Találatok a következő kifejezésre: Mi a Mi a GYES és (279 db)

Ma intéztem el a két hetes kisfiam után a családit a gyest és az anyaságit. Mikor kapom meg az anyaságit? Hány napon belül? Valamint még szeptemberig járna a kislányom után a gyes most akkor tényleg dupla gyest fogok kapni?

Legjobb válasz: Az anyaságit elvileg 8 napon belül, a családit jövõ hónapban. A gyest is szerintem a jövõ hónapban fogod kapni. Azt nem tudom, h dupla gyest fogsz-e kapni, szerintem igen...

Az anyaságit elvileg 8 napon belül, a családit jövõ hónapban. A gyest is szerintem a jövõ hónapban fogod kapni. Azt nem tudom, h dupla gyest fogsz-e kapni, szerintem igen...
Igen, dupla gyest fogsz kapni amíg a nagy nem lesz 3 éves. Én is így vagyok mint te, felhívtam az államkincstárat, ott mondta az ügyintézõ.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat

Pontosan mi is az a gyes és a gyed? Ki jogosult erre? 17 L

Nem akarok gyereket, nyugi, csak nem tudom pontosan mit jelent...

Legjobb válasz: Van T-gyás gyed és gyes.T-gyás jár fél évig aztán gyed a gyerek 2 éves koráig és a gyes járna utána 3 éves koráig, de májustól ez megszûnik.Googleba beírod oldalakat olvasgathatsz róla.

Van T-gyás gyed és gyes.T-gyás jár fél évig aztán gyed a gyerek 2 éves koráig és a gyes járna utána 3 éves koráig, de májustól ez megszûnik.Googleba beírod oldalakat olvasgathatsz róla.
én is 17 vagyok de tudom ezekt a fogalmakat... amúgy létezik google..tudod a jó barátod.
http://www.kismamablog.hu/terhesseg/gyes-osszege-terhesseg/g.. itt egész jól kifejtik :) Ha valamit nem értenél, nyugodtan kérdezz és megválaszolom :D
A kérdező hozzászólása: Ohh, nagyon szépen köszönöm. Te legalább értelmesen és normálisan tudsz válaszolni, nem úgy mint az elõbbiek, hogy csak szenyózni tudnak. Azért kíváncsi lennék én, hogy az elsõ válaszoló mennyit tudna nekem ebbõl értelmesen, összefügõen elmondani...
A kérdező hozzászólása: Javítok: a második válaszoló is ezalól kivétel!!!

Mikor kell igényelni a Gyest és hol?

Augsusztus 12.éig vagyok Gyeden sajnos!!!!!

Legjobb válasz: Július közepe vége felé elég igényelned, mert az igénylõn rajta van az is, hogy mikortól kéred a gyes-t. Esetleg érdeklõdhetsz az önkormányzatnál, hogy nem kaphatsz-e valamilyen segélyt, vagy rákérdezhetsz a munkahelyeden, hogy 4 órában tudnak-e foglalkoztatni. Kitartás! ҝ

Július közepe vége felé elég igényelned, mert az igénylõn rajta van az is, hogy mikortól kéred a gyes-t. Esetleg érdeklõdhetsz az önkormányzatnál, hogy nem kaphatsz-e valamilyen segélyt, vagy rákérdezhetsz a munkahelyeden, hogy 4 órában tudnak-e foglalkoztatni. Kitartás! ҝ
A kérdező hozzászólása: Köszönöm . Nem tudnak 8 ba sem mert ápolónõ vagyok és közölték velem hogy 8 órás állás nincs csak 12 !!


Mikor kapom meg a GYEST es CSALÁDI potlékot? Többi lent.

2013.9.19. Én szültem. 2013.10.3. Án adtam fel az igenylest (péntek) kedden bent volt a papír mert személyesen pototuk ami hiányzott. A család támogatást a 64000 et megkaptam. A GYES és CSP mikor fogom megkapni ???

Legjobb válasz: 30 napon belül azt is meg kellene kapnod.

