Találatok a következő kifejezésre: Mi a 32 bit és (31 db)

Mi a különbség a 32-bit és a 64-bit között?

Legjobb válasz: A keresõ egy hatalmas, rendkívüli találmány. :) Ugyan az a kérdés, fent van kb 100szor ezen az oldalon IS, legalább.. Hogy ne csak kötekedjek leírom. Egy 32 bites rendszer összesen 4gm memóriát tud kezelni (ebbe beletartozik a ram, és a videókártya memóriája is) 64 bit viszont jóval többet. Tehát akinek 4, vagy több gb ram van a gépében, annak 64bites rendszert kell használnia, hogy az op rendszer tudja is hasznosítani az összeset. Akinek meg 4gb-nál kevesebb van, annak tökéletesen megfelel a 32 bites rendszer is.

A keresõ egy hatalmas, rendkívüli találmány. :) Ugyan az a kérdés, fent van kb 100szor ezen az oldalon IS, legalább.. Hogy ne csak kötekedjek leírom. Egy 32 bites rendszer összesen 4gm memóriát tud kezelni (ebbe beletartozik a ram, és a videókártya memóriája is) 64 bit viszont jóval többet. Tehát akinek 4, vagy több gb ram van a gépében, annak 64bites rendszert kell használnia, hogy az op rendszer tudja is hasznosítani az összeset. Akinek meg 4gb-nál kevesebb van, annak tökéletesen megfelel a 32 bites rendszer is.
röviden és tömören az amit mondott az elõttem író az a különbség!:) de ha érdekel technikai (felépítési, mûködési stb.) szempontból is akkor: http://lmgtfy.com/?q=32bit+%C3%A9s+64bit+k%C3%BCl%C3%B6nbs%C..

Mi a különbség a 32 bit és a 64 bit között, melyik elõnyösebb, miért?

Legjobb válasz: A 32 bites csak 4gb ramot kezel.

A 32 bites csak 4gb ramot kezel.
Gondolom 32/64 bites op.rendszerekrõl van szó. Attól függ, mennyi memória van a gépben. 64-bites 4GB felett éri csak meg, akkor viszont már szükséges.
"Fizikailag" a regiszterek méretei (általában számai is) változnak meg 32-rõl 64-re. Egy átlagos felhasználó igazából ebbõl csak azt érzi, hogy 4GB-nél több RAM-t is láthat a gép. (Gyakorlati határa kb. egy tb tudtommal) Erõforrás igényes feladatoknál viszont jelentõs gyorsulást jelenthet (megfelelõen megírt program esetén), hogy a regiszter mérete nagyobb.
"megfelelõen megírt program esetén" Bizony, sajnos sok esetben egyszerûen csak újrafordítják 64-bites környezetben, de nem optimalizálják a programokat.

Mivel tud többet a 64 bit-es Windows 7 mint a 32 bit-es?

Legjobb válasz: van egy 64 bites explorer böngészõ :D kb ennyi

van egy 64 bites explorer böngészõ :D kb ennyi
64bites oprendszeren futtathatsz 64bites progikat, amik általában jobbak szoktak lenni, mint 32bites társaik (ezalól csak az Internet Explorer a kivétel, mert a 64biteshez nincsenek pluginok). Plusz, a 64bites jobban kihasználja az architektúrát (64bites proci, 4GB+ ram stb.). Mindenképp javasolt.
Nekem 64bites rendszerem van, és tökéletesen mûködik (már egy windows-hoz képest :D ). A 4 giga ram miatt kell.
A kérdező hozzászólása: kössz a válaszokat, am behúzza jobban a gépet a 64 bites?
32bites ~3, 2 Gb-ig látja a belepakolt ramot
"kivéve ha a videókártyád dedikált memóriával rendelkezik (mert akkor békén hagyja a RAM-ot), nem? ha rosszul tudom akk bocs :D" Ez esetben: Mennyit kanyarít le --> nullát kanyarít le. A nulla is számjegy már párszáz éve, mióta az arab matematikusok kitalálták.
"hogy a videokártyád mennyi memóriát kanyarít le magának a RAM-ból." kivéve ha a videókártyád dedikált memóriával rendelkezik (mert akkor békén hagyja a RAM-ot), nem? ha rosszul tudom akk bocs :D
köszönöm a gratulációt! amúgy úgy tudom, hogy a 4 GB felülit is látja, és a 32 bites csak 4 GB-ig látja
Gratulálok az elsõ válaszadónak.
Ha 3-4 GB-nál több RAM-od van, a 64 bites azt is látja. A 32 bites nem. (A 3-4 GB-os határ attól függ, hogy a videokártyád mennyi memóriát kanyarít le magának a RAM-ból.)
Természetesen 32-vel.


