Találatok a következő kifejezésre: Mi a Magyarország (1341 db)

Mi a Magyarorszagon vedono altal felirt posikrem, stb. neve?

Kulfoldon varok babat es hamarosan megszuletik es nem emlekszem, hogy otthon mi a kenceficek neve, amit felir a vedono vagy az orvos, mert azokat szeretnem itt is beszerezni vagy otthonrol kihozatni. Gondolok itt: popsikrem, furdeto, hintopor, van meg valami? Millio koszonet!

Legjobb válasz: Nekünk anno gyógyszertárit írt fel mindenbõl,ezt minden gyógyszertár máshogy,mga keveri ki.

Nekünk anno gyógyszertárit írt fel mindenbõl, ezt minden gyógyszertár máshogy, mga keveri ki.
POPSIKRÉM- gyógyszertári 8receptre olcsóbb, de nem receptköteles) Naturland is és a Pharma Product is gyártja (ugyanaz a ketTõ, csak más színû a csomagolás): Antiphlogisticum pro infante FÜRDETÕ (mosdókenõcs)- ugyancsak nem receptkötels, de receptre olcsóbb: NATURLAND a gyártója: Unguentum hydrophilicum nonionicum Hintõpor jó bármelyik babás, amit lehet a drogériákban venni, külön nem írnak fel. Ha újszülött köldökcsonkjának kezelésére gondolsz, akkor ez kell, ez viszont CSAK receptre adják: Hexaklorofénes hintõpor, pontos neve: Sparsorium hexachloropheni pro infante FoNo VII. Illetve még 70%-os (gyógyszertári) alkohol, nem receptköteles, ugyancsak a köldökcsonk ápolásra. Szoktak még újszülöttnek gyógyszertári napraforgóolajat is venni kimért, üvegben, ez sem receptköteles, ez testápolónak. Remélem, tudtam segíteni, kérek egy zöld kezet :) )))) ui: védõnõ NEM ír receptet, csak a választott gyermekorvos, a védõnõ csak max. házhoz viszi.
A kérdező hozzászólása: Nagyon szepen koszonom!

Melyik adón adják és mikor a Magyarország-Bulgária foci meccset?

2012.02.29.(szerda)

Legjobb válasz: sport1 vagy sport2

sport1 vagy sport2

Mik a (Magyarország) 1848-1849 Szabadságharc bukásának okai?

Legjobb válasz: A szabadságharc alatt több hibát is csináltak . De utólag már könnyû okosnak lenni . Én a legnagyobb hibának azt tartom , hogy nem segítettünk az osztrák felkelõknek és velük gyõztünk volna . De az egész forradalom ott bukott el mikor az oroszok is beléptek az osztrákok mellé .

A szabadságharc alatt több hibát is csináltak . De utólag már könnyû okosnak lenni . Én a legnagyobb hibának azt tartom , hogy nem segítettünk az osztrák felkelõknek és velük gyõztünk volna . De az egész forradalom ott bukott el mikor az oroszok is beléptek az osztrákok mellé .
Na tehát: - A nemzeti összetartás szokásos hiánya. (Kossuth-Görgey ellentét) - Kossuth (hiába bálványozzák, ez igaz) beleszólt a katonai ügyekbe, annak ellenére, hogy nem értett hozzá. - Kossuth ellentétben állt Görgeyvel, és leváltotta Görgeyt a honvédség legfõbb vezetõje posztjáról, a helyére állította Dembinsky-t, aki egy bitang rossz lengyel vezetõ. (egy csatát se nyert meg, de Kossuthnak barátja volt.) - Kossuth (mint föntebb említettem) belekontárkodott a katonai döntésekbe, és az oroszok bejövetele után Dembinsky haditervét támogatta. Azaz: Csoportosítsuk a magyar (kb. 150.000 fõs) honvédséget Aradnál, és ütközzünk meg egy végsõ csatában az oroszokkal. Hátrányai: Nincs erõdrendszer Aradnál, az ország többi részének feladása demoralizálja a katonákat, kifáradnak a menetelésben, és az oroszok döntõ többségben vannak, arról nem is beszélve, hogy ezzel a tervvel hagyjuk õket egyesülni az osztrákokkal. (Összeen kb. 350.000-en voltak.) Ráadásul Arad környékén szerbek és románok tanyáztak, akik háborúban álltak a magyarokkal. (ennek a tervnek a neve: Arad-Temesvár koncentráció.) Görgeynek sokkal jobb haditerve volt, de Kossuth elvetette a személyes ellentét miatt. Görgey terve: Összpontosítsuk a magyar erõket a Komáromi erõdrendszernél. (ez egy rendkívül erõs erõdrendszer, szinte bevehetetlen volt a korban) Itt kiváló védelmet tudunk felállítani, a közelben magyarok élnek, tudunk toborozni, és ez a haditerv nem tenné lehetõvé, hogy az osztrák és az orosz erõk egyesüljenek. Külön-külön még lett is volna esélyünk elbánni velük. Ez elég hosszú lett. :D További okok: - Belsõ felkelések (románok, szerbek, szlovákok) - Pénzhiány - A végén demoralizált, meggyengült sereg. - Túlerõ. (Végsõ soron Európa két nagyhatalmával álltunk szemben egyidõben.) ui.: Remélem azért legalább egy zöld kéz jár, amiért megírtam a töri házidat. :D
Ami még lemaradt: - 1849-re az ország kimerült emberanyag és gazdaság tekintetében is.
Az egyik fõ az az, hogy az oroszok bejöttek segíteni az osztrákoknak, és az, hogy le lett váltva Görgey párszor, és ha jól emlékszem Damjanich lett helyette a fõparancsnok, ezzel egy öngólt sikerült rúgni magunknak katonai szempontból. Ha az oroszok nem jöttek volna be, elvileg az osztrákok ellen simán lett volna esélyünk nyerni, ha Görgey maradt volna végig a fõparancsnok. Bár a kettes válaszoló szépen leírja a dolgokat :)
igen, nem Damjanich, hanem Dembinszkyi.. bocsi :D
A kérdező hozzászólása: köszi szépen!

