Találatok a következő kifejezésre: Mi a Imre (261 db)

A legismertebb Mi Atyánk ima kihez szól Istenhez vagy Jézushoz?

Miért kell imádkozni, hogy legyen meg az Õ akarata?

Legjobb válasz: Isten egy van, személy három. A három személy közül az Atyához szól. Természetesen az Atyához szóló ima Istenhez szól, amelynek meg Jézus is személye, szóval ez magasabb, mint amit meg tudunk érteni :) Szóval legyen elég annyi, hogy az Atyához szólunk :D Az idézett sor a ráhagyatkozásról szól. Az ember szabad akarattal rendelkezõ lény, szabadon szembefordulhat Isten akaratával. Ez a sor arról szól, hogy rábízod magad: történjen úgy, ahogy õ akarja. Elmesélek egy történetet. Egy ismerõsömnek haldoklott a férje pár éve, rákos volt, el is hunyt, Isten nyugosztalja. A haldoklás közben el akart mondani imát, többször elkezdte, de mindig megakadt - pontosan annál a sornál, hogy "legyen meg a Te akaratod!" Nem midig könnyû ám ráhagyatkozni Isten végtelen bölcsességére,mert az néha arra visz, amerre mi nem szeretnénk menni - de végül nekünk lesz jó úgy.

Isten egy van, személy három. A három személy közül az Atyához szól. Természetesen az Atyához szóló ima Istenhez szól, amelynek meg Jézus is személye, szóval ez magasabb, mint amit meg tudunk érteni :) Szóval legyen elég annyi, hogy az Atyához szólunk :D Az idézett sor a ráhagyatkozásról szól. Az ember szabad akarattal rendelkezõ lény, szabadon szembefordulhat Isten akaratával. Ez a sor arról szól, hogy rábízod magad: történjen úgy, ahogy õ akarja. Elmesélek egy történetet. Egy ismerõsömnek haldoklott a férje pár éve, rákos volt, el is hunyt, Isten nyugosztalja. A haldoklás közben el akart mondani imát, többször elkezdte, de mindig megakadt - pontosan annál a sornál, hogy "legyen meg a Te akaratod!" Nem midig könnyû ám ráhagyatkozni Isten végtelen bölcsességére, mert az néha arra visz, amerre mi nem szeretnénk menni - de végül nekünk lesz jó úgy.
A kérdező hozzászólása: Szóval most nincs meg? Imádkoznunk kell, hogy meg legyen az akarata? Nem értem.
Jézus tanított meg minket, hogy imátkozzunk a mindenhatóhoz a Miatyánkon keresztül. Világos?
Istenhez szól, aki Jézusnak és nekünk is az atyánk. Nem kötelezõ, hogy meglegyen. De akkor kinek az akarata legyen meg, ha nem az övé? Te sem vagy robot. Legyen meg a te akaratod? Mi a te akaratod?
Istenhez imádkozhatsz így. Ahogy kezdõdik : Mi Atyánk. Az Isten Jézus "apukája". És Jézus által, mi akik hiszünk benne, már mi is így imádkozhatunk, hogy mi Atyánk. (Jézus és Isten egyek, Õk + A Szent Lélek egy Isten, csak három külön álló személyben.)
A "Mi Atyánk"-ról tudni kell, hogy azt Jézus adta nekünk, Õ mondta, hogy imádkozzunk így. És benne van szerintem az ima elnevezésében is, hogy ez a Mennyei Atyához (Istenhez) szól. Miért kell imádkoznunk.. Ha figyelmesen odafigyelsz arra, hogy mik hangzanak el az imádban amikor elmondod, szerintem akkor ráfogsz jönni magadtól is, hogy miért. -tattilaboy
Legyen meg a te akaratod = legyen úgy, ahogy te akarod.
Isten akarata: Az ima ezen része így hangzik: "jööjön el a királyságod, legyen meg az akaratod, mint az égben, úgy a földön is" Jézus ezekkel a szavakkal arra utalt, hogy Isten akaratának megvalósulása éppolyan biztos a földön, mint Isten lakhelyén, az égben. Ott semmi sem akadályozhatta meg, hogy Isten akarata megvalósuljon. Isten Fia háborút vívott Sátánnal és hordáival az égben, és levetette õket a földre (Jelenések 12:9–12). A mintaimának ez a harmadik kérése, csakúgy, mint az elsõ kettõ, segít észben tartanunk, hogy mi a legfontosabb, vagyis Isten akarata, nem pedig a miénk. Minden teremtménynek az a legjobb, ha Isten akarata valósul meg. Ezért még a tökéletes ember, Jézus is ezt mondta az Atyjának: „ne az én akaratom legyen meg, hanem a tiéd” (Lukács 22:42). Betty M.
Értelmileg semmi
A "wurde"-s alak a sima egyszerû múlt. A másik inkább szleng (írásban nem használják)
A 'wurde'-s mondat Passiv, a másik meg csak sima Perfekt.
A hármas jól írja. És én általában a második verzióval hallom.
Na most javítsatok ki, ha hülyeség, de az angolból kiindulva a sima Perfekt (és nem passzív) nem azt kellene hogy jelentse, hogy "születtem", hanem hogy "már szültem". Máshol is a werden/wurde a passzív segédigéje, ahogy én láttam. A bin (sein) meg a mozgóigéké?

Mi a különbség az emo és az imo között?

Legjobb válasz: Az,hogy angolul kiejtve az emo az imo. Valaki azt mondja,hogy ez két nagyon hasonló stílus,de nem így van.

