Találatok a következő kifejezésre: Mi a és mire való (4600 db)

Aki USA-ban tanul, az hogyan jutott ki, és mik a követelményei, hogy valaki kint tanulhasson egyetemen? Nagy álmom válna ezzel valóra!

Legjobb válasz: Alapképzésre és mesterképzésre egyaránt érvényes hogy a megfelelõ tesztek kitöltésével TOEFL+SAT/GRE/GMAT/... De mivel ezeken sokan egyformát írnak, és több ezren vannak 1-1 évfolyamban ezért amivel különbséget tesznek az a motivációs levél, annak kell kitûnnie.

Alapképzésre és mesterképzésre egyaránt érvényes hogy a megfelelõ tesztek kitöltésével TOEFL+SAT/GRE/GMAT/... De mivel ezeken sokan egyformát írnak, és több ezren vannak 1-1 évfolyamban ezért amivel különbséget tesznek az a motivációs levél, annak kell kitûnnie.
Nos ahogy írta az elsõ, jó tanulmányi eredmények, teszteket jóra megírni, és jó motivációs levél illetve ajánlólevél. Nem árt ha itt Magyarországon van családod, barátaid, hogy az Amerikaiak lássák, hogy van miért visszajönnöd, különben be sem engednek. Ezen felül nem árt némi, na jó, inkább sok(k) pénz, mert az Amerikai élet drága, az egyetem meg még inkább, meg ugye a repülõjegy.
VIszamenetellel kulonosebben nem foglalkoznak, ha felvettek, az egyetem kezeskedik, megkapod a diakvizumot. Az elet meg marhara nem dragabb az Allamokban, lakber igen, orvosi biztositast az egyetem ad, minden mas meg konkretan olcsobb. Olcsobb a kaja, olcsobb a kocsi, olcsobb a benzin, olcsobb egy szamitogep, olcsobbak a ruhak...nem minden es nem mindig, de altalaban igen. A fentieken kivul mega zt tennem hozza, hogy versenyeredmenyek is kellenek, azok nelkul nem nagyon megy. Tovabba allami egyetemre osztondijat neccesebben kaphatsz, a need blind egyetemek alt. maganegyetemek.
A kérdező hozzászólása: Köszi, és ment a zöld kéz!

Mi az a lóbalzsam? Mire jó? És ha valaki már használta, megérte?

Legjobb válasz: Lóbalzsam az egy melegítõ balzsam, elõször lovak izmainak az átmelegítésére használták, ezért hívják lóbalzsamnak, ha jól tudom. Fáradt, igénybe vett izmaid kenegetheted vele, jót tesz neki, csak nagyon büdi..

Lóbalzsam az egy melegítõ balzsam, elõször lovak izmainak az átmelegítésére használták, ezért hívják lóbalzsamnak, ha jól tudom. Fáradt, igénybe vett izmaid kenegetheted vele, jót tesz neki, csak nagyon büdi..
A lóbalzsam mentolos gél, és használ. Én rákenegetem a derekamra, vagy a lábamra , betekerem egy törölközõvel és addig fekszem, amíg érzem a hatását. Kb fél óra.
Lovak számára fejlesztették ki, de embernek is jó ízületi és izomgyulladást csillapító krém. Meglepõen hatásos.
Igen, nagyon jó izületi fájdalomra!!!


Ha zaklatásért feljelentek valakit mit kaphat és mik a költségei az én részemről?

Pár napja már vezetékes telefonon szórakozik valaki, és a számát kiírja a telefon annyi esze nincsen, hogy letiltsa. Kérdeztem a telenort, de a kérésére az adatai titkosítva vannak. Ott azt mondták, ha meg akarom tudni ki az akkor a rend?rségen kell feljelentést tennem.