Mi a Magyarországon kapható alkatrészekből kapható legjobb gép?

pénz nem akadály AMD set szeretnék mert 8 mag fontos lenne 8170 et néztem ki mennyibe fog kerülni kb?

Legjobb válasz: nem árt a nyolc mag.én inkább egy i7-2600Kt vennék valami Z68assal meg egy 2 utas GTX590SLit.8GB RAM egy CFT850Wos táppal.

nem árt a nyolc mag.én inkább egy i7-2600Kt vennék valami Z68assal meg egy 2 utas GTX590SLit.8GB RAM egy CFT850Wos táppal.
Jólvan csak várd is meg! Talán decemberre kijön.Amúgy én inkább egy 980Xet vennék.
Most egy jó gépet akarsz vagy van egy csomó elverni való pénzed? Nem mindegy. Vehetsz akár félmilliós Quadro kártyát, amivel nagyon királyul lehet 3D modellezni, csak lehet, hogy neked nem az kell. És mire olyan fontos a 8 mag? Talán valami idõjárás-szimulációt futtatsz? Vagy kõolajat keresel?
A kérdező hozzászólása: 8mag azért kell mert nem csak játékra kell a gép hanem videók szerkesztésére készítésére amiknek ha jól tudom nem árt a 8mag
Gyártas le egy 8 db cpu val mükodö gépet:) természetesen mind 8 magos lene:) de ha ténleg durva gép kel mindenre figyelj oda ne csak a procira és gondolom vanak forumok ki milyen gépet használ extra full hd video szerkesztésre
Amugy meg ha pénz nem számit tudsz külföldröl, is rendelni amugy meg talán ipon által is lehet de ha nem általuk, más ügynökségel behozatod.

Evangélikusok! Mi a Magyarországi Evangélikus Egyház állásfoglalása a melegekkel kapcsolatban? Értem ezt minden szintre, tehát homoszexuális párkapcsolat, élettársi kapcsolat, házasság, gyermek örökbefogadása.

Legjobb válasz: Egyrészt, közel sem az összes! Másrészt, meg nem nagyon izgat h a jólétbe belehülyült, dekadenciával telített nyugaton mi folyik. Nem bizonyít semmit, legfeljebb azt, hogy ezek a "felekezetek" elárulták a Biblia szellemiségét. Mert ott egyértelmûen le van írva. Akik ezt megtagadják, azok már nem keresztények, még ha annak is hirdetik magukat...A buzerancia a sátán mûve, ennyi. Amelyik "felekezetek" szentesítik, azok csak a sátán felekzetei, de nem Krisztuséi.

Egyrészt, közel sem az összes! Másrészt, meg nem nagyon izgat h a jólétbe belehülyült, dekadenciával telített nyugaton mi folyik. Nem bizonyít semmit, legfeljebb azt, hogy ezek a "felekezetek" elárulták a Biblia szellemiségét. Mert ott egyértelmûen le van írva. Akik ezt megtagadják, azok már nem keresztények, még ha annak is hirdetik magukat...A buzerancia a sátán mûve, ennyi. Amelyik "felekezetek" szentesítik, azok csak a sátán felekzetei, de nem Krisztuséi.
Sztem ugyanaz, mint más felekezeteknél: nem igazán lájkolják :S
Nem mondtam, hogy nem tudná ellátni a feladatát. DE erkölcsileg ezzel még nem tudok azonosulni.
Miért, utolsó, mi bajod a homoszexuális lelkészekkel ? Mi az szerinted, ami miattne tudná ellátni a feladatát ?
A biblia azt tanítja, hogy a homoszexualitás bûn. Ha Isten azt mondja, akkor az nem biológiai eredetû, hanem valóságosan helytelen felvett, tanult, másolt viselkedés. Solus Christus Sola Fide Sola Gratia Sola Scriptura. Minden egyéb keverés -ha még oly divatos és EU. konform is, mint a másság (értsd homoszexualitás), vagy a különbözõ istenképek elfogadása, elfogadtatása- szerintem Isten igéjének a higítása, ami ha teret nyer elõbb-utóbb a közösség, és a hit halált okozza. HA Isten azt mondja, hogy az bûn, akkor az úgy is van. De ISten soha nem az embert ítéle el, a változás lehetõsége adott, a segítség pedig minden esetben a keresztény testvérektõl, egyháztól meg kell, hogy érkezzen. A homoszexuális lelkészekkel nem értek egyet, mert Isten sem, de azzal igen, hogy a gyülekezetekben az ember minden segítséget meg kell, hogy kapjon. Ezért kiközösíteni, kiútálni, üldözni valakit nem krisztusi. Az, hogy mi az evangélikus egyház tanítása ebben a dologban, már régóta nem érthetõ. DE szerintem ne is az legyen a mérvadó, hogy az egyház mit tanít, hanem ha hûek szeretnénk maradni a lUtheri vonalhoz, akkor azt kell tenni, amit Luther is tett: mindenkor szembe menni még az egyházzal is a Krisztusért!!! Ebben, és fõleg ebben a témában is. Mert erõs vár a mi Istenünk! :o)
Oh, igen, egy bizonyítottan biológiai okú jelenség okozója csakis a Sátán... Keresztény emberként kapok hülyét az ilyen emberektõl...
11:25 Igazad van. Nem nácizlak le titeket, mert ti rosszabbak vagytok.
Komoly érveid vannak....azt hittem ez a nácizás meg a náci-kártya már rég kiment a divatból, de ezek szerint még mindig menõ ez a 60 éve elkoptatott lemez....pf
23:40 A Mein Kampf mindenek elõtt!!! Jajj..... bocsánat, Biblia.
utolsó ne zavarjon, hogy innen nyugatra a összes református és evangélikus egyház megáldja az azonos nemû párokat és nyíltan meleg lelkészek is szolgálhatnak.
Ugyanaz, mint minden keresztény egyházé, mivel a Biblia tiltja.
Ugyan az, mint a náciknak.
Erkölcsileg ? Nem elég nagy bizonyíték számodra az illetõ részérõl, hogy lelkésznek áll, Isten szolgálatának szenteli az életét ? Te képes lennél erre ?

