Találatok a következő kifejezésre: Mi a Ismerősöm kislánya (3 db)

Mi a teendő? Ismerősöm kislánya 16 hónapos.11 hónaposan súlyos vesemedence tágulatot állapítottak meg nála, de gyógyszeres kezeléssel tünetmentes.

Viszont ami probléma hogy a gyerek nem hajlandó inni, a kutacsa beesett, ráadásul napi 1-2 litert meg kéne innia a veséje miatt, de jóesetben 1 pohárnyi a folyadékbevitel meg amennyit az anyja a kajába belekever. Visiít és hisztizik ha itatni próbálják.

Legjobb válasz: talán meg kellene próbálni játékosan.vagy venni neki olyan üdítõt aminek jópofa a palackja.aztán abba tölteni az innivalóját.tudod milyen a gyerek...hátha csak azért inna mert jópofa az üveg.

talán meg kellene próbálni játékosan.vagy venni neki olyan üdítõt aminek jópofa a palackja.aztán abba tölteni az innivalóját.tudod milyen a gyerek...hátha csak azért inna mert jópofa az üveg.
Mindenképp kérjétek ki szakember tanácsát, mert ez így nagyon veszélyes!! Lehet, valami gond van, fáj a gyereknek valami és tudja, hogy az ivással függ össze. Ha így marad, veseköve lesz és az nem túl jó!!
Mindenképp szájmaszkot vegyél fel, ha mész a közelébe. Jobbulást!
Az én kisfiam 8 hetes, nekem torokgyulladásom van. Én szoptatok és pótolok is neki. Szájkendõ van rajtam-így javasolta a védõnõ, valamint kezek mosok mielõtt megfogom. Ennél többet nem tehetek, én is reménykedek hogy nem kapja el.

Egyik ismerősőmnek van egy 3 éves kislánya, aki mindig rendszeresen ősszefirkálja a falakat a lakásban, mit tegyek?

Büntettük már sarokbaállitással, egy kis id?re elvettük a kedvenc maciját vagy babáját, ekkor meg hisztirohamot kap,akkor meg képtelennek vagyunk megnyugtatni nagyon tanácstalan vagyok.

Legjobb válasz: Nálunk is elõjött a falfirkálás. Elõszõr szépen elmagyaráztam hogy a falra nem szabad firkálni, helyette lehet papírra, táblára, és a járdára. Másodszorra erélyesebben szóltam, harmadszorra odavágtam. Egy jólirányzott határozott mozdulattal, ugyanis 3 évesen már igenis felfogják a gyerekek hogy mit szabad és mit nem, anya meg legyen erélyes és határozott, mert még õ parancsol, nem egy 3 éves.

Nálunk is elõjött a falfirkálás. Elõszõr szépen elmagyaráztam hogy a falra nem szabad firkálni, helyette lehet papírra, táblára, és a járdára. Másodszorra erélyesebben szóltam, harmadszorra odavágtam. Egy jólirányzott határozott mozdulattal, ugyanis 3 évesen már igenis felfogják a gyerekek hogy mit szabad és mit nem, anya meg legyen erélyes és határozott, mert még õ parancsol, nem egy 3 éves.
Kedvenc dolgot ne vegyétek el töle, annyi más fenyítés van de a kedvenc tárgyat soha. amúgy inkább a ceruzákat vegyétek el töle, ha nem ado´d neki és eldugjátok akkor nem fog firkálni, ha meg még is akkor kezére kell csapni, most arra kiványcsi meddig mehet el, ki az erösebb anya vagy ö. amúgy ha engedékeny akarsz vele lenni akkor jelöljetek ki egy falat ahova firkálhat ami az övé. vannak dolgok amit nem szabad csinálni, és azt meg kell tanulnia. a szoba közepére szarni sem szabad azt is megtanulta, nem?
ja még pluszban annyit, hogy esetleg elkéne magyarázni neki miért is nem szabad 3 évesen már felfogja, de ezt sokszor meg kell tenni, nem csak egyszer.
Szerintem is el kell magyarázni, sokszor és türelmesen. És hogy ne essen kísértésbe, a firkáló eszközöket el kell zárni a szekrénybe, és csak akkor rajzolhat - papírra - amikor valaki egy szobában van vele, és látja, hogy mit mûvel. És persze kapjon büntit a falfirkálásért, de ne vegyétek el a kedvenc dolgait. De még jobb az, amikor jutalommal nevelsz, pl. minden napért, amikor nem firkál, kapjon egy matricát, ha összegyûlt mondjuk 10, akkor kapjon valamit, amire vágyik.
Én nem próbálom ismerõseim gyerekét nevelni. Az az õ dolguk...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!