Találatok a következő kifejezésre: Mi a Hogyan kezelik, (131 db)

Hölgyek! Mit éreztek, hogyan kezelitek amikor a párotokat (férfit) a bosszantásotokra feltűnően megbámulják az ilyen festett hajú, mellig érő téli kabátot viselő disco meg plaza p*csák?

Legjobb válasz: Büszke vagyok, hogy jó pasim van. :) Õ meg ilyenkor általában megjegyzi, hogy mi a fenét bámul rajtunk az a hülye p...csa? :D

Büszke vagyok, hogy jó pasim van. :) Õ meg ilyenkor általában megjegyzi, hogy mi a fenét bámul rajtunk az a hülye p...csa? :D
Miért kellene bárhogy is kezelni? Párom igazi férfi, aki engem szeret, úgyhogy felõlem aztán bámulhatják.
Én hasonló helyzetben tuti jól a szeme közé néznék a csajnak, lehetõleg a legbarátságtalanabb arckifejezésemmel aztán közelebb húzódnék a pasimhoz és adnék neki egy puszit az arcára. Aztán úgy tennék mintha a csaj ott se lenne:) Had egye már meg a fene irigységében:P
Ha a pasi nem néz vissza, az már maga elégtétel.

Mit csinálnak, hogy kezelnek egy 9-10 hós babát a bölcsiben?

Ha jöv?re elveszik a 8 órás munka mell?l a gyest, lehet nem tudom megvárni a lányom 1. szülinapját, viszsamegyek dolgozni.

Legjobb válasz: Kislányom 13 hós voltmikor bölcsibe ment,csak az elején rakták járókába(kb.1 hét(,pedig mondtam h önállóan megy stb.,most 17 hónapos egyedül eszik kanállal/villával. Utánozza a nagyokat,nagyon ügyes,majdnem mindent tud mint egy 2-3 éves gyerek. Az udvarra is tesznek ki járókát,gondolom az ilyen piciket abba rakják bele kint. Külön etetik õket,lányomat már nem,õ a nagyokkal eszik önállóan,két vele egyidõs baba van a csoportba,õket még külön kell etetni, a többiek 2-2,5 évesek. Nagyon ügyesek megoldják a dadák,ne aggodj miatta,beszoktatás alatt pedig látni fogod hogyan oldják meg a dolgokat. Az ilyen piciknek még kiságy van alvásra.

