Találatok a következő kifejezésre: Mi a Honnan tudom, hogy (416 db)

Elso randin honnan tudhatom, hogy tetszek a fiunak? Mik a jelei? Tudom, hogy ha lesz 2. randi, de meg elotte, van valami jele?

Legjobb válasz: Randira általában azért hívnak egy illetõt, mert tetszik valakinek.

Randira általában azért hívnak egy illetõt, mert tetszik valakinek.
A kérdező hozzászólása: Vakrandi volt - bocsi ezt nem irtam.

Mikor és honnan tudja hogy én vagyok a gazdija? A zsungáriai törpehörcsögömnek?

még csak 2-3 hónapos és fiú

Legjobb válasz: Ott kezdjük hogy a nevét helyesen írd le: Dzsungária törpehörcsög. amúgy ha te adod neki a magokat, stb egy idõ után majd megszokja a kezedet és majd tudni fog mindent

Ott kezdjük hogy a nevét helyesen írd le: Dzsungária törpehörcsög. amúgy ha te adod neki a magokat, stb egy idõ után majd megszokja a kezedet és majd tudni fog mindent
Egy idõ után... Egyedfüggõ, hogy mikor vannak késõbb érõ hörcsik is. De tényleg Dzsungáriai ;) Hogy honnan tudja? Érzi a szagod. Majd megismeri egy idõ után.
Egy ido utan megszok az enyem csak az en hangomra jon ki a hazabol anyukam is mind hivhatja.Ha meg kerdesed van a torpehorcsogokkel vagy horcsogokel akkor a facebook-os oldalamon kerdezhetsz barmikor barmit.;)
Az enyém fél éve megvan(elõtte is volt jó pár), és kifejezetten csak akkor jön ki ha hallja hogy itthon vagyok.:D na meg ugye este tolja a játékát.xd Amúgy szoktasd kézbe. Ez annyit tesz hogy amikor adod neki a kajáját, almát, uborkát stb, tedd a kezedbe, és hagyd hogy felmásszon rá. Idõvel hozzászokik, megérzi majd a szagod, bezsélj hozzá, és a hangodat is megfogja ismerni.:)


Honnan tudom hogy szerelmes vagyok? Amikor az a fiuval beszélek, találkozok stb. nagyot dobban a szivem. De igazából nem tudom mit érzek? Honnan tudom meg?

Legjobb válasz: Ha egész nap csak rá gondolsz, és alig várod hogy újra találkozzatok, akkor eltalált Ámor nyila. :D

Ha egész nap csak rá gondolsz, és alig várod hogy újra találkozzatok, akkor eltalált Ámor nyila. :D
Nekem a gyomromba is "repkednek" a pillangók olyankor. De egyébként azt kell érezned amit az elsõ válaszoló is írt.

Mi az a szteroid? Honnan tudom, hogy egy krem szteroidos?

eddig nem is hallottam errol, lehet valami ujdonsag?

Legjobb válasz: Nem újdonság!Én 10 éve az ekcémámra kaptam, és manapság is azzal kezelik az ekcémát!Hogy honnan tudod??A gyógyszertárba szólnak hogy mennyit használhatsz , és meddig, mert nem kenheted úgy mint a testápolót!Ja és az árából is tudod!Amit én kapok, az egy picike tégely és 4000ft!