30 napon belül azt is meg kellene kapnod.
30 nap az ügyintézési határidõ, ha volt néhány nap hiánypótlásod, akkor az nem számít a határidõbe, így pár nappal késõbb is lehet a határozathozatal, és annak kézbesítése. Utalás csak ezután lesz. Szóval ha 10.03-án adtad fel ( gondolom postán ) akkor mondjuk hétfõn, 7-én érkezett meg. Ekkor számítod a 30 napos ügyintézési határidõt, ami november 5-én, kedden jár le. Ha volt hiánypótlás, akkor még pár nappal tolódhat. Szerintem vagy hóközi kifizetéssel kapod meg, vagy december elején a szeptemberi részhónappal és az októberi kifizetéssel együtt a novemberit .
énis pont aznap szültem, és már ma megkaptam postástól a szept-19-31. ig idöre a gyest. A családi számlára ment de az már múlthér csötürtökön megjött.

Mikor kapom meg a gyest és a családit ha postán jön?

Meg szoktam már kapni 5. én de még nem kaptam akik postán kapják mikor szokott nekik megérkezni köszönöm a válaszokat előre is

Legjobb válasz: Elvileg ma, max. holnap.

Elvileg ma, max. holnap.
Én a gyest postán kapom, tavaly mindig megjött 5.-én, de most januárban és februárban is csak 7.-én kaptam.
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válszt remélem úgy lesz fogyóba a pelus :)
Nálunk 8-án hozza a postás. /esetleg 7-én, de az ritka/
Én is 7-én 8-án szoktam kapni. Szerintem ma erre tuti nem hozza a postás.
Dunapatajon holnap lesz a postán. Februártól 3 nappal késöbb, mint az utalás. Álítólag mostmár a posta dönti el, hogy melyik fiókjában mikor van kifizetés.
Nekünk elvileg ma, 6-án általában mindig itt van . KEM

Mi a GYES és mi a GYED?

Mikor melyiket kapja az anyuka?

Legjobb válasz: részletes leírás: http://www.kismamatitkok.hu/website/index.php/Cikkek/Tuti-ti..

Mi is pontosan a GYES és mi a GYED?

Próbáltam utánanézni, de belekavarodtam a jogszabályokba. Gyes 3 éves korig, gyed utána...de nem tudom, hogy akkor melyik mit?l függ, mikor elég a biztosított id? és szükséges-e, hogy a gyerekvállalás alatt is legyen hivatalosan munkahely...szóval káosz számomra egy kicsit.

Legjobb válasz: A TGYÁS a gyermek megszületése elõtt max. 1 hónappal veheted ki vagy max. a születése napjától. Bárhogy is kéred maximum 6 hónapon keresztül kapod!

A TGYÁS a gyermek megszületése elõtt max. 1 hónappal veheted ki vagy max. a születése napjától. Bárhogy is kéred maximum 6 hónapon keresztül kapod!
GYES = Gyermekgondozási Segély GYED = Gyermekgondozási Díj Ha munkavállaló voltál és megvoltak a feltételek (munkaviszony, stb.), akkor elõször TGYÁST (Terhes gyermekágyi Segélyt) kapsz, majd GYED-et a gyermek 2 éves koráig és 2-3 éves korig GYEST. Ehhez hozzájön a CSP (12.200 HUF alapjáraton) és az egyszeri anyasági, amit szülés után igényelhetsz (62.000 HUF). Ha nincs munkaviszonyod szülést megelõzõen, akkor kapsz szüléstõl számítva 3 éves korig GYEST + CSP-t, ami összesen kb. 35.000 HUF. Pontosan nem tudom, de más biztos megmondja itt neked.
Ja és ha letelt a TGYÁS, akkor jön a GYED két éves korig, majd 2-3-ig a GYES.
A Gyes alanyi jogon jár, a Gyed munkaviszonyhoz kötött. Itt minden pontosan le van írva!http://www.babapraktika.hu/szoptatas-gyermekneveles-kalkulat..
Szépen összefoglalták neked, csak pár pontosításra lesz szükség. TGYÁS: 168 napig jár, és legfeljebb a szülés várható idõpontja elõtt 28 nappal lehet megkezdeni. GYED: csak annyi ideig jár, amennyit biztosításban töltöttél a szülés elõtt, de max. a kicsi 2 éves koráig. TGYÁS és GYED is akkor jár, ha szülést megelõzõ 2 éven belül van minimum 365 biztosításban töltött napod. Ezen túl a TGYÁS feltétele, hogy igényléskor éljen a munkaviszony, vagy a szülést megelõzõen 42 napon belül szûnjön meg (ez a passzív TGYÁS, ezután a GYED már nem jár) A GYED feltétele, hogy igényléskor biztosított legyél, vagy a biztosítotti jogviszony a TGYÁS ideje alatt szûnjön meg. A GYES és a CSP alanyi jogon járó ellátások, ehhez csak annyi szükséges, hogy gyermeked szülessen. Összegek: A TGYÁS és GYED az igénylést megelõzõ évben elért jövedelem 70%-a, de a GYED maximum a minimálbér kétszeresének 70%-a lehet (jelenleg 130200 bruttó). A GYES 28500, kézbe 25650. CSP egyedülállóként egy gyerek után 13700, amúgy 12200Ft. Egyszeri anyasági akkor jár, ha 4 alkalommal megjelentél terhesgondozáson, 64125Ft.

