Találatok a következő kifejezésre: Mi a Hogyan működik Mikor kell alkalmazni (1 db)

Mi a császármetszés? Hogyan "működik"? Mikor kell alkalmazni?

Legjobb válasz: Ha a szülésnél nem minden megy a normális menetében, Pl. farfekvéses a baba. A hasat felvágják és mûtéti úton emelik ki a babát!

Ha a szülésnél nem minden megy a normális menetében, Pl. farfekvéses a baba. A hasat felvágják és mûtéti úton emelik ki a babát!
Farfekvéses babánál, 40 év feletti kismamáknál általában, vagy mint nálam kell majd sajna, mert deformált a méhem(egy kitüremkedés elzárja a méhszájat).Steril körülmények között felvágják a hasfalat, meg a méh falát, kiszedik a picit, majd mindent bevarrnak.Remélem segítettem!20 hetes kismami
igazából kétféle módja van. az egyik esetén már elõre lehet tudni, hogy császár lesz a dologból. pl. fejlõdési rendellenesség, farfekvés, veszélyesztetett terhesség stb. Ilyenkor, mivel rá tudnak készülni a dologra, számít az esztétika is, ezért a vágást a has alján keresztben kb olyan magasságon helyezik el, ameddig a bugyi tart. Azaz az anya a késöbbiekben is fog tudni hordani bikinit. A másik amikor vészhelyezt miatt kerül rá sor, mert olyan dolog történik, ami az anya és/vagy a gyerek életét közvetlen veszélyezteti. Na ilyenkor nem finomkodnak, le van szarva az esztétika hosszirányban faltól falig vévivgágják a hasat és ha nem férnek el, akkor még ezt keresztben is megcsinálják. Innen a név egyébként, mert az ezen átesett nõ hasa a továbbiakban egy császárzsömle tetejére fog hasonlítani.
Valóban kétféle császármetszés van, a programozott, amikor tudják elõre, hogy így fog megszületni a baba és amikor szülés közben derül ki, hogy másképp nem lehet sikeres a szülés. Az viszont nem igaz, hogy a nevét a császárzsömlérõl kapta, és az sem, hogy JUlius Caesar születésérõl. Igazából nem igazán lehet tudni honnan ered a kifejezés ami latinul egyébként Sectio caesarea. Régebben hosszirányban vágták fel a hasat, manapság keresztben a bugyi vonalánál. És nagyon sok oka van, hogy miért végeznek császármetszést, nálunk az orvos dönti el, és úgymond nem kívánság kérdése a terhes nõ részérõl, bár hallani ilyen híreszteléseket is.
A googlen ha rákeresel elég sok minden van róla.Amúgy jól leírták az elõttem szólók.A legjobb ha természetesen tudsz szülni, de sajna nem mindig adatik meg.Az én babám faros ezért nekem programozott császárom van.Sztem orvos aválogatja és pénz dönti el kinek császároznak manapság óhajra.Amúgy 4szer veszélyesebb a szövõdmények miatt a császár és sokkal több idõ kell a felépülésre állítólag. Elsõsorban veszélyezetetett babáknál alkalmazzák.39hetes kismama
A kérdező hozzászólása: Köszönöm. Minden világos :)
A császármetszés (latin neve sectio caesarea) a terhességet befejezõ mûtétek közé tartozik, mellyel kikerülhetõ, hogy a magzat a szülõcsatornán keresztülhaladva jöjjön a világra. A császármetszést több okból kifolyólag szokták végezni. Az esetek nagyobbik részében a magzat érdekében végzik, nehogy károsodást szenvedjen. Az esetek egy jelentõs részében mind az anya, mind a magzat érdekében történik a mûtét. Legvégül elõfordul, hogy az anya egészségének, vagy életének védelme érdekében kénytelenek császármetszéshez folyamodni. A mûtétnek vannak abszolút javallatai, vagy több súlyosbító tényezõ együttállása miatt döntenek a császármetszés mellett.
szia én 19 éves vagyok és valoszinu hogy császárral fogok szullni amit nem fogok ki birrni most 29 hetse terhes vagyok és még mindig nem fordult meg a babám!


Hasonló válaszok

A kérdés szövege Válaszok száma

Szülés utáni szex? Anyukák-apukák válaszolnátok

Szülés után mennyire tágul ki a hüvely ?Tudom hogy nemleszek már olyan szűk mint előtte,de észrevehető ?? Tehát érzitek ti is azt hogy tágabbak vagytok ?? Vagy esetleg párotok mondta ??
Más lett emiatt. a szex ?
Félek hogy már nemfogja úgy élvezni velem a szexet a férjem...
5 Hetes baba anyukája

11

Milyen az indítás?

Dokim mondta,hogy nem enged túlhordani,megindít kiirt elött.Hogy csináljãk?

7

Gátmetszésen átesett kismamák - Milyen a gátatok állapota hónapokkal a szülés után?

Négy hónapja szültem meg a kisfiamat, a gátsebem viszonylag hamar meggyógyult. Mostanra úgy érzem, mintha elvékonyodott volna a bőr a gátamon, tapintásra olyan egyenetlen a felülete, szexuális együttlétkor pedig még érzékeny. Ez normális?

4

Szív billentyű probléma miatt lehet nagy baj szülésnél?

Jó pár évvel ezelőtt kivizsgálás során derült ki, hogy a bal szív billentyűm gyengébb mint a másik, és kis mennyiségű vér vissza áramlik! Viszont eddig nem szóltam a dokimnak, csak most kezdtem el gondolkozni.....( tudom hogy felelőtlen vagyok!!) Félek hogy emiatt ne adja isten belehalnék a szülésbe, és nem szóltam a dokimnak... érdemes említeni neki? Az EKG eredményem viszont jó lett amit a terhesség elején végeztek el!

5

Jó szülész pécs Édesanyák útja korházban? Véleményeket kérnék

2

EDA szakorvosnak mennyit "illik" adni, ha kell egyáltalán?

2

Császármetszés után, ami gerinc érzéstelenítésben zajlott, mikor kérhetek leghamarabb altatásban hüvely plasztikát?

Magánklinikán szeretném végeztetni a beavatkozást! Esetleg akiknek volt már hüvelyplasztikájuk írhatnának, hogyan zajlott, mennyire elégedettek a végeredménnyel?

2

Vidéki (nem megyeszékhely) kórház megfogadott osztályvezető főorvosának szerintetek mennyit adjak programozott császárért?

Meg van beszélve vele minden, de az anyagiakra nem tért ki.
Vizsgálatért 7000 Ft-ot kér. Sokat jártam a magánrendelésére, de sokszor a kórházba hívott be uh-ra, vizsgálatra, konzultációra.

8

Hányadik hétre érdemes összekészíteni a cuccokat a befekvéshez?

November végére vagyok kiírva, de ismerősök azt mondták, hogy már októberben legyen összekészítve minden a befekvéshez, mert bármikor szülhetek. Mikorra érdemes tényleg? Mit kell bevinnem a babának?

9

A méhlepényt fájdalmas megszülni?

19

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!