Nem újdonság!Én 10 éve az ekcémámra kaptam, és manapság is azzal kezelik az ekcémát!Hogy honnan tudod??A gyógyszertárba szólnak hogy mennyit használhatsz , és meddig, mert nem kenheted úgy mint a testápolót!Ja és az árából is tudod!Amit én kapok, az egy picike tégely és 4000ft!
Nem új dolog. Én pikkelysömörre kapok gyógykrémeket. Kérdezd meg az orvost, vagy patikust, õk tudnak válaszolni.
A szteroidok mellékvesekéreg-hormonok. Általában súlyos gyulladásos vagy allergiás betegségekben használatosak.
Rengeteg fajta szteroid van. Amit a krémekbe raknak, az általában kortizol (vagy olyan hatású), ez a gyulladást csökkenti elég hatékonyan, de nem árt tudni, hogy csupán az immunválaszt nyomja el, így ha fertõzés okozza a gyulladást, akkor a kórokozók vígan szaporodnak, miközben tüneteket alig érez a beteg. De vannak még olyan szteroidok, melyek a só- és vízháztartásra hatnak (pl. aldoszteron). A nemi hormonok is szteroidok, melyek teljesen más hatással bírnak mint az elõzõek. (pl. tesztoszteront szoktak egyes testépítõk "belõni" a jó eredmény érdekében).
A kérdező hozzászólása: koszonom szepen a valaszokat. ertheto volt. nalunk most utotte fel a fejet az ekcema, es a babam is hidrocortizolos kenocsot kapott. sogornom mondta hogy elnyomja a tuneteket es sok ev utan akar asztmakent is elojohet.
Ez csak állandó, nagy dózisú alkalmazásnál állhat fenn. Külsõleg alkalmazva nem hat szisztémásan, vagyis nem kerül a véráramba, általános hatása elhanyagolható. Viszont a bõrt vékonyíthatja, úgyhogy mellékhatása azért van.

Honnn tudom meg h a bankkártyámnak mi a biztonsági kódja, vagy az a pin kód? Ja és honnan tudom hogy mikor jár le?

ankkártya, pin, biztonsági, kód, lejárati id?, ideje

Legjobb válasz: Igen, az a PIN kód. A lejárati idõ is rá van írva a kártyára. Valid thru vagy expiry feliratot keress.

Igen, az a PIN kód. A lejárati idõ is rá van írva a kártyára. Valid thru vagy expiry feliratot keress.
Igen az a pin kód! Azt meg a bank levélben küldi ki! És a lejárati dátum meg a neved alatt kell hogy szerepeljen 2 szám ho/év
A kérdező hozzászólása: köszönöm
Ha internetes vásárlásnál merült fel a kérdés, akkor nem a pin kód kell neked, hanem a 3 rányomtatott szám a kártya hátoldalán.

Honnan tudom, hogy mikor miét nyomja ki a pici amikor mozog?

Van hogy eldeformálódik a hasam, csúcsosodik az egyik oldalt. Hogy kell megállapítani hol a lába feje keze feneke?

Legjobb válasz: Szia! Én nem tudom megállapítani, hogy mikor melyik testrészét nyomja ki. Ultrahang után tudom követni kb 2 napig, aztán úgy elfészkelõdi magát, hogy nem tudom követni a mozgását. De nekem azt mondta a védõnõ, ha pár másodpercig folyamatosan kinyomja valamilyét, akkor az a feje, vagy a feneke, mert a kezét, lábát inkább rugdosásra, meg ütögetésre használja. De ki tudja néha annyit ficánkol:) 28 hetes kismama

Szia! Én nem tudom megállapítani, hogy mikor melyik testrészét nyomja ki. Ultrahang után tudom követni kb 2 napig, aztán úgy elfészkelõdi magát, hogy nem tudom követni a mozgását. De nekem azt mondta a védõnõ, ha pár másodpercig folyamatosan kinyomja valamilyét, akkor az a feje, vagy a feneke, mert a kezét, lábát inkább rugdosásra, meg ütögetésre használja. De ki tudja néha annyit ficánkol:) 28 hetes kismama

Honnan tudom hogy boldog a hörcsögöm? Hogy tudnám boldoggá tenni? /Mi kell neki ahhoz hogy boldog legyen?