Mi a véleményetek a Vajdasági magyarokról, mert hallottam már, hogy a Magyarországi magyar, lenézi a Vajdaságit?

Legjobb válasz: Folyamatosan megy a vita a " magyarországi " magyar, az " erdélyi " magyar és " vajdasági " magyar között. Azért írtam idézõjelbe õket, mert ez a megkülönböztetés az oka minden ilyen jellegû témának. Viszont ha logikusan feltesszük a kérdést “ Mi az alapja ennek a megkülönböztetésnek ? “ , illetve “ Milyen alapon ítélkezik bárki is a másik emberrõl annak függvényében, hogy milyen országban él ? “ , akkor rájövünk arra, hogy nagyon egyszerû gondolkozásra vall az, aki egy ilyen felfogást képvisel, hogy “ magyarországi magyar “ , “ erdélyi magyar “ és “ vajdasági magyar “. Te attól nem vagy nagyobb magyar, hogy Magyarországon élsz, és más sem kevésbé magyar attól, hogy a Vajdaságban él. Magyar, magyarabb, legmagyarabb. – Ez értelmileg egy ostoba ragozás. Én erdélyi vagyok, itt is megy a perlekedés arról, hogy attól, mert határon túli magyarok vagyunk, még épp ugyanolyan magyarok vagyunk, mint azok, akik Magyarországon élnek. De ez a perlekedés nem volna szükségszerû akkor, ha nem kapnánk folyamatos becsmérléseket a magyarországiaktól arra nézve, hogy mi itt élünk és nem ott – mintha az adott országtól függne az, hogy az ember milyen nemzethez tartozik. Válaszolva a kérdésre tehát az a véleményem errõl, hogy értelmetlen vitázásoknak a forrása és rendkívül primitív felfogásnak tartom.

Folyamatosan megy a vita a " magyarországi " magyar, az " erdélyi " magyar és " vajdasági " magyar között. Azért írtam idézõjelbe õket, mert ez a megkülönböztetés az oka minden ilyen jellegû témának. Viszont ha logikusan feltesszük a kérdést “ Mi az alapja ennek a megkülönböztetésnek ? “ , illetve “ Milyen alapon ítélkezik bárki is a másik emberrõl annak függvényében, hogy milyen országban él ? “ , akkor rájövünk arra, hogy nagyon egyszerû gondolkozásra vall az, aki egy ilyen felfogást képvisel, hogy “ magyarországi magyar “ , “ erdélyi magyar “ és “ vajdasági magyar “. Te attól nem vagy nagyobb magyar, hogy Magyarországon élsz, és más sem kevésbé magyar attól, hogy a Vajdaságban él. Magyar, magyarabb, legmagyarabb. – Ez értelmileg egy ostoba ragozás. Én erdélyi vagyok, itt is megy a perlekedés arról, hogy attól, mert határon túli magyarok vagyunk, még épp ugyanolyan magyarok vagyunk, mint azok, akik Magyarországon élnek. De ez a perlekedés nem volna szükségszerû akkor, ha nem kapnánk folyamatos becsmérléseket a magyarországiaktól arra nézve, hogy mi itt élünk és nem ott – mintha az adott országtól függne az, hogy az ember milyen nemzethez tartozik. Válaszolva a kérdésre tehát az a véleményem errõl, hogy értelmetlen vitázásoknak a forrása és rendkívül primitív felfogásnak tartom.
-.- 1. vajdasági, magyarországi kis betûvel! (ezt gondolom tanítják a vajdasági és a magyarországi általános iskolákban is.) 2. "a magyarországi magyar" - melyik, édes szívem? Van úgy 10 millió belõlük, nem hinném, hogy mindegyik lenézi a vajdaságiakat. 3. Miért kéne õket lenézni? Úgy 100 éve õk is magyarországiak voltak, csak hát ugye idõközben átpakolták a határokat. Emiatt maximum sajnálom õket, de nem nézem le...
Ez furcsa, nekem pont az a tapasztalatom, hogy a magyarországi magyarok (én is az vagyok) általában szeretik a határon túli magyarokat és 'teljes értékû' magyarnak tekintjük õket. Ellenben a határon túliak azok, akik bár nem lenéznek minket, de talán kevésbé érzik úgy, hogy egy csapatban vagyunk.