Az, hogy angolul kiejtve az emo az imo. Valaki azt mondja, hogy ez két nagyon hasonló stílus, de nem így van.
az egyik egy stílusa másik meg egy benzinkút :) (egyébként szerintem is csak kiejtés kérdése, ki így mondja, ki úgy..)
az emot imonak kell(ene) ejteni... ennyi.
Az emo az emocionális rövidítése. Az angol emotional rövidítése az szintén emo, kiejtése imo. Amúgy emósok már nincsenek, mind felvágta már az ereit =).


Zenélt már valakinél esküvőn Búzás Imre? És ha igen akkor mi a vélemény róla?

Legjobb válasz: Szia! Pontosabban kire gondolsz? Mert Búzás Imre, akire én gondolok 1955-ben hunyt el. S nála találhatóak ugyan emlékirataiban énekek a bánatról szólóan.

Szia! Pontosabban kire gondolsz? Mert Búzás Imre, akire én gondolok 1955-ben hunyt el. S nála találhatóak ugyan emlékirataiban énekek a bánatról szólóan.
A kérdező hozzászólása: Nem, mi egy Pétfürdõi családapára gondolunk aki bálokban és esküvõkön szokott zenélni!
Huupsz, bocsika. Sajna én nem tudok errõl semmit. DE azért próbálok utána nézni. Páá

Mi a szám címe? Im sorry, too sorry, Im sorry .

Sziasztok ! Mai nap egy zenét hallgattam és eléggé megtetszett. Fontos információ róla : Valószínûleg elég régi, és lehangoló. Egy csaj énekel benne sztem és a háttérben pedig valamilyen há - há -á ; há - há á megy magas hangon és kicsit a nak ejtve. Ma is ment a rádióban 7-8 órakkor. /reggel) Valaki tudna választ adni ?

Legjobb válasz: http://www.youtube.com/watch?v=5yJO6ieefv0 ??

[link] ez kiírja, hogy mikor mit adott melyik rádió

Mi a különbség az imádat és a hódolat között?

Legjobb válasz: Az imádat általában olyan személy felé alakul ki, aki többnyire elérhetõ, megnyerhetõ. A hódolat inkább egy elvont személy felé irányul, aki számodra valamiért megközelíthetetlen.

Az imádat általában olyan személy felé alakul ki, aki többnyire elérhetõ, megnyerhetõ. A hódolat inkább egy elvont személy felé irányul, aki számodra valamiért megközelíthetetlen.

Városmajori gimi? , Madách Imre gimi? , Szt. Imre gimi? Mi a véleményetek?

Tudom, hogy sok ilyen kérdés van, de nagyon szeretném kérni a segítségeteket!! Ezen a 3 gimin gondolkodom és nem tudok dönteni! Tudom, hogy ezek közül a Városmajori a legerősebb, de annak a közösségéről viszont sok rosszat hallottam! Előre is köszönök minden választ/véleményt :)

Legjobb válasz: Madách!:)) Nagyon jó a közösség, és a tanítás színvonala is, én imádom a sulit. Ha van még kérdésed a sulival kapcsolatban, írj nyugodtan:)

Madách!:) ) Nagyon jó a közösség, és a tanítás színvonala is, én imádom a sulit. Ha van még kérdésed a sulival kapcsolatban, írj nyugodtan:)
Mindenképpen Madách! Nagyon magas a színvonal, eszméletlen a közösség, szóval a legjobb gimi :)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!:) sokat segítettetek:)
csatlakozom az elõttem szólókhoz:Madách egyértelmûen! a legjobb suli, nagyon jó a társaság, és magas a színvonal, szóval megalapozhatod a jövõdet, úgy, hogy közben még jól is érzed magad :) ) sok sikert ;))remélem találkozunk gólyafogadón :) /elõttem szólók:megírjátok privátban a neveteket? :D/
A kérdező hozzászólása: Uuu bemutató órákra tuti megyek és nagyon remélem h fel is vesznek majd :) neked is köszi a választ

Mi a véleményetek erről a hintáról? 2 hónapos babám imád hintázni, ezt néztem ki.

http://bambino.hu/spd/ARTI175/ARTI_Beauty_elektromos_hinta

Legjobb válasz: Tök jó.Az enyém is imád ringatózni de én még várok egy két hónapot(4 hónapos pont ma)amíg stabilan nem ül és akkor a sima hintát veszem meg amit majd kint is tudunk használni 3 éves koráig.De szerintem ez a hinta jó választás.

Tök jó.Az enyém is imád ringatózni de én még várok egy két hónapot(4 hónapos pont ma)amíg stabilan nem ül és akkor a sima hintát veszem meg amit majd kint is tudunk használni 3 éves koráig.De szerintem ez a hinta jó választás.
Az én kislányom csak 8 hónaposan ült stabilan, és csak 1 éves korában vettünk neki hintát. Azt hittem, rosszul döntöttem, mert alig akart benne maradni az elején, most viszont már 17 hónapos, és napi 1-2 órát hintázunk összességében. Ilyet vettünk, ez nagyon biztonságos, nem tud kiesni belõle. A sima dudás hintából pikk-pakk kifordulhat a gyerek, ha éppen elõrehajol hintázás közben. :-( http://www.brendon.hu/Products/ViewDetails/22283?storetype=w.. Csak bent használjuk, szuper darab. A kérdezõnek, szerintem is jó, amit kinéztél a kisbabádnak, és valószínûleg ki tudjátok használni. Szerintem vedd meg!
jó ez a hinta :) jó az ára is. igaz hogy olyan 1, 5 év körülre eléri a baba is a 12kg-ot (lányom most 11, 5kg és 17hónapos), de megmondom õszintén, akkor már úgysem fogja rendszeresen használni.
A kérdező hozzászólása: Köszi!! Megrendelve :)

Mi a véleményetek az Imák Bobbyért című filmről?

Legjobb válasz: Igazi sírós film, nálam nem jött be.

Igazi sírós film, nálam nem jött be.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!