Találatok a következő kifejezésre: Mi a PS (126 db)

Mivel a leg konnyebb rajzolni? Ps, Illustrator vagy valami mas?

Kezdo vagyok ugyh egyszerubb programmal kezdtem a rajzolast de gondolkoztam h bele kene kezdjek egy adobe program kitanulasaba csakh mig az illustrator nev jobban utal a rajzolasra megis tobb video van youtubeon ahol ps-t hasznalnak...tud valaki magyarazatot adni vagy ajanlani valami jot es egyszerubbet?(altalaban anime rajzokat csinalok,de szoktam mast is)

Legjobb válasz: A PS elsõsorban bitképes, az Illustrator pedig elsõsorban vektorgrafikus program. Fényképmanipulálásra fõként PS, nyomdai elõkészítõ munkákra Illustrator való.

A PS elsõsorban bitképes, az Illustrator pedig elsõsorban vektorgrafikus program. Fényképmanipulálásra fõként PS, nyomdai elõkészítõ munkákra Illustrator való.
A kérdező hozzászólása: Mostmar kezdem nem nagyon tudni mit hasznaljak...Kiprobalom a gimpet az ugyis ingyenes...hatha jol boldogulok majd vele.
Fura, sztem tök egyformák, csak a Gimp kevesebbet tud.
sztem a ps jóval egyszerûbb mint a gimp. magam részérõl simán használom a ps-t Ai-t stb de a gimptõl tépem a hajam XD nézz youtubon tutorial videokat, hasznosak
A kérdező hozzászólása: Koszonom a hasznos valaszokat.Probalok minnel rugalmasabb lenni, atlagban 5-8 layert hasznalok.Egyes dolgokat mar eleg jol megtanultam, ok a borszint kikeverni es hasznalni, inkabb a ruhakkal, hajjal meg a hasonlokkal van bajom.A multkor probaltam egy olyat csinalni pl h a ruhan ver legyen de sehogy se akart osszejonni, de gondolom ezeket a dolgokat idovel tanulja az ember, senki se ugy kezdte h ezeket egybol tudta.
A linkelt kép alapján elsõsorban a rétegekkel való munkára figyelj, azon belül is arra, hogy hogyan tudod a figurákat értelmesen egymásra épülõ rétegrendszerben felépíteni (pl, alapszínezés, minták, árnyalás, csúcsfények, körvonal), illetve, hogy hogyan tudod az akár külön megrajzolt képi elemeket okosan összemontírozni. Amíg kellõ rajzi biztonságra nem teszel szert, a lendületes vonalak megrajzolásához használj görbéket vagy útvonalakat. Bármi, amit megrajzolsz, utólag is finomítható és megváltoztatható (ezért is érdemes sok réteget használni, hogy a többi érintetlen maradjon), ha másképp nem megy, akkor nagyíts föl egy-egy részletet képernyõ-méretûvé -- ha ott úgy-ahogy megoldod, az normál méretben olyan lesz mint az álom. Használd ki azt is, hogy az eszközök csak a kijelölésen belül mûködnek, tehát a kijelöléseket úgy használhatod, mint a papírsablont. Ami még fontos, hogy ezek a képek nemcsak a jó rajzkészség meg a szoftver miatt ilyen dögösek, hanem azért is, mert a grafikus sokat dolgozik rajtuk, jóval többet, mint azt a látszólagos lendület meg a kép frissessége alapján gondolnád. Amikor egy képet befejezettnek érzel vagy megunsz, tedd félre, de késõbb vedd elõ, friss szemmel mindig találni fogsz rajta igazítani valót.
A kérdező hozzászólása: http://images3.alphacoders.com/121/thumbbig-121595.jpg Itt egy pelda arra h mikoet rajzolnek szivesen...persze az elmelettel is vannak meg gondok nallam, pl a konturvonalakat nem sikerult meg kitapasztaljam h hogyan is kene csinalni h esztetikus legyen.A rajzaimon meg nem nagyon van mit nezni, igazabbol meg csak ott tartok h hozzaszoktam a rajzpadhoz es kissebb kis trukkoket talatam ki szoval sok rajzom van ami amugy szar de van benne valami ami nekem uj es amiatt tartom jonak.Ha majd sikerul egy-ket jobbat csinaljak akkor belinkelem.(ami van fent deviant-arton azok szinte csak vonal plusz egy kis szinezes szoval csak annyit mutat h megy mar a gepen rajzolas)
