Találatok a következő kifejezésre: Mi a L (8322 db)

Hogyan kell megoldani? Mi az a Span és mi a L?

N>=4; V<=R^n; e1, e2, e3, e4 B V-ben, a1=e1+2e2+3e4, a2=e1-e2+e3+e4, a3=-e1+e2+e3+e4, b= 4e1+5e2+3e3+122e4. Az elemi bázistranszformáció módszerével döntsük el, hogy a1, a2, a3 L-e; b eleme-e Span (a1, a2, a3) -nak; és adjunk meg egy bázist Span (a1, a2, a3) -ban!?

Legjobb válasz: az e és az a után alsó indexek vannak!

A kérdező hozzászólása: az e és az a után alsó indexek vannak!
Span (a1, a2, a3) az a 3 vektor által kifeszített tér. a1=e1+2e2+3e4, a2=e1-e2+e3+e4, a3=-e1+e2+e3+e4, b= 4e1+5e2+3e3+122e4 Ha eg tudod oldani az a1*x+a2*y+a3*z=b egyenletet, akkor benne van, ha nem oldhaó meg, akkor nincs benne. Ehhez az is elég, hogy a 4 vektorból összerakott mátrix determinánsa 0 legyen. Ki lehet direkt is számolni meg eliminációval is, talán az eliminációt kisebb eséllyel számolom el: det (1, 2, 0, 3 1, -1, 1, 1 -1, 1, 1, 1 4, 5, 3, 122) = =det (1, 2, 0, 3 1, -1, 1, 1 0, 0, 2, 2 4, 5, 3, 122) = =det (1, 2, 0, 3 0, -3, 1, -2 0, 0, 2, 2 4, 5, 3, 122) = =det (1, 2, 0, 3 0, -3, 3, 0 0, 0, 2, 2 4, 5, 3, 122) = =6*det (1, 2, 0, 3 0, -1, 1, 0 0, 0, 1, 1 4, 5, 3, 122) = =6*det (1, 2, 0, 3 0, -1, 1, 0 0, 0, 1, 1 4, 0, 8, 122) = =6*det (1, 2, 0, 3 0, -1, 1, 0 0, 0, 1, 1 4, 0, 0, 114) = =6*det (1, 0, 2, 3 0, -1, 1, 0 0, 0, 1, 1 4, 0, 0, 114) = =6*det (1, 0, 0, 1 0, -1, 1, 0 0, 0, 1, 1 4, 0, 0, 114) = =6*det (1, 0, 0, 1 0, -1, 1, 0 0, 0, 1, 1 0, 0, 0, 110) = =-660 vagyis nem 0, tehát b∉ Span(a1, a2, a3)
Pl a1, a2, a3 az bázis lesz, ha ortonormált bázist akarsz vagy normáltat, akkor alakítani kell rajta. Mondjuk normált bázis lesz: a1/√14 , a2/√4, a3/√4 (a gyökjel alatt a komponensek négyzetösszege áll)
A kérdező hozzászólása: Volt még az a kérdés hogy a1, a2, a3 lineárisan független-e, de ha jól hiszem akkor ez igaz, ugye?
A kérdező hozzászólása: Meg volt egy olyan hogy adjunk meg egy bázist is, hát õszintén szólva nem tudom hogy ez megtörtént -e.
A kérdező hozzászólása: Az a gond hogy te eliminációval és nem bázistranszformációval csináltad.
1 1 -1 | 4 2 -1 1 | 5 0 1 1 | 3 3 1 1 | 122 Ez az induló tábla, elõször cseréld a3-at és e3-at, az jó lesz szerintem. Nincs idõm a folytatást leírni, bocs...
Második kérdés: b eleme-e Span(a1, a2, a3)-nak. BKRS jól írta #2-ben, hogy milyen lineáris egyenletrendszert kell megoldani. #7-ben vurugya béla felírta az egyenletrendszer mátrixát. Ezt is báziscserével kell bizonyára megoldani. Folytatom vurugya béla válaszát, csak éppen nem azt a generáló elemet választottam, amit õ javasolt, hanem ugyanazt, mint amit az elõzõ válaszomban is. Egy másik gyk.hu kérdésbõl, ahol scannelve volt a feladat, látszik, hogy nem 122, hanem csak 12 az e4 együtthatója b-nél, én úgy számoltam. Ha mégis 122 lenne, akkor persze más jön ki. Ellenõrizd, jól másoltad-e. Itt van az eredmény: http://kepfeltoltes.hu/121024/bazistransz-egyenlet_www.kepfe.. Az elõzõhöz képest bekerült a b oszlop, és annak az elemei is persze módosultak a báziscserék szerint. A végén csak az e4 nem lett lecserélve, de annak az együtthatója 0 lett, vagyis kifejezhetõ b a1, a2, a3 lineáris kombinációjaként: b = 3·a1 + 2·a2 + a3 (figyelj, hogy a1, a3, a2 volt felülrõl lefelé a sorrend a csere eredményeként) Tehát a válasz igen. A harmadik kérdésre BKRS már válaszolt #3-ban, nem vetted észre: B={a1, a2, a3} egy bázisa Span(a1, a2, a3)-nak.
Ja, még annyit: azért ez a bázis, mert a három vektor lineárisan független. Ha függõ lenne, akkor csak 2 elemû lenne a bázis, bármelyik kettõ jó lenne bázisnak akkor (kivéve, ha az egyiknek a többszöröse a másik kettõ, akkor egyetlen egy elemû lenne a bázis).