Legjobb válasz: Feljelentésnek költsége nincs. Ha bíróságra kerül az ügy akkor az esetleges költségeket vagy az állam vagy pedig az elkövetõ fizeti

Feljelentésnek költsége nincs. Ha bíróságra kerül az ügy akkor az esetleges költségeket vagy az állam vagy pedig az elkövetõ fizeti

Mi a szerelem mik a jelei? És mit tesz az akinek bejön valaki? Mik a reagciói? : )

Legjobb válasz: azon kapod magad, hogy lefekvés elõtt gyakran gondolsz rá. keresed. érdekel amit mond. kezded egyre szebbnek látni. sokat gondolsz rá. ha beszélsz vele, vagy megjelenik izzad a tenyered, és nem tudsz megszólalni. ideges vagy, a füled tövés, fejedet vakarod/a cipzáraddal matatsz, stb. másoknak gyakran beszélsz róla. féltékeny vagy, ha mással van.

azon kapod magad, hogy lefekvés elõtt gyakran gondolsz rá. keresed. érdekel amit mond. kezded egyre szebbnek látni. sokat gondolsz rá. ha beszélsz vele, vagy megjelenik izzad a tenyered, és nem tudsz megszólalni. ideges vagy, a füled tövés, fejedet vakarod/a cipzáraddal matatsz, stb. másoknak gyakran beszélsz róla. féltékeny vagy, ha mással van.
Nem csak rám tör, hanem meg is dugom.
megtanul helyesen írni
amúgy hány éves vagy h ilyen értelmes kérdést felteszel?:)
Rámtör a "meg akarom du*gni" érzés.
Pszichológiai szempontból a szerelem: infantilis, incesztuózus, szadomazochista duálunió
Jelek, hogy szerelembe estél: - Újra és újra elolvasod az üzeneteit - Amikor vele vagy, nagyon lassan sétálsz - Amikor vele vagy, úgy csinálsz, mintha félénk lennél - A szíved hevesebben dobog, amikor rá gondolsz ... - A hangját hallgatva ok nélkül mosolyognod kell - Miközben rá nézel, nem látsz senki mást - Õ lesz minden, amire csak gondolsz - Észreveszed, hogy mindig mosolyogsz, ha rá gondolsz ANNAK ELLENÉRE, HOGY NEM VOLT NÉV EMLÍTVE, RÁ GONDOLTÁL, MIKÖZBEN EZT OLVASTAD..:PP
A kérdező hozzászólása: :) az jó :)
hát .... én most épp szerelmes vagyok egy srácba és semmi különös, csak állandóan rágondolok, lefekvés elõtt is rágondolok, vele álmodok, amikor felkelek, õ jut elõször eszembe, más egyáltalán nem is tetszik .. :D 13l
A kérdező hozzászólása: 13 14 leszek kösz
Õl, butít, nyomorba dönt, röviden ennyi!
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat.
Utolsó szépen összefoglalta, legalábbis én is hasonlóképpen élem át :)
A kérdező hozzászólása: Szeretném, ha normális válaszok érkeznének Köszike.Hátha ennyi eszed van akkor feküdj le magadnak és felõlem csinálj magaddal amit akarsz nem türöm, hogy egy normális kérdésre olyat írnak hogy megd*gni stb. szóval csáóka neked.
csak rá gondolsz, õ jár a fejedben, vele álmodsz, róla fantáziálsz, más nem izgat annyira
utolsó ÉS TÉNYLEG :DD

Valaki, aki ért ehhez, el tudná magyarázni, hogy mi ez a vármegyerendszer-terv, mi a célja, miben más és miért jó nekünk?

Én nem értem, hogy ez mi. Nekem, ha a "vármegye" szót meghallom, a Mátyás korabeli Magyar Királyság jut róla eszembe az akkor várakkal, meg a 18. századi Magyarország az akkori közigazgatási rendszerrel. Mi ez a törvénytervezet egyáltalán? Megváltoztatják a megyék kiterjedését? Semmit nem értek.

Legjobb válasz: Elõkészület a királyság bevezetéséhez.

