Találatok a következő kifejezésre: Mi a és mire való Hogy (2041 db)

Valaki meg tudja nekem mondani, hogy hol van és mik a feltételei magyarországon annak hogy valaki tankon legyen a személyzet valamelyik tagja?

Legjobb válasz: http://www.honvedelem.hu/files/9/8663/hogyan_lehetek_szerzod.. Itt leírják, hol érdeklõdj a lehetséges üres posztokról és mik az alapfeltételek.

http://www.honvedelem.hu/files/9/8663/hogyan_lehetek_szerzod.. Itt leírják, hol érdeklõdj a lehetséges üres posztokról és mik az alapfeltételek.

Kik és mik a boszorkányok? Mi jelzi, hogy valaki az?

Nem vagyok sátánista, nem is akarok az lenni, keveset tudok róla, az alapján nem utasítom el, de nem is követem, egy sátánista tudására lenne szükségem, kérdésem lenne.

Legjobb válasz: Úgy hiszem, hogy a kettõnek nem sok köze van egymáshoz, de ha állításod, illetve valaki állítása szerint hordozol boszorkányságra utaló jegyeket, akkor érdemes egy hozzáértõ segítségét kérni. Nem gondolom, hogy annak pont sátánistának kellene lenni... Drága 07:49-es! Lehet, azért tartod viccnek a wicca-t, mert semmit nem tudsz róla. Ez egy vallás, egy közösség hite. Ez olyan, mintha a Bibliát, vagy a kereszténységet is viccnek tartanád. Azt gondolom, inkább tanulnod kellene, semmint elítélni azt, amirõl fogalmad sincs!

Úgy hiszem, hogy a kettõnek nem sok köze van egymáshoz, de ha állításod, illetve valaki állítása szerint hordozol boszorkányságra utaló jegyeket, akkor érdemes egy hozzáértõ segítségét kérni. Nem gondolom, hogy annak pont sátánistának kellene lenni... Drága 07:49-es! Lehet, azért tartod viccnek a wicca-t, mert semmit nem tudsz róla. Ez egy vallás, egy közösség hite. Ez olyan, mintha a Bibliát, vagy a kereszténységet is viccnek tartanád. Azt gondolom, inkább tanulnod kellene, semmint elítélni azt, amirõl fogalmad sincs!
A pentagramma nem boszorkányjel, más vallásokban is elõfordul, és mást is jelképez.
A boszorkányok emberek, külsõleg nem nagyon lehet õket felismerni. Van, akinek pentagramma lóg a nyakában, arról fel lehet ismerni, mert az egy boszorkány jelkép. A boszorkányságban is van többféle. Én a wicca vallást követem, õk a jó boszorkányok. http://www.wicca.hu http://hu.wikipedia.org/wiki/Wicca Ha ez a boszorkányság iránt érdeklõdsz, akkor ajánlott megnézned õket. És nem vagyok sátánista, a boszorkányságnak nincsen köze a Sátánhoz.