Mi a véleményetek a Magyarországot lejárató hazaárulókról akik részt vettek a svéd köztévé "Milyen állapotban van a kultúra a szélsőjobboldali, nacionalista Magyarországon? " című dokumentum filmben?

Egyértelmű hogy az antiszemitizmus terjed egész Európában és így Magyarországon is, de remélem az a sok primitív Jobbikos végre belátja hogy csak árt Magyarországnak.

Legjobb válasz: Más országról is lehetne ilyet csinálni kérdezõ. Le lehetne fotózni, hogy egy francia nagyvárosban white pride meg hasonló emberek vonulnak. Ja, meg zsidózni is szoktak. Nem csak Magyarországra lehetne rásütni, azt, hogy egy "szélsõjobboldali" ország. A videókat amiket Magyarország lejáratására csinálnak, csak egy velõs csontnak szánják, amit odadobnak a népnek és azzal foglalkozik a valós problémák helyett.

Más országról is lehetne ilyet csinálni kérdezõ. Le lehetne fotózni, hogy egy francia nagyvárosban white pride meg hasonló emberek vonulnak. Ja, meg zsidózni is szoktak. Nem csak Magyarországra lehetne rásütni, azt, hogy egy "szélsõjobboldali" ország. A videókat amiket Magyarország lejáratására csinálnak, csak egy velõs csontnak szánják, amit odadobnak a népnek és azzal foglalkozik a valós problémák helyett.
megkérdezhetem mr. lángelme hogy maga akkor milyen párttal szimpatizál? Kissé elfogult, s egy kis utálatot is érzek a mondataiban, maga utálja a jobbikosokat mert primitívnek nevezi. Nos egy ilyen ember aki lenéz egy másikat mert más elveket vall inkább maradjon csöndben mert ilyenkor a primitív jelzõ visszafele sül el. Egyébként lehet hogy van primitív jobbikos, de a legtöbb igenis intelligens.
Nem hazaáruló, aki részt vette a filmben. A film az igazságot mutatja a mai Magyarországról. Elég szomorú, hogy ez a helyzet itthon.
A kérdező hozzászólása: http://www.svtplay.se/video/1537178/del-4-av-12
A kérdező hozzászólása: Hát az kifejtette melyik utat kívánja járni, csak nem az lett belõle. Én pl. ha a fene fenét eszik se fogok tudni megélni a 90.000 forintos fizetésembõl kaja, ruha, rezsi ezek mind luxus és az egy óriási csoda ha kijövök nullára. És akkor mi van azzal a rengeteg emberrel aki még ennyit se keres? Hála a drágalátos egykulcsos adórendszernek a 60.500 ft-os minimálbérnek, a 40.000 ft-os közmunka fizetésnek és a 22.500 Ft-os segélynek ami egy évig jár utána vagy lopsz-rabolsz vagy éhen halsz. Ugyanakkor az eredményeket is elismerem, szóval még mindig azt mondom hogy a Fidesz a kisebbik rossz, de ha nem történik valami csoda az átlag magyar, a túlnyomó többség becsületes úton nem fog soha semmire jutni az életben.
Tegyen már ki valaki egy linket errõl a videóról mert tényleg nem találom!
De igen, hazaáruló aki részt vett benne, mert pénzért lejáratja a saját hazáját. Hazugság az egész, egy igaz, csúsztatás mentes állítás nincs a filmben. Ki az aki a saját országáról ilyen képet fest le? Persze lehet sejteni, hogy milyen köröknek az érdeke. Szégyen. Mert mi kellene 1. válaszoló? Újra a szélõliberális, posztkommunista rabló csürhe országlása? Az embereknek nagyon elege van már belõle és 2010-ben ki is fejezték, hogy melyik utat akarja az ország.
Teljes mértékben egyet értek veled kérdezõ sajnálom h sokan nem tudnak egy kicsit modernebben látni a dolgokat és még mindig a rég múlt idõk értékeit szeretnék visszahozni.
Otthon sepregessenek!
Hol lehet ezt a videót megnézni?
Bárcsak igaz lenne a film tartalma ^^
A kérdező hozzászólása: Az én véleményem az (mint ahogy már említettem) hogy ezek hazaárulok akik egy kis reflektorfényért, pénzért, és/vagy mert "parancsot" kaptak rá, képesek lejáratni saját országukat. Felháborító! Ezt az egész dolgot nem nagyon értem mert nekem az jön le hogy az Európai baloldal benne a hazai is szándékosan hajtja a fizet a Fidesz és a radikális pártok malmára legalább is Õszöd óta tuti. Mert szerintem itt minden szándékos és eltervezett. És ezzel az egésszel a cél az lehet hogy felerõsítsék az egyes nemzetek öntudatát és az antiszemitákat hogy az EU-ban káosz és széthúzás legyen pl azzal hogy szándékosan félrekezelik a válságot ezzel bõszítik és elszegényítik a népet és a tagállamokat egymás ellen fordítják. De kinek áll érdekében az EU és az Euro szétesése? Fegyvergyárosok hogy kitörjön egy új Európai háború? Politikusoknak hogy a káoszt kihasználva megszedjék magukat? Kínának? USA-nak? Vagy csak egyszerûen nem tudnak szabadulni a baloldali politikusok azoktól akiknek a zsebében vannak és szándékosan játsszák át a hatalmat mert nem bírja már a gyomruk hogy milliókat kell "parancsra" nyomorba dönteniük? Összeesküvés elméletnek hat de a "média botrányok" és a politikusok nagy lebukása kudarca korrupciós ügyei szerintem szándékosak hogy az emberek az aktuális eseménybõl maguk vonják le a következtetéseket. Ez a leghatékonyabb manipuláció amikor azt hiszed hogy magadtól jöttél rá valamire és nem veszed észre hogy a szádba rágták, rá tereltek.
Kössz!
Magyarországot leszedné a térképrõl Szerbia. Ott nem csak tévében láttak háborút...
Nem nyerne senki. Egyik fél sem tudná a másik országot elfoglalni, de megadásra kényszeríteni sem. A szerbek harciasabbak, vadabbak, talán összetartóbbak is, de nulla lenne a hadsereg támogatása. Nulla az infrastruktúrájuk, lehet, hogy több a fegyverük, de azok tízszer lepukkantabbak a mieinknél. A mi katonáink sztem soha nem éheznének, ellenben a szerbek néha most is éheznek, pedig nincs hadiállapot. Szerbia egy szétlõtt, megtépázott, kifosztott roncs állam. Ami érték volt azt a volt jugó tagállamok szétkapkodták. A szerbeknek csak romok maradtak. Soha nem tudnánk megszállni õket, de nem i lenne értelme. Viszont õk is bajonettbe rohannának MO-on...
A szerb és a magyar haderõ éppen együtt gyakorlatozik a Bakonyban Ajka mellett és eszük ágában sincs egymást támadgatni. Mai hírek
azert a magyar oldalon is vannak eleg vad emberek kknek a kezebe hatalom kerulne a szomszed nyugdijas gizi nenit is behivnak melozni a hadiparba