Mi a véleményetek az örök szerelemrõl? Hisztek benne? Mit gondoltok Romeo és Júlia szerelmérõl? Szerintetek miért szeretnek az emberek örök szerelemrõl szoló filmet nézni? (Fiú, lányok is)

Kérlek segítsetek benne...errõl kell házi dogát írnom.

Legjobb válasz: Ha az örök szerelem alatt azt érted, hogy életünk végéig tartó szerelem, akkor Rómeónak és Júliának nagyon könnyû dolga volt, mert nagyon fiatalon meghaltak. /spoiler

Ha az örök szerelem alatt azt érted, hogy életünk végéig tartó szerelem, akkor Rómeónak és Júliának nagyon könnyû dolga volt, mert nagyon fiatalon meghaltak. /spoiler
4-es nagyon bölcsen elmondta..
A kérdező hozzászólása: Köszi :)
Ha idõd engedi nézz Csernus videókat, fantasztikusan leírja, elmondja. Keress rá.
[link]
Jó lenne, de ritka. :-/ Manapság a külsõ az elsõ ami megfogja egy srác/csaj figyelmét. De idõvel ez megvénül, ráncos lesz, megõszül, férfiak pocakosodnak (pl. Arnold Schwarzenegger [link] ) Szóval nem tart örökké. Belsõ értékek manapság már másodlagosak kapcsolatok kialakítása során, így fiatalon külsõre és szexre épülõ szerelembõl, idõvel ellaposodó kapcsolat lesz.
Titka a korai halál. :) Ritka, mint az õszinte gerinces ember. 2 ostoba hormontúltengéses gyerekszerelem, ha igazán szerették volna egymást megszöknek együtt és leszarják a családot, de persze így drámaibb. Én nem szeretek ilyen filmeket nézni. Ártalmasak, mint az összes többi gyerekeknek mesélt tündérmese. Illúziókra épül az egész szerelem. Amint az õszinteség belekerül a képbe már kiábrándulnak. Intimitás, szenvedély, elkötelezettség háromszögben hiszek, vagyis szenvedélyszerelem barátsággal és bensõ késztetésbõl fakadó hûség, ez olyan szint ahová kevesen tudnak eljutni érzelmileg, mentálisan és lelkileg. Aki eljut ahhoz pedig hasonló kaliberû partnert találni maga a csoda. 23N
Rómeó és Júlia egy-két hónapon belül élte meg a szerelmét, aztán gyorsan föl is dobták a pacskert. Szerintem nem õket kellene az örök szerelem alakjaiként emlegetni. Meggondolatlan figurákként álmodták meg õket, sok fölösleges en tupírozott döntéssel. Ha Júlia engedi hogy kitagadják, akkor is ugyanazt az eredményt érte volna el mint az álhullaságával. A szülei nem vettek volna tudomást róla , és a támogatásuk nélkül kellett volna boldogulnia Rómeóval. Tehát a kitagadás bevállalása is ugyanazt érte volna el mintha a techalottság akciójuk sikerül. A mÛ elején Rómeó azért megy el a bálba, ahol beleszeret Júliába mert egy Róza nevú lány után megy. Tehát ha Rómeó és Júlia szerelme beteljesedik lehet hogy egy hónap után Rómeó tovább áll egy másik lány után, mert Júliában a tiltott gyümölcs léte volt a legvonzóbb számára. Az örök szerelemben hiszek. Csodálatos idõs házaspárokat ismerek.
Természetesen hiszek benne, a lehetõ legerõsebb dolog a földön de nagyon ritka, Rómeó és Júlia szerelme jó példa rá, a fiúk annyira nem szeretik nézni ilyeneket, de a lányok azért nézik mert reménykednek hogy nekük is lesz ilyenben részük
Én 14 éves vagyok, imádom a Rómeó és Júliát (ráadásul Júliának hívnak)
Fogadd meg édesapád tanácsát, mert teljesen igaza van!!!
Tudod, az életet nem olvasni kell, hanem megélni!
az hogy élet sehol sincs, de sokan jól imitálják.
Az olvasás nem bûn, de tudni kell különbséget tenni a valóság meg a mese között. Azt, hogy együtt vagy egy nõvel (gondolom pasi vagy), nem pótolja semmilyen olvasmány.
De nagyon szentimentálisak vagyunk máma utolsó :)
Teljes mértékben igaza van.
Ez tényleg igaz lehet, mert kimutatták, hogy pl. a tévében sincsenek ott valóságosan a kis emberek. Valami mágikus varázslat, nem lehet tudni pontposan hogyan csinálják. Az internet is becsapós, fõleg fiatalon. Jó kigészítése tud lenni az életnek, de nem felcserélhetõ vele.