Ne haragudj wicca hívõ, de én ismerem a a vallásodat, és ismerem a tanokat is, ennek ellenére összességében én is viccnek tartom a dolgot, bár tény hogy lehet ezt a véleményt úgy is közölni, hogy az ember tiszteletben tartsa a másik hitét.. A wicca egy remek példa arra, hogy lehet összeszedni mindenhonnan a jónak, pozitívnak tûnõ tanokat, és hogy lehet mindent eladni jó pénzért. Ezzel nem azokat akarom bántani, akik mélyen szeretnének hinni valamiben, egy egyensúlyban, harmóniában, de ha kívülrõl szemléled, és rájössz mennyi téves felvetés van a wiccához kötött dolgokban, és micsoda biznisz ez, nem lehet mást látni.
Ez a wicca egy vicc. Agymosott mtvfüggõ kölykök ûzik vele az unalmukat. A 15. szülinapjukra majd kinövik...
Wicca vallás? Nevetségesek vagytok. Kihez imádkoztok, Walt Disney-hez?
A kérdező hozzászólása: Átírták a kérdésem...szóval sátánistávals zeretnék kapcsoaltba lépni...
A kérdező hozzászólása: Tudom olvasgattam már a wiccáról dolgokat...azért sátánistát keresek mert akik mondták mind szorosabb vagy kevésbé szorosabb módon de mégis közük volt a sátánizmushoz...ezért gondoltma hogy asátánisták is tartanak valamit a boszorkányságról és nagyn érdekelne hogy mit...én nem követek semmilyen boszorkányvallást... nem hordok boszorkányjelképet, és állítólag mégis jele van rajtam a boszorkányságnak...
A kérdező hozzászólása: A wiccáról már soakt olvastam sok benne az amit szívesen olvasok és érdekesnek talûálom, de õszinte legyek gyertyák közt verset mormolva én magamat érezném nevetségesnek...valahog ynem tudom átélni...De akik hisznek benne azok szerintem nem nevetségesek...valójában tisztelni is tudom õket a hitük miatt, én erre nem vagyok képes... Mindenhol mást írnak, és valós forrást nehéz találni, vagy talán nem is lehet, elgalábbis az interneten biztosan nem...és a könyvtár se ad nagy távlatokat...ezért szerettem volna egy sátánistával beszélni...de ti is segítettetek, köszönöm...várok még válaszokat nem hittem hogy ennyi lesz:)
Minek akarsz te egy sátánistával találkozni? Megaegó, manipuláció, egyszerélünk mentalitás. A hideg is kiráz tõlük. Mert ez az igazi sátánizmus. Ha bocorkány vagy, akkor az úgyis látszik az aurádon és megtalál majd valaki akitõl tanulhatsz. Tudod Vonzás :)
el vagy tévedve, ha ezt tartod igazi sátánizmusnak..
Boszorkányok nincsenek.
17:25 Azert mert Te meg nem talalkoztal egyel sem, nem jelenti azt, hogy nem leteznek. irj nekem egy privit es bebizonyitom, hogy leteznek. Ezt is egy irja neked.