Azért a hajjal, stb. kapcsolatban visszautalnék Drone007 bölcs szavaira. Ez elsõsorban megfigyelés kérdése, arra pedig a mai napig a papír-ceruza a legjobb mester, mert csak a lényegre, a képi megoldásra kell figyelned. Ha az megvan, már gépen is menni fog.
Egyébiránt: Nem biztos, hogy a "mûanyagszerûségen" segítene a Photoshop, vagy bármely egyéb kiváló rajzprogram. Azt figyeld meg, hogy végülis mi az, ami a képre kerül, és azt próbáld leutánozni. Lehet, hogy a PS történetesen nagyon kényelmes eszközt ad valami képrészlet megoldására, de -- legalábbis elméletileg -- bármiféle egyéb programmal is odamázolhatnád ugyanazokat a képpontokat. Tehát a lényeg, hogy t u d j a d, mitõl lesz valami fémesen csillogó, tükrözõ, rücskös, tüzes vagy akármilyen a képen, és azt valósítsd meg akármelyik programmal. Ha az elvét nem érted, a legjobb szoftver sem segít rajtad, mert kezelni egyiket sem elég, használni kell. Kíváncsi volnék rá, miket rajzolsz, nincs fönt valahol? Az se baj, ha pont olyan, amelyikkel a fentiek miatt elégedetlen vagy. Linkelhetnél valahonnét olyat is, amelyiket szívesen leutánoznál, de nem tudod.
A kérdező hozzászólása: Az egyszerubb programok alatt mindent ertek ami nem bir tul nagy felbontast es kicsi a "trukkeszlete"...pl a legtobben szinte lehetetlen megcsinalni azt h igazan realisztkusan nezzen ki pl a hajon a feny visszatukrozese stb...Azert tanulnam meg a ps-t h ne kinlodjak ezekkel a szarokkal mert mar mindjart egy eve egy helyben toporgok es meg csak nem is mondhatni h az en hibambol.Az alapokat megtanulni jok ezek a kis progik de nem eleg komolyak.Am meg az oktatovideokba altalaba pont azokrol nem beszelnek ami engem altalaban erdekel.:(
Haverom PS-t használ rajzolásra, meg illustratort. A haverom többnyire a Smoothdraw vagy valami ilyesmi programot hazsnál, azzal megrajzolja az alapot utána PS-el folytatja, fõleg a színezést meg a manipulálás részét mert neki az jobban áll kézre, de van amikor PS-el még kiegészíti a rajzát. Illustratort is használja, de azt csak nagyon ritkán. A PS_t érdemes kitanulni de célszerû elõször az alapokat megtanulni, fõleg a rétegek kezelését javaslom mert az szinte alap benne célszerû oktató videókat nézni mert youtuben egy rakás magyar nyelvû megtalálható.
Nem tudom, mit értesz egyszerûbb programok alatt, én nem véletlenül ajánlgatom a Gimpet boldog-boldogtalannak. A kezelõfelülete valamivel (jóval?) egyszerûbb a PS-énál, mindazt tudja, ami a képszerkesztésnek ehhez a részéhez kell, és kezeli a digitalizáló tábla finomságait is. Amúgy meg, hogy megint egyéb hozzászólásaimat ismételjem: Ne riasszon vissza, ha a program bonyolult, nem az egészet kell egyszerre megtanulnod, hanem azt az egy-két funkcióját, amelyre éppen szükséged van. Az meg semmivel nem nehezebb, mintha a program semmi mást nem tudna. Továbbá, a te munkádat éppen az könnyíti meg, ha a program sokat tud. A fapados Painttel kínszenvedés az, amit egy valamire való képszerkesztõvel laza ujjgyakorlatként megcsinálsz. Vágjál bele nyugodtan, a rajzeszközök használata ugyanolyan egyszerû Gimpben vagy akár Photoshopban is, a többit meg apránként haozzátanulod.
