Találatok a következő kifejezésre: Mi a Potter hatalmas sikerének a titka (1 db)

Mi a Harry Potter hatalmas sikerének a titka?

Legjobb válasz: én 27 éves vagyok és nagyon szeretem potter urat. hogy miért? mert gyerek koromba én is sokat álmodoztam hogy tudok varázsolni, repülni, seprün.stb... ezt pedig a kedves íronö csodálatosan megfogalmazta, válaszokat ad pl hogy mi miért nem látjuk azt amit a boszorkák, hihetövé teszi, még ha tudjuk is hogy ez mese. de a lelkünk mélyén gyerekek vagyunk és elhiszük amit ír ahogy a télapoban is hiszünk.

én 27 éves vagyok és nagyon szeretem potter urat. hogy miért? mert gyerek koromba én is sokat álmodoztam hogy tudok varázsolni, repülni, seprün.stb... ezt pedig a kedves íronö csodálatosan megfogalmazta, válaszokat ad pl hogy mi miért nem látjuk azt amit a boszorkák, hihetövé teszi, még ha tudjuk is hogy ez mese. de a lelkünk mélyén gyerekek vagyunk és elhiszük amit ír ahogy a télapoban is hiszünk.
Röviden kifejezve: a varázslata miatt :) Én is amúgy nagy HP fanatikus vagyok!
Mert varázslatos, tanulságos, és mindemellett nagyon izgalmas!! Imádom!:)
Sziasztok!En egy 14/L/ rajongó vagyok!Sztem bátran mondhatom, Harry Potter az életem.Látnátok hogy néz ki a szobám.A 7-es könyvet 2 nap alatt kivégeztem :D Csodálom Rowlingot, és örökké csodálni is fogom.õ szerettette mag velem az olvasást.minden könyvet legalább 2x már olvastam....
Azt ugye senki se tudja, hogy egy magyar ember, egy iró, igen hasonló világot álmodott meg... Neki nem adták ki. Jött JKR és egy-két részletet áthelyezett, egyik könyvbõl a másikba! Na, magyar érdem is... De egyébként nagyon szeretem a Harry Pottert, csak kicsit csalódtam, mikor ezt megtudtam. Cáfolták, de sajnos igaz...
Utolsó! Légy szíves, írj konkrétumokat! Név, cím, esetleg részleteket, ha tudsz.
A 3. rész lett volna az utolsó?! Szerinted az normális befejezése lett volna a történetnek? Egyébként úgy látom, többen félre értik a dolgokat: ítt nem JKR kritikát kértek. Teljesen más, hogy mi a véleményünk az írónõrõl és a könyvrõl. Azt gondolom a Harry Potter sorozatnak nem az a varázsa, hogy az írónõ "újat" alkotott. Tény, hogy rengeteg mitológia, történelem van a könyvekben. A siker titka talán az, hogy rendkívül szövevényes, precíz az egész...Az erkölcsi mondanivalóról nem is szólva. Ezt elõttem egy páran nagyon jól megfogalmazták már. Egyébként ha tényleg annyira nagy nulla lenne, kétlem, hogy több millió ember olvasná. Ha valami rossz, akkor az elõbb vagy utóbb kiderül...
Persze, hogy a figurák nem újak, mert már korábban kitaláltak mindenféle ilyesmi lényeket, itt inkább maga a történet a lényeges. Illetve a stílus, ahogy leírja.
13 éves vagyok és nagy HP rajongó szerintem a siker titka hogy egyedi történet és izgalmas elkezdtem a könyvet és mikor véget ért az elsõ fejezet, annyira kíváncsi voltam a többire hogy nem tudtam abbahagyni volt úgy hogy éjszaka titokban fentmaradtam csak hogy olvashassam :)
Sokáig nagy Harry Potter "ellenes" voltam, egyeltalán nem akartam elolvasni. Majd jött egy pillatanat, nem volt értelmes könyv, amit elolvashattam bolna és akk megvettem az elsõ HP kötetemet. Azóta a szerelmese vagyok.:)
Wikipédián rajta van.Mgyébént azért mert Olyan szereplõk vannak benne ami a mondából ismert. pl:Nicolas Flamel.És nem olyan hogy csa varázsvilág van hanem vannak a muglik azaz a varázstalan emberek.Wiipédián részletesebben van.
nem ertek egyet a 16 eves hozzaszoloval.persze h eszrevettel hasonlosagokat.nincs olyan tortenet a vilagon ami meg nincs kimeritve.mindegyik konyvben, barmennyit olvasol, eszreveszel valamilyen hasonlosagot, mas konyvekel.en 19 eves H P rajongo vagyok es egyetertek azzal h egy mas vilagba repit.a csaladomban nagyon sok problema van es gyakran szeretnek kiszaladni a vilagbol.ilyenkor egy jo konyv segit ebben.a H P ilyen volt.tudomast sem vettem a korulottem levo vilagrol.olyan mintha a regenyben leirtak eletre keltek volna es teljesen reszeve valtam annak a vilagnak.