Járt már ugy valaki hogy terhes lett pedig nem tervezte és ugy érzi fél ettől mert nem áll készen erre a feladatra? Mi a teendő? Mi ilyenkor a jobb?

Legjobb válasz: Én így voltam de egy percig nem fordult meg a fejemben az abortusz, arra van a 9 hónap terhesség ,hogy felkészülj/ünk rá :) Én sokszor gondoltam arra,hogy mi lesz ha sírni fog a babám a kórházban és nem tudom megnyugtatni,de ott minden jött természetesen,és a baba meg megnyugodott ha velem volt.

Én így voltam de egy percig nem fordult meg a fejemben az abortusz, arra van a 9 hónap terhesség , hogy felkészülj/ünk rá :) Én sokszor gondoltam arra, hogy mi lesz ha sírni fog a babám a kórházban és nem tudom megnyugtatni, de ott minden jött természetesen, és a baba meg megnyugodott ha velem volt.
Már van egy lányom! Õ 18 hós volt, mikor bekopogtatott a tesó! (Bocsánat a kifejezésért elõre is) Rettenetesen be voltam szarva! :D Most már 25 hetes a picur odabent és semmiért nem cserélném el!
Sogornom.. Nem tartotta meg. Hosszu evek utan derult ki a csaladban.
Van egy kislányom és egy kisfiam. Még nem terveztünk 3.-at, de meglepetésemre 7 hetes voltam, mikor megtudtam. 15 hónap lesz a két kicsi között és a nagy is csak 3 és fél éves. Mondhatni hogy féltem/félek egy kicsit még most is... Decemberben érkezik a kis kukis és így van jól!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!
Terveztük az elsõn kívül a másik kettõt mindegyiknél féltem. Az elsõnél mert nem tudtam mire számítsak. Pár hét után ezt az érzést felváltotta a mikor láthatlak már, nagyon várlak már érzés. A másodiknál " Jesszus, hogy fogom bírni kettõvel" de ez a félelem is hamar elmúlt. Most a harmadiktól rettegek. Hogy jutok el a boltba? Hogy bírok el három gyerekkel? De ezek már csak pillanatnyi félelmek. Jó Anya leszel attól, hogy félsz. Ne aggódj elmúlik ez az érzés. Hány éves vagy?
Mindegyik gyereknél így éreztem. Volt amelyik tervben volt, volt amelyik nem :) . Így vannak hárman, mindegyiket "megtartottuk"(undorodom ettõl a kifejezéstõl amúgy). Néha az agyamra mennek, de arra egyetlen egy is képes, vagy ha nem a gyerek borít ki, akkor a fõnököd / szomszédod, stb... Ha egyébként pároddal rendben vagytok, nem nyomorogtok, és amúgy is szerettél volna, legfeljebb késõbb, akkor lesz 9 hónapod "ráhangolódni". Lehet, hogy késõbb nagyon bánnád, ha csak azért nem vállalod, mert hirtelen jött.
Nem terveztük. 3 napig totál para volt, nem lehetett hozzám szólni sem. Folyamatosan mondtam, hogy ez tuti tévedés, nem lehet, inkább legyen valami komoly bajom. Aztán ez az elsõ UH-ig tartott, 8 hetes kis paca. Hát, ott már elérzékenyültem. Nem tudom, hogy túl vagy-e ezen, de sokaknál sorsfordító. Nem tudom, hogy mi ilyenkor a jobb. Nem vagyok abortusz párti, de rémes lehet úgy felnõni, ha valakit nem akarnak a szülei. Ha "csak" félsz, úgy érzed, hogy nem állsz még készen, de tudnád szeretni, szerintem vállald. Szerintem a legtöbb kismama frászt kap pár napig a pozi teszt után.

Császármetszés és utána mi történik, előkészületek, mire figyeljek? Győrben császároztak valakit? Hogy történik ott? Hány órát kell feküdni? Mikor láthatod a babát? Mikor kezdhetsz el szoptatni?

császármetszés, el?készület, felkészülés, beavatkozás, szöv?dmény

Legjobb válasz: Látom nem írt senki! Igazából én Kecskeméten szültem császárral, de hátha segíthetek. Ha EDA-t kapsz,akkor elvileg 12 órán át nem kelhetsz fel utána. Ha kint van a baba, akkor odaadják egy picit, aztán viszik fürdetni stb. Ha téged lerendeztek, akkor az örzõben megkaphatod a babát akár egy órára is! Utána nem hozzák ki, mert ugye 12 órát fekszel. Utána felállítanak, kikísérnek tusolni. Ha minden ok, a következõ etetésnél már kihozzák!