Kislányom 13 hós voltmikor bölcsibe ment, csak az elején rakták járókába(kb.1 hét(, pedig mondtam h önállóan megy stb., most 17 hónapos egyedül eszik kanállal/villával. Utánozza a nagyokat, nagyon ügyes, majdnem mindent tud mint egy 2-3 éves gyerek. Az udvarra is tesznek ki járókát, gondolom az ilyen piciket abba rakják bele kint. Külön etetik õket, lányomat már nem, õ a nagyokkal eszik önállóan, két vele egyidõs baba van a csoportba, õket még külön kell etetni, a többiek 2-2, 5 évesek. Nagyon ügyesek megoldják a dadák, ne aggodj miatta, beszoktatás alatt pedig látni fogod hogyan oldják meg a dolgokat. Az ilyen piciknek még kiságy van alvásra.
Szia, én úgy tudom, h bölcsibe csak 1 éves kor után veszik fel a babákat. A fiam csoportjában a legkisebb gyerek 15 hós, külön figyeltek rá, a csoportban nem engedik a gyerekeket egymásnak esni. Vagy ha meg is történik azonnal ott vannak a gondozónõk. Beszoktatáson láttam. Ez egy sima önk.bölcsi. 10 gyerek/2gondozónõ.
Az èn lanyom 11 hòsan indult bölcsibe. Nagyon fèltem, h majd nem fog enni, mert iszonyat rossz evö, de valahogy ennek is megtalàltàk a mòdját ès eszik. A gondozò mindig elmondja, h mit ès mennyit evett, de èn a pocijàn is làtom, h tele van. Ö vegyes csoportba jàr (1-4 èvesek) ès a nagyobbak meg vannak tanìtva, h vigyàzzanak a kisebbekre - làttam a beszoktatàs alatt. Ha keseregne fölveszik, ölben jàtszanak vele. Làtom a babàmon, h jò neki, mert dèlutàn is jòkedvü. Èn nagyon fèltem a bölcsitöl a babàm kora miatt, de igy pàr hét elteltèvel: nagyon elègedett vagyok!
6 hónapos kortól lehet a gyerekeket bölcsödébe íratni. A gondozónõk nem nagyon szeretik, mert rengeteg a plusz munka velük, hiszen egyvalaki "kénytelen" állandóan rá figyelni, ha vegyes csoportba kerül, amire elég nagy esély van, hiszen azért a legtöbb gyerek másfél-2 évesen kerül bölcsibe. A nap nagyrészét a kicsi a járókában fogja tölteni, az udvaron pedig babakocsiban és ez érthetõ, hiszen a csoportokban 20-22 gyerek van. A gondozónõ minden testi szükségletét ki fogja elégíteni, tehát megeteti, tisztába rakja, elaltatja, stb., de ennél több foglalkozást nem szabad elvárni, nem is lehetséges a többi gyerek mellett. Ha tudod, próbáld valahogy kihúzni kicsit tovább az otthonlétet vele.
családi napközibe kell íratnod nem bölcsibe:-)tudok mesélni, írj privit.
A kérdező hozzászólása: Kedves utolsó, köszönöm, de valószínü, azért adom bölcsibe már 9 hósan, mert annyi pénezem van, hogy magán bölcsibe adjam, nem?? Nem, sajnos nem. A pénz hiánya miatt kell visszamennem dolgozni!! Nem várok el nagy gondoskodást, csak annyit, hogy ne a járókában üvöltsön egész nap, mert nem foglalkoznak vele. Itt is általában 15 hó feletti babák vannak, 15 fõs a bölcsi 3 gondozóval. Majd meglátjuk, nyilván én is húzni akarom, amíg lehet, de köszönöm szépen a válaszokat, szívesen várok további tapasztalatokat is.
Szerintem csak bekeni az ínyedet valamivel. Ez biztos, hogy nem lesz fájdalmas kezelés, nem fog bántani, ne félj!
a nyälkahärtyäd az inyed, es valoszinüleg beecseteli majd valamivel.majd valoszinüleg öblögetned is kell.de a legfontosabb a fog+iny mosäsa, akkor is ha fäj es verzik! ha bärmi kerdesed van meg, irhatsz nekem.

Mi az a Caries és hogy kezelik? Fáj?

Legjobb válasz: Caries= fogszuvasodás, és töméssel kezelik.

Caries= fogszuvasodás, és töméssel kezelik.

Mit jelent 10-11 hetes terhességnél a pajzsmirigy alul működés? Hogyan kezelik? Mi lehet a következménye?

A véreredményb?l derült ki hogy ilyesmi van, de az az igazság, hogy teljesen jól érezem magam és nincs semmi panaszom, nem hiszem, hogy bármit is szednem kellene.

Legjobb válasz: Ha nem kezelik,akkor el is vetélhetsz.Gyógyszert kapsz mejd rá (pl. L-thyroxin),amit végig kell szedned.De az is lehet,hogy életed végéig,mert ez nem gyógyul meg.

Ha nem kezelik, akkor el is vetélhetsz.Gyógyszert kapsz mejd rá (pl. L-thyroxin), amit végig kell szedned.De az is lehet, hogy életed végéig, mert ez nem gyógyul meg.
Attól függ, hogy mennyire tér el.Gyógyszerrel szokták kezelni. Vannak rossz következményei is!Szóval oda kell rá figyelni!
Gyógyszeres kezelést kell kapnod és minden rendbe jön. Milyen vérvételen derült ki? Külön nézték? Mi jelöli ezt a betegséget a leleten?
Utolsónak: TSH szint

Naplom.com nem kezeli a kódokat. Oldal látogatottság mutatót szeretnék. Mit tudok csinálni, hogy kezelje a kódokat? Átírni valahogy?