Mi a különbség 32 bit és 64 bit között?

Eggyéltalán ezek mit jelentenk, és mire használjuk ?ket??

Legjobb válasz: Mindössze 32 bit :) Poén.

Mindössze 32 bit :) Poén.
attól függ hogy hol. szerintem te a processzorokra gondoltál. ha igen akkor olvasd el ezt http://prohardver.hu/teszt/processzorok_64_biten/64_bites_pr.. lehet jobban megérted. egy dolog biztos, hogy otthoni felhasználásra a 32 bit az általános ugymond ^^
A 64 bites egység csak a nagy memóriát igénylõ, kifejezetten erõs gépekhez szükséges. A számítógépek zöme tehát 32 bites.

Egy 64 bit-es és egy 32 bit-es operációs rendszer között mi a különbség?

64,32,bit,opercáiós,rendszer,windows,7,xp,számítógép,laptop

Legjobb válasz: Benézted a kulcsszavak helyét, barátom. :D http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-vista/32-bit-and-.. A Vistától tekints el. De a google is kidobja, kár volt feltenni a kérdést.

Benézted a kulcsszavak helyét, barátom. :D http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-vista/32-bit-and-.. A Vistától tekints el. De a google is kidobja, kár volt feltenni a kérdést.
Az, hogy egy processzor "hány bites", az azt jelent (nagyjából) hogy, mekkora egész számokkal tud "kényelmesen" dolgozni. Ez egyrészt azért fontos, mert ha egy program sokat számol (nagyon) nagy számokkal, akkor az valószínûleg gyorsabban fog futni egy 64 bites gépen, mint egy 32 bitesen, mert az elõbbi nagyobb darabokban tudja a mûveleteket elvégezni, így potenciálisan 2x gyorsabb, mint az utóbbi. A másik fontos különbség a használható memória méretében van. Egy 64 bites processzor sokkal több (értelmetlenül sok) fizikai memóriát is képes megcímezni. Nagyon sok idõ el fog telni addig, amíg ez legközelebb problémát fog okozni :) A 32 bites arhitektúrák viszont már trükközést igényelnek, mert ha minden byte-ot külön akarsz címezni, akkor kb. 4 gigabyte memóriát tudsz kezelni összesen. (Ez ennél bonyolultabb egy kicsit, a memória címbuszának mérete nem feltétlenül akkora, mint az általános célú regiszterek mérete, pedig az, hogy egy processzor "hány bites", gyakran ezt az utóbbi méretet jelenti, illetve vannak trükkök, amivel ezt ki lehet játszani.) Az, hogy egy operációs rendszer 64 bites, azt jelenti, hogy 64 bites processzortípusra lett lefordítva, tehát ki tudja használni a képességeit, így jóval több memóriát támogat, nagyobb fájlméretet tud(hat), illetve bizonyos esetekben gyorsabb lehet. Ha csak teheted, használj 64 bites operációs rendszert.

Mi a különbség a Vista Home Premium 64-bit és a 32-bit között?

Legjobb válasz: A 64 bites 64 bites architektúrájú számítógépre való. Ha a processzorod és az alaplapod nem 64 bites, akkor azt a verziót nem is tudod telepíteni. A funkciója az, hogy teljesen kihasználja a 64 bites technológiát. 64 bites architektúrára tudsz 32 bitest telepíteni, de 32 bitesre nem tudsz 64 bitest.

A 64 bites 64 bites architektúrájú számítógépre való. Ha a processzorod és az alaplapod nem 64 bites, akkor azt a verziót nem is tudod telepíteni. A funkciója az, hogy teljesen kihasználja a 64 bites technológiát. 64 bites architektúrára tudsz 32 bitest telepíteni, de 32 bitesre nem tudsz 64 bitest.