Szerintem az én válaszom értelmes. Ha belegondolsz nem erre felé tart az egész? Vikin korona lesz.
Elõkészület a királyság bevezetéséhez.
A kérdező hozzászólása: A "járás" ugyanígy nem mond sokat. És azt se értem, hogy miért akarják Magyarországot Magyarországra átnevezni. Nem ez volt eddig is a neve?
A járás a megye részét alkotó, annak felosztásával kialakított, községeket – 1950-1954 között esetleg városokat is – magába foglaló közigazgatási területi egység volt Magyarországon. A járások sok évszázados múltra tekintenek vissza, és 1983 végéig léteztek. Járások mint közigazgatási, olykor önkormányzattal is rendelkezõ egységek más országokban is léteznek. A járások határai – noha gyakran változhattak – sokszor természeti, gazdasági-földrajzi táji határokat, történeti, néprajzi csoportokat követtek. Sok esetben elnevezésükben is utaltak ilyen összefüggésekre.
A vármegye (latinul comitatus) vagy megye a magyar közigazgatás alapvetõ területi egysége I. István király óta. A II. világháború végéig a hivatalos elnevezés szigorúan véve a vármegye volt, de ennek szinonimájaként széles körben használták a megye szót is, sõt, ez törvények és egyéb jogszabályok szövegében is elõfordult. 1949-ben az Alkotmány hivatalossá tette a megye megnevezést, és ettõl kezdve csak történeti megjelölésekben fordul elõ a vármegye szó. A terv röviden: a megyéket ezután (újra) vármegyének akarják nevezni, mást nem változtatnak (terület, elnevezés). A hétköznapokban semmiben sem más és semmiben sem jobb az embereknek.
A kérdező hozzászólása: Istenem, ennyire hülyék vagytok? Ezt senki nem érti a kitalálóján kívül? Az egész gyk-n egy értelmes választ nem találtam.
Még õk sem.
A kérdező hozzászólása: Senki nem tudja, hogy mi a franc ez?
Ezeket az ispános meg helytartós ókori dolgokat én sem vágom. De az átnevezéshez annyit, hogy jelenleg hivatalosan Magyar Köztársaság a nevünk, és ebbõl akarnak csak szimpla Magyarországot csinálni.
"Nekem, ha a "vármegye" szót meghallom, a Mátyás korabeli Magyar Királyság jut róla eszembe" 1949-ig vármegyéknek hívták a megyéket. Mondjuk fölösleges ezen a szótagon lovagolni, kivéve persze, ha nem az a célod, hogy indíts egy "a fidesz visszaállítja a középkort" típusú meddõ vitát. "Mi ez a törvénytervezet egyáltalán? Megváltoztatják a megyék kiterjedését?" Nem, de pl. újra bevezetik a járásokat. A legtöbb közigazgatási funkció járási szintre kerül, gondolom. Ezzel az önkormányzatok funkciói csökkennek. Ezzel megtakarításokat lehet elérni, mármint ha jól csinálják.

Kik és mik a boszorkányok? Mi jelzi, hogy valaki az?

Nem vagyok sátánista, nem is akarok az lenni, keveset tudok róla, az alapján nem utasítom el, de nem is követem, egy sátánista tudására lenne szükségem, kérdésem lenne.

Legjobb válasz: Úgy hiszem, hogy a kettõnek nem sok köze van egymáshoz, de ha állításod, illetve valaki állítása szerint hordozol boszorkányságra utaló jegyeket, akkor érdemes egy hozzáértõ segítségét kérni. Nem gondolom, hogy annak pont sátánistának kellene lenni... Drága 07:49-es! Lehet, azért tartod viccnek a wicca-t, mert semmit nem tudsz róla. Ez egy vallás, egy közösség hite. Ez olyan, mintha a Bibliát, vagy a kereszténységet is viccnek tartanád. Azt gondolom, inkább tanulnod kellene, semmint elítélni azt, amirõl fogalmad sincs!