Nekem egy kicsit más aspektusból tetszett meg a sorozat, mint az elõzõ válaszolónak: a történetszövése bámulatos. Sosem tudod, mi fog történni húsz oldal múlva, fordulatos, és nem tündérmese az eredeti értelmében, hiszen a jók is meghalnak, a legfõbb jókról is kiderül, hogy azért nem ártatlan báránykák (pl. Dumbledore az utolsó részben), a gonoszakról pedig, hogy nem feltétlenül azok (Piton). Valamilyen szinten az életet tükrözi, és mesés formában mutatja be, hogy soha semmi sem fehér és fekete. Úgy is mondhatnám, "virtuális élettapasztalatot ad". Nekem ezért jön be nagyon, igaz, a médiafelhajtást már nagyon nem csípem körülötte.
Én 21 éves vagyok, és nagyon imádom a HP könyveket, leginkább azért, mert úgy van megírva, hogy nagyon beleélem magam, eszméletlen fordulatos a történet, és persze minden kötet végén a magyarázat, az, hogy amit nem értettél, az értelmet nyer. És nagyon részletesen ki van alakítva a szereplõk jelleme, élettörténete.
A HP azert terjedt el, mert milliardokat oltek a marketingjebe. Az iro egy utolso utani plajbaszforgato volt. Erredetileg nem is akarta tovabbi kotetekkel folytatni a sorozatot, csak a marketingesek elmeseltek neki mennyi penzt kaszalhat, ha tovabb firkal. Grat neki. Mennyi szep regi mese kerult hatterbe a HP megjelenese ota.
Én is HP rajongó vagyok, rengetegszer láttam a filmeket, olvasom a könyveket, szerintem azért sikeres a sorozat, mert igazán lenyûgözõ, fantasztikus minden szereplõje. Aki az elejétõl nyomon követi a filmet, már kiváncsi a folytatásra is, ugyanez volt a helyzet a könyvnél is.
Sziasztok! 33 éves HP rajongó vagyok. Engem is részben a történet szövevényes atmoszférája csábított el, de nekem nagyon tetszik a sorozat etikai/erkölcsi mondanivalója is. Viszont nem értek egyet a 4. hozzászólóval. Miért kerültek volna háttérbe a régi jó mesék? Nem is nagyon voltak elõtérben! Vagy azért gondolod így, mert a HP-rõl beszélnek világszerte? Na és a HP elõtt mennyit beszéltek nyilvánosan azokról a régi jó mesékrõl? Szerintem körülbelül ugyanannyit, mint most. Egyébként sokak szerint az volt a HP és J.K. Rowling írónõ nagy eredménye, hogy rengeteg emberrel szerettette meg az olvasást. Ja, és ha elolvasnád a sorozatot, nem hiszem, hogy azt mondanád róla, hogy egy "utolsó utáni plajbászforgató".
Mert egy külön világba röpít el, ahol más törvények uralkodnak, és már az erkölcsi értékrendszer, mint amiben élünk. És szinte része leszel ennek a világnak, bebarangolod az iskolát, a birtokot, a falut... Szerintem fantasztikus. Olyan, mintha kirándulnál, csak piszkosul izgalmas...
16 éves vagyok, és három évvel ezelõtt egy könyvet nem olvastam volna el magamtól, de a HP igazi könyvmolyt csinált belõlem.Leginkább azt tetszett benne, ahogy a kalandosabb részeket olvastam, és egyszerûen le sem akartam tenni a könyvet!Szóval tényleg hálás vagyok, hogy elolvashattam, csak így utólag rájöttem, hogy nagy részét más mûvekbõl vette, sokszor még egész karaktereket is...
22 évesen engem is lebilincselt a szövevényes történet, és nagyon megfogtak a jellemábrázolások is. A mondanivaló szerintem tartalmas, és szerintem nem kellett marketingelni, semmi rekrámra nem szorult, önmagáért beszél.
Egyébként szomorúan hozzáteszem, hogy a stílus, amit annyira imádunk a HP könyvekben, fõképp a fordítónknak, Tóth Tamás Boldizsárnak köszönhetõ, olvastam már angolul a 3., 5. és 6. kötetet is. A harmadikban az írónõ stílusával meg voltam elégedve, de sok helyen nem fogalmazott olyan frappánsan és találóan, mint ahogy a fordításban olvasható. Az ötödik kötet szörnyû angolul, eredetiben! A hatodikban szerettem, hogy sok minden sokkal egyértelmûbben és szebben meg van fogalmazva, mint magyarul, és ott végre Fredék poénjai is olyanok, mint a fordításban, de Lumpsluck, Harry és Ginny megszólalásai, párbeszédei megint egy picit alulmúlták a magyart megfogalmazás tekintetében. Szóval egy kicsit csalódás volt eredetiben olvasni, mert barátnõm nagyon mondogatta, hogy angolul sokkal jobb, a magyar tök sz*r, de ma már tudom, hogy õ csakis angolul olvasta a könyveket, magyarul csak az elsõ kötetet, arról én nem tudok nyilatkozni, de összességében véve az jár jól, aki mindkét nyelven elolvassa, úgy kap egy felülmúlhatatlanul tökéletes mûvet!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Stephen King - Callai Farkasok honnan beszerezhető? (lent)

