Találatok a következő kifejezésre: Mi a üzleti (255 db)

Mi a valódi oka hogy bezárnak a Tomicsek féle CBA üzletek Dunaharasztiban, Szigetszentmiklóson, Tökölön stb. és milyen üzletek lesznek helyettük és mikor?

Pár mendemonda kering hogy állítólag A Tomicsek el akart menekülni 3 milliárddal de a határon elfogták.

Legjobb válasz: Én annyit tudok, hogy kirúgta a jobbkezét, aki feljelentette az apehnál. Az apeh kijött ellenõrzésre, lefoglalták a pénztárgépeket, és kiderült, hogy egyikben sem volt feketedoboz, ezért visszamenõleg nem tudom hány évre kiszámolták az átlagbevételt, és annak bizonyos százalékát kell befizetnie, ami több mnit 1 milliárd ft. Ezért zárnak be az üzletek, illetve ezért kevesebb az áru. Nem tudom mi az igazság, mindenesetre ez hihetõbb, mint a te változatod.

Én annyit tudok, hogy kirúgta a jobbkezét, aki feljelentette az apehnál. Az apeh kijött ellenõrzésre, lefoglalták a pénztárgépeket, és kiderült, hogy egyikben sem volt feketedoboz, ezért visszamenõleg nem tudom hány évre kiszámolták az átlagbevételt, és annak bizonyos százalékát kell befizetnie, ami több mnit 1 milliárd ft. Ezért zárnak be az üzletek, illetve ezért kevesebb az áru. Nem tudom mi az igazság, mindenesetre ez hihetõbb, mint a te változatod.
Hogy mi elsz helyette, azt passzolom, de gyanítom, hogy felvásárolja majd a Reál, Spar, stb az üzlethelyiségeket, vagy egy részüket, más részük esetleg ki lesz adva, és a bevételekbõl törleszt az apeh felé.

Mi a különbség az üzleti (vállalkozói) és a lakossági internet elõfizetések között? Miért drágább sokkal az üzleti?

Legjobb válasz: Megbízhatóbb kapcsolat, egyéb szolgáltatások, amit az ISP oldalán le is írnak. DIGI-nél spec 1db fix IP kapsz díjmentesen, meg mindenféle jófej supportot.

Megbízhatóbb kapcsolat, egyéb szolgáltatások, amit az ISP oldalán le is írnak. DIGI-nél spec 1db fix IP kapsz díjmentesen, meg mindenféle jófej supportot.

Mi a különbség internetcsomagoknál az "üzleti előfizetőknek" és az "egyéni előfizetőknek" szóló csomagoknál?

és miért drágább az üzleti?

Legjobb válasz: Az üzleti (ahogy a nevében is benne van) cégeknek, vállalkozásoknak van ... így egy elõfizetést több gépen is használhatsz legálisan ... mert a magánszemélyes elõfizetések 1 gépre szólnak :) Innentõl logikus, hogy miért drágább :)

Az üzleti (ahogy a nevében is benne van) cégeknek, vállalkozásoknak van ... így egy elõfizetést több gépen is használhatsz legálisan ... mert a magánszemélyes elõfizetések 1 gépre szólnak :) Innentõl logikus, hogy miért drágább :)
A kérdező hozzászólása: ja.ezt nem is tudtam hogy nem lehet több gépre elosztani a sima internetet...mégis ajánlják a szolgáltatók hogy routerrel nyugodtan osztható:DD

Mi a véleményed a CaliVita cég termékeiről és mit gondolsz a CaliVita üzleti lehetőségéről?

Én már regisztráltam és most kezdtem el használni az első terméket.Gondolkodom rajta,hogy megpróbálkoznék a hálózatépítéssel is.Olyanok válaszát várom,akiknek már van tapasztalata a céggel!

Legjobb válasz: Épp lehetnek jók a termékek, de ezt nagyjából az összes MLM meg tudja oldani. Amelyik nem oldja meg, az viszonylag gyorsan eltûnik a piacról. Egy MLM üzlet elsõsorban nem a termékektõl, hanem az oktatási rendszertõl lesz jó. Azt érdemes megfigyelned, hogy amikor az emberek, akikkel együttdolgoznál az üzleti lehetõségrõl beszélnek, akkor milyen sokat említik a személyiségfejlõdést, vezetõképzést, emberi bánásmódot, pénzügyi intelligenciát és hasonló témákat. Ha a terméken túl nagy a hangsúly, akkor inkább kereskedésrõl fog szólni a vállalkozás, semmint egy nagyszerû üzletrõl. Amúgy lehet jó az üzlet, de szerintem értelmesebb ötlet valamelyik évtizedek õta mûködõ MLM-mel foglalkozni, mint egy noname-mel. Mindenesetre sok sikert hozzá!

