Találatok a következő kifejezésre: Mi a Miben különbözik leginkább a karatétól (1 db)

Mi a Kung-Fu? Miben különbözik leginkább a karatétól?

Legjobb válasz: http://hu.wikipedia.org/wiki/Saolin_kungfu

más a neve
A kérdező hozzászólása: Köszi mindenkinek:) .Fõleg az utolsó válaszadónak.
2008-07-21 12:30 így van a támadást kikerülik és etzzel a lendülettel támadnak. Ez a "Megállító ököl" amit ugye Bruce Lee "talált fel"
A Kung-Fu kínai harcmûvészet, a karate japán. Nekem a kedvesem nekem, laikusnak valahogy úgy magyarázta, hogy a Kung-Fuba sokakl inkább ilyen lassú, táncos bigyók vannak, a karate jóval inkább harcosabb.
Utolsó válaszoló: igen, tényleg a WT a legjobb, átlagos testalkatú, nem különösebben sportos, nem hajlékony, nem magas, nem erõs nõk, férfiak, gyermekek is bátran gyakorolhatják, a technika a lényeg. Fontos különbség amúgy, hogy a karatéban (ha jól tudom) elõször védik a támadást, majd visszatámadnak (ütéssel, rúgással, stb), addig a kung-fuban (legalábbis a wing-tsunban minndeképpen) egyszerre történik a védekezés és a támadás. Így idõt és energiát takarítunk meg. Felhasználjuk az ellenfél energiáját a védekezés-támadáshoz. A Wing Tsun a közelharcban a leghatékonyabb, nem jellemzõek a távolra, magasra történõ rúgások, gyomorra, ágyékra, combra rúgunk fõleg.
nekem az állat stilusok tetszenek :D
nem tudom ki írta hogy a karatéban védekezés és aztán támadás a kung fuban pedig egyszerre, de a karatéban is van védekezés és támadás egyszerre!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Tudnátok ajánlani nekem jó törzsi hastánc oktatókat Budapesten?

0

Vettel 26 éves létére, már 4x világbajnok, mit gondoltok?

Még soha a Forma 1 történetében, senki sem nyert ilyen fiatalon 4 világbajnoki címet, de még hármat sem. Schumacher harmincon felül szerzet ötöt, nos neki már négy meg van, és még csak 26 éves.

68

Bp. -n forgalmaznak valahol Leone boxkesztyűt?

0

Létezik olyan hely Budapesten, ahol elkezdhetnék aerobikozni kicsit komolyabban? (20 évesen)

Tehát, nem csak le szeretnék járni a fitness termek aerobik óráira, hanem egy állandó csapatba tartozni, esetleg koreográfiákat tanulni, lehetőleg korombeliekkel! Létezik ilyen?

0

Telen mit tudnek sportolni a lovaglas mellett? 16/L

Ti mit sportoltok telen. Hetente jarok lovagolni 2-3 orara mar 4 honapja, de szeretnek mast is sportolni. Gondoltam a futasra, bar azt mar nulla fok alatt nem javasoljak azt olvastam. Mindenkepp olyan kellene amit itthon it tudnek csinalni es nem kellene eljarni pl konditerembe vagy uszni.

8

Vegyek spicc cipőt?

14 éves vagyok és 3 éves korom óta sport táncra járok. A balett is nagyon tetszik, láttam, hogy egyik táncosnak van spicc cipője és meg tud állni rajta,anélkül, hogy járt volna balettre. Szeretnék venni egyet, itthon erősíthetném vele a bokám és ki szeretném próbálni, hogy milyen. Az izmaim meg vannak hozzá, a bokám is erős, de tovább szeretném fejleszteni magam, a táncban is besegítene. A fájdalommal pedig tisztában vagyok, tapasztaltam. Szerintetek érdemes megpróbálni?

1

Egyedi gördeszka lap készíttetése?

Üdv!

0

Nike-ból melyik futócipőt érdemes venni ami jó és 20 ezer vagy az alatt van?

Mindenképp Nike kell. Olyan amivel lehet futni nem kifejezetten futásra kiképzett talajon izületrongálódás nélkül.

4

Ezt a húzódzkodó rudat le falra furni és elbír kb 80-90kg-ot?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

4

Érdemes így a tél beállta előtt elkezdeni a futást?

3

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!