Legjobb válasz: én pedig komolyan válaszoltam, bár nem úgy tûnt valamikor haverom gilisztázott ... nem tudom tudod-e mi az, lényeg, hogy a giliszták egy olyan "teknõben" laktak rengetegen és nagy felületen, ami nek körben beton szegélye volt, de lefelé semmi, tehát csak a talaj ... ezeknek az volt a dolguk, hogy a beszórt trágyából eszméletlen jó minõségû humuszt gyártsanak ... nagy pénz volt benn, de sokba is került az indulás én naivan kérdeztem tõle, hogy nem félsz, hogy lefelé (a talajba) megszöknek, és kezdheted elölrõl? azt mondja: Ha téged beraknak egy éléskamrába a csajokkal, akkor kijönnél? :9 szóval ahogy mondtam ... na jó, játékot is rakhatsz be neki, de pókerezni ne engedd

én pedig komolyan válaszoltam, bár nem úgy tûnt valamikor haverom gilisztázott ... nem tudom tudod-e mi az, lényeg, hogy a giliszták egy olyan "teknõben" laktak rengetegen és nagy felületen, ami nek körben beton szegélye volt, de lefelé semmi, tehát csak a talaj ... ezeknek az volt a dolguk, hogy a beszórt trágyából eszméletlen jó minõségû humuszt gyártsanak ... nagy pénz volt benn, de sokba is került az indulás én naivan kérdeztem tõle, hogy nem félsz, hogy lefelé (a talajba) megszöknek, és kezdheted elölrõl? azt mondja: Ha téged beraknak egy éléskamrába a csajokkal, akkor kijönnél? :9 szóval ahogy mondtam ... na jó, játékot is rakhatsz be neki, de pókerezni ne engedd
a hörcsög jól fogja érezni, magát, ha van elég területe, van mivel játszani stb nekem volt hörcsögöm, bár anyámékra volt bízva, õk minden este kiengedték a nappaliban, rohangált össze vissza, aztán amikor megunta, visszamászott a terráriumba, és aludt :DD asszem boldog hörcsög volt.
kaja, pia, nõk (vagy férfiak, ha nõstény) :)
egy paraszt udvaron nevelkedett macska
A kérdező hozzászólása: Elsõ válaszoló: Én komolyan gondoltam, nem "poénból" kérdeztem!!
ami nek =aminek
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszoló: Köszönöm.:)

Honnan tudom, hogy a tetoválásom kiszárad és mit tudok ellene tenni?

Legjobb válasz: tapintásra, valamint a lehámló bõrt ki tudod rajta venni, mert fehér lesz. kenegesd és nem lesz ilyen gond.

tapintásra, valamint a lehámló bõrt ki tudod rajta venni, mert fehér lesz. kenegesd és nem lesz ilyen gond.
A kérdező hozzászólása: rendben, köszönöm. ( :

1, 5éves kisgyereknek kellene már a bilin ülnie (nem belecsinálni, csak ülni egy kis ideig)? Mikor kezdjem a szoktatást, honnét tudom hogy "készen áll"?

Anyósom állandóan stresszel hogy a lányomnak már szobatisztának kéne lennie. Az ? fiai már 1évesen azok voltak. Volt id?szak hogy ha ráültettem a gyereket a bilire ott maradt,és párszor pisi is volt,de mostanában menekül ha a bilit meglátja. Most nem "er?ltetem" hetek óta.

Legjobb válasz: én 1 éves kora óta rakom bilire. VOlt olyan idõszaka, mikor nem akart ráülni. Persze nem szobatiszta még, de üldögél rajta, pisil-kakil bele, tudja, mire kell használni. 1,5 éves