Nah akkor szóljon olyan is a témához aki ért hozzá... A magyar különleges egységek lásd KMZ, igen csak erõsebb kiképzést kapnak, mint a szerbek... Azért, mert 40 éve a szerbek nyertek volna, nem jelenti azt, hogy most is... Ráadásul haditechnikailag is fejletebbek vagyunk, mint õk.. A repülõ vadászrajaink is jobbak mint az övék, és a rohamlövészeink is képzettebbek... Hát igen az MH erõsebb... Mondjuk úgy 1000 ütközetbõl 820 at mi nyernénk....
Sajnos, õk nyernének, a NATO nélkül nem tudnánk megvédeni magunkat.Az MH képzetsége és felszereltsége nem jobb, mint a Szerbeké. De egy háborúval mindenki csak veszittene!!!
Azért ez elég elgondolkodtató, nem? Akármilyen békében élünk, valami militáns elmebetegnek mindig az forog az agyában, hogy húú, háború a szomszédok ellen. És ez már a hányadik ilyen kérdés!
Annyit szakadtam a sok szakértõn:DDD
Szerintem úgy nézne ki egy háború hogy a két fél negálna a határnál és leülnének sörözni(Mert elfogynak a hadjáratra kiutalt pénz).
A Szerb katonáknak fele volt már háborúban + Szerbiának ott van Oroszország végszükség esetén (aki nem NATO tag).
Nekünk meg Amerika, Anglia és Franca ország, ezzel az erõvel, am Oroszország Nato Partnerország( ne m Nato tag, meilõtt félre értel!)
Szerbia.
Szerintem a szerbek nyernének.Haditechnikában nem tudom hogy állunk, de azt tudom hogy az összefogás az elég nagy.Ha valami gáz van akkor nem számit hogy ki vagy vagy minek vallod magad.Csak meg kell nézni egy nagyobb tüntetést, szerb magyar horvát egy oldalon van, annak ellenére hogy normál esetben ki nem állhatják egymást.
Uhh, ez annyi rengeteg tényezõtõl függ, hogy az leírhatatlan. Nagyonis a körülményektõl függne a végkimenetel. Elõszõris Szerbia nagyobb haderõvel rendelkezik, mint mi, azonban nem tudjuk, hogy ebbõl mi üzemképes és mi nem. Másodszoris. Szerbia súlyosan körül van véve ellenséges országokkal, akikkel olyan súlyos viszonya van, hogy ahhoz képest a szlovák-magyar ellentét csak mosolyszünet. Az albánok, Koszovó, Horvátország, Bulgária, mind-mind mélységesen gyûlölik és megvetik õket és sokkal erõsebb ellentét áll fenn köztük, mint Magyarország és Szerbia között. Mindemellett tényezõ az is, hogy a magyar nemzetiségû szerb katonák potenciális önveszélyt jelentenének haderejükre. Elég lenne, ha valamelyik katonájuk pár koordinátát fecsegne csak el és lehet, hogy ez azzal járna, hogy 500an már meg is haltak. Az sem mindegy, melyik térfélen zajlanak a harcok, ki támad, kinek vannak utánpótlási útvonalaik, mindentõl függ. Nem tudni, mi lenne.
A jugó polgárháború idején a déli határ mentén állomásoztak folyamatos készenlétben álló századok. Egyszer 7 vagy 8 szerb átjött magyar területre, nem támadni akartak, csak a csetepatéból így menekültek ki és rögtön meg is adták magukat a magyar határõrségnek. Bajáról vonultak ki az említett századból az esethez, késõbb a parancsnokuk mesélte a laktanyaparancsnoknak: b+ Feri, ezeknél nagyobb tûzerõ volt, mint a mi századunknál... Ebbõl talán sejthetõ, hogy mekkora falat lehetne nekik a szinte megsemmisített honvédségünk által védett MO.
Szerintem is Magyarország nyerne. Hogy miért? Azt nem tudom, de csak azértis mi nyernénk. Mi többen vagyunk, mint õk. Amúgy meg nem gondolom, hogy õk már éltek át háborút, és ezért õk erõsebbek is. Mert hát van az új generáció, akik a háború alatt születtek vagy akkor még kicsik voltak és nem sok mindent fogtak fel az egészbõl.
Mire mi rájönnénk hogy meg vagyunk támadva a szerbek már Pesten pezsgõ-kaviár kombóval ünnepelnék a gyõzelmüket.
Ez nem focimeccs, meg nem számítógépes játék! Remélem, mindkét országban élnek normális emberek is, akiknek eszükbe se jutna ilyen.
1914-ben is azt hitték. Meg is támadták Szerbiát. "Megállj, kutya Szerbia, nem lesz tiéd Bosznia!". A történet végét már ismerjük...
..pedig 1914-ben nagyobb és erõsebb voolt Magyarország.
Miért törne ki háború?
A szerbek elég elvakultak. És kik lennének a magyar katonák? Ezek a 20 kilós emos gyerekek, akiket újabban az utcán látok?
8-as!! ))))
A szerbek sokkal összetartóbbak. A magyarok állandóan acsarkodnak egymással. Miért nem lehet összefogni és segíteni egymást? Nem könnyebb lenne együtt élni?
Attol is sok fugg melyik lenne a tamado fel, anno ugy tartottak, hogy legalabb 3x tulero kell egy orszag elfoglalasahoz, na es arrol nem beszelve, hogy rengetegn mulik azon is melyik orszag milyen fegyverekkel rendelkezik. Azt nem hiszem, hogy az a par gripen ami magyarorszagon van sok mindenre eleg lenne. A Serbek fegyvereirol semmi ismeretem sincs.
Egyszer már írtuk (mert ilyen kérdés sok volt már), hogy igen, talán azért nyerhetünk, mert a szerb katonák elesnének a röhögéstõl, meg alhasi fájdalmaik lennének, amikor a 17 tagú zordra festett magyar kommandó behatolna és elkezdené elfoglalni õket. Talán még mehetne az élen Hende Csaba fehér lovon, tengernagyi jelmezben... Ez még tutibb röhögés lenne, biztos siker! És a hakni végén hazajönnének a legények...
A szerbeknel a haboru alatt pikk pakk felaltak kommandok szabadcsapatok Farkasok, Skorpiok, vörös sapkasok elit kommando, rendori keszenleti egysegekbol lett kommandok, csetnik, Arkan tigrisek, a VRS mellett a fele haderot a szabad csapatok es kommandok tettek ki / etnikai tisztogatasok VRS hattertamogatassal varosokat vettek be!Mindenhol jelen voltak es sok esetben nem Belgradbol iranyitottak oket hanem helyi "klan" vezetok parancsnokok! Igazabol ezek a kiszamithatatlan kommandok sok bosszusagot tudnak okozni es veszeseget a mellett hogy az orszagot a szerb hadero folyamatosan tamadna!Nehez lenne megmondani, de en nem szivesen haboruznek ellenuk sot remelem hogy az orszagbol senki sem!csak 17 eve volt a horvatorszagi es a boszniai haboru ott nem volt kec mec!A koszovoi 1999 ben ahol a mai napig olykor lovoldoznek olykor olykor!

