Találatok a következő kifejezésre: Mi a Potter hatalmas (1 db)

Mi a Harry Potter hatalmas sikerének a titka?

Legjobb válasz: én 27 éves vagyok és nagyon szeretem potter urat. hogy miért? mert gyerek koromba én is sokat álmodoztam hogy tudok varázsolni, repülni, seprün.stb... ezt pedig a kedves íronö csodálatosan megfogalmazta, válaszokat ad pl hogy mi miért nem látjuk azt amit a boszorkák, hihetövé teszi, még ha tudjuk is hogy ez mese. de a lelkünk mélyén gyerekek vagyunk és elhiszük amit ír ahogy a télapoban is hiszünk.

én 27 éves vagyok és nagyon szeretem potter urat. hogy miért? mert gyerek koromba én is sokat álmodoztam hogy tudok varázsolni, repülni, seprün.stb... ezt pedig a kedves íronö csodálatosan megfogalmazta, válaszokat ad pl hogy mi miért nem látjuk azt amit a boszorkák, hihetövé teszi, még ha tudjuk is hogy ez mese. de a lelkünk mélyén gyerekek vagyunk és elhiszük amit ír ahogy a télapoban is hiszünk.
Röviden kifejezve: a varázslata miatt :) Én is amúgy nagy HP fanatikus vagyok!
Mert varázslatos, tanulságos, és mindemellett nagyon izgalmas!! Imádom!:)
Sziasztok!En egy 14/L/ rajongó vagyok!Sztem bátran mondhatom, Harry Potter az életem.Látnátok hogy néz ki a szobám.A 7-es könyvet 2 nap alatt kivégeztem :D Csodálom Rowlingot, és örökké csodálni is fogom.õ szerettette mag velem az olvasást.minden könyvet legalább 2x már olvastam....
Azt ugye senki se tudja, hogy egy magyar ember, egy iró, igen hasonló világot álmodott meg... Neki nem adták ki. Jött JKR és egy-két részletet áthelyezett, egyik könyvbõl a másikba! Na, magyar érdem is... De egyébként nagyon szeretem a Harry Pottert, csak kicsit csalódtam, mikor ezt megtudtam. Cáfolták, de sajnos igaz...
Utolsó! Légy szíves, írj konkrétumokat! Név, cím, esetleg részleteket, ha tudsz.
A 3. rész lett volna az utolsó?! Szerinted az normális befejezése lett volna a történetnek? Egyébként úgy látom, többen félre értik a dolgokat: ítt nem JKR kritikát kértek. Teljesen más, hogy mi a véleményünk az írónõrõl és a könyvrõl. Azt gondolom a Harry Potter sorozatnak nem az a varázsa, hogy az írónõ "újat" alkotott. Tény, hogy rengeteg mitológia, történelem van a könyvekben. A siker titka talán az, hogy rendkívül szövevényes, precíz az egész...Az erkölcsi mondanivalóról nem is szólva. Ezt elõttem egy páran nagyon jól megfogalmazták már. Egyébként ha tényleg annyira nagy nulla lenne, kétlem, hogy több millió ember olvasná. Ha valami rossz, akkor az elõbb vagy utóbb kiderül...
Persze, hogy a figurák nem újak, mert már korábban kitaláltak mindenféle ilyesmi lényeket, itt inkább maga a történet a lényeges. Illetve a stílus, ahogy leírja.