Naplom.com nem kezeli a kódokat ezért blogspotban írtam bejegyzéskét és úgy másoltam át, ugyanígy csináltam a freestattal és a mystattal is, de így nem tudom, hogy melyik bejegyzéseket olvasták el. Vagy milyen más számlálókat tudtok ami mutatja, hogy melyik oldalt töltötték be. Statcounter tökéletes lenne, de a másik blogot mutogatja csak, ahová csak bejegyzésként írtam a számlálót és aztán úgy másoltam át naplom.comra. Úgy már mutatta a számláló ikonját.

Facebookon egy oldalnál vannak ezek a dolgok, hogy kezelő, moderátor. Mi a különbség a kettő közt?

Legjobb válasz: kezelõ csak szerkeszt, moderátor le is tilthat embereket

kezelõ csak szerkeszt, moderátor le is tilthat embereket
A kérdező hozzászólása: Akkor a moderátor rendelkezik a legnagyobb , , hatalommal"?

A férjetek/párotok hogyan kezeli a hisztijeiteket vagy mit tesz amikor idegesek vagytok?

Csak kíváncsiságból kérdezem:)

Legjobb válasz: Elég nehezen szegény. Megpróbálja csendben megvárni a vihar végét és meghúzódik. Sajnos ilyenkor van, hogy csak idegesebb leszek. Volt már vita miattam:( De mostanában jobban kezeli, aminek hatására az én hisztijeim is rohamosan csökkentek. :)

