Találatok a következő kifejezésre: Mi a és miért van rá (59 db)

C# ben a where kulcsszót mire használják és miért van rájuk szükség?

Nem generikus típusoknál ilyet nem is látni.Ott csak where nélkül simán megadják,hogy pl: class Ember: public Lábak {} Generik esetében pedig miért így: class Ember<T> where T: Lábak {}

Legjobb válasz: Ebbõl elég erõsen következik, hogy a sablon paramétert lehet megadni vele.

Ebbõl elég erõsen következik, hogy a sablon paramétert lehet megadni vele.
A kérdező hozzászólása: Mirõl beszélsz??? :) Sablon paramétereket úgy tudom, hogy a példányosításnál a <> jelek között kell megadni.
És hogy adod meg, ha a sablon paraméter öröklõdik valamibõl? Na? ;)
A kérdező hozzászólása: Nem értem hogy gondolod. Elég volna csak így: class Ember<T>: public Lábak {} //Példányosítás Ember<int> a = new Ember();
A két dolog egyáltalán nem ugyanaz.
A "where T: Lábak"-ben ott van, hogy ahol a T Lábakból származik. Tehát nem csinálhatsz Ember<int>-et. Ember<Lábak>-ot csiálhatsz, vagy Ember<bármi>-t, ahol a bármi a Lábakból származik.
class Ember : Lábak Az Ember osztály származtatása a lábakból. class Ember<T> where T : Lábak Megszorítás T-re C# ban a where kulcsszót mire használják és miért van rájuk szükség? Jelen esetben azért, amiért a felettem hozzászóló írta, hogy ne lehessen akármilyen típussal létrehozni ember objektumokat. Általánosabban a where kulcsszó nem csak itt fordul elõ, pl. linq lekérdezéseknél is, ott más a funkciója.
A generikus típust szûkítheted a segítségével, tehát megadhatod, hogy a te saját generikus típusod nem fogad el bármilyen típust, csak olyat, ahol a típus a Lábak-ból származik közvetlenül vagy közvetve.

Felsõoktatási kérdések: Mi az a zh, és miért van rá szükség ha van vizsgaidõszak? Mi az a TDK, szigorlat, és a neptun valami nagyon bonyolult dolog?

Bocsi a több kérdésért, sose értem ezeket, mindig csak hallok róla, szeretném már "okosan" elkezdeni az egyetemet.. A neptunba pl nem értem, miért kell olyan villámgyorsnak lenni? A szigorlat csak akkor érdekel, ha még a 2014. Szeptemberében indulóknak is "rész kell venni benne"

Legjobb válasz: ZH - zárt helyi, gyakorlatilag egy dolgozat amit az egész évfolyam megír. Azért kell mert az adott tárgyból nincs vizsga vagy a ZH megírása feltétele a vizsgára menésnek vagy ki lehet vele váltani a vizsgát. TDK - tudományos diákkonferencia, csinálsz egy kutatómunkát az egyetemen majd elõadod egy konferencián, amit értékelnek. Olyan mint az OKTV, néhol komoly pénzdíjjal és az önéletrajzba is jól mutat. szigorlat - egy több féléves tárgy végsõ vizsgája a teljes anyagból neptun - tanulmányi rendszer (van még az ETR is), itt tudod intézni az ügyeidet, tárgy-vizsgafelvétel, egyetemi pénzügyeid. Neptunban azért kell gyornak lenned mert elveszik elõled a kinézett vizsgaidõpontokat. Szigorlat meg mindenkinek kell, ráadásul a diploma értékelésébe is beszámít.