Mit akar Magyarországgal tenni a jobbik párt?

Mi a célja? Jó és rossz szempontból? Ne csak dícsérjétek, ha azok vagytok. Miben különbözik a többit?l?

Legjobb válasz: "Mit akar Magyarországgal tenni a jobbik párt?" Kiírni Magyarországot Európából, és lesüllyeszteni a Balkán színvonalára. Az üvöltõ sztyeppei butaság, a maradi magyar ugar parlamenti képviselete. Képviselõi meg jól megszedik magukat azon, hogy több százezer, általuk felhergelt gyûlölködõ rájuk szavaz.

"Mit akar Magyarországgal tenni a jobbik párt?" Kiírni Magyarországot Európából, és lesüllyeszteni a Balkán színvonalára. Az üvöltõ sztyeppei butaság, a maradi magyar ugar parlamenti képviselete. Képviselõi meg jól megszedik magukat azon, hogy több százezer, általuk felhergelt gyûlölködõ rájuk szavaz.
Szélsõbaloldali, antiglobalista demagógia jellemzi az egész Jobbikot nagy adag szittyaturul mázzal leöntve. Egyetlen hónap leforgása alatt totális államcsõdbe vinnék Magyarországot.
Ki fosik a jobbiktól, a Jobbik egy hangpárt olyan mint a többi.
"a Jobbik egy hangpárt olyan mint a többi." Hangpárt, de sokkal jobban olyan mint a többi, én ezért utálom õket.
Átformálni teljesen? Vannak szép tervei a jobbiknak ezt kár tagadni.Akar õ szép , hasznos dolgokat is de minden szép tervét tönkreteszi néhány szélsõséges nézetével. Most fõleg nagyot csalódtam bennük , a pride miatt.Elvileg a magyar állampolgárokért , magyar emberekért kellene kiállni.Szexuális hovatartozástól függetlenül.
még nem tudják, majd ami sikerül (semmi nem fog sajnos)
Miért f*sik mindenki a Jobbiktól?
Megpróbálják csökkenteni a multik és a bankok befolyását, megbüntetnék a hazaáruló politikusokat (pl. elvennék a luxusnyugdíjakat azoktól, akik kárt tettek az országban), megszüntetnék az RTL-t és a TV2-t, illetve az összes agymosó csatornát. Megtiltanák a melegfelvonulásokat. Újratárgyalnák az államadósságot. Megpróbálnak a határon túli magyaroknak segítséget nyújtani. Talán népszavazást kezdeményeznének, hogy maradjunk-e az EU-ban. Mindenek elõtt megpróbál tenni valamit a cigány-magyar együttélés érdekében, pl. hogy ki merik mondani azt, amit több millió magyarnak nem szabad. Bármiféle rasszistázás, nácizás HAZUGSÁG.
Fel kívánja virágoztatni és Európa vezetõ hatalmává tenni.
"Különben ha igazán tudni akarod, hogy milyen a párt, adj hatalmat a kezébe, és ha bekövetkezik az Apokalipszis, a rettegés állapota, a teljes csõd meg egyéb dolgok, akkor nyugodtan fõbe lõhettek." A Jobbikhoz hasonló pártokra van és volt is már példa Európában és a nagyvilágban. Elég idõs, tanult és tapasztalt vagyok ahhoz, hogy ismerjem a történelmet és átlássak a lózungjaikon, tehát tudjam, hogy óriási hiba lenne egy efféle, haragra, gyûlöletre és populizmusra építõ megélhetési kontárbandát a hatalom közelébe engedni. Neked is jogod van kritizálni a Fideszt, az MSZP-t vagy bármelyik más pártot, mégsem vágom a fejedhez, hogy "fosol" tõlük.
"Mit akar Magyarországgal tenni a jobbik párt?" Tönkretenni , elsötétíteni , lehúzni az egészet igazi balkáni színvonalra.Sötétsége taszítani.Emellett le akarják zülleszteni még jobban ezt az országot , diktatórikus módszerekhez folyamodva. A jobbik nem egy fejlõdés párti párt. Véleményem szerint egy technokrata berendezkedésû állam kellene és talán talán eljutnánk olyan magas szintre mint Japán. Ha már sokan ennyire kelet pártiak akkor legyen a példa Japán. Nem vagyok sem bolsevik sem fidesz párti.Ezek a magyar pártok elmehetnek a pokolba.
A kérdező hozzászólása: Akkor ott az igazság, hogy a jobbik nem jó. Vannak persze jó ötletei, de ha többségben a jó, ami a népnek nem felel meg akkor nem kell az a magyaroknak! És az igaz hogy le süjjedhetne Kosovó szintjére. Sajnos Kosovó volt olszágába tartozok, a régi nagy Magyarország vajdaságában, de Magyarországon még így is jobb a helyzet mint itt.
A kérdező hozzászólása: Vagy esetleg kellene ide valami Zeitgeist vagy Anonymous... :D Az rendet rakna a világban. Legalábbis azt ígéri mint mindenki más