én 1 éves kora óta rakom bilire. VOlt olyan idõszaka, mikor nem akart ráülni. Persze nem szobatiszta még, de üldögél rajta, pisil-kakil bele, tudja, mire kell használni. 1, 5 éves
Ne foglalkozz azzal, hogy mit mond az anyosod, nekunk is van nehany "nagyokos" a csaladban, akiknek a gyereke allitolag mar 1 evesen szobatiszta volt. Ez baromsag, el ne hidd. A gyerekek nagy tobbsege 2, 5-3 eves korara erik meg arra, hogy szobatiszta legyen, tehat hogy idoben szoljon, ha pisilni/kakilni kell, es vissza is tudja addig tartani, amig eler a bilihez/wc-hez. Az, hogy a gyerek orakig ul a bilin es neha belesikerul neki a pisi vagy kaki az tavol all a szobatisztasagtol. En a helyedben varnek meg fel-1 evet legalabb, semmivel sem vagy elmaradva, es ha sietteted, akkor csak rosszabb lesz a helyzet, nehezebben lesz szobatiszta, mert ahogy te is irtad, menekult a kislanyod a bilit latva. Hat ezert erdemes varni meg par honapot/evet.
Hat ez nagy hülyeseg h.1 eves fiu, mar a bilin ült.A fiukat is eleg(pszihologusok szerint)2 eves kora körül elkezdeni szoktatni, különben kesöbb problemajuk lessz.Ne hallgasd az ilyesmit, különben is minden gyerek mas, elkezdheted lassan, nyomas nelkül, majd idövelkialakul, meg egy gyerek se nött fel, pelenkaval.
Nagyon korai lenne még a bilire szoktatás. Az én fiam 2, 5 évesen lett szobatiszta, de sok gyereknek csak 3 éves korára sikerül elhagyni a pelust. Ne erõltess semmit, ezzel csak azt fogod elérni, hogy biliundora lesz( talán már van is) és ezzel csak kitolódik a szobatisztaság. Anyósod " jótanácsait" engedd el a füled mellett:) )
Minden gyerek más.én kb 21 hónapos korában kezdtem a fiamnak, mikor szólt, hogy kaka, na azóta sem szobatiszta.Minden gyerek máskor lesz érett rá.Mással meg ne foglalkozz.A fiam is szól ha van kedve, de általában még nem szól, pedig kérdezgetem is.Most lesz két éves jövõ héten.Nem vagytok elkésve.
Semmit se kell.. Persze, anyós mondhat bármit, attól még nem biztos, hogy úgy is volt :) Tudod, az idõ megszépíti a dolgokat! Egy 1 éves sem fizikálisan sem mentálisan nem érett még ahhoz, hogy szobatiszta legyen... A szobatisztaság nem az, hogy az anya ráülteti a gyereket a bilire és épp elkap 1-1 pisit, kakit, hanem, hogy a gyerek tudatosan vissza tudja tartani az ürítést, míg rá nem ül a bilire/wc-re, azaz szabályozni tudja azt. Ha a kislányod "menekül" a bilitõl, azt jelenti, még nem érett rá. Ha majd hosszabb ideig száraz marad a pelusa, esetleg jelzi, hogy épp pisil/kakil, akkor elkezdheted a szoktatást... addig még légy türelmes. Itt egy jó cikk a témában:http://gyerekabc.hu/szobatisztasag/a-szobatisztasagra-nevele..
Az én fiam 13 hónapos volt, amikor beszeretem neki egy Ikeás zöld színû bilit. Letettem a nappali közepébe és nem is mondtam neki semmit róla. Nézegette, ismerkedett vele, de nem mutattam neki meg, hogy mire való. Egy idõ után valahogy félre is tettük, aztán egyszer csak megkérdezte (kb másfél évesen), hogy mire való? Aztán megmutattam neki, ráûltem, és mondtam, hogy ebbe kell pisilni, kakilni. Néha egy-egy játékot ráûltetett megpisiltetni, kakiltatni. Néha ruhástól, pelusostól Õ maga is ráûlt, de nem oda végeze a dolgát. Kb 2 éves korában saját magától próbálta ki. Utána kb 2 hét alatt szobatiszta lett nappalra, és egy, másfél hónap alatt éjszakára is.
Lányom 14 hónapos. Erõltetni nem erõltetem benn van a fürdõszobában, mikor betéved megnézi kivehetõs a közepe azzal játszik. Viszont mikor én megyek wc-re és jön velem általában, mondom neki: "Anya pisil", fogja magát szalad elõttem és ül a bilire és susog mert mutattam neki, persze ruhástól ül ott addig amíg én is! Nagyon édes, de erõltetni nem fogom úgyis jön a rossz idõ én a bilire szoktatást a jövõ nyárra tettem, úgy gondolom akkor már ott leszünk idõben. Ha valamiért hamarabb össze jönne sem lennék azért elkeseredve, de nem rajtam múlik...


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!