Úgy hiszem, hogy a kettõnek nem sok köze van egymáshoz, de ha állításod, illetve valaki állítása szerint hordozol boszorkányságra utaló jegyeket, akkor érdemes egy hozzáértõ segítségét kérni. Nem gondolom, hogy annak pont sátánistának kellene lenni... Drága 07:49-es! Lehet, azért tartod viccnek a wicca-t, mert semmit nem tudsz róla. Ez egy vallás, egy közösség hite. Ez olyan, mintha a Bibliát, vagy a kereszténységet is viccnek tartanád. Azt gondolom, inkább tanulnod kellene, semmint elítélni azt, amirõl fogalmad sincs!
A pentagramma nem boszorkányjel, más vallásokban is elõfordul, és mást is jelképez.
A boszorkányok emberek, külsõleg nem nagyon lehet õket felismerni. Van, akinek pentagramma lóg a nyakában, arról fel lehet ismerni, mert az egy boszorkány jelkép. A boszorkányságban is van többféle. Én a wicca vallást követem, õk a jó boszorkányok. http://www.wicca.hu http://hu.wikipedia.org/wiki/Wicca Ha ez a boszorkányság iránt érdeklõdsz, akkor ajánlott megnézned õket. És nem vagyok sátánista, a boszorkányságnak nincsen köze a Sátánhoz.
Ne haragudj wicca hívõ, de én ismerem a a vallásodat, és ismerem a tanokat is, ennek ellenére összességében én is viccnek tartom a dolgot, bár tény hogy lehet ezt a véleményt úgy is közölni, hogy az ember tiszteletben tartsa a másik hitét.. A wicca egy remek példa arra, hogy lehet összeszedni mindenhonnan a jónak, pozitívnak tûnõ tanokat, és hogy lehet mindent eladni jó pénzért. Ezzel nem azokat akarom bántani, akik mélyen szeretnének hinni valamiben, egy egyensúlyban, harmóniában, de ha kívülrõl szemléled, és rájössz mennyi téves felvetés van a wiccához kötött dolgokban, és micsoda biznisz ez, nem lehet mást látni.
Ez a wicca egy vicc. Agymosott mtvfüggõ kölykök ûzik vele az unalmukat. A 15. szülinapjukra majd kinövik...
Wicca vallás? Nevetségesek vagytok. Kihez imádkoztok, Walt Disney-hez?
A kérdező hozzászólása: Átírták a kérdésem...szóval sátánistávals zeretnék kapcsoaltba lépni...
A kérdező hozzászólása: Tudom olvasgattam már a wiccáról dolgokat...azért sátánistát keresek mert akik mondták mind szorosabb vagy kevésbé szorosabb módon de mégis közük volt a sátánizmushoz...ezért gondoltma hogy asátánisták is tartanak valamit a boszorkányságról és nagyn érdekelne hogy mit...én nem követek semmilyen boszorkányvallást... nem hordok boszorkányjelképet, és állítólag mégis jele van rajtam a boszorkányságnak...
A kérdező hozzászólása: A wiccáról már soakt olvastam sok benne az amit szívesen olvasok és érdekesnek talûálom, de õszinte legyek gyertyák közt verset mormolva én magamat érezném nevetségesnek...valahog ynem tudom átélni...De akik hisznek benne azok szerintem nem nevetségesek...valójában tisztelni is tudom õket a hitük miatt, én erre nem vagyok képes... Mindenhol mást írnak, és valós forrást nehéz találni, vagy talán nem is lehet, elgalábbis az interneten biztosan nem...és a könyvtár se ad nagy távlatokat...ezért szerettem volna egy sátánistával beszélni...de ti is segítettetek, köszönöm...várok még válaszokat nem hittem hogy ennyi lesz:)
Minek akarsz te egy sátánistával találkozni? Megaegó, manipuláció, egyszerélünk mentalitás. A hideg is kiráz tõlük. Mert ez az igazi sátánizmus. Ha bocorkány vagy, akkor az úgyis látszik az aurádon és megtalál majd valaki akitõl tanulhatsz. Tudod Vonzás :)
el vagy tévedve, ha ezt tartod igazi sátánizmusnak..
Boszorkányok nincsenek.
17:25 Azert mert Te meg nem talalkoztal egyel sem, nem jelenti azt, hogy nem leteznek. irj nekem egy privit es bebizonyitom, hogy leteznek. Ezt is egy irja neked.

