Találatok a következő kifejezésre: Mi a Melyik család mennyit (2 db)

Mi a szokás? Melyik család mennyit fizet az esküvői költségekből?

Legjobb válasz: Régen voltak kialakult szokások, pl. hogy a lányos ház fizeti a vacsorát, a võlegény veszi meg a menyasszony csokrát, stb. Manapság már megegyezés kérdése az egész. A legcélszerûbb talán a családok által hívott vendégek számának arányában osztozni a költségeken. Mostanában az is nagyon divatos, hogy némely esküvõi szolgáltatást a vendégek, családtagok, barátok nászajándékképpen adnak az ifjú párnak.

Régen voltak kialakult szokások, pl. hogy a lányos ház fizeti a vacsorát, a võlegény veszi meg a menyasszony csokrát, stb. Manapság már megegyezés kérdése az egész. A legcélszerûbb talán a családok által hívott vendégek számának arányában osztozni a költségeken. Mostanában az is nagyon divatos, hogy némely esküvõi szolgáltatást a vendégek, családtagok, barátok nászajándékképpen adnak az ifjú párnak.
Ezen már mi is gondolkodtunk. Mi kiszámoljuk mennyibe fog kerülni, megmondjuk a családnak, õk megmondják mennyivel tudnak beszállni...Csak attól tartok, ha már beleadnak, akkor bele is akarnak szólni, azt meg nem szeretném.
Nálunk fele fele lesz. Az én családom igen szûk. Kb. 10 vendéget hívnánk tõlem, tõle meg 80-at. Nem lenne fair, hogy azért szívjon, mert nekem kis családom van. Ráadásul ez a közös életetek kezdete, ezután minden közös lesz, elméletileg minden egyenlõ, miért ne lenne az esküvõ költsége is ilyen?
Ma már általában fele fele alapon.Bár nálunk mivel nem egyforma volt a vendéglista a 2 oldalról, megegyezéses volt.
Nálunk az volt a megegyezés, hogy mindenki annyi személyre fizet, ahány embert meghívott. Nem felesbe ment.

Jövőre utaznánk a családdal (2 felnőtt, 1 diák) valahova Észak-Afrikába, 7-8 napra. Mit ajánlotok? Marokkó vagy Egyiptom? És kb. melyik mennyire terheli meg a kasszát?

Legjobb válasz: Én mindenképpen Egyiptomot javaslom és semmiképpen sem Marokkót. Kb. 400e Ft-tal kell számolni a 3 fõnek 1 hétre.

Én mindenképpen Egyiptomot javaslom és semmiképpen sem Marokkót. Kb. 400e Ft-tal kell számolni a 3 fõnek 1 hétre.
A kérdező hozzászólása: abba a 400e-ben repülõ út van számolva?
igen
A kérdező hozzászólása: Köszönöm szépen a válaszokat, mind hasznos volt. :)
Egyiptomba elloptak a ciponket....Marokkoba ismeroshoz mentunk...nem ajanlotta ....hogy egyedul...csavarogjunk....sot...tanacskent...mondta...jobb a 3 lepes tavolsagot....be t...ni......mindenfelekeppen...nyitott szemmel es legyetek elovigyztsak... nagyon fontos a gyermekre nagyon odafigyelni...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!