Épp lehetnek jók a termékek, de ezt nagyjából az összes MLM meg tudja oldani. Amelyik nem oldja meg, az viszonylag gyorsan eltûnik a piacról. Egy MLM üzlet elsõsorban nem a termékektõl, hanem az oktatási rendszertõl lesz jó. Azt érdemes megfigyelned, hogy amikor az emberek, akikkel együttdolgoznál az üzleti lehetõségrõl beszélnek, akkor milyen sokat említik a személyiségfejlõdést, vezetõképzést, emberi bánásmódot, pénzügyi intelligenciát és hasonló témákat. Ha a terméken túl nagy a hangsúly, akkor inkább kereskedésrõl fog szólni a vállalkozás, semmint egy nagyszerû üzletrõl. Amúgy lehet jó az üzlet, de szerintem értelmesebb ötlet valamelyik évtizedek õta mûködõ MLM-mel foglalkozni, mint egy noname-mel. Mindenesetre sok sikert hozzá!
A CaliVita a volt California Fittness ceg utodja. Azert valtoztatott nevet mert tobbszor is torvenybe utkozoen viselkedett/cselekedett: a cimkeken feltuntetett kulombozo hatoanyagog bizony sokszor hianyoztak a termekbol... Masreszt, egy uzleti modelt konnyeden le lehet masolni, ebbe sem remekel a ceg. Termeszetesen, mindezek ellenere Te meg lehetsz sikeres ebben a rendszerben, amit oszinten kivanok Neked. Ot eve MLM-ezek, tudom mirol van szo, sok ceget ismerek, de ugy gondolom hogy megtataltam a nekem leg megfelelobb ceget/termekeket. Sikert es kitartast!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszodat! Én már meggyõzõdtem arról, hogy ennek a cégnek valóban jó az üzleti koncepciója és egyébként minden általad felsorolt kritériumnak megfelel. A CaliVita cég 20 éve mûködik, tehát szerintem elég nagy múltja van, ahhoz, hogy megbízzak benne. Igazából csak szerettem volna hallani pár ember véleményét, akinek van tapasztalata az ilyen hálózatépítésben!
Nem is oly rég, egy ismerõsöm felvázolt egy bizonyos vállalkozást, amiben részt vehetnék. Ez pedig a Calivita. Nem tért rá rögtön a névre, elõbb szépen felvázolta. Hallottam már róla régebben is, el is kerültem messzirõl. Mikor ki is mondta, hogy ez a vállalkozás bizony a Calivita... forgattam a szemem. Na de adtam egy esélyt. Meghallgattam, bólogattam... adott egy dvd-t meg egy katalógust. Nos hát, ahogy elmagyarázta, totál piramis játék jött le, kis különbségekkel. Vonakodva átvettem a zacskót a cuccokkal. A dvd-t megnéztem, katalógust átnéztem. A katalógusban szereplõ cuccokból semmire sincs szükségem (fiatal vagyok és egészséges). Sõt mi több, nem is hiszek ezekben a tablettákban, akár az orvosi gyógyszerekben se mindben. Falun nõttem fel. Mindent otthon termel meg a családom. Tudják mit, hogyan és mennyit adnak a növényeknek és az állatoknak. Sokat dolgoztam én is otthon valamikor, mégis csak a szememnek hiszek és a tapasztalatomnak(nem azt mondom, hogy a Coca Colát is otthon fõzzük :D ). Ám mikor megnéztem a dvd-t elgondolkodtatott, hogy sok fiatal benne van. Sikereket is elértek a Calivita által. Valami lehet benne, ha már a fiatalokat meggyõzi. Vagy pont az, a kilátástalan helyzet, a kilátástalan munkanélküliségtõl, a biztos jövõ hiányától való félelem miatt léptek be? Tudok olyanokat akik biztos háttérrel vannak benne a Calivitában, de tudok olyanokat is, akik bizony szegényebb családokból származnak és "sikerre" vitték a Calivitás üzletüket. Nekem is van biztos munkahelyem, jó fizetésem. Büszke, egyetemi diplomás vagyok. Ám mikor még egyetemista voltam mindig attól tartottam, hogy még majd a s... se tudom majd kitörölni azzal a bizonyos diplomámmal. Hány végzõs egyetemista van most is és sokan tényleg kitörölhetik a diplomával, már ha bírják. A gyerekeim miatt aggódom csak, mi lesz velük? Õk is csak majd kitörölhetik? Másrészt, ha valami cég megváltoztatja a nevét ott mindig valami bibi van. Eddigi tapasztalataim ezt mutatják. 20 éve itt van... hát nem tudom. Messzirõl jött ember, azt mond amit akar... szokták mondani. :) Bizonytalanul állok a Calivitával szemben. Lesz egy elõadásuk, meghívtak, megnézem, meghallgatom és talán eldöntöm, hogy beszállok e vagy sem. üdv.
Én csak jót tudok mondani...A termékek (tapasztalatból beszélve) fantasztikussak, és az üzleti modell kivállóan ki van találva...Technikailag minden megvan hogy sikerre vidd ezt a fajta vállalkozásformát, a többi csak rajtad múlik, és persze (jó részben) a felsõvonaladon. Ami jó, hogy nincs veszteni való, max idõ, de az a napi 1-2-3 óra (igazából amennyid van), azt más egyéb hülyeségekre is elmulasztja az ember (tv-zés, netezés, stb)...Amit tudok még mondani, hogy az üzletet próbálni nem lehet, vagy csinálod, és kitartasz mellette, vagy ne is kezd el, mert idáig még senki nem vitt sikerre egy hálózati vállalkozást úgy, hogy csak próbálgatta. Az eleje kilátástalan, kevés pénzt keresel, de 3-4 év kemény munkával egy irígyelni való életet tudsz felépíteni. A cég mögött rendkívül jó vezetõség áll, ebben 100%-os a hitem.