"Sajnos tipikus példája, hogy az emberek félnek az újtól." Az újnyilasok legfeljebb az újszülöttek számára újak. Számunkra, akik ismerjük a múltat, sokkal inkább dohos, penészes, korhadó kriptaszökevények, akiket Orbán mohó hatalomvágya elõkotort a történelem pöcegödrébõl.
A jobbik olyan dolgokba akar beszélni amihez egyszerûen nincsen joga. PL a tv megszüntetés. Én nem nézem, isten ments ezeket a szarokat, de felháborító, hogy más helyett döntene, hogy na te ezt nem nézheted.
Soha nem szavaznék a jobbikra, pont azért mert sok jobbikos embert ismerek a környezetemben. Nagyon bosszant amikor állandóan arról beszélnek, hogy Õk majd visszaszerzik Erdélyt, ha kell háborúval stb... Tény, hogy tényleg szomorú, hogy szétszakították az országot, de könyörgöm, inkább ezzel a maradék kis országgal kéne foglalkozni és fejleszteni, mert nagy bajban van az ország. Kezdjük ott hogy lehetetlen lenne visszaszerezni ezeket a területeket, másodszor nem kell a múltban élni, ami történt sajnos megtörtént, de inkább a mostani helyzethez kéne alkalmazkodni és jobbá tenni valahogy az országot. És az már csak mellékes, hogy az összes ilyen ismerõsöm állandóan zsidóellenes és homofób megjegyzéseket tesz, ami rohadtul bosszant, mert nem ismernek egyet sem de rögtön szidalmazzák õket és szerintem ez undorító. Nekem sok meleg barátom van és mind nagyon kedves, okos magyar állampolgár.
Azért eléggé szembetûnik, hogy a kommentelõk többsége nem Jobbik szimpatizáns, és aki igen, azt lepontozzák. A legtöbb ember gondolom fél a párttól, mert a médiában csak a rosszat hallja róla. A Jobbiknak is vannak hibái, de minden más pártnak. A mostani vagy az elõzõ párt mennyivel jobb, mint a Jobbik lenne? Attól tartotok, hogy hatalomra kerüléskor népirtást követ el a kisebbségek ellen? Hogy csõdbe vinné az országot? Ez mind hülyeség. Az államadósság újratárgyalása miért okozna csõdöt? Voltak országok, amiknek elengedték az adósságuk egy részét, és mégsem csõdöltek be. Különben ha igazán tudni akarod, hogy milyen a párt, adj hatalmat a kezébe, és ha bekövetkezik az Apokalipszis, a rettegés állapota, a teljes csõd meg egyéb dolgok, akkor nyugodtan fõbe lõhettek.
Támogatnám a jobbikot ha kicsit visszavenne bizonyos dolgaiból.Amivel egyet értek vele az a cigány kérdés. Amiben nem az pedig a túlzott vallásosság , homofóbia.
Kedves kérdezõ! A kérdésedre itt a megfelelõ válasz: http://www.jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/Jobbik-program2010.. Jó tanulmányozást!
ma 07:03 Egyetlen hónap alatt?! Ilyet még a közgazdaság atyaúristene sem tudna véghezvinni. Most láttam be, hogy a Jobbik garázdálkodása egyszerûen veszélyes, mert a magyar társadalom leghülyébb, legsötétebb rétegeit emeli be a politikába és viszi érvényre akaratukat. R.I.P. Magyarország, ha a Jobbik valaha is hatalomra kerül.
"Bár ez az állam csõdös duma elég rémisztõ" Államadósság újratárgyalása = azonnali államcsõd. Csak mihez tartás végett.
A jobbik magyarellenes. Végleg tönkretenné az országot. A nagymagyarkodó jelszavakkal dobálózva lezüllesztenék az országot két hónap alatt Koszovó szintjére. Meezanemzetakarataszebbjövõtevtársak'!
Utolsó ..... xD Felszámolják a munkanélküliséget 1 hónap alatt? xD Hát ez kész, mennyi agya mosott rongy van xD
"Bár ez az állam csõdös duma elég rémisztõ" Rémísztõnek rémísztõ, de legalább nem igaz. A Jobbik egyetlen hónap alatt felszámolná a munkanélküliséget, helyreállítaná az államháztartási egyensúlyt és a közbiztonságot, megteremtene egy stabil gazdaságot. Namármost ezek melyike okoz államcsõdöt? Nem vagytok kissé butuskák?
Elhiszed, hogy semmi nem változna, ha a jobbik kerülne hatalomra? Amint valami intézkedést tenne a bankok uralmával szebben, abban a pillanatban le is kerülne a trónról. Magyarország sorsáról már rég nem mi döntünk, ha tetszik, ha nem.
Én örülnék neki ha a jobbik pár hónap alatt tenné tönkre az országot, mert az MSZP-FIDESZ húsz éve teszi ezt.