A kérdező hozzászólása: Igazabol lattam h masok olyan dolgokat csinalnak pl photoshopba amiket en egyszerubb programokkal nem tudok es anelkul a rajzaim eleg muanyagbab szeruek, szal kell valami komolyabb csak irtozok a ps-tol mert eleg komplikaltnak tunik.am koszonom a valaszokat.
A kérdező hozzászólása: Tablam mar van, , , azt nem allitom h szupertehetseg vagyok de erdemes megprobalni kihozni valamit belole.
Javaslom a papírt meg a ceruzát elsõ körben. Meg valamilyen rajztanfolyamot. A technikát és a tehetséget nem pótolja a legjobb program sem. Egy tanfolyamon elég gyorsan kiderül érdemes-e foglalkoznod ilyesmivel, és még a technológiai alapokat is megtanulod. Enélkül a programok használata sem fog mûvésszé varázsolni. Ha jól megnézed azokat a youtube-os videókat, amire hivatkozol, láthatod, hogy azokon is nem kevés tehetség kell a jobb képek elkészítéséhez. Ám ha a tehetség megvan, papíron is elég jó vagy, akkor mindenképpen a photoshop-ot ajánlom neked. Szerezz egy digitalizáló táblát (10e körül már lehet használhatókat venni), és próbálkozz sokat.
PS-el is nagyon jól lehet rajzolni ha van megfelelõ digitális rajztáblád. Fölösleges hozzá a vektorgrafika ha csak nem batár nagy plakátokat meg logókat akarsz tervezni...
Azért hadd ne tagadjam meg magam: Mangára és effélére bõven elég a Gimp vagy az Inkscape, mint a a fenti programok ingyenes megfelelõi. Jogtiszták, a tudásuk ezen a területen hasonlóan árnyalt, a velük készült fájlok illetve az általuk megszerzett tudás felhasználhatók a PS-ban és az AI-ban is. Amúgy meg, ami a tulajdonképpeni kérdésedet illeti, szerintem sem ezzel, sem azzal -- hanem egy jó digitális rajztáblával, elsõsorban azt szerezz be, ha még nincs. Ha az megvan, már jószerivel mindegy, hogy milyen program van mögötte ebben a kategóriában. Egyébként leghasznosabb a kettõ kombinációjában gondolkodni, pl. a bitképesben rajzolsz, az oldalak összerakására, feliratozására, cifrázására meg a vektorosat használod.
Helyes. Egyébként meg nem elvesztegetett fáradság akkor se, ha késõbb más szoftverre váltasz. A képszerkesztés alapjai általában mindben hasonlók, amire az egyik programban rájössz, annak a másikban is hasznát látod.
mert akkor ki venné meg a PS Vitát? senki.
Hardver önmagában semmit sem ér, szoftver az, ami számít. Vita API-ja más, mint az Androidé, ezért nem lehet egyszerûen portolni. További hátráltató tényezõ, hogy Vita-n vannak fizikai kezelõszervek, ezek komolyabb játékhoz elengedhetetlenek, a virtuális kényelmetlen.
A kérdező hozzászólása: Igaz, de a gombok miatt már megéri megvenni + olcsóbb még mindig, mint 1 S3. Oké, hogy szoftveresen más, de akkor ha windowsról tudják portolni Vita-ra, akkor Androidra sem lehet sokkal nehezebb. Talán, ha az ilyen játékokat portolnák telefonra, akkor a WP8 lenne még az ideális, mert ha jól tudom, azonos kernelük van a PC-s win8-al. Biztos van valami oka, csak csupán érdekel, hogy mi, mert zavar, hogy a régi PC-s játékokat portolják a 10éves évforduló miatt, meg hasonlók, de szerintem 1 San Andreas-t is simán lehetne portolni Androidra, csak lehet, hogy kivárják a 10évet.
Inkább jogi/pénz/érdekbõl nem portolják mobilra. Technikai akadálya nem nagyon lenne.