Idióták és azok, akik tudomásomra akarják juttatni, hogy ez egy nagyon ritka könyv, kifutott, stb., KÍMÉLJENEK!

Az összes valamit magára adó, honlappal és előjegyzéssel rendelkező antikváriumban előjegyeztettem már. Vatera, Apród, Jófogás, Zsibvásár, Expressz, stb. mind megvolt. Kérdem én: honnan lehet akkor megszerezni?

2

Mi a véleményetek erről a régebbi írásomról, de főkkép hogyan folytasam?

Mint a villám (merengés)

Egy hideg, szeles őszi nap Kassa útján. Aki volt már ott az tudja, hogy milyen. Épp várom a 20-as autóbuszt, meghúzódva a sarokban, egy megállóban. Van még kb. 2 percem a buszig, elmerengek egy picit:

Előttem egy fiatal pár, összebújva, mint az újdonsült szerelmespár. De most a Szél kényszeríttette őket szoros pózba. A megálló túlsó sarkában, egy öregedő asszonyka táskáját szorítva didereg. S kettőnk között egy fiatal anyuka gyermekével. Tipikus „plázacica”, a mobil a jobb kezében, a másikban cigi. Kisfia pedig mellette állva figyeli az útszéli galambokat. Szürke, városi galambok, az útmentén próbálják megkeresni az aznapi betevőjüket. A három galamb felröppen. Elsuhan egy autó, majd a galambok ismét visszaszállnak vadászterületükre tovább keresgélni. A kissrácnak tetszik a dolog, hisz nevet rajtuk. (De jó neki. Nem?) Úgy érezheti, hogy új játszótársakra talál a galambok személyében, s tesz is pár lépést feléjük. – Maradj itt ! – parancsol rá az anyja. Megszeppenve bár, de tovább lépked. A galambok újra felröppenek, s ezek után az események felpörögtek. Balra pillantva meglátom a sebesen közeledő fekete autót.

Még 100 méter: A kissrác úgy gondolhatta, hogy ezt nem hadja annyiban, s a galambok után szalad.

Még 80 méter: A galambok elrepültek, s a kissrác az útközepén megállva integet utánuk.