Járt már ugy valaki hogy terhes lett pedig nem tervezte és ugy érzi fél ettől mert nem áll készen erre a feladatra? Mi a teendő? Mi ilyenkor a jobb?

Legjobb válasz: Én így voltam de egy percig nem fordult meg a fejemben az abortusz, arra van a 9 hónap terhesség ,hogy felkészülj/ünk rá :) Én sokszor gondoltam arra,hogy mi lesz ha sírni fog a babám a kórházban és nem tudom megnyugtatni,de ott minden jött természetesen,és a baba meg megnyugodott ha velem volt.

Én így voltam de egy percig nem fordult meg a fejemben az abortusz, arra van a 9 hónap terhesség , hogy felkészülj/ünk rá :) Én sokszor gondoltam arra, hogy mi lesz ha sírni fog a babám a kórházban és nem tudom megnyugtatni, de ott minden jött természetesen, és a baba meg megnyugodott ha velem volt.
Már van egy lányom! Õ 18 hós volt, mikor bekopogtatott a tesó! (Bocsánat a kifejezésért elõre is) Rettenetesen be voltam szarva! :D Most már 25 hetes a picur odabent és semmiért nem cserélném el!
Sogornom.. Nem tartotta meg. Hosszu evek utan derult ki a csaladban.
Van egy kislányom és egy kisfiam. Még nem terveztünk 3.-at, de meglepetésemre 7 hetes voltam, mikor megtudtam. 15 hónap lesz a két kicsi között és a nagy is csak 3 és fél éves. Mondhatni hogy féltem/félek egy kicsit még most is... Decemberben érkezik a kis kukis és így van jól!
A kérdező hozzászólása: Köszönöm a válaszokat!!
Terveztük az elsõn kívül a másik kettõt mindegyiknél féltem. Az elsõnél mert nem tudtam mire számítsak. Pár hét után ezt az érzést felváltotta a mikor láthatlak már, nagyon várlak már érzés. A másodiknál " Jesszus, hogy fogom bírni kettõvel" de ez a félelem is hamar elmúlt. Most a harmadiktól rettegek. Hogy jutok el a boltba? Hogy bírok el három gyerekkel? De ezek már csak pillanatnyi félelmek. Jó Anya leszel attól, hogy félsz. Ne aggódj elmúlik ez az érzés. Hány éves vagy?
Mindegyik gyereknél így éreztem. Volt amelyik tervben volt, volt amelyik nem :) . Így vannak hárman, mindegyiket "megtartottuk"(undorodom ettõl a kifejezéstõl amúgy). Néha az agyamra mennek, de arra egyetlen egy is képes, vagy ha nem a gyerek borít ki, akkor a fõnököd / szomszédod, stb... Ha egyébként pároddal rendben vagytok, nem nyomorogtok, és amúgy is szerettél volna, legfeljebb késõbb, akkor lesz 9 hónapod "ráhangolódni". Lehet, hogy késõbb nagyon bánnád, ha csak azért nem vállalod, mert hirtelen jött.
Nem terveztük. 3 napig totál para volt, nem lehetett hozzám szólni sem. Folyamatosan mondtam, hogy ez tuti tévedés, nem lehet, inkább legyen valami komoly bajom. Aztán ez az elsõ UH-ig tartott, 8 hetes kis paca. Hát, ott már elérzékenyültem. Nem tudom, hogy túl vagy-e ezen, de sokaknál sorsfordító. Nem tudom, hogy mi ilyenkor a jobb. Nem vagyok abortusz párti, de rémes lehet úgy felnõni, ha valakit nem akarnak a szülei. Ha "csak" félsz, úgy érzed, hogy nem állsz még készen, de tudnád szeretni, szerintem vállald. Szerintem a legtöbb kismama frászt kap pár napig a pozi teszt után.

Először utaztam metrón és mivel nem tudtam mi a szakasz és a vonaljegy között a külömbség, az olcsóbbikat választottam. Valaki tud okosat mondani a lent részletezetthez?

