Találatok a következő kifejezésre: Mi a 2008-ban (24 db)

Megszorításokat követel az IMF Romániától és Szerbiától. Õk is hasonlóan rá fognak fizetni, mint mi a 2008-ban felvett hitellel?

Szerencsére Magyarországnak nincs többé IMF tartozása a kormánynak köszönhetően, sőt, az irodájukat is bezárták, ezáltal gyakorlatilag végleg eltűntek innen.

Legjobb válasz: Nem. Ök nem fizetnek rá. Csak mi fizettünk rá a törlesztéssel. Nekik sokkal jobb az olcsobb hitel.

Nem. Ök nem fizetnek rá. Csak mi fizettünk rá a törlesztéssel. Nekik sokkal jobb az olcsobb hitel.
Az elmúlt idõszak megszorításai pl. a tranzakciós adó duplára emelése, 22%-os kamatadó a bankbetétekre, mely magasabb mint Gyurcsány-Bajnai idejéban, 27%-os európai rekordszintû ÁFA, melyet szintén az Orbán-kormány vezetett be, nem megszorítások?
ja nincs imf hitelünk mert nem adtak hiába kuncsorgott a fidesz. cserébe dobtunk ki dupla akkora kamatra állampapírt jippí
Mi sem fizettünk rá az IMF hitelre, és ami megszorításokat követelt, (több kulcsos adó, az államháztartás kiadásainak csökkentése, stadionépítések leállítása stb.) jogos volt. Most sokkal drágább hitelt veszünk igénybe a kibocsátott dollár alapú államkötvényekkel.
"A román állam nem adta el a közmûveit, nem adta el a mobil és távközlési vállalatait" Ööö, Romániában ugyan azok a távközlési cégek vannak, mint szerte Európában. Ami meg állami cég, ott a verseny ki zárt, lásd ellenpélda cseh energia szektor, ahol a verseny okán csökkentek idén az árak.
A román állam nem adta el a közmûveit, nem adta el a mobil és távközlési vállalatait ... Eredmény megmaradt a verseny! A magyar árakhoz képest fele annyiba kerül a gáz, a telefon az internet! Most ezeket az állami részvényeket akarja eladatni az imf romániával ... posta vagy a hajózás már terítéken van, igaz õk legalább nem adják el ingyen!
Hogyan fizettünk rá?
"Szerencsére Magyarországnak nincs többé IMF tartozása a kormánynak köszönhetõen ..." Szerencsére? olvastál errõl pénzügyi ellemzést? mert azok alapján nem szerencse volt ez. Annyi történt, hogy bizonyos tartozások 1 évvel késõbb verik pofán a rendszert. Cserébe viszont szép nagy rakás sok milliárdos mínuszt csináltak vele az országnak. Románia meg Szerbia lehet nem fog "szabadságharcolni" az IMF által javasoltak ellen, vagy legalább részben betartja azokat és akkor igen, jól fognak járni. Persze aki MNO által hamisított kamu feltételekkel dobálózik, annak ez nem meggyõzõ.
3 év alatt mennyi dollár kötvényt bocsátottunk ki? Bajnai mennyi dollárt hívott el? Nem érzed a különbséget mi? pedig elég jelentõs, nagyságrendekrõl van szó. Ráadásul a dollárkötvényre azért volt szükség, mert jegybank elnök személycseréjekor szükség volt tartalék valutára, mert nem lehetett tudni, hogy reagál a piac a személycserére... Ez a tartalék végül nem lett felhasználva, ezért nyáron kifizettük belõle a 2014es imf tartozást is! ennyi a történet... Most is jelentõs tartalékok vannak a rendszerben, ami miatt az államadósság kissé magasabb. Errõl a tartalékról már az is árulkodik, hogy az akk szeptember óta nem bocsátott ki újabb kötvényeket, mert egész évre megvan a szükséges forrás... vagyis a decemberi novemberi tartozást is tudjuk rendezni, ez pedig tartalékokat sejtett.
melyik jobb, ha már a fizetés elõtt elveszik az adó forintokat, vagy ha akkor veszik el ha venni akarsz valamit? Errõl szól az egy kulcs. Egész kelet-eu bevezette, Szlovákia, Lengyelország ezzel az adózással tudott lehagyni minket, igaz közben kissé visszatáncoltak!
25rõl 27-re emelkedett, ennyit többet rak rá a multi egy egy akciónál. tejföl egyik nap 59 ft másik nap már 99 ft. Gondolom ilyen akciók mellett ilyen rések mellett az a 2% eltörpül .. Még egy kisboltban állandó 70ft áron megkapod ugyanazt a tejfölt.
Igen vannak multik, de ott van az állam is aki nem fog beállni a sorba... Németek se adták el a közmûveket, franciák se! midnenhol megmaradt a többségi tulajdonos az államnak vagy van egy oylan piaci szereplõ, aki az állam... Nálunk elsõ pár évben még a friss hús körül legyeskedtek a multik ment a verseny... most hogy leosztották a lapokat és mindenkinek kb ugyanannyi jutott, már megegyeztek, hogy kicsi ország nagy profit! mindenki egységesen emeljen, ha új szereplõ akar megjelenni, akkor azt ki kell csinálni lásd a 4. mobil szolgáltatót, milyen szinteken támadták .... Évek óta nincs már verseny nálunk. Nem is akarnak egymásra licitálni, valaki megnézi az árlistákat mindenhol ugyanazt kapja. Internetben pedig egyed uralom van egy egy szolgáltatónak!
3008 ban.
Soha, legalábbis nem az fogja jelenteni a "válság" végét, hogy a világ a 2007-es állapotokra tér vissza, hanem a mostaniból fog tovább fejlõdni valamivé, úgy, ahogyan az 1950-es évek nyugati gazdasági fellendülése se a 20-as évek visszatérését jelentette. Az viszont biztos, hogy a korai 2000-es évek óriásprofitjai elmúltak. A válság végét egyszerûen a 2008-ban mélyszegénységbe taszajtott népréteg felemelkedése fogja jelenteni. A 2000-es évek közepén kialakult egy sajátosan dekadens és anyagias gazdasági és kulturális szemlélet a nyugati világban, amit a válság alapjaiban rengetett meg. Elég megfigyelni, hogy 2007-ben milyen tematikájú, mai szemmel nézve sznob, nagyképû Apple Macintosh reklámok voltak divatosak az USÁ-ban, most meg olyan egyszerû emberek életével és takarékossággal foglalkozó mûsorok a menõk, mint a Beépített Fõnök és a Kuponozók.
Válság elõtt is voltak ilyen mûsorok a tematikus tv csatornákon.

Mi történt 2008-ban ami miatt megugrott a munkanélküliek száma?

Legjobb válasz: 2007-ben omlott össze az amerikai ingatlanpiac (jelzáloghitel-válság), és a csõdöt jelentõ ingatlanirodák elkezdték frankón magukkal rántani a nekik hitelezõ bankokat. a válság nagyjából 2008-ra növekedett világméretûvé.

2007-ben omlott össze az amerikai ingatlanpiac (jelzáloghitel-válság), és a csõdöt jelentõ ingatlanirodák elkezdték frankón magukkal rántani a nekik hitelezõ bankokat. a válság nagyjából 2008-ra növekedett világméretûvé.
Talán csak nem akkor robbant ki a válság?
Ehhez spec. az MSZP-nek semmi köze nem volt. Akkor robbant ki a válság. Nem véletlen, hogy a kirobbanása után a Fidesz már nem követelt elõre hozott választásokat.
MSZP volt kormányon
gyurcsány böszmeséget böfögött


A FIFA 2008 -ban nem tudok "play online" -ozni mi lehet a baj?

A FIFA 2008 -ban nem tudok play online -ozni mi lehet a baj?

Legjobb válasz: "A FIFA 2008 -ban..." 2014 van, ébresztõ...

"A FIFA 2008 -ban..." 2014 van, ébresztõ...
A kérdező hozzászólása: DE PONT LE SZAROM!
"DE PONT LE SZAROM!" Az EA meg pont leszarja, hogy LE SZAROD. Tanulj inkább magyarul a játszadozás helyett.

Minek köszönhető az, hogy egy 2008-ban alakult vállalkozásnak a 2008-as eredménykimutatásának minden eredménye 0?

Egy vállalat elemzését végeztem el, csak nem értem, hogy 2008-ban megalakult vállalkozásnak a mérlegben találhatók eredmények, de az eredménykimutatásban minden eredmény 0. Ez minek az oka?

Legjobb válasz: Ha az eredménykimutatás nulla, akkor az az jelenti, hogy nem volt semmilyen bevétel illetve költség-ráfordítás. Én egy 2011.12.22.-én alakult cégnek csináltam a beszámolóját és a mérlegfõösszeg 500e,- Ft lett, mert ugye ott a forrás oldalon a jegyzettõke a 411-en és az eszköz oldalon meg a bankba 3841en, de az eredménykimutatás nulla, mivel semmi mozgás nem volt a cégben. Ha valami még nem érthetõ írhatsz privátot nyugodtan:)

Ha az eredménykimutatás nulla, akkor az az jelenti, hogy nem volt semmilyen bevétel illetve költség-ráfordítás. Én egy 2011.12.22.-én alakult cégnek csináltam a beszámolóját és a mérlegfõösszeg 500e, - Ft lett, mert ugye ott a forrás oldalon a jegyzettõke a 411-en és az eszköz oldalon meg a bankba 3841en, de az eredménykimutatás nulla, mivel semmi mozgás nem volt a cégben. Ha valami még nem érthetõ írhatsz privátot nyugodtan:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a választ, még lehet, hogy lesz kérdésem, diplomadolgozatot védem kedden.
Nem lesz, mert EB négyévente van.
A kérdező hozzászólása: Vb van négyévente, eb meg kétévente nem?
Nem.
A vb és az eb és 4 évente van.Legközelebb csak 2012-ben lesz.

Mi a napszemüveg-divat 2008-ban?

Legjobb válasz: Azt vedd meg, amelyik jól áll, és Neked tetszik.

Azt vedd meg, amelyik jól áll, és Neked tetszik.
Minden rossz indulat nélkül jegyzem meg, hogy az összes nõi újság tele van ilyenekkel. Amúgy meg az ami tavaly, baromi nagy, retro szemcsi, most nagy divat fehér kerettel, vagy vékony fém kerettel.
Istenem nem mindegy mi a divat? Lehet valami marha divatos, ha egyszer szarul áll!
A kérdező hozzászólása: Utolsó válaszolónak: azért, mert igénytelen és ingerült vagy, nem kell feltétlenül minden kérdésre válaszolnod... pláne 1.5 éve feltett kérdésre :) Akkor kismama(friss anyuka) voltam, fogalmam sem volt a divatról, nem volt idõm magazinokat bújni és szerettem volna jól kinézni.
Ki, mit és miért ellenõrzött? Eladótól kérd el a tervrajzokat.
A kérdező hozzászólása: Azt ellenõrizték, hogy meg van -e minden papír ami egy építkezéshez kell.Az eladónak nem volt semmi papírja mert annak idején mi megkérdeztük.
Ezek szerint te most építkezel/bõvítesz? Majd megoldja a tervezõ.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!