Látom nem írt senki! Igazából én Kecskeméten szültem császárral, de hátha segíthetek. Ha EDA-t kapsz, akkor elvileg 12 órán át nem kelhetsz fel utána. Ha kint van a baba, akkor odaadják egy picit, aztán viszik fürdetni stb. Ha téged lerendeztek, akkor az örzõben megkaphatod a babát akár egy órára is! Utána nem hozzák ki, mert ugye 12 órát fekszel. Utána felállítanak, kikísérnek tusolni. Ha minden ok, a következõ etetésnél már kihozzák!
Engem Szolnokon császároztak, de valószínû mindenhol ugyanaz a menete.Programozott volt és így nézett ki: Elõször beöntés, CTG egy ideig, katéter, infúzió, gyomorsavcsökkentõ lötty a vajúdóban, majd a mûtõben spinális érzéstelenítés, gyors vízszintesbe fekvés. Kivették a babámat, odahozták egy puszira, összevarrtak majd a megfigyelõbe toltak, nem volt szabad a fejemet emelni és rengeteg folyadékot kellett inni, erre a kettõre figyelj nagyon és 11 óra múlva fel kellett állnom, mondjuk ez nehéz volt elõször, de utána óráról órára javult a helyzet. A babámat rögtön hozták mûtét után. ez nagyon jó volt. Kb. ennyi a lényeg. Remélem tudtam segíteni.
A kérdező hozzászólása: köszönöm szépen a választ, válaszokat. 1. a baba akkor 24 órát nincs mellettem, és a nõvérek hozzák szoptatni? 2.az apuka meddig lehet a megfigyelõben?hánytól-hányig? 3.cumisüveget vigyek? 4.ha nem indul be a mellbõl való szoptatás, vagy nem tud a baba olyan erõsen szívni egybõl adnak tápszert? gondolom ez a napi súlymérésnél is kiderül? 5. érezni már az elsõ szoptatásnál, hogy szív a baba?
A kérdező hozzászólása: 6. hogyan tudsz rendesen letusolni, megmosakodni, ha minden ott lóg belõled?van külön zuhanyfej vagy az a fali? 7.12 órán át amikor is kint vagy a kórteremben a baba melletted van vagy hozzánk oda mindig 3 óránként szoptatni?
Milyen fura, Szolnokon a Hetényi annyira "bababarát", hogy az én babámnak nemhogy tápszert, de még vizet is alig akart adni a nõvér, miután szegényke úgy ordított, hogy nem lehetett lecsillapítani.Azért sírt, mert éhes-szomjas volt (kánikula+kevés tej), ja és azt mondta a babának, hogy "ne hisztizz, fiam"...én meg semmit nem tudtam tenni, végül elvitték és elaludt.
Az enyémnek meg úgy leesett a vércukra a nagy "éheztetésben", hogy majdnem kóma lett belõle. Ez egy baromság, hogy nem adnak enni neki, amíg nincs tejed. Nálam 2 napig kellett pótolni, mert csak akkor lövellt be a mellem. Addig étlen, szomjan, !
Nekem azt mondták adtak neki enni az elsõ nap. Bár azt is mondták, hogy a baba amikor megszületik 24 órányi "élelemmel" jön, ezért nem gond, ha elsõ nap nem kap semmit, de szerintem azért ez nem teljesen így van. Másnap már láttam, hogy adnak neki.

Valaki, aki ért ehhez, el tudná magyarázni, hogy mi ez a vármegyerendszer-terv, mi a célja, miben más és miért jó nekünk?

Én nem értem, hogy ez mi. Nekem, ha a "vármegye" szót meghallom, a Mátyás korabeli Magyar Királyság jut róla eszembe az akkor várakkal, meg a 18. századi Magyarország az akkori közigazgatási rendszerrel. Mi ez a törvénytervezet egyáltalán? Megváltoztatják a megyék kiterjedését? Semmit nem értek.

Legjobb válasz: Elõkészület a királyság bevezetéséhez.