Mi a különbség az üzleti gazdaságtan és az elméleti gazdaságtan között? Melyik a könnyebb?

Szakközépiskola 11. osztályába fakultációra szeretnék jelentkezni gazdaságtanra. Csak nem tudom,hogy melyik mi?! És melyik a könnyebb? (közepes tanuló vagyok,ezért szeretném a könnyebbet választani)

Legjobb válasz: Idén végeztem gazdasági iskolát. Az üzleti gazdaságtan a kézzelfoghatóbb dolgokkal foglalkozik. Mi ott könyvelni, adót bevallani, számlát kiállítani tanultunk. Elmélet volt ott is, pl. cégeknek hogyan kell elszámolni a vásárlásokkal, milyen adók vannak, stb... Elég egyszerû volt. Az elméleti gazdaságtant nálunk kgt-nek hívták. Itt a gazdaság mûködésérõl tanultunk. A mikro- és a makroökonómia volt a téma. Wikipedian olvasd el mirõl szól ez a két dolog. Na ez lesz nektek kgt-n. Szvsz az ügt egyszerûbb, de ha tovább akarsz tanulni, akkor szerintem a kgt-t tanuld emelt szinten. Én az egyiket sem szerettem :)

Idén végeztem gazdasági iskolát. Az üzleti gazdaságtan a kézzelfoghatóbb dolgokkal foglalkozik. Mi ott könyvelni, adót bevallani, számlát kiállítani tanultunk. Elmélet volt ott is, pl. cégeknek hogyan kell elszámolni a vásárlásokkal, milyen adók vannak, stb... Elég egyszerû volt. Az elméleti gazdaságtant nálunk kgt-nek hívták. Itt a gazdaság mûködésérõl tanultunk. A mikro- és a makroökonómia volt a téma. Wikipedian olvasd el mirõl szól ez a két dolog. Na ez lesz nektek kgt-n. Szvsz az ügt egyszerûbb, de ha tovább akarsz tanulni, akkor szerintem a kgt-t tanuld emelt szinten. Én az egyiket sem szerettem :)
Még annyit tennék hozzá, hogy kgt-n sokkal sokkal többet írtunk meg rengeteg ábrát rajzoltunk, valamint én unalmasabbnak találtam a kgt-t. Persze ezek tanárfüggõ dolgok, de gondoltam megosztom az én tapasztalataimat.
Énis most végzek közgazdasági szakközépiskolában, és úgy gondolom, hogy az üzleti gazdaságtan sokkal könnyebb!Például én elméletibõl hármas vagyok, míg üzletibõl dicséretes ötös :D sõt, én úgy döntöttem, hogy ebbõl érettségizem!Engem sokkal jobban leköt az üzleti, és nem olyan elvolt mint az elméleti:) Remélem segítettem:)

A zsidóknak mi a véleménye a holokausztról? Csak üzletnek tekintik?

Legjobb válasz: Igen, vagy egy ilyen réteg, de nehogy azt hidd, hogy a zsidók mind kitömött zsebû cionista üzletemberek... Vajon az az egyszerû dolgozó család és üzletnek tekinti akinek több szerettét is elvitték a szemük láttára?