ZH - zárt helyi, gyakorlatilag egy dolgozat amit az egész évfolyam megír. Azért kell mert az adott tárgyból nincs vizsga vagy a ZH megírása feltétele a vizsgára menésnek vagy ki lehet vele váltani a vizsgát. TDK - tudományos diákkonferencia, csinálsz egy kutatómunkát az egyetemen majd elõadod egy konferencián, amit értékelnek. Olyan mint az OKTV, néhol komoly pénzdíjjal és az önéletrajzba is jól mutat. szigorlat - egy több féléves tárgy végsõ vizsgája a teljes anyagból neptun - tanulmányi rendszer (van még az ETR is), itt tudod intézni az ügyeidet, tárgy-vizsgafelvétel, egyetemi pénzügyeid. Neptunban azért kell gyornak lenned mert elveszik elõled a kinézett vizsgaidõpontokat. Szigorlat meg mindenkinek kell, ráadásul a diploma értékelésébe is beszámít.
A kérdező hozzászólása: Köszi szépen :) kezdem érteni!
zh- gyakorlatilag olyan, mint a kis írásbeli a középiskolában, amiknek a jó teljesítésért vagy eleve kapsz egy osztályzatot és akkor a vizsgaidõszakban már nem kell vizsgázni, vagy elõfeltétel ahhoz, hogy a vizsgaidõszakban szóbelizni engedjenek. tdk az valami verseny, de olyanról pontosabb infót nem tudok neptun- interneten keresztül elérhetõ tanulmányi rendszer, gyakorlatilag megkönnyíti az életed, nem kell minden szir-szarért bemenni a tanulmányi osztályra, ott látod az órarended, oktatók elérhetõségét, tematikát, ott tudsz vizsgákra jelentkezni, órákat felvenni szigorlat - gyakorlatilag ha 4 féléven keresztül tanulsz 1. tantárgyat, akkor minden félév végén van az adott félév anyagából egy vizsga. a 4 félév után meg az egészbõl egy újabb vizsga = szigorlat
"tdk az valami verseny, de olyanról pontosabb infót nem tudok" A TDK önmagában tudományos diákköri munkát jelent. Gyakorlatilag kutatómunkából áll. És igen vannak konferenciák és versenyek is belõle. Szigorlat pedig minden olyan tárgy, záróvizsgája, amit egy szemeszternél tovább tanulsz. Tehát mondjuk a matematika XY egyetemen egy két féléves tárgy, ezért a matematika 2 záróvizsgája nem normál vizsga, kollokvium, hanem szigorlat. És általában az szokott a nyalánkság lenni a dologban, hogy szigorlaton mindent lehet kérdezni, ami az adott tárgyból lement. A példánál maradva matematika 1 anyagot is. Ez igazán fincsi mondjuk egy belgyógyászat szigorlat esetében tud lenni, aminek kb. tíz korábbi tárgy az elõzménye.
Nem mindenütt Neptun van náluk pl ETR-nek hívják ezt a förmedvényt. (egységes tanulmányi rendszer). Azért szidja ezeket mindenki, mert mikor tárgyfelvétel van akkor totál bedugul az egész, mert mindenki egyszerre akarja felvenni a tárgyait. Viszont ha szerencsés vagy, akkor ki tudsz alakítani egy jó órarendet. Az elõadások idõpontja fix, viszont gyakorlatból szokott fent lenni több is és a számodra legoptimálisabbat érdemes választanod. Ennek akkor van igazán nagy szerepe, ha valamelyik tárgyadból megcsúszol és óraütközésed lenne. ZH-zárthelyi dolgozat, amolyan témazáróféleség, csak kicsit komolyabb, meg nehezebb. Vannak félévközi jegyes tárgyak, ilyenkor az év közben írt zh-k és házik eredménye alapján kapsz jegyet (ez a jobbik eset). Illetve vannak a vizsgás tárgyak, melyeknél a zh-k és házik megfelelõ szintje a kulcs, hogy vizsgázhass szóban vagy írásban. (bár nem mindenütt vannak félév közben zh-k). Az ilyen vizsgás tárgyak általában mumus tárgyak és sokan buknak belõle, sokan el se jutnak a vizsgáig (ugye akkor ismételni kell a tárgyat), ha a vizsgán buksz és jófej a tanár, akkor elég lehet csak vizsgakurzusban felvenni, ekkor csak félév végén kell vizsgáznod. Nálunk szigorlat nem volt.
Neptun: az istenverése a sulisokra, hogy legyen, a mi lefagy, nem mûkszik vagy csak szar, ahogy van.Ja és folyamatosan karbantartják. Szigorlat: több éven keresztül tanult uazon tárgyból történõ elég komoly vizsga.Az anyagot általában felsõbb évesektõl megkaphatjátok, de vigyázni kell, h ne legyen elavult.Nálunk mindenki rosszat mondott törvényeket, intézkedéseket, és csak azért fogadták el, mert mindenki rosszul tudta.De azért mondták a végén, h jó mélyre tegyük el az anyagot, és ne adjuk tovább :) Idegen általában az elnök, és szigorú. Zh: mezei dolgozat a féléves tárgy anyagából, de kiváltható órai elõadásokkal, beadott önálló munkákkal-TANÁRFÜGGÕ!!!
Az elõzõ voltam: TDK: ha ide javasolják a tanárok a szakdolgozati kutatásod, akkor az nagyon jó. A különbség a védéstõl, h több ember elõtt kell elõadnod, viszont sztem nem céljuk, h belekössenek mindenbe, meg kevesebb idejük is van rá :) Ha az elsõ 3 ba jutsz, akkor kiváltottad a szakdogát a TDK- val.

