Találatok a következő kifejezésre: Mi a Ismerősöm kislánya 16 hónapos.11 (1 db)

Mi a teendő? Ismerősöm kislánya 16 hónapos.11 hónaposan súlyos vesemedence tágulatot állapítottak meg nála, de gyógyszeres kezeléssel tünetmentes.

Viszont ami probléma hogy a gyerek nem hajlandó inni, a kutacsa beesett, ráadásul napi 1-2 litert meg kéne innia a veséje miatt, de jóesetben 1 pohárnyi a folyadékbevitel meg amennyit az anyja a kajába belekever. Visiít és hisztizik ha itatni próbálják.

Legjobb válasz: talán meg kellene próbálni játékosan.vagy venni neki olyan üdítõt aminek jópofa a palackja.aztán abba tölteni az innivalóját.tudod milyen a gyerek...hátha csak azért inna mert jópofa az üveg.

talán meg kellene próbálni játékosan.vagy venni neki olyan üdítõt aminek jópofa a palackja.aztán abba tölteni az innivalóját.tudod milyen a gyerek...hátha csak azért inna mert jópofa az üveg.
Mindenképp kérjétek ki szakember tanácsát, mert ez így nagyon veszélyes!! Lehet, valami gond van, fáj a gyereknek valami és tudja, hogy az ivással függ össze. Ha így marad, veseköve lesz és az nem túl jó!!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Mit tegyek a 3 éves verekedős gyerekkel?

Óvodapedagógusként dolgozom, kis csoportban. Van egy három éves kisfiú. A társaival általában rendes,csak mindig az kell neki ami éppen a másik gyereknél van. Ha rászólok rugdosódik, csapkod, csúnyán beszél,és csúnyákat mutogat. A családi háttere nem a legjobb. A kolléganőim azt mondják, hogy csak velem teszi ezt, és ne hagyjam magam. Próbálok vele szépen beszélni, magyarázni neki, hogy ez nem szép dolog, de tudomást sem vesz rólam. Alapból nem vagyok egy veszekedős típus, meg ha az óvodában is azt kapja amit otthon, azzal mi változik. Ha én is megkezdek rá veszekedni és esetleg a kezére csapok attól nem fog megjavulni. Ja és ne félelemből tiszteljen, hanem szeretetből.Ez az én véleményem, de lehet rosszul gondolom. Teljesen tanácstalan vagyok, csak ez év februárjától dolgozom, még nincs nagy gyakorlatom. SEGÍTSETEK MIT TEGYEK??!!!

7

Mikor lesz Számlán ebben a hónapban az ápolási dij?

1

Ha a gyerek rágja a ruháját mi az oka?

12

Kék foltért rendőrségi feljelentés?

Segítséget szeretnék kérni mert nem vagyok jártas az ilyen dolgokban.Pénteken a 10 éves fiam ellökte az egyik osztálytársát aki beütötte a combját és csúnyán bekékült neki.Anyuka látleletet vetetett a sérülésről és fel akar jelenteni.Az egész abból indult ki hogy nem engedte ki a kisfiú a gyerkőcömet az öltözőből erre ő félre lökte és azt mondta neki hogy megöllek.sajnos a dologhoz tartozik hogy a fiam elég problémás gyermek.sajnos úgy hozta az élet hogy a volt férjemmel (aki a gyermek apukája)külön váltak az útjaink mert teljesen tönkre tette lelkileg a gyerekeimet.Sajnos a kicsit jobban megviselte ez a dolog ami a viselkedésében nyilvánul meg.Nem akarom mentegetni magam de én ezt a megoldást elég erősnek tartom az anyuka részéről.ha még is följelent akkor annak mi lehet a következménye?

13

Érdemes 3 évest gyermekneurológiára elvinni?

3 hónapos kislányommal voltunk, de nekem nem tetszett. Kb 5 perc volt a vizsgálat, szerintem totál félrediagnosztizálták. Nem is vittem többet, és semmi baj nincs vele.
Sajnos a második gyermekem viszont 3 éves létére nem beszél. Vigyük-e gyermekneurológiára? A fülészeten javasolták. Sajnos az SZTK-ban fél év múlva van időpont, maszekban meg 7000 Ft. És őszintén szólva én nem nagyon hiszek benne. Ismerőseim, akik vitték a gyereket azt mondták, hogy a maszek rendelésen is kb. 5 perc alatt lerendezi a gyermekeket. Mit lehet ennyi idő alatt megállapítani?
Logopédushoz visszük, fejlesztő tornát sajnos nem sikerült találnom a környéken.

7

Hallásvizsgálatot hogy végzik? Mi van, ha a gyerek nem közreműködő?