13 éves vagyok és nagy HP rajongó szerintem a siker titka hogy egyedi történet és izgalmas elkezdtem a könyvet és mikor véget ért az elsõ fejezet, annyira kíváncsi voltam a többire hogy nem tudtam abbahagyni volt úgy hogy éjszaka titokban fentmaradtam csak hogy olvashassam :)
Sokáig nagy Harry Potter "ellenes" voltam, egyeltalán nem akartam elolvasni. Majd jött egy pillatanat, nem volt értelmes könyv, amit elolvashattam bolna és akk megvettem az elsõ HP kötetemet. Azóta a szerelmese vagyok.:)
Wikipédián rajta van.Mgyébént azért mert Olyan szereplõk vannak benne ami a mondából ismert. pl:Nicolas Flamel.És nem olyan hogy csa varázsvilág van hanem vannak a muglik azaz a varázstalan emberek.Wiipédián részletesebben van.
nem ertek egyet a 16 eves hozzaszoloval.persze h eszrevettel hasonlosagokat.nincs olyan tortenet a vilagon ami meg nincs kimeritve.mindegyik konyvben, barmennyit olvasol, eszreveszel valamilyen hasonlosagot, mas konyvekel.en 19 eves H P rajongo vagyok es egyetertek azzal h egy mas vilagba repit.a csaladomban nagyon sok problema van es gyakran szeretnek kiszaladni a vilagbol.ilyenkor egy jo konyv segit ebben.a H P ilyen volt.tudomast sem vettem a korulottem levo vilagrol.olyan mintha a regenyben leirtak eletre keltek volna es teljesen reszeve valtam annak a vilagnak.
Nekem egy kicsit más aspektusból tetszett meg a sorozat, mint az elõzõ válaszolónak: a történetszövése bámulatos. Sosem tudod, mi fog történni húsz oldal múlva, fordulatos, és nem tündérmese az eredeti értelmében, hiszen a jók is meghalnak, a legfõbb jókról is kiderül, hogy azért nem ártatlan báránykák (pl. Dumbledore az utolsó részben), a gonoszakról pedig, hogy nem feltétlenül azok (Piton). Valamilyen szinten az életet tükrözi, és mesés formában mutatja be, hogy soha semmi sem fehér és fekete. Úgy is mondhatnám, "virtuális élettapasztalatot ad". Nekem ezért jön be nagyon, igaz, a médiafelhajtást már nagyon nem csípem körülötte.
Én 21 éves vagyok, és nagyon imádom a HP könyveket, leginkább azért, mert úgy van megírva, hogy nagyon beleélem magam, eszméletlen fordulatos a történet, és persze minden kötet végén a magyarázat, az, hogy amit nem értettél, az értelmet nyer. És nagyon részletesen ki van alakítva a szereplõk jelleme, élettörténete.
A HP azert terjedt el, mert milliardokat oltek a marketingjebe. Az iro egy utolso utani plajbaszforgato volt. Erredetileg nem is akarta tovabbi kotetekkel folytatni a sorozatot, csak a marketingesek elmeseltek neki mennyi penzt kaszalhat, ha tovabb firkal. Grat neki. Mennyi szep regi mese kerult hatterbe a HP megjelenese ota.
Én is HP rajongó vagyok, rengetegszer láttam a filmeket, olvasom a könyveket, szerintem azért sikeres a sorozat, mert igazán lenyûgözõ, fantasztikus minden szereplõje. Aki az elejétõl nyomon követi a filmet, már kiváncsi a folytatásra is, ugyanez volt a helyzet a könyvnél is.