Mi a különbség a "Windows7 32-bit" és a "Windows7 64-bit" között?

Legjobb válasz: Egyes processzorok 64 bites gyorsítótárral rendelkeznek, ezek a procik így csak fele adatfeldolgozással mûködnek a 32-bites rendszereken, de a 64 bitesen a teljes kapacitásukat kihasználják.Ezeket a dolgokat csak a másolásnál, a tömörítésnél, meg még egy két dolognál lehet szembetûnõen észrevenni.

Egyes processzorok 64 bites gyorsítótárral rendelkeznek, ezek a procik így csak fele adatfeldolgozással mûködnek a 32-bites rendszereken, de a 64 bitesen a teljes kapacitásukat kihasználják.Ezeket a dolgokat csak a másolásnál, a tömörítésnél, meg még egy két dolognál lehet szembetûnõen észrevenni.
"Egyes processzorok 64 bites gyorsítótárral rendelkeznek" Ezt a baromságot... A 64 bites regiszter nem egyenlõ a cache-sel...
Ez az oldal még a procikról és azoknak a regiszter készletükrõl szól: http://prohardver.hu/teszt/processzorok_64_biten/64_bites_pr..
Ne bonyolítsuk túl maradjunk meg a memóriacímzésnél.

Mi a különbség a Windows 7 32 bit és 64 bit között?

Nekem amúgy 64 bites van a laptoppomon

Legjobb válasz: Üdv! Akkor 64bitest rakjál fel. Ha van rá lehetõséged, miért ne használnád ki? :) Amúgy a sok rizsán kivül (nem akarom írni a memóriakezelést, mert meglincsel a sok málna) érezhetõ sebességnövekedés van a megfelelõ programoknál (videókódoló, tömörítõprogramok stb). Mielõtt váltasz, nézd meg van-e 64bites driver a laptopodhoz, de általában lenni szokott!

Üdv! Akkor 64bitest rakjál fel. Ha van rá lehetõséged, miért ne használnád ki? :) Amúgy a sok rizsán kivül (nem akarom írni a memóriakezelést, mert meglincsel a sok málna) érezhetõ sebességnövekedés van a megfelelõ programoknál (videókódoló, tömörítõprogramok stb). Mielõtt váltasz, nézd meg van-e 64bites driver a laptopodhoz, de általában lenni szokott!
Néhány szoftver nem mûködik 100%-osan, vagy mûködik, csak nem rendesen. Sajnos, sok programozó nem tud 64-bitre fejleszteni, ezt látom!

Minecraft rajongo vagyok, de egy windows xp, 32 bit-es, 1.6 GHz, 2. 00 GB RAM gepem van. De kidob es egy jegyzete jelent meg (lentebb) Mit tehetek, hogy ha kell de barhogy jatszodhassak? (lehetoleg ne valjak meg a mostani 1.3.1-es Minecraftomtol, )

# # A fatal error has been detected by the Java Runtime Environment: # # EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION (0xc0000005) at pc=0x0fc2c059, pid=5936, tid=5312 # # JRE version: 7. 0_07-b11 # Java VM: Java HotSpot (TM) Client VM (23.3-b01 mixed mode, sharing windows-x86 ) # Problematic frame: # C [OpenAL32. dll+0xc059] alcCloseDevice+0x52fe # # Failed to write core dump. Minidumps are not enabled by default on client versions of Windows # # If you would like to submit a bug report, please visit: # bugreport. Sun.com/bugreport/crash. Jsp # Tudnatok segiteni?

Legjobb válasz: Jobb gép kell!

Jobb gép kell!
nem kell jobb gép igaz akadni fog de elég a javát frissiteni
Szépen letöltöd és felrakod a drivereket. [link]
A gyártó weblapján keresd meg a hálókártya drivert és tedd fel.
A kérdező hozzászólása: Már "szépen" felraktam a hálózatkártyájét és nem megy.
A kérdező hozzászólása: találtam 1 hálókártyát de valami iesmi van ráirva RTL8139C de nm kapok drivert kirpobálnám ezt.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!