Találatok a következő kifejezésre: Mi a és miért van rá szükség (4 db)

C# ben a where kulcsszót mire használják és miért van rájuk szükség?

Nem generikus típusoknál ilyet nem is látni.Ott csak where nélkül simán megadják,hogy pl: class Ember: public Lábak {} Generik esetében pedig miért így: class Ember<T> where T: Lábak {}

Legjobb válasz: Ebbõl elég erõsen következik, hogy a sablon paramétert lehet megadni vele.

Ebbõl elég erõsen következik, hogy a sablon paramétert lehet megadni vele.
A kérdező hozzászólása: Mirõl beszélsz??? :) Sablon paramétereket úgy tudom, hogy a példányosításnál a <> jelek között kell megadni.
És hogy adod meg, ha a sablon paraméter öröklõdik valamibõl? Na? ;)
A kérdező hozzászólása: Nem értem hogy gondolod. Elég volna csak így: class Ember<T>: public Lábak {} //Példányosítás Ember<int> a = new Ember();
A két dolog egyáltalán nem ugyanaz.
A "where T: Lábak"-ben ott van, hogy ahol a T Lábakból származik. Tehát nem csinálhatsz Ember<int>-et. Ember<Lábak>-ot csiálhatsz, vagy Ember<bármi>-t, ahol a bármi a Lábakból származik.
class Ember : Lábak Az Ember osztály származtatása a lábakból. class Ember<T> where T : Lábak Megszorítás T-re C# ban a where kulcsszót mire használják és miért van rájuk szükség? Jelen esetben azért, amiért a felettem hozzászóló írta, hogy ne lehessen akármilyen típussal létrehozni ember objektumokat. Általánosabban a where kulcsszó nem csak itt fordul elõ, pl. linq lekérdezéseknél is, ott más a funkciója.
A generikus típust szûkítheted a segítségével, tehát megadhatod, hogy a te saját generikus típusod nem fogad el bármilyen típust, csak olyat, ahol a típus a Lábak-ból származik közvetlenül vagy közvetve.

Felsõoktatási kérdések: Mi az a zh, és miért van rá szükség ha van vizsgaidõszak? Mi az a TDK, szigorlat, és a neptun valami nagyon bonyolult dolog?

Bocsi a több kérdésért, sose értem ezeket, mindig csak hallok róla, szeretném már "okosan" elkezdeni az egyetemet.. A neptunba pl nem értem, miért kell olyan villámgyorsnak lenni? A szigorlat csak akkor érdekel, ha még a 2014. Szeptemberében indulóknak is "rész kell venni benne"

Legjobb válasz: ZH - zárt helyi, gyakorlatilag egy dolgozat amit az egész évfolyam megír. Azért kell mert az adott tárgyból nincs vizsga vagy a ZH megírása feltétele a vizsgára menésnek vagy ki lehet vele váltani a vizsgát. TDK - tudományos diákkonferencia, csinálsz egy kutatómunkát az egyetemen majd elõadod egy konferencián, amit értékelnek. Olyan mint az OKTV, néhol komoly pénzdíjjal és az önéletrajzba is jól mutat. szigorlat - egy több féléves tárgy végsõ vizsgája a teljes anyagból neptun - tanulmányi rendszer (van még az ETR is), itt tudod intézni az ügyeidet, tárgy-vizsgafelvétel, egyetemi pénzügyeid. Neptunban azért kell gyornak lenned mert elveszik elõled a kinézett vizsgaidõpontokat. Szigorlat meg mindenkinek kell, ráadásul a diploma értékelésébe is beszámít.