A Payday 2-ben ismerõsömékkel akartunk 4-en LAN-ba játszani és a játék folyamatosan kidobálta azt aki 3. ként jelentkezett rá a "host"-ra. Mi a megoldása miért van ez? A játék nem eredeti és stream nélkül fut!

Legjobb válasz: Kérdésben a válasz? "A játék nem eredeti" Eredeti játékkal egész nagy szerverek is mennek, ott nem dobálja ki a jónépet...

Kérdésben a válasz? "A játék nem eredeti" Eredeti játékkal egész nagy szerverek is mennek, ott nem dobálja ki a jónépet...
A kérdező hozzászólása: Okés, értem én hogy meg kell venni az eredetit de nincs valami crack-es kibúvó? Nem akarunk az alap internetes szerveren keresztül játszani hanem egy szimpla LAN-ozáshoz kellene (Offline módban) Vagy ez a kérdésem szinte lehetetlen?


Mi a ketoncsík, és miért van rá szükség?

Legjobb válasz: lakmuszpapír féle, lehet vele kontrolálni, hogy ég e a szír vagy hogy hogy ég :)

lakmuszpapír féle, lehet vele kontrolálni, hogy ég e a szír vagy hogy hogy ég :)
Aki nem tudja mit mérhetünk ezzel a csíkkal: Minél sötétebb rózsaszín, illetve bordó, annál jobban ÉG A ZSÍÍÍÍR :)

Mi az a családi pótlék cím, és miért van rá szükség?

Legjobb válasz: Szia!Gondolom azért.hogy tudják hova küldeni a családipotlékot!Az meg azért kell,hogy kapjál pénzt!Ez a cím a tartózkodási helyed(lakcímed)!:-)

Szia!Gondolom azért.hogy tudják hova küldeni a családipotlékot!Az meg azért kell, hogy kapjál pénzt!Ez a cím a tartózkodási helyed(lakcímed)!:-)
Esetleg az ideiglenes tartózkodási helyed!
Az állam segítsége a családosokank! Nem sok, de azért nagyon jól jön aza pár ezer forint!
Bocs! Acím szót nem vettem észre! Az elõttem válaszolónak igaza van! Azért kell, hogy tudják, hoivá postázzák!
Elsõ vagyok!Igen, mert ha postán veszed fel a pénzt, akkor elkérik a lakcímkártyád meg személyidet!Adatok egyesztetésére!
De utaltathatod is, nekem a számlámra jön.
A kérdező hozzászólása: És ez mindenféle képpen a lakcím? (Ne nézzetek hülyének, csak ez elég fontos és bonyolult kérdés :S)
A kérdező hozzászólása: köszönöm a választ!:)
A kérdező hozzászólása: Köszi a válaszokat!!:)
A kérdező hozzászólása: de az átutalásnak gondolom semmi köze a családi pótlék címhez, engem pedig az érdekel nem pedig az h hogyan kapjam meg..

Ásványvizes palackon mit jelent az, hogy enyhén lúgos? (ph 7, 5) Értem, ok, enyhén lúgos, de mit takar ez bõvebben hogy ennyire kiemelten írják rá? És miért van szavatossága? A víz megromlik? :S

Legjobb válasz: A pH értékrõl javaslom a Wikit: [link] Azért írják rá, mert mostanában éppen az aktuális divat a lúgosítás, hiába nem tudja senki pontosan, hogy mit takar. Minden megromlik, a kupak nem zár légmentesen.

A pH értékrõl javaslom a Wikit: [link] Azért írják rá, mert mostanában éppen az aktuális divat a lúgosítás, hiába nem tudja senki pontosan, hogy mit takar. Minden megromlik, a kupak nem zár légmentesen.
A H+ koncentráció a vízben 10^(-7.5) mmol/L, ezt jelenti a 7, 5-ös pH. Lehetne benne még kevesebb H+, akkor még lúgosabb lenne. Ez az oldott ásványi anyagok miatt van, a vegytiszta víz pH-ja 7, 0. Azért van szavatossága, mert a palackozáskor a vízben lehettek baktériumok, amik esetlegesen szaporodhatnak egy idõ után.
*mol/L, bocsánat, elgépeltem.
akk maragyatok csak barátok
ismerem ezt az érzést...nekem is volt.. most mondok vmit: maradjatok barátok, mert különben ha együtt lennétek akk tönkre teszel én már jártam igy :( :( sõt 3 fiúval igy tettem :( nagyon rossz érzés volt, azt hittem hogy szeretem õket, de nem..:S

A barátom elment fősulira, és azóta nem tudom mi bajom. Ha beszélek vele, úgy érzem mintha haragudnék rá, de jó hallani a hangját. Miért van ez az érzés?

Hogy tudnám ezt nevezni? :( Lehet az a bajom, h nincs velem? Váro ma választ!