Mi a baja sokaknak magyar PS Plus-szal?

Ha pl. az UK tényleg jobb akkor arra hogy kell regisztrálni? Addig oké, hogy UK-beli címet kell megadni, de kell valami más is? Meg az UK-s Plust pl. csak megveszem itt: platinumshop.hu és tudom is használni?

Legjobb válasz: Sok játékra várni kell. Míg UK PS+on pl. a Lara Croft már elérhetõ volt, magyar Store-on heteket kellett várni rá. Dead Space 2-vel hasonló volt a helyzet. És UK PS+ is ugyanúgy mûködik, regisztrálsz, aztán elõfizetsz ugyanúgy. Feltöltõkártyát viszont a helyedben itt vennék: livekodok.com Olcsóbb. És még most megvenném, mert most 40 helyett csak 30 font az 1 éves elõfizetés (2 16 fontos kártya, 11k a ~13-14k helyett).

Sok játékra várni kell. Míg UK PS+on pl. a Lara Croft már elérhetõ volt, magyar Store-on heteket kellett várni rá. Dead Space 2-vel hasonló volt a helyzet. És UK PS+ is ugyanúgy mûködik, regisztrálsz, aztán elõfizetsz ugyanúgy. Feltöltõkártyát viszont a helyedben itt vennék: livekodok.com Olcsóbb. És még most megvenném, mert most 40 helyett csak 30 font az 1 éves elõfizetés (2 16 fontos kártya, 11k a ~13-14k helyett).
A kérdező hozzászólása: Végre valaki! Köszönöm!


Mi a különbség a Pierre Cardin PS 682 és 692 között? És melyik a jobb?

Legjobb válasz: Szia! Nekem PS-682 van, arról tudok nyilatkozni. Van egy elég nagy típushibája, az elsõ kerekei. Én már visszaküldtem garanciális javításra a vázat, mert lötyögtek-zörögtek. Amúgy elvagyok vele, remélem, kibír még pár gyereket :) A mózese elég kicsi, a lányom szerintem 4 hónapos korára ki fogja nõni. A hordozóka jó, van benne szûkítõ betét, nem tud benne ellöttyenni egy pici újszülött baba feje se, késõbb meg ki lehet venni. A PS-692-t csak interneten néztem meg, szerintem mintha annak fix elsõ kerekei lennének, a 682-nek meg bolygós. Talán ez lehet a különbség a két széria között.

Szia! Nekem PS-682 van, arról tudok nyilatkozni. Van egy elég nagy típushibája, az elsõ kerekei. Én már visszaküldtem garanciális javításra a vázat, mert lötyögtek-zörögtek. Amúgy elvagyok vele, remélem, kibír még pár gyereket :) A mózese elég kicsi, a lányom szerintem 4 hónapos korára ki fogja nõni. A hordozóka jó, van benne szûkítõ betét, nem tud benne ellöttyenni egy pici újszülött baba feje se, késõbb meg ki lehet venni. A PS-692-t csak interneten néztem meg, szerintem mintha annak fix elsõ kerekei lennének, a 682-nek meg bolygós. Talán ez lehet a különbség a két széria között.
Szia! Nekem 682-es van, az a legújabb verzió. Azért ilyet vettünk, mert ezt lehet a legkisebbre összecsukni, mert az elsõ kerekei kiszerelhetõek és ez van almazöldben is, ami a 692-ben nincs. De megbántam, mert a barátnõmnek 692-es van, ami kicsit olcsóbb és a mózesrésze belülrõl megemelhetõ. Az enyémnek nem, ami viszont nagyon kellett volna. De amikor megvettem, ezt nem tudtam és nem is írták sehol, hogy ez a része fapadosabb lett és nem lehet emelni. Pár napja lecseréltem a mózest sportrészre, mert már minden sétánk horror volt, a lányom nem látott ki és üvöltött, most már béke van. :) A sportrésze és a hordozója ugyanaz a kettõnek.
Második vagyok: a mózese szerintem elég nagy, nekem nagy babám van és téli, még 4 hónaposan simán belefért takaróstul, bundazsákostól. A barátnõmnek Peg Peregoja van, na az még ennél is kisebb mózesû. Szerintem mózes terén a Pierre Cardinok elég kényelmesek, ja és a tolókarja is jó magasan van, ami nem hátrány egy magas embernek.
A kérdező hozzászólása: hát én elég alacsony vagyok, 157 cm
Nekünk 682 van, és nagyon meg vagyok vele elégedve. Mi kb. 7 hetes koráig használtuk csak a mózest, utána a bébihordóval mentünk sétálni, mert abból kilátott, a mózesben nem volt el. Most 5 hós, már ülni akar, úgyhogy a sport részre lecseréltük, mert a bébihordóban üvölt. :)
Ja, és én csak 153 cm vagyok, és mivel állítható a tolókar, tök kényelmes nekem is, meg a páromnak is.
nekem 692-es van és az elsõ kerekei ennek is bolygósíthatók. A mózese is elég nagy. Én meg vagyok vele elégedve.
nem tud
A PC-re van PS emulátor de szerintem xBoxra nincs mert tudtommal egyszerre csak egy progi fut rajta, nem ugy a PC-n.
A kérdező hozzászólása: De nekem xbox 360 slim-em van!!!!!!
ez kb olyan mintha a wcben akarnál zuhanyozni, és azt kérdezed hova kell bedugni a zuhanyrózsát.....