Mi a véleményetek ezekrõl a cipõkrõl?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Lejárt lemez... És rém ronda. Mivel nem látszik kívülrõl, hogy emelt belülrõl, hanem csak az, hogy jóval kisebb a cipõ hossza, mint amit egy lapos talpú cipõbõl a méreted lenne, így olyan, mintha nyomorék, töpörödött lábfejed lenne. Aránytalan, ormótlan.

Lejárt lemez... És rém ronda. Mivel nem látszik kívülrõl, hogy emelt belülrõl, hanem csak az, hogy jóval kisebb a cipõ hossza, mint amit egy lapos talpú cipõbõl a méreted lenne, így olyan, mintha nyomorék, töpörödött lábfejed lenne. Aránytalan, ormótlan.
Egyszerûen nincs rá szó, ami kifejezné, hogy ezek mennyire ocsmányak.

Mit gondoltok errõl? Mi a véleményetek?

Úgy érzed boldog vagy, megtaláltad azt, akit igazán szeretsz. Harmonikus lenne a kapcsolat. Lenne...

Legjobb válasz: Menekülni? Egy betegség miatt, amirõl nem tehet? Ha valaki szeret, így is fog. Ne aggódj. :)

Menekülni? Egy betegség miatt, amirõl nem tehet? Ha valaki szeret, így is fog. Ne aggódj. :)
Orvos által igazoltan impotens? Mert ha nem akkor lehet a lánnyal van gond... márhogy a pasi nem vonzódik hozzá...
Ezt szerintem a lánynak kell eldöntenie. Ha nem boldog így, akkor marad a szakítás, ha pedig ezen felül is boldog, akkor mondja meg a párjának, hogy nem zavarja annyira a dolog. 18/F
A kérdező hozzászólása: Jaj, félreértés ne essék. 17 éves lány vagyok, és csak szimplán érdekel a dolog ezzel kapcsolatban, hogy kinek mi a véleménye.:) Szerencsére ez nem velem történik, csak egy életbõl vett példára lettem volna kíváncsi, hogy ti hogy gondolkodtok errõl.:)
Ha szerelmes vagyok belé, akkor maradok, más módok is vannak egy nõ kielégítésére (de ezt neki is el kell tudni fogadnia).
Ami drága, az általában jó is. Ebbõl indulj ki ! :)
A kérdező hozzászólása: És mik kompatibilisek egymással?
Ez az egész kérdés nem jó. Rengeteg szempontot fel kéne sorolnod, hogy valaki választ tudjon adni a kérdésedre. nem véletlen, hogy senki sem írt semmit. :) Mire használnád ? Mennyid van rá ? STB.
Phíj... Erre nem lehet rendes választ adni. Ha csak a tápot nézzük: 1. Legyen jobb fajta táp, amely el van látva védelmekkel. 2. 9k alatt felejtõs tápot venni, mert azok megbízhatatlanok 3. Figyeld a leírásukat ( olyat keress, hogy 80+/ bronze + stb). 4. Megfelelõ nagyságú tápot be kell lõni ( tök felesleges 50k-ért venni egy 1000W-os tápot, ha a géped 120-at se fogyaszt. Amit én ajánlok az az FSP Hexa 400. Ha kevés lenne akkor ott az 500-as változat vagy az xfx pro 550-es tápegység. És ezt végiglehet zongorázni az összes komponensen.

Mi errõl a véleményetek, szerintetek mitõl lehet?

Nagyon perverz vagy beteg dolog, hogy nagyon felizgulok a hosszú hajra, egybõl bekeményedek rá. ez mitõl lehet?

Legjobb válasz: Fodrász voltál elözö életedben.

Fodrász voltál elözö életedben.
még mindig jobb, mintha pelenkát hordó felnõttekre izgulnál, szóval ne aggódj
Mi lehet akkor ha meglátod a ló farkát, bele sem merek gondolni
Vagy birkapasztok :)
Kojak Te vagy?
A kérdező hozzászólása: engem nem ugy izgat a dolog mint egy fodrászt, hanem kiprobálnám milyen lehet ha a haját farkamra tekeri és úgy veri vagy ráélveznék, mint valami fetis.
Ismét itt a hajfétises :) Minden héten muszáj megkérdezni? Attól jobb és jobban kielégít ha minden alkalommal leírod és kapsz pár idétlen választ?

Mi a véleményetek errõl?

a href='#' title='Ha bejelentkezel, a link kattinthatóvá válik' onclick='alert("A link bejelentkezés után lesz kattintható."); return false;'>[link]

Legjobb válasz: Tuti,hogy kamu. Ilyenektõl már kezd agyvérzésem lenni.Azt,hogy mi értelme van ezeknek nem tudom megmondani.

Tuti, hogy kamu. Ilyenektõl már kezd agyvérzésem lenni.Azt, hogy mi értelme van ezeknek nem tudom megmondani.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!