Találatok a következő kifejezésre: Mi a Ismerősöm kislánya 16 hónapos.11 (1 db)

Mi a teendő? Ismerősöm kislánya 16 hónapos.11 hónaposan súlyos vesemedence tágulatot állapítottak meg nála, de gyógyszeres kezeléssel tünetmentes.

Viszont ami probléma hogy a gyerek nem hajlandó inni, a kutacsa beesett, ráadásul napi 1-2 litert meg kéne innia a veséje miatt, de jóesetben 1 pohárnyi a folyadékbevitel meg amennyit az anyja a kajába belekever. Visiít és hisztizik ha itatni próbálják.

Legjobb válasz: talán meg kellene próbálni játékosan.vagy venni neki olyan üdítõt aminek jópofa a palackja.aztán abba tölteni az innivalóját.tudod milyen a gyerek...hátha csak azért inna mert jópofa az üveg.

talán meg kellene próbálni játékosan.vagy venni neki olyan üdítõt aminek jópofa a palackja.aztán abba tölteni az innivalóját.tudod milyen a gyerek...hátha csak azért inna mert jópofa az üveg.
Mindenképp kérjétek ki szakember tanácsát, mert ez így nagyon veszélyes!! Lehet, valami gond van, fáj a gyereknek valami és tudja, hogy az ivással függ össze. Ha így marad, veseköve lesz és az nem túl jó!!

Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mi a legnehezebb és legidegölőbb helyzet a gyermeknevelésben?

Olyanra gondolok, hogy mikor már egy nagyon türelmes anyukánál is elszakad a cérna és bizony odasóz a gyerek kézfejére. Tudnátok ilyen példát írni (ami meg történt veletek)?

14

Mi a különbség a hiszti és a makacsság között?

Párom nagyon engedékeny, és emiatt szinte már percesek a viták köztünk. Bármi hiszti van, akkor csak azzal védekezik, hogy a gyerek makacs.

9

Mennyit kér egy magán logopédus?

2

Fiamról most derült ki, hogy dislexiás, disgráfiás. Milyen felmentésekre számíthat? Részletek lent.

Fiam 12 éves,most hatodik osztályos.Õt örökbe fogadtuk 16 hónapos korában.Már óvodában láttuk,hogy nem érdeklődik a betűk világa és a versek iránt,nem tudott és nem is akart mondókákat tanulni sem itthon,sem az oviban.Emiatt 4 évet járt óvodába.Alsós korában egyértelmű volt számunkra,hogy baj van,nehezebben tanult,mint a többiek,az összeolvasással hónapokban volt mérhető a hátránya.Helyesen írni egyáltalán nem tud,és olvasni is csak akadozva.Tanulni még mindig együtt tanulunk,szöveget,verset,mindent úgy tanítok neki,vele,mint,mikor még ovis volt.Jeleztük az alsós tanító néni felé,hogy gond van,de ő azt mondta,vannak nála rosszabb tanulók is az osztályban,nem kell mindjárt a legrosszabbat feltételezni.Nem tudtuk,hogy az iskola beleegyezése nélkül is kezdeményezheti a szülő a gyermek ez irányú kivizsgálását.Szeptember végén a mostani osztályfőnökével beszélgettem erről a problémáról,ő megértőnek bizonyult,elküldte nevelési tanácsadóba a gyereket,ahol alaposan kivizsgálták,és dislexia,disgráfia gyanújával tovább kell mennünk a megyei rehabilitációs bizottsághoz.Õk adhatják ki a hivatalos diagnózist,ami alapján majd könnyítéseket kap,de ez még hónapokat vesz igénybe.Nem tudom,mennyiben lesz másabb,mikből kap és milyen jellegű felmentéseket.Az IQ.-ja egyébként 101-es,tehát ez nem marad el a kortársaiéhoz képest.Azt mondták a nevelésiben,hogy ha nem lennének részképességi zavarai,kitűnő tanuló lehetne minimális energia és idő befektetéssel.De vannak,így eléri ugyan a 3-as,esetenként a 3,5-ös átlagot,de úgy,hogy szinte egész délután tanulunk.Sajnálom szegényt,mert elmegy a gyerekkora,ugyanakkor bűntudatot érzek,hogy miért nem voltam határozottabb alsó osztályos korában,és miért nem álltam ki az igazam mellett.Nem lennének ilyen fokú kudarc élményei.
Bocs,ha hosszú voltam.Bármilyen jellegű tanácsot,esetleg tapasztalatot szívesen fogadok.

16

Anyukák! Tudtátok-e ezt? (elfenekelésről van szó)

"A fenekelés esetében ráadásul a testrészek közelsége miatt a fenékre mért ütések sokszor a nemi szerveket is stimulálják (az anális zóna eleve erogén), így az erőszak sokszor szexuálisan is felizgatja a gyereket, a szenvedés és öröm élménye összekapcsolódik, ami a későbbi szexuális életére is kihatással lehet"

Teljes cikk itt:
Ti mit tapasztaltok ha elfenekelitek a gyereket?

18

Melyik a legjobb, leghatékonyabb testvérféltékenységről szóló könyv? Köszönettel

3

Nagyon jó vagyok a sportban a tanárom szerint de anyám nem engedi hogy sportoljak mert nem olyan jók a jegyeim. Mit tegyek?

9

A minap észrevettem, hogy a fiam meleg pornót nézeget. Mit csináljak szerintetek? Még csak 15 éves!

28

Kisfiam februárban lesz 10 éves, sajnos tartós beteg . Azt tudom hogy a gyes megszűnik mikor betölti a tízet de az emelt csp-is, és a közgyógy is, meg az utazási kedvezmény is?

Hivatalos helyen azt mondják ezekkel ráérek akkor foglalkozni....hát kösz!Mert ugyebár a betegsége sajnos élete végéig kiséri....

4

Miért pisil be 3 évesen?

3éves mult oktoberben és még néha bepisil nem szol hanem bemegy neki és akkor szol ogy cseréljem ki mert bepisilt.Szeptemberben lessz ovodás de félek tőle mi lessz ha addig nem szokik le erről,meg éjjel kell neki aludni pelenka.Mit lehet tenni hogy ne pisiljen be?Vagy éjjelre mit tanácsoltok?

10

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!