Majdnem 3 eve hazasodtunk ossze Albaniaban, mindketten az Egyesult Kiralysagban lakunk. Magyarorszagon anyakonyveztettuk hazassagunkat. Ha mi a UK-ben lakunk, ott kell kezdemenyezni a valast vagy Albaniaban, vagy Magyarorszagon?

Legjobb válasz: Angliaban kerheted a valast! Viszont annak azert jarj utana hogy hol mennyi idot venne igenybe hogy elvaljatok. Mert tudod mindenhol mas a jogrendszer. Ha mondjuk a parod nem akar elvalni, akkor Angliaban hosszabb ido lesz mert itt adnak gondolkozasi idot (hatha meggondolod magadat), viszont Magyarorszagon ha a parod nem megy el a birosagi idezesre, akkor is elvalasztanak benneteket, azt hiszem 2-szer hivjak be(nem akarok hulyesegeket irni) Gondold meg jol, es pontosan (Magyarorszag birosag) kerdezd meg!!! Kulonben en is Angliaban elek es tudom hogy milyen bonyolult ugyeket intezni (akany hely annyi kulonbozo valasz) Minden jo Neked!

Angliaban kerheted a valast! Viszont annak azert jarj utana hogy hol mennyi idot venne igenybe hogy elvaljatok. Mert tudod mindenhol mas a jogrendszer. Ha mondjuk a parod nem akar elvalni, akkor Angliaban hosszabb ido lesz mert itt adnak gondolkozasi idot (hatha meggondolod magadat), viszont Magyarorszagon ha a parod nem megy el a birosagi idezesre, akkor is elvalasztanak benneteket, azt hiszem 2-szer hivjak be(nem akarok hulyesegeket irni) Gondold meg jol, es pontosan (Magyarorszag birosag) kerdezd meg!!! Kulonben en is Angliaban elek es tudom hogy milyen bonyolult ugyeket intezni (akany hely annyi kulonbozo valasz) Minden jo Neked!
Bárhol a világon kezdemenyezhetitek a válást. Miután jogerõsen kimondják, a lakcímed szerinti illetékes bírósághoz kell beadvánnyal fordulni, hogy ott is elismerjék. Ez utóbbi csak egy formaság, tárgyalásnak hívják ezt is, de voltaképp annyiból áll, hogy a biró átnézi az iratokat utána pedig kimondja, hogy a válásotok el van ismerve. Mi Magyarországon éltünk, Németországban házasodtunk össze és az USA-ban váltunk el.
szép nagy martese volt igaz?:') és te magyar nuse vagy?

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!