Találatok a következő kifejezésre: Mi a Hogyan működik Mikor kell alkalmazni (1 db)

Mi a császármetszés? Hogyan "működik"? Mikor kell alkalmazni?

Legjobb válasz: Ha a szülésnél nem minden megy a normális menetében, Pl. farfekvéses a baba. A hasat felvágják és mûtéti úton emelik ki a babát!

Ha a szülésnél nem minden megy a normális menetében, Pl. farfekvéses a baba. A hasat felvágják és mûtéti úton emelik ki a babát!
Farfekvéses babánál, 40 év feletti kismamáknál általában, vagy mint nálam kell majd sajna, mert deformált a méhem(egy kitüremkedés elzárja a méhszájat).Steril körülmények között felvágják a hasfalat, meg a méh falát, kiszedik a picit, majd mindent bevarrnak.Remélem segítettem!20 hetes kismami
igazából kétféle módja van. az egyik esetén már elõre lehet tudni, hogy császár lesz a dologból. pl. fejlõdési rendellenesség, farfekvés, veszélyesztetett terhesség stb. Ilyenkor, mivel rá tudnak készülni a dologra, számít az esztétika is, ezért a vágást a has alján keresztben kb olyan magasságon helyezik el, ameddig a bugyi tart. Azaz az anya a késöbbiekben is fog tudni hordani bikinit. A másik amikor vészhelyezt miatt kerül rá sor, mert olyan dolog történik, ami az anya és/vagy a gyerek életét közvetlen veszélyezteti. Na ilyenkor nem finomkodnak, le van szarva az esztétika hosszirányban faltól falig vévivgágják a hasat és ha nem férnek el, akkor még ezt keresztben is megcsinálják. Innen a név egyébként, mert az ezen átesett nõ hasa a továbbiakban egy császárzsömle tetejére fog hasonlítani.
Valóban kétféle császármetszés van, a programozott, amikor tudják elõre, hogy így fog megszületni a baba és amikor szülés közben derül ki, hogy másképp nem lehet sikeres a szülés. Az viszont nem igaz, hogy a nevét a császárzsömlérõl kapta, és az sem, hogy JUlius Caesar születésérõl. Igazából nem igazán lehet tudni honnan ered a kifejezés ami latinul egyébként Sectio caesarea. Régebben hosszirányban vágták fel a hasat, manapság keresztben a bugyi vonalánál. És nagyon sok oka van, hogy miért végeznek császármetszést, nálunk az orvos dönti el, és úgymond nem kívánság kérdése a terhes nõ részérõl, bár hallani ilyen híreszteléseket is.
A googlen ha rákeresel elég sok minden van róla.Amúgy jól leírták az elõttem szólók.A legjobb ha természetesen tudsz szülni, de sajna nem mindig adatik meg.Az én babám faros ezért nekem programozott császárom van.Sztem orvos aválogatja és pénz dönti el kinek császároznak manapság óhajra.Amúgy 4szer veszélyesebb a szövõdmények miatt a császár és sokkal több idõ kell a felépülésre állítólag. Elsõsorban veszélyezetetett babáknál alkalmazzák.39hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Minden világos :)
A császármetszés (latin neve sectio caesarea) a terhességet befejezõ mûtétek közé tartozik, mellyel kikerülhetõ, hogy a magzat a szülõcsatornán keresztülhaladva jöjjön a világra. A császármetszést több okból kifolyólag szokták végezni. Az esetek nagyobbik részében a magzat érdekében végzik, nehogy károsodást szenvedjen. Az esetek egy jelentõs részében mind az anya, mind a magzat érdekében történik a mûtét. Legvégül elõfordul, hogy az anya egészségének, vagy életének védelme érdekében kénytelenek császármetszéshez folyamodni. A mûtétnek vannak abszolút javallatai, vagy több súlyosbító tényezõ együttállása miatt döntenek a császármetszés mellett.
szia én 19 éves vagyok és valoszinu hogy császárral fogok szullni amit nem fogok ki birrni most 29 hetse terhes vagyok és még mindig nem fordult meg a babám!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

A debreceni Kenézi kórházban Dr. Kiss Ferenc telefonszámát megtudná adni valaki?

0

Székesfehérvári Kórházban mennyibe kerül a fizetős egy ágyas szoba?

Érdekelne mennyibe kerül székesfehérvári kórházban a fizetős szoba és hogy megy ennek a folyamata?
Mit tartalmaz az ár?