Még 60 méter: Az anya is megpillantja a fekete autót, (talán egy Merci, vagy egy Audi, jaj nem ismerem én ezeket az autómárkákat). Aleeeeeex ! ! ! – de torkaszakadtából.

Még 40 méter: Csináljon már valaki valamit ! Szaladj már te hülye, hisz a te gyereked.

Még 20 méter: Ledobom hátizsákom, s elrugaszkodok a megálló sarokvasától.

Még 10 méter: Léptem vagy hármat. Alex is észrevette a fekete autót.

Még 5 méter: Rálépek az útpadkára, s megpróbálok még jobban elrugaszkodni.

Még 4 méter: Ez az utolsó lépés.

Még 3 méter: Elrugaszkodok, magamhoz ölelve Alexot felugrok a levegőbe.(hátha át tudom ugrani)

Még 2 méter: A sofőr szemébe nézek.

Még Nincs tovább. Nagy feketeség és a nagy semmi. Olyan, mintha egy végtelen szobában röpülnék. Semmi sincs ott, csak én és senki más. Csak egy hang: BÍP. A hang felé fordulok. Mégegyszer: BÍP. Kezd kitisztulni. Eleinte foltok, majd alakok, s végül a 20-as busz. Látom amint az anyuka Akexszel kezében leül az egyik ülésbe. Alex felém fordul, s rám mosolyog: BÍP-BÍP-BÍP, az ajtók bezárulnak, s a 20-as busz ott hagy. Még nézek utána, majd órámra pillantok. 15 perc a következő buszig. Háát...
... van még egy kis időm egy merengéshez.

10

Mi a különbség az Előszó és a Bevezetés között?

Sziasztok, nos, régebben már tanultam ezt, de elfelejtettem. Mert azt tudom, hogy az egyikben a szerző a mű megírásához vezető tényezőket írja le, a másik meg konkrétan a műről szól? Vagy hogy is van ez? Ahh, tényleg elfelejtettem. :( Kérlek, segítsetek! Köszönöm előre is!

3

Kinek melyik Harrry Potter köny tetszett a legjobban? És miért? (én elolvastam csak kíváncsi vagyok)

22

12 éves gyereknek milyen szorakoztató könyveket es filmeket ajanlotok ami jo hatassal van rá és érdekes is?

14

Vannak még hasonló könyvek?

http://s05.static.libri.hu/cover/42/f/835566_5.jpg

Amiben így leírja az ember "fajtáit"

2

Szerintetek csináljak a történetemnek blogot?

Már 10 részt megírtam a word-ben, csak az a baj, hogy lassan írok és félek, hogy a blogba is sok kihagyással tenném fel a következő fejezeteket, az olvasók meg eltűnnének.
Amúgy a műfaja ifjúsági. Állítólag nem vagyok béna az írás terén, de kiemelkedő tehetségem sincs. Szerintetek nyissak neki egy blogot? :)

5

Elolvasnátok? (a többi lent)

Tegnap kezdtem el írni egy történetet. Arról szól, hogy van egy testvérpár, akik szerelmesek egymásba, de nem mondják ki.(legalábbis a legeslegelején nem) Aztán bevallják egymásnak, de mégsem lesz olyan könnyű ez az egész.
Egy osztálytársam kérte, hogy írjak neki egy ilyet és neki tetszett, ezért gondoltam kikérem a véleményeteket, hogy milyennek gondoljátok.

9

Tudtok mondani nagyon jó mangát amit érdemes megvenni és nem csak 1 részes?

Ne legyen túl régi, mert az újabbaknak jobban szeretem a grafikáját. ^-^ Vicces, shonen, fantasy mangákra gondoltam. ÓÓ igen lány vagyok szóval ne ajánljatok pucérkadósokat mert azt nyem szejetem.. :$ Köszönöm a válaszokat!

Ja igen, nem szeretek neten rendelni mert egy kis vidéki suttyó vagyok és elég drága a szállítás. xD

2

Ha nincs magyar fordítása egy könyvnek, hogy lehet megoldani, hogy valaki hozzáértő lefordítsa?

(angol)

8

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!