Június 22-vel lejár a GYED-em, mikor kell igényelni a gyest és hogyan, hogy júliusra már kapjam?

Illetve szeretném dolgozni, 6 órás munkaviszony mellett jár a GYES, ugye?

Legjobb válasz: Jobban mondva, júliusra még nem fogom kapni, mert akkor még a 22 napi GYEDET kapom, szóval augusztusra...

A kérdező hozzászólása: Jobban mondva, júliusra még nem fogom kapni, mert akkor még a 22 napi GYEDET kapom, szóval augusztusra...
már megigényelhetted volna, mert min 30 nap az átfutási idõ.Igen, 22 nap gyedet fogsz kapni júliusban.
igényeld most, úgy augusztusban már biztosan kapod
Már most igényeld meg, de valószínûleg augusztusban fognak elõször utalni. Június 23-tól kérd a gyest, így júniusra kapsz 8 nap gyest, amit valószínûleg augusztusban fognak utalni a júliusi gyessel. De szokott lenni a MÁK-nak hóközi utalása is, így lehet, hogy a júniusi 8 nap gyest július hónapban valamikor megkapod. Heti 30 órát dolgozhatsz gyes mellett. Tehát, ha heti 5 nap mész napi 6 órát, akkor az pont 30 óra, így járni fog a gyes is.
A hirdetményben megtalálod a kiutalási idõpontokat : [link] ehhez képest postán 4-6 nap amíg megérkezik.
A családi pótlékot minden 4. munkanap kapod meg, nekem is a postás hozza.

Ha valaki GYES alatt esik teherbe, és megszületik a baba, akkor mennyi pénzt kap utána? És ha akkor születik, mikor a GYES lejárt már, visszament dolgozni és esetleg kirúgták és mondjuk munkanélkülin van?

Legjobb válasz: A jog védi a kismamákat! Gyes alatt nem rúghatnak ki senkit, ha pedig közben terhes lett és lejár a gyes, akkor sem! (Persze kivétel ha határozott idejû a szerzõdés, vagy ha a munkahelyét felszámolják jogutód nélkül.) Ha az elsõ gyermekkel gyed-en volt, majd gyes-en és a gyes alatt születik a második (és a munkaviszony még fennáll) akkor ismét kaphat gyed-et a második gyerek után, amit ha nem volt jövedelme a gyermek születési évét megelõzõ évben (pl:csak gyes) akkor a minimálbér alapján számolják ki. Ha munkanélküli lesz közben akkor nem tudom mi a helyzet. Remélem azért segítettem!

A jog védi a kismamákat! Gyes alatt nem rúghatnak ki senkit, ha pedig közben terhes lett és lejár a gyes, akkor sem! (Persze kivétel ha határozott idejû a szerzõdés, vagy ha a munkahelyét felszámolják jogutód nélkül.) Ha az elsõ gyermekkel gyed-en volt, majd gyes-en és a gyes alatt születik a második (és a munkaviszony még fennáll) akkor ismét kaphat gyed-et a második gyerek után, amit ha nem volt jövedelme a gyermek születési évét megelõzõ évben (pl:csak gyes) akkor a minimálbér alapján számolják ki. Ha munkanélküli lesz közben akkor nem tudom mi a helyzet. Remélem azért segítettem!


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!