3 éves fiam alig beszél. Felhívtunk már mindenkit, első kérdés, hogy van-e a fülészetről igazolásom, hogy jól hall. Szóval elmentünk az audiológiára. A doktornő kérdezgette, hogy mondja vissza a szavakat, meg mi van a képen. Persze semmi válasz. De ez nem azt jelenti, hogy süket!!! Ha suttogva beszélek hozzá, arra is figyel. Egyszerűen nem beszél, és idegenek jelenlétében szégyenlős is. Ez a hallásvizsgálat? Ezt a védőnő is meg tudta volna csinálni.
Sőt, én magam is, nekem legalább válaszol is.
És jövő hétre visszahívtak, hogy akkor valami műszeres vizsgálat lesz, de azt mondta a nő, hogy a gyereknek ott is jelezni kell, hogy hallja-e, ha nem teszi, nem tudják megvizsgálni. Akkor most papírt fognak adni, hogy süket? Vagy, hogy nem lehet megvizsgálni? A nev.tanban nem fogadnak az igazolás nélkül.
Hallottam, hogy van valami altatásos, de azt a logopédus kifejezetten ellenzi, azt mondja, hogy volt, amelyik gyereknek pont attól lett baja, azt ne engedjem.

16

Dupla forgó, szimmetrikus agy? Volt valakinek hasonló problémája?

A kisfiam most volt 3 éves, és nem nagyon beszél. Még nem szobatiszta, és nem is nagyon akar játszani a korosztályának való játékokkal. Elvittem TSMT-tornára, és ott azt mondták, hogy nagyon érdekes feje van a gyereknek. A feje tetején van 2 teljesen szimmetrikus forgó (a fodrász meg is szenved vele mindig.). Ez pedig arra utal, hogy magzatkorban nem rendesen fejlődött az agya. Jelenleg két egyformán fejletlen agyféltekéje van a gyereknek. Szerinte tornával ez fejleszthető, de teljesen kiborultam. Mennyire fejleszthető? Lesz belőle még okos gyerek?

9

Ismeri valaki a Gekkot?

Aki vitte oda a gyermekét, érdemes volt? Elég drágának találom, de gondolkodom rajta, mert jókat írnak magukról.

7

TMST-tornát sem hajlandó csinálni. Mit tehetnék vele?

Kisfiam most volt 3 éves. A beszéde elég kezdetleges, a szobatisztaság sem 100 %-os. Még a kaki a pelenkába megy. Ami viszont a legjobban zavar, hogy nem figyel semmire. Úgy értem, hogy nem tudok neki mesét olvasni, nem érdeklik a korosztályának megfelelő játékok.
Ha próbálom erőltetni, akkor embertelen hisztibe ütközöm.
Füle jó, heti kétszer járunk logopédushoz. Õ javasolta a tornát. Egyszer voltunk, kb 15 percig csinálta, aztán iszonyú hisztit vert le, mert nem az volt, amit ő akart. Azt mondta a gyógytornász, hogy ő így nem tud vele mit kezdeni, előbb neveljük ezt ki belőle, s utána hozzuk vissza.
Nem tudom, hogy lehetne ezt kinevelni belőle? Mivel nehezen kommunikál, általában sírva kér mindent. Próbálom neki magyarázni, hogy ne sírj, hanem beszélj. És a frusztrációt is nehezen viseli, de az elmúlt néhány hónapban már nagyon sokat szelídült.
Nem tudom, mi tévő lehetnék ez ügyben. Nagyon jó lenne, ha tudnék vele jobban kommunikálni. Pl. ha próbálom rávenni, hogy kirakózzunk, a 2. darab után otthagy, mert nem bírja a kudarcélményt. Ha mondom, hogy játsszunk még, csak hiszti van, hogy ő nem akarja.

16

Apával neveletlen a fiam?

A 4 és féléves fiam ha velem van szépen eljátszik,szót fogad többek közt.Nem mondom,hogy néha nem idegesít fel de legtöbbször megvagyunk.Ha apa haza jön a munkából egyből megváltozik a viselkedése.Szaladgálós,felpörgős,zajos,szófogadatlan lesz!! Az apja meg amúgy sem bírja a zajongást főleg ha fáradtan,éhesen jön haza a munkából s mindig veszekedik vele s ez már teljesen kikészít engem.Nem bírom már elviselni a vitatkozást az apja részéről.Én próbáltam már szépen elmagyarázni a gyereknek,hogy viselkedjen jól apával is,hogy fogadjon neki szót.Szeretni az apját de miért lesz rossz magatartású ha ő is velünk van itthon?

11

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!