A pirossal a délitől a keletiig mentem, ahol kifelé menet az ellenőr mondja, hogy megbüntet. Gondoltam rendben biztos egy pár száz forint. Hát nem, 8000ft-ot fizettem amiért nem vagyok járatos a metró szakszavainak világában. Van valami mód, hogy a lakcímem igazolásával visszakapjak belőle?

Legjobb válasz: Nincs. A büntetés az büntetés. Ki kell fizetned. Az pedig nem mentesít, hogy hol laksz, illetve, hogy nem tudtad, mi a különbség a két jegy típus között. Az interneten minden információ fenn van a jegy típusokról és a felhasználhatóságáról.

Nincs. A büntetés az büntetés. Ki kell fizetned. Az pedig nem mentesít, hogy hol laksz, illetve, hogy nem tudtad, mi a különbség a két jegy típus között. Az interneten minden információ fenn van a jegy típusokról és a felhasználhatóságáról.
Az senkit nem érdekel hogy mennyire vagy jártas a témában, kellett hogy tudjad pénztárostól is megkérdezetted volna hogy mi a különbség a két jegy között. Az ellenõrt meg nem érdekli a dolog ez van fizesd ki a büntetést és nem lesz baj, tanuló pénz.
A kérdező hozzászólása: Nem pénztártól vettem, hanem automatából. Azért nem hiszem, hogy olyan nagy költségbe került volna a "szakaszjegy" után zárójelbe beírni, hogy "(csak 3 megállóig)" Eddig is utáltam budapestet, ezután meg egyenesen hányingerem van tõle.
ez nem Budapest hibája, hanem csak a tiéd. Ha én egy idegen városban tömegközlekedem, akkor elõtte utánanézek vagy utána kérdezek a helyi sajátosságoknak, jegy típusoknak.
a szakaszjegy hátuljára is rá van írva, hogy csak 3 megállóra érvényes!
A kérdező hozzászólása: jó majd nekiállok forgatni, hogy mi van ráírva! Na mindegy kölcse a bkv vezér gyógyszerre!
Az ilyen hozzáállásod miatt büntet az élet 8000Ft-os csekkekkel. "Minek forgassam"..komolyan, mégis mit gondoltál? Csak gondolj bele logikusan, te vettél egy szakaszjegyet, majd azzal majdnem az egész VONAL-at végigutaztad, nem gondoltál rá, hogy esetleg arra VONALjegy kéne? Vagy azt gondoltad, hogy á megveszem az olcsóbbat, vagy elég vagy nem, de ha nem, akkor meg nekik a k*rva anyjukat...
Ne viccelj, a lakcímed ugyan mit igazolna? Értelmezni a jegyen leírtakat neked is tudnod kell, nem olvastad el, ez lett a vége. Ez nem Budapest hibája, csakis a tiéd. A szakaszjegy jó dolog, én is szeretem, mert ritkán utazom tömegközlekedéssel és ilyenkor jól jön. Ha elutazom egy idegen városba, az az elsõ, hogy alaposan utánanézek, hogyan lehet közlekedni. Ott sem fog érdekelni senkit, hogy nem vagyok tisztában a helyi viszonyokkal.

Baj az ha valakinek mindig korabban jon meg? Van amikor 2-3 nap de elofordult mar 5 nap is. Ez gond? Es ha igen mi okozhatja es mi a teendo?

Legjobb válasz: ez midnen embernél változó,elvileg a 28 nap lenne normális,nekem pl 33-35nap.A fogalmzasgatló beállítja hogy normális legyen,de csak azért felesleges elkezdeni szedni

ez midnen embernél változó, elvileg a 28 nap lenne normális, nekem pl 33-35nap.A fogalmzasgatló beállítja hogy normális legyen, de csak azért felesleges elkezdeni szedni
Ez peteérés függõ. Általában a ciklus közepén a 14 napon van peteérés, de ez változó lehet. Ha késõbb van peteérés késõbb jön, ha hamarabb akkor hamarabb. Remélem érthetõ volt amit próbáltam leirni.


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!