcsőre, mit sem törődve annak nem épp meleg hőmérsékletével. A monumentális ajtó csikorogva résnyire nyílik... Lát kirohanni két zabolázatlan kölyköt, akiknek még a szemük sem áll jól- egyértelmű, hogy valami csibészség közepén vannak. Az apróbbikon csak egy cipő van, bár annak is inkább csak a maradék kétharmada. Az idősebbik fut elől, hosszabb a lába, nagyobbat tud lépni, szegény félcipős nem bírja a tempót.
- Szedd a lábad, Gézu! Akkor is ilyen lassú leszel, ha megkerget a nevelőnő a pálcájával?- kiabál hátra a gyorsabbik, aki nem csak magasabb, fürgébb, de idősebb is lehet, úgy 10 év körüli, míg hű „fegyverhordozója" csak fele annyi.
Végre kiérnek egy nagy térre, melyet piaci kofák leptek el és bőszen kínálják portékájukat. Itt minden olyan színes, illatos és hangos. A két fiúcska szeme csillog a gyönyörűségtől. Egymásba karolnak és belevetik magukat a karneváli forgatagba. Mikor a ropogós almákhoz érnek, Rudi elemel egyet és beleharap, majd kiköpi és morog egy sort:
- Lesz ez még jobb is!- és folytatja útját.

Folytatás: sya pont hu/read.php?art=11483

5

A Burok szereposztása?

Ki játssza a könyvben Ian nevű férfit? Egyáltalán benne van a filmben?

1

Dokumentum hangoskönyveket milyen oldalon találok?

Elvétve egy-egy oldalon találok ilyesmit,de az édeskevés.
Tudnátok ajánlani nekem?
Köszönöm!

1

Valaki tud ajánlani olyan könyvet, ami pl leírja egy lány tragikus életét, aztán egyedül ki tud törni, és teljesen más lesz az élete, szóval ilyen élethelyzetes könyvet keresek?

5

A J. A. Redmerski: A soha határa című könyvnek van második része, vagy folytatása?

Ha igen, akkor hol tudnám elolvasni neten? Vagy megjelent már egyáltalán? Légyszi segítsetek! Fontos lenne! Köszönöm.:)

4

Mi a véleményetek erről a részletről?

Regényemből egy részlet, igyekeztem minden hibát elkerülni, remélem összejött :)

Akit esetleg érdekel: 16 éves vagyok 3 hónapja írok(azalatt 100 oldal lett készen)

Egyszer csak halk neszre lett figyelmes a háta mögött. Olyan volt, mintha egy állat motoszkálna körülötte élelmet keresve. Aggódott, hogy nehogy egy kígyóval, vagy hasonlóan veszélyes állattal nézzen farkasszemet.
A nesz felerősödött, Arthur izzadni kezdett. Már-már teljesen kétségbe esett, mikor egy hang szólt hozzá.
- Itt vagyok.. – suttogott a hang – jöttem amilyen gyorsan csak lehetett!
Arthur körbenézett, de semmi gyanús tekintetet se vett észre, ami őt vizslatná.
- Szabadíts ki! – suttogta vissza Arthur.
- Elvágom a kötelet, de várj, míg jelt nem adok, csak akkor indulj! – válaszolta a hang, s a kötelet félig kettévágta – ha intek a kezemmel, vond magadra a figyelmet!
Megrezzentek a bokrok, és Conann eltűnt a mélyében.
Guggolva apró és óvatos lépésekkel a rab felé közeledett. Nehéz feladat volt ez, mivel Hughues pont vele beszélgetett, és minden más kíváncsi szem is Alainre szegeződött.
Kötelességének érezte, hogy kiszabadítsa a férfit. Régóta szolgálta hűen az apját, Robertet. Nem lett volna semmi oka rá, hogy egy értékes életet ilyen módon veszni hagyjon. Tudta, hogy mennyire veszélyes az, amibe kezdett, de bízott a sikerében, és ez éltette.
A másik érv, hogy nem sok esélyük lett volna egyedül elmenekülni. Az ellenfél több emberrel bírt, míg ők csak ketten voltak.
Óvatosan Alain közelébe férkőzött, úgy, hogy teljes rálátással volt Hughuesre és Arthurra egyaránt.
Felemelte kezét és megrántotta majd Arthurra nézett.
A fiú megértette, hogy most az ő szerepe következik. Rugdalózott a lábaival és halandzsázni kezdett, "vigyázz, jönnek!.. meghalok, végem.." mondogatta egymás után többször.
- Nézd meg mi van azzal az átkozott kölyökkel, és fogd be a pofáját! Elegem van a képéből. – mordult fel hangosan az egyik szolgájára Hughues.
- Máris, uram! – válaszolta a katona, s Arthurhoz lépett. - Mi a bajod kölyök? Netán szívszélhűdést kaptál? Nyugodj meg, segítek rajtad! – ahogy ezt kimondta jó erősen hasba vágta a fiút a könyökével. Arthur felnyögött fájdalmában.
- "Végetek még ma este, ha feljön a medve.. tűz ragyogja át testetek.." – folytatta a mondandóját kényszerűen Arthur.
- Azt mondtam hallgattasd el! – förmedt a katonára Hughues. – Szerencsétlen élet, hogy ilyen kétbalkezesekkel áldott meg! – Arthurhoz ment, és ütlegelni kezdte.
Conann kihasználta a helyzetet, habár nem pont így képzelte el a jelenetet. Alain mögé lépett. Előhúzta kardját, és elvágta a kötelet.
- Vedd a kardot! – mondta, és Alain elé dobta fegyverét.
A férfi megragadta kezeibe a pengét, és a meglepődött katonákra rontott, akik a tábortűz körül melegedtek.
Rövid csata volt. Az egyiküket egy csapással ledöntötte a lábáról, míg egy másikat már többől.
- Meghalsz, patkány! – üvöltötte a katona, mielőtt Alain meg nem adta neki az utolsó döfést.
Hughues sem volt tétlen, azonnal tettre kész volt. A földről felvett egy poros pajzsot, és azzal támadta. A kúp alakú aljával próbálta jobban megsebesíteni az elszabadult rabot.
Arthur megpróbált kiszabadulni, de kötele túl erős volt, nem tudta elszakítani. Conann segítségére sietett és elvágta azt.
Előhúzta tőrét a mellényéből és Arthur kezébe dobta.
- Ügyesen használd! – mondta, és felkapott egy parázsló botot a tűz mellől.

9

Magyar maffiáról szóló könyvek? Írjatok sokat légyszives!

4

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!