Sziasztok! 33 éves HP rajongó vagyok. Engem is részben a történet szövevényes atmoszférája csábított el, de nekem nagyon tetszik a sorozat etikai/erkölcsi mondanivalója is. Viszont nem értek egyet a 4. hozzászólóval. Miért kerültek volna háttérbe a régi jó mesék? Nem is nagyon voltak elõtérben! Vagy azért gondolod így, mert a HP-rõl beszélnek világszerte? Na és a HP elõtt mennyit beszéltek nyilvánosan azokról a régi jó mesékrõl? Szerintem körülbelül ugyanannyit, mint most. Egyébként sokak szerint az volt a HP és J.K. Rowling írónõ nagy eredménye, hogy rengeteg emberrel szerettette meg az olvasást. Ja, és ha elolvasnád a sorozatot, nem hiszem, hogy azt mondanád róla, hogy egy "utolsó utáni plajbászforgató".
Mert egy külön világba röpít el, ahol más törvények uralkodnak, és már az erkölcsi értékrendszer, mint amiben élünk. És szinte része leszel ennek a világnak, bebarangolod az iskolát, a birtokot, a falut... Szerintem fantasztikus. Olyan, mintha kirándulnál, csak piszkosul izgalmas...
16 éves vagyok, és három évvel ezelõtt egy könyvet nem olvastam volna el magamtól, de a HP igazi könyvmolyt csinált belõlem.Leginkább azt tetszett benne, ahogy a kalandosabb részeket olvastam, és egyszerûen le sem akartam tenni a könyvet!Szóval tényleg hálás vagyok, hogy elolvashattam, csak így utólag rájöttem, hogy nagy részét más mûvekbõl vette, sokszor még egész karaktereket is...
22 évesen engem is lebilincselt a szövevényes történet, és nagyon megfogtak a jellemábrázolások is. A mondanivaló szerintem tartalmas, és szerintem nem kellett marketingelni, semmi rekrámra nem szorult, önmagáért beszél.
Egyébként szomorúan hozzáteszem, hogy a stílus, amit annyira imádunk a HP könyvekben, fõképp a fordítónknak, Tóth Tamás Boldizsárnak köszönhetõ, olvastam már angolul a 3., 5. és 6. kötetet is. A harmadikban az írónõ stílusával meg voltam elégedve, de sok helyen nem fogalmazott olyan frappánsan és találóan, mint ahogy a fordításban olvasható. Az ötödik kötet szörnyû angolul, eredetiben! A hatodikban szerettem, hogy sok minden sokkal egyértelmûbben és szebben meg van fogalmazva, mint magyarul, és ott végre Fredék poénjai is olyanok, mint a fordításban, de Lumpsluck, Harry és Ginny megszólalásai, párbeszédei megint egy picit alulmúlták a magyart megfogalmazás tekintetében. Szóval egy kicsit csalódás volt eredetiben olvasni, mert barátnõm nagyon mondogatta, hogy angolul sokkal jobb, a magyar tök sz*r, de ma már tudom, hogy õ csakis angolul olvasta a könyveket, magyarul csak az elsõ kötetet, arról én nem tudok nyilatkozni, de összességében véve az jár jól, aki mindkét nyelven elolvassa, úgy kap egy felülmúlhatatlanul tökéletes mûvet!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Milyen könyveket ajánlotok?