Szerintem az én válaszom értelmes. Ha belegondolsz nem erre felé tart az egész? Vikin korona lesz.
Elõkészület a királyság bevezetéséhez.
A kérdező hozzászólása: A "járás" ugyanígy nem mond sokat. És azt se értem, hogy miért akarják Magyarországot Magyarországra átnevezni. Nem ez volt eddig is a neve?
A járás a megye részét alkotó, annak felosztásával kialakított, községeket – 1950-1954 között esetleg városokat is – magába foglaló közigazgatási területi egység volt Magyarországon. A járások sok évszázados múltra tekintenek vissza, és 1983 végéig léteztek. Járások mint közigazgatási, olykor önkormányzattal is rendelkezõ egységek más országokban is léteznek. A járások határai – noha gyakran változhattak – sokszor természeti, gazdasági-földrajzi táji határokat, történeti, néprajzi csoportokat követtek. Sok esetben elnevezésükben is utaltak ilyen összefüggésekre.
A vármegye (latinul comitatus) vagy megye a magyar közigazgatás alapvetõ területi egysége I. István király óta. A II. világháború végéig a hivatalos elnevezés szigorúan véve a vármegye volt, de ennek szinonimájaként széles körben használták a megye szót is, sõt, ez törvények és egyéb jogszabályok szövegében is elõfordult. 1949-ben az Alkotmány hivatalossá tette a megye megnevezést, és ettõl kezdve csak történeti megjelölésekben fordul elõ a vármegye szó. A terv röviden: a megyéket ezután (újra) vármegyének akarják nevezni, mást nem változtatnak (terület, elnevezés). A hétköznapokban semmiben sem más és semmiben sem jobb az embereknek.
A kérdező hozzászólása: Istenem, ennyire hülyék vagytok? Ezt senki nem érti a kitalálóján kívül? Az egész gyk-n egy értelmes választ nem találtam.
Még õk sem.
A kérdező hozzászólása: Senki nem tudja, hogy mi a franc ez?
Ezeket az ispános meg helytartós ókori dolgokat én sem vágom. De az átnevezéshez annyit, hogy jelenleg hivatalosan Magyar Köztársaság a nevünk, és ebbõl akarnak csak szimpla Magyarországot csinálni.
"Nekem, ha a "vármegye" szót meghallom, a Mátyás korabeli Magyar Királyság jut róla eszembe" 1949-ig vármegyéknek hívták a megyéket. Mondjuk fölösleges ezen a szótagon lovagolni, kivéve persze, ha nem az a célod, hogy indíts egy "a fidesz visszaállítja a középkort" típusú meddõ vitát. "Mi ez a törvénytervezet egyáltalán? Megváltoztatják a megyék kiterjedését?" Nem, de pl. újra bevezetik a járásokat. A legtöbb közigazgatási funkció járási szintre kerül, gondolom. Ezzel az önkormányzatok funkciói csökkennek. Ezzel megtakarításokat lehet elérni, mármint ha jól csinálják.

Január 19-én a TV2-n a Stahl konyhájában Stahl Judit valami krémes törökmézes, sütés nélküli receptet csinált. Van valakinek ötlete, hogy mit készített és mi a receptje?

Január 19-én a TV2-n a Stahl konyhájában Stahl Judit valami krémes törökmézes, sütés nélküli receptet csinált. Ezt már korábban is leadták, de nem jegyeztem meg a receptet, most meg nem találom.

Legjobb válasz: SEMIFREDDO • 1 tojás 4 tojás sárgája 3 dl tejszín 1 dl méz Elkészítés A tojásokat és a mézet gõz fölött sûrûre fõzzük, kicsit kihûtjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt. Folpackkal kibélelt pástétomformában hûtjük a mélyhûtõben 3 óra hosszat.

SEMIFREDDO • 1 tojás 4 tojás sárgája 3 dl tejszín 1 dl méz Elkészítés A tojásokat és a mézet gõz fölött sûrûre fõzzük, kicsit kihûtjük, majd hozzáadjuk a habbá vert tejszínt. Folpackkal kibélelt pástétomformában hûtjük a mélyhûtõben 3 óra hosszat.
Õ nem így csinálta... Teljesen nem tudom a receptet, csak emlékezetbõl írom. Törökméz: 15dkg cukor 2-3ek. méz Ha bebarnult kesudiót szórunk rá. (Nem emlékszem, hogy kell-e még bele valami) Ezt egy sütõpapírra "kiterítjük" és várjunk, míg kihûl. Semifredo: Kb. 3 tojást szétválasztunk és felverjük. A fehérjébe kevés cukrot teszünk. A sárgájába egy vanília rud belsejét belekapargatjuk, másra nem emlékszem, hogy még mit tett bele :/ Ha a tojásfehérje megszilárdult óvatosan összekeverjük a sárgájával. 1 kicsi habtejszínt felverünk, úgy láttam, hogy nem teljesen keményre. Egy formát kibélelünk folpackkal, majd egy réteg krémre halmozunk egy réteg mozsárban összetört törökmézet, és így tovább, amíg el nem fogy. Lehûtjük. Bocsi, tudom, hogy hiányos a recept, de talán egy hozzászóló majd ki tudja egészíteni. ;)
A habtejszínt belekeverjük a tojásos krémbe. Ezt kifelejtettem. Bocsi
A kérdező hozzászólása: Nagyon szépen köszönöm !!