ZH - zárt helyi, gyakorlatilag egy dolgozat amit az egész évfolyam megír. Azért kell mert az adott tárgyból nincs vizsga vagy a ZH megírása feltétele a vizsgára menésnek vagy ki lehet vele váltani a vizsgát. TDK - tudományos diákkonferencia, csinálsz egy kutatómunkát az egyetemen majd elõadod egy konferencián, amit értékelnek. Olyan mint az OKTV, néhol komoly pénzdíjjal és az önéletrajzba is jól mutat. szigorlat - egy több féléves tárgy végsõ vizsgája a teljes anyagból neptun - tanulmányi rendszer (van még az ETR is), itt tudod intézni az ügyeidet, tárgy-vizsgafelvétel, egyetemi pénzügyeid. Neptunban azért kell gyornak lenned mert elveszik elõled a kinézett vizsgaidõpontokat. Szigorlat meg mindenkinek kell, ráadásul a diploma értékelésébe is beszámít.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :) kezdem érteni!
zh- gyakorlatilag olyan, mint a kis írásbeli a középiskolában, amiknek a jó teljesítésért vagy eleve kapsz egy osztályzatot és akkor a vizsgaidõszakban már nem kell vizsgázni, vagy elõfeltétel ahhoz, hogy a vizsgaidõszakban szóbelizni engedjenek. tdk az valami verseny, de olyanról pontosabb infót nem tudok neptun- interneten keresztül elérhetõ tanulmányi rendszer, gyakorlatilag megkönnyíti az életed, nem kell minden szir-szarért bemenni a tanulmányi osztályra, ott látod az órarended, oktatók elérhetõségét, tematikát, ott tudsz vizsgákra jelentkezni, órákat felvenni szigorlat - gyakorlatilag ha 4 féléven keresztül tanulsz 1. tantárgyat, akkor minden félév végén van az adott félév anyagából egy vizsga. a 4 félév után meg az egészbõl egy újabb vizsga = szigorlat
"tdk az valami verseny, de olyanról pontosabb infót nem tudok" A TDK önmagában tudományos diákköri munkát jelent. Gyakorlatilag kutatómunkából áll. És igen vannak konferenciák és versenyek is belõle. Szigorlat pedig minden olyan tárgy, záróvizsgája, amit egy szemeszternél tovább tanulsz. Tehát mondjuk a matematika XY egyetemen egy két féléves tárgy, ezért a matematika 2 záróvizsgája nem normál vizsga, kollokvium, hanem szigorlat. És általában az szokott a nyalánkság lenni a dologban, hogy szigorlaton mindent lehet kérdezni, ami az adott tárgyból lement. A példánál maradva matematika 1 anyagot is. Ez igazán fincsi mondjuk egy belgyógyászat szigorlat esetében tud lenni, aminek kb. tíz korábbi tárgy az elõzménye.
Nem mindenütt Neptun van náluk pl ETR-nek hívják ezt a förmedvényt. (egységes tanulmányi rendszer). Azért szidja ezeket mindenki, mert mikor tárgyfelvétel van akkor totál bedugul az egész, mert mindenki egyszerre akarja felvenni a tárgyait. Viszont ha szerencsés vagy, akkor ki tudsz alakítani egy jó órarendet. Az elõadások idõpontja fix, viszont gyakorlatból szokott fent lenni több is és a számodra legoptimálisabbat érdemes választanod. Ennek akkor van igazán nagy szerepe, ha valamelyik tárgyadból megcsúszol és óraütközésed lenne. ZH-zárthelyi dolgozat, amolyan témazáróféleség, csak kicsit komolyabb, meg nehezebb. Vannak félévközi jegyes tárgyak, ilyenkor az év közben írt zh-k és házik eredménye alapján kapsz jegyet (ez a jobbik eset). Illetve vannak a vizsgás tárgyak, melyeknél a zh-k és házik megfelelõ szintje a kulcs, hogy vizsgázhass szóban vagy írásban. (bár nem mindenütt vannak félév közben zh-k). Az ilyen vizsgás tárgyak általában mumus tárgyak és sokan buknak belõle, sokan el se jutnak a vizsgáig (ugye akkor ismételni kell a tárgyat), ha a vizsgán buksz és jófej a tanár, akkor elég lehet csak vizsgakurzusban felvenni, ekkor csak félév végén kell vizsgáznod. Nálunk szigorlat nem volt.
Neptun: az istenverése a sulisokra, hogy legyen, a mi lefagy, nem mûkszik vagy csak szar, ahogy van.Ja és folyamatosan karbantartják. Szigorlat: több éven keresztül tanult uazon tárgyból történõ elég komoly vizsga.Az anyagot általában felsõbb évesektõl megkaphatjátok, de vigyázni kell, h ne legyen elavult.Nálunk mindenki rosszat mondott törvényeket, intézkedéseket, és csak azért fogadták el, mert mindenki rosszul tudta.De azért mondták a végén, h jó mélyre tegyük el az anyagot, és ne adjuk tovább :) Idegen általában az elnök, és szigorú. Zh: mezei dolgozat a féléves tárgy anyagából, de kiváltható órai elõadásokkal, beadott önálló munkákkal-TANÁRFÜGGÕ!!!
Az elõzõ voltam: TDK: ha ide javasolják a tanárok a szakdolgozati kutatásod, akkor az nagyon jó. A különbség a védéstõl, h több ember elõtt kell elõadnod, viszont sztem nem céljuk, h belekössenek mindenbe, meg kevesebb idejük is van rá :) Ha az elsõ 3 ba jutsz, akkor kiváltottad a szakdogát a TDK- val.

Mi a ketoncsík, és miért van rá szükség?

Legjobb válasz: lakmuszpapír féle, lehet vele kontrolálni, hogy ég e a szír vagy hogy hogy ég :)

lakmuszpapír féle, lehet vele kontrolálni, hogy ég e a szír vagy hogy hogy ég :)
Aki nem tudja mit mérhetünk ezzel a csíkkal: Minél sötétebb rózsaszín, illetve bordó, annál jobban ÉG A ZSÍÍÍÍR :)


Mi az a családi pótlék cím, és miért van rá szükség?

Legjobb válasz: Szia!Gondolom azért.hogy tudják hova küldeni a családipotlékot!Az meg azért kell,hogy kapjál pénzt!Ez a cím a tartózkodási helyed(lakcímed)!:-)

Szia!Gondolom azért.hogy tudják hova küldeni a családipotlékot!Az meg azért kell, hogy kapjál pénzt!Ez a cím a tartózkodási helyed(lakcímed)!:-)
Esetleg az ideiglenes tartózkodási helyed!
Az állam segítsége a családosokank! Nem sok, de azért nagyon jól jön aza pár ezer forint!
Bocs! Acím szót nem vettem észre! Az elõttem válaszolónak igaza van! Azért kell, hogy tudják, hoivá postázzák!
Elsõ vagyok!Igen, mert ha postán veszed fel a pénzt, akkor elkérik a lakcímkártyád meg személyidet!Adatok egyesztetésére!
De utaltathatod is, nekem a számlámra jön.
A kérdező hozzászólása: És ez mindenféle képpen a lakcím? (Ne nézzetek hülyének, csak ez elég fontos és bonyolult kérdés :S)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!:)
A kérdező hozzászólása: de az átutalásnak gondolom semmi köze a családi pótlék címhez, engem pedig az érdekel nem pedig az h hogyan kapjam meg..


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!