Valami izgalmas, vicces, könyvet keresek. Esetleg Szabó Magdától az Álarcosbálhoz hasonló?

3

Tudnátok ajánlani könyveket? 14/L

Eddig már elég sokat olvastam,és kezdek kifogyni az ötletekből!
Ezekhez hasonló könyveket tudnátok mondani?
Tökéletes kémia
Gyönyörű sorscsapás
Anna és a francia csók
Tammara Webber - Easy

4

Mikor születtek pontosan? [Ginny és Ron Weasley, Hermione Granger, Lily Luna Potter, Albus P. és James Potter, Rose és Hugo Weasley, Victoire Weasley]

3

Van egy könyv. Címe: Rocksztárt kaptam karácsonyra. Most jött ki, egyből "beleszerettem" de nem tudom hol rendeljem vagy vegyem meg. Először is, szerintetek venni vagy rendelni lenne érdemesebb. másodszor: hol?

7

Ifjúsági regényeket tudnátok nekem írni?

Lehet romantikus, drámai, erotikus, olyan amiről azt mondtátok, hogy "de kár, hogy vége lett". :) Vámpíros kizárva.:) Köszönöm előre is!

6

Szerintetek milyen ez a novella?

Látom őt. Csak állok földbe gyökerezett lábakkal, és nézem. Körülöttem a hömpölygő emberáradat próbál magával sodorni, de nem veszíthetem szem elől. Eddig háttal volt nekem, de most lassan , nagyon lassan, mintha félne attól , amit látni fog, megfordul. Egy percig megszűnik létezni a világ számomra.
Tudom, hogy mit és kit látok, mégsem akarom elhinni. Látom, és nem hiszem.
Azt hiszem, észrevett. De nem...mégsem. Olyan, mintha keresztülnézne rajtam. Valahova néz. Ebben a pillanatban elindul. Ugyanazt a pontot nézi valahol mögöttem, és egyenesen felém tart. Ám mielőtt hozzám érne, hirtelen , de nagyon nyogodtan kikerül. Utánafordulok. Most engem néz. Úgy érzem, mintha a gondolataimban olvasna. Újból megfordul és továbbmegy. A lábaim maguktól követik. Immár olyan, mintha nem lennék ura a testemnek. Csak azokat a széles vállakat látom, melyeket a sportosan elegáns szürke zakó takar. No meg a bozontos sötét hajat. Most eltűnik egy sötét, szemetes, kihalt kis utcában. Követem. Mikor befordulok a sarkon, majdnem nekimegyek. Ránézek és elveszek a tekintetében. A szemeim megtelnek könnyekkel, majd érzem, ahogy a meleg, sós lé végigcsorog az arcomon. Ahogy felemeli a bal kezét, megcsillan gyűrűsujján az arany karikagyűrű. Finoman, gyöngéden, mintha a legpontosabb, végső ecsetvonást akarná felvinni a festményemre, letörli a könnycseppet az arcomról. Ám erre sírva fakadok. Itt áll előttem és mégis hiányzik. Azt akarom, hogy mindig velem legyen, hogy mindig letörölje a könnyeim.
Csörög a telefonom. Félálomban próbálom kézbe kaparintani, ám este szándékosan messze raktam az ágyamtól, hogy mire elérem, addigra teljesen felébredjek. Sikerült is, mivel az egyik kezemen rajta fekszem a földön, a másikkal teljesen kinyújtva a telefonért kapaszkodom, a lábaim pedig még az ágyon vannak. Mikor elcsendesül a zene, feltápászkodom, és a sötét szobából próbálok a fény felé kijutni. Útközben sikeresen elhasalok az este otthagyott könyvkupacon, és így, állon landolva, igazán jól kezdem a reggelemet. A szokásos reggeli szertartás után elindulok egy hétköznapi reggelen, átlagos kamaszlányként az iskolába. De amint kilépek az ajtón, ahogy a szél az arcomba csap, úgy tudatosulnak bennem az álmomban átélt dolgok. Újra érzem a mellkasomat szorító fájdalmat, ami ki akar törni, hogy végre megnyugodjon a lélek, ám az önuralom, kétségbeesés és félelem visszatartja.
Korán van még... az utcán csak néha látni egy- egy munkába siető felnőttet. A csípős reggeli levegő elnémítja a gondolataimat. Kitisztul a fejem. És egyszer csak, már nem érzek semmit. Nézem az előttem elterülő világot, de nem látok, nem hallok semmit. Próbálok érezni, de csak ürességet találok odabent. Megyek, amerre a lábaim visznek a már jól megszokott útvonalon. De az agyam mintha kikapcsolt volna.
A hídon megállok. Lenézek a haragos folyóra. Mélyeket lélegzem, próbálok magamba látni. Végtelenül fáj valami ott mélyen...legbelül. ahogya szél erősen fúj hátulról, én csak állok a gyilkos folyó felett, és csak én létezem... csak én vagyok az egész világon és a határtalan tehetetlenség, kétésgbeesés és fájdalom. De nem érzek semmit. S a mélység szédít....

5

Valaki nem tudná nekem megmondani hogy Jennifer Murgia The Bliss és a Lemniscate című könyvi le vannak e fordítva magyarra? Mert sehol sem találom.

2

Aki olvassa a Naruto Mangát! Narusaku vagy Naruhina az esélyesebb most? Mesélnétek?

3

Sylvia Day - Crossfire novelláihoz van valami hasonló, a szürke 50 árnyalatán kívül?

4

Olvastátok már az ÉVEK című könyvet?

Lavyrle Spencertől

Tudnátok ajánlani még ilyen romantikus könyveket esetleg ami fiatalokról szól akár régi akár mai világú.

17/L

0

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!