Legjobb válasz: Ez most egy nagyon nehéz idõszak lesz az életetekben, úgy is mondhatnám, hogy a kapcsolatotok próbája. Haragként éled meg, hogy "itt hagyott egyedül", haragszol, mert tudat alatt lezajlik benned, hogy lesznek olyan élményei, amelyekbõl kimaradsz, lesznek új barátai, nélküled jár szórakozni... Hülyeségnek tûnik, ám valójában ugyanaz zajlik le benned, mit egy megcsaláskor: elhagyatottnak, kisebbrendûnek érzed magad. Tudsz ezen segíteni, ha hazajön, részletesen számoltasd be az összes élményérõl (beszélgessetek nagyon sokat), így valamilyen szinten részévé válsz majd a mindennapjainak. Amúgy nagyon sok türelemre és kitartásra van szükségetek, és fõleg neked, mert az õ részérõl más aspektusban lehet ezt a történetet vizsgálni, benne más folyamatok zajlanak le. Sok boldogságot nektek!

Ez most egy nagyon nehéz idõszak lesz az életetekben, úgy is mondhatnám, hogy a kapcsolatotok próbája. Haragként éled meg, hogy "itt hagyott egyedül", haragszol, mert tudat alatt lezajlik benned, hogy lesznek olyan élményei, amelyekbõl kimaradsz, lesznek új barátai, nélküled jár szórakozni... Hülyeségnek tûnik, ám valójában ugyanaz zajlik le benned, mit egy megcsaláskor: elhagyatottnak, kisebbrendûnek érzed magad. Tudsz ezen segíteni, ha hazajön, részletesen számoltasd be az összes élményérõl (beszélgessetek nagyon sokat), így valamilyen szinten részévé válsz majd a mindennapjainak. Amúgy nagyon sok türelemre és kitartásra van szükségetek, és fõleg neked, mert az õ részérõl más aspektusban lehet ezt a történetet vizsgálni, benne más folyamatok zajlanak le. Sok boldogságot nektek!
Szia!Sztem azért érzed így mert megszoktad hogy veled van és veled foglalkozik és most úgy érzed mintha haragudnál rá mert nincs veled és nem veled foglakozik. Nekem is sokszor van ez az érzésem fõleg ha úgy van hogy végre találkozhatnék a barátommal de õ benyögi hogy ezt meg azt kéne csinálnia és ilyenkor én is úgy érzem hogy haragszom rá meg milyen bunkó stb.(fõleg nyáron mikor halálra unom magam:) ) Sztem próbáld lekötni magad vmivel és inkább örülni annak ha felhív. Inkább gondolj arra hogy x nap múlva újra láthatod. Rem tudtam segíteni!!
ANNYIRA ISMERÕS! Velem is pont így van. 7 hónapja vagyunk együtt. Amikor itt van sosem veszekedünk, van amikor összekapunk egy kicsit de csak annyi. Amikor elmegy akkor meg vége. Nagyon gyakran veszekedünk, meg minden...Nagyon fontos az, hogy ne legyen olyan nap amikor nem besézltek(MSN, telefon, mail)!!!Beszélgessetek akkor minden kicsi részletrõl, hogy olyan legyen, mitha ott lennél vele. Hallgasd végig és mesélj te is. Legyetek erõsek. Hidd el, neki is nehéz!!! Csak ki kell bírni, mert után ahányszor látjátok egymást, jobban fogjátok értékelni az együtt töltött idõt!

Androidos telefonon van és felraktam rá a pout és másnap lemerült a telefonom és mikor visszakapcsoltam nem volt rajta a pou miért van ez?

A pou egy tamagochis játék

Legjobb válasz: Én is játszottam azzal,de töröltem már és azóta nem merül olyan hamar a telefonom..amúgy szeintem azért,mert nem jól telepítetted,vagy nem tudom..:S

Én is játszottam azzal, de töröltem már és azóta nem merül olyan hamar a telefonom..amúgy szeintem azért, mert nem jól telepítetted, vagy nem tudom..:S
Tré játék a Pou...Válts Minecraft PE-re !!! xDDD
A facebookhoz net kell, a netért meg fizetsz. Ha meg a facebook zero-t hasznátad akkor biztos nem vetted észre, hogy átugrott a mobil facebookra.
Kedves hozzászóló, magyarázd már el nekem, hogy miért veszi le a pénzt minden 4. csatlakozásnál? Nokia500 NQ Secure tûzfallal mindent blockoltam, és mégis.. sunyiba vonja le


Ha éttermek, kávézók, bankok, okmányirodák, földhivatalok, posták, takarékszövetkezet, áruházak nyitvatartása érdekli, kattintson ide!