Elég nehezen szegény. Megpróbálja csendben megvárni a vihar végét és meghúzódik. Sajnos ilyenkor van, hogy csak idegesebb leszek. Volt már vita miattam:( De mostanában jobban kezeli, aminek hatására az én hisztijeim is rohamosan csökkentek. :)
ma 19:17 vagyok nyugszom...elnezest :(
És nálatok?
Nálunk a férjem kapja fel nagyon hamar a vizet, ha rossz napja van. Én ilyenkor kizökkentem, egy picit kifigurázom, elneveti magát, aztán minden oké :) Ha én vagyok ideges, én kapom fel valamin a vizet, akkor általában átragad rá, na ebbõl vannak a veszekedések - kb. a semmin :)
nagyon ritkán kiakad és õ is megsértõdik, de fél óra után megbékél. egyébként jól bírja, többnyire olyankor vigasztal, ölelget, nyugtatgat, stb:) jó tegyük hozzá, hogy 8 hónapja vagyunk együtt, biztos fog ez még változni:)
Hiszti nem szokott lenne, olyan igen, hogy ideges vagyok. Akkor hagyja, hadd dühöngjem ki magam. Vagy viccelõdik a morgásomon, attól általában elnevetem magam
A hiszti egyetlen kapcsolatnak sem tesz jót.És nincs is szükség rá.Valahogy megmérgezi a szerelmet. Ha ideges vagyok, (ritkán van) akkor elmondom, hogy most ideges vagyok ezért, meg ezért és szépen megbeszéljük, kérek 10 perc nyugalmat , és rendezem soraimat, mert többnyire nem a férjem tehet róla, és nem rajta fogom megbosszulni.
úgy tûnik ez egy általános nõi elmebaj:D általában egy puszta csókkal elintézhetõ ha jól idõzít az ember
Az en parom mindent nagyon nyugodtan megbeszel velem, nagy hatassal van ram, ha hisztizek vagy ideges vagyok o igyekszik elmagyarazni nyugodtan a dolgokat es nagyon hamar megis nyukszom. Az en parom a legjobb a vilagon. Szeretem!!!!!
Hisztiztek? Nem tudtok magatokon uralkodni? Nézzetek picit magatokba, mert ezt egy férfi sem fogja eltûrni hosszabb távon. Nem lehet rángatni a partnereteket, mint egy kutyát. Egy darabig igen, míg õ is úgy gondolja, de elõbb utóbb mindenkinek elege lesz önkényes játékaitokból. Nem vagytok istenek.
Nõ vagyok, sosem hisztizem ezt kinevelték belõlem a szüleim.Duzzogni szoktam.Ha a párom megkérdezi mi a baj vagy elmondom neki vagy megmondom hogy hagyjon egy picit, átgondolom a helyzetet és minden okés.Ha próbál segiteni vagy tanácsokat oszt még idegesebb leszek.
Igen, nem istenek vagyunk, csak halandó emberek hibákkal.
A kérdező hozzászólása: köszi a válaszokat! egyébként szerintem azért néha a hiszti is belefér, én mondjuk kb félévente egyszer élek vele, de ne ilyenekre gondoljatok, hogy úristennn letört a mûkörmöm és társai..
Szerencsére elég jól kezeli a hisztijeimet, ideges nem szoktam lenni. Mindig a megfelelõ idõben ölel meg és csókol meg, olyankor mindig lenyugszom. :) De volt már amikor õ is rossz passzban volt akkor és csak piszkáltuk egymást, ekkor persze én bedurciztam mindig. :) De mindig õ enged. :) Imádom mindennél jobban! 21 éves menyasszony.
A kérdező hozzászólása: köszönöm a válaszokat!:)
Elég gyakran hisztizek, ekkor tudatja velem, hogy "ugye tudod, hogy most hisztis kishercegnõ vagy?" Ez a mondat mindig megnyugtat, veszekedni egyszer próbáltam, közölte, hogy õ ebben nem vesz részt, most csak magammal vitázok, szóljak, ha megbeszéltem magammal, azóta tárgytalan ez is.
Lekeverek a páromnak pár pofont és megnyugszik! Ha én nem hisztizek, õ se hisztizzen!
általában nyugodt marad és megvárja míg magam rájövök h hülye vagyok. Ha személyeskedni kezdek és durván sértegetem, akkor van h kikéri magának, és attól mindig észhez térek. De õ annak a híve, h a problémákat meg kell beszélni és magamnak kell felismernem h hisztizek, nem akarja egy szimpla csókkal elütni, mert akkor nem fogok "tanulni belõle" és simán bevett módszernek fogom tartani h hisztizek ha vmi nem tetszik. Õ inkább segít nekem türelmével, és használ, mert egyre hamarabb ismerem fel h most épp hisztizek :)
[email protected] irigyellek titeket...
Ha megkattanok, akkor a párom kicsit hagy tombolni, majd átölel és megcsókol, a fülembe súgja, hogy szeret. Ekkor mindig megnyugszom.
A kérdező hozzászólása: húú, köszönöm a válaszokat, azért jó olvasni, hogy meg tudjátok oldani az ilyen helyzeteket. Szerencsére az én párom/võlegényem is nagyon jól tud kezelni, bár hisztizni nem szoktam, évente max egyszer, de ha valami miatt ideges leszek, és otthon robbanok fel, akkor is le tud állítani. Onnan jutott eszembe a kérdés, hogy kaptam ma egy nagyon rossz hírt, nagyon rosszul érintett, erre ért haza, és én már bõgtem rendesen (pedig nagyon ritkán sírok) de már annyira sírtam, és téptem a hajam, hogy odajött, hogy lefogja a kezem, persze ettõl idegesebb lettem elõször, és elkezdtem "ütni", hogy engedjen el, de aztán még erõsebben magához szorított, és ez annyira jó érzés volt, hogy utána nagyon hamar megnyugodtam, megbeszéltük a dolgot és most minden oké:)
Az én férjem ideges lesz az én idegemtõl, én meg ettõl még idegesebb leszek. Ilyenkor kényszert érzek pl. egy ajtó bevágására, vagy mosogatásnál kicsit hevesebb mozdulatokra, de ezektõl rögtön meg is nyugszom. Ha véletlen letörik egy-két kávés csésze füle, röhögünk rajta, és elillan a pipa mindkettõnkbõl. De tény, velem nem egyszerû az élet, elég hirtelen természetû vagyok.