Miben más a ps vita 3g a sima ps vitához képest?

Meg még esetleg annyi hogy melyiket érdemes inkább venni?

Legjobb válasz: Mentésekre kell, meg esetleg zene hallgatásra, de sok üzletben adnak hozzá 4gb- os kártyát, ha nem akarsz letölteni játékot, vagy ha elég pár zene, akkor nem kell több.

Mentésekre kell, meg esetleg zene hallgatásra, de sok üzletben adnak hozzá 4gb- os kártyát, ha nem akarsz letölteni játékot, vagy ha elég pár zene, akkor nem kell több.
Vita 3g- ben van 3g modem, ha kell mobilnet, akkor az jobb, szerintem elég a sima is a különbségen két játékot vehetsz
Sima is elég*
A kérdező hozzászólása: köszi, még annyi hogy muszáj e bele kártyát venni vagy elég az alap tárhely, és ha kell bele card akkor mekkora?

Mi a kulonbseg a PS 3 es A ps 3 ultra slim kozott?

Legjobb válasz: Ultra slim nem létezik max super slim... Illetve melyik ps3ra gondoltál fat-ra? slimre?(2000) slim2re? (3000)

Ultra slim nem létezik max super slim... Illetve melyik ps3ra gondoltál fat-ra? slimre?(2000) slim2re? (3000)
A kérdező hozzászólása: Az alap PS 3 ra gondoltam
Az alap ps3 gondolom az elsõ ps3 ami a fat ahhoz képest óriási a különbség... Superslim sokkal kevesebbet fogyaszt, könnyebb, (rondább), nincs benne lemezevõ (ps2nek mondanám az új lemez olvasót) Ha azon filózol, hogy mit vegyél vagy superslimet vegyél vagy slimet mivel az "alap" ps3 a fat hajlamos a sárga ledre...

Van egy plasytation 2 őm meg egy Samsung P2270HD monitorom rá kötöttem a ps 2 őt képet megjelenít meg minden de fekete fehér hang is van az sem probléma. Mit állítsak be vagy mi kell ahhoz hogy szines legyen a kép?

a piros a sárga és a fehér kis dugaszt bele raktam azok vannak csak

Legjobb válasz: A TV menûjében állítgasd át hogy milyen módban jelenítse meg az AV csatornát, lehet NTFS-be van azt akkor állítsd PAL-ra Nézd meg a PS alján rajta van hogy NTFS vagy PAL Amelyik rajta van arra állítsd a TV-det és jó lesz. Ha nem akkor valami más gond van, lehet szervizelni kell.

A TV menûjében állítgasd át hogy milyen módban jelenítse meg az AV csatornát, lehet NTFS-be van azt akkor állítsd PAL-ra Nézd meg a PS alján rajta van hogy NTFS vagy PAL Amelyik rajta van arra állítsd a TV-det és jó lesz. Ha nem akkor valami más gond van, lehet szervizelni kell.
A kérdező hozzászólása: ez eddig világos de a tvn nem találtam ilyen opciót.. hogy azt áligathassam . Csak annyi van komponens rá megyek kész . régi tvken meg megy de ott kétszer kell megnyomni a gombot mert elõször ott is fekete fehér aztán szines


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!