Igen, vagy egy ilyen réteg, de nehogy azt hidd, hogy a zsidók mind kitömött zsebû cionista üzletemberek... Vajon az az egyszerû dolgozó család és üzletnek tekinti akinek több szerettét is elvitték a szemük láttára?
A zsidók 1%-ának üzlet, de õk a leghangosabbak.
Ahogy az idõ múlik, egyre jobban csak üzlet lesz. Ma már kb a 3. 4. generáció fut az utcán, akiknek személyes emlékük nincs is az egészrõl.
TESSÉÉÉÉK????? Noormális vagy? Hogy mi a véleményük a családjuk kiirtásáról, az idõseknek a saját szenvedéseikrõl? Hogy jut eszedbe ilyen agyatlan kérdés, talán magadból indulsz ki? Csak egy picit képzeld el, hogy borzasztó kínok között ölik meg a szüleidet, nagyszüleidet, testvéreidet, és válaszolj a saját ostoba kérdésedre.
Ja igen ehhez meg hozzászólni sem lehet. Nem volt olyan régen, és ha figyelembe veszed, hogy mondjuk Amerikában, ahova a legnagyobb zsidó közösség csoportosul az átlagéletkor a 80 felé közelít, még azt sem mondhatjuk, hely de micsoda kort értek meg a túlélõk. És ma már Magyarországon sem alacsony az átlag életkor. Az meg még szomorúbb, hogy valóban vannak akik gyerekfejjel járták meg Auschwitzot és nincs róla emlékük.
Egy ember átlagos élettartama férfiak esetében 63 év, nõknél valamivel több, tegyük föl, hogy a holokauszt miatt az érintetteknek még kevesebb, ezért valószínûleg a "kevés" megállja a helyét. De ha te túl soknak tartod azokat, akik még élnek, akkor gondolkozz el róla, hogy nem-e te vagy a rasszista. Ha pedig szerinted nem üzletszerû, akkor miért perelte be pár ember, akiknek a nagyszülei, dédszülei az érintettek, a MÁV-ot akkora pénzre, mint Magyarország éves költségvetésének a kilencede. Ja, nekem dédapámat egyiket lelõtték, másiknak ellõtték az állkapcsát, volt akit kiküldtek egy kis robotra... Nagyapámat csak azért nem, mert túl fiatal volt. Róluk valahogy nem esik szó... szinte tilos beszélni, pedig több magyar halt meg így, mint ott magyar zsidó.
mirõl beszélsz 08:46-os???Tudod te mikor volt a holokauszt???65 éve!Azóta nagyon nem rohangál még a 4.generáció az utcákon!Elég sok túlélõ rohangál még most is, akiknek ott a sorszám a kezükön, akiknek végig kellett nézni hogy a feleségüket, kisgyereküket egybõl viszik a gázkamrába. Gondolj már bele kicsit a dolgokba mit beszélsz!Amúgy ajánlom figyelmedbe a szeretteim nevében c. könyvet, olvasd el! Ha a te szüleid, nagy szüleid egy haláltáborban haltak volna meg, vagy ha kiszabadulva az õ történeteiket hallanád te is ki lennél akadva az ilyen kérdésekre, és te is minden erõddel azon lennél, hogy a mai szélsõséges gondolkozású emberek ellen fellépj!
Ja, és 65 év alatt nagyon is lehet 4. generáció. Elsõ aki ott van táborban, 2. mondjuk születik utána, 3. 20 évre rá, negyedik 40 évre rá. Szóval még mindig maradt 25 év, mert tegyük föl, senki se szült 20 évesen.
09.06! Így igaz, nálad a pont.
500FORINTOT kapott nagy apám havonta amig élt:D:D:D uszunk azota is a pénzben.
ha valóban így volt kaptatok kártérítést csak esetleg nem kértétek. Több ismerõsöm (közeli) kapott érte. Jó persze nem összemérhetõ, mert kb ilyen volt: (nem tudok pontos összeget), hogy após kapott 5 Ft-ot, a zsidók 3000 Ft-ot. (Sajnos most nincs itthon senki aki pontos összeget tudna mondani.)Ez vitathatatlan. De adtak kártérítést Szibériáért is, az is tény.
Kapjátok már be. Mindenki a Holokausztot egyedi példanélküli dolognak tekinti a világban pedig számtalan ilyenre volt példa és az , hogy az én nagy és déd szüleim fele szibériába halt meg? Azért ki ad nekem pénz ki kérdezte megtöllem , hogy milyen érzés? Mikor tiltakozhatok az ellen , hogy ez senkit nem érdekel de a holokausztrol már törvény is van? Én tényleg nagyon sajnálom a holokausztot a világ szégyene de kérem háboru volt hidje el minden zsido , hogy senkinek se volt akkor könnyü.