Hogyan kezelitek vagy mit tesztek akkor amikor épp nincs kedvetek a párotokhoz?

Tudod, h. szereted,de éppen nincs kedved ölelkezni,szeretkezni(nem kívánod) vagy azért mert fáradt vagy v.épp most ilyened va.Mit csináltok ha épp ez áll fent?Engedtek és elviselitek, vagy mondtok valamit(perzse amivel nem bántjátok meg)?

Legjobb válasz: Vagy elviselem, vagy mondom, h pl.: "gyere, inkább nézzünk meg egy filmet", vagy ilyesmi... Attól is függ, h hogyan látom, õ hogy kezeli az ilyen helyzetet. Fontos h a szabadságodat megõrizd, különben a kapcsolat rovására is mehet a dolog!

Vagy elviselem, vagy mondom, h pl.: "gyere, inkább nézzünk meg egy filmet", vagy ilyesmi... Attól is függ, h hogyan látom, õ hogy kezeli az ilyen helyzetet. Fontos h a szabadságodat megõrizd, különben a kapcsolat rovására is mehet a dolog!
Ja, elõzõ 23F
Változó. Ha nagoyn akar valamit, hagyom rábeszélni magam, de ha nincs kedve egyikünknek semmihez, akkor általában békében alszunk egymás mellett.
Nekem ennél nagyobb probléma, hogy nincs párom.
A kérdező hozzászólása: Utolsó, ne keseredj.Én is próbálom azért úgy csinálni h. ne hagyjon el, mert mostanában eléggé elhanyagolom.De egyszerûen nincs kedvem semmihez, még a csókokhoz sem.De azért néha oda nyomok 1-1-t az arcára.Majd biztos találsz te is magadnak való párt.Keresgélj, ismerkedj stb.
hát nekem ilyen még nem volt h nem volt kedvem a páromhoz...imádok hozzábújni, puszit adni neki, csókolózni vele...ha punnyadás, vagy rosszkedv van, akkor is összebújunk, és jobban érzem magam ettõl.
Én tegnap szakítottam a barátommal, pont ilyenek miatt.Azt mondta, nem akar találkozni velem, mert rossz kedve van és egyedül akar lenni, senkivel nem akar találkozni..csak az volt a baj, hogy mostanában nagyon kibújt a találkozások alól, úgy éreztem, egy púp vagyok a hátán.Így másfél év után végül arra jutottam, hogy jobb, ha véget vetek ennek..
"evés közben jön meg az étvágy" :D én mindig erre gondolok, mielõtt bármit is mondanék neki és általában tényleg megjön a kedvem. amennyiben mégsem, akkor kerek-perec megmondom, h nincs kedvem, olykor elõfordul, nem?! szerencsére megérti (oda-vissza mûködik) és nincs belõle vita. 24L
Jobb, ha õszintén megmondod, mert nincs hozzá kedved. Ha szeret, megérti. De ha neked ez túl drasztikus, akkor még mindig lehetsz fáradt (nem árt ha hamar elalvó fajta vagy), fájhat a fejed, menstruálhatsz(vigyázz, azért ne hetente), vagy csak közlöd vele, hogy inkább csak egy kis összebújásra vágysz alvás elõtt. Aztán az is lehet, hogy evés közben jön meg az étvágy. De mindegy, mit választasz, csak azért ne menj bele, hogy meg ne bántsd. Mert azt úgyis ki fogja bökni menet közben hogy valami nem stimmel és lehet hogy ezen még jobban meg fog sértõdni.

Ha esetleg valakinek cisztája van annak mik a tunetei és hogyan kezelik? Mennyiben akadályozza a teherbeesést?

Legjobb válasz: Szia! Nekem is volt-van cisztam. Tuneteim: alhasi fajdalom egesz ciklus alatt, 2x volt verzesem egy honap alatt (de lehet verzes elmaradas is), darabos verzes (ez jo, mert azt jelenti, tavozik a ciszta). Legnagyobb cisztam 7 centis volt, de 2 honapig fogamzasgatlot szedtem, es attol szivodott fel belole, majd fogamzasgatlo abbahagyasa utan terhes maradtam, ekor a ciszta 3 centis volt, majd a terhesseg 12. heteig el is mult teljesen. Az, hogy hogyan kezelik a cisztat, attol is fugg, hogy milyen a ciszta (tobb fele ciszta letezik), hol helyezkedik el. Teherbeesest befolyasolhatja (az orvosom nagyon elcsodalkozott amikor teherbe estem ciszta mellett). Ugy gondolod, cisztad van?

Szia! Nekem is volt-van cisztam. Tuneteim: alhasi fajdalom egesz ciklus alatt, 2x volt verzesem egy honap alatt (de lehet verzes elmaradas is), darabos verzes (ez jo, mert azt jelenti, tavozik a ciszta). Legnagyobb cisztam 7 centis volt, de 2 honapig fogamzasgatlot szedtem, es attol szivodott fel belole, majd fogamzasgatlo abbahagyasa utan terhes maradtam, ekor a ciszta 3 centis volt, majd a terhesseg 12. heteig el is mult teljesen. Az, hogy hogyan kezelik a cisztat, attol is fugg, hogy milyen a ciszta (tobb fele ciszta letezik), hol helyezkedik el. Teherbeesest befolyasolhatja (az orvosom nagyon elcsodalkozott amikor teherbe estem ciszta mellett). Ugy gondolod, cisztad van?
A kérdező hozzászólása: Koszonom hogy válaszoltatok. Hát nem tudom mi ez nálam. A menzim rendszeres ugyan de rovidebb ideig tart már hónapok óta. Múlt hónapban menzi elott napokig nagyon rosszul voltam 5 napig szenvedtem egyre jobban megvisel fáj a hasam szinte állanóan kulonbozo intenzitással fuggetenul attól hogy épp hol tart a ciklusom és mostanába egyre tobbszor a derekam is. Állandóan gombocot érzek a torkomban menzi elott hányingerem szok lenni volt hogy hánytam is. Lehet hogy pszihésen tuneteket produkálok magamnak de mi van ha mégse és valami egészen más baj van.....Félek. De el fog kelleni menni a dokihoz rá kell szánjam magam. Szóval ha ciszta lenne akkor ugye nem kell mindjárt a legrosszabra gondolni elmúlhat akár magától is ?
Nekem amikor cisztám volt akkor terhességi tüneteim voltak: éreztem szúrást a hasam aljában, hányingerem volt, émelyegtem, volt amikor megszédültem, gyakran jártam pisilni...stb. Nem muszáj kezelni, többnyire magától el szokott távozni a vérzéssel, csak várni kell. Nálam magától eltávozott. Fogamzásgátlót is írhatnak fel, akkor is eltávozik, vagy valamilyen gyógyszert. De mondom, többnyire magától eltávozik, semmit nem kell tenni csak várnod kell. A teherbeesést szerintem nem akadályozza meg, bár attól is függ hol helyezkedik el. Viszont ha a ciszta miatt nem jön meg a vérzés, akkor a teherbeesés is várat magára, mert ugye elõbb meg kell jöjjön a mensi és aztán be kell következnie az ovunak hogy megfoganjon a baba.
Elsõ vagyok: Nem kell a legrosszabbra gondolni, elmúlhat magától is igen.
Nem kell termeszetesen megijedni, de orvoshoz mindenkepp el kell menni, mert nem biztos, hogy ciszta miatt vannak ezek a tunetek, masreszrol pedig, ha cisztad is van, az sok fele lehet, olyan is van, amelyik nem mulik el csak ugy magatol. Mindenkepp menj el orvoshoz. Babat szeretnetek? Minden jot! E.

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!