4

Gátseb-ez normális? Többi lent!

Vasárnap szültem vákuummal, szerintem elég nagy sebem van, és még mindig iszonyúan fáj, konkrétan csak feküdni tudok. Kikelni az ágyból kín, menni csoszogva tudok csak,ülni egyáltalán nem. Sajnos a babám kórházban van, nagy nehézség eljutnom hozzá, de szoptatni nagyon szeretném, ezért végigszenvedem, de már kezd elhagyni a maradék erőm is. Visszamenjek ambulanciára megnézetni, vagy normális hogy ennyire fáj?

5

33+1 naposan jóslók?

Sziasztok,napok óta mintha sokkal többet nyilalgatna a hüvelyembe a fájdalom,sokszor a combomba is.Ez jósló?

1

Még beindulhat a szülés a kiírt időpontig?

Kiírás előtt 3 nappal teljesen zárt a méhszáj. Itt sokan írják, hogy már hetekkel előbb picit nyitott a méhszájuk, ezért is aggódom, hogy akkor ez most rossz? Nehezen fogok tágulni? vagy egyik pillanatról a másikra beindulhat a szülés? köszönöm a válaszokat!!

11

Minden méhszájvizsgálat fájni fog ezután már?

Eddig teljesen zárt volt a méhszájam, és egyszer sem fájt egy kicsit sem a vizsgálat, hálát is adtam mindig az aranykezéért. Most elkezdtem nyílni (még csak egy ujjnyira), de most nagyon fájt a méhszájvizsgálat. Úgy éreztem, mintha sokkal mélyebbre nyúlt volna az orvosom, vagy nem is tudom. Tágítani nem próbált, ebben biztos vagyok, sima vizsgálat volt "csak", bízok ennyire benne, illetve utána arról beszéltünk, hogy mi a teendő, ha túlhordásra kerül sor.
37 hkm

11

A ctg-ken már látszik "rendszeres" méhtevékenység, mikor indul be a szülés?

36 hetes várandós vagyok, és a tegnapi ctg-n már volt méhtevékenység, és a mai-n is viszonylag szabályosan. Néha fáj a hasam, néha nem, igaz egy vírus is ledöntött a lábamról. A védőnő szerint továbbra is el van számolva, és 38 hetes vagyok, és akkor már aktuális, a doki szerint még nem, ráadásul szerinte csak bemesélem magamnak az egészet. Kinek mi a tapasztalata? Hasonló ctg eredményekkel mikorra indult be a szülés? 2. kincsemet várom, de a fiamnál sosem volt méhtevékenység, ami azt sugallta volna, hogy...

4

Egésznap nyilallik a hasam alja. Meg olyan furcsa fájdalma vannak. Nem összehúzódás hanem keményedesek plusz idegileg is robbanekony vagyok ma. Ez most mi lehet szerintetek? Jóslo vagy valami komolyabb? Vagy a front okozna ilyen gondokat?

Orvosom sajnos nincs a héten elutazott ....Köszönöm szépen előre is a válaszokat vagy azt hogy egyáltalán foglalkoztok velem. 36hkm

10

Budapesten a Szent Imre kórházban szeretnék szülni. Mit adnak babának, anyának? Gondolok itt pl. hálóing vagy popsikrém, babaruha. Mire figyeljek, mit kell mindenképp vinnem?

Bocsi, de még egy másik kérdés: Ha nincs fogadott orvosom a SZent Imrében és nem oda tartozok lakcímem szerint, attól még mehetek oda ugye?

3

Van itt olyan anyuka akinek legnagyobb vágya császár után simán szülni? Kik készül erre?

Borzasztóan csalódott voltam amikor a kislányom 2 éve császárral született. Nem készültem erre és igazából nem is éreztem szükségességét. Úgy érzem, hogy a szülőszobában túl sok ember fordult meg a vajúdásom alatt és bizony volt egy-két undok doki és szülésznő. Lelassították az amúgy is nehéz tágulásom folyamatát és a végére már hiába tágultam ki a baba nem indult meg. Úgy éreztem hibás vagyok. Még ma is úgy érzem néha. Most újra kismama vagyok és eltökélt szándékom, hogy csak úgy nem fogom hagyni, hogy műtőbe toljanak. Minden erőmmel azon leszek, hogy most sikerüljön. Ki van még így?

5

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!