Mi az a magömlés? Mi az hogy valakinek orgazmusa van? és mit csinál az amikor valaki elélvez?

Legjobb válasz: Magömlés = vulkán kitörés Orgazmus = még túl kicsi vagy hozzá, nálad még annyi, hogy egy nagyon finom csokit vagy sütit eszel és sok-sok endorfinod termelõdik Elélvez = még több fini csoki vagy süti, ami még több boldogsághormon, amit már nem lehet fokozni és utána egy darabig nem bírsz se csokit, se sütit enni.

Magömlés = vulkán kitörés Orgazmus = még túl kicsi vagy hozzá, nálad még annyi, hogy egy nagyon finom csokit vagy sütit eszel és sok-sok endorfinod termelõdik Elélvez = még több fini csoki vagy süti, ami még több boldogsághormon, amit már nem lehet fokozni és utána egy darabig nem bírsz se csokit, se sütit enni.
A kérdésfeltevésbõl adódóan, neked ezzel még nem kellene foglalkoznod.
amikor elélvez akkor orgazmusa van 12-13 évesen ez még ne nagyon érdekeljen
nehéz elmondani, inkább látnod, vagy tapasztalnod kell.
A kérdező hozzászólása: utolsó kommentelõnek köszönöm:) és egyébként mindenki félreértette mivel lány vagyok xDD
A szexuális aktus tetõpontja, teljes kibontakozása. Magömlésnek azt a történést nevezzük, amikor a sperma (ami nem más, mint a hímivarsejtek és egy "vivõanyag" elegye) a prosztata (dülmirigy) ritmikus összehúzódása által a húgycsövön keresztül úgymond ejakulál, kilövell. Ahogy a nevében is van, a magok, azaz a hímivarsejtek "kiömlenek" azaz spriccelve távoznak. Az orgazmus az a szexuális aktus beteljesedése, gyakran egyenlõségjelet tesznek a magömlés és az orgazmus közé, pedig a kettõ nem egy és ugyanaz, noha legtöbbször egy idõben is történnek. Míg az ejakuláció (magömlés) elsõsorban fizikális történés, az orgazmus inkább idegi úton kiváltódott agyi inger. Egyike a leghõbben áhított és legkellemesebbnek mondott érzéseknek. Az "elélvez" egy elég pejoratív, kissé vulgáris szó, ami ezt a szexuális kielégülést fejezi ki. Ha 16 éves vagy, akkor feltehetõen Benned is van már fizikális késztetés, szexuális vágy (természetes, szaporodási ösztönünk, ugyanúgy természetes, mint az alvás vagy az anyagcsere, tehát tök fölösleges belõle misztikumot vagy poént csinálni), akkor megtapasztalhatod, hogy afféle "varázslatos"-nak tûnõ, kimondottan testi jellegû gondolatokra erekció következik be, azaz a hímvesszõd megmerevedik (ahogy a köznyelv mondja: "feláll"). Ez pontosan az ejakulátum célbajuttatását szolgálja. Fizikális ingerlésre pedig egyre hevesebben fogod érezni, hogy felfokozódik benned a szexualitás, majd egy idõ után bekövetkezik a tetõfok, az ejakuláció és az orgazmus.
16 évesen nem tudod? Maszturbálj és megtudod...
De ha már 16 éves vagy - közben írtad ki, miközben írtam az elõzõt - itt megtalálod pontosan: http://hu.wikipedia.org/wiki/Orgazmus
A kérdező hozzászólása: 16 éves vagyok és minket a suliban nem nagyon világosítottak fel és érdekellne.
kérdezd a szüleid, barátaid

Mit jelent pl. ezen a keverő erősítőn az hogy "phantom"? És miben számít, miért jó hogy van, mi a jelentősége, mire való?

http://www.thomann.de/de/the_tmix_pm_800_bundle.htm

Legjobb válasz: http://www.hangaruhaz.hu/cms/mi-az-a-fantom-tap-kezdoknek

A kérdező hozzászólása: köszi szépen :)


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!