Nézd meg Elie Wieselt. Õ egy állítólagos holokauszt-túlélõ, a hangosabb fajtából. Soha meg nem mutatta a karjába tetovált sorszámot, vajon miért? A születési idõpontját sem árulta el soha pontosan, illetve, ha mégis, akkor két különbözõ alkalommal két különbözõ dátumot adott meg. Az eredeti neve is tisztázatlan, és - mivel semmi sem biztos róla - az is, hogy egyáltalán zsidó-e. Na, neki üzlet a holokauszt, az biztos. De így általánosan azért nem jelenteném ki, hogy "a" zsidóknak, mert biztos van olyan, akinek nem. De ezeket nem azok között találod meg, akik a Jobbik nevét hallván üvöltöznek, hogy "náczik, jájj, újra holokauszt, segítség, gyorsan kárpótlást, mielõtt még elgázosítanak!". Õk csöndben vannak. És talán jobb is nekik.
A zsidók egyfolytában nyomás alatt tartják a német kormányt, hogyha nem támogatják õket, akkor még több mindent pakolnak ki abból az idõszakból róluk. ezért a német kormány szépen "támogatja" õket, csak hogy csöndben maradjanak. Pénzzel, fegyverekkel...
ha megerõltetném a fejem, még a szerzõt is meg tudnám mondani ki írt errõl tudományos megalapozottsággal könyvet is. (semmi rasszista és náci ideológiától vezérelve) hanem tényekre alapozva.
Ja és egy percig sem tagadtam, hogy nagy businnes épült a holkauszt köré. Akár több órás elõadást is tudnék neked tartani róla, hogy miért és kik építették ki ezt az "üzletágat". Mert vannak elképzeléseim, illetve olvastam, tanultam is róla sokat (kimondottan a holokauszt businnesrõl)
hol írtam, hogy túl soknak tartom? És ne márhogy az USA-ban 63 legyen az átlagéletkor? De egyébként nem az a vita tárgya, hogy lehetnek e 3. 4. generációs zsidók, hanem csak arra próbáltam/tuk felhívni a figyelmedet, hogy bizony vannak még túlélõk, akik nem kirívóan idõsek és nincsenek is kevesen. Nem õk perlik a MÁV-ot, hanem pár ügyvéd, akik kerestek érdekelteket, akik belmentek egy ilyen hülyeségbe, szerintem maguk sem tudják miért. Persze itt vissza is kanyarodhatunk, hogy ezek az ügyvédek zsidók, akik üzletet látnak ebben vagy csak simán ügyvédek - de mindenképp az üzletet látják ebben. És számtalan országnál bepróbálkoztak, csak ott el is vesztették a pert. Persze mivel ilyenekkel van tele az országunk mint te, nem csodálkoznék azon sem, ha ellenünk nyernének.
"Róluk valahogy nem esik szó... szinte tilos beszélni, pedig több magyar halt meg így, mint ott magyar zsidó." Teljesen egyetértek veled, Lengyelországban a zsidók megtiltották, hogy a keresztények emeljenek egy emlékmûvet az õ halottainak, akkor mirõl beszélünk.
szerinted õk mit nem tekintenek üzletnek?

Ha félrenyomtam többször is a PIN-kódomat, és egy költözés miatt sehol nem találom a PUK-kódot, meg tudják mondani az üzletben mi a kódom (le tudják kérdezni a központból) vagy mindenképpen vennem kell új SIM-kártyát?

Legjobb válasz: Üzletben? A pin és puk kód nem a telefonhoz, hanem a SIM kártyához van, úgyhogy a mobilszolgáltatóhoz kell bemenni. Megmondani biztos nem tudják, de valószínûleg adnak neked újat (vagy kódot vagy sim kártyát). Lényeg, hogy mindenképp be kell menni a mobilszolgáltatódhoz!

Üzletben? A pin és puk kód nem a telefonhoz, hanem a SIM kártyához van, úgyhogy a mobilszolgáltatóhoz kell bemenni. Megmondani biztos nem tudják, de valószínûleg adnak neked újat (vagy kódot vagy sim kártyát). Lényeg, hogy mindenképp be kell menni a mobilszolgáltatódhoz!
tipp mix
Pár ezer